Life & Style

Το φλερτ στην εποχή της καραντίνας

Το φλερτ στην εποχή της καραντίνας

Συγκεντρώσαμε όλους τους σωστούς και λάθος τρόπους που χρησιμοποιήσαμε έγκλειστοι για να κρατήσουμε το φλερτ αληθινό ακόμη και στην καραντίνα.

Πέρασε πια ένας χρόνος, από όταν οι λέξεις κορωνοϊός, πανδημία, θετικότητα στα τεστ, μάσκες, 13033, κωδικοί μετακίνησης, λύματα, κατ’ οίκον περιορισμός, καραντίνα μπήκαν στη ζωή μας κι άλλαξαν τελείως την καθημερινότητα μας.

Ένας χρόνος από όταν μάθαμε τι σημαίνει λοκντάουν κι όσα δυστοπικά διαβάζαμε σε βιβλία επιστημονικής φαντασίας, συνέβαιναν πια στη γειτονιά μας.

Κι ενώ γύρω μας ο κόσμος άλλαξε, αναρωτηθήκαμε τι γίνεται τέλοσπαντων με το φλερτ; Φλερτάρουν ακόμη οι άνθρωποι τον καιρό της καραντίνας; Κι αν ναι πως;

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να φλερτάρεις από τη στιγμή που εξαναγκάζεσαι να βρίσκεσαι κλεισμένος στο σπίτι σου κι οφείλεις να ενημερώνεις το κράτος μέσω μηνύματος για την απόφαση σου να πας έναν περίπατο ή να αγοράσεις τσιγάρα στο περίπτερο.

Επομένως, το φλερτ στην περίοδο της καραντίνας είναι κυρίως διαμεσολαβημένο και ψηφιακό. Περιορίζεται δηλαδή σε συνομιλίες, μέσω τηλεφώνων κι ανταλλαγή reactions και μηνυμάτων στα social media.

Καλώς ήρθες στην ψηφιακή εποχή των social media

Πλέον όλοι όσοι θέλουν να φλερτάρουν ενώ βρίσκονται σε καραντινάτο περιβάλλον εξασκούν τις ψηφιακές δυνατότητες που τους δίνονται από τα social media. Από το Facebook, το TikTok και το Instagram μέχρι το Twitter και το YouTube διάθεση αν υπάρχει και προθυμία και μπορεί να γίνει δουλίτσα. Άλλωστε δεν αυξήθηκε μόνο για σένα ο χρόνος που περνάς χαζεύοντας σε κάποια από τις προαναφερθείσες πλατφόρμες αλλά και για πιθανά μελλοντικά ταίρια που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Το Tinder κάνει δουλίτσα

Παρότι στο μυαλό σου το Tinder αλλά και λοιπές πλατφόρμες γνωριμιών (σαν τα Badoo, Happn, Vespr) είναι συνδεδεμένα μόνο με το ευκαιριακό σεξ, στην καραντίνα έδωσαν την ευκαιρία σε μπόλικο κόσμο να φλερτάρει, δίχως να έρθει σε άμεση επαφή με κάποιον. Αν μάλιστα υπήρχε επιτυχές ματσάρισμα τότε θα βρίσκονταν τρόποι και για δοκιμάσουν και το σεξουαλικό ταίριασμα. Να μας συγχωρείτε κύριε Χαρδαλιά μου, αλλά οι συνθήκες επιτάσσουν την παρανομία, αν προκύψει κάτι τέτοιο.

Ξύπνησε μέσα μας ο αθλητής

Με το σύνολο του λιανεμπορίου και της εστίασης κλειστό και την απαγόρευση των μετακινήσεων να μην αφήνει πολλά περιθώρια, η άσκηση κι ο περίπατος με την χρήση του κωδικού 6, ήταν η μόνη επιλογή που απέμεινε σε κάποιον για να δει αυτόν/ην που κάνει την καρδούλα του να πεταρίζει από ενδιαφέρον. Ένας κοινός περίπατος, η ακόμη και τρέξιμο, δημιουργεί τις συνθήκες για πειράγματα, αστειάκια, αλλά κι αλληλεπίδραση που αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Αν μάλιστα πήγαινε καλά η πρώτη απόπειρα τότε τη δεύτερη μπορούσες να τη συνδυάσεις με καφέ ή κάποιο σνακ ανά χείρας για να γίνει κατάσταση.

Το ρίξαμε στις βιντεοκλήσεις

Παλιά, προ καραντίνας αν ζητούσες σε κάποιον/α να κάνετε μια βιντεοκλήση θα έμπαινες άνετα στην κατηγορία περίεργος/η, creepy, νέρντουλο και δεν θα είχες πολλές πιθανότητες να οδηγήσει κάπου φλερτ αναμεταξύ σας. Πλέον, αποτελεί μια χαρά πρόταση προκειμένου να γνωρίσεις λίγο περισσότερο όποιον έχεις απέναντι σου, να δεις τον χώρο του και να πιάσεις τα περίφημα vibes κάθε φορά που τον/την φλερτάρεις. Κι όπως λέει κι ο λαός από το ολότελα…

Οι ρομαντικές ψυχές τώρα δικαιώνονται

Οι ρομαντικές ψυχές δεν κλαίνε όλη μέρα, γεμίζοντας μουσκεμένα χαρτομάντιλα στο σπίτι, όσο διαβάζουν Άρλεκιν ή βλέπουν αισθηματικές σειρές στην τηλεόρασή τους. Κι αν το κάνουν τέλοσπαντων, εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε. Είναι πιο πολύ άνθρωποι που εκφράζουν με μικρές αλλά σημαντικές κινήσεις το ενδιαφέρον και την έννοια τους για τον άλλο. Για αυτό λοιπόν ειδικά αυτή την περίοδο που χτυπούσε το κουδούνι κι ένας κούριερ έφερνε ένα μπουκέτο λουλούδια, ένα βιβλίο, ένα t-shirt που είχατε δει στη βιτρίνα ενός μαγαζιού, τον καφέ σου ή εκείνη τη μακαρονάδα που λατρεύεις, μια ρομαντική ψυχή θα δικαιωνόταν, γιατί θα ήξερε ότι και στις πιο δύσκολες συνθήκες, υπάρχει τρόπος να κάνεις τον άλλο να χαμογελάσει.

Πίσω από τη μάσκα χαμογέλα μου

Η καθολική κι υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς αλλά κι εσωτερικούς χώρους, μας πλήγωσε βαθιά, μιας και μας στέρησε άπειρα χαμόγελα. Τουλάχιστον, να τα λέμε κι αυτά, γλιτώσαμε κι από κάποια μπινελίκια συνοδευόμενα με ψηλομύτικους μορφασμούς. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι άνθρωποι σταμάτησαν να χαμογελάνε, για αυτό και φωτίζεται ολόκληρο το πρόσωπό τους όταν ακούν ένα κομπλιμέντο, ένα πετυχημένο αστείο, ή όταν συναντήσουν εκείνον/η που θα ήθελαν να μάθουν λίγο περισσότερο.

Όποιος κάνει την πρώτη κίνηση πάντα θα έχει το πλεονέκτημα

Σε όποιες συνθήκες κι αν αναγκαστούμε να ζήσουμε, κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά. Έτσι λοιπόν όσον αφορά το φλερτ, πάντα αυτός που θα κάνει την πρώτη κίνηση θα έχει πλεονέκτημα, σε σχέση με όλους τους άλλους που σκέφτονται προσεκτικά αν και κατά πόσο είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουν παιχνίδι. Έτσι λοιπόν μόνο αν «εκτεθείς» είτε είμαστε κλειδαμπαρωμένοι στο σπίτι είτε τρέχουμε με ξέπλεκες τις κοτσίδες μας στα λιβάδια ψάχνοντας τον έρωτα του παραμυθιού. Νόμος.

Πηγή: Ιn2Life.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup