Life & Style

Πώς θα πεις σε κάποιον-α ότι θέλεις σχέση

Πώς θα πεις σε κάποιον-α ότι θέλεις σχέση

Βγαίνετε, ίσως έχετε προχωρήσει και λίγο, και τώρα εσύ γουστάρεις και θέλεις σχέση. Πώς θα το πεις όμως;

Αν φτιάξεις μία λίστα την οποία θα ονομάσεις «Τα πιο άβολα πράγματα που συμβαίνουν σε μία σχέση», σίγουρα σε κάποια θέση θα συμπεριλάβεις και τη γνωστή κουβέντα στην οποί ξεκαθαρίζεις αν υπάρχει αποκλειστικότητα στη μεταξύ σας σχέση. Δεν ξέρεις πώς να ξεκινήσεις, δε θέλεις να φανείς και πιεστικός και τελικά τα λες λίγο μπερδεμένα. Δεν είναι όμως κάτι δύσκολο, εμείς μεγαλοποιούμε το (ανύπαρκτο) πρόβλημα.

Ξεκίνα με την παραδοχή ότι δεν υπάρχει αποκλειστικότητα

Είναι άβολο να μιλάς για αποκλειστικότητες και δεσμεύσεις∙ αν κάπως μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτήν την κουβέντα χωρίς να υπάρχουν παρεξηγήσεις, θα το κάναμε. Η ζωή όμως δεν είναι αγγελικά πλασμένη και δεν μπορείς να υποθέσεις ότι έχεις σχέση με κάποιον επειδή απλώς βγήκατε και τα είπατε ωραία. Και καλό είναι να μην έχεις από την αρχή της γνωριμίας τέτοιο attitude.

Κάν’ το από κοντά

Λες «τώρα ήρθε η ώρα, τώρα θα το συζητήσω», κι αυτό που εννοείς είναι ότι θα το ρωτήσεις μέσω μηνυμάτων. Δεν το λες και πολύ θαρραλέα προσπάθεια. Σίγουρα είναι πιο εύκολο να φέρεις το θέμα γραπτώς κι από απόσταση, αλλά επειδή ό,τι δίνεις παίρνεις, είναι και λιγότερο ξεκάθαρο. Πρέπει να είστε κοντά, να τον-ην κοιτάς στα μάτια, να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματός του-ης. Αν αποπειραθείς να το κάνεις μέσω μηνυμάτων πιθανώς να μείνεις με ερωτηματικά.

Κάνε πρώτα την έρευνά σου

Προς θεού, δεν εννοούμε να ξεψαχνίσεις το προφίλ του-ης. Να κάνεις μία χαλαρή συζήτηση περί σχέσεων. Μπορεί από τα συμφραζόμενα να καταλάβεις ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή στη ζωή του-ης είναι η σχέση. Αν σου πει ότι είναι κατά των σχέσεων, τότε δε χρειάζεται να συζητήσεις για αποκλειστικότητα.

Πρέπει να είσαι άμεσος-η

Αρχικά η αμεσότητα δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση. Εφόσον θέλεις να ρωτήσεις αν έχετε σχέση, καλό είναι να μην το πεις με μισόλογα. Άσε που δε θέλεις να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Προσπάθησε να μην τον-ην αφήσεις να αποκλίνει από το θέμα

Κάποιοι άνθρωποι φοβούνται -περισσότερο από μπορείς να φανταστείς- μία τέτοια συζήτηση. Δε σημαίνει ότι δε γουστάρουν, απλώς δεν είναι έτσι είναι φτιαγμένοι. Ωστόσο, εσύ καλό είναι να έχεις μία ξεκάθαρη απάντηση ακόμη κι αν αυτή είναι «δεν έχω κατασταλάξει μέσα». Να ξέρεις πού βαδίζεις.

Μην το κάνεις ολόκληρο θέμα

Είναι λογικό να νιώθεις μία κάποια νευρικότητα στην αρχή της συζήτησης, αλλά αυτό που πραγματικά πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι δεν κάνεις πρόταση γάμου. Ξεκίνα με κάτι όπως «Σε σκέφτομαι συχνά από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε και αναρωτιόμουν αν είσαι στην ίδια φάση».

Αποδέξου ότι ίσως χρειαστεί χρόνο να απαντήσει

Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσουν αν θέλουν να μπουν σε σχέση. Κάποιοι για να μπουν σε σχέση, θέλουν να σιγουρευτούν ότι το άτομο αυτό έχει τα φόντα να μείνει στη ζωή τους για πάντα. Ίσως το άτομο που σε ενδιαφέρει να ανήκει σε αυτή τη μερίδα ανθρώπων και να θέλει τον χρόνο του. Αν σου ζητήσει χρόνο, μην το πάρεις σαν απόρριψη. Αντιθέτως, προσεγγίζει ώριμα το θέμα και θέλει να αποκλείσει την πιθανότητα να πληγωθεί κάποιος από τους δύο.

Πηγή: In2Life.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup