Life & Style

Γιατί τα τελεσίγραφα στη σχέση θα έπρεπε να σε τρομάζουν

Γιατί τα τελεσίγραφα στη σχέση θα έπρεπε να σε τρομάζουν

Υπάρχουν πέντε είδη σχέσεων, που βασίζονται στην δυναμική που έχουν μεταξύ τους τα δύο άτομα. Εσύ σε τι είδους σχέση ανήκεις;

Οι σχέσεις θα έπρεπε να βγαίνουν αβίαστα∙ να μη χρειάζεται να υπενθυμίζεις συνέχεια στον σύντροφό σου τις επιθυμίες σου, να εκφράζεις συνέχεια τα ίδια και τα ίδια παράπονα. Δεν σου αξίζει μία σχέση στην οποία πρέπει να απειλήσεις τον άλλο για να σε υπολογίσει ή να προσπαθείς να του μάθεις πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι αγαπάει.

Σε νιώθουμε∙ ο έρωτας και η ελπίδα είναι άτιμα αισθήματα. Σε υπνωτίζουν και επιλέγεις να μπεις σε έναν λαβύρινθο χωρίς έξοδο. Είσαι στο μεταίχμιο: η κατάσταση δεν είναι υποφερτή ώστε να δεχτείς τον άλλο έτσι όπως είναι, αλλά δεν είναι τόσο απαράδεκτος/η ώστε να χωρίσετε. Μάλλον όμως, για το καλό σου, πρέπει να αλλάξεις γνώμη.

Δε θα έπρεπε να του/ης το υπενθυμίζεις διαρκώς: Σου ακούγεται λογικό να πρέπει να λες σε κάποιον «Ξέρεις τι; Με θεωρείς δεδομένο/η και δεν είμαι»; Σίγουρα, κάποια στιγμή θα αναγκαστείς να προειδοποιήσεις τη σχέση σου ότι περνάτε κρίση και πως πρέπει να κάνετε κάτι άμεσα γι’ αυτό, συμβαίνουν αυτά∙ ειδικά σε μία μακροχρόνια σχέση. Η συχνότητα είναι το πρόβλημα.

Καλό είναι ο σύντροφός σου να σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Εσένα ο σύντροφός σου αυτή τη στιγμή σε κάνει να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, κι αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που συμβαίνει σε μία υγιή σχέση. Δε θα έπρεπε να νιώθεις έτσι.

Αυτό που πρέπει να λάβεις υπόψη, σαν ενδεχόμενο, είναι ότι ίσως υποσυνείδητα να έχει προδιαγράψει το μέλλον της σχέσης σας . Ίσως παρ’ όλες τις υπενθυμίσεις σου, εκείνος/η να μη νιώθει ότι είσαι το άτομο που θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του μαζί σου, οπότε άθελά του/ης συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Αν δεν ανησυχεί πραγματικά ότι θα σε χάσει, γιατί μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε έχει νόημα να προσπαθείς;

Μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Την ώρα που ξεστομίζεις απειλές, ή προειδοποιήσεις αν προτιμάς, ίσως νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Ίσως νιώθεις ότι χρειάζεται θάρρος για να πεις κάτι που τρέμεις στην ιδέα να πραγματοποιηθεί. Πίστεψέ μας όμως, αυτός ο φόβος που έχεις μέσα σου, δεν κρύβεται. Ο σύντροφός σου καταλαβαίνει ότι τον «απειλείς» κι ότι δεν τον «προειδοποιείς».

Δε θα έπρεπε να φοβάσαι να φύγεις. Μην προσπαθείς να αποβάλεις αυτή τη σκέψη από το μυαλό σου. Φοβάσαι να φύγεις από τη σχέση και βαθιά μέσα σου το ξέρεις∙ γι’ αυτό μένεις στις απειλές. Δε θέλεις να βάλεις ένα οριστικό τέλος στη σχέση επειδή ελπίζεις ότι κάτι θα αλλάξει.

Δεν μπορείς να «διορθώσεις» κανέναν. Ίσως να σκέφτεσαι ότι αν δώσεις τελεσίγραφο στον σύντροφό σου δεν του ζητάς να αλλάξεις, αλλά να προσαρμοστεί λίγο περισσότερο στα θέλω σου. Η σκληρή αλήθεια όμως είναι ότι ακόμα κι αν σε λατρεύει, ορισμένες συνήθειες δεν αλλάζουν. Αν για παράδειγμα θέλεις να σου αφιερώνει περισσότερο χρόνο, κι εκείνος/η πιέζεται για να το κάνεις, τότε δεν έχει νόημα ούτε η προσπάθεια, ούτε να χαλάτε τις καρδιές σας.

Δεν θα κρατήσει για πολύ. Ο/Η σύντροφός σου θα αλλάξει για λίγο καιρό∙ ίσως το ξέρεις γιατί τον/ην έχεις προειδοποιήσει ξανά στο παρελθόν. Όπως θα έχεις διαπιστώσει, η βελτίωση που είδες δεν κράτησε πολύ. Τρομοκρατήθηκε λίγο στην αρχή, πιέστηκε για να προσαρμοστεί στις ανάγκες σου και όλα επέστρεψαν ξανά στο κανονικό.

Αξίζεις κάποιον/α με τον/ην οποία να συμβαδίζετε∙ έστω και λίγο. Δεν ξέρουμε τι θέλεις από τον σύντροφό σου. Θέλεις περισσότερη προσοχή; Θέλεις να μη σου κάνει σκηνές όποτε θέλεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου; Ό,τι κι αν πηγαίνει στραβά στη σχέση σου, αν έχετε θεμελιώδεις διαφορές, δεν αξίζει να πνίγετε ο ένας τον άλλο.

Πηγή: Ιn2Life.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup