Life & Style

Αυτά που απαγορεύονται σε έναν τσακωμό

Αυτά που απαγορεύονται σε έναν τσακωμό

Έχεις μάθει να κρατάς την ψυχραιμία σου ή ενεργείς παρορμητικά και διαιωνίζεις το πρόβλημα;

Στην αρχή της σχέσης θα προσπαθήσεις να αποφύγεις τους τσακωμούς. Με τους μήνες όμως να περνούν ανακαλύπτεις ότι όχι μόνο δεν μπορείς να τους αποφύγεις, αλλά ότι είναι και ζωτικής σημασίας για τη σχέση, αρκεί να γίνονται με τον σωστό τρόπο. Και για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους αδιαπραγμάτευτους κανόνες.

Κανόνας 1ος: Δεν τσακωνόμαστε σε δημόσιο χώρο

Ο πρώτος και ίσως πιο σημαντικός κανόνας είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις κοινό για να μαλώσεις με τον σύντροφό σου. Πρώτον, εκθέτεις και τον εαυτό σου και τον σύντροφό σου, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, μονάχα επειδή δεν μπορούσες να περιμένεις λίγο ώστε να πεις αυτό που σε προβλημάτισε. Δεύτερον, φέρνεις σε άβολη θέση το κοινό που σε παρακολουθεί, είτε είναι φίλοι, είτε οικογένεια, είτε άγνωστοι. Τρίτον, αν το κοινό σου είναι κατά βάση άγνωστοι, είναι πολύ πιθανό να γίνει ο τσακωμός σας viral.

Δε θα καταφέρεις ποτέ να λύσεις το πρόβλημά σου σε δημόσιο χώρο και η αμηχανία απλώς θα το διαιωνίσει. Κάνε υπομονή μέχρι να πάτε σπίτι ή να βρεθείτε μόνοι σας και ίσως, αφού θα έχουν φύγει τα πρώτα νεύρα, να καταφέρεις να γίνεις πιο κατανοητός.

Κανόνας 2ος: Δεν τσακωνόμαστε για να πληγώσουμε τον άλλο

Πρέπει να βάλεις καλά στο μυαλό σου, ώστε την επόμενη φορά που θα τσακωθείς να μην κάνεις καμιά ανοησία, ότι ο τελικός σκοπός του τσακωμού είναι να λυθεί το πρόβλημα που προέκυψε. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε εγωιστικά όντα και θέλουμε να «βγούμε» από πάνω. Τότε, βγαίνει ο χειρότερος εαυτός μας και πληγώνουμε τον σύντροφό μας, επειδή θέλαμε απλά να δείξουμε ότι εμείς είμαστε οι καλύτεροι στη σχέση.

Πρέπει πραγματικά να βάλεις στο μυαλό σου και να το θυμάσαι όποτε αυξάνεται η ένταση ότι το άτομο που έχεις απέναντι σου είναι ο άνθρωπος σου και ότι δε θέλεις να πεις κάτι το οποίο θα στοιχειώνει τη ζωή σας από εδώ και στο εξής.

Κανόνας 3ος: Δεν αιφνιδιάζουμε

Έστω ότι μπαίνεις μέσα στο σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα και το μόνο που θέλεις είναι να βάλεις πιζάμες και να φας. Ο σύντροφός σου όμως έχει νευριάσει με κάτι, τον ταλανίζει, ίσως για αρκετές ωρες, και με το που σε βλέπει αρχίζει την επίθεση. Η πρώτη σου αντίδραση είναι να σοκαριστείς και η δεύτερη να περάσεις στην αντεπίθεση. Το αποτέλεσμα; Η παράβαση του κανόνα 3 οδηγεί σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια στην παράβαση του κανόνα 2.

Κανόνας 4ος: Δε φέρνουμε στο προσκήνιο παλιότερους τσακωμούς

Στους έντονους διαπληκτισμούς γίνεσαι αρκετά θερμός συνήγορος του εαυτού σου και μπορεί να πέσεις και σε κάποια ατοπήματα. Στο δικαστήριο η αναφορά σε ένα παλιό περιστατικό μπορεί να βοηθήσει, αλλά στις σχέσεις δε συμβαίνει το ίδιο. Επαναλαμβάνουμε: ο σκοπός του τσακωμού πρέπει να είναι η λύση του προβλήματος. Όσο επαναφέρεις παλαιότερα μερικώς λυμμένα προβλήματα αποδεικνύεις το αυταπόδεικτο, δηλαδή ότι δεν υπάρχει επικοινωνία στη σχέση.

Κανόνας 5ος: Μαθαίνουμε από τον τσακωμό

Αφού λύσεις το πρόβλημά με τον σύντροφό σου, κάνε έναν εσωτερικό απολογισμό. Προσπάθησε να κατανοήσεις καλύτερα πώς λειτουργείς εσύ, ο άνθρωπός σου και πώς η σχέση σου. Είναι μία τακτική αυτεπίγνωσης κι αυτή και σε βοηθά να γίνεσαι όλο και πιο συνειδητοποιημένος άνθρωπος.

Τέλος, καλό είναι αφού βγάλεις τα πορίσματά σου, να τα μοιραστείς με τον σύντροφό σου και να τον ενθαρρύνεις να κάνει το ίδιο. Κι αν δεν το κάνει, δεν πειράζει, θα έχει ήδη ρίξει τον σπόρο.

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup