Υπάρχει τρόπος να περάσουμε τη διαδικασία του χωρισμού όσο πιο ανώδυνα γίνεται;
Ο χωρισμός είναι συχνά μονόδρομος και μπορεί να συμβεί τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Αν είναι όμως στο δικό σου χέρι και είσαι εσύ αυτή που παίρνει την απόφαση, υπάρχουν τρόποι να το περάσετε ανώδυνα (αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό).
Πριν περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, καλό είναι να είσαι σίγουρη για την απόφαση και να μην στέλνεις μπερδεμένα μηνύματα που δείχνουν ότι δεν θες να χωρίσεις 100%. Τα πράγματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, για το καλό και των δύο. Μπορεί να χρειάζεσαι λίγο περισσότερο χρόνο να το σκεφτείς.
Ας πούμε ότι έχεις πάρει την απόφαση και θέλεις να χωρίσεις. Ο τρόπος που θα το επικοινωνήσεις πρέπει να δείχνει νηφαλιότητα και ενσυναίσθηση. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι είναι σημαντικό να ακούσεις αυτά που έχει να σου πει ο άλλος και να τα σεβαστείς, ακόμα και αν η απόφασή σου είναι οριστική. Έτσι τιμάς τη σχέση σου σε όλα τα στάδια.
Υπάρχει σωστό timing για χωρισμό;
Σίγουρα αποφεύγουμε σημαδιακές ημερομηνίες, όπως τα γενέθλια, τη μέρα του Αγ. Βαλεντίνου ή κάποια μέρα που ξέρεις ότι σημαίνει κάτι για τον σύντροφό σου. Επίσης, δεν το κάνουμε σίγουρα όταν υπάρχουν νεύρα, ένταση και πολύ κακή διάθεση. Αν και δεν υπάρχει ποτέ ιδανική στιγμή για κάτι τέτοιο, «διαβάζουμε» τον άλλο άνθρωπο και τις συνθήκες και προχωράμε ανάλογα.
Η συζήτηση του χωρισμού
Δεν υπάρχουν συνταγές και κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε. Κάθε άνθρωπος και κάθε ζευγάρι είναι ξεχωριστοί και η προσέγγιση δεν μπορεί να είναι η ίδια. Το βασικό είναι να θυμόμαστε ότι δεν ανακοινώνουμε τον χωρισμό επιρρίπτοντας ευθύνες στον άλλο, αλλά μιλάμε για το πώς νιώθουμε εμείς και τι μας οδήγησε στην απόφαση.
Το μετά
Το στάδιο που ακολουθεί μετά το το τέλος της σχέσης εξαρτάται από τη διάρκεια της. Λίγες εβδομάδες ή μήνες κάνουν πιο εύκολο το μετά. Θέλετε να είστε φίλοι στα social media; Θα κόψετε κάθε επαφή; Θα το αφήσετε να συμβεί από μόνο του, σταδιακά; Κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους και δεν είναι θέμα ελέγχου ή προγραμματισμού. Το βασικό όμως είναι να υπάρξει σεβασμός και κατανόηση των συναισθημάτων, ακόμα και των αρνητικών.
Πηγή: Jenny.gr