Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 20:48

Τζάστιν Μπίμπερ: Αποκάλυψε ότι παρέλυσε το πρόσωπό του από το σύνδρομο Ramsay Hunt

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το πρόσωπο του Τζάστιν Μπίμπερ παρέλυσε από τη δεξιά πλευρά καθώς, όπως αποκάλυψε ο τραγουδιστής, πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt και έτσι ακύρωσε κάποιες από τις συναυλίες του.

Ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε, την Παρασκευή (10/06), ότι έχει υποστεί προσωρινή παράλυση του προσώπου του από το σύνδρομο Ramsey Hunt, λίγες ημέρες αφότου αναγκάστηκε να ακυρώσει κάποιες από τις συναυλίες της παγκόσμιας περιοδείας του με τίτλο «Justice World Tour».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Daily Mail», ο 28χρονος τραγουδιστής ανάρτησε ένα τρίλεπτο βίντεο στο Instagram, που εξηγεί το εν λόγω σύνδρομο, το οποία είναι μια επιπλοκή του έρπητα ζωστήρα και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση του προσώπου.

Μάλιστα, η απώλεια ακοής και η παράλυση του προσώπου που σχετίζεται με το σύνδρομο Ramsay Hunt, είναι προσωρινή, ωστόσο ενδέχεται να γίνει και μόνιμη, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της «Mayo Clinic». Το δεξί μάτι του Τζάστιν Μπίμπερ δεν μπορούσε να ανοιγοκλείσει, η δεξιά πλευρά του προσώπου του δεν κουνιόταν και ο ίδιος ανέφερε στο εν λόγω βίντεο: «Γεια σε όλους, εδώ Τζάστιν, ήθελα να σας ενημερώσω για το τι συμβαίνει. Προφανώς, όπως μπορείτε πιθανώς να δείτε από το πρόσωπό μου, έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και προέρχεται από έναν ιό που προσβάλλει τα νεύρα στο αυτί μου και τα νεύρα του προσώπου μου και έχει προκαλέσει παράλυση στο πρόσωπό μου».

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη (07/06), ο καλλιτέχνης είχε ανακοινώσει ότι αναβάλλει τις «επόμενες συναυλίες» της παγκόσμιας περιοδείας του με τίτλο «Justice World Tour», που περιλαμβάνει επτά τμήματα και 130 συναυλίες, λόγω «ασθένειας που δεν σχετίζεται με τον ιό που προκαλεί τη νόσο COVID-19».

Ακόμα, ο Τζάστιν Μπίμπερ έδειξε την κατάστασή του με το σύνδρομο Ramsay Hunt καθώς δεν μπορούσε να ανοιγοκλείσει τα μάτια του, δεν μπορούσε να χαμογελάσει και, γενικότερα, ολόκληρη η δεξιά πλευρά του προσώπου του δεν μπορούσε να κινηθεί. Έτσι, ο καλλιτέχνης σημείωσε: «Υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου. Οπότε για όσους απογοητεύονται από την ακύρωση των επόμενων συναυλιών μου, απλά σωματικά προφανώς δεν είμαι σε θέση να τις κάνω. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε».

Επίσης, ο 28χρονος ποπ σταρ είπε: «Μακάρι να μην ήταν έτσι, αλλά προφανώς το σώμα μου μού λέει ότι πρέπει να επιβραδύνω και ελπίζω να καταλάβετε. Θα χρησιμοποιήσω αυτό το διάστημα για να ξεκουραστώ και να χαλαρώσω και να επανέλθω στο 100%, ώστε να μπορέσω να κάνω αυτό για το οποίο γεννήθηκα».

Ο Τζάστιν Μπίμπερ κατέληξε λέγοντας πως κάνει ό,τι μπορεί, συμπεριλαμβανομένης της ξεκούρασης, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, αλλά ήταν ειλικρινής καθώς τόνισε ότι δεν ξέρει πόσο καιρό θα χρειαστεί για να αναρρώσει. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος δήλωσε: «Σας αγαπώ, παιδιά. Σας ευχαριστώ που κάνατε υπομονή για εμένα και θα γίνω καλά. Κάνω όλες αυτές τις ασκήσεις προσώπου για να επανέλθει το πρόσωπό μου στο φυσιολογικό και θα επανέλθει».

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μια επιπλοκή του έρπητα ζωστήρα, που προκαλείται από τον ίδιο ιό με την ανεμοβλογιά (VZV) και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση του προσώπου. Ο ιός επανενεργοποιείται αφού παραμείνει σε λανθάνουσα κατάσταση για χρόνια και προκαλεί φλεγμονή και ερεθισμό στα νεύρα του προσώπου.

Ο ιός VZV είναι ακίνδυνος εκτός αν επανενεργοποιηθεί και σε περίπτωση που συμβεί αυτό, θα εμφανιστούν νέα συμπτώματα. Ακόμα, ο ιός μπορεί να επανενεργοποιηθεί όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο και λιγότερο ικανό να καταπολεμήσει τη μόλυνση. Το άγχος αποτελεί συχνά έναυσμα για κάτι τέτοιο.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 11 Ιουνίου 2022 13:02

Σχετικά Άρθρα

  • Χάνεστε στις σκέψεις σας, είστε υποτονικοί και ονειροπόλοι; Μπορεί να έχετε αυτό το σύνδρομο
    Χάνεστε στις σκέψεις σας, είστε υποτονικοί και ονειροπόλοι; Μπορεί να έχετε αυτό το σύνδρομο

    Το βλέμμα σας χάνεται συχνά στο κενό, δυσκολεύεστε να συγκεντρώσετε τις σκέψεις σας, είστε μάλλον υποτονικοί και ονειροπολείτε διαρκώς; Μία ψυχολόγος περιγράφει ένα σύνδρομο που σχετίζεται με αυτά τα χαρακτηριστικά

    Πιάνετε συχνά τον εαυτό σας να παραδίδεται στην ονειροπόληση; Το μυαλό σας ταξιδεύει διαρκώς και δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε; Σύμφωνα με τη Sofia Barbosa Boucas, Reader Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, πολύ πιθανώς να έχετε το σύνδρομο γνωστικής αποδέσμευσης (Cognitive Disengagement Syndrome – CDS).

    Το σύνδρομο CDS, γράφει σε άρθρο της στο The Conversation, περιγράφηκε για πρώτη φορά από ψυχολόγους τη δεκαετία του 1960 και του 1970, όταν παρατήρησαν κάποια επίμονα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά που, όπως εξηγεί, επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινή ζωή του ατόμου, τις επιδόσεις του στην εκπαίδευση και τις κοινωνικές του αλληλεπιδράσεις.

    Αν και σε πρώτη ανάγνωση παραπέμπει στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας/ΔΕΠΥ) -η οποία χαρακτηρίζεται από παρορμητικότητα-, βασικό χαρακτηριστικό στο CDS είναι η χαμηλή ταχύτητα γνωστικής επεξεργασίας. «Παρότι δεν αναγνωρίζεται ως ξεχωριστή διαταραχή στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο των Ψυχικών Διαταραχών, ο αυξανόμενος όγκος ερευνών υποδηλώνει ότι αξίζει περισσότερη προσοχή και πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά από τη ΔΕΠΥ» τονίζει η Boucas και εξηγεί πως, ακριβώς επειδή δεν έχει αναγνωριστεί και απουσιάζουν τα επίσημα κριτήρια, η διάγνωση είναι δύσκολη.

    Κάποιοι ψυχολόγοι βασίζονται σε έναν συνδυασμό ερωτηματολογίων και παρατηρήσεων συμπεριφοράς για να αξιολογήσουν συμπτώματα όπως η συχνή ονειροπόληση, η νοητική σύγχυση/θολότητα και η αργή επεξεργασία πληροφοριών, απαιτείται δηλαδή περισσότερος χρόνος από το άτομο για να επεξεργαστεί μια πληροφορία και να ανταποκριθεί. Η αργή επεξεργασία πληροφοριών ή χαμηλή ταχύτητα γνωστικής επεξεργασίας δεν αποτελεί ένδειξη χαμηλή νοημοσύνης ή πνευματικής οκνηρίας· απλώς ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες με πιο αργό ρυθμό.

    Υποστήριξη και θεραπεία

    Ενόσω η έρευνα για την κατανόηση και διαχείριση του συνδρόμου τρέχει, οι ειδικοί προτείνουν αναγνωρισμένες θεραπευτικές μεθόδους όπως η γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, ώστε τα άτομα με CDS να μπορέσουν να αναπτύξουν μηχανισμούς βελτίωσης της συγκέντρωσής τους, ενώ εξετάζεται η χορήγηση διεγερτικών φαρμάκων, όπως αυτά που συνταγογραφούνται σε άτομα με ΔΕΠΥ. Ακόμα και παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής ωστόσο μπορούν να συμβάλουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων, όπως η διατήρηση σταθερού προγράμματος ύπνου και η τακτική άσκηση.

    Ανάγκη ευαισθητοποίησης

    Την ανάγκη για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επισημαίνει στην κατακλείδα του άρθρου της η Boucas, όχι μόνο του κοινού αλλά και των επαγγελματιών υγείας, ώστε να μην παρερμηνεύεται το σύνδρομο ως απλή οκνηρία ή ιδιορρυθμία. «Αυτό το στίγμα μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να ζητήσουν βοήθεια και να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται». Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα ποσοστά συνδρόμου CDS στα παιδιά είναι παρόμοια με αυτά της ΔΕΠΥ, περίπου 5%-7%. «Αυτό υποδηλώνει ότι ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων μπορεί να παλεύει με τα συμπτώματα της CDS χωρίς καν να το γνωρίζει» καταλήγει.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Κατάθλιψη: Το σύνδρομο που αυξάνει την απελπισία και τον κίνδυνο της ψυχικής νόσου
    Κατάθλιψη: Το σύνδρομο που αυξάνει την απελπισία και τον κίνδυνο της ψυχικής νόσου

    Ένα εύθραυστο ή αδύναμο σώμα θα μπορούσε όχι μόνο να περιορίσει την κινητικότητα του ατόμου, αλλά και να το παγιδεύσει σε αρνητικές σκέψεις και λιγότερη ευχαρίστηση από τη ζωή

    Από την ανεργία μέχρι την οικονομική ανασφάλεια, πολλά εμπόδια θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εμφάνιση της κατάθλιψης και μάλιστα όχι τόσο «αόρατα». Ένα από αυτά είναι σωματικό και μπορεί να κλονίσει εξίσου την ψυχοσύνθεση των ατόμων στη μέση ηλικία.

    Σύμφωνα με νεότερη μελέτη, που δημοσιεύθηκε Nature Communications, όσα άτομα πληρούν τουλάχιστον ένα από τα κριτήρια του συνδρόμου της ευθραυστότητας διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να εμφανίσουν και κατάθλιψη. Σε κλινικές συνθήκες, η ευθραυστότητα χαρακτηρίζεται από πέντε δείκτες: την απώλεια βάρους, την εξάντληση, το αίσθημα αδυναμίας, τη σωματική αδράνεια και την αργή ταχύτητα βάδισης. Συμπτώματα όπως αυτά εμφανίζουν συχνότερα οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι κινδυνεύουν εξίσου από κατάγματα οστών, νοσηλεία σε νοσοκομείο, χαμηλότερη ποιότητα ζωής και πρόωρο θάνατο.

    Εν ολίγοις, τα ευρήματα υποδεικνύουν την ανάγκη της αξιολόγησης της ρουτίνας της σωματικής αδυναμίας στην κλινική πρακτική, σύμφωνα με τους ερευνητές. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης διαπιστώσει κάποια σύνδεση μεταξύ της σωματικής αδυναμίας και της επιδείνωσης της ψυχικής υγείας.

    Για να κατανοηθούν καλύτερα αυτές οι συσχετίσεις, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Yale αξιοποίησαν δεδομένα περίπου 350.000 ατόμων -ηλικίας 37 έως 73 ετών- από τη βάση δεδομένων UK Biobank. Οι εν λόγω συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί σε μια αρχική αξιολόγηση μεταξύ 2006 και 2010 και σε μια δεύτερη αξιολόγηση περίπου 12 χρόνια αργότερα.

    Με βάση τα δεδομένα, η ερευνητική ομάδα ομαδοποίησε τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες με βάση την αρχική τους αξιολόγηση: άτομα με μηδενική ευθραυστότητα (όσοι δηλαδή δεν παρουσίασαν κανέναν από τους πέντε δείκτες), άτομα σε στάδιο προ – ευθραυστότητας (που ανέφεραν έναν ή δύο δείκτες) ή άτομα με ευθραυστότητα (που ανέφεραν τρεις ή περισσότερους δείκτες). Στη συνέχεια, υπολόγισε πόσοι από τους συμμετέχοντες είχαν διαγνωστεί αργότερα με κατάθλιψη, μετά τη 12ετή παρακολούθηση.

    Όπως διαπίστωσαν, σε σύγκριση με τα άτομα χωρίς το σύνδρομο ευθραυστότητας, τα άτομα που ταξινομήθηκαν σε στάδιο προ – ευθραυστότητας ή και ευθραυστότητας είχαν 1,6 και 3,2 φορές περισσότερες πιθανότητες αντίστοιχα να διαγνωστούν με κατάθλιψη μετά την πρώτη τους αξιολόγηση. Η σχέση αυτή έγινε πιο έντονη όσο η ευθραυστότητα γινόταν όλο και πιο σοβαρή, λένε οι ερευνητές, με τα άτομα που πληρούσαν περισσότερα κριτήρια ευθραυστότητας να έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν κατάθλιψη κατά τις επόμενες αξιολογήσεις.

    «Συμπεράναμε επίσης ότι αυτή η συσχέτιση ήταν ισχυρότερη στους άνδρες και στα άτομα μέσης ηλικίας – άτομα κάτω των 65 ετών – από ό,τι ήταν για τις γυναίκες ή τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας» τόνισε ο Δρ Rongtao Jiang, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο εργαστήριο Dustin Scheinost στο Τμήμα Ακτινολογίας και Βιοϊατρικής Απεικόνισης της Ιατρικής Σχολής του Yale.

    Ο ρόλος της φλεγμονής

    Στο πλαίσιο της ίδιας μελέτης, οι επιστήμονες διερεύνησαν επίσης τους παράγοντες που μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτή τη σχέση μεταξύ της ευθραυστότητας και της κατάθλιψης, αποκαλύπτοντας τη συμβολή των φλεγμονωδών μορίων και της δομής του εγκεφάλου. Πιο συγκεκριμένα, διενεργώντας μια σειρά από στατιστικές αναλύσεις, συμπέραναν ότι ότι ορισμένοι δείκτες φλεγμονής -συμπεριλαμβανομένων των ουδετερόφιλων και των λευκοκυττάρων, τα οποία είναι λευκά αιμοσφαίρια, και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης, που παράγεται από το ήπαρ- μεσολαβούσαν στη σχέση μεταξύ της ευθραυστότητας και της κατάθλιψης. Ο μειωμένος όγκος σε πέντε περιοχές του εγκεφάλου συνέβαλε επίσης σε αυτή τη σχέση.

    «Αυτό μας υποδεικνύει ότι ίσως η συσχέτιση μεταξύ της ευθραυστότητας και της κατάθλιψης θα μπορούσε να συμβεί μέσω της ρύθμισης των φλεγμονωδών δεικτών ή του όγκου του εγκεφάλου», εξήγησε ο Δρ Jiang.

    Είναι πιθανό, για παράδειγμα, η σωματική αδυναμία να οδηγεί σε φλεγμονή στον εγκέφαλο και σε αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου, οι οποίες με τη σειρά τους οδηγούν στην κατάθλιψη. Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να αποσαφηνιστεί αυτή η εξέλιξη, τα ευρήματα παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ευθραυστότητα και η κατάθλιψη συνδέονται.

    Πηγή: Ygeiamou.gr
  • Κορωνοϊος: Μελέτη διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου Γκιλαίν-Μπαρέ έπειτα από μόλυνση με Covid-19
    Κορωνοϊος: Μελέτη διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου Γκιλαίν-Μπαρέ έπειτα από μόλυνση με Covid-19

    Η λοίμωξη από Covid-19 σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της σπάνιας νευρολογικής διαταραχής που ονομάζεται σύνδρομο Γκιλαίν-Μπαρέ εντός έξι εβδομάδων, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ηλεκτρονικό τεύχος του ιατρικού περιοδικού «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας.

    Το σύνδρομο Γκιλαίν-Μπαρέ (Guillain- Barre, GBS) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα νευρικά κύτταρα με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει αρχικά αδυναμία στα χέρια και στα πόδια και ίσως παράλυση και μούδιασμα. Αν και μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή, οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν με λίγα εναπομείναντα προβλήματα. Η ακριβής αιτία του συνδρόμου είναι άγνωστη, αλλά μπορεί να εμφανιστεί έπειτα από γαστρεντερικές ή αναπνευστικές λοιμώξεις.

    Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από τρία εκατομμύρια άτομα στο Ισραήλ χωρίς προηγούμενη διάγνωση του συνδρόμου. Παρακολουθήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022 και οι ερευνητές εξέτασαν αν οι συμμετέχοντες είχαν μολυνθεί με Covid-19 ή είχαν κάνει εμβόλιο κατά του Covid-19 κατά τη διάρκεια έξι εβδομάδων πριν από τη διάγνωση του Γκιλαίν- Μπαρέ. Κατά την περίοδο αυτή, 76 άτομα εμφάνισαν το σύνδρομο.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα με πρόσφατη λοίμωξη από Covid-19 είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν το σύνδρομο Γκιλαίν- Μπαρέ σε σχέση με τα άτομα χωρίς πρόσφατη λοίμωξη. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι τα άτομα που εμβολιάστηκαν πρόσφατα με το εμβόλιο mRNA της Pfizer-BioNTech είχαν πάνω από 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη διαταραχή σε σχέση με τα άτομα χωρίς πρόσφατο εμβολιασμό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Περαία: 19χρονος έμεινε παράλυτος μετά από βουτιά από προβλήτα – Προανάκριση από το Λιμενικό
    Περαία: 19χρονος έμεινε παράλυτος μετά από βουτιά από προβλήτα – Προανάκριση από το Λιμενικό

    Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 19χρονο από την Περαία και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

    Παράλυτος στα πόδια έμεινε ένας 19χρονος μετά από βουτιά που έκανε από προβλήτα στην Περαία Θεσσαλονίκης.

    Ο νεαρός, με καταγωγή από τη Συρία, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ».

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr όλα ξεκίνησαν όταν ο 19χρονος αποφάσισε να κάνει βουτιά από την κεντρική προβλήτα της Περαίας. Στάθηκε άτυχος, όμως, καθώς από τη βουτιά είχε ως αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος στα πόδια, εμφανίζοντας σημάδια ημιπληγίας.

    Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου παρέλαβε και διεκόμισε τον τραυματία, καθώς και στελέχη του Λιμενικού, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο να διεξάγει την προανάκριση για το περιστατικό.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Τζάστιν Μπίμπερ: Αποκοιμήθηκε σε συναυλία του Coachella και έγινε viral
    Τζάστιν Μπίμπερ: Αποκοιμήθηκε σε συναυλία του Coachella και έγινε viral

    Καταβεβλημένος ο ποπ σταρ στο live του Φρανκ Όσιαν, εν μέσω φημών ότι θα αποσυρθεί οριστικά από το τραγούδι λόγω προβλημάτων υγείας - Κι άλλο βίντεο από το σόου με τον ίδιο να κρέμμεται από τα κάγκελα

    Ο Τζάστιν Μπίμπερ εξέπληξε το κοινό του Coachella το βράδυ της Κυριακής, καθώς έδωσε το «παρών» στη συναυλία του Φρανκ Όσιαν, που ηγείτο του φεστιβάλ.
    Ο 29χρονος ποπ σταρ όχι μόνο βρέθηκε στο live, αλλά με ανάρτηση στο Instagram αποθέωσε τον Όσιαν, γράφοντας μεταξύ άλλων, ότι: «Έμεινα έκπληκτος από την εμφάνιση του Frank Oceans στο Coachella. Η τέχνη του είναι απλά απαράμιλλη, το στυλ του, το γούστο του, η φωνή του, η προσοχή του στη λεπτομέρεια».


    Παρά τα πρωτοφανή καλά του λόγια για το σόου του Ocean, ο Μπίμπερ δεν φάνηκε να διασκεδάζει στην πραγματικότητα, αφού τον πήρε ο ύπνος κατά τη διάρκεια του live! Βίντεο με τον Μπίμπερ να έχει αποκοιμηθεί με κλειστά τα μάτια του για αρκετή ώρα, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και ο ποπ σταρ έχει γίνει ήδη viral. Μόνο στο TikTok το κλιπ σημείωσε 645 χιλιάδες προβολές και επίσης χιλιάδες likes. Την ίδια ώρα «φωτιά» πήραν και τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση.

    Δείτε το βίντεο

    //www.tiktok.com/@pineappleonpisa/video/7223133298984291627" data-video-id="7223133298984291627" data-embed-from="oembed" id="v78284430970627380" style="box-sizing: border-box; margin: 18px auto; padding-left: 0px; border: none; width: 605px; position: relative; display: block; line-height: 1.15; overflow: hidden; text-size-adjust: 100%; font-family: proxima-regular, PingFangSC, sans-serif; font-weight: 400; max-width: 605px; min-width: 325px;">
    Ακόμη ένα βίντεο από το σόου της Κυριακής, δείχνει τον Μπίμπερ να δείχνει καταβεβλημένο, αφού έχει κρεμαστεί από τα κάγκελα μπροστά από τη σκηνή και η σύζυγός του, Χέιλι Μπίμπερ, τον χαϊδεύει στην πλάτη.

    Justin Bieber and Hailey Bieber during the show of The Kid Laroi at the second night of the 2023 Coachella Valley Music and Arts Festival. pic.twitter.com/hJDRhAudur

    — @21metgala (@21metgala) April 16, 2023
    Η καταρρακωμένη εικόνα του Μπίμπερ στο δημοφιλές μουσικό φεστιβάλ, έρχεται λίγο καιρό μετά την έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε στα μέσα ενημέρωσης και θέλει τον τραγουδιστή να αποσύρεται οριστικά από τη μουσική, πριν καν κλείσει τα 30 του χρόνια.
    Ο «πρίγκιπας της ποπ», όπως τον αποκαλούν συχνά τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, είναι έτοιμος να πάρει τα λεφτά και να βγει στη... σύνταξη σε ηλικία μόλις 29 ετών!
    Σύμφωνα με πληροφορίες του RadarOnline.com, το παιδί - φαινόμενο της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, έχει περιουσία περί τα 200 εκατομμύρια δολάρια και πηγές ανέφεραν ότι θέλει να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας και την καριέρα του, μαζί με την 26χρονη σύζυγό του, μοντέλο, Χέιλι Μπίμπερ.

    «Ο Τζάστιν δεν αισθάνεται καλά με τον κόσμο εδώ και αρκετό καιρό και η φήμη του τον βαραίνει πολύ» αποκάλυψε φίλος του, προσθέτοντας ότι: «Ακόμα και ο ψυχολόγος του λέει ότι αν αυτό που κάνει τον κάνει δυστυχισμένο, θα πρέπει να πάρει τη δύσκολη απόφαση να το αφήσει στην άκρη».

    Pop prince Justin Bieber is ready to take the money and run into retirement at age 29. https://t.co/v44fFaVMOx

    — Radar Online (@radar_online) March 27, 2023
    Παρά το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε, ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα παραπάνω. Αν όμως, κρίνει κανείς από τις τελευταίες συναυλίες του, τις οποίες ακύρωσε, ίσως η απάντηση στο ερώτημα αν θα συνεχίσει την καριέρα του, να μην είναι ενθαρρυντικό για τους φαν του.

    Ακύρωνε τη μία συναυλία μετά την άλλη
    Επικαλούμενος προβλήματα υγείας, ο Μπίμπερ τερμάτισε ξαφνικά πέρυσι, την παγκόσμια περιοδεία του Justice World Tour, κάνοντας λόγο για προβλήματα υγείας και εξάντληση.

    «Ο Τζάστιν αισθάνεται ότι η πίεση της μουσικής βιομηχανίας δεν του κάνει καλό. Θέλει απλώς να εξαφανιστεί με τη Χέιλι και να απολαύσει τα χρήματά του» αποκάλυψε άλλη πηγή.

    Νωρίτερα, τον Μάρτιο , ο Μπίμπερ ακύρωσε την πιο πρόσφατη συναυλία του, προκαλώντας θυμό στους φαν του.

    Πληροφορίες της DailyMail αναφέρουν, πως δεν ήταν στην πραγματικότητα δική του απόφαση, αλλά μια επείγουσα σύσταση από τους γιατρούς του.

    Πηγές κοντά στον τραγουδιστή αναφέρουν ότι για ακόμη μία φορά ο λόγος που οι γιατροί τον ώθησαν στο να μην πραγματοποιήσει την παγκόσμια περιοδεία του, έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη μάχη του με το σύνδρομο Ράμσεϊ Χαντ.

    REVEALED: 'Fragile' Justin Bieber was 'FORCED to cancel his tour' by doctors amid fears for his health https://t.co/MBI0UECkTB

    — Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) March 3, 2023

    «Ο Τζάστιν είναι εύθραυστος και έχει εξαντληθεί τον τελευταίο καιρό. Του είπαν ότι αυτό έπρεπε να συμβεί και δεν του έμεινε άλλη επιλογή» δήλωσε άτομο από το περιβάλλον του 29χρονου ποπ σταρ.

    Σύμφωνα με την πηγή «αισθάνεται απαίσια γι' αυτό. Γνωρίζει ότι επηρεάζει τόσους πολλούς ανθρώπους που πραγματικά στηρίζονται πάνω του και έχει δεσμευτεί να βεβαιωθεί ότι όλοι τους είναι καλά».

    Το άτομο αυτό ανέφερε ακόμη, ότι το τελευταίο διάστημα η επιδείνωση της υγείας του έχει ανησυχήσει την οικογένειά του και τη σύζυγό του, Χέιλι Μπίμπερ.

    «Για τόσα πολλά χρόνια, ο Τζάστιν ένιωθε ότι τίποτα δεν μπορούσε να τον βλάψει. Αλλά μετά την αρρώστια, του έγινε τόσο σαφές ότι δεν είναι» είπε.

    Όταν ανακοίνωσε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ράμσεϊ Χαντ

    Τον Ιούνιο του 2022, ο Μπίμπερ μοιράστηκε με τους ακολούθους του στο Instagram, ότι παρέλυσε το μισό του πρόσωπο λόγω του συνδρόμου Ράμσεϊ Χαντ.

    Το Ράμσεϊ Χαντ προκαλείται από έναν ιό στο νεύρο του προσώπου που οδηγεί σε παράλυση, σύμφωνα με το NHS. Λιγότεροι από τους μισούς ασθενείς θα αναρρώσουν πλήρως, λέει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

    Ο ίδιος ανέβασε βίντεο, δείχνοντας μάλιστα, στην κάμερα πως δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει το δεξί του μάτι όπως και να κουνήσει τη δεξιά πλευρά του προσώπου.


    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ETIENNE LAURENT

  • Εντοπίστηκαν νευρώνες που αποκαθιστούν το βάδισμα στους παράλυτους, μετά από ηλεκτρική διέγερση
    Εντοπίστηκαν νευρώνες που αποκαθιστούν το βάδισμα στους παράλυτους, μετά από ηλεκτρική διέγερση

    Συγκεκριμένους νευρώνες που επιτρέπουν την αναστροφή της παράλυσης και την αποκατάσταση του βαδίσματος, ανακάλυψαν για πρώτη φορά Ελβετοί και άλλοι επιστήμονες. Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για πιο στοχευμένες θεραπείες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, ακόμη και εκείνους οι οποίοι έχουν χάσει όλες τις αισθήσεις στα πόδια τους εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη (π.χ. μετά από τροχαίο ατύχημα ή πτώση), κάτι που έχει αποκόψει τη διασύνδεση ανάμεσα στον εγκέφαλο και στα νευρικά κύτταρα που ελέγχουν την κίνηση των κάτω άκρων.

    Χάρη στην ανακάλυψη, εννέα ασθενείς με σοβαρή ή πλήρη παράλυση λόγω χρόνιας βλάβης στο νωτιαίο μυελό της σπονδυλικής στήλης τους ανέκτησαν την ικανότητα να περπατούν, μετά τη θεραπεία τους με παρατεταμένη ηλεκτρική διέγερση των συγκεκριμένων νευρώνων μέσω εμφύτευσης ειδικής ηλεκτρικής συσκευής στη σπονδυλική στήλη.

    Οι ερευνητές από την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Αυστρία και τον Καναδά, με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα δρα Γκρεγκουάρ Κουρτέν του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας (EPFL) στη Λοζάνη, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", εντόπισαν - με πειράματα σε παράλυτα τρωκτικά και με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης - συγκεκριμένες ομάδες νευρώνων στο νωτιαίο μυελό που, αν διεγερθούν ηλεκτρικά, παίζουν ζωτικό ρόλο για να ανακτηθεί η δυνατότητα βάδισης.

    Η κλινική δοκιμή της μεθόδου (Epidural Electrical Stimulation-EES), η οποία είχε αρχίσει να δοκιμάζεται από το 2018, επέτρεψε και στους εννέα συμμετέχοντες παράλυτους να βελτιώσουν ή να ανακτήσουν την ικανότητα να περπατούν. Η βελτίωση της κινητικότητας συνεχιζόταν πέντε μήνες μετά την εφαρμογή της θεραπείας.

    Οι ερευνητές τόνισαν ότι τα ευρήματα τους μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατανόηση του πώς είναι δυνατό να αποκατασταθεί η κινητικότητα στους παράλυτους. Όμως επειδή και άλλοι νευρώνες στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό μπορεί να εμπλέκονται στην αποκατάσταση της βάδισης, το ζήτημα χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

    Η τεχνική EES θα μπορούσε μελλοντικά να συνδυαστεί με φυσικοθεραπεία, καθώς και με γονιδιακές ή βλαστοκυτταρικές θεραπείες που θα αντικαθιστούν κατεστραμμένους νευρώνες του νωτιαίου μυελού. Ο Κουρτέν έχει δημιουργήσει ήδη τη νεοφυή εταιρεία Onward με έδρα την Ολλανδία για να προωθήσει τη νέα ιατρική τεχνολογία.

    Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

    https://www.nature.com/articles/s41586-022-05385-7

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Νευροπροσθετική συσκευή “διαβάζει” τον εγκέφαλο και ξαναδίνει ‘φωνή’ σε άνθρωπο με παράλυση ομιλίας
    Νευροπροσθετική συσκευή “διαβάζει” τον εγκέφαλο και ξαναδίνει ‘φωνή’ σε άνθρωπο με παράλυση ομιλίας

    Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν μια πρωτοποριακή συσκευή που μπορεί να επιτρέψει σε ανθρώπους με αδυναμία ομιλίας λόγω παράλυσης να επικοινωνήσουν σε πραγματικό χρόνο, ξαναδίνοντας έτσι τη ‘φωνή' τους με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η νευροπροσθετική συσκευή αποκωδικοποιεί την εγκεφαλική δραστηριότητα του ατόμου με την παραλυσία, καθώς αυτός σιωπηλά προσπαθεί να σχηματίσει λέξεις και προτάσεις.

    Οι διάφορες νευροπροσθετικές συσκευές που αντικαθιστούν τις χαμένες λειτουργίες του νευρικού συστήματος, διαθέτουν δυνατότητες να αποκαταστήσουν την επικοινωνία με ανθρώπους που δεν μπορούν να μιλήσουν ή να δακτυλογραφήσουν εξαιτίας κάποιας παράλυσης. Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι ένα νευροπροσθετικό σύστημα μπορούσε να αποκωδικοποιήσει ("διαβάζοντας" τον εγκέφαλο) έως 50 λέξεις. Όμως η συσκευή διέθετε περιορισμένο λεξιλόγιο και ο ασθενής έπρεπε να προσπαθήσει να πει τις λέξεις φωναχτά, κάτι που απαιτεί σημαντική προσπάθεια σε περίπτωση παράλυσης ή δεν είναι καν εφικτό.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Έντουαρντ Τσανγκ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications", σχεδίασαν ένα νέο σύστημα ικανό να ‘μεταφράζει' την σιωπηλή εγκεφαλική νοητική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο, αποκωδικοποιώντας ένα-ένα τα γράμματα και μετά σχηματίζοντας ολόκληρες προτάσεις, διαθέτοντας πλέον ένα λεξιλόγιο 1.152 λέξεων.

    Η μέθοδος δοκιμάστηκε με επιτυχία σε άνθρωπο σοβαρή παράλυση άκρων και φωνής. Ο παράλυτος ασθενής προσπαθούσε σιωπηλά να πει κάθε γράμμα από κάποια από τις διαθέσιμες 1.152 λέξεις, ώστε να σχηματίσει τελικά προτάσεις με μέση ταχύτητα περίπου 29 χαρακτήρων το λεπτό και με μέσο ποσοστό σφάλματος στην αποκωδικοποίηση της τάξης του 6%. Περαιτέρω πειράματα με λεξιλόγιο πάνω από 9.000 λέξεις εμφάνισαν ποσοστό λάθους 8,2%.

    Σχετικό βίντεο υπάρχει στο YouTube:

    Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση:

    https://www.nature.com/articles/s41467-022-33611-3

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • Justin Bieber: Συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία - Πώς είναι έναν μήνα μετά την παράλυση του προσώπου του
    Justin Bieber: Συνεχίζει την παγκόσμια περιοδεία - Πώς είναι έναν μήνα μετά την παράλυση του προσώπου του

    Ο Justin Bieber θα συνεχίσει την παγκόσμια περιοδεία του στις 31 Ιουλίου μετά την αναβολή της τον Ιούνιο λόγω της διάγνωσης του με το σύνδρομο Ramsay-Hunt που του προκάλεσε μερική παράλυση προσώπου.

    Ο τραγουδιστής πρόκειται να συνεχίσει την παγκόσμια περιοδεία του Justice World Tour στο τέλος του μήνα, όπως ανέφερε η AEG και επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του στο Variety την Τρίτη. Τα συναρπαστικά νέα έρχονται μετά την αναβολή του αμερικανικού σκέλους στις αρχές του περασμένου μήνα λόγω διάγνωσης του συνδρόμου Ramsay-Hunt.

    Ο 28χρονος τραγουδιστής του «Ghost», θα επιστρέψει στις 31 Ιουλίου στο Lucca Summer Festival στην Ιταλία και θα συνεχίσει τις εμφανίσεις του σε Ευρώπη, Νότια Αμερική, Νότια Αφρική, Μέση Ανατολή, Ασία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

    Ακόμα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις επαναπρογραμματισμένες ημερομηνίες στη Βόρεια Αμερική και ο τραγουδιστής δεν έχει κάνει ακόμα κάποια ανακοίνωση στα social media για την επιστροφή του. Ωστόσο, οι ημερομηνίες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

    Ο Μπίμπερ αναγκάστηκε να αναβάλει το αμερικανικό σκέλος της παγκόσμιας περιοδείας του Justice World Tour τον περασμένο μήνα, αφού ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με το σύνδρομο Ramsay-Hunt. Σε ένα βίντεο στις 10 Ιουνίου, μίλησε ανοιχτά για τη διάγνωση και είπε στους θαυμαστές του ότι προκάλεσε παράλυση του προσώπου.

    «Γεια σε όλους. Justin εδώ. Ήθελα να σας ενημερώσω για το τι συμβαίνει. Προφανώς, όπως πιθανώς μπορείτε να δείτε από το πρόσωπό μου, έχω αυτό το σύνδρομο που ονομάζεται σύνδρομο Ramsay Hunt και προέρχεται από αυτόν τον ιό που προσβάλλει το νεύρο στο αυτί μου και τα νεύρα του προσώπου μου και έχει προκαλέσει παράλυση στο πρόσωπό μου», είπε στο κλιπ.

    «Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει», συνέχισε πριν ανοιγοκλείσει το άλλο του μάτι. «Δεν μπορώ να χαμογελάσω με αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται, οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου».

    Έκτοτε, ο Μπίμπερ και η σύζυγός του Χέιλι Μπάλντουιν Μπίμπερ έκαναν ένα ταξίδι δύο εβδομάδων στις Μπαχάμες.

    «Η Hailey έχει υποστηρίξει τόσο πολύ τον Justin, όπως ακριβώς και εκείνος την υποστήριξε με τα προβλήματα υγείας της», δήλωσε τότε στο PEOPLE πηγή από το περιβάλλον του ζευγαριού, αναφερόμενη στο μινι-εγκεφαλικό επεισόδιο του μοντέλου τον Μάρτιο, που προκλήθηκε από θρόμβο. «Είναι αλύγιστοι».

    Μετά την επιστροφή τους, το ζευγάρι έκανε διακοπές σε λίμνη στο Idaho με την οικογένεια και τους φίλους του, συμπεριλαμβανομένου του Usher. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, το ζευγάρι φωτογραφήθηκε χαμογελαστό σε μια βάρκα να απολαμβάνει ξέγνοιαστες στιγμές. Ο Bieber μοιράστηκε επίσης φωτογραφίες από το ταξίδι στο λογαριασμό του στο Instagram.

    Τι δήλωσε ο φίλος του Usher για την πορεία της υγείας του

    Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Extra την Κυριακή σχετικά με τη νέα του κατοικία στο Λας Βέγκας, ο Usher μίλησε για τον χρόνο που πέρασε με τον Bieber κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

    «Τα πάει περίφημα», δήλωσε ο Usher στο Extra. «Βλέποντάς τον στις διακοπές, καταφέραμε να κάνουμε παρέα μεταξύ μας και νομίζω πως ό,τι κι αν βιώνει αυτή τη στιγμή, είναι πραγματικά πολύ ωραίο να βλέπεις ότι έχει την υποστήριξη των θαυμαστών του και της οικογένειάς του».

    Ο ίδιος μίλησε για την κατάστασή του: «Ως καλλιτέχνης, νομίζω ότι όλοι θα βιώσουμε κάποια πράγματα που οι άνθρωποι μπορεί να μην καταλαβαίνουν απαραίτητα», είπε, σημειώνοντας ότι η ζωή ενός επαγγελματία καλλιτέχνη «συνοδεύεται από μεγάλη πίεση».

    Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

    Το σύνδρομο Ramsay Hunt πήρε το όνομά του από τον Αμερικανό νευρολόγο που το εντόπισε στις αρχές του 20ού αιώνα. Προκαλείται από την ανεμοβλογιά, τον ίδιο ιό που προκαλεί τόσο την ανεμοβλογιά όσο και τον έρπητα ζωστήρα, εξηγεί η Αμερικανική Ακαδημία Ωτορινολαρυγγολογίας. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάτι που εμφανίζεται σπάνια. Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό για τις Σπάνιες Διαταραχές, μόνο πέντε άτομα ανά 100.000 εκτιμάται ότι προσβάλλονται από το «Ramsay Hunt» ετησίως.

    Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε έχει περάσει ανεμοβλογιά και προκαλείται από ένα ξέσπασμα έρπητα ζωστήρα, σύμφωνα με την Mayo Clinic. Μπορεί να προκαλέσει τόσο εξάνθημα γύρω από το ένα αυτί όσο και παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου, όπως προφανώς βιώνει ο Μπίμπερ. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν απώλεια ακοής και ίλιγγο.

    Ανάλογα με την έκταση της νευρικής βλάβης, η ανάρρωση συνήθως επέρχεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες από το Mount Sinai Health System. Οι θεραπευτικές επιλογές μπορεί να περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιιικά φάρμακα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής και βλάβη στα μάτια, αναφέρει η Mayo Clinic.

    Πηγή: ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch