Απόκτησε επίγνωση του θέματος πριν να είναι αργά.
Οτρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στις σχέσεις μας έχει άμεση ταύτιση με τον τρόπο που διδαχθήκαμε την αγάπη σε όλη μας τη ζωή, ξεκινώντας από την πρώιμη παιδική μας ηλικία. Αλλά οι τραυματικές εμπειρίες που ενδεχομένως έχουμε βιώσει είναι απλώς μια εξήγηση, όχι δικαιολογία. Για αυτό λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε ως ενήλικες σε κάθε είδους σχέση χρησιμεύει ως ευκαιρία για προβληματισμό και ανάπτυξη, και ορισμένες συμπεριφορές δεν είναι καθόλου διασκεδαστικές για κανέναν!
Η αγχώδης προσκόλληση έχει τις ρίζες της στη δυσπιστία. Συνήθως, μια γυναίκα που βιώνει αυτό το συναίσθημα σε κάθε σχέση της, τρέφει φόβους εγκατάλειψης και έχει συναισθηματικά κενά όσον αφορά στην αγάπη και τη φροντίδα που έλαβε ως παιδί από τους γονείς της. Αυτού του είδους η προσκόλληση εμφανίζεται με τη μορφή παράλογης ζήλιας, δυσπιστίας, συνεξαρτώμενων τάσεων, νευρικότητας και μόνιμης ανάγκης για προσοχή.
Δώσε προσοχή στα παρακάτω σημάδια για να καταλάβεις αν ισχύει αυτό για εσένα:
Είσαι διαρκώς αγχωμένη
Εάν το υπερβολικό άγχος φαίνεται να είναι η βασική σταθερά στις σχέσεις σου, είναι πολύ πιθανό να πάσχεις από αγχώδη προσκόλληση. Αν κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο του συντρόφου σου ενοχλείσαι ή γίνεσαι καχύποπτη και αρχίζεις να ρωτάς επίμονα ποιος είναι, είναι σημάδι ότι έχεις συναισθηματικά κενά και θα πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό.
Έχεις τον φόβο της εγκατάλειψης