Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 22:38

Ζιζέλ: Την πλήρωσαν 2 εκατ. δολάρια στο καρναβάλι του Ρίο για να φορέσει απλά... ένα μπλουζάκι!

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Παρέμεινε για 3 ώρες στις εκδηλώσεις και για κάθε λεπτό κέρδιζε 11.000 δολάρια - Η συμφωνία που έκανε με γνωστή εταιρεία μπίρας χωρίς καν να πιει τη μπίρα!

Η Ζιζέλ έχει υπάρξει το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο στον κόσμο και από ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να κλείνει συμφωνίες με αμύθητα ποσά.
Ακούραστα, η 42χρονη κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια μόνο και μόνο για να παραβρεθεί στο καρναβάλι του Ρίο Ντε Τζανέιρο!
Η απόφασή της να χωρίσει με τον Τομ Μπρέιντι διαδέχθηκε τη δυναμική της επιστροφή στον χώρο της διαφήμισης. Με αφορμή τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού, η Ζιζέλ «αναθέρμανε» τις σχέσεις της με έναν παλιότερο συνεργάτη, την μπίρα «Brahma» και πρόσθεσε μερικά εκατομμύρια στην περιουσία της.
Η εταιρεία είχε αίθουσα VIP και πολλά περίπτερα στο παγκοσμίου φήμης καρναβάλι του Sapucaí, στο οποίο η Ζιζέλ είχε την τιμητική της, αφού τράβηξε με την εμφάνισή της τα βλέμματα όλων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε αντίθεση με άλλους σελέμπριτι που συμφωνούν κατά καιρούς ορισμένο ποσό συνεργασίας με το συγκεκριμένο brand, η Βραζιλιάνα καλλονή έθεσε τους δικούς της όρους για να παρευρεθεί στην εκδήλωση.
Σύμφωνα με δημοσίευμα που δημοσίευσε η Globo, λίγο μετά την εμφάνιση της Ζιζέλ, η εταιρεία φέρεται ότι έπεισε το μοντέλο να δώσει το «παρών» φορώντας ένα μαύρο τοπ με την επωνυμία της και να πιει από τη μπίρα.
Η Ζιζέλ αρνήθηκε να πιει μπίρα, αλλά συμφώνησε να παρευρεθεί στην εκδήλωση για μόλις 3 ώρες, κερδίζοντας ένα ιλιγγιώδες ποσό.
Το brand αποφάσισε να την πληρώσει το 2 εκατ. δολάρια στη Ζιζέλ για να βρεθεί στην αίθουσα VIP με αυτό το μαύρο μπλουζάκι. Αυτό ήταν το μόνο που έπρεπε να κάνει για να παίρνει 11.000 δολαρίων ανά λεπτό.
Οι ξέφρενοι χοροί της στο καρναβάλι της πατρίδας της.
Το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, η Βραζιλιάνα καλλονή δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο και έδωσε το «παρών» στις εκδηλώσεις.

Τα καρναβαλικά δρώμενα στη Βραζιλία φέτος διαρκούν από τις 17 έως τις 22 Φεβρουαρίου.

Gisele Bündchen looks flirty and fabulous as she takes Carnival by storm after Tom Brady divorce https://t.co/YC6TmAJIMC

— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb) February 20, 2023
Στα Ιnstagram stories της αλλά και σε διάσπαρτα κλιπ που αναρτήθηκαν στα social media, η Ζιζέλ φαίνεται να συναντήθηκε με μία μεγάλη παρέα φίλων της, με τους οποίους διασκέδασε τραγουδώντας και χορεύοντας στους ρυθμούς της σάμπα.

Δείτε βίντεο

Gisele Bundchen and Alcione at Carnival in Rio de Janeiro (February 19, 2023)

📹 alcioneamarron via Instagram Reels pic.twitter.com/A3MR7Qf6uO

— Gisele Bündchen Daily ⭐️ (@giseledaily) February 20, 2023
Η Ζιζέλ και οι φίλοι της παραβρέθηκαν στο Sambadrome Marquês de Sapucaí για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Αν και φορούσε ένα απλό μαύρο crop top και ένα λευκό στενό τζιν, η Ζιζέλ μαγνήτισε τα βλέμματα όλων που την παρακολουθούσαν ενώ φωτογραφιζόταν στο κόκκινο χαλί, τόσο για την ομορφιά της, όσο και για τη σιλουέτα της.

Gisele Bundchen at Carnival in Rio de Janeiro (February 19, 2023)

📹 blogpaulogermano via Instagram Reels pic.twitter.com/cbyJu5tGnH

— Gisele Bündchen Daily ⭐️ (@giseledaily) February 20, 2023

Gisele Bundchen at Carnival in Rio de Janeiro (February 19, 3023) pic.twitter.com/DS1dDb3ksG

— Gisele Bündchen Daily ⭐️ (@giseledaily) February 20, 2023
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023 20:16

Σχετικά Άρθρα

  • Ποια είναι η Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε στην πασαρέλα της Victoria's Secret
    Ποια είναι η Ανθή Φακιδάρη: Η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε στην πασαρέλα της Victoria's Secret

    Με ελληνική εκπροσώπηση επέστρεψε, έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας, το σόου του οίκου εσωρούχων Victoria's Secret. Σε αυτό βρέθηκαν δεκάδες μοντέλα παγκοσμίου φήμης αλλά και μία ελληνίδα.

    Το ελληνικό «αγγελάκι»

    Μέσα στους αγγέλους που μάγεψαν με τη λαμπερή παρουσία τους τα ξημερώματα της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου, ήταν και ένα κορίτσι από τη χώρα μας. Η Ανθή Φακιδάρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που περπάτησε σε ένα τέτοιο σόου κλέβοντας την παράσταση.

    Δείτε την Ανθή Φακιδάρη να περπατάει στην πασαρέλα στο σημείο 29:00:

    Η ίδια μοιράστηκε μέσα από το προφίλ της πολλά στιγμιότυπα από την εμπειρία που έζησε χωρίς να χάνει λεπτό το χαμόγελο της και τον ενθουσιασμό της για αυτή το μοναδική εμπειρία που έζησε.

    Το μοντέλο γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Κρήτη και η μητέρα της από τα Τρίκαλα. Ωστόσο, η ίδια αυτή τη στιγμή μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα σε Αθήνα, Παρίσι και Μιλάνο.

    Η ενασχόλησή της με το μόντελινγκ ξεκίνησε όταν μια ημέρα επισκέφθηκε τον πατέρα της στο πλατό του Alpha, όπου εργαζόταν ως camera-man. Εκεί την προσέγγισαν για πρώτη φορά και της είπαν ότι θα μπορούσε να έχει μέλλον στον χώρο της μόδας.

    Η Ανθή Φακιδάρη, μέσα σε μόλις δύο χρόνια, έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως τους Chanel, Ferrari, Giorgio Armani και Givenchy. Ο κόσμος της 20χρονης έχει αλλάξει ριζικά και πλέον περπατάει σε πασαρέλες σε Εβδομάδες Μόδας όλου του κόσμου. Η ίδια μάλιστα δήλωσε ότι το πρότυπό της είναι η Ζιζέλ Μπούντχεν, η οποία «έχει κάνει επιδείξεις και παγκόσμιες καμπάνιες περισσότερες από κάθε άλλο κορίτσι της γενιάς της». Επίσης, έχει αναφέρει ότι αυτό που λατρεύει πιο πολύ στη δουλειά της είναι τα ταξίδια και ο κόσμος που έχει την ευκαιρία να γνωρίσει.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μητρόπουλος: Μεγάλη επιτυχία το Καρναβάλι Ζαχάρως 2024
    Μητρόπουλος: Μεγάλη επιτυχία το Καρναβάλι Ζαχάρως 2024

    Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στον Δήμο Ζαχάρως στο πλαίσιο της τήρησης των εθίμων της Αποκριάς

    Με μία σειρά εκδηλώσεων τίμησε ο Δήμος Ζαχάρως τα έθιμα της Αποκριάς σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Φορείς και τους χορηγούς. Ανεπανάληπτη ήταν η συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο παιδικό πάρτυ που έλαβε χώρα στην Πλατεία Κρέσπη, στη νυχτερινή παρέλαση καρναβαλιστών και τη συναυλία, όπως και στις μεγάλες καρναβαλικές παρελάσεις της Νέας Φιγαλείας και της Ζαχάρως.

    Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πολίτες και επισκέπτες δεν πτοήθηκαν θέλοντας να ξεφύγουν από την καθημερινότητα χορεύοντας στους ρυθμούς του καρναβαλιού και απολαμβάνοντας τα άρματα και τα βεγγαλικά.

    Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς για την άριστη συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε ο καθένας ξεχωριστά για το αποτέλεσμα που όλοι απήλαυσαν αλλά και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου που παρέδωσε άμεσα μια πόλη καθαρή. Επεσήμανε ότι ο Δήμος θα στέκεται πάντα αρωγός σε κάθε τι που αναδεικνύει τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και θα συμβάλει στο χαμόγελο των πολιτών.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Η μεγάλη καρναβαλική Κυριακή - Οι παρελάσεις σε Λεχαινά, Τραγανό, Κρέστενα, Ζαχάρω
    Ηλεία: Η μεγάλη καρναβαλική Κυριακή - Οι παρελάσεις σε Λεχαινά, Τραγανό, Κρέστενα, Ζαχάρω

    Ξεφαντώνει καρναβαλικά η Ηλεία, με μεγάλη συμμετοχή στις τοπικές παρελάσεις. Στα Λεχαινά, το Τραγανό, την Κρέστενα και τη Ζαχάρω αναμένονται χιλιάδες κόσμου για να συμμετάσχουν στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν δήμοι και φορείς.

    29ο Καρναβάλι Κρεστένων

    Στο μεσημέρι της Κυριακής στις 3.30 ξεκινά στο κέντρο των Κρεστένων η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση του καρναβαλιού, που φέτος συμπληρώνει 29 χρόνια.
    Κάθε χρόνο και καλύτερο λένε οι διοργανωτές για το καρναβάλι τους και αυτό μένει να αποδειχθεί στην μεγάλη παρέλαση.

    Καρναβάλι Ζαχάρως 2024

    Η Ζαχάρω καρναβαλίζει και στις 4.30 το απόγευμα ξεκινά η μεγάλη παρέλαση που διοργανώνουν οι φορείς της πόλης με τη στήριξη και του Δήμου Ζαχάρως.

    Αποκριάτικοι εορτασμοί του Δήμου Πηνειού

    Το μεσημέρι της Κυριακής στο δήμο Πηνειού το ενδιαφέρον στρέφεται στο Τραγανό και το 28ο Τραγανέικο Καρναβάλι. Λίγο μετά τις 3 μ.μ. οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης πρόκειται να πλημμυρίσουν με εκατοντάδες καρναβαλιστές ενώ τα βλέμματα θα μαγνητίσουν οι ξυλοπόδαροι και οι ζογκλέρ που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση. Παρουσιαστής της φαντασμαγορικής παρέλασης θα είναι ο Παναγιώτης Πέττας, στιχουργός και συνθέτης του επίσημου τραγουδιού του Τραγανέικου Καρναβαλιού· σημειώνεται ότι το τραγούδι ήδη παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης και έτυχε ιδιαίτερα θερμής ανταπόκρισης από το κοινό.

    48ο Λεχαινίτικο Καρναβάλι

    Η μεγάλη παρέλαση του 48ου Λεχαινίτικου Καρναβαλιού ξεκινά την Κυριακή στις 3. Το Καρναβάλι των Λεχαινών αποτελεί παράδοση ετών και συγκεντρώνει κόσμο από όλη την ευρύτερη περιοχή με τα πάντα πρωτότυπα και σατιρικά άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών που σκορπίζουν το κέφι σε όλη την πόλη. Παρουσιαστής του φετινού Λεχαινίτικου Καρναβαλιού είναι ο μοναδικός Γιάννης Ζουγανέλης!
    Αμέσως μετά την παρέλαση ο Γιάννης Ζουγανέλης με τους μουσικούς του θα παρουσιάσει τραγούδια και σκετς σε συνεργασία με τον κόσμο, σε ένα ιδιαίτερο σόου αλληλεπίδρασης στην πλατεία Αγίου Δημητρίου!

    Καρναβάλι στην Κάτω Παναγιά

    Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί καρναβαλική παρέλαση στην Κάτω Παναγιά, ενώ στις 21:00 το βράδυ ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος του χωριού διοργανώνει αποκριάτικο χορό στο κέντρο Semeli.

  • Πάτρα - Καρναβάλι: 24χρονος επισκέπτης έπεσε σε λάκκο πέντε μέτρων - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Πάτρα - Καρναβάλι: 24χρονος επισκέπτης έπεσε σε λάκκο πέντε μέτρων - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Ένας 24χρονος που είχε έρθει στην Πάτρα για το Καρναβάλι έπεσε σε λάκκο από ύψος πέντε μέτρων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

    Όπως αναφέρει το best.gr, ο νεαρός μπήκε σε χώρο στην οδό Παντοκράτορος πίσω από το ύψος του Αρχαίου Ωδείου, όπου υπάρχουν χόρτα. Ανάμεσα στα χόρτα υπάρχει και ένας μεγάλος λάκκος σαν πηγάδι, αφύλακτος.

    patra karnavali travmatismos

    Από το σημείο της επιχείρησης

    ΠΗΓΗ: best.gr

    Αποτέλεσμα ήταν ο νεαρός να πατήσει μέσα στο λάκκο και να εξαφανιστεί, αφήνοντας άφωνους τους φίλους του οι οποίοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ.

    patra nearos ptosi

    Για τον απεκγλωβισμό του στήθηκε επιχείρηση

    ΠΗΓΗ: best.gr

    Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε τον νεαρό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς να φέρει σοβαρά τραύματα.

    Εχθές, σημειώθηκε ακόμη ένα ατύχημα, στο κέντρο της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της «ποδαράτης» νυχτερινής παρέλασης ένα ηχείο έπεσε στο κεφάλι γυναίκας.

    Πηγή: cnn,gr

  • Καρναβάλι με λίγη βροχή: Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες
    Καρναβάλι με λίγη βροχή: Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες

    Αλλάζει τις επόμενες ώρες ο καιρός και αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι έως το βράδυ της Κυριακής (17/3), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα.

    Ειδικότερα, ατμοσφαιρική διαταραχή θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αστάθεια θα επικρατήσει στη χώρα το Σάββατο και την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

    Τα φαινόμενα, τα οποία θα επηρεάσουν κυρίως περιοχές των ηπειρωτικών και της Κρήτης, θα είναι περισσότερα και ισχυρότερα την Κυριακή (17/03).

    Ο καιρός το ΣΚ
    Ο καιρός το ΣΚ

    Ο καιρός το ΣΚ

    Νωρίς το πρωί επικράτησε ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα αλλά προς το μεσημέρι θα υπάρξει αστάθεια με τοπικές καταιγίδες και μπόρες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς.

    Ο καιρός στην Αττική

    Στην Αττική υπάρχει ηλιοφάνεια ενώ προς το απόγευμα θα ενταθούν οι συννεφιές ενώ μπόρες θα σημειωθούν γύρω από την Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 20 βαθμούς.

    Αστάθεια θα υπάρξει το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη με μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 18 βαθμούς.

    Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή της Αποκριάς

    Την Κυριακή της Αποκριάς θα υπάρχει έξαρση της απογευματινής αστάθειας. Η μέρα θα ξεκινήσει ήπια ενώ προς το απόγευμα θα υπάρχουν μπόρες στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Καλύτερος ωστόσο θα είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Καρβέλης: Η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός
    Καρβέλης: Η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός

    Ενημέρωση για τα μέτρα που θα ληφθούν το τριήμερο του Καρναβαλιού

    Κανένας φόβος και καμία ανησυχία δεν υπάρχει για το θέμα της μηνιγγίτιδας στην Πάτρα εν όψει του Πατρινού Καρναβαλιού.
    Απάντησε ξεκάθαρα σε σχετικό ερώτημα ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το πρωί της Πέμπτης.
    Η ΠΑΤΡΑ ΕΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
    «Δεν υπάρχει κανένας φόβος με το θέμα της μηνιγγίτιδας και η Πάτρα είναι από υγειονομικής πλευράς ένας ασφαλής προορισμός», ανέφερε ο Διοικητής, με αφορμή τα τρία κρούσματα φοιτητών από μηνιγγίτιδα τους τελευταίους δύο μήνες. “Από ότι φαίνεται και από τα μηνύματα που δεχόμαστε, φέτος αναμένεται να έχουμε τους περισσότερους επισκέπτες από ποτέ. Τους έχει ανάγκη η πόλη και η αγορά της” συμπλήρωσε.
    Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, για το ζήτημα της μηνιγγίτιδας θα χορηγηθεί προληπτικά χημειοπροφύλαξη σε περίπου 600 φοιτητές και προληπτική χορήγηση φαρμάκων σε συνεννόηση με τις Πρυτανικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η ενημέρωση των φοιτητών από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Παράλληλα ο κ. Καρβέλης ενημέρωσε ότι έχουν ήδη γίνει τρία εμβόλια κατά της μηνιγγίτιδας σε επαφές με τα τρία κρούσματα.
    Σε ότι αφορά τον 20χρονο φοιτητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι είναι καλύτερα στην υγεία του και ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας του, απολαμβάνοντας την φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών.
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
    Ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε αναλυτικά στο σχέδιο που θα εφαρμόσει και φέτος η 6η ΥΠΕ το τριήμερο του Καρναβαλιού, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΕΣ και περιλαμβάνει τα εξής:
    – Ανάπτυξη ιατρείων επειγόντων περιστατικών στην «καρδιά» της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Γεωργίου (Έσπερος)
    – Συνδρομή του ΕΕΣ με εθελοντές διασώστες και ιατρούς
    – Η 6η ΥΠΕ θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό.
    – Συνεργασία με το ΕΚΑΒ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου
    – Το Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα (πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου), θα τεθεί σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, με όλες τις αναγκαίες ιατρικές ειδικότητες.
    – Τα ΤΕΠ (τμήματα επειγόντων περιστατικών) των δύο μεγάλων νοσοκομείων της πόλης (Γ.Ν. “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ), θα τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως επίσης και το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Καραμανδάνειο».
    - Παράλληλα φέτος, στο υπαίθριο ιατρείο θα βρίσκονται ψυχολόγος και κοινωνικός λειτουργός για τα περιστατικά της κρίσης πανικού λόγω του μεγάλου συνωστισμού.
    Ο κ. Καρβέλης τέλος, επισήμανε ότι θα υπάρχει άμεση επαφή και σύνδεσμος επικοινωνίας μεταξύ 6ης ΥΠΕ, Νοσοκομείων, ΕΚΑΒ, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών, για την εύρυθμη λειτουργία του σχεδίου.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των εθελοντών που θα εργαστούν τις μέρες του Καρναβαλιού θα είναι 200 άτομα.
    Στη σημερινή ενημέρωση που έγινε στο γραφείο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, συμμετείχαν τα μέλη της δράσης, η Γιατρός Βιβή Λουκοπούλου, ο Χειρουργός Οδοντίατρος, υποδιευθυντής του ΚΥ Βορείου Τομέα Πατρών και μέλος του ΕΕΣ Νίκος Κοσκινάς και οι εθελοντές του ΕΕΣ Ελένη Χαλιώτη, Τάνια Τσαμόλια και Ιάσωνας Μαραζιώτης.
    (Δελτίο Τύπου)
  • Μηνιγγίτιδα: «Καμπανάκι» ειδικού για την Πάτρα ενόψει καρναβαλιού - Τα συμπτώματα
    Μηνιγγίτιδα: «Καμπανάκι» ειδικού για την Πάτρα ενόψει καρναβαλιού - Τα συμπτώματα

    Να μην επισκεφτούν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του εορταστικού τριημέρου όσοι έχουν συμπτώματα ίωσης και κυρίως όσοι αισθάνονται πονοκέφαλο πονόλαιμο, κακουχία και πόνους στον αυχένα, συνιστά, μέσω του ethnos.gr, ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος, Βαγγέλης Τούλης, μετά την καταγραφή κρουσμάτων μηνιγγίτιδαςτο τελευταίο διάστημα, ο αριθμός των οποίων θεωρείται από τους επιστήμονες υψηλότερος του φυσιολογικού.

    Ο ίδιος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου ιδιαίτερα για την Πάτρα, όπου διοργανώνονται οι μεγαλύτερες καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα, αφού στη συγκεκριμένη πόλη έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα μηνιγγίτιδας τις τελευταίες μέρες.

    Όπως λέει ακόμα ο κ. Τούλης, σε κάθε περίπτωση, όποιος αισθανθεί συμπτώματα ίωσης αυτήν την περίοδο, θα πρέπει να μη χάσει χρόνο και να επισκεφθεί αμέσως το γιατρό, διότι στο ενδεχόμενο που πάσχει από μηνιγγίτιδα, μπορεί η κλινική του κατάσταση να χειροτερέψει πολύ γρήγορα, ακόμα και μέσα σε μία ημέρα.

    Περισσότερα από το φυσιολογικό τα κρούσματα μηνιγγίτιδας

    «Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα μηνιγγίτιδας που καταγράφηκαν, είναι περισσότερα από το φυσιολογικό. Μάλιστα, δεν πρόκειται για ιογενής αλλά για μικροβιακή μηνιγγίτιδα, η οποία είναι διεισδυτική και περισσότερο επικίνδυνη. Χρειάζεται προσοχή, σε ό,τι αφορά τα ατομικά μέτρα προστασίας, δηλαδή απαιτείται καλό πλύσιμο χεριών, όχι στενές επαφές και κοντινές συνομιλίες με κάποιον που έχει συμπτώματα και βέβαια όχι φιλιά. Επίσης, μετά από χειραψίες δε θα πρέπει να βάζουμε τα χέρια μας στο στόμα. Ιδίως για την Πάτρα αυτό το διάστημα θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν έχουμε συμπτώματα, το καλύτερο είναι να μην πάμε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και να μείνουμε στο σπίτι μας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μην έχουμε επιδημία τύπου covid-19, όμως, θα καταγραφούν συμπτώματα», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Τούλης.

    Κατά τον ίδιο, εκτός από πονοκέφαλο, πονόλαιμο, κακουχία και πόνο στον αυχένα, συμπτώματα της μηνιγγίτιδας μπορεί να είναι μία κάποιας μορφής απώλεια συνείδησης, η οποία μπορεί να εκφραστεί και με τη μορφή ζάλης καθώς και δυσχέρειες στην κίνηση.

    Μπορεί να οδηγήσει και σε θάνατο

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος, βαριάς μορφής μηνιγγίτιδες μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε θάνατο ή να προκαλέσουν βλάβες νευρολογικής φύσεως, όπως κάποια παράλυση στην ομιλία ή σε κάποιο άκρο. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί αρκετός καιρός για να θεραπευτεί ο ασθενής από μία βαριάς μορφής μηνιγγίτιδα.

    «Σε κάθε περίπτωση, όσο νωρίτερα επισκεφτεί το γιατρό κάποιος που έχει συμπτώματα, τόσο μικραίνουν οι πιθανότητες να παρουσιάσει σοβαρές βλάβες ή ακόμα και θάνατο», υπογραμμίζει ο κ. Τούλης.

    Κατά τον ίδιο, για την αποφυγή κρουσμάτων μηνιγγίτιδας πολύ σημαντικό ρόλο παίζει ο εμβολιασμός, ο οποίος προτείνεται για άτομα μέχρι 18 ετών. Όπως υποστηρίζει, ο εμβολιασμός, ο οποίος γίνεται συνήθως σε δύο δόσεις, μπορεί να αντιμετωπίσει πάνω από το 95% των στελεχών της μηνιγγίτιδας αλλά και του στρεπτόκοκκου.

    «Συνήθως στις μικρές ηλικίες, δηλαδή σε παιδιά μικρότερα των 14 ετών, ο εμβολιασμός γίνεται. Σε ηλικίες άνω των 14-15 ετών είναι πιο σπάνιος. Πιστεύω ότι σύντομα ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα θα μπει και στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού. Προσωπικά συνιστώ σε μαθητές και σε φοιτητές να κάνουν το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας», καταλήγει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Καρναβάλι Ζαχάρως 2024: Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη καρναβαλική εμπειρία στη Ζαχάρω και στη Φιγαλεία
    Καρναβάλι Ζαχάρως 2024: Ελάτε να περάσουμε μια αξέχαστη καρναβαλική εμπειρία στη Ζαχάρω και στη Φιγαλεία
    Και φέτος το Καρναβάλι Ζαχάρως θα προσφέρει ένα ξεχωριστό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές, τα όμορφα αρματά, με σάτιρα, κέφι, χορό και χαρίζοντας ταυτόχρονα ελπίδα και αισιοδοξία σε μικρούς και μεγάλους.
    karnavali zax 24 afisa 2
    (Δελτίο Τύπου)
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο