Ας μην κάνουμε τα απλά πολύπλοκα
Δεν είναι όλοι οι χωρισμοί ομηρικοί ή το τέλος του κόσμου. Κάποιες φορές, είναι μία μεγάλη επιθυμία και ανυπομονούμε να φτάσουμε ως εκεί. Είναι για το καλό και των δύο, κι ας είναι δύσκολο για τον έναν να το δει. Παρόλα αυτά, δεν είναι μία εύκολη συζήτηση και χρειάζεται προσοχή, ειδικά αν εκτιμάς τον άνθρωπο που πρόκειται να γίνει πρώην σου.
Πώς πρέπει να το διαχειριστείς λοιπόν και ποιες είναι οι φράσεις που είναι καλό να έχεις στο μυαλό σου, αν ο στόχος είναι ο πολιτισμένος χωρισμός;
Κάνε την κουβέντα με τον εαυτό σου
Αυτό σημαίνει ότι πριν μιλήσεις για χωρισμό, είναι βασικότατο να ξέρεις τι σε οδήγησε εκεί. Ποιοι ήταν οι λόγοι, από πότε συμβαίνει και γιατί δεν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης; Έτσι θα απαντήσεις στα ερωτήματα του άλλου και θα δείξεις ότι τιμάς τη σχέση που είχες, αλλά πια δεν λειτουργεί.
Επικεντρώσου στο τι νιώθεις εσύ
Να φέρεσαι στους άλλους όπως θα ήθελαν να σου φερθούν. Άρα δεν χρειάζεται να είσαι επικριτική ή να επιρρίπτεις ευθύνες. Μπορείς λοιπόν να πεις πώς νιώθεις και τι δεν παίρνεις από αυτή τη σχέση, με τρόπο ήπιο και ειλικρινή.
Να σέβεσαι και το πώς νιώθει ο άλλος στον χωρισμό
Μην υποτιμάς την οπτική του άλλου ανθρώπου. Άκου τη μέχρι το τέλος, σεβάσου την, αλλά δεν χρειάζεται να τη δεχτείς ή να κάνεις κάτι για αυτό. Είναι προτιμότερο να πεις: «Σε ακούω και καταλαβαίνω ότι είσαι θυμωμένος ή πληγωμένος. Ελπίζω ότι με τον καιρό θα καταλάβεις ότι είναι για το καλό και των δυο».
Πηγή: Jenny.gr