Life & Style

Slow dumping: Ο χωρισμός του δειλού ή το quiet quitting στις σχέσεις - Πώς να το αντιμετωπίσεις

Slow dumping: Ο χωρισμός του δειλού ή το quiet quitting στις σχέσεις - Πώς να το αντιμετωπίσεις

Τι να κάνεις, όταν ένας άνθρωπος απομακρύνεται αλλά δεν λέει ξεκάθαρα ότι θέλει να φύγει

Το ghosting το ήξερες, το winter coating το έμαθες, τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για το slow dumping. Είναι το quiet quitting, αλλά στη σχέση. Είναι ο χωρισμός του δειλού και είναι τοξικός. Μπορεί να συμβεί με ερωτικούς συντρόφους, με φίλους, με οποιονδήποτε.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε τι είναι το slow dumping. Είναι αυτό που συμβαίνει όταν ο ένας από τους δύο αρχίζει να απομακρύνεται σιγά-σιγά, τόσο συναισθηματικά, όσο και σωματικά. Βλέπεστε λιγότερο, μιλάτε λιγότερο, δεν μιλάτε όμως για αυτό που συμβαίνει και, το άτομο που το κάνει, δεν εκφράζει την επιθυμία του να αποχωρήσει.

Τα σημάδια είναι εκεί, αλλά ίσως τα αγνοείς. Αργεί να απαντήσει στα μηνύματα όλο και περισσότερο, σε αγνοεί στα σόσιαλ και, αν ποτέ θίξεις το θέμα, είτε θα σου κάνει gaslighting και θα πει ότι αντιδράς υπερβολικά, είτε θα ζητήσει συγγνώμη που σε έκανε να αισθανθείς άσχημα – δεν θα αλλάξει κάτι, ωστόσο. Δεν το κάνει από κακία – μπορεί να μη θέλει να πληγωθείς (ή να θεωρεί ότι όντως δεν σε πληγώνει), ίσως αισθάνεται ενοχές ή θέλει να σε κάνει να το πεις εσύ.

Οι προθέσεις δεν μας αφορούν. Το θέμα είναι ότι δημιουργείται μία τοξική κατάσταση, η οποία γίνεται βασανιστική. Μπορεί αυτός που το κάνει να πιστεύει ότι προσαρμόζεστε κι οι δύο στην επικείμενη πραγματικότητα, να παίρνει αποστάσεις και χρόνο μέχρι να ειπωθεί η τελική λέξη. Κανείς σας, όμως, δεν θα δει τον κύκλο να κλείνει και, είτε θα καταλήξετε σε τσακωμούς και απιστίες, είτε απλώς μία μέρα θα εξαφανιστεί.

Τι κάνεις, όταν ένας άνθρωπος κάνει quiet quitting στη σχέση σας; Μιλάς ανοιχτά ή περιμένεις;

Το καλύτερο, είναι να μιλήσεις για τα συναισθήματά σου. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που θέλει να σε βλέπει λιγότερο ή δεν σε θέλει καθόλου, καθώς όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Έχεις, όμως, κάθε δικαίωμα να εκφράσεις όσα νιώθεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσεις τα δικά σου θέλω.

Είναι, επίσης, σημαντικό, να εξετάσεις και τη δική σου συμπεριφορά. Είναι πιθανό να πέσεις στην παγίδα και να τον αντιγράψεις – να αρχίσεις να φεύγεις, ακόμη και για αντίποινα. Έτσι, όμως, απλώς δείχνεις ότι ούτε εσύ νοιάζεσαι, ούτε ότι πληγώθηκες. Δεν χρειάζεται να προσποιηθείς και πρέπει να ξέρεις πως, το να σε ενοχλεί κάτι, είναι απόλυτα εντάξει. Μην γίνεις κι εσύ αυτός ο άνθρωπος.

Πηγή: Jenny.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις