Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 16:41

Η Finos Film τιμά με ένα ξεχωριστό βίντεο την «Ημέρα Φαρμακοποιών»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) για να αναδείξει την συμβολή των φαρμακοποιών στην παγκόσμια υγεία

Με ένα βίντεο στο οποίο συνδυάζει σκηνές από γνωστές ελληνιμκές ταινίες στις οποίες «πρωταγωνιστούν» φαρμακεία και φαρμακοποιοί, τιμά η Finos Film τη σημερινή «Ημέρα Φαρμακοποιών».
Στη σχετική λεζάντα της ανάρτησης της Finos FIlm στα social media, αναφέρει σχετικά: «Μπορεί το γνωστό σήμα του φαρμακείου να το βλέπουμε σε κάθε γωνιά, αλλά τι θα κάναμε αν δεν υπήρχαν; Σήμερα αναγνωρίζουμε την προσφορά των φαρμακοποιών στην υγεία μας. Αχρείαστοι να 'ναι!».
Η 25η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Φαρμακοποιών, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP) για να αναδείξει την συμβολή των φαρμακοποιών στην παγκόσμια υγεία. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών, στην Ευρώπη: δραστηριοποιούνται 400.000 φαρμακοποιοί, το 98% του πληθυσμού έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε φαρμακείο μέσα σε 30’ και 46.000.000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 12:25

Σχετικά Άρθρα

  • Μίμης Πλέσσας: Η Finos Film τον αποχαιρετά με ένα αφιέρωμα - Αντίο μαέστρο
    Μίμης Πλέσσας: Η Finos Film τον αποχαιρετά με ένα αφιέρωμα - Αντίο μαέστρο

    Δείτε το βίντεο

    Ο σπουδαίος συνθέτης, Μίμης Πλέσσας έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες πριν γιορτάσει τα 100ά του γενέθλια.
    Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ με μία ανάρτησή της στα social media.
    Για να τιμήσει τη μνήμη του, η Φίνος Φιλμ έφτιαξε ένα βίντεο με αποσπάσματα από ταινίες, στις οποίες είχε αναλάβει τη μουσική.
    Στο κλιπ που δημοσίευσε η εταιρεία παραγωγής στο Instagram, ακούγεται η μουσική από την ταινία «Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω».

    Στη λεζάντα που συνοδεύει τη δημοσίευση, αναφέρεται: «Μίμης Πλέσσας. Ένα όνομα, μια ιστορία, ένας μύθος της μουσικής με δεκάδες διακρίσεις και τιμές που λίγοι έχουν καταφέρει. Συνθέσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, που μας συντρόφευσαν σε χαρές και λύπες, που μας ταξίδεψαν σε θρυλικά κινηματογραφικά μιούζικαλ, που μας ξεσήκωσαν, μας ενέπνευσαν, μας συγκίνησαν και μας ωρίμασαν».

    Συνεχίζει γράφοντας: «Το 1965 έγραψε σε προσωπική επιστολή προς τον Φίνο: "Ευτυχώς ο πλούτος δεν μετριέται μονάχα από το περιεχόμενο της τσέπης αλλά και της καρδιάς κι εκεί νομίζω πως είμαι κροίσος". Ο μελωδικός μας μαέστρος, συμπλήρωσε έναν αιώνα ζωής κοντά μας και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παραμείνει "αιώνιος". Τον αποχαιρετούμε με ένα σύντομο αφιέρωμα στις θρυλικές ταινίες που υπέγραψε την μουσική τους αλλά και στην σπουδαία μουσική σύνθεση που έγραψε για την ταινία Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω (1967), κατακτώντας το Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αντίο μαέστρο..».

    Δείτε την ανάρτηση
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φίνος Φιλμ: Το απολαυστικό βίντεο για την Ημέρα της Γενειάδας
    Φίνος Φιλμ: Το απολαυστικό βίντεο για την Ημέρα της Γενειάδας

    Με τον Κώστα Χατζηχρήστο σε ρόλο μπαρμπέρη και την ατάκα «δεν σου τραβάω ξούρισμα γιατί δεν έχω αλωνιστική μηχανή»

    Με ένα ποτ - πουρί από παλιές ελληνικές ταινίες, η Φίνος Φιλμ τίμησε τη μέρα που είναι αφιερωμένη στη γενειάδα.
    Μεταξύ άλλων, στο βίντεο από τα social media της εταιρείας παραγωγής, πρωταγωνιστεί ο Κώστας Χατζηχρήστος που ως μπαρμπέρης είχε σκορπίσει γέλιο με την ατάκα «Όχι δεν σου τραβάω ξούρισμα γιατί δεν έχω αλωνιστική μηχανή». Ακόμη, το κλιπ περιλαμβάνει σκηνές από ταινίες με τους Κώστα Καζάκο, Κώστα Βουτσά, Ντίνο Ηλιόπουλο και Λάμπρο Κωνσταντάρα.
    «Σεβασμός στην γενειάδα σήμερα με σκηνές από 17 ταινίες της Φίνος Φιλμ!» γράφει η λεζάντα της δημοσίευσης που έκανε η Φίνος Φιλμ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

    Δείτε το βίντεο
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φίνος Φιλμ: Ανακαλεί στη μνήμη τα πιο εντυπωσιακά μαγιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου
    Φίνος Φιλμ: Ανακαλεί στη μνήμη τα πιο εντυπωσιακά μαγιό του παλιού ελληνικού κινηματογράφου

    Το βίντεο με Ελληνίδες ηθοποιούς όπως η Έλενα Ναθαναήλ και η Μάρθα Καραγιάννη στις παραλίες

    Η Φίνος Φιλμ έκανε μια αναδρομή στα καλοκαίρια των 70s για να ανακαλέσει στη μνήμη μερικά από τα πιο εμβληματικά μαγιό των Ελληνίδων ηθοποιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
    Με μια ανάρτηση στα social media, η εταιρεία παραγωγής ανέβασε ένα ποτ πουρί από τις σκηνές σε παραλίες και όχι μόνο, που προβλήθηκαν σε μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες των περασμένων δεκαετιών.
    Δείτε το βίντεο
    Στο κλιπ που πρωταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, η Έλενα Ναθαναήλ και η Μάρθα Καραγιάννη, προβάλλονται σκηνές από τα φιλμ: «Κάτι να Καίει», «Μερικοί το Προτιμούν Κρύο», «Νύχτα Γάμου», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Το Ανθρωπάκι», «Η Βίλλα των Οργίων», «Κορίτσια για Φίλημα», «Ο Κλέαρχος, Η Μαρίνα και ο Κοντός», «Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν», «Το Σωφεράκι», «Η Θεία από το Σικάγο», «Κάτι Κουρασμένα Παληκάρια», «Μια Ζωή την Έχουμε» και «Ζητείται Επειγόντως Γαμπρός».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Φίνος Φιλμ: To αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αρώματος
    Φίνος Φιλμ: To αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αρώματος

    H Finos Film ετοίμασε ένα βιντεάκι με σκηνές από αγαπημένες ταινίες.

    Ένα νέο βίντεο ανάρτησε η Finos Film με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρώματος, στο λογαριασμό της στο Instagram.

    Σε αυτό βλέπουμε διάφορα αποσπάσματα από παλιές και κλασικές ταινίες.

    Στην ανάρτηση η Finos Film σχολιάζει: «Η μυστηριώδης δύναμη του αρώματος έχει ρίζες από το 2,000 π.Χ. και εξακολουθεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας. Ο λόγος είναι απλός. Ένα άρωμα έχει τη δύναμη να κάνει την σιωπή να μιλήσει. Το τι θα πει εξαρτάται από τον δημιουργό! Βλέπουμε ευωδιαστές σκηνές από 16 ταινίες της Φίνος Φιλμ».

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες με Καρέζη, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη
    Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η Φίνος Φιλμ τιμάει τις γυναίκες με Καρέζη, Βουγιουκλάκη και Λάσκαρη

    Το αφιερωματικό βίντεο με τις πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου - Μεταξύ αυτών, η Μαίρη Χρονοπούλου και η Μάρθα Καραγιάννη

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Φίνος Φιλμ εκμεταλλεύτηκε το πλούσιο αρχείο της, με μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες γυναικείες παρουσίες που πέρασαν από το ελληνικό σινεμά.
    Το πρωί της 8ης Μαρτίου, η εταιρεία παραγωγής ανάρτησε στο Instagram το αφιερωματικό της βίντεο με σκηνές που πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, η Μάρθα Καραγιάννη, η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκάκη και η Ζωή Λάσκαρη.
    Δείτε το κλιπ
    «Κάθε γυναίκα και μια ιστορία. Κάθε ρόλος, κάθε σκέψη και μια πινελιά στον καμβά της ζωής τους. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!» γράφει η λεζάντα.

    Το βίντεο περιλαμβάνει σκηνές από τις ταινίες: «Η Γυναίκα μου Τρελλάθηκε», «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Δάκρυα για την Ηλέκτρα», «Εγωισμός», «Παράνομοι Πόθοι», «Το Κλωτσοσκούφι», «Μανταλένα», «Λόλα», «Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο», «Εκείνες που δεν Πρέπει να Αγαπούν», «Ο Θάνατος θα Ξανάρθει», «Η Κυρά μας η Μαμμή», «Μια Ζωή την Έχουμε», «Στεφανία», «Η Ωραία των Αθηνών», «Η Χαρτοπαίχτρα» και «Ο Ψεύτης».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Κώστα Βουτσά: Η Φίνος Φιλμ τιμά τη μνήμη του με ένα best of βίντεο
    Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Κώστα Βουτσά: Η Φίνος Φιλμ τιμά τη μνήμη του με ένα best of βίντεο

    Σαν σήμερα, πριν τέσσερα χρόνια, άφησε την τελευταία του πνοή ο Κώστας Βουτσάς.

    Ο σπουδαίος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου, απεβίωσε το 2020 σε ηλικία 88 ετών, παρά τη μάχη που έδινε σε ΜΕΘ, εξαιτίας καρδιοαναπνευστικής ανεπάρκειας και λοίμωξης του αναπνευστικού.

    Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του, η Φίνος Φιλμ με την οποία συνεργάστηκε για δεκαετίες, δημιούργησε ένα βίντεο με τις κορυφαίες στιγμές του.

    Το βίντεο και η ανάρτηση της Φίνος Φιλμς

    Η εταιρεία διαθέτει λογαριασμό στο Instagram και μαζί με το βίντεο ανάρτησε και ένα κείμενο για την απώλεια του σπουδαίου κωμικού.

    Ο Κώστας Βουτσάς έβαλε τη σφραγίδα του σε κωμωδίες, οι οποίες απέκτησαν διαχρονική αξία και προβάλλονται αδιάλειπτα από την μικρή οθόνη. Η Φίνος Φιλμ αποτέλεσε για αυτόν το πολυτιμότερο κεφάλαιο της καριέρας του, αφού γύρισε μαζί της 30 ταινίες – τις περισσότερες που γύρισε ηθοποιός σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

    Από την πρώτη του ταινία με τον Φίνο, «Η Κυρά μας η Μαμή» (1958), ο Κώστας είχε το χάρισμα να ερμηνεύει αβίαστα, πληθωρικά και αληθινά. Η περίοδος της καθιέρωσης και της αναγνώρισης ήρθε την δεκαετία του ΄60 όταν θα πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές κωμωδίες, με τις ατάκες του να αφήνουν εποχή: «Έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;», «Κααατίνα σαλααμάκι» και τόσες άλλες. Οι καρπαζιές που έριχνε στον Τζανετάκο και στον Τζεβελέκο δημιουργούν… «σχολή καρπαζιάς», ενώ η σκηνή που τραγουδάει το περίφημο «Φσστ μποινγκ» στο μιούζικαλ «Κάτι να Καίει» προκαλεί πανζουρλισμό στις αίθουσες.

    Υποδύεται διάφορους τύπους ρόλων με την ίδια ερμηνευτική ικανότητα και γίνεται ένας από τους μεγάλους σταρ του Δαλιανίδη και της Φίνος Φιλμ. Μερικοί από τους ρόλους που μένουν αξέχαστοι είναι ο μικροαστός φουκαράς στο «Ανθρωπάκι», ο Κωνσταντινοπολίτης μαμάκιας στη «Νύχτα Γάμου», ο τεμπέλης γιος στη «Χαρτοπαίχτρα», ο λαϊκός ποδοσφαιριστής στο «Μια Κυρία στα Μπουζούκια», ο μικροαπατεώνας στον «Γόη», ο Άραβας γιαλαντζί στον «Ξυπόλητο Πρίγκηψ», και φυσικά ο γιός Ράμογλου με το κότερο στο «Κορίτσια για Φίλημα».

    Σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τη μέρα που έφυγε μακριά μας και τον θυμόμαστε με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα από την διαδρομή του στην FF».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Άγιος Βαλεντίνος: Η ημέρα των ερωτευμένων μέσα από ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ
    Άγιος Βαλεντίνος: Η ημέρα των ερωτευμένων μέσα από ένα βίντεο της Φίνος Φιλμ

    Με σκηνές από τις ταινίες «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Ο Ατσίδας», «Κορίτσια για Φίλημα», «Αμόκ», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα», «Η Λίζα και η Άλλη», «Ορατότης Μηδέν», «Ο Τσαρλατάνος» και «Η Ωραία του Κουρέα»

    Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και η Φίνος Φιλμς που αναρτά σχεδόν καθημερινά, αφιερωματικά βίντεο στα social media, δεν θα μπορούσε να παραλείψει την ημέρα των ερωτευμένων.

    Στο επίσημο προφίλ που έχει η εταιρεία παραγωγής στο Instagram, ανέβηκε ένα βίντεο με σκηνές αφιερωμένες στον έρωτα, τόσο χιουμοριστικές, όσο και ρομαντικές. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, η Ζωή Λάσκαρη και η Ρένα Βλαχοπούλου.

    Δείτε το βίντεο

    Πρόκειται για αποσπάσματα από τις ταινίες «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Ο Ατσίδας», «Κορίτσια για Φίλημα», «Αμόκ», «Μια Τρελλή Τρελλή Σαραντάρα», «Η Λίζα και η Άλλη», «Ορατότης Μηδέν», «Ο Τσαρλατάνος» και «Η Ωραία του Κουρέα». Στη λεζάντα της ανάρτησης, γράφει: «Το βέλος του έρωτα.. τι γλυκό τσίμπημα είναι αυτό πανάθεμά το! Ερωτευμένοι όλο το χρόνο, όχι μόνο σήμερα».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ
    Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας: Το χιουμοριστικό βίντεο της Φίνος Φιλμ

    Με αστείες σκηνές από παλιές ταινίες, όπως το «Ένα Κορίτσι για Δύο», το «Τζένη Τζένη» και το «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη»

    Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Διονυσίου Σολωμού (1798-1857) ορίστηκε το 2017 και ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
    Με τον δικό της τρόπο, η Φίνος Φιλμς τίμησε τη μέρα, δημιουργώντας σχετικό βίντεο, με τον πλέον συνηθισμένο τρόπο που το κάνει τον τελευταίο χρόνο.
    Το κλιπ που δημοσιεύτηκε μέσα από το Instagram της εταιρείας παραγωγής, είναι ένα ποτ πουρί με σκηνές από τις ταινίες: «Ένα Κορίτσι για Δύο», «Τζένη Τζένη», «Μια Ιταλίδα απ’την Κυψέλη», «Λόλα», «Ο Ξυπόλητος Πρίγκηψ», «Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο», «Οι Κληρονόμοι», «Είκοσι Γυναίκες και Εγώ», «Η Δίκη των Δικαστών», «Το Δόλωμα», «Το Λεβεντόπαιδο», «Το Ξύλο Βγήκε απ΄τον Παράδεισο», «Η Ρένα είναι Οφσάιν
    Στη λεζάντα, γράφει: «Η ελληνική γλώσσα έχει συνδεθεί με την παγκόσμια σκέψη σε όλα τα είδη λόγου, της τέχνης, του θεάτρου, της επιστήμης, της τεχνολογίας και μάλιστα με μοναδική διανοητική ένταση. Δεν αιχμαλωτίζεται και δεν πειθαρχείται. Είναι ευέλικτη και διαθέτει τόσο λεπτές αποχρώσεις νοημάτων που την κάνουν απλά.. μοναδική! Σήμερα γιορτάζουμε την ελληνική μας γλώσσα με ξεκαρδιστικές σκηνές από ταινίες. H 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί από το 2017 ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο εορτασμός της επιδιώκει να αναδείξει τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, όπως αυτός αποδεικνύεται από την ιστορικότητα και τη διαχρονικότητα της».
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο