Όταν τρεις συμφοιτητές και φίλοι δεν μπορούσαν να βρουν υγιεινά και προσιτά γεύματα για να αγοράσουν στην πόλη τους, την Ουάσινγκτον, αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα ανοίγοντας το δικό τους εστιατόριο. 13 χρόνια μετά, η εταιρεία τους, Sweetgreen, εκτιμάται ότι αξίζει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
Κάνοντας μια ανασκόπηση στο παρελθόν, ως φοιτητές στο πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν της Ουάσινγκτον, ο Νίκολας Τζαμέτ λέει πως οι φίλοι του Τζόναθαν Νίμαν και ο συνιδρυτής Ναθάνιελ Ρου, δεν είχαν «πουθενά να φάνε».
Παρά το γεγονός πως κανείς τους δεν είχε εμπειρία από την οργάνωση και διοίκηση ενός εστιατορίου και προτού ακόμη αποφοιτήσουν, οι τότε 22χρονοι ξεκίνησαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στον κοιτώνα τους.
Η ιδέα τους ήταν να δημιουργήσουν ένα fast-food εστιατόριο που θα πωλούσε μόνο σαλάτες, τόσο κρύες όσο και ζεστές με ψητά λαχανικά. Και αντί να αγοράζουν τα προϊόντα τους από τα σούπερ μάρκετ ή τους χονδρέμπορους, αυτά θα προέρχονταν απευθείας από τους τοπικούς αγρότες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλα θα ήταν όσο το δυνατόν πιο φρέσκα.