Πολιτικά

Αντάρτικο από Τζαβάρα - Επιμένει στη μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές αν δεν αλλάξει στάση η Κυβέρνηση για την Ηλεία

Αντάρτικο από Τζαβάρα - Επιμένει στη μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές αν δεν αλλάξει στάση η Κυβέρνηση για την Ηλεία

Απέναντι από την Κυβέρνηση στέκεται αταλάντευτος ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, που εξέφρασε τις διαφωνίες του με τις πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος της Ηλείας. Το “λουκέτο” στα τμήματα της Μουσειολογίας και της Γεωπονίας ήταν το “κερασάκι στην τούρτα”, όταν ήδη έχει παγώσει το θέμα της “Πατρών - Πύργου”, όταν πολλά ζητήματα παραμένουν άλυτα στο νομό.

Ο κ. Τζαβάρας παραχώρησε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του στον Πύργο στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για να κάνει γνωστή και χωρίς περιστροφές τη στάση που θα κρατήσει στο εξής:

Ο κ. Τζαβάρας μιλώντας πρώτα για το θέμα της τριτοβάθμιας σημείωσε ότι:

Το πρώτο είναι το κλείσιμο των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων που λειτουργούν στον Πύργο και στην Αμαλιάδα και το δεύτερο είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε πάρει σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πατρών Πύργου. Θα ξεκινήσω από το πρώτο.

“Αυτή ιστορία με τις σχολές έχει πίσω της περίπου μία διάρκεια 20 χρονών. Εδώ και 20 χρόνια ο νομός Ηλείας διαθέτει δύο ΤΕΙ αρχικά τα οποία το 2012, τότε που με είχε τιμήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού παιδείας και πολιτισμού, μετά από μεγάλους αγώνες τότε, είχαμε καταλήξει στο ότι Ηλία δικαιούται με βάση την ορθολογική κατανομή των τμημάτων των ΤΕΙ της Πάτρας να έχει ένα ΤΕΙ πολιτισμικό προσανατολισμό, γιατί αυτό συνάδει με τις δυνατότητες, τις ανάγκες Και τις ενγένει προϋποθέσεις που υπάρχουν για κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στην αρχαία Ολυμπία.

Εκεί δηλαδή που έχει αποτεθεί από αιώνες πολλούς ένα πολιτισμικό απόθεμα που το ξέρει όλη οικουμένη, και από την άλλη πλευρά να υπάρχει ένα ΤΕΙ αγροτικού χαρακτήρα που θα έχει σύνδεση με τον μεγαλύτερο αρδευόμενων και πιο παραγωγικό κάμπο της Ελλάδας. 800.000 στρέμματα αρδευόμενης γης. Και εκεί βέβαια η ορθολογική σύνδεση αυτού του τμήματος με το συγκεκριμένο τόπο, δεν είχε κριτήρια Χάρης, ούτε και ικανοποιούσε τοπικιστικές αξιώσεις. Αλλά ήταν η εφαρμογή του ίδιου του νόμου που επιβάλλει να ιδρύονται και να λειτουργούν σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όταν αυτό συνάδει με τα χαρακτηριστικά τα οικονομικά, τα κοινωνικά, τα αναπτυξιακά του τόπου. Και εδώ και για τις δύο περιπτώσεις υπάρχουν πλέον δεδομένες οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις που καθιστούν εντελώς ορθολογική την επιλογή του τόπου.

Παρόλα αυτά εδώ και αρκετούς μήνες παρακολουθούμε ένα θέατρο του παραλόγου. Το θέατρο αυτό του παραλόγου ξεκινάει με μία πρωτοβουλία που είχε το πανεπιστήμιο της Πάτρας και μάλιστα ο πρύτανης αρχικά να έχει έναν σχεδιασμό στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη των σχολών και των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Εδώ θα πρέπει για αυτούς που αγωνίζονται υπέρ της ορθολογικότητας να υπάρξει μία συγκεκριμένη διευκρίνιση.

Στην Ελλάδα ποιοι κυβερνάνε; Κυβερνάνε οι συγκλητικοί, οι συμβουλάτορες των πανεπιστημίων, η κάθε είδους καθηγητές οι οποίοι εν μία νυκτί από καθηγητές ΤΕΙ, γίνονται δια υπηρεσιακής εξελίξεως, καθηγητές πανεπιστημίου και αυτό δεν θεωρείται ότι είναι παραλογισμός. Αυτή την επομένη της εξέλιξης τους και των προνομίων που τους δίνει νομοθετικά η πολιτεία, παίρνουν την πρωτοβουλία να μας πουν που θα μείνουν και που θα φύγουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Πρώτο θέμα λοιπόν είναι ότι αυτή την αρμοδιότητα την έχει μόνο η πολιτεία με το όργανο της που λέγεται κυβέρνηση. Γιατί σύμφωνα με το νόμο 44 85 άρθρα 5 και 10 σχολές ιδρύονται οι καταργούνται συγχωνεύονται οι αλλάζουν μόνο με προεδρικό διάταγμα και το Προεδρικό Διάταγμα είναι πολιτειακή πράξη που εκδίδεται από τον αρμόδιο υπουργό και την υπογραφή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εφόσον υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση.

Εφόσον η Βουλή των Ελλήνων έχει παραχωρήσει αυτή τη συγκεκριμένη εξουσιοδότηση στην κυβέρνηση, στον υπουργό, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιατί ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο υπουργός είναι όργανα νομοθετικής λειτουργίας του κράτους αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η νομοθετική λειτουργία που χρειάζεται για να έχουμε αλλαγή στον ακαδημαϊκό χάρτη δεν έχει ανατεθεί ούτε στους συγκλητικούς, ούτε στους καθηγητές. Αλλά στην ίδια την πολιτεία, την κυβέρνηση. Έ

τσι λοιπόν ο πρώτος αντίλογος που έχω να κάνω είναι ότι δε δεσμεύει καμιά υπουργό η απόφαση της Συγκλήτου και κυρίως δεν έχει καμία επιρροή όσον αφορά τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Υπάρχει κάποια λογική, υπάρχει ένας ορθολογικός μπούσουλα σε αυτή τη διαδικασία της λήψης απόφασης; Όχι! Και αυτό αποφαίνεται φαίνεται ότι σε πρώτη φάση συνεδριάζει η σύγκλητος και παίρνει αποφάσεις. Τις οποίες βέβαια της προτείνει στην κυβέρνηση. Γιατί από μόνο του το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να καταργεί ή να ιδρύει σχολές. Άρα έχουμε σε πρώτη φάση μία απόφαση που λέει ότι θα έχουμε στο μέλλον μία αλλαγή που λέει ότι φεύγει από την Αμαλιάδα το τμήμα το πανεπιστημιακό της γεωπονίας και πηγαίνει στο Μεσολόγγι, ότι συγχωνεύεται η Μουσειολογία του Πύργο με την αρχαιολογία και την ιστορία που φεύγει από το Αγρίνιο και πηγαίνει στην Πάτρα και όπου επίσης από το Αίγιο φεύγει ένα τμήμα φυσιοθεραπείας και πηγαίνει στην Πάτρα.

Πράγματι θα λέγαμε άμα είναι και η κυβέρνηση αυτό το πράγμα να το δέχεται ας το δεχτεί αλλά δεν μπορεί παρά να το δεχτεί στο σύνολο του και όχι να τροποποιηθεί επειδή κάποιοι πολιτικοί παράγοντες της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας παρενέβησαν. Και είναι δεδομένο όπως έχει γραφτεί και στον τύπο και δεν έχει διαψευστεί ότι τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε και από ότι φαίνεται πέτυχε να ανασταλεί η μεταβολή για το Αίγιο και να μείνει εκεί το τμήμα της φυσιοθεραπείας όπως επίσης και κάποιοι παράγοντες από την Αιτωλοακαρνανία πέτυχαν η σχολή αρχαιολογίας και ιστορίας να μην φύγει από το Αγρίνιο αλλά να παραμείνει εκεί.

Άρα η απόφαση που ευαγγελίζεται την συμβολή της στην ορθολογική διαμόρφωση του πανεπιστημιακού χάρτη της χώρας αμέσως μετά την έκδοση της άλλαξε και άλλαξε γιατί κάποιοι πολιτικοί από τους άλλους νομούς της περιφέρειας φαίνεται ότι έχουν καλύτερη δυνατότητα να εισακούγονται από ότι έχουμε εμείς εδώ στην Ηλεία. Οι βουλευτές της Ηλείας, του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτό με εντυπωσίασε αρνητικά και πράγματι μου δημιούργησε και το αίσθημα της ματαιότητας. Για το ότι δεν μπορεί κάποιοι να έχουν καλύτερο και ισχυρότερο δικαίωμα βουλευτικό από ότι έχουν οι βουλευτές Ηλείας. Αυτό λέγεται ανωμαλία στο πολίτευμα και ανωμαλία στην λειτουργία των θεσμών. Γιατί όλοι οι βουλευτές είναι ισότιμοι και όλοι οι βουλευτές πρέπει να έχουν ίση δυνατότητα πρόσβασης στις εξουσίες στις δημοκρατικές τις χώρες. Φαίνεται όμως ότι εδώ κάποιοι το έχουν αυτό το δικαίωμα πολύ πιο βελτιωμένο και πιο αποτελεσματικό.

Με τέτοια χαρακτηριστικά μπορεί μία απόφαση συγκλήτου να θεωρηθεί ότι είναι αμερόληπτη; Μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι δίκαιη; Μπορεί να θεωρηθεί ότι αποσκοπεί στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη ή ότι είναι μεταρρύθμιση που όλοι ζητάμε στην ανώτατη εκπαίδευση; Προφανώς όχι. Και το όχι μπορώ και το λέω με παρρησία γιατί δεν χρωστάω σε κανέναν γιατί στην πολιτική δεν μπήκα για να αποκτήσω εισοδήματα και όλοι ξέρουν ότι δεν έχω εξάρτηση επαγγελματική από την βουλευτική μου ιδιότητα και γι’ αυτό σήμερα την συνέντευξη όπως και όλες τις συνεντεύξεις μέχρι σήμερα τις έχω δώσει εδώ στο δικηγορικό μου γραφείο.

Πάμε τώρα να δούμε και στη συνέχεια τι γίνεται με αυτές τις αποφάσεις. Ενώ λοιπόν για φέτος η ίδια αυτή η σύγκλητος έχει αποφασίσει να μην συντελεστεί η διαγραφή των δύο τμημάτων της Ηλείας, που έμειναν δύο ενώ στο σύνολο της περιφέρειας της πανεπιστημιακής ήταν τέσσερις οι αλλαγές, έμειναν οι δύο. Αποφάσισαν να εισαχθούν 100 φοιτητές σε πρώτη φάση.

Στον Πύργο και 100 φοιτητές στην Αμαλιάδα. Αυτό σε συνεδρίαση. Η απόφαση αυτή ελήφθη σε συνεδρίαση της Συγκλήτου και μετά από έναν μήνα χωρίς καινούργια συνεδρίαση και χωρίς κανένας να αισθανθεί την υποχρέωση σε εμάς εδώ τους Ηλείους που μας λένε λαϊκιστές, χωρίς να αισθάνονται την υποχρέωση να βγουν και να πουν ότι κάναμε λάθος, προέκυψαν καινούργια στοιχεία που μας επιβάλλουν να επανεξετάσουμε αυτή την αρχική απόφαση, να λειτουργήσουν για φέτος τα τμήματα του Πύργου και της Αμαλιάδας αλλά να περιορίσουμε τους εισακτέους και να είναι 100 στον Πύργο και κάτω στην Αμαλιάδα.

Αυτή λοιπόν την απόφαση χωρίς νέα συνεδρίαση με ένα απλό τηλεφώνημα ο κύριος πρύτανης την έκανε από 100 μηδέν. Και με αυτό τον τρόπο λοιπόν σε αυτό το μηχανογραφικό που θα συνταχθεί και με αυτό το πλαίσιο που έχει συνταχθεί από το υπουργείο σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν υπάρχει ούτε μία διαφορά ως προς την λειτουργία των τμημάτων και των σχολών, όλες οι σχολές υπάρχουν, οι 430 σχολές στα 23 πανεπιστήμια εκτός από δύο τμήματα του νομού Ηλείας. Και ρωτώ αυτό από ποια λογική αξιοκρατίας, ίσης μεταχείρισης, δικαιοσύνης, αρχής αναλογικότητας, κράτους δικαίου, σοβαρότητας, Πολιτισμένης πολιτικής, μπορεί να καλυφθεί;” είπε ο κ. Τζαβάρας και συνέχισε:

“Γίνεται δεδομένο ότι μετά από αυτές τις εξετάσεις στις εισαγωγικές που θα γίνουν θα προκύψουν τα εξής στοιχεία. Με βάση την εφαρμογή του νόμου, που καθιερώνει ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια είναι δεδομένο και αναμενόμενο ότι θα μειωθεί κατά 15 με 20.000 ο φοιτητικός πληθυσμός της χώρας. Οπότε τουλάχιστον 50 με 60 πανεπιστημιακά τμήματα θα μείνουν χωρίς φοιτητές. Και είναι βέβαιο ότι θα μείνουν χωρίς φοιτητές αυτά τα τμήματα που έχουν δεχτεί στο προηγούμενο πανεπιστημιακό έτος φοιτητές με βάση μηδέν 1,23 και τα λοιπά.

Ειδικά το τμήμα του Πύργου έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό είσοδο. Είναι πάνω από 7000 τα μόρια. Όταν μπαίνουν λοιπόν σε πολυτεχνεία είσαι μαθηματικές σχολές σε όλη την Ελλάδα με δύο μέτρια και με τέσσερα, δεν μπορεί να ξεκινάει ο εξορθολογισμός από αυτά τα τμήματα που παίρνουν με 7000 μονάδες. Όταν μάλιστα αυτές οι 7000 μονάδες έχουν καταγραφεί στην εποχή της πανδημίας. Οπότε εδώ υπάρχει παραλογισμός.

Εγώ θα αγωνιστώ μέχρι τέλους προκειμένου να αντιληφθούν κάποιοι ότι όπως σας είπα για να έχουμε ορθολογικά συντεταγμένο πανεπιστημιακό χαρτί της χώρας θα πρέπει να έχουμε τα εξής στοιχεία. Αποτελέσματα εξετάσεων για να δούμε ποιες σχολές θα κλείσουν λόγω της βάσης της ελάχιστης εισαγωγής. Τα καινούργια ΤΕΙ που θα κάνει κυβέρνηση τις οποίες θα πρέπει να της κατανείμει γεωγραφικά. Επίσης θα πρέπει να έχουμε τα ΙΕΚ πανεπιστημιακής φοίτησης ώστε πλέον αφού έχουμε όλες αυτές τις μονάδες να κάτσουμε και να τις τοποθετήσουμε σε αυτό το χαρτί και τότε ο χάρτης πράγματι θα είναι έξω ορθολογικός και τότε ανεξάρτητα ποια θα είναι τα αποτελέσματα και εις βάρος της Ηλείας, εγώ πρώτος θα πω ότι πρέπει να τα δεχτούμε”..

Νομοθετική πρωτοβουλία

“Και εγώ σήμερα λοιπόν σας ανακοινώνω ότι με ερωτήση μου προς την Υπουργό Παιδείας που κατέθεσα χθες στη Βουλή ζητώ να ξεκινήσει η νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα οριστούν και θα προσδιοριστούν οι προϋποθέσεις και οι όροι κάτω από τους οποίους θα ιδρύονται δημόσια νομικά πρόσωπα από οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και σε συγκεκριμένη περίπτωση από την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που μας ενδιαφέρει ώστε να δούμε να υλοποιείται το πνεύμα του Άρθρου 16 του Συντάγματος το οποίο δε χρειάζεται αναθεώρηση για να επιτρέπεται η λειτουργία και η ίδρυση των μη κρατικών αλλά δημοσίων Πανεπιστημίων. Αυτή ακριβώς είναι και δέσμευση που προέρχεται για τη Νέα Δημοκρατία από το κυβερνητικό πρόγραμμα. Το οποίο υποστηρίζω και από το οποίο καλύπτομαι ιδεολογικά και πολιτικά. Γι’ αυτό λοιπόν έστω κάτω από αυτή την ατυχής συγκυρία της εξαίρεσης της δυσμενώς, τις ανέσεις, της αδίκησε, που γίνεται εις βάρος της Ηλείας καλό λοιπόν την κυβέρνηση όλοι μαζί να δώσουμε την δυνατότητα, να δούμε πανεπιστήμια που δεν θα ασφυκτιούν από τον κρατικό εναγκαλισμό γιατί στο πανεπιστήμιο αυτό που προέχει για να είναι πολιτισμένο, είναι η απαλλαγή του από οποιαδήποτε δεσμά κρατικής ή άλλης χειραγώγησης”.

Περιορισμός της χρηματοδότησης του πανεπιστημίου

Ο περιφερειάρχης κάθε χρόνο δίνει 20 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την ενίσχυση αυτού του Πανεπιστημίου Πατρών, με πιο δικαίωμα θα συνεχίσουμε να δίνουμε 20 εκατομμύρια από τον περιφερειακό προϋπολογισμό για το πανεπιστήμιο της Πάτρας όταν η Ηλεία δεν έχει καμιά σχολή και κανένα τμήμα αυτού του πανεπιστημίου. Άρα λοιπόν δημιουργείται άλλη αδικία εις βάρος της Ηλείας ότι χρήματα τα οποία πρέπει να τα κατευθύνει ο περιφερειάρχης για έργα και υπηρεσίες στο νομό Ηλείας τα παίρνουμε και τα χρησιμοποιούμε για να συντηρούμε το πανεπιστήμιο της Πάτρας που είναι κρατικό. Ας πάει λοιπόν το κράτος τα 20 εκατομμύρια να τα δώσει στην Πάτρα, ας πάει ο δήμαρχος της Πάτρας να τα δώσει η περιφέρεια όμως Δυτικής Ελλάδας δεν έχει το δικαίωμα να δίνει λεφτά στο πανεπιστήμιο της Πάτρας και συγχαίρω τον Περιφερειάρχη γιατί ο πρώτος που το είπε ήταν αυτός.

Η πρόταση για μη κρατικά αλλά δημόσια πανεπιστήμια…

“Έχω συνεννοηθεί με τον δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας και με τον δήμαρχο της Ήλιδας ώστε να ξεκινήσουμε αυτή την μεγάλη καμπάνια η οποία πιστεύω ότι θα καταλήξει επιτέλους να έχουμε στην Ελλάδα μη κρατικά πανεπιστήμια. Δημόσια όμως…”

Για Σκυλακάκη

“Εφόσον αυτόν τον παραλογισμό δεν μπορώ να τον αντιμετωπίσω διαφορετικά, δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Με λυπεί ιδιαιτέρως γιατί κάποιοι από πολύ ψηλά στα κυβερνητικά κλιμάκια λένε, ότι ο Τζαβάρας ψάχνει να βρει έναν τρόπο να κάνει ηρωική έξοδο από την πολιτική γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον κ. Σκυλακάκη. Τον κ. Σκυλακάκη τον σέβομαι τον τιμώ και τον εκτιμώ για το έργο του και μακάρι να έρθει να τον έχουμε και υποψήφιο με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές.

Αλλά οι πιο πονηροί, εκείνοι που ξέρουν να πλήττουν έναν άνθρωπο που είναι καθαρός και δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα τον πλήττουν σε κάποια άλλα ζητήματα και είπαν λοιπόν ότι ο κύριος Τζαβάρας έχει πρόβλημα υγείας. Γιατί δεν βλέπει καλά και γι’ αυτό θα πρέπει να του συγχωρήσουμε όλη αυτή την ιστορία γιατί θέλει να φύγει.

Επειδή σε αυτή την πόλη όλοι με ξέρετε, και σε αυτή την πόλη ήμουν πάντα ο ίδιος, εγώ είχα την ίδια φυσική μειονεξία. Είχα πάντοτε το πρόβλημα της περιορισμένης όρασης το οποίο το έχω ακόμα. Και όταν ήμουνα υπουργός το είχα, Και όσο ήμουν βουλευτής το είχα και όσο ήμουν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας το είχα και όταν μου είχαν αναθέσει την γενική εισήγηση στην αναθεώρηση του Συντάγματος το είχα αλλά δεν βρέθηκε να πει κανένας ότι αυτό το φυσικό μειονέκτημα που έχω, περιόρισε την μεγάλη ικανότητα που όλοι μου αναγνωρίζουν να κάνω την επιστημονική, την κοινοβουλευτική και την επαγγελματική μου δουλειά με τον καλύτερο τρόπο. Ναι μεν έχω το πρόβλημα το οποίο λυπάμαι για αυτούς που το αναγνωρίζουν ως διακριτικό δυσμενούς μεταχείρισης, όταν κάποιες άλλες μειονότητες, για άλλες ιδιαιτερότητες, τους δίνουν προβάδισμα στην πολιτική.

Όταν λοιπόν εμένα, όλοι αυτοί δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν ότι άλλο είναι η αρρώστια και άλλο είναι η αναπηρία. Δεν είναι μολυσματική νόσος αυτή που έχω εγώ. Είναι μία φυσική μειονεξία. Η οποία με την προσπάθεια την μεγάλη που έκανα για την υπέρ ανάπτυξη του μυαλού και του πνεύματος μου κατόρθωσα να την υποτάξω και να την ατονήσω, να την εξουδετερώσω ώστε να μην είναι παράγοντας που εμποδίζει την καλή και επαρκή άσκηση των οποιονδήποτε καθηκόντων. Λυπάμαι για όλους αυτούς! Λυπάμαι για το χαμηλό το επίπεδο, είπαμε γιατί δεν μπορούν να με αντιμετωπίσουν…”.

Παραμένω στη ΝΔ έως το τέλος της θητείας μου

“Στη Νέα Δημοκρατία ανήκω, θα παραμείνω μέχρι τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, θα υπερασπίζω τις θέσεις του κόμματος μου και του προέδρου με βάση το πρόγραμμα που έχει παρουσιάζει στον ελληνικό λαό, λυπάμαι όμως και εκφράζω την αηδία μου, με πιάνει ναυτία όταν βλέπω ότι εκεί στα μεγάλα υψώματα στην ηγετική ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται για ανθρώπους σαν κι εμένα τόσο ταπεινά”.

Για την Πατρών - Πύργου

“Ο πρωθυπουργός είχε έρθει προεκλογικά στην πλατεία του Πύργου και όταν του θέσαμε το θέμα του αυτοκινητοδρόμου δεσμεύτηκε ότι τους δύο ή τους τρεις πρώτους μήνες θα αρχίσει το έργο να κατασκευάζεται. Θα αρχίσει το έργο να δημοπρατείται. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουμε δει τίποτα. Έχω έρθει σε επαφή με τον κ. Καραμανλή τον οποίο τιμώ και ξέρω ότι έχει κάνει προσπάθειες. Ενώ περιμέναμε όμως με βάση αυτά που μας έχει πει ότι θα έχουμε χρονοδιάγραμμα κατασκευής για να δούμε μέχρι πότε αυτός ο κόσμος της Ηλείας θα θυσιάζει ανθρώπους, θα θυσιάζει ψυχές, για να δούμε στο μέλλον τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Μέχρι τώρα δυστυχώς δεν έχουμε κανένα χρονοδιάγραμμα. Εγώ λοιπόν είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πραγματικά δεν έχει νόημα πλέον να είμαι στην πολιτική, δεν έχει νόημα πλέον να υποστηρίζω αυτά που υποστήριζα γιατί πλέον απέναντι στους πολίτες που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους, γίνομαι ανακόλουθος και πλέον γίνομαι μειωμένης αξιοπιστίας πολιτικός και πολίτης.

Τελειώνω με αυτή την λέξη. Δεν μπορώ άλλο να είμαι παρατηρητής και άπραγος θεατής σε αυτή τη διαδικασία της πνευματικής και ηθικής ερήμωσης της πολιτικής. Γι’ αυτό για λόγους πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας έκανα αυτές τις δηλώσεις που είχα την τιμή να απευθύνω σε σας”.

Δεν θα αποχωρήσω από την πολιτική

“Δεν θα αποχωρήσω γενικότερα από την πολιτική. Στην πολιτική υπήρξα από τότε που δεν ήμουν βουλευτής. Δεν ξέρω πως θα διαμορφωθούν τα πράγματα. Το βέβαιο όμως είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν θα είμαι υποψήφιος με όλους όσοι έχουν βλάψει την χώρα μου.

Μπορεί να υπάρχουν συνθήκες να γίνει κάτι ανεξάρτητο. Κάτι Ηλειακό. Θα το δω. Σε πρώτη φάση δεν θα είμαι με κανένα κόμμα. Σε δεύτερη φάση ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, θα κρίνω. Εγώ δεν είμαι απολύτως. Αν έρθει αύριο ο πρωθυπουργός και επί έχετε δίκιο εγώ σας κάνω το δρόμο και τα λοιπά θα το επανεξετάσω” είπε ο κ. Τζαβάρας, ενώ ερωτηθείς για ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στο δήμο Πύργου δήλωσε πως αυτό είναι κάτι που δεν έχει απποφασίσει. “Ξέρω ότι κάποιοι τρέμουν μήπως είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πύργου. Κάποιοι μπορεί να μην κοιμούνται αν συμβεί κάτι τέτοιο”…

Δείτε το video της συνέντευξης του Κώστα Τζαβάρα:

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup