Auto Moto

Λουκέτο έβαλε αυτοκινητοβιομηχανία

Λουκέτο έβαλε αυτοκινητοβιομηχανία

Η ηλεκτροκίνηση θέλει και μεταξωτό… marketing. Μπορεί να φαίνεται κάτι απλό μηχανολογικά σε ένα αυτοκίνητο. Δεν είναι όμως και τόσο απλό, να πείσεις τον κόσμο να σε εμπιστευτεί δίνοντας ένα κάρο χρήματα…

Ακόμα και αν έχεις τα πιο φθηνά εργατικά χέρια στον κόσμο και απευθύνεσαι σε μία τεράτια αγορά, όπως είναι της Ασίας.

Την είδαμε σε εκθέσεις, όπως στην Φρανγκφούρτη, με τα στελέχη της να υπόσχονται πως θα είναι η κινεζική Tesla που θα κατακτήσει και την Ευρώπη.
Η εταιρεία αυτοκινήτων Byton, μία από τις πολλές εταιρείες που υποσχέθηκαν να φέρουν επανάσταση στον κόσμο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αντιμετώπισε δυσκολίες που την οδήγησαν στην αναστολή των εργασιών της.

Αρχικά, το 2020, η BYTON ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών της για εταιρική αναδιοργάνωση, προγραμματισμένη για έξι μήνες​​. Τότε βρέθηκε η Fox

Ηταν αυτή που «βάζει πλάτη» στην κινέζικη start up Byton. Ωστόσο, το 2021, η εταιρεία κήρυξε την πρώτη πτώχευση και οι εργασίες με τον εταίρο παραγωγής της, Foxconn, διακόπηκαν επ’ αόριστον​​.
Τον Απρίλιο του 2021, η γερμανική θυγατρική της Byton κήρυξε επίσης πτώχευση και τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς, η Byton ανέστειλε τις εργασίες της στην Κίνα​​.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, το Nikkei ανέφερε ότι ο εταίρος παραγωγής της Byton, η Foxconn, αναβάλλει το έργο λόγω συνεχιζόμενων οικονομικών προβλημάτων στη BYTON, αναστέλλοντας ουσιαστικά τις εργασίες επ’ αόριστον​.

Ολα οριστικοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες…

Η Byton είχε αρχικά ιδιαίτερα καλή χρηματοδότηση, και η παραγωγή της είχε ξεκινήσει από τη πόλη Ναντζίνγκ. Τον Ιανουάριο του 2020, η Byton ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης και ανακοίνωσε ότι είχε 60.000 προπαραγγελίες για το M-Byte.

Το M-Byte (φωτογραφίες) επρόκειτο να κυκλοφορήσει στην Κίνα εκείνο το έτος, ενώ η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη θα ακολουθούσαν το 2021. Ο τελικός σχεδιασμός του M-Byte που ήταν έτοιμος για παραγωγή παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, αλλά οι παραδόσεις καθυστέρησαν λόγω προβλημάτων ποιότητας λογισμικού και εσωτερικού.

Ωστόσο, η Byton αντιμετώπισε σημαντικές οικονομικές δυσκολίες. Η πανδημία COVID-19 είχε σοβαρές επιπτώσεις στην εταιρεία, καθώς οι δυνητικοί πελάτες και οι επενδυτές έγιναν πιο επιφυλακτικοί. Χωρίς ροή εσόδων, η εταιρεία βρέθηκε σε επισφαλή θέση.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, η εταιρεία τέθηκε σε πτώχευση …

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις


tsoukalas popup mobile
tsoukalas popup
tsoukalas popup