Στη Βουλή προσκαλεί τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας για θέματα ακρίβειας μετά και τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την εκτίναξη του πληθωρισμού στη χώρα μας αλλά και τα στοιχεία της Eurostat που επιβεβαιώνουν ότι πληρώνουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.
Την ίδια ώρα στο μακροσκελές πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε το σκάνδαλο των υποκλοπών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί ότι προκύπτουν μέσα από προσπάθεια συγκάλυψης όχι μόνο πολιτικές αλλά και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και για το πρόσωπο του πρωθυπουργού καθώς δεν υφίστανται λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις παρακολουθήσεις.
Να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ η Κουμουνδούρου δημοσιοποίησε την πρόταση πορίσματος που συνέταξαν οι βουλευτές που συμμετείχαν στην Εξεταστική προσπερνώντας τις διαφαινόμενες προθέσεις της ΝΔ και της κυβέρνησης να χαρακτηρίσουν ακόμη και τα πορίσματα ως “απόρρητα”.
Ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό επιδιώκοντας να οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή “απολογούμενο” για τα ζητήματα ακρίβειας που ταλανίζουν κάθε νοικοκυριό και επιχείρηση. “Ελπίζω την Παρασκευή να είναι εκεί” σημείωσε αργά το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα social media τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Έκρηξη του πληθωρισμού στο 12,1%, νέες ανατιμήσεις σε ενέργεια, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, πρωταθλητές ακρίβειας στο ρεύμα. Ρωτάω τον πρωθυπουργό στη Βουλή, για πόσο θα συνεχίζει να επιδοτεί την αισχροκέρδεια και να μην επιβάλει ελέγχους”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει το επόμενο διάστημα στα ζητήματα της ακρίβειας αλλά και της ανάδειξης των ευθυνών Μητσοτάκη προβάλλοντας τις εναλλακτικές που υπάρχουν μέσα από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ως εκ τούτου κατά τις πληροφορίες η Κουμουνδούρου ετοιμάζει δράσεις και πρωτοβουλίες του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.
Φουλ επίθεση σε κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έδωσε το βράδυ στη δημοσιότητα και το πόρισμά του για την Εξεταστική Επιτροπή που διερεύνησε το σκάνδαλο των υποκλοπών παρά τις προθέσεις της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ να κρατηθούν τα πορίσματα ως “απόρρητα”. Στα συμπεράσματά του το πόρισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 85 σελίδων, αναφέρει μεταξύ άλλων:
- Προκύπτει από τις αντιφάσεις του Πρωθυπουργού, την εν γένει υποκριτική στάση του αλλά και τις πρακτικές που ακολούθησε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την συγκάλυψη του σκανδάλου ότι βασικός γνώμονας του δεν είναι η αλήθεια και η διαλεύκανση της υπόθεσης αλλά η συγκάλυψη της και η εξαφάνιση στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά και ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών.
- Ειδικότερα για τις τελευταίες προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις καθώς είναι πλέον σαφές ότι δεν υφίστανται λόγοι εθνικής ασφάλειας για τις υπό εξέταση παρακολουθήσεις.
- Υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι η ΕΥΠ αξιοποιούσε το παράνομο λογισμικό predator από κοινού με τις επίσημες επισυνδέσεις.
- Η γνώση του Πρωθυπουργού σχετικά δεν τεκμαίρεται μόνο αντικειμενικά λόγω της σχετικής του αρμοδιότητας αλλά και από την στενότατη σχέση του με τον γγ και ανιψιό του κο Γρηγόρη Δημητριάδη, από τον διορισμό του κου Διονύση Μελιτσιώτη πρώην διευθυντή του Γραφείου του στη θέση του β’ υποδιοικητή της ΕΥΠ, από την ειδική μεταχείριση του πρώην πλέον Διοικητή της ΕΥΠ κου Κοντολέοντα ο οποίος διορίστηκε μετά από την σχετική αλλαγή των προβλέψεων του νόμου αλλά και από την στάση του κου Δεμίρη ο οποίος διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ από τον Πρωθυπουργό μετά την παραίτηση Κοντολέοντα με μόνο σκοπό την συγκάλυψη της υπόθεσης όπως προκύπτει και από την μεταχείριση που επεφύλαξε στην ελεγκτική αρχή, την κάλυψη της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου και την εν γένει άρνηση συνεργασίας του τόσο με την ΑΔΑΕ όσο και με την εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
- Γνώση του Πρωθυπουργού τεκμαίρεται εξάλλου και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση μέσω του Αντιπροέδρου της, και στενότατου συνεργάτη του κου Μητσοτάκη, κου Πικραμμένου επιχείρησε, ήδη πριν την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κου Ανδρουλάκη, να δημιουργήσει θεσμικά φράγματα κρατώντας το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων μυστικό μέσω της αντισυνταγματικής τροπολογίας της 31ης Μαρτίου του 2021.
Εν όψει όλων των ανωτέρω είναι αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης τόσο από την ελληνική Βουλή με όλα τα διαθέσιμα κοινοβουλευτικά μέσα, συμπεριλαμβανομένης και της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, όσο και από την ποινική δικαιοσύνη η οποία πρέπει να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των πορισμάτων που οφείλει η εξεταστική επιτροπή να τους αποστείλει.
Πηγή: Ethnos.gr