Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 7η EXPOTROF <<The Greek Fine Food Exhibition>>, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι, από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, η Περιφερειάρχης Ιωνίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειας Δυτικής Ελλάδας κ. Βασιλόπουλος, ο γενικός διευθυντής κ. Βέρρας και η υπεύθυνη του γραφείου τους κ. Ανδριακοπούλου τίμησαν με την παρουσία τους το ενιαίο περίπτερο της περιφέρειας.
Η Ποτοποιία Μυλωνά είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει τα προϊόντα της μέσω των MASTER CLASS σε εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφους γεύσης αλλά και στους επισκέπτες.
Γνωστοί και καταξιωμένοι chef όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Γιάννης Γαβαλάς, ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης και η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη επισκέφθηκαν το χώρο μας και δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας. Επίσης παραβρέθηκαν ο διοργανωτής της 7ης EXPOTROF κ. Κωστής Μοσχονάς.
Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκε η διεξαγωγή των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ» για προιόντα 350 Ελλήνων παραγωγών που συμμετείχαν στην 7η EXPOTROF. H κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελούταν από ειδικούς όπως:
- Παναγιώτης Παρατσώκας, executive chef
- Ντιάνα Καρτσαγκούλη, δημοσιογράφος γεύσης
- Νικολέτα Μακρυωνίτου, δημοσιογράφος γεύσης
- Άρτεμις Τζίτζη, δημοσιογράφος γεύσης
- Γιάννης Καρβέλας, Pro Olive Oil Expert της εταιρίας Paratus Europe
- Μαρίνα Πούλιου, Τεχνολόγος τροφίμων, Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων
- Δημήτρης Χωματάς, Chef, παραγωγός προϊόντων
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.
Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με δύο εξαιρετικά προϊόντα στα βραβεία ποιότητας , για τα οποία και διακρίθηκε.
Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Βραβείο με Ένα Χρυσό Αστέρι
Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Βραβείο με Ένα Χρυσό Αστέρι
Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, η οποία έρχεται ως συνέχεια των διακρίσεων που είχε το καλοκαίρι του 2019 στον 4ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2019. Σε αυτόν τον διαγωνισμό είχε αποσπάσει τέσσερα βραβεία
Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο
Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο
Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Αργυρό Βραβείο
Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χάλκινο Βραβείο.