Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 20:36

Ποτοποιία Μυλωνά: Συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων - Χάλκινο το Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Ποτοποιία Μυλωνά ιδρύθηκε το 1903 και έχει την έδρα της στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου. Από τον Δεκέμβριο του 2020 διαθέτει άδεια Φορολογικής Αποθήκης Αλκοόλης. Παράγει ούζο, τσίπουρο, ηδύποτα, και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Έχει κερδίσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της. Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση.

Φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, από 19 – 21 Οκτωβρίου 2021, όπου στόχος του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του επώνυμου ελληνικού κρασιού και αποστάγματος, ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο. Το προϊόν με το οποίο συμμετείχε ήταν το Τσίπουρο Μυλωνά Χωρίς Γλυκάνισο με το οποίο και κατέκτησε το Χάλκινο Βραβείο με βαθμολογία 86. Είναι το ένατο κατά σειρά βραβείο που κερδίζει το Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο από το 2019 έως σήμερα σε Διεθνείς Διαγωνισμούς.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων και του Γενικού Χηµείου του Κράτους, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW. Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μaster of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων δοκιμάζουν και αξιολογούν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών.

Οι έως τώρα διαγωνισμοί υπήρξαν ιδιαίτερα πετυχημένοι ικανοποιώντας τόσο τους φορείς του κλάδου όσο και τους οινοπαραγωγούς. Επιπλέον, ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών, τόσο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση του θεσμού από τον αμπελοοινικό κόσμο, ενώ η διάκριση του κάθε προϊόντος αναγνωρίζεται από τους καταναλωτές από το ειδικό αυτοκόλλητο μετάλλιο στη φιάλη του προϊόντος, που φέρουν τα βραβευμένα προϊόντα (οίνοι και αποστάγματα).

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των μεταλλίων στους βραβευμένους οίνους και αποστάγματα θα γίνει κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης το Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Κατά το έτος 2021 η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε σε ακόμα τέσσερις Διεθνής Διαγωνισμούς καταφέροντας να κατακτήσει δεκαέξι βραβεία για την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της.

doath1

Τον Μάρτιο του 2021 στο Βερολίνο της Γερμανίας στην πρώτη περίοδο του διεθνή διαγωνισμού Mediterranean Taste Awards QUALITY MTA 2021 για τα έξι προϊόντα της:

Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Χρυσό Βραβείο

ouzo62

Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

mastixa mulona

Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χρυσό Βραβείο

kanella garufalo mulona

Ηδύποτο Ρόδι Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

rodi mulona

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Ασημένιο Βραβείο

xoris glukaniso mulona

Special Μυλωνά Αλκοολούχο Ποτό – Ασημένιο Βραβείο

mulonas taste alkoolouxo

Επίσης τον Μάρτιο του 2021 στην Αθήνα βραβεύτηκε στη διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards AFFA by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021, για τα τρία προϊόντα της:

Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

Τον Ιούνιο του 2021 στην Αθήνα βραβεύτηκε στον 6ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2021 για τα πέντε προϊόντα της

Ηδύποτο Τριαντάφυλλο Μυλωνά- Πλατινένιο Βραβείο

triantafullo mulona

Ηδύποτο Amaretto Μυλωνά – Χρυσό Βραβείο

amaretto

Ηδύποτο Μπανάνα Μυλωνά – Χρυσό Βραβείο

mpanana mulona

Ηδύποτο Κανέλλα και Γαρύφαλλο Μυλωνά – Ασημένιο Βραβείο

kanella garufalo mulona

Ηδύποτο Διάφορο Μυλωνά - Ασημένιο Βραβείο

Τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Λονδίνο βραβεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό ποιότητας Great Taste 2021 – The Guild of fine Food για το

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

Τέλος τον Οκτώβριο του 2021 απέσπασε στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το

Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο - Χάλκινο Βραβείο

με βαθμολογία 86.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ποτοποιία Μυλωνά τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από τριάντα βραβεία σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα της.

Σε όλους τους διαγωνισμούς η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από καταξιωμένους γευσιγνώστες, οινολόγους, οινοχόους, δημοσιογράφους και διακεκριμένους chefs.

Κάθε καινούργια διάκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε εξελίσσοντας συνεχώς τα προϊόντα μας.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

2021

Great Taste 2021 –

The Guild of fine Food

Αποτελέσματα του 7ου Διεθνή Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Ποτοποιία Μυλωνά

milonas_spirits

Ποτοποιία Μυλωνά

www.milonas-spirits.gr

info@milonas-spirits.gr

26210-22455

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 20:34

Σχετικά Άρθρα

  • "Έφυγε" η Κατερίνα Καπερώνη-Μυλωνά

    Μεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Πύργου η είδηση του θανάτου της Κατερίνας Καπερώνη-Μυλωνά, της γνωστής οικογενείας «Ποτοποιία Μυλωνά» και συνταξιούχος εφοριακός.

    Την είδηση έκανε γνωστή ο γιος της, Παντελής με ένα λιτό και συγκινητικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό: «Καλό ταξίδι ρε μάνα! Πάντα ήσουν δυνατή στη ζωή σου! Αξία σύζυγος, μητέρα και γιαγιά! Δυστυχώς το θηρίο σε νίκησε... Ήρθε η ώρα να ηρεμήσεις, να αναπαυθεί η ψυχούλα σου! Δίπλα στον Πέτρο μας».

    Ένα ακόμη δυνατό χτύπημα της μοίρας στην οικογένεια Μυλωνά, καθώς μόλις τον περασμένο Αύγουστο η κόρη της Διονυσία έχασε τον σύζυγό της Πέτρο σε τροχαίο ατύχημα.
    Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο στους Άγιους Πάντες, στο πρώτο νεκροταφείο Πύργου, στις 4 το απόγευμα

    Η συντακτική ομάδα του Ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της

  • Δύο νέα διεθνή βραβεία για την Ποτοποιία Μυλωνά - Το "χρυσό" Gin και το "ασημένιο" τσίπουρο
    Δύο νέα διεθνή βραβεία για την Ποτοποιία Μυλωνά - Το

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η αναγνώριση της ποιότητας που προσφέρει στην αγορά των οινοπνευματωδών η Ποτοποιία Μυλωνά από τον Πύργο, είναι κάτι δεδομένο τα τελευταία χρόνια. Όμως κάθε νέα διάκριση δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα…

    Ο Παντελής Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, επέστρεψαν από το Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης για το 2024, με δύο νέα βραβεία, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, στις αποσκευές τους. Ο διαγωνισμός διεξήχθη από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2024.

    Χρυσό για το Gin Tribute της Ποτοποιίας Μυλωνά και ασημένο για το Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς γλυκάνισο, τα οποία ξεχώρισαν ποιοτικά ανάμεσα σε 952 δείγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο. Τα 72 αφορούσαν αποστάγματα, αμπελοοινικής προέλευσης (όπως τσίπουρο, βερμούτ), ούζο και τζιν.

    gin

    Το Gin Tribute συγκέντρωσε 91 βαθμούς στην πρώτη χρονιά που υπήρξε στο διαγωνισμό κατηγορία Gin.

    tsipouro

    Το Τσίπουρο Μυλωνά συγκέντρωσε 89 βαθμούς και κέρδισε το ασημένιο βραβείο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό.

    Να σημειωθεί πως η κριτική επιτροπή αποτελείται από 6 τραπέζια των 5 γευσιγνωστών-κριτών, όπου ο/η πρόεδρος φέρει τον κορυφαίο παγκοσμίως τίτλο στον χώρο του κρασιού, Master of Wine ή Master Sommelier. Πρόεδρος του Διαγωνισμού είναι ο πρώτος Μaster of Wine της Ελλάδας, ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μία προσωπικότητα διεθνούς υπόστασης στον παγκόσμιο οινικό χάρτη.

    Να σημειώσουμε πως όλη η διαδικασία βαθμολόγησης του Διαγωνισμού διεξάγεται ηλεκτρονικά, με σύγχρονα μέσα και ειδικό πρόγραμμα υποστήριξης, το οποίο και εγγυάται το αδιάβλητο των αποτελεσμάτων.

    Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Αποτελέσματα Thessaloniki Wine and Spirits Trophy 2024

    Ο Παντελής Μυλωνάς δεν έκρυψε την χαρά και την ικανοποίησή του για τις νέες βραβεύσεις των προϊόντων της επιχείρησης που ξεκίνησε την δραστηριότητά της πριν από 121 χρόνια και συνεχίζει την πορεία της με κοινό παρονομαστή την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων που παράγει επί ηλειακού εδάφους…

  • Ποτοποιία Μυλωνά: Και το 2023 συνεχίζει με μεγάλες διακρίσεις ποιότητας
    Ποτοποιία Μυλωνά: Και το 2023 συνεχίζει με μεγάλες διακρίσεις ποιότητας

    Η Ποτοποιία Μυλωνά ιδρύθηκε το 1903 και έχει την έδρα της στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου. Από τον Δεκέμβριο του 2020 διαθέτει άδεια Φορολογικής Αποθήκης Αλκοόλης. Παράγει βραβευμένα προϊόντα σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς όπως ούζο, τσίπουρο, εννέα διαφορετικές γεύσεις λικέρ και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Επίσης από τον Αύγουστο του 2022 παράγει Vodka, Gin και αλκοολούχο ποτό Ρούμι. Τα προϊόντα μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και παρασκευάζονται κατά προτεραιότητα με πρώτες ύλες του τόπου μας. Έχει κερδίσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της.

    Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση. Φέτος γιορτάζουμε τα 120 χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης.

    Τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα προϊόντα μας διακρίθηκαν για την εξαιρετική τους ποιότητα με 55 βραβεία στους ακόλουθους εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς:

    • Διεθνής Διαγωνισμός Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης
    • Olymp awards - Αθήνα
    • AFFA Athens Fine Food Awards
    • MTA Mediterranean Taste Awards - Βερολίνο
    • Great Taste - Λονδίνο
    • Dubai International Taste Awards 2022

    Κατά το έτος 2023 έλαβε μέρος σε εκθέσεις με εθνική και διεθνή εμβέλεια όπως η EXPOTROF 2023 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ από τις 4 έως και τις 6 Φεβρουαρίου και η FOODEXPO 2023 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO από τις 18 έως και τις 20 Μαρτίου.

    Μέσα από τις εκθέσεις είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Στα περίπτερα στα οποία διατηρούσαμε εκτός από την ενημέρωση που παρείχαμε, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας, αποσπάζοντας έτσι τις καλύτερες κριτικές.

    Μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης Expotrof 2023, το περίπτερό μας επισκέφθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ Σίμος Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ Νικολούτσος και ο διοργανωτής της 9ης EXPOTROF κ Κωστής Μοσχονάς.

    Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηλείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχαμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα προϊόντα μας σε εμπορικούς ακολούθους, δημοσιογράφους γαστρονομίας και Chefs από όλη την Ευρώπη.

    Σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας έγινε παρουσίαση της Ποτοποιίας μας στο MEDITERRANIAN FOOD STAGE, συνδυάζοντας έτσι την γευσιγνωσία με την γαστρονομία. Οι Chefs παρασκεύασαν σιροπιαστό πουράκι από την ιστορική πόλη της Μάνης, με λικέρ Κανέλλας και Γαρύφαλλου Μυλωνά και μπουκίτσες διπλωτό με λικέρ Τριαντάφυλλο Μυλωνά.

    Το Φεβρουάριο του 2023, στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, το τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο βραβεύτηκε με το Αργυρό Βραβείο με βαθμολογία 88. Είναι το τρίτο βραβείο που κατακτά το τσίπουρό μας στους τρεις τελευταίους Διαγωνισμούς Οίνων και αποσταγμάτων.

    Το Τσίπουρό μας ξεχώρισε για τα ευχάριστα, πολύπλοκα, ισορροπημένα, φρουτώδη αρώματά του και την πολύπλοκη ζωηρή του γεύση. Η τριήμερη 23η διοργάνωση του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης» πραγματοποιήθηκε και φέτος στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2023. Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. πραγματοποιείται στην Ελλάδα από την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και την εποπτεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Γενικού Χημείου του Κράτους. Στον φετινό διαγωνισμό, 25 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Masters of Wine, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και άλλοι επαγγελματίες οίνου, χωρισμένοι σε 5 επιτροπές, δοκίμασαν 1013 δείγματα. Επιπλέον στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 5 εκπαιδευόμενοι κριτές, ένας σε κάθε επιτροπή γευσιγνωστών. Τα 956 δείγματα ήταν οίνοι από την Ελλάδα, την Βραζιλία και την Κύπρο και τα 57 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

    Είναι για εμάς επιβεβαίωση της άριστης ποιότητας των προϊόντων μας και της ευρείας αποδοχής τους τόσο από το καταναλωτικό κοινό, όσο και από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, chefs με αστέρια Michelin, δημοσιογράφους γαστρονομίας και sommeliers.

    Το Φεβρουάριο του 2023 κερδίσαμε την πρώτη θέση στον Διασυνοριακό Ανοιχτό Διαγωνισμό Καινοτομίας στο έργο Interreg Creative Hubs, στον τομέα της Αγροτοδιατροφής. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν προτάσεις από Ελλάδα και Ιταλία.

    Η απονομή του βραβείου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το βραβείο μας απένειμε ο Διευθυντης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάκαμψης κ. Τζομάκας Χρήστος. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την καινοτόμα βραβευμένη επιχειρηματική μας πρόταση στον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας κ Φωκίωνα Ζαΐμη, όπως και σε όλους τους εκλεκτούς παρευρισκομένους από Ελλάδα και Ιταλία.

    Επίσης με την ομάδα των καινοτόμων επιχειρήσεων υπό την αιγίδα των Επιμελητηρίων Ηλείας Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, επισκεφθήκαμε το Μπάρι της Ιταλίας τις 27 και 28 Μαρτίου. Εκεί είχαμε την τιμή να παρουσιάσουμε την καινοτόμα ιδέα παραγωγής λικέρ, στο Ανώτατο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο του Μπάρι της Ιταλίας. Ακόμα επισκεφθήκαμε τον οργανισμό μελέτης καλών πρακτικών αειφόρου ολιστικής διαχείρισης παράκτιων περιοχών - CIHEAM Tricase Hub - Port Museum of Tricase, συνδέοντας τα παραδοσιακά επαγγέλματα, τις καινοτόμες ιδέες και την Δημιουργική Επιχειρηματικότητα. Εκεί παρουσιάσαμε τα προϊόντα μας στους τοπικούς υπεύθυνους του έργου INTERREG. Αντίστοιχη εκδήλωση παρουσιάσεων των καινοτόμων ιδεών για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 6 Απριλίου στο MOSAIC – HUB στην Πάτρα.

    Το θέμα της καινοτομίας είναι : Παραγωγή αλκοολούχου ποτού - λικέρ με βιολογική ξηρή κορινθιακή σταφίδα.

    Ειδικότερα θέλουμε να παράξουμε ένα αλκοολούχο ποτό - λικέρ, με βάση τη βιολογική ξηρή μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, χρησιμοποιώντας μόνο τα σάκχαρά της, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, καθώς η σταφίδα κατά την ωρίμανση της και πριν ξηραθεί, περιέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις σακχάρων. Τα βασικά υλικά για την παραγωγή αυτού του ιδιαίτερου ποτού θα είναι η βιολογική ξηρή μαύρη Κορινθιακή σταφίδα, νερό και αλκοόλη 96%vol. Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας δηλαδή ένα superfood.

    Η κύρια παραγωγική περιοχή της μαύρης κορινθιακής σταφίδας με άριστα ποιοτικά χαρακτηριστικά είναι οι νομοί Ηλείας Αχαΐας και Κορινθίας. Οπότε αναφερόμαστε σε ένα τοπικό προϊόν το οποίο μας παρέχεται σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς να έχουμε μεγάλα μεταφορικά κόστη.

    Κατά την παραγωγική διαδικασία του ποτού δεν υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση γιατί όλα τα υποπροϊόντα είναι φυτικά, πρόκειται δηλαδή, για τις φλοίδες της σταφίδας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση ή και για ζωοτροφές.

    Σκοπός μας είναι να βάλουμε άμεσα αυτό το καινοτόμο και ιδιαίτερο προϊόν σε παραγωγή, ώστε να δοθεί η ευκαιρία το καταναλωτικό κοινό να το δοκιμάσει και να το απολαύσει.

    Επιπλέον θα θέλαμε να κατοχυρωθεί το προϊόν αυτό ως κατεξοχήν Ηλειακό, γιατί πρώτη φορά παγκοσμίως παράγεται ένα λικέρ σαν και αυτό. Επίσης μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία θα αναδειχθεί ο νομός μας για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα που παράγει.

    Σ΄αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνει η ελληνική αγορά, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο μεράκι και σθένος πάντα με απώτερο σκοπό την ποιότητα των προϊόντων μας και τον σεβασμό του καταναλωτή.

    mulona 2

    mulona 3

    mulona 4

    mulona 5

    mulona 6

    mulona 7

    mulona 8

    mulona 9

    mulona 10

    mulona 11

    mulona 12

    mulona 13

    mulona 14

    mulona 15

    mulona 16

    mulona 17

    mulona 18

    mulona 19

    mulona 20

  • Ποτοποιία Μυλωνά: 6 νέα βραβεία στην 8η Expotrof
    Ποτοποιία Μυλωνά: 6 νέα βραβεία στην 8η Expotrof

    Η Ποτοποιία Μυλωνά ιδρύθηκε το 1903 και έχει την έδρα της στον Πύργο Ηλείας. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση που εδώ και έναν αιώνα ξεχωρίζει για την ποιότητα των προϊόντων της, την αξιοπιστία και την διατήρηση του παραδοσιακού στοιχείου. Από τον Δεκέμβριο του 2020 διαθέτει άδεια Φορολογικής Αποθήκης Αλκοόλης. Παράγει ούζο, τσίπουρο, ηδύποτα, και αλκοολούχο ποτό τύπου Brandy. Έχει κερδίσει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1931 χρυσό βραβείο για το ούζο της και το 1933 στην ίδια έκθεση χρυσό επίσης βραβείο για το κονιάκ της. Σήμερα η τέταρτη γενιά της οικογένειας Μυλωνά συνδυάζοντας την πολύτιμη εμπειρία με την γνώση συνεχίζει με μεράκι την παράδοση.

    Από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022 η Ποτοποιία μας συμμετείχε στην 8η EXPOTROF The Greek fine Food exhibition, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα , στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition 2022 συμμετείχαν 270 εταιρείες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με την πρωτογενή παραγωγή, καθώς και την εμπορία τροφίμων και ποτών, ενώ σε ότι αφορά την επισκεψιμότητα καταγράφηκαν χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, του χονδρικού εμπορίου αλλά και φίλοι της γαστρονομίας.

    Την πρώτη ημέρα και μετά το πέρας των εγκαινίων της έκθεσης, το περίπτερο μας επισκέφθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης κ Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Γεωργίας κ Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ Πατούλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ Ηλείας κ Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Στο πλαίσιο της ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 στο stage του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” με συντονιστή τον chef Κώστα Μπουγιούρη, πραγματοποιήθηκαν 10 γαστρονομικά δρώμενα από τις περιφέρειες Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας,Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Αττικής,Β. Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου που πρόσφεραν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης, μυώντας τους στα μυστικά της μαγειρικής τέχνης, αλλά και στις σπεσιαλιτέ της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

    Οι Chefs της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλή τον πρόεδρό της κ Θωμά Λαζανά , τον pastry chef κ Χάρη Καββαδία και όλη την ομάδα, παρασκεύασαν παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο, το οποίο χρησιμοποίησαν στην κρέμα και στο σιρόπι. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εκπληκτικό!!!

    Παράλληλα, στο πλαίσιο της 8ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The Greek Fine Food Exhibition απονεμήθηκαν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης AFFA 2022 στα ελληνικά προϊόντα που ξεχώρισαν την χρονιά που μας πέρασε. Τα Athens Fine Food Awards αποτελούν την οργανωμένη προσπάθεια για την συγκέντρωση, καταγραφή και προβολή των προϊόντων τροφίμων Ελλήνων παραγωγών ενώ αποτελούν την ουσιαστικότερη διοργάνωση αξιολόγησης και επιβράβευσης της προσπάθειας τους. Τα AFFA είναι βραβεία γεύσης και στόχος τους είναι η όσο το δυνατόν αντικειμενικότερη κατάταξη των συμμετεχόντων αναδεικνύοντας τα στοιχεία αυτά που τους διαφοροποιούν στην αγορά, ακολουθώντας αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης σε διαφορετικές κατηγορίες. Η γεύση αποτελεί τον κύριο παράγοντα αξιολόγησης και για τον λόγο αυτό η γευσιγνωσία των προϊόντων είναι τυφλή.

    Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από130 παραγωγοί με 304 προϊόντα, από τα οποία τα 92 διακρίθηκαν στη βαθμολογία αποσπώντας από ένα έως τρία αστέρια ποιότητας.

    Η Ποτοποιία μας έλαβε έξι συνολικά βραβεία για τις ισόποσες συμμετοχές μας, στο διαγωνισμό ποιότητας, τιμώντας το περίπτερο της Δυτικής Ελλάδας με το οποίο συμμετείχαμε καθώς επίσης και όλους εσάς για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια. Η επιχείρησή μας ήταν μια από αυτές με τις περισσότερες βραβεύσεις! Τα προϊόντα που διακρίθηκαν ήταν τα εξής:

    • Ηδύποτο Μαστίχα δύο χρυσά αστέρια
    • Ούζο Νο 62 ένα χρυσό αστέρι
    • Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο ένα χρυσό αστέρι
    • Ηδύποτο Amaretto ένα χρυσό αστέρι
    • Ηδύποτο Triple Sec ένα χρυσό αστέρι
    • Ηδύποτο Πράσινο μήλο ένα χρυσό αστέρι

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Ποτοποιία Μυλωνά τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από σαράντα βραβεία σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα της.

    Σε όλους τους διαγωνισμούς η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από καταξιωμένους γευσιγνώστες, οινολόγους, οινοχόους, δημοσιογράφους και διακεκριμένους chefs.

    Κάθε καινούργια διάκριση μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε εξελίσσοντας συνεχώς τα προϊόντα μας.

    Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

    Ποτοποιία Μυλωνά

    milonas_spirits

    Ποτοποιία Μυλωνά

    www.milonas-spirits.gr

    [email protected]

    Λαμπετίου 46 – Πύργος Ηλείας – ΤΚ: 27100

    26210-22455

    mulonas 1

    mulonas 2

    mulonas 3

    mulonas 4

    mulonas 5

  • Νέες διακρίσεις για την Ποτοποιία Μυλωνά - Εφτά χρυσά και δύο ασημένια βραβεία
    Νέες διακρίσεις για την Ποτοποιία Μυλωνά - Εφτά χρυσά και δύο ασημένια βραβεία

    Άλλη μια χρονιά τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά είναι το έτος 2021, που βραβεύτηκε στον 2ο διαγωνισμό Mediterranean TasteAwards® 2021 και στον 1ο διαγωνισμό AFFA 2021 by Expotrof για τα προϊόντα της από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chefs.

    Mediterranean Taste Awards QUALITY MTA 2021:

    Τον Μάρτιο του 2021 στο Βερολίνο της Γερμανίας στην πρώτη περίοδο του διεθνή διαγωνισμόυ Mediterranean Taste Awards QUALITY MTA 2021 η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με έξι εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, την υποστήριξη όλων των συμμετεχόντων εταιρειών καθώς και την στήριξη της ομάδας BrigadeSlowFood. Τη BrigadeSlowFood απαρτίζουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μεταξύ άλλων οι : Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Φωτιάδης, Γιάννης Μπαξεβάνης. Συμμετείχαν και αξιολογήθηκαν 228 δείγματα, από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία.

    Η βαθμολόγηση των δειγμάτων από τους Κριτές πραγματοποιήθηκε με ένα ολοκληρωμένο Software αξιολόγησης,παρέχοντας τη δυνατότητα τα αποτελέσματα να καταχωρούνται σε Realtime μορφή.

    Οι βραβεύσεις μας είναι οι εξής:

    Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Χρυσό Βραβείο

    ouzo62 mulona

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

    mastixa mulona1

    Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χρυσό Βραβείο

    udupoto kanella

    Ηδύποτο Ρόδι Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

    vraveio rodi

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Ασημένιο Βραβείο

    tsipouro maketa1

    Special Μυλωνά Αλκοολούχο Ποτό – Ασημένιο Βραβείο

    SPECIAL mulona

    1ος Διαγωνισμός AFFA 2021 by Expotrof

    Η διαδικασία αξιολόγησης των προϊόντων στο πλαίσιο του διαγωνισμού Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2021, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021. Οι μεγάλοι νικητές καθώς και η λίστα των προϊόντων που διακρίθηκαν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.affa.gr

    Για πρώτη φορά τα Athens Fine Food Awards by ΕΞΠΟΤΡΟΦ έθεσαν ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιολόγησης της ποιότητας και της γεύσης των προϊόντων τροφίμων που παράγονται στην Ελλάδα από μικρούς παραγωγούς. Η διαδικασία της τυφλής γευσιγνωσίας και η έμπειρη επιτροπή αξιολόγησης εξέφρασε ήδη από την πρώτη χρονιά τον ισχυρό χαρακτήρα της και έθεσε ψηλά τον πήχη της εγκυρότητας του θεσμού. Πολύπειροι επαγγελματίες της εστίασης σε υψηλό επίπεδο, sommelier, chef βραβευμένοι με αστέρια Michelin αλλά και σημαντικοί chef που υπηρετούν τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα αναζητώντας συνεχώς ποιοτική πρώτη ύλη, ήταν μεταξύ των κριτών. Επιπλέον, επαγγελματίες σχεδιαστές οπτικής επικοινωνίας με πληθώρα διακρίσεων και σημαντικά έργα στον τομέα του τροφίμου τίμησαν με την παρουσία τους τη διαδικασία αξιολόγησης.

    mulona 21 small

    Περισσότερα από 220 προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών αξιολογήθηκαν και 76 από αυτά έλαβαν διάκριση με ένα, δύο ή τρία αστέρια ποιότητας για το έτος 2021. Από αυτά 25 προϊόντα κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία στις κατηγορίες του ξηρού τροφίμου, του νωπού τροφίμου, των ποτών, του ελαιολάδου, της καινοτομίας, του πρωτοεμφανιζόμενου προϊόντος, του βιολογικού τροφίμου και της συσκευασίας.

    Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στο τιμητικό βραβείο των AFFA, βραβείο το οποίο δίνεται μετά από πρόταση των μελών της κριτικής επιτροπής. Για το 2021 το τιμητικό AFFA απονέμεται στην μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού τη Δρ. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα για το έργο και τη συνολική προσφορά της στην ανάδειξη του ελληνικού κρασιού.

    Τα Athens Fine Food Awards με σεβασμό προς τον Έλληνα παραγωγό αποτελούν στο εξής τον έγκυρο θεσμό αξιολόγησης, ανάδειξης και προβολής της ελληνικής παραγωγής τροφίμου. Τα προϊόντα των μικρών παραγωγών αξίζουν να συγκεντρώσουν τους προβολείς της γαστρονομικής μας προσοχής καθώς αποτελούν την κινητήριο δύναμη της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας και της γαστρονομικής μας παράδοσης.

    Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με τρία εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε με τρία βραβεία του ενός χρυσού αστεριού συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.

    Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

    Αξίζει να σημειωθεί πως η Ποτοποιία Μυλωνά τα τελευταία τρία χρόνια έχει καταφέρει να αποσπάσει περισσότερα από τριάντα βραβεία σε εθνικούς και διεθνής διαγωνισμούς για τα άριστα ποιοτικώς προϊόντα της.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Χρονιά διακρίσεων για την Ποτοποιία Μυλωνά
    Χρονιά διακρίσεων για την Ποτοποιία Μυλωνά

    Άλλη μια χρονιά τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά, που βραβεύτηκε στην 7η ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2020, στον 5ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2020 και στον 1ο διαγωνισμό MediterraneanTasteAwards® 2020 για τα προϊόντα της από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chefs.

    Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με έξι εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.

    TASTE OLYMP AWARDS GR 2020 :

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Πλατινένιο Βραβείο

    Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χρυσό Βραβείο

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο

    Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Χάλκινο Βραβείο

    Mediterranean Taste Awards QUALITY MTA 2020:

    Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Χρυσό Βραβείο

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

    Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χρυσό Βραβείο

    Ηδύποτο Ρόδι Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Ασημένιο Βραβείο

    Special Μυλωνά Αλκοολούχο Ποτό – Ασημένιο Βραβείο

    vraveia mulona mastixa

    Ο Διαγωνισμός TASTE OLYMP AWARDS 2020 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 20 έως 21 Ιουνίου 2020 για πέμπτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν τα 553.

    vraveia mulona kaneklla garyf

    Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.
    Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS και άλλους ειδικευμένους chefs και γευσιγνώστες.

    vraveia mulona TSIPOURO

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

    vraveia mulona OUZO

    Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

    Ο διαγωνισμός MediterraneanTasteAwards® 2020 διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Ιούνιο του 2020, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, την υποστήριξη όλων των συμμετεχόντων εταιρειών καθώς και την στήριξη της ομάδας BrigadeSlowFood. Τη BrigadeSlowFood απαρτίζουν εξαιρετικοί επαγγελματίες μεταξύ άλλων οι : Ηλίας Μαμαλάκης, Νίκος Φωτιάδης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Γιάννης Στανίτσας, Μαρία Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Χάσικος, Πάρης Χριστοδούλου, Ευδοκία Κρυσταλλίδου, Ηλίας Κουρνιανός, Γιώργος Βολανάκης, Μιχάλης Γεωργούδιος, Νικόλας Πελεγρίνης, Κέλλυ Δημητρούλια, NikiSjolund, LenaFlaten.

    Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, που κατάφερε να αποσπάσει συνολικά δώδεκα βραβεία μέσα στο έτος, συμπεριλαμβανομένου και των δύο βραβείων με ένα χρυσό αστέρι στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 τον Ιανουάριο.

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Βραβείο με ένα Χρυσό Αστέρι.

  • Οι Βραβεύσεις της Ποτοποιίας Μυλωνά στην EXPOTROF 2020
    Οι Βραβεύσεις της Ποτοποιίας Μυλωνά στην EXPOTROF 2020

    Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 7η EXPOTROF <<The Greek Fine Food Exhibition>>, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι, από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, η Περιφερειάρχης Ιωνίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειας Δυτικής Ελλάδας κ. Βασιλόπουλος, ο γενικός διευθυντής κ. Βέρρας και η υπεύθυνη του γραφείου τους κ. Ανδριακοπούλου τίμησαν με την παρουσία τους το ενιαίο περίπτερο της περιφέρειας.

    patoulis mulonas

    mulonas perif ionion

    Η Ποτοποιία Μυλωνά είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει τα προϊόντα της μέσω των MASTER CLASS σε εξειδικευμένους επαγγελματίες του κλάδου, δημοσιογράφους γεύσης αλλά και στους επισκέπτες.

    7h expotrof logo

    logo exptrof

    Γνωστοί και καταξιωμένοι chef όπως η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ο Γιάννης Γαβαλάς, ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης και η τηλεπαρουσιάστρια Σάσα Σταμάτη επισκέφθηκαν το χώρο μας και δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μας. Επίσης παραβρέθηκαν ο διοργανωτής της 7ης EXPOTROF κ. Κωστής Μοσχονάς.

    mpougiouris mulonas

    mulonas arguro

    stamati mulonas

    Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκε η διεξαγωγή των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ» για προιόντα 350 Ελλήνων παραγωγών που συμμετείχαν στην 7η EXPOTROF. H κριτική επιτροπή των βραβείων αποτελούταν από ειδικούς όπως:

    • Παναγιώτης Παρατσώκας, executive chef
    • Ντιάνα Καρτσαγκούλη, δημοσιογράφος γεύσης
    • Νικολέτα Μακρυωνίτου, δημοσιογράφος γεύσης
    • Άρτεμις Τζίτζη, δημοσιογράφος γεύσης
    • Γιάννης Καρβέλας, Pro Olive Oil Expert της εταιρίας Paratus Europe
    • Μαρίνα Πούλιου, Τεχνολόγος τροφίμων, Γεν. Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων
    • Δημήτρης Χωματάς, Chef, παραγωγός προϊόντων

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

    Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με δύο εξαιρετικά προϊόντα στα βραβεία ποιότητας , για τα οποία και διακρίθηκε.

    tsipouro mulonas

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Βραβείο με Ένα Χρυσό Αστέρι

    mastiha mulonas

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Βραβείο με Ένα Χρυσό Αστέρι

    Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, η οποία έρχεται ως συνέχεια των διακρίσεων που είχε το καλοκαίρι του 2019 στον 4ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2019. Σε αυτόν τον διαγωνισμό είχε αποσπάσει τέσσερα βραβεία

    awards mulona

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

    Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Αργυρό Βραβείο

    Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χάλκινο Βραβείο.

  • Ποτοποιία Μυλωνά: Τέσσερα βραβεία στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards GR 2019
    Ποτοποιία Μυλωνά: Τέσσερα βραβεία στον διαγωνισμό Taste Olymp Awards GR 2019

    Ημέρες τιμής, διάκρισης και ικανοποίησης για την Ποτοποιία Μυλωνά, που βραβεύτηκε στον 4ο διεθνή διαγωνισμό TASTE OLYMP AWARDS GR 2019 για τα προϊόντα της από εξειδικευμένους γευσιγνώστες, ειδικούς κριτές και διακεκριμένους chefs.

    Η Ποτοποιία Μυλωνά συμμετείχε με τέσσερα εξαιρετικά προϊόντα, για τα οποία και διακρίθηκε συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία.

    vraveia mylonas6

    Τσίπουρο Μυλωνά χωρίς Γλυκάνισο – Χρυσό Βραβείο

    vraveia mylonas3

    Ηδύποτο Μαστίχα Μυλωνά- Χρυσό Βραβείο

    vraveia mylonas5

    Ούζο Μυλωνά Νο 62 - Αργυρό Βραβείο

    vraveia mylonas2

    Ηδύποτο Μυλωνά Κανέλλα και Γαρύφαλλο – Χάλκινο Βραβείο

    Ο Διαγωνισμός TASTE OLYMP AWARDS 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, από 8 έως 9 Ιουνίου 2019 για τέταρτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για συνάντηση των καλύτερων παραγωγών τροφίμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Τα εξεταζόμενα δείγματα ξεπέρασαν τα 730.

    Τα προϊόντα δοκιμάστηκαν από πολυάριθμο πάνελ κριτών υπό την αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, την Ένωση Επτανήσιων Ελλάδας, την CEUCO, το ΙΕΓ, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις» μαζί με ειδικούς του χώρου της γαστρονομίας.

    Η αξιολόγηση των δειγμάτων έγινε από το Olymp Awards Chef’s Jury Panel, με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη, Μr.Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS και άλλους ειδικευμένους chefs και γευσιγνώστες.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα προϊόντα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, δοκιμάστηκαν από τους κριτές κατά την «τυφλή» μέθοδο, χωρίς συσκευασία, και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδόθηκε ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους.

    Κάθε κριτής πραγματοποιούσε μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκίμαζε, και κατέγραφε μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσώπευε τη γενική αίσθηση απόλαυσης καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα.

    Πρόκειται για μία τιμητική διάκριση για την Ποτοποιία Μυλωνά, που κατάφερε να τιμηθεί με τέσσερα βραβεία και για τα τέσσερα προϊόντα με τα οποία συμμετείχε.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς