Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 09:54

Λένα Μαντά: Παρουσίαση του νέου της βιβλίου στο βιβλιοπωλείο "Κορκολής"

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η επιτυχημένη συγγραφέας Λένα Μαντά θα βρεθεί στο βιβλιοπωλείο "Κορκολής" το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου και ώρα 19:30, για να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Το μωρό της σοφίτας», από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Η Λένα Μαντά θα αναλύσει το θέμα του νέου της βιβλίου, θα συνομιλήσει με το κοινό για να απαντήσει σε ερωτήσεις και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου για όσους το επιθυμούν.
Διαβάστε την περίληψη του βιβλίου:
Μια ιστορία θέλω να σου πω, χωρίς ήρωες αλλά με πολλά θύματα. Χωρίς όπλα αλλά με καθημερινές μάχες. Χωρίς νίκες αλλά με δυνατούς νικητές. Μια ιστορία θέλω να σου πω για την ελπίδα…
Εσύ που κρατάς στα χέρια σου τούτο το γραπτό, άκουσες ποτέ για τα «μωρά της σοφίτας»; Σου πέρασε από το μυαλό πόσες ψυχές δεν είδαν ποτέ το φως του ήλιου, ενώ έτρεχαν να το ανταμώσουν γλιστρώντας από τα σπλάχνα της μάνας τους;
Ανίδεος είσαι, αναγνώστη, για τα μικρά και μεγάλα δράματα μιας κοινωνίας που έκρυβε, όπως η γάτα τις ακαθαρσίες της, ολισθήματα, αμαρτίες, ακόμη και ακολασίες, όπου μπορούσε. Σε υπόγεια, σε σοφίτες, και κάτω από το χώμα καμιά φορά…
Βρέθηκαν πολλά τέτοια μωρά, έπειτα από χρόνια, όταν τα παλιά αρχοντικά ήρθε η ώρα τους να γίνουν πολυκατοικίες. Οι συνθήκες υγρασίας φαίνεται ότι έπαιξαν ρόλο ώστε να μετατραπούν σε μικροσκοπικές μούμιες που σόκαραν όσους τα ανακάλυψαν. Τα μωρά της σοφίτας…
Εγώ δε βρίσκομαι ανάμεσά τους όμως… Είμαι ένα μωρό της σοφίτας αλλά εγώ έζησα. Και μεγάλωσα…. Για να γράψω την ιστορία μου…
MANTA PAROUSIASI afisa
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 06 Μαϊος 2023 13:31

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες»
    Πύργος: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες»

    Η αυτοδικία από την αρχαιότητα έως σήμερα

    Το Βιβλιοπωλείο Κορκολής και οι Εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το νέο βιβλίου του Πάνου Σόμπολου «Βεντέτες. Εγκλήματα βεντέτας στην Ελλάδα» την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Εγκλήματα βεντέτας που απασχόλησαν την ελληνική κοινή γνώμη από το 1920 έως και το τέλος του 20ού αιώνα. Πραγματικές υποθέσεις βεντέτας που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στη Μάνη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.
    Στο βιβλίο προτάσσεται μια σύντομη ιστορία της βεντέτας από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, όπου εντοπίζονται οι ρίζες του εθίμου της αυτοδικίας. Εξετάζεται το πώς ξεκίνησε ο άγραφος νόμος του αίματος στην Κρήτη, εξηγείται επίσης με παραδείγματα η κρητική έννοια του σασμού και γίνεται λόγος για τον γδικιωμό και τους ξεβγαλτήδες στη Μάνη. Τέλος, αναφέρονται και άλλες χώρες και περιοχές στις οποίες άνθισε η βεντέτα: η Κύπρος, η Ιταλία, η Αλβανία, η Σερβία, η Ισπανία, η Κορσική κ.ά.

    Για το βιβλίο θα μιλήσουν (με αλφαβητική σειρά) οι: Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Νομού Ηλείας, Ζαχαρίας Μαντάς, δημοσιογράφος Χαράλαμπος Πατσούρης, διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Χρίστος Πλευριάς

  • 6+1 βιβλία για να κάνεις δώρο τον Δεκαπενταύγουστο
    6+1 βιβλία για να κάνεις δώρο τον Δεκαπενταύγουστο

    Να ‘μαστε λοιπόν στην καρδιά του Αυγούστου, μόλις μια ανάσα από την μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού κι εσύ ψάχνεις ακόμα δωράκια για Μαρίες, Παναγιώτηδες και λοιπούς εορταζόμενους; Ένα καλογραμμένο βιβλίο είναι πάντα η καλύτερη λύση!!

    Από τις πιο αγαπημένες συνήθειες μικρών και μεγάλων, το διάβασμα είναι ίσως η μοναδική ασχολία που ενώ σου «γυμνάζει» το μυαλό, ταυτόχρονα σε ξεκουράζει και σε χαλαρώνει…

    Μια ματιά στις προτάσεις του βιβλιοπωλείου «Κορκολής» θα σε βοηθήσουν να διαλέξεις τα απαραίτητα δωράκια, αλλά είμαι βέβαιη πως θα σε παρακινήσουν να αγοράσεις μερικά και για εσένα… Καλή ανάγνωση!!

    xerei i papia

    Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη. Ιστορίες & αμαρτίες - Χωμενίδης Χ.Α.

    Μέσα µου ζει ένας σκάνταλος τύπος, ένας καλικάντζαρος. Θα λαχταρούσε η ζωή µου όλη να είναι πιρουέτες. Να ακροβατώ έξω νου και νόµου, να παραβιάζω ωράρια και να γονιµοποιώ ωάρια, να αδιαφορώ για τις συνέπειες των πράξεών µου – σάµπως αυτοί που τις µετρούν και τις ξαναµετρούν βγάζουν καµία άκρη; ξεφεύγουν µήπως από το τυχαίο κι από το πρόσκαιρο της ύπαρξης; Να νιώθω τις στιγµές σαν νότες, να υπακούω στον εσωτερικό µου µονάχα ρυθµό… Μέσα µου επιµένει να χοροπηδάει το πιτσιρίκι εκείνο που έκανε διαρκώς ζηµιές, που έβγαζε σε όλους γλώσσα, που ο κόσµος του ήταν άγραφο χαρτί, άλλοτε το ζωγράφιζε, άλλοτε το µουτζούρωνε, κάποτε του έβαζε φωτιά...
    Θαυµάζω όσους ξεκινούν για το περίπτερο και βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσµου. Τους όπου γης και πατρίς, τους ανθρώπους-πουλιά. Εγώ είµαι δέντρο. Γίνεται δέντρο το πουλί, πουλί το δέντρο; Ως δέντρο τι µπορείς να ελπίζεις;
    Να δροσίζεις όποιους ξαποσταίνουν στον ίσκιο σου. Να σε προτιµούν τα φτερωτά, για να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Να απολαµβάνουν τους καρπούς σου τα σκιούρια και οι αλεπουδίτσες. Κυρίως δε, όταν σηκώνεται άνεµος, να φουσκώνουν οι φυλλωσιές σου σαν πανιά καραβιού κι ας σε κρατούν οι ρίζες σου στο ίδιο µέρος. Να κάνεις τον αέρα µουσική κι η µουσική σου να φτάνει εκεί που εσύ δεν θα βρεθείς ποτέ. «Πάλι τραγουδάει το δέντρο…» να λένε.

    sklava

    Η σκλάβα - Γιώτα Γουβέλη

    Κάποτε στη σκλαβωμένη Θεσσαλία, μια χήρα όμορφη κι αμαρτωλή έσπειρε τη διχόνοια και την καταστροφή ανάμεσα σε δύο αγαπημένα αδέλφια. Έτσι λέει ο θρύλος. Όμως κάποιες φορές η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο συναρπαστική από τον θρύλο. Η εξομολόγηση της χήρας σε τούτη την αφήγηση φέρνει την ανατροπή και η αλήθεια έρχεται στο φως.

    Η χήρα και η δίδυμη αδελφή της μεγάλωσαν στο προεπαναστατικό Βελεστίνο μέσα στην αγωνία και στον φόβο. Κι όχι μόνο για τους Τούρκους. Πίσω από την πόρτα του φτωχικού τους στη χριστιανική πλευρά του χωριού, κρύβεται ένα επώδυνο μυστικό. Η γνωριμία τους με ένα συνομήλικό τους αγόρι θα ανοίξει μια χαραμάδα ελπίδας στη σκοτεινιά της ζωής τους. Το όνομά του, Ρήγας Βελεστινλής.

    Οι δρόμοι των κοριτσιών χωρίζουν για να συναντηθούν χρόνια μετά, με τη μοίρα να υφαίνει όλο κακία και πονηριά τις συνθήκες της επανένωσής τους. Βελεστίνο, Ζαγορά, Αμπελάκια, Βιέννη, πάθη, έχθρες, ιδανικά μπλέκουν με τον έρωτα και το γινάτι. Λίγο πριν ξημερώσει η βαθιά νύχτα της οθωμανικής σκλαβιάς, το αρματολίκι του καπετάν Ζάγρα γίνεται ο τόπος της αδυσώπητης σύγκρουσης. Προσκυνημένοι κι ανδρειωμένοι, αθώοι και ένοχοι συναντούν το πεπρωμένο τους.

    Έχει πολλά παράθυρα το παρελθόν, κι ανάλογα από ποιο το κοιτάς, άλλα βλέπεις

    mimik

    Μίμικ - Sebastian Fitzek

    Μη φοβάσαι τίποτα!
    Μόνο τον εαυτό σου…

    Μια μικρή σύσπαση στη γωνία του στόματος, μια απειροελάχιστη αλλαγή στην κόρη του ματιού, αυτά της αρκούν για να «διαβάσει» τον πραγματικό εαυτό κάποιου…

    Η Χάνα Χερμπστ είναι η πιο έμπειρη ειδικός στην ερμηνεία των εκφράσεων του προσώπου στη Γερμανία. Ως σύμβουλος της Αστυνομίας, έχει βοηθήσει να συλληφθούν πολλοί επικίνδυνοι εγκληματίες.
    Αλλά τώρα, καθώς παλεύει με την απώλεια μνήμης μετά από μια εγχείρηση, έρχεται αντιμέτωπη με μια τρομερή περίπτωση: Μια μέχρι πρότινος άμεμπτη γυναίκα ομολογεί ότι δολοφόνησε βάναυσα την οικογένειά της. Μόνο ο μικρός της γιος, ο Πάουλ, επέζησε.
    Μετά την ομολογία της, η μητέρα δραπετεύει. Ψάχνει τον γιο της για να ολοκληρώσει την «αποστολή του θανάτου» της; Η Χάνα έχει μόνο το σύντομο βίντεο της ομολογίας της για να βγάλει τα συμπεράσματά της. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Η ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ…

    stavrodromi romion

    Το σταυροδρόμι των Ρωμιών της Πόλης - Κεκροπούλου Ελένη

    Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα την Ελένης Κεκροπούλου, για τον Ελληνισμό της
    Πόλης τον 19ο αιώνα. Ρωμιοί μεγιστάνες του εμπορίου και μεγάλοι τραπεζίτες
    που στήριξαν οικονομικά την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις δύσκολες στιγμές της.

    Μέσα από τη ζωή μεγάλων οικογενειών, όπως του Γεωργίου Ζαρίφη, τραπεζίτη
    του Αμπντούλ Χαμίτ, αυτές των Μπαλτατζή και Ράλλη, καθώς και η θαυμαστή
    πορεία προς την άνοδο του Ανδρέα Συγγρού, καταγράφουν την πορεία της Αυτοκρατορίας προς τον εικοστό αιώνα.

    bierstand enantion olon

    Μπιέρσταντ εναντίον όλων – Φρέντρικ Μπάκμαν

    «Έχετε δει πόλη να καταρρέει; Η δική μας κατέρρευσε. Θα λέμε κάποτε ότι εκείνο το καλοκαίρι ξέσπασε η βία στην Μπιέρνσταντ, αλλά θα είναι ψέμα. Η βία υπήρχε εκεί από πριν».

    Μια ιστορία για την Μπιέρνσταντ και τη γειτονική πόλη, το Χεντ. Για το πώς η αντιπαλότητα ανάμεσα σε δύο ομάδες χόκεϊ μπορεί να εξελιχθεί σε λυσσαλέα μάχη για την επιβίωση, το χρήμα και την εξουσία. Για ανθρώπους που ονειρεύονται και παλεύουν. Κάποιοι θα ερωτευτούν, άλλοι θα νιώσουν απόγνωση. Θα ζήσουν τις καλύτερες μέρες τους, αλλά και τις χειρότερες όταν η Μπιέρνσταντ δεχτεί ένα τρομερό πλήγμα.

    Το Μπιέρνσταντ εναντίον όλων, το αυτοτελές δεύτερο βιβλίο της τριλογίας ΜΠΙΕΡΝΣΤΑΝΤ του Φρέντρικ Μπάκμαν, περιγράφει έντονα τις ανθρώπινες σχέσεις σε μια μικρή κοινωνία. Ένα μυθιστόρημα για τη βία, τον θυμό και το μίσος. Για τις μάχες που δίνει κανείς στη ζωή. Για την απόρριψη και την αποδοχή. Για την αφοσίωση, τη φιλία και την αγάπη.

    vathy skotadi

    Βαθύ το σκοτάδι πριν την αυγή - Ελένη Πριοβόλου

    Το φως του Διαφωτισμού βρίσκει την Ελλάδα μέσα στο σκοτάδι της οθωμανικής σκλαβιάς. Τα χρόνια αυτά, στην Ακαρνανία, γεννιέται και ανδρώνεται ο Χριστόδουλος Παμπλέκης. Ορφανός από μάνα και σημαδεμένος από την ευλογιά, βρίσκει διέξοδο στα γράμματα, στο ναρθηκοσχολείο ενός μοναστηριού.

    Ο πατέρας, επικηρυγμένος κλεφταρματολός, ύστερα από σύγκρουση με τουρκικό σώμα, αναγκάζεται να τον πάρει μαζί του και να φύγουν μακριά από τον τόπο τους, σε μια περιπλάνηση στα βουνά. Εκεί πέφτουν σε παγίδα και συλλαμβάνονται. Το παιδί γίνεται μάρτυρας της θανάτωσης του πατέρα του, ενώ το ίδιο σέρνεται στο σκλαβοπάζαρο. Η τύχη το ρίχνει στα χέρια ενός γραικού άρχοντα και η ζωή του αλλάζει για πάντα.

    Από το Ξηρόμερο, το Λιτόχωρο, τη Ραψάνη και τα Βρανιανά, έως την Αθωνιάδα Ακαδημία, τη Βενετία, τη Βιέννη και τη Λειψία, ο Χριστόδουλος θα εξελιχθεί σε κορυφαίο δάσκαλο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Θα συγκρουστεί με το καθεστώς της θεοκρατίας, θα διωχθεί και θα αφοριστεί.

    Ένα μυθιστόρημα για την αναζήτηση της ατομικής ελευθερίας και συνάμα μια ανθρώπινη τραγωδία, την εποχή που ο Ρωμιός αγκομαχούσε υπό το βάρος του οθωμανικού ζυγού, ενώ στην Ευρώπη ο κόσμος είχε αρχίσει να μεταμορφώνεται.

    fonika ainigmata

    Φονικά αινίγματα (Τόμος 1) - G. T. Karber

    Αυτά τα μικρά χιουμοριστικά αινίγματα, μοναδικά στο είδος τους, σας προκαλούν να βρείτε τον ένοχο. Εξετάστε τα στοιχεία, ανακρίνετε τους μάρτυρες και χρησιμοποιήστε τη δύναμη της λογικής για να συμπληρώσετε τον πίνακα και να διαλευκάνετε το έγκλημα. Εφόσον λύσετε όλους τους γρίφους, θα ξεσκεπάσετε ένα μυστικό καλά θαμμένο.

    Κεντρική φωτογραφία: user17960589

  • Χαλάρωσε με ένα βιβλίο - 5 υπέροχες προτάσεις από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»
    Χαλάρωσε με ένα βιβλίο - 5 υπέροχες προτάσεις από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»

    Το καλοκαιράκι είναι εδώ και παρόλο που οι υψηλές θερμοκρασίες μας ταλαιπωρούν αρκετά, πάντα υπάρχει τρόπος να αποδράσεις από την κούραση της καθημερινότητας και να απολαύσεις στιγμές ξεγνοιασιάς…

    Είτε είσαι λάτρης της θάλασσας είτε του βουνού, η διασκέδαση και η χαλάρωση είναι τα απαραίτητα συστατικά για τη «συνταγή» των πετυχημένων διακοπών σου… Και αν για το πρώτο θα φροντίσει η καλή παρέα, για το δεύτερο φροντίσαμε εμείς σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»…

    Ένα καλογραμμένο βιβλίο θα είναι πάντα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ταξιδέψεις νοερά και να χαλαρώσεις. Οι προτάσεις που ακολουθούν πραγματικά θα σε ενθουσιάσουν!!

    Καλή ανάγνωση!!

    xerei i papia pou einai limni

    Ξέρει η πάπια πού είναι η λίμνη. Ιστορίες & αμαρτίες – Χ. Α. Χωμενίδης

    Μέσα µου ζει ένας σκάνταλος τύπος, ένας καλικάντζαρος. Θα λαχταρούσε η ζωή µου όλη να είναι πιρουέτες. Να ακροβατώ έξω νου και νόµου, να παραβιάζω ωράρια και να γονιµοποιώ ωάρια, να αδιαφορώ για τις συνέπειες των πράξεών µου – σάµπως αυτοί που τις µετρούν και τις ξαναµετρούν βγάζουν καµία άκρη; ξεφεύγουν µήπως από το τυχαίο κι από το πρόσκαιρο της ύπαρξης; Να νιώθω τις στιγµές σαν νότες, να υπακούω στον εσωτερικό µου µονάχα ρυθµό… Μέσα µου επιµένει να χοροπηδάει το πιτσιρίκι εκείνο που έκανε διαρκώς ζηµιές, που έβγαζε σε όλους γλώσσα, που ο κόσµος του ήταν άγραφο χαρτί, άλλοτε το ζωγράφιζε, άλλοτε το µουτζούρωνε, κάποτε του έβαζε φωτιά...
    Θαυµάζω όσους ξεκινούν για το περίπτερο και βρίσκονται στην άλλη άκρη του κόσµου. Τους όπου γης και πατρίς, τους ανθρώπους-πουλιά. Εγώ είµαι δέντρο. Γίνεται δέντρο το πουλί, πουλί το δέντρο; Ως δέντρο τι µπορείς να ελπίζεις;
    Να δροσίζεις όποιους ξαποσταίνουν στον ίσκιο σου. Να σε προτιµούν τα φτερωτά, για να φτιάχνουν τις φωλιές τους. Να απολαµβάνουν τους καρπούς σου τα σκιούρια και οι αλεπουδίτσες. Κυρίως δε, όταν σηκώνεται άνεµος, να φουσκώνουν οι φυλλωσιές σου σαν πανιά καραβιού κι ας σε κρατούν οι ρίζες σου στο ίδιο µέρος. Να κάνεις τον αέρα µουσική κι η µουσική σου να φτάνει εκεί που εσύ δεν θα βρεθείς ποτέ. «Πάλι τραγουδάει το δέντρο…» να λένε.

    agapimena pragmata

    Αγαπημένα πράγματα – Lauren Bravo

    Η ζωή της Γκουέν έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Έχει πατήσει εδώ και καιρό τα τριάντα, είναι μόνη της, οι φίλες της το μόνο που κάνουν είναι να φροντίζουν τα μωρά τους στα προάστια και οι γονείς της μιλάνε ασταμάτητα για πράγματα τόσο σημαντικά όσο οι κάδοι του δήμου. Νιώθει μοναξιά. Όπως όλοι μας… σωστά;
    Όταν την απολύουν από μια δουλειά που έτσι κι αλλιώς τη σιχαινόταν, η Γκουέν, που τρώει μόνη της σε μια παμπ, δοκιμάζει την πιο νόστιμη πουτίγκα της ζωής της, και συνειδητοποιεί πως δεν έχει κανέναν για να του το πει. Αποφασίζει λοιπόν να αρχίσει να ζει ξανά τη ζωή της, να ξαναβρεί τις φίλες της, να επανασυνδεθεί με την οικογένειά της, και να κλείσει επιτέλους αυτό το ραντεβού στον οδοντίατρο.
    Πρώτη της στάση το μέρος όπου όλα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία: το μαγαζί μεταχειρισμένων της γειτονιάς της. Με τη βοήθεια απρόσμενων φίλων και παλιών αντικειμένων, που κουβαλούν τις δικές τους κρυφές ιστορίες, η Γκουέν θα βρει έναν τρόπο να ξεκουνηθεί και να προχωρήσει με γενναιότητα, πείσμα και χιούμορ.

    Μεθυστικά έξυπνο, το Αγαπημένα πράγματα είναι ένα βιβλίο για τη φιλία, την απώλεια, και το πώς να ξαναβρίσκεις τον δρόμο σου.

    i finley donovan saronei

    Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει – Ελ Κοσιμάνο

    Εκείνο το συγκεκριμένο πρωινό η ζωή της Φίνλεϊ, μιας διαζευγμένης μητέρας δύο μικρών παιδιών, θυμίζει πραγματικά χάος: έχει καθυστερήσει ήδη στο ραντεβού με την ατζέντισσά της, η οποία την απειλεί με ακύρωση συμβολαίου, ο πρώην άντρας της έχει απολύσει την μπέιμπι σίτερ εν αγνοία της, και η πεντάχρονη κόρη της ξαφνικά αποφασίζει να κουρευτεί μόνη της με το ψαλίδι της κουζίνας.

    Όταν λίγο αργότερα την ίδια μέρα μια γυναίκα ακούει τη Φίνλεϊ να συζητάει την πλοκή του καινούριου της μυθιστορήματος με την ατζέντισσά της όσο τρώνε σε ένα εστιατόριο, νομίζει ότι πρόκειται για επαγγελματία δολοφόνο. Τότε η Φίνλεϊ μπλέκεται εντελώς τυχαία και άθελά της σε μια πραγματική υπόθεση ανθρωποκτονίας όπου θα ανακαλύψει ότι ο πραγματικός φόνος είναι πολύ πιο επικίνδυνος απ’ ό,τι στα μυθιστορήματα.

    mavri ammos

    Μαύρη άμμος – Cristina Cassar Scalia

    Η Αίτνα βρυχάται στη Σικελία…
    Την ώρα που η Κατάνια θάβεται κάτω από μια βροχή στάχτης, το σώμα μιας γυναίκας που έχει μουμιοποιηθεί από τον χρόνο βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη πτέρυγα μιας επιβλητικής βίλας στις πλαγιές του ηφαιστείου. Η βίλα είναι σχεδόν ακατοίκητη από το 1959, μόνο ο Άλφιο Μπουράνο, ανιψιός του παλιού ιδιοκτήτη, μένει περιστασιακά σε κάποια δωμάτια.

    Η αστυνομική υποδιευθύντρια Τζοβάνα Γκουαράζι, Βανίνα όπως τη φωνάζουν συνήθως, που σκοπεύει να περάσει το βράδυ της ήσυχα βλέποντας παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, καλείται εσπευσμένα στον τόπο του μακάβριου ευρήματος.

    Η Βανίνα θα χρειαστεί τη βοήθεια του συνταξιούχου αστυνόμου Μπιάτζο Πατανέ. Οι αναμνήσεις του ηλικιωμένου άντρα θα την οδηγήσουν στο μέρος όπου άρχισαν όλα: έναν διάσημο οίκο ανοχής της δεκαετίας του 1950, τον περίφημο Οίκο Βαλεντίνο. Αλλά η Βανίνα σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να κάνει με μια ιστορία θαμμένη στο παρελθόν. Τα ματωμένα ίχνη που ακολουθεί οδηγούν σε έναν δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος σήμερα…

    Στη σκιά της Αίτνας αλλά και της μαφίας, ένα αστυνομικό μυστήριο γεμάτο με τα χρώματα και τα αρώματα της Σικελίας, που έκανε ρεκόρ πωλήσεων και χαρακτηρίστηκε φαινόμενο στην Ιταλία.

    rantevou to epomeno kalokairi

    Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι – Annabel Monaghan

    ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ: Κάνε μακρινές βόλτες στην αμμουδιά. Βάλε ομπρελίτσα σε κάθε κοκτέιλ. ΜΗΝ πέσεις πάνω στην πρώτη σου αγάπη.
    Η ζωή της Τέρι είναι υπό έλεγχο. Έχει τον τέλειο αρραβωνιαστικό, τον Τζακ, που είναι και γιατρός (η αυστηρή του ρουτίνα στην πραγματικότητα είναι προτέρημα), μία υπέροχη δουλειά στο Μανχάταν (εκτός κι αν την απολύσουν) και εσχάτως βλέπει χώρους για τη γαμήλια δεξίωση κοντά στο εξοχικό των γονιών της. Όλα θα έπρεπε να πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Κι όμως, από την πρώτη στιγμή που φτάνει στο Λονγκ Άιλαντ, η Τέρι αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο Γουάιατ είναι εδώ. Ο δικός της Γουάιατ. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος μια τριαντάχρονη αρραβωνιασμένη γυναίκα να πανικοβάλλεται κοντά στον άνδρα που της ράγισε την καρδιά όταν ήταν δεκαεπτά χρόνων. Σωστά;

    Και όμως, επιστρέφοντας στην παραλία, ακούγοντας τις νότες από την κιθάρα του Γουάιτ να ταξιδεύουν στον αέρα από τη διπλανή πόρτα σαν να ’ταν χθες, οι αναμνήσεις της Τέρι την πλημμυρίζουν. Η αίσθηση του δέρματός του πάνω στο δικό της, οι νύχτες τους στο δεντρόσπιτο, η αλήθεια πίσω από τον χωρισμό τους.
    Η Τέρι θυμάται ποια ήταν και, καθώς ο Γουάιατ ξαναμπαίνει στη ζωή της, η χημεία τους είναι αδιαμφισβήτητη, όπως ήταν πάντα.
    Θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Και γρήγορα.

    Κεντρική φωτογραφία: cookie_studio

  • 5 εξαιρετικές προτάσεις βιβλίων από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»
    5 εξαιρετικές προτάσεις βιβλίων από το βιβλιοπωλείο «Κορκολής»

    Μια ανάσα πια πριν το καλοκαιράκι και ετοιμάζουμε ήδη τσάντα θαλάσσης…

    Εκτός από την πετσέτα και το απαραίτητο αντηλιακό, μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου κι ένα βιβλίο για να σου κρατήσει συντροφιά.

    Το βιβλιοπωλείο «Κορκολής» μας προτείνει τα βιβλία που θα λατρέψουμε αυτό το καλοκαίρι… Καλή Ανάγνωση!!

    to spiti dipla sto potami

    Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Η επόμενη γενιά – Λένα Μαντά

    Η συνέχεια της ιστορίας ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες!

    Ο χρόνος κύλησε σαν το ποτάμι. Είκοσι χρόνια μετά, το σπίτι δίπλα του κρατάει το πιο πικρό του ποτήρι για τις πέντε γυναίκες του. Το τέλος μιας εποχής πλησιάζει.

    Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι. Πάντα εκεί για τη Θεοδώρα, τις πέντε κόρες της και τα παιδιά τους. Ορκίστηκαν να μη φύγουν ποτέ ξανά. Να μη χωρίσουν. Ν’ αντιμετωπίσουν ενωμένες τις προκλήσεις. Δεν μπόρεσαν
    να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους…
    Είκοσι χρόνια μετά, το ποτάμι τιμωρεί ή διδάσκει; Κυλάει αέναα, αμέτοχο σε χαρές και λύπες, και θαυμάζει το σπίτι που παραμένει όρθιο…
    Για πόσο ακόμη;

    apo ilio se ilio

    Από ήλιο σε ήλιο: Ανέσπερος – Μαίρη Κοντζόγλου

    Η ολοκλήρωση της διλογίας της Μαίρης Κόντζογλου «Από ήλιο σε ήλιο», για την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου».
    Αρχές του 20ού αιώνα. Στην Ευρώπη οι νέοι σκοτώνονται στα χαρακώματα του πρώτου παγκόσμιου πολέμου και στη Σέριφο στις σκοτεινές γαλαρίες των μεταλλείων.
    Στις παράπλευρες απώλειες υπολογίζεται και η νεαρή σύζυγος του πανίσχυρου πια Γκρόμαν, η Ανδρομέδα που βουλιάζει στη θλίψη και αρνείται την πραγματικότητα.
    Ένα τραγικό γεγονός θα τη βγάλει από τον συναισθηματικό της λήθαργο, θα την αφυπνίσει σαν άνθρωπο και θα την κάνει να απαιτήσει τη ζωή της πίσω.
    Στο μεταξύ οι εργάτες των μεταλλείων, υπό την καθοδήγηση του Σπέρα και του Περσέα, όταν η κατάσταση στα μεταλλεία φτάσει στο απροχώρητο, θα κηρύξουν απεργία διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Θα χυθεί αίμα, θα χαθούν ζωές αλλά εκείνοι θα είναι ανυποχώρητοι μέχρι την τελική λύση.
    Και οι ήρωες αυτής της ιστορίας θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αγάπη και την δικαιοσύνη από ήλιο σε ήλιο.

    Η «ματωμένη απεργία της Σερίφου» μπαίνοντας κάτω από το συγγραφικό μικροσκόπιο της Μαίρης Κόντζογλου γέννησε ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για έναν μεγάλο αγώνα, έναν έρωτα και τον τόπο που έθρεψε θεούς και ήρωες.

    Σπίθες γέμιζαν τον αέρα, μύριζε την αγωνία τους, άκουγε τις τραχιές φούστες να τρίζουν, ξερόκλαδα στη φωτιά, γευόταν τη σκόνη που σήκωναν οι γυμνές πατούσες καθώς σβάρνιζαν το χώμα. Μπροστά πήγαινε το παιδομάνι, κάπως σαν χαρούμενο – πώς να βάνουν με τον νου τους κακό… Κεφάλια κουρεμένα με την ψιλή, σκασμένα μάγουλα, πληγιασμένα γόνατα, πρησμένες κοιλιές, μύξες και δάκρυα.
    Στάθηκαν σε μια άκρη, δεν μπορούσαν να φύγουν χωρίς να μάθουν, φώναζαν κάτω από τα παράθυρα των γραφείων, πείτε μας! Δώστε μας ονόματα!
    Μια μεσήλικη σήκωσε πέτρα, την πέταξε με δύναμη, αστόχησε.
    Και η παιδική φωνή «Ο πατέρααααας… Πού είναι ο πατέρας μου;» έσχισε τη νύχτα, θρήνος απλώθηκε.
    Απόσπασμα από το βιβλίο

    proino fos

    Πρωινό φως – Θεόδωρος Ρέντεσης

    «Δεν ξέρω τι θέση κατέχει η ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο».
    Αυτός είναι ο πρώτος στίχος, η φράση με την οποία ξεκινά αυτό το ταξίδι. Το ταξίδι της αναζήτησης στις θάλασσες της ύπαρξης που επιχειρεί ο Θεόδωρος Ρέντεσης. Που δεν έχει μόνο ομορφιά αλλά είναι σπαρμένο και με αγκάθια. Και με σκοτεινιά. Γιατί έτσι είναι όλα τα ταξίδια στην αλήθεια. Με μουσικές αλλά και σιωπές. Με μνήμη αλλά και λήθη. Με όνειρα – ξέφτια, όπως λέει και ο στίχος, αλλά ανεκτίμητα επειδή γεννήθηκαν. Επειδή υπήρξαν. Είτε άντεξαν είτε όχι. Είτε έμειναν ζωντανά είτε τα βρήκαν ένα πρωί σκοτωμένα σε μια γωνιά. Επειδή είχε τη γενναιότητα η ψυχή, το μυαλό, το μέσα να τα γεννήσει.
    Με το χρόνο να περνά. Να κυλά στο ατέρμονο μονοπάτι του. Και να χάνεται η όχι, στα χέρια του καθενός και το παιχνίδι και το στοίχημα.
    Κι όμως… Μέσα από την αποτύπωση με το αλφαβητάρι των σκέψεων… Μέσα από την αναζήτηση, το σκάψιμο στης ψυχής τα έγκατα… Μέσα από το, στην κόψη του ξυραφιού, αντίκρισμα των ματιών σου στον καθρέφτη… Να δεις, να νιώσεις, να ξέρεις ποιος στ’ αλήθεια είσαι… Να θυμάστε, όλα αυτά είναι επικίνδυνα κι ευλογημένα… Σφάζουν σαν γυμνή λεπίδα και λυτρώνουν σαν επουλωτικό άγγιγμα… Κι όμως… Το ταξίδι αυτό είναι λουσμένο στο φως.
    Στο Πρωινό Φως.
    Εκείνο όταν ξημερώνει.
    «Είμαστε φτιαγμένοι από φως»

    4321

    4321 – Paul Auster

    Πόσο ενδιαφέρουσα σκέψη, είπε από μέσα του ο Φέργκιουσον· να φαντάζεται πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα γι’ αυτόν παρόλο που ήταν ο ίδιος. Το ίδιο αγόρι σε διαφορετικό σπίτι με διαφορετικό δέντρο. Το ίδιο αγόρι με διαφορετικούς γονείς. Το ίδιο αγόρι με τους ίδιους γονείς που δεν έκαναν τα ίδια πράγματα με τώρα. Κι αν ο πατέρας του ήταν ακόμη κυνηγός μεγάλων θηραμάτων, για παράδειγμα, και ζούσαν όλοι στην Αφρική; Κι αν η μητέρα του ήταν μια διάσημη ηθοποιός του κινηματογράφου και ζούσαν όλοι στο Χόλιγουντ; Κι αν είχε αδελφό ή αδελφή; Κι αν ο θείος του ο Άρτσι δεν είχε πεθάνει και το δικό του όνομα δεν ήταν Άρτσι; Κι αν είχε πέσει από το ίδιο δέντρο και είχε σπάσει δύο πόδια αντί για ένα; Κι αν είχε σπάσει και τα δύο χέρια και τα δύο πόδια; Κι αν είχε σκοτωθεί; Ναι, όλα ήταν πιθανά, και το ότι τα πράγματα γίνονταν έτσι δεν σήμαινε από μόνο του ότι δεν μπορούσαν να γίνουν αλλιώς.

    Στις 3 Μαρτίου 1947 γεννιέται ο Άρτσιμπαλντ Ισαάκ Φέργκιουσον, το μοναδικό παιδί της Ρόουζ και του Στάνλεϊ Φέργκιουσον. Από αυτή την αφετηρία ξεκινούν τέσσερα παράλληλα μονοπάτια ζωής: τέσσερις Φέργκιουσον που θα ζήσουν τέσσερις εντελώς διαφορετικές ζωές. Η τύχη των οικογενειών τους αποκλίνει. Οι έρωτες, οι φιλίες και τα πάθη τους είναι αντίθετα. Ωστόσο κάθε εκδοχή της ιστορίας του Φέργκιουσον διατρέχει το κατακερματισμένο πεδίο της Αμερικής των μέσων του 20ού αιώνα σε ένα μεγαλόπνοο μυθιστόρημα για το δικαίωμα στην ύπαρξη και τις ατελείωτες πιθανότητές της, για την αγάπη και την πληρότητα της ζωής.

    Ένα επικό μυθιστόρημα ενηλικίωσης και μαθητείας… Πρωτότυπο και σύνθετο. Αδύνατο να μη σας εντυπωσιάσει, αδύνατο να μην αισθανθείτε δέος από το κατόρθωμα του Auster. Ένα φιλόδοξο έργο μοναδικής τέχνης, ένα αξιομνημόνευτο μοντάζ ανταγωνιστικών και συμπληρωματικών αφηγήσεων, ένα πολλαπλό μυθιστόρημα.
    New York Times Book Review

    auto itan i zoi

    Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη μια φορά! Αναμνήσεις ενός ψυχίατρου – Irvin D. Yalom

    Στη μακρόχρονη καριέρα του ο Ίρβιν Γιάλομ ασχολήθηκε με τη διερεύνηση της ζωής των άλλων. Στο βιβλίο “Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη μια φορά!: Αναμνήσεις ενός ψυχίατρου”, την αυτοβιογραφία του, που από καιρό την περιμέναμε, στρέφει το θεραπευτικό βλέμμα του στον εαυτό του, εξετάζει τις σχέσεις που τον διαμόρφωσαν και σκιαγραφεί το πρωτοποριακό του έργο, για το οποίο έγινε διάσημος.

    Παιδί Ρωσοεβραίων μεταναστών, ο Γιάλομ μεγάλωσε σε μια εργατική γειτονιά της Ουώσινγκτον. Θέλοντας να ξεφύγει από τα όριά της, έβαλε σκοπό να γίνει γιατρός. Η ανέλιξή του ήταν εντυπωσιακή: Ο Γιάλομ μοιράζεται με τους αναγνώστες το ξεκίνημά του στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, εν μέσω των πολιτισμικών ζυμώσεων και ταραχών της δεκαετίας του 1960, τη στροφή του στη συγγραφή λογοτεχνικών έργων, για να διερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος την ανθρώπινη ψυχή, και την εξέλιξή του σε συγγραφέα παγκόσμιου βεληνεκούς.

    Στην αυτοβιογραφία του παρακολουθούμε επίσης πώς ο Γιάλομ διαμόρφωσε την πρωτοποριακή του προσέγγιση στην ομαδική ψυχοθεραπεία και πώς εξελίχθηκε στον σημαντικότερο σύγχρονο υπαρξιακό ψυχοθεραπευτή, αντλώντας από τη σοφία μεγάλων στοχαστών όλων των εποχών. Ανακαλύπτουμε από πού εμπνεύστηκε τα βιβλία του που αγαπήθηκαν από το διεθνές αναγνωστικό κοινό, όπως ο Δήμιος του έρωτα και το Όταν έκλαψε ο Νίτσε, όπου η σύνθεση ψυχολογίας και φιλοσοφίας οδήγησε σε μια νέα αποκαλυπτική κατανόηση της ανθρώπινης συνθήκης. Συνυφαίνοντας τις ιστορίες των πιο αξιομνημόνευτων ασθενών του με αφηγήσεις για προσωπικούς του έρωτες, διαβάσματα, περιπέτειες, απογοητεύσεις, οικογενειακές στιγμές και επαγγελματικές επιτυχίες, το βιβλίο “Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη μια φορά!: Αναμνήσεις ενός ψυχίατρου” ανοίγει στους αναγνώστες ένα παράθυρο στην οικογενειακή ζωή του Γιάλομ, στην επιστημονική και ψυχοθεραπευτική πορεία του και στη συγγραφή των βιβλίων που τον καθιέρωσαν.

    Σε αυτό, το τελευταίο του βιβλίο, ο Γιάλομ αντλεί σοφία από ένα απόσπασμα του Καρόλου Ντίκενς: “Γιατί, καθώς πλησιάζω προς το τέλος, ο κύκλος κλείνει και πορεύομαι όλο και περισσότερο προς την αρχή”. Ανατρέχει στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε και μας προσκαλεί να εξετάσουμε τη δική μας αφετηρία, προσφέροντας ίσως το μεγαλύτερο δώρο του στους αναγνώστες.

    Για τους Έλληνες αναγνώστες, το βιβλίο παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον: Ο Γιάλομ αφιερώνει δύο κεφάλαια στην Ελλάδα και περιγράφει με λεπτομέρειες τις επισκέψεις του στη χώρα όπου ζουν οι περισσότεροι κατά κεφαλήν αναγνώστες του στον κόσμο.

  • Κώστας Κρομμύδας «Όποιος διαβάζει τα βιβλία μου έχει το δικαίωμα να με κρίνει»
    Κώστας Κρομμύδας «Όποιος διαβάζει τα βιβλία μου έχει το δικαίωμα να με κρίνει»

    Παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Κρασί από τα χείλη σου» στον Πύργο, Δευτέρα 27/5 στο Θέατρο Απόλλων στις 19.00

    Συνέντευξη στη Βίκυ Γκουγκουστάμου

    Ένα καλό βιβλίο ταιριάζει απόλυτα με ένα ποτήρι καλό κρασί… «Κρασί από τα χείλη σου»… Αυτό που θα γευτούμε σε λίγες ημέρες στον Πύργο. Την Δευτέρα 27 Μάιου και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων ο ηθοποιός- συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο σε μια…μεθυστική εκδήλωση που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «Κορκολής» με χορηγό κρασιού το ABELON Κτήμα Μπριντζίκη. Ο Πύργος πάντα αποτελεί «στάση» για τον βραβευμένο συγγραφέα στις παρουσιάσεις των βιβλίων του. Έχει δημιουργήσει άρρηκτες φιλικές σχέσεις με τους αναγνώστες της πόλης και με την ιδιαίτερη επικοινωνιακή του δεινότητα, όχι μόνο τις διατηρεί αλλά τις πολλαπλασιάζει. Από τον χώρο της υποκριτικής, πέρασε στο χώρο της συγγραφής χωρίς καν να υποψιαστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Τα βιβλία του γίνονται best seller, έχουν βραβευτεί τρία εξ αυτών ενώ τα μισά έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Και όλα αυτό μόλις σε 13 χρόνια! Όσα και τα βιβλία που έχει γράψει…

    Ο Κώστας Κρομμύδας, μιλά στο ilialive.gr λίγες ημέρες πριν την άφιξη και παρουσίαση του νέου του βιβλίου στον Πύργο και μας προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε σε μια… μεθυστική ιστορία αγάπης. Γιατί όπως λέει και ο ίδιος, δύο πράγματα υπάρχουν που μεθούν τους ανθρώπους και αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους: ο έρωτας και το κρασί...

    Krommidas3

    Κρασί από τα χείλη σου», ο τίτλος του νέου σας βιβλίου. Τι πραγματεύεται το νέο σας βιβλίο και ποιο το έναυσμα για τη συγγραφή του.

    Αποφεύγω συνειδητά να δίνω πολλές πληροφορίες για την πλοκή των βιβλίων μου. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιστορία που διαδραματίζεται με κύριο φόντο τη Νεμέα! Στο επίκεντρο της ιστορίας μου είναι δύο οικογένειες αμπελουργών και πρωταγωνιστές τα παιδιά τους και οι σχέσεις που διαμορφώνονται ανάμεσά τους. Όλα με φόντο το κρασί και την τέχνη της αμπελουργίας.

    Γνωρίζουμε ότι πριν την συγγραφή ενός βιβλίου κάνετε μια μεγάλη έρευνα πάνω στο αντικείμενο που πραγματεύεται ή συνοδεύει το βιβλίο. Το «Ακάκιε» ήταν βασισμένο σε αληθινό πρόσωπο που έπρεπε να σκιαγραφήσετε, στον «Δούρειο ίππο» καταφέρατε να μας βάλετε στον άγνωστο κόσμο της κατασκοπείας… Το νέο σας βιβλίο βασίστηκε σε έρευνα;

    Σαφέστατα ναι. Είχα συνεργάτες οινολόγους, αμπελουργούς αλλά και πολλούς άλλους που με τις συμβουλές τους μου έδωσαν τη δυνατότητα να γράψω μια ιστορία έτσι ώστε αυτά που θα διαβάσει ο αναγνώστης να είναι σωστά και ταυτόχρονα να μην ξεφεύγω από τους κανόνες της μυθοπλασίας.

    Ηθοποιός που αφοσιώθηκε στη συγγραφή και πλέον ο τίτλος σας είναι συγγραφέας. Τελικά πόσο ηθοποιός και πόσο συγγραφέας αισθάνεστε;

    Τα τελευταία 13 χρόνια με έχει κερδίσει η συγγραφή και με αυτό ασχολούμαι επαγγελματικά. Δεν έχω πάψει να είμαι ηθοποιός, αλλά από μόνο του το πράγμα με πάει προς τα εκεί. Και το αγαπώ ιδιαίτερα αυτό που κάνω.

    Γυρίζοντας πίσω στον χρόνο, όταν πρωτοξεκινήσατε να γράφετε φανταζόσασταν την επιτυχία και τις βραβεύσεις που σας περίμεναν; Πώς νιώθατε τότε ως «πρωτάρης»;

    Πάντα υπάρχει η αγωνία της αποδοχής και της επιτυχίας. Για καλή μου τύχη από το πρώτο μου βιβλίο υπήρξε μεγάλη αποδοχή, οπότε εγώ απλά συνέχισα να υπηρετώ και να κάνω όσο καλύτερα μπορώ τη δουλειά μου. Και η πορεία είναι συνεχώς ανοδική, μέχρι και σήμερα.

    Το γεγονός ότι προέρχεστε από το χώρο της υποκριτικής, έπρεπε να προσπαθήσετε περισσότερο να πείσετε στον «κύκλο» των συγγραφέων ότι πραγματικά ανήκετε εκεί;

    Δεν έκανα καμιά προσπάθεια να πείσω κανέναν. Οι αναγνώστες μου είναι εκείνοι που κρίνουν τη δουλειά μου και αυτό με ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα. Όποιος διαβάζει τα βιβλία μου έχει το δικαίωμα να με κρίνει. Οι υπόλοιποι απλά διαδίδουν φήμες.

    Έρευνες μιλούν για την ευεργετική δράση που έχει το διάβασμα ενός βιβλίου. Η επαφή του ανθρώπου με το χαρτί… Είναι γεγονός όμως ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και ειδικά στα παιδιά και τη νέα γενιά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Εκτιμάτε ότι σ’ αυτές τις ηλικιακές ομάδες, υπάρχει περιθώριο μεταστροφής στο βιβλίο;

    Υπάρχει μια υπερβολή στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν διαβάζει. Ο κόσμος συνεχίζει να διαβάζει κι αυτό το λένε οι έρευνες αλλά και τα ολοένα περισσότερα νέα παιδιά που διαβάζουν. Απλά ίσως έχει αλλάξει το είδος των βιβλίων που επιλέγουν. Σε κάθε περίπτωση τα social media και γενικά η ενασχόλησή μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές, μας έχουν αποπροσανατολίσει.

    Δεν αρκεί μόνο να γράψεις ένα βιβλίο αλλά και να το προωθήσεις σωστά. Οι παρουσιάσεις σας, θα τολμήσω να πω, είναι one man show. Έχετε καταφέρει να έχετε ένα πιστό κοινό όπου κι αν πάτε .Πως βιώνετε αυτή την επαφή που έχετε με τους αναγνώστες σας;

    Με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό στους αναγνώστες μου που σταθερά τα τελευταία χρόνια με ακολουθούν, διαβάζουν τα βιβλία μου και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μου. Η σχέση μας είναι αμοιβαίου σεβασμού και αγάπης και νομίζω και γι’ αυτό υπάρχει αυτή ιδιαίτερη ανταπόκριση.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο "Κρασί από τα χείλη σου"

    Krommidas2

    Ο βραβευμένος συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας μας αφηγείται έναν έρωτα που ανθίζει μέσα στη μεθυστική γοητεία του κρασιού και της οινοποιίας

    Ο έρωτας είναι σαν κύμα. Προσπερνάει τα εμπόδια και συμπαρασύρει τα πάντα στο διάβα του. Μοιάζει με το καλό κρασί. Απαιτεί ισορροπία, είναι μεστός, γευστικός και ενίοτε οξύς. Είναι μεθυστικός!

    Στη δίνη του μπλέκονται ο Άρης και η Κλαίρη, οι οποίοι αψηφώντας την αντιπαλότητα των οικογενειών τους έρχονται κοντά και ερωτεύονται παράφορα. Οι πορείες που άλλοι έχουν σχεδιάσει για εκείνους, θα τους φέρουν αντιμέτωπους με την απόσταση και τη μοναξιά. Όμως κάτι που ανθίζει με τόσο κόπο δεν πεθαίνει ποτέ τόσο εύκολα.

    Ο Κώστας Κρομμύδας υπογράφει ένα βιβλίο διαφορετικό από τα προηγούμενά του, πλημμυρισμένο από αισθήσεις. Καταπιάνεται με ένα θέμα συνυφασμένο με την ιστορία της Ελλάδας από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα. Βάζοντας στο κάδρο της ιστορίας του το κρασί και την αμπελουργία, σχηματίζει ένα σύγχρονο μυθιστόρημα με επίκεντρο έναν έρωτα που αψηφά τις δυσκολίες και μια έχθρα πολλών χρόνων που απλώνει τα πλοκάμια της στις ζωές όλων.

  • Το βιβλιοπωλείο Κορκολής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα
    Το βιβλιοπωλείο Κορκολής παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα

    "Κρασί από τα χείλη σου"

    Τι μεθάει πιο πολύ; Ο έρωτας ή το κρασί; Την απάντηση θα δώσει στο κοινό του Πύργου ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας, την Δευτέρα 27 Μαίου και ώρα 19.00 στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Κρασί από τα χείλη σου» που διοργανώνει το βιβλιοπωλείο Κορκολής, στο αίθριο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων.

    Και όπως σημειώνει ο συγγραφέας για το νέο του βιβλίο: «Η ζωή μετράει στιγμές. Στιγμές που περιμένεις, που προσμένεις. Στιγμές που φοβάσαι, που θυμάσαι. Στιγμές που φυλάς, κι άλλες που θέλεις να ξεχάσεις. Στιγμές που διαρκώς αλλάζουν και σε αλλάζουν.
    Στιγμές που πρέπει να αρπάξεις για να μη χαθούν στην αδυσώπητη δίνη του χρόνου. Γιατί αν έρθει εκείνη η στιγμή, η δική σου, και τη χάσεις, τη χάνεις για πάντα. Επειδή είναι βέβαιο πως δεν θα επιστρέψει….»

    Λίγα λόγια για το βιβλίο

    Ένας έρωτας νεανικός ευδοκιμεί μέσα στην τρέλα των συναισθημάτων και της νιότης κόντρα σε μια οικογενειακή διαμάχη. Ένα άσβεστο μίσος που καλλιεργείται χρόνια τώρα, αφήνοντας το σημάδι του από γενιά σε γενιά, έρχεται αντιμέτωπο με τα θέλω και τα πρέπει.

    Σχέσεις που δοκιμάζονται, δεσμοί αίματος που κλονίζονται.

    Μυστικά και γεγονότα που επηρεάζουν το σήμερα. Το παρελθόν έχει απλώσει τις ρίζες του βαθιά σε συνείδηση και πράξεις, όπως το αμπέλι απλώνει τις δικές του στο εύφορο έδαφος. Αλλά υπάρχουν δύο πράγματα που μεθούν τους ανθρώπους και αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους: ο έρωτας και το κρασί...

  • Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Προτάσεις από το βιβλιοπωλείο “Κορκολής”
    Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Προτάσεις από το βιβλιοπωλείο “Κορκολής”

    Στις 23 Απριλίου 1616 δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων, ο Ισπανός συγγραφέας του “Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ, έφυγαν από τη ζωή.

    Αυτό το διπλό γεγονός, στάθηκε η αιτία, έτσι ώστε η UNESCO να καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

    Με αφορμή λοιπόν την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου το βιβλιοπωλείο «Κορκολής», σας παρουσιάζει τις ακόλουθες επιλογές…

    Καλή σας ανάγνωση…

    vivlio 1

    ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ ΕΡΩΤΑ

    ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ

    «Ήμουν ερωτευμένη με δύο άντρες. Τους ήθελα και τους δύο. Ο Αλέξης ξύπνησε μέσα μου το πάθος. Άγρια θύελλα ήταν, με συγκλόνιζε, με έσπρωχνε να νιώσω το καθετί με όλο μου το είναι. Ο Λουκάς ήταν το λιμάνι που λαχταρούσα, η γαλήνη, η στοργή. Μούλιαζα στην αγάπη κοντά του. Έζησα δυο νύχτες έρωτα. Με τους δύο άντρες της ζωής μου. Ήταν ανάγκη να διαλέξω ανάμεσά τους. Και γρήγορα μάλιστα. Τι έπρεπε να κάνω;

    Η ιστορία μιας οικογένειας από την εποχή του πολέμου ως σήμερα. Η ιστορία μιας σπάνιας φιλίας που άντεξε στον χρόνο.

    Γιατί η αγάπη δεν εξαναγκάζεται, δεν ορίζεται.
    Επιμένει, ονειρεύεται, παρασέρνει.»

    vivlio 2

    Ο καπετάν Μιχάλης

    Νίκος Καζαντζάκης

    «Πολεμώντας να σώσουμε την Κρήτη, τι κάνουμε θαρρείς; Πολεμούμε να σώσουμε την ψυχή μας».

    Ο Νίκος Καζαντζάκης αναμετριέται με τον Καπετάν Μιχάλη για πολλά χρόνια.
    Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που επικεντρώνεται περισσότερο στους ανθρώπους παρά στην ιστορία.
    Η Κρήτη είναι ένα νησί στο οποίο καίει μια ασίγαστη φλόγα και οι άνθρωποι εκεί κινούνται από μια δαιμονική φωτιά. Δεν φοβούνται τον θάνατο κι αγαπούν τη ζωή με έναν τρόπο μαυλιστικό.

    Η υπόθεση εκτυλίσσεται στα 1889, όταν οι υπόδουλοι Έλληνες επιχειρούν με έναν νέο ξεσηκωμό να ελευθερωθούν από τον τουρκικό ζυγό.
    Αυτός ο ξεσηκωμός, αυτή η φλογερή εξέγερση είναι μέρος της ατέρμονης αναζήτησης της ελευθερίας, ακόμα κι αν τελικά το τίμημα είναι ο θάνατος.
    Στον Καπετάν Μιχάλη απεικονίζεται καθαρά η ορμή του ανθρώπου προς τη δικαιοσύνη ενάντια στην τυραννία, συνθέτοντας ένα ψηφιδωτό από πρόσωπα και κουλτούρες που συγκρούονται και ταυτόχρονα προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος.

    Μια στιγμή τα χείλια του, τα φρύδια του, τα μάτια του έπαιξαν, κοίταξε γύρα τους συντρόφους, κάτω την Τουρκιά, απάνω τον ακατοίκητο ουρανό… «Ελευτερία ή θάνατος!» μουρμούρισε κουνώντας άγρια την κεφάλα του.
    «Ελευτερία ή θάνατος, ε κακομοίρηδες Κρητικοί! Ελευτερία και θάνατος! Αυτό πρέπει να γράψω εγώ στο μπαϊράκι μου· αυτό ’ναι το αληθινό μπαϊράκι του κάθε αγωνιστή! Ελευτερία και θάνατος!»

    Οι νέες εκδόσεις των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη, με νέα εξώφυλλα και ειδικά σχεδιασμένη γραμματοσειρά, συνοδεύονται από εισαγωγικά κείμενα και επίμετρο, που προσφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ίδιο το έργο και την εποχή στην οποία γράφτηκε.

    vivlio 3

    Μάγκας

    ΔΕΛΤΑ Σ. ΠΗΝΕΛΟΠΗ

    Ο Μάγκας της Πηνελόπης Δέλτα κυκλοφόρησε το 1935 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Η γλαφυρότητα και η αμεσότητα της συγγραφέως μάς παρασύρουν σε ένα ανάγνωσμα όπου πρωταγωνιστούν η αγάπη για τα ζώα, για την πατρίδα και για τους ανθρώπους.
    Είμαι ο Μάγκας, ένα μικρό φοξ τεριέ, και μόλις έφτασα στο καινούριο μου σπίτι, στην Αλεξάνδρεια… Είμαι από καλή ράτσα και πιστός φύλακας. Αγαπώ τα αφεντικά μου και τα παιδιά τους. Όμως –πώς τα καταφέρνω;– προσπαθώντας να κάνω το καλό, πάντα καταλήγω σε ζημιές… Δεν είμαι κακός, ούτε πολύ ζωηρός και όσο μεγαλώνω καταλαβαίνω πως οι ανθρώπινοι νόμοι διαφέρουν πολύ από τους σκυλίσιους. Και κάπως έτσι, μπλέκω συνέχεια σε περιπέτειες…

    vivlio 4

    Πόλεμος και ειρήνη

    Τολστόη, Λέων

    Κανένα ντοκουμέντο, ιστορικό ή καλλιτεχνικό, δε μας δίνει τόσο ζωντανά και τόσο ανάγλυφα τη ζωή, το χαρακτήρα και την ψυχολογία του Ρώσου και του ρωσικού λαού της προεπαναστατικής εποχής, όσο το έργο του Λ. Τολστόη Πόλεμος και Ειρήνη. Η βαθιά και αναλυτική αυτή ανατομία της ατομικής και ομαδικής ψυχής κάνει το βιβλίο να ενδιαφέρει κάθε άνθρωπο οποιουδήποτε γεωγραφικού πλάτους και οποιασδήποτε εποχής. Έργο που υψώνεται επιβλητικό ορόσημο ζωής και αξεπέραστο πρότυπο τέχνης. Ένας απέραντος πίνακας της παγκόσμιας ψυχής, όπου αποτυπώνονται οι τιτανικές συγκρούσεις, τα πάθη, οι μικρότητες και το μεγαλείο του Ανθρώπου. Η μεγαλοφυέστερη μυθιστορηματική σύνθεση-καθρέφτης μιας από τις πιο γόνιμες σε κοινωνικές και θρησκευτικές ζυμώσεις εποχής της Ιστορίας και οδηγός της κάθε εποχής.

  • Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις
    Οι νέες κυκλοφορίες βιβλίων της εβδομάδας που δεν πρέπει να χάσεις

    Η άνοιξη είναι εδώ και τι πιο χαλαρωτικό από το να απολαμβάνεις το απογευματινό σου καφεδάκι διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο στον κήπο ή την βεράντα σου;

    Το βιβλιοπωλείο «Κορκολής» αυτήν εβδομάδα μας ενημερώνει για τις πιο hot νέες κυκλοφορίες βιβλίων, για μικρούς και μεγάλους…

    Δεν θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις…

    avgi to thammeno tetradio

    Αυγή: Το θαμμένο τετράδιο – Σπύρος Πετρουλάκης

    «Το όνομά μου είναι Αυγή. Αυγή, σκέτο. Γεννήθηκα στις 25 Νοέμβρη του 1931 στα περίχωρα της Λαμίας. Βρίσκομαι στο Παλαιό Τρίκερι περίπου έναν χρόνο. Με έφεραν εδώ τον Ιούνιο του 1949 μαζί με άλλες γυναίκες.

    Το Τρίκερι όμως δεν είναι τόπος εξορίας. Είναι η ίδια η κόλαση πάνω στη γη. Όχι το νησί ασφαλώς, αλλά εκείνοι που κρατάνε τις τύχες μας στα χέρια τους. Οι δεσμοφύλακές μας. Αυτοί είναι η κόλασή μας».

    Η γυναικεία φύση μοιάζει με τον αέρα: είναι αόρατη, αλλά και πανίσχυρη.

    Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

    ta aidonia tis siopis

    Τα αηδόνια της σιωπής – Στέφανος Δανδόλος

    Μέχρι πού θα έφτανε ένας άντρας για να ξαναβρεί τη γυναίκα της ζωής του; Ανάμεσα από πόσες σφαίρες θα μπορούσε να περάσει, πόσους φλογισμένους δρόμους θα τολμούσε να διαβεί;
    ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 1944. Οι Γερμανοί αποχωρούν από την Αθήνα. Η απελευθέρωση φέρνει λύτρωση, αλλά και διχασμό. Εμφύλια πάθη ξυπνούν, η Ελλάδα οδεύει προς τον όλεθρο ξανά.
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ είναι ο μακροβιότερος σερβιτόρος στο Καφενείον Ζαχαράτου της Πλατείας Συντάγματος. Σεμνός και καλόψυχος ονειρεύεται πάντα την Ευδοξία του, την ευαίσθητη καθαρίστρια που ερωτεύτηκε κάποτε. Καθώς η Αττική παραδίδεται στο χάος, ένα γράμμα θα ζωντανέψει την ελπίδα του να βρεθεί κοντά της. Αλλά ο φοβερός Δεκέμβρης παραμονεύει. Και φαντάζει αδυσώπητος.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ απελπισμένου ταξιδιού που έκανε ένας άνθρωπος μες στα Δεκεμβριανά, αναζητώντας τη δική του πατρίδα. Γύρω του ένα σωρό άλλες ιστορίες: το θρυλικό καφενείο και οι θαμώνες του, μυστικά και ψέματα, αδελφός να σκοτώνει αδελφό, προδοσίες και σκευωρίες, το χρονικό της ένοπλης σύγκρουσης, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, η Ελένη Παπαδάκη, ο Οδυσσέας Ελύτης, οι απλοί και βασανισμένοι άνθρωποι που διασταυρώνονται με το βίαιο πεπρωμένο της Ελλάδας.
    Τρία χρόνια μετά τη «Δίκη που άλλαξε τον κόσμο», ο πολυβραβευμένος συγγραφέας των μπεστ σέλερ «Ιστορία χωρίς όνομα» και «Φλόγα και άνεμος», επιστρέφει με ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα για την αξία της αθωότητας μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι.

    apithana plasmata

    Απίθανα πλάσματα – Κάθριν Ραντέλ

    Τη μέρα που ο Κρίστοφερ Φόρεστερ διασώζει ένα μωρό γρύπα που πνίγεται σε μια κρυφή λίμνη, η ζωή του αλλάζει για πάντα. Η περιπέτεια που τον περιμένει θα τον οδηγήσει στο Αρχιπέλαγος, ένα μυστικό, αχαρτογράφητο σύμπλεγμα νησιών όπου όλα τα πλάσματα του μύθου εξακολουθούν να ζουν αρμονικά με τους ανθρώπους.

    Εκεί θα συναντήσει τη Μαλ, ένα κορίτσι που καταδιώκεται από έναν δολοφόνο και με τη βοήθεια του οποίου θα μεταμορφώσει τη μοίρα του κόσμου…

    Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε σ’ έναν κόσμο πέρα απ’ την πιο τρελή σας φαντασία με αυτή την επική νέα σειρά φαντασίας από μια αριστοτέχνισσα παραμυθού.

    mavri ammos

    Μαύρη άμμος - Cristina Cassar Scalia

    Η Αίτνα βρυχάται στη Σικελία…
    Την ώρα που η Κατάνια θάβεται κάτω από μια βροχή στάχτης, το σώμα μιας γυναίκας που έχει μουμιοποιηθεί από τον χρόνο βρίσκεται στην εγκαταλειμμένη πτέρυγα μιας επιβλητικής βίλας στις πλαγιές του ηφαιστείου. Η βίλα είναι σχεδόν ακατοίκητη από το 1959, μόνο ο Άλφιο Μπουράνο, ανιψιός του παλιού ιδιοκτήτη, μένει περιστασιακά σε κάποια δωμάτια.

    Η αστυνομική υποδιευθύντρια Τζοβάνα Γκουαράζι, Βανίνα όπως τη φωνάζουν συνήθως, που σκοπεύει να περάσει το βράδυ της ήσυχα βλέποντας παλιές ασπρόμαυρες ταινίες, καλείται εσπευσμένα στον τόπο του μακάβριου ευρήματος.

    Η Βανίνα θα χρειαστεί τη βοήθεια του συνταξιούχου αστυνόμου Μπιάτζο Πατανέ. Οι αναμνήσεις του ηλικιωμένου άντρα θα την οδηγήσουν στο μέρος όπου άρχισαν όλα: έναν διάσημο οίκο ανοχής της δεκαετίας του 1950, τον περίφημο Οίκο Βαλεντίνο. Αλλά η Βανίνα σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι δεν έχει να κάνει με μια ιστορία θαμμένη στο παρελθόν. Τα ματωμένα ίχνη που ακολουθεί οδηγούν σε έναν δολοφόνο που κυκλοφορεί ελεύθερος σήμερα…

    Στη σκιά της Αίτνας αλλά και της μαφίας, ένα αστυνομικό μυστήριο γεμάτο με τα χρώματα και τα αρώματα της Σικελίας, που έκανε ρεκόρ πωλήσεων και χαρακτηρίστηκε φαινόμενο στην Ιταλία.

    enas poli efxaristos fonos

    Ένας πολύ ευχάριστος φόνος – Αγγελική Κουνάδη

    Όταν ένας πλούσιος εργένης πεθαίνει στον φθινοπωρινό χορό, μια δεσποινίδα αναλαμβάνει τον ανάρμοστο ρόλο της ντετέκτιβ, σε μια κωμωδία γεμάτη δράση.
    Η δυναμική Beatrice Steele δεν είναι ακριβώς μια «σωστή δεσποινίς»: είναι φριχτή στο κέντημα, δεν διαθέτει μουσικές ικανότητες και η ζωγραφική της είναι τόσο κακή που τρομάζει τον κόσμο. Παρακολουθεί όμως με τεράστιο πάθος τα εγκλήματα στις εφημερίδες. Κατά τα άλλα, ζει μια απολύτως ευχάριστη ζωή με την μητέρα της που όλο παντρολογάει, τον πατέρα της που όλο κάνει πλάκες, και τις δυο μικρότερες αδελφές της – την όμορφη Louisa και την άχρωμη Mary.
    Στον χορό, η Beatrice προσπαθεί να είναι τύπος και υπογραμμός. Ξαφνικά, στα μισά ενός μινουέτου, ο περιζήτητος εργένης Edmund Croaksworth πέφτει νεκρός. Έξω μαίνεται η καταιγίδα κι η βραδιά εξελίσσεται σε μια φρενίτιδα πανικού, φόβου και προδοσίας, αφού είναι ξεκάθαρο πως όλοι είναι παγιδευμένοι μαζί με έναν δολοφόνο. Η Beatrice πρέπει να υπερβεί την κοσμιότητα και την ευπρέπεια, για να φέρει τη δικαιοσύνη – πριν γίνει κι άλλος φόνος.

    xenodoxeio gia magisses

    Ξενοδοχείο για μάγισσες 3: Προσοχή οι πελάτες δαγκώνουν – Ουλρίκε Ράιλανς

    Το τρίτο βιβλίο της νέας κωμικής σειράς περιπετειών από τις δημιουργούς της Πένι Πέπερ: κείμενο από την Ουλρίκε Ράιλανς και δίχρωμη εικονογράφηση της Λίζα Χενς.

    Στο ξενοδοχείο για μάγισσες επικρατεί αναβρασμός: Το διάσημο βαμπιροσυγκρότημα Οι Ατσίδες με τα Αίματα καταφτάνει στον κόσμο των ανθρώπων για μία και μοναδική συναυλία. Πρόκειται μάλιστα να διανυκτερεύσει στη Μοβ Νυχτερίδα! Πλήθος θαυμαστών και τηλεοπτικών καναλιών ακολουθούν τα μέλη του συγκροτήματος. Όμως λίγο πριν από τη μεγάλη εμφάνιση, ξεσπάει μια τρομακτική καταιγίδα και ξαφνικά όλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο. Κανένας δεν μπορεί να βγει έξω! Η Ροζαλί και η φίλη της η Κλάρα αναζητούν με απόγνωση μια διέξοδο…

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο