Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 10:03

Ελέγχους σε ΜΚΟ στη Μόρια από την Αρχή για το Ξέπλυμα και το ΣΔΟΕ

Γράφτηκε από τον

Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έδωσε προ ημερών εντολή στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στη Μόρια και στις άλλες δομές που φιλοξενούν πρόσφυγες στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή συνοδευόταν από μια λίστα με τα ονόματα 11 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι οποίες θα έπρεπε να ελεγχθούν για τυχόν παρατυπίες και κακοδιαχείριση σχετικά με κονδύλια που ενδεχομένως έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, μετά την εντολή που πήρε από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, βρέθηκε στο νησί και ξεκίνησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα βιβλία και τα παραστατικά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Για τις 10 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε και οι έρευνες συνεχίζονται μόνο για μία ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν έδειξαν σοβαρές παρατυπίες. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα έσοδα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προέρχονται κυρίως από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών, ενώ από τον έλεγχο δεν υπήρξαν στοιχεία ή ενδείξεις ότι κατευθυνόταν στις συγκεκριμένες οργανώσεις μαύρο χρήμα μέσα από σκοτεινές διαδρομές.

Οι παραβάσεις που εντόπισε το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ ήταν φορολογικές. Πιο συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις για τις δωρεές που είχαν λάβει δεν είχε πληρωθεί στην εφορία ο φόρος δωρεάς.

Μετά τον έλεγχο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έστειλαν στις αρμόδιες ΔΟΥ πληροφοριακά στοιχεία με τα αποτελέσματα των ερευνών τους προκειμένου οι εφοριακοί να προχωρήσουν σε έλεγχο και διασταυρώσεις των στοιχείων για τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τις δωρεές προς τις ΜΚΟ.

Να σημειωθεί πως αν και το ΣΔΟΕ δίνει στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (ΟLAF) από τους ελέγχους που διενεργεί, η έρευνα στις ΜΚΟ της Μυτιλήνης δεν συνδέεται με τους ελέγχους που διενεργεί η OLAF στα χρήματα για τη σίτιση μεταναστών στην Ελλάδα που προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 17:16

Σχετικά Άρθρα

  • Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο Κατάκολο για θέματα νομιμότητας
    Στοχευμένοι και εντατικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στο Κατάκολο για θέματα νομιμότητας

    Θετική ανταπόκριση βρήκαν επαγγελματίες και πολίτες στο Κατάκολο, που πριν λίγους μήνες είχαν εκφράσει τα παράπονα και τις ανησυχίες τους για θέματα ασφάλειας και νομιμότητας στο Κατάκολο.

    Ήταν την ημέρα που την περιοχή είχαν επισκεφθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο και είχαν ακούσει από πρώτο χέρι τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

    Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε εντατικούς ελέγχους τόσο για την παρουσία και παραβατική δράση ΡΟΜΑ στην περιοχή, αλλά και για άλλα ζητήματα νομιμότητας.

    Οι έλεγχοι γίνονται στοχευμένα στους χώρους ευθύνης της ΕΛ.ΑΣ. μιας και υπάρχει και το τμήμα της ζώνης λιμένα που ευθύνη έχει το Λιμεναρχείο Κατακόλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το πέρας των ελέγχων θα γίνει και ένας απολογισμός δράσης ώστε να φανεί αν υπήρξε αποτέλεσμα από την παρέμβαση αυτή της Αστυνομίας στο Κατάκολο.

  • Επτά εστίες ευλογιάς στον Έβρο - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι
    Επτά εστίες ευλογιάς στον Έβρο - Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι

    Επτά εστίες ευλογιάς είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των ελέγχων που διενεργούν τα κλιμάκια κτηνιάτρων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που συστάθηκαν από την πρώτη στιγμή για τον σκοπό αυτό.

    Προτεραιότητα δόθηκε στις μονάδες που βρίσκονται στις παρέβριες περιοχές άμα τη εμφανίσει των πρώτων κρουσμάτων.

    Ο προϊστάμενος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Νίκος Φωτεινιας, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ανέφερε, ότι μέχρι στιγμής επτά είναι οι εκτροφές που έχουν προσβληθεί από την συγκεκριμένη ζωονόσο οι 6 είναι στο Νότιο Έβρο( Δέλτα του Έβρου, Πέπλο , Γεμιστή, Τυχερό) και μια στο Βόρειο τμήμα( Ορεστιάδα), ενώ τα ζώα που θανατώθηκαν συνολικά φθάνουν τα 1896.

    Οι έλεγχοι στο βόρειο τμήμα της παρεβριας ζώνης ολοκληρώθηκαν, ενώ στο νότιο συνεχίζονται ακόμη με τους κτηνιάτρους όπως δήλωσε να συναντούν δυσκολίες από την άρνηση των κτηνοτρόφων να ανοίξουν τα μαντριά τους.

    «Προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες που όμως δεν παρουσιάζονται την επομένη. Θα επανέλθουμε με την αστυνομική αρχή τονίζει ο κ Φωτεινιάς διότι δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποια μονάδα χωρίς έλεγχο».

    Τρία συνεργεία δυο στο βορρά και ένα στο νότο με 8 κτηνίατρους συνολικά, δουλεύουν συνεχώς, περνώντας από κάθε μαντρί για τους απαραίτητους ελέγχους.

    Όλη η Περιφέρεια έχει διαθέσει προσωπικό για το σκοπό αυτό σημειώνει ο κ Φωτεινιάς με την συνδρομή κτηνιάτρων από την Δράμα, την Ξάνθη και την Ροδόπη. Κι αυτό, διότι όσοι έρχονται σε επαφή με άρρωστα ζώα βγαίνουν εκτός ελέγχων για μια εβδομάδα και για λόγους ασφάλειας.

    Ο κύριος Φωτεινιάς αναφέρθηκε στους αυστηρούς κανόνες ταφής που ακολουθούνται και στην ανησυχία και άσχημη ψυχολογική κατάσταση που έχουν οι κτηνοτρόφοι, που τα ζώα τους βρίσκονται μολυσμένα και οδηγούνται στη θανάτωση.

    Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς τόνισε είναι απαγορευτικοί από την ΕΕ. διότι «δεν μπορούμε να ανιχνεύουμε από που προέρχονται τα αντισώματα»

    Η ταυτόχρονη εμφάνιση κρουσμάτων σε όλη την παρέβρια περιοχή δηλώνει -σύμφωνα με τον κύριο Φωτεινιά- ότι η νόσος πέρασε από την Τουρκία μάλλον μέσω της άγριας πανίδας και ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να κρατηθεί εντός των ορίων του νομού. Γι’ αυτό οι έλεγχοι θα επαναληφθούν μετά από είκοσι μέρες από τα σημεία που ήδη πέρασαν τα συνεργεία.

    Προς το παρόν όλα τα ζώα είναι σταβλισμένα εκτός από τα νησιά όπου μετά από σχετική απόφαση που πάρθηκε την περασμένη Παρασκευή κάτι που αφορά και τη Σαμοθράκη επιτρέπονται οι μετακινήσεις για πάχυνση, αναπαραγωγή και προς θερινούς βοσκότοπους, ενώ από σήμερα Δευτέρα επιτρέπεται στο νησί και η σφαγή αιγοπροβάτων με την προϋπόθεση να μείνουν εντός των ορίων του.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο δήμο Πηνειού - Δεκάδες έλεγχοι
    Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις στο δήμο Πηνειού - Δεκάδες έλεγχοι

    Στις 20 Αυγούστου 2024, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού, πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, κατά τις οποίες :

    • Ελέχθησαν : (123) άτομα,
    • Προσήχθησαν : (5) άτομα,
    • Ελέχθησαν : (88) οχήματα,
    • Βεβαιώθηκαν : (12) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
    • Ακινητοποιήθηκαν : (2) οχήματα,
    • Συνελήφθησαν : (2) άτομα για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης.

    Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχισθούν στη Δυτική Ελλάδα.

  • Συνολικά 44.893 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2024 - Πού επικεντρώνονται
    Συνολικά 44.893 έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας το πρώτο επτάμηνο του 2024 - Πού επικεντρώνονται

    Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και στοχευμένα οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, με στόχο την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

    Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της Επιθεώρησης Εργασίας, πέραν της ποσοτικής αύξησης των ελέγχων, εξαιρετικά σημαντική αναδεικνύεται και η ποιοτική αναβάθμισή τους, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται στοχευμένες παρεμβάσεις, εκεί όπου παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης παραβατικότητας.

    Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας τόσο στον τομέα της υγείας και ασφάλειας στην εργασία όσο και στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, περιλαμβανομένης της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας, σε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, με κύρια προτεραιότητα σε επιχειρήσεις και κλάδους με υψηλό δείκτη κινδύνου παραβατικότητας, σε επιχειρήσεις που δεν έχουν ελεγχθεί την τελευταία τριετία και σε όσες έχουν ελεγχθεί και βρέθηκαν παραβατικές, με σκοπό τον έλεγχο συμμόρφωσης, σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εποχιακή βάση, σε κλάδους στους οποίους απασχολούνται αποσπασμένοι εργαζόμενοι ή εργαζόμενοι πολίτες τρίτων χωρών, σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί το σύστημα Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και σε κατασκευές-τεχνικά έργα.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας, η αποδοτικότητα των ελέγχων μεγιστοποιείται με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία, μέσω της ανάλυσης δεδομένων, της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, της διαρκούς διασύνδεσης, ακόμα και την ώρα πραγματοποίησης των ελέγχων και της γενικότερης ψηφιοποίησης των διαδικασιών, αλλά και με τον σχεδιασμό τους στη βάση της αξιολόγησης κινδύνου (risk analysis).
    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, Γιώργος Τζιλιβάκης, δηλώνει ότι η Επιθεώρηση Εργασίας συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, εστιάζοντας τους ελέγχους όπου ανά περίοδο υπάρχει μεγαλύτερη ένταση εργασίας και εκεί που καταδεικνύουν τα στοιχεία από τις καταγγελίες, τη συσσωρευμένη εμπειρία και την ανάλυση δεδομένων. «Ο ρόλος μας είναι η προστασία των εργαζομένων και η στήριξη των επιχειρήσεων που λειτουργούν σύννομα. Με τον τρόπο αυτό, βελτιώνονται οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζιλιβάκης.

    Οι έλεγχοι το Α΄ επτάμηνο του 2024

    Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024, πραγματοποιήθηκαν 44.893 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 9.946 κυρώσεις, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων ανήλθε σε 26.639.275 ευρώ.

    Σύμφωνα με πηγές της Επιθεώρησης Εργασίας, ο συνολικός αριθμός των ελέγχων την τρέχουσα χρονιά πρόκειται να ξεπεράσει την αρχική στοχοθεσία για 67.700 ελέγχους, αλλά και το περσινό ρεκόρ σε ετήσια βάση των 73.579 ελέγχων. Όπως εκτιμούν, με τον ρυθμό που διενεργούνται οι έλεγχοι, μπορούν να υπερβούν τους 76.000.
    Ειδικότερα, στο πρώτο επτάμηνο του 2024, η Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων διενήργησε 24.511 ελέγχους (7.024 επιβαλλόμενες κυρώσεις), 16.032 έλεγχοι έγιναν από την Επιθεώρηση Υγείας & Ασφάλειας, που επέβαλε 2.306 κυρώσεις, ενώ 4.350 ελέγχους πραγματοποίησαν οι Ειδικοί Επιθεωρητές, οι οποίοι επέβαλαν 616 κυρώσεις.

    Όσον αφορά στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, τα είδη παραβάσεων που διαπιστώθηκαν συχνότερα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2024 είναι η μη τήρηση της υποχρέωσης του εργοδότη να αναρτά σε εμφανές σημείο στην επιχείρηση τους πίνακες προσωπικού (αριθμός παραβάσεων: 2.007), 1.129 παραβάσεις σχετικά με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, η αδήλωτη εργασία (αριθμός παραβάσεων: 717), η μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων εορτών και λοιπών αποδοχών (αριθμός παραβάσεων: 620), η άρνηση εισόδου και πρόσβασης, παροχής στοιχείων ή πληροφοριών ή παροχής ανακριβών στοιχείων (αριθμός παραβάσεων: 565) κτλ.

    Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

  • Σε εξέλιξη οι έλεγχοι  στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την ΠΔΕ
    Σε εξέλιξη οι έλεγχοι  στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη και οι κλινικές διερευνήσεις σε όλη την ΠΔΕ

    Ξεκίνησαν οι επιτόπιες επισκέψεις των κτηνιάτρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ζώνη επιτήρησης για την πανώλη των μικρών μηρυκαστικών στην περιοχή Λυκουρίας της Π.Ε Αχαΐας.

    Την Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε 18 εκτροφές αιγοπροβάτων της περιοχής, ελέγχθηκαν κλινικά 2796 ζώα και ελήφθησαν 47 αιμοδείγματα που θα αποσταλούν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς στην Αθήνα. Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι κλινικές διερευνήσεις βάση επιδημιολογικής διερεύνησης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Από τα έως τώρα ευρήματα δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα στην Περιφέρεια.

    perf elegxoi panoli 2

    perf elegxoi panoli 4

    Παράλληλα πραγματοποιήθηκε έκτακτο κάλεσμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων των κτηνοτρόφων Καλαβρύτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Καλαβρύτων σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων όπου έγινε ενημέρωση των αγροτών 250 κτηνοτρόφων, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια, του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, του Διευθυντή την Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας κ Κώστα Μήλιου, του Διευθυντή του ΕΦΕΤ Δημήτρη Τσιμπούκη, στελεχών του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και Παραγωγών. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή περισσότερων των 250 κτηνοτρόφων.

    Οι έλεγχοι στην ζώνη επιτήρησης και οι κλινικές διερευνήσεις βάση επιδημιολογικής διερεύνησης σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    perf elegxoi panoli 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΑΑΔΕ: Θερινοί έλεγχοι στο σύνολο της επικράτειας
    ΑΑΔΕ: Θερινοί έλεγχοι στο σύνολο της επικράτειας

    Σε τρεις άξονες θα κινηθούν οι θερινοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ που θα καλύψουν, εκτός από τις τουριστικές περιοχές και τα θέρετρα, το σύνολο της επικράτειας. Ουσιαστικά, θα ενισχυθεί σημαντικά το περσινό μοντέλο ελέγχων, το οποίο κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο.

    Τα τρία κύρια χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, έχουν ως εξής:

    1. Χωρητικότητα: Αυτό σημαίνει full έλεγχοι σε μια πόλη ή περιοχή από ελεγκτές άλλων πόλεων ή περιοχών. Για παράδειγμα, ελεγκτές από τις Σέρρες θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα είναι άγνωστοι.

    2. Κυκλικότητα: Ήτοι, στους ελέγχους συμμετέχουν όλες οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ως εξής:

    -Αρχικά, τις επιχειρήσεις π.χ. της Σαντορίνης θα «επισκεφθούν» ελεγκτές από το νησί. Δεν απαιτείται κατ' ανάγκη να βρουν παραβατικότητα, αλλά αρκεί και η καταγραφή της συμπεριφοράς. «Οι ντόπιοι θα ηρεμήσουν έτσι, θεωρώντας ότι οι έλεγχοι τελείωσαν», αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ στέλεχος της ΑΑΔΕ που έχει μετάσχει σε παρόμοιους ελέγχους.

    -Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο νησί ελεγκτές από άλλη περιοχή της χώρας.

    -Και στο τέλος, αναλαμβάνουν ρόλο οι ελεγκτές της Υπηρεσίας Ελέγχων και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ). Σε αυτούς θα δοθούν τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις δύο προηγούμενες περιπτώσεις και οι έλεγχοι πλέον θα είναι στοχευμένοι.

    3. MyData: Εδώ θα υπάρξει συνεχής σύγκριση της φετινής με την περσινή συναλλακτική δραστηριότητα και τα στοιχεία που θα προκύπτουν θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες υπηρεσίες για ανάλογους στοχευμένους ελέγχους. Παράλληλα, ο αλγόριθμος θα «σαρώνει» τα πάντα σχετικά με την περιουσία του ελεγχόμενου, όπως καταθέσεις, ακίνητα, κ.λπ.

    «Βεβαίως θα υπάρξουν προληπτικοί έλεγχοι στους δρόμους των πόλεων, στα νησιά και αλλού, αλλά το MyData θα "βλέπει" όλη την Ελλάδα», τονίζουν χαρακτηριστικά τα στελέχη της ΑΑΔΕ.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, για το σύνολο του τρέχοντος έτους επιδιώκεται η είσπραξη εσόδων 65,01 δισ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, εκτός όλων των άλλων, θα πραγματοποιηθούν 10.000 έλεγχοι με αξιοποίηση στοιχείων διασταυρώσεων και αποκλίσεων (POS, MyData), 2.555 στοχευμένοι έλεγχοι, 6.345 στοχευμένοι προτεραιοποιημένοι έλεγχοι, 3.000 έλεγχοι κατόπιν πληροφοριακών δελτίων και πληροφοριακών εκθέσεων την ΥΕΔΔΕ, 1.600 έκτακτοι και διασταυρωτικοί έλεγχοι, τουλάχιστον 42.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι πρόληψης από τις ΔΟΥ, τα ΕΛΚΕ και την ΥΕΔΔΕ, σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές, ή κλάδους επιτηδευματιών, ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών, και σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.

    Πηγή: cnn.gr

  • ΑΣΕΠ: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια - Προσόντα και κριτήρια ανά κατηγορία
    ΑΣΕΠ: Πώς θα υπολογίσετε τα μόρια - Προσόντα και κριτήρια ανά κατηγορία

    H εκπαίδευση (πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό), η εργασιακή εμπειρία και η γνώση ξένων γλωσσών είναι μερικά από τα κριτήρια που μοριοδοτεί το ΑΣΕΠ και κρίνουν σε μεγάλο ποσοστό την επιτυχία ή την αποτυχία του υποψηφίου να διεκδικήσει μια θέση στο Δημόσιο.

    Τι είναι όμως τα μόρια; Πρόκειται για ένα σύστημα κατηγοριοποίησης υποψηφίων για τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, με το οποίο βαθμολογούνται τα προσόντα τους, βάσει των κριτηρίων που περιλαμβάνει η κάθε προκήρυξη.

    Ως επί το πλείστον, το μεγαλύτερο ποσοστό καλύπτουν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, δηλαδή οι τίτλοι σπουδών ή τα πτυχία που έχει ο υποψήφιος.

    Ενώ σημαντικό ρόλο έχει και η εργασιακή εμπειρία, με τον κάθε μήνα να «μετράει» για επτά (7) μόρια. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει 12 μήνες προϋπηρεσίας, τα συνολικά μόρια από την προϋπηρεσία του θα είναι 84

    Προσόντα και κριτήρια που μοριοδοτούνται

    Για το ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό (κλικ εδώ):

    *1η φάση, πριν την συνέντευξη

    2.jpg

    Για το τακτικό προσωπικό:

    • Πανεπιστημιακής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (κλικ εδώ)
    3.jpg
    4.jpg
    5.jpg

    Για το εποχικό Προσωπικό με Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) ή Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ):

    • Πανεπιστημιακής/Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (κλικ εδώ)
    6.jpg
    7.jpg
    8.jpg

    Πηγή: cnn.gr

  • Πανελλήνιες: Οι σχολές που είχαν πέσει κάτω από 10.000 μόρια
    Πανελλήνιες: Οι σχολές που είχαν πέσει κάτω από 10.000 μόρια
    Αναλυτικά οι σχολές με τις χαμηλότερες βάσεις

    Το Υπουργείο Παιδείας είχε αναρτήσει αναλυτικούς πίνακες με τις σχολές και τα μόρια για την εισαγωγή στα ΑΕΙ το 2023.

    Πέρα από τις σχολές με τις υψηλές βάσεις και ζήτηση, συγκεντρώσαμε τις σχολές που έπεσαν κάτω από τα 10.000 μόρια.

    Aναλυτικά:

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ)

    9.985

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    9.975

    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

    9.950

    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

    9.931

    ΦΥΣΙΚΗΣ (ΛΑΜΙΑ)

    9.925

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

    9.916

    ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ) – ΠΑΝ. ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ

    9.903

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)

    9.900

    ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

    9.875

    ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

    9.875

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

    9.870

    ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    9.860

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ)

    9.850

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΧΑΝΙΑ)

    9.815

    ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

    9.810

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ)

    9.810

    ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    9.800

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

    9.800

    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΛΑΜΙΑ)

    9.715

    ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

    9.700

    ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

    9.670

    ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΑΜΟΣ)

    9.670

    ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

    9.670

    ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

    9.660

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ (ΒΟΛΟΣ)

    9.620

    ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

    9.620

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ (ΠΑΤΡΑ)

    9.615

    ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

    9.575

    ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

    9.558

    ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

    9.550

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

    9.535

    ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

    9.528

    ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

    9.510

    ΦΥΣΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)

    9.508

    ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ)

    9.500

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ – ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

    9.500

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

    9.475

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

    9.470

    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΠΟΛΗ)

    9.450

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

    9.425

    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

    9.425

    ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΝΑΥΠΛΙΟ)

    9.425

    ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)

    9.400

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

    9.385

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ)

    9.370

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΓΡΙΝΙΟ)

    9.360

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΡΤΑ)

    9.330

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

    9.325

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΛΗΜΝΟΣ)

    9.325

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΒΟΛΟΣ)

    9.325

    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠTΥΞΗΣ, ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ)

    9.300

    ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΝΑΥΠΛΙΟ)

    9.300

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

    9.275

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΘΗΝΑ)

    9.260

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

    9.220

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

    9.220

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

    9.220

    ΓΛΩΣΣΑΣ, ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

    9.200

    ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ) (ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ)

    9.181

    ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

    9.180

    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ)

    9.175

    ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

    9.170

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    9.130

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

    9.094

    ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΠΑΡΤΗ)

    9.080

    ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

    9.075

    ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ)

    9.070

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΛΑΡΙΣΑ)

    9.060

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

    9.060

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΞΑΝΘΗ)

    9.050

    ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΡΟΔΟΣ)

    9.040

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

    9.035

    ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

    9.030

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΦΛΩΡΙΝΑ)

    8.990

    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΔΡΑΜΑ)

    8.980

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΥΡΟΣ)

    8.950

    ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

    8.935

    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΠΑΤΡΑ)

    8.920

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ)

    8.909

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    8.840

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ)

    8.785

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΙΟΣ)

    8.700

    ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)

    8.675

    ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΔΡΑΜΑ)

    8.670

    ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

    8.665

    ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)

    8.650

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

    8.645

    ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ)

    8.600

    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ-ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΑΜΟΣ)

    8.575

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ)

    8.545

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)

    8.540

    ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΣΠΑΡΤΗ)

    8.500

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)

    8.450

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)

    8.440

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ)

    8.440

    ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

    8.375

    ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ

    8.350

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΝΔΥΣΗΣ (ΚΙΛΚΙΣ)

    8.350

    ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

    8.350

    ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)

    8.350

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ)

    8.350

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΘΗΒΑ)

    8.345

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

    8.270

    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

    8.250

    ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)

    8.220

    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΒΑΛΑ)

    8.180

    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

    8.070

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ)

    7.925

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΚΑΣΤΟΡΙΑ)

    7.915

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)

    7.775

    ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΓΡΕΒΕΝΑ)

    7.750

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)

    7.710

    ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ (ΜΥΤΙΛΗΝΗ)

    7.630

    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ (ΓΡΕΒΕΝΑ)

    7.560

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΚΟΖΑΝΗ)

    7.540

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΑΜΦΙΣΣΑ)

    7.180

    Πηγή:alfavita.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ