Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 08:31

Πετρόπουλος: Μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

«Στην κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κριθεί, αν θα μειωθούν ξανά οι συντάξεις» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8.

«Αν έρθει η ΝΔ, οι μειώσεις των συντάξεων θα επισυμβούν, γιατί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 20% στο 15% για τους μισθωτούς οδηγεί σε 2,5 δισ. ευρώ έλλειμμα το χρόνο. Και για να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα, θα έρθουν περικοπές στις συντάξεις» υποστήριξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, υπογραμμίζοντας ότι «και οι επικουρικές θα εξαφανιστούν, καθώς η ΝΔ έχει πει ότι θα κάνει μία διχοτόμηση των ασφαλισμένων. Οι νέοι θα μπουν σε έναν νέο πυλώνα και οι παλιοί θα μείνουν εκεί που είναι, οπότε θα γίνει αυτό που συνέβη με τους συνταξιούχους της Εθνικής, οι οποίοι δεν λαμβάνουν, επί ενάμιση χρόνο, επικουρική σύνταξη».

Σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Όπως είπε, σε μία εβδομάδα, έχουν επισκεφθεί την πλατφόρμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) περισσότερα από 185.000 άτομα, οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 36.000 και, έως χθες, είχαν γίνει 11.800 ρυθμίσεις οφειλών.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής και την ψήφο των συνταξιούχων, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν είδα χαρά και πανηγύρια στον ελληνικό λαό για τη ΝΔ από το αποτέλεσμα των εκλογών. Εμείς δεν επιλέξαμε κομματικό πελατολόγιο για την πολιτική μας. Επιλέξαμε να υποστηρίξουμε τους συνταξιούχους, γιατί οφείλαμε τη στήριξη σε αυτές τις ηλικίες και, έτσι, δεν κάναμε ούτε την περικοπή των συντάξεων».

«Ο κόσμος είχε μεγαλύτερες προσδοκίες για γρηγορότερη βελτίωση της ζωής του και δεν έγινε με τον τρόπο που και εμείς θα θέλαμε. Από τις 20 Αυγούστου, αποκτήσαμε ένα περιθώριο να κάνουμε πολιτικές, αλλά δεν κάναμε τα πάντα» κατέληξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιουνίου 2019 11:53

Σχετικά Άρθρα

  • Έρχεται ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους
    Έρχεται ρύθμιση έως 60 δόσεις σε ευάλωτους για χρέη στους δήμους

    Πρόθεση της κυβέρνησης να ρυθμίσουν τις οφειλές τους άτομα που χρωστούν και ποσά άνω των 10.000 ευρώ

    Σε ρύθμιση χρεών πολιτών προς τους δήμους προχωρά η κυβέρνηση και το επόμενο διάστημα θα δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να ρυθμίσει τα χρέη του με δόσεις και ν' απευθύνεται στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Τη δυνατότητα αυτή ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος μιλώντας στο Action24.

    Το πρόβλημα με τις οφειλές προς τους δήμους φάνηκε έντονο, ειδικά μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όταν ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι από διαφορετικές παρατάξεις δεν είχαν πληρώσει εγκαίρως τις οφειλές, με αποτέλεσμα να εκπίπτουν του αξιώματος.

    Ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι «πρέπει να κάνουμε μια ρύθμιση προκειμένου να δώσουμε στους δήμους και τη δυνατότητα να εισπράξουν και να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση αλλά και στους οφειλέτες να μπορέσουν να είναι συνεπείς και να ρυθμίσουν ό,τι είναι».

    Ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε πως «έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με το υπουργείο Οικονομικών. Στο νομοσχέδιο της Αυτοδιοίκησης υπάρχει διάταξη για τη ρύθμιση των οφειλών, ιδίως για τους ευαίσθητους οφειλέτες, δηλαδή εκείνους που δεν έχουν μεγάλα περιουσιακά στοιχεία και δεν έχουν και ακίνητη περιουσία, σημαντική στο όνομά τους, υπάρχει μια ρύθμιση που σχεδόν εκμηδενίζει τις προσαυξήσεις να μπορούν να πληρώσουν την οφειλή τους έως 60 δόσεις» πρόσθεσε.

    Στα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι η ρύθμιση να προβλέπει μείωση προσαυξήσεων από 75% έως 95%. Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο Θεόδωρος Λιβάνιος, είναι σε οφειλές άνω των 10.000 ευρώ να δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη, είτε φυσικό είτε νομικό πρόσωπο, να μπορεί παγίως να απευθυνθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

    «Είναι μια λύση που θα βοηθήσει αυτούς, που οφείλουν πολλά λεφτά στους δήμους προκειμένου να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να ρυθμίσουν μία και καλή την οφειλή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους».
    Πηγή: newsbomb.gr
  • Σπανάκης: «Ο νομός Ηλείας είναι αναπτυσσόμενος και με προοπτικές»
    Σπανάκης: «Ο νομός Ηλείας είναι αναπτυσσόμενος και με προοπτικές»

    Επίσκεψη Υφ. Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στην Ηλεία - «Οι απαντήσεις για τα Πανεπιστήμια δόθηκαν…» - Πρόβλημα όλων των ευρωπαϊκών χωρών η υποστελέχωση στα Νοσοκομεία - Εξετάζεται η λύση για τον δρόμο Πύργος-Τσακώνα

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Την πεποίθηση ότι η Ηλεία μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά και πως η έλευση επενδύσεων είναι προ των πυλών, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλης Σπανάκης κατά την χθεσινή του επίσκεψή στο νομό, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά και τον γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπ. Υγείας Άρη Αγγελή. Ωστόσο, σε ερωτήσεις που τέθηκαν σχετικά με την υποστελέχωση των Νοσοκομείων της περιοχής όπως και την απουσία Πανεπιστημιακών Τμημάτων, δεν διαφάνηκε να υπάρχει άμεση λύση στα συγκεκριμένα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή.

    Στο Επιμελητήριο Ηλείας βρέθηκε χθες το απόγευμα ο κ. Σπανάκης, συνοδευόμενος από τους κ.κ. Μαντά και Αγγελή, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας Κώστα Νικολούτσο, εκπροσώπων φορέων της πόλης και τοπικών κομματικών στελεχών. Νωρίτερα είχε προηγηθεί περιοδεία, με τον Υφ. Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλο, σε Δήμους της βόρειας Ηλείας, συναντήσεις με Δημάρχους, πολίτες, εργαζόμενους και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

    «Ο Νομός Ηλείας είναι αναπτυσσόμενος και με προοπτικές. Τα τελευταία χρόνια έχει θετικό πρόσημο τόσο στους δείκτες όσο και σε ζητήματα απασχόλησης. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 3000 οι θέσεις εργασίας και κατά 500 οι επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο απολογισμός στην επιχειρηματικότητα είναι θετικός αλλά θα δουλέψουμε ώστε να λύσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην περιοχή» τόνισε ο κ. Σπανάκης. «Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι να ενισχύσουμε την περιφερειακή ανάπτυξη στην πράξη. Η Ηλεία είναι ένας αναπτυσσόμενος νομός, με μεγάλο πλούτο που είναι το παραλιακό της μέτωπο. Οι επενδύσεις είναι ταυτισμένες με το νομό Ηλείας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε μόνο θετικά νέα».

    Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του ποσοστού ανεργίας τονίζοντας πως «Από το 17%, η ανεργία βαδίζει σε μονοψήφιο ποσοστό, οι εργοδότες καλούνται να καλύψουν θέσεις εργασίας και το ζήτημα είναι πώς θα βρεθούν εργαζόμενοι προκειμένου να αυξηθεί ο κύκλος εργασίας των επιχειρήσεων και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα».

    Αναφορική για την μετάκληση εργατών γης από τρίτες χώρες για την κάλυψη αναγκών στον πρωτογενή τομέα, τόνισε ότι σύντομα θα υπάρξουν επιπρόσθετες ενέργειες των αρμοδίων Υπουργείων που αφορούν και επιχειρήσεις της Ηλείας. «Εκτιμώ ότι είμαστε σε έναν πάρα πολύ καλό δρόμο. Η τροπολογία που δίνει άδεια εργασίας σε ανθρώπους που ήταν στην Ελλάδα και εργαζόντουσαν για μια 3ετία έλυσε μερικώς το πρόβλημα και προσπαθούμε για τη συνολική λύση» τόνισε.

    Spanakis EVE 2

    Πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές

    Επίσης ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας ότι οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια χαλαρή διαδικασία αλλά έχουν πολλαπλά μηνύματα. «Η ΝΔ διαθέτει ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο με προσωπικότητες, διαφορετικής ιδεολογικής και κομματικής αφετηρίας. Όμως η κοινή λογική και η στόχευση για τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη είναι ξεκάθαρη, έχουν τεθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αφορούν μια σειρά ζητημάτων όπως τη νέα ΚΑΠ, το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, και την καθιέρωση κοινών πολιτικών για την Άμυνα και το Μεταναστευτικό αλλά και ζητήματα της καθημερινότητας όπως την αντιμετώπιση της εισαγόμενης ακρίβειας. Ζητάμε από τους πολίτες να εμπιστευτούν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για να έχει η χώρα μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι ραγδαίες και η Ελλάδα χρειάζεται μια ευρύτερη πολιτική σταθερότητα αλλά και ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα στο εξωτερικό».

    Δρόμος Πύργος-Τσακώνα, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια

    Παίρνοντας το λόγο ο κ. Αγγελής για το θέμα της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία της Ηλείας, τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα κοινό για όλες τις χώρες της Ευρώπης. «Δεν είναι μόνο θέμα του νομού ή εθνικό αλλά ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Οι συζητήσεις που γίνονται αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε. αφορούν τον σχεδιασμό ποικιλόμορφων κινήτρων οικονομικών και μη ώστε να μπορέσουν τα Υπουργεία όλων των χωρών της Ε.Ε. να σχεδιάσουν με το βέλτιστο τρόπο, σωστά οικονομικά κίνητρα και μη, για να κλείσουν τα κενά στο σύστημα υγεία».

    Επιπλέον ο γ.γ. ενημέρωσε ότι στο Υπ. Υγείας σχεδιάζεται ο νέος Χάρτης Υγείας που θα δημοσιευθεί σύντομα και βάσει αυτού θα σχεδιαστούν οι πολιτικές ώστε να καλυφθούν τα κενά.

    Ο κ. Μαντάς πήρε το λόγο αναφορικά με το δρόμο Πύργος-Τσακώνα-Καλό Νερό, τονίζοντας ότι έχουν κατατεθεί τρεις προτάσεις από την Ολυμπία Οδό στο Υπ. Υποδομών, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των 22 χλμ στην περιοχή του Καϊάφα «Οι προτάσεις αξιολογούνται και σύντομα εκτιμώ ότι θα έχουμε την απόφαση της κυβέρνησης ώστε να αναζητηθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο και να έχουμε τη σύνδεση των δύο Νομών».

    Σε ερώτηση που τέθηκε για την απουσία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, ο κ. Σπανάκης ήταν ιδιαίτερα φειδωλός απαντώντας «Είναι ένα θέμα που έχουν δοθεί απαντήσεις στο παρελθόν. Δεν θα πούμε κάτι που δεν θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε».

  • «Πλέγμα» οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Ηλείας: Αυτοψία - Ενημέρωση Β. Γιαννόπουλου στις περιοχές εκτέλεσης εργασιών
    «Πλέγμα» οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Ηλείας: Αυτοψία - Ενημέρωση Β. Γιαννόπουλου στις περιοχές εκτέλεσης εργασιών

    Σε εξέλιξη σημαντικά έργα, με σύγχρονο οδοφωτισμό και παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης οδοφωτισμού της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που ξεκίνησε από τον Πύργο με κατεύθυνση προς Πάτρα. Τις εργασίες του έργου, με το οποίο επιλύεται ένα σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα, παρακολούθησε από κοντά σήμερα, Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

    Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Ιανουάριο από τον Πύργο με την αντικατάσταση – σε πρώτη φάση – των συμβατών φωτιστικών σωμάτων, με νέους λαμπτήρες τύπου LED, καθώς στους κύριους στόχους του έργου συμπεριλαμβάνεται και η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία υπολογίζεται στο 55% της προηγούμενης κατανάλωσης. Στην παρούσα, Β΄ φάση, γίνεται αντικατάσταση των κατεστραμμένων στύλων και επισκευή του εσωτερικού μηχανισμού τους, προκειμένου να αποκατασταθεί με αυτόν τον τρόπο η επαναλειτουργία των φωτιστικών σωμάτων που είχαν λεηλατηθεί στο παρελθόν, θέτοντας έτσι εκτός λειτουργίας μεγάλα τμήματα του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, επισκέφθηκε τις περιοχές όπου εργάζονται τα τεχνικά συνεργεία, στις διασταυρώσεις Βουνάργου και Λαστεΐκων, και ενημερώθηκε αναλυτικά για την πορεία του έργου από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Μάλιστα, όπως ο ίδιος εξήγησε στον κ. Γιαννόπουλο, η παρούσα φάση του έργου είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς πέραν των λεηλασιών στους στύλους, έχουν διαπιστωθεί σοβαροί βανδαλισμοί και στα υπόγεια εσωτερικά κανάλια του δικτύου, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο αποκατάστασης και επιφορτίζει τα τεχνικά συνεργεία με επιπλέον εργασίες, οι οποίες δεν είχαν προβλεφθεί αρχικά. Ωστόσο, τον διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την πλήρη κάλυψη των αναγκών που έχουν ανακύψει και την επαναλειτουργία του συνόλου των στύλων, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία.

    «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σύνθετο και απαιτητικό έργο, λόγω των βανδαλισμών και λεηλασιών που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν - για την κλοπή του χαλκού των καλωδίων - με συνέπεια να τίθεται εκτός λειτουργίας το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού σε πολλά τμήματα των Εθνικών Οδών, καθώς δεν είναι ένα φαινόμενο που αφορά μόνο την Ηλεία. Με την ολοκλήρωση του έργου, αντιμετωπίζουμε συνολικά το πρόβλημα σε όλο το μήκος της Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, μέχρι και την Αρχαία Ολυμπία. Εξασφαλίζεται λοιπόν επαρκής και ποιοτικός φωτισμός, ενισχύεται η οδική ασφάλεια κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ έχουμε ήδη και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας καθώς πριν το Πάσχα ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλιών λαμπτήρων με νέους, τύπου LED» σημειώνει ο κ.Γιαννόπουλος.

    Αναβάθμιση της εισόδου του Πύργου

    Η οδική ασφάλεια ενισχύεται σημαντικά – όπως εξήγησε ο κ.Γιαννόπουλος – όχι μόνο από το έργο οδοφωτισμού, αλλά και με άλλα οδικά έργα, όπως αυτό της βελτίωσης και αναβάθμισης της Εισόδου του Πύργου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας επισκέφθηκε την ανατολική πλευρά της πόλης, παρακολουθώντας από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, έως και την Ε.Ο. Πατρών – Πύργου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η αντικατάσταση του φθαρμένου και επικίνδυνου ασφαλτοτάπητα ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή, επιλύοντας ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα και σ’ αυτή την είσοδο/έξοδο του Πύργου, ενώ θα ακολουθήσουν οι διαγραμμίσεις. Παράλληλα – στο πλαίσιο του ίδιου έργου –πραγματοποιούνται και εργασίες αποψιλώσεων και καθαρισμού στις διαχωριστικές νησίδες μεταξύ του κύριου οδικού άξονα της Ε.Ο, και της βοηθητικής οδού.

    gianop pirgos odofotismos 2

    gianop pirgos odofotismos 3

    gianop pirgos odofotismos 4

    gianop pirgos odofotismos 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η Δ. Μιχαηλίδου καταγγέλλει: Η νοσηλεύτρια έδινε επί 2 μήνες ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά – Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή
    Η Δ. Μιχαηλίδου καταγγέλλει: Η νοσηλεύτρια έδινε επί 2 μήνες ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά – Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή

    Συνέχεια στη μυστηριώδη ιστορία με τη νοσηλεύτρια η οποία εφέρετο να χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε παιδιά, έδωσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε πως μετά την ΕΔΕ προέκυψε ότι «από το φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα», οπότε όπως είπε «τώρα το ζήτημα είναι διπλό».

    «Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει καταγγελία πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ» δήλωσε στην ΕΡΤ.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η υπόθεση έχει πάει ήδη στην Εισαγγελία ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

    «Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν» είναι το μεγάλο ερώτημα της κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

    «Το ζήτημα είναι στον εισαγγελέα, με δική μας απόφαση, από την ίδια κιόλας μέρα. Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία πλέον δεν εργάζεται στη δομή» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Χρέη στα Ταμεία: «Μαγνήτης» η νέα ρύθμιση των 24 δόσεων – Πότε χάνoνται τα ευεργετήματα
    Χρέη στα Ταμεία: «Μαγνήτης» η νέα ρύθμιση των 24 δόσεων – Πότε χάνoνται τα ευεργετήματα

    Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης επιτρέπεται η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης ανά δωδεκάμηνο και η τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας γίνεται υποχρεωτικά μέχρι την ημερομηνία καταβολής της επόμενης δόσης

    Mέσα σε ένα μήνα, από το τέλος Νοεμβρίου που ξεκίνησαν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, περίπου 43.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ έχουν κάνει χρήση της νέας ρύθμισης των 24 δόσεων, διακανονίζοντας ποσά που αγγίζουν τα 260 εκατ. ευρώ.

    Ειδικότερα κατά το πρώτο διάστημα εφαρμογής της νέας πάγιας ρύθμισης, εντάχθηκαν ήδη 30.153 οφειλέτες, ενώ άλλοι 13.271 που ήταν στη ρύθμιση των 12 δόσεων επέλεξαν αυτή των 24.

    Υπενθυμίζουμε ότι εφόσον τηρούνται οι όροι της ρύθμισης:

    • Χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.
    • Παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του οφειλέτη και η σχετική δικογραφία τίθεται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Για τυχόν απώλεια της ρύθμισης, το ΚΕΑΟ υποχρεούται να ενημερώσει αμελλητί. Υποβάλλει σχετική βεβαίωση του χρόνου απώλειας της ρύθμισης και του υπολειπόμενου οφειλόμενου χρέους, στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος με πράξη του ανασύρει τη δικογραφία από το αρχείο και συνεχίζει την ποινική διαδικασία.
    • Να σημειωθεί ότι απώλεια ρύθμισης επέρχεται εφόσον:

      δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα δεύτερη δόση εντός εκάστου δωδεκαμήνου ρύθμισης ή/και
      δημιουργηθεί νέα οφειλή.

      Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης επιτρέπεται η καθυστέρηση πληρωμής μιας δόσης ανά δωδεκάμηνο και η τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας γίνεται υποχρεωτικά μέχρι την ημερομηνία καταβολής της επόμενης δόσης. Στην περίπτωση αυτή όμως, επιβάλλεται προσαύξηση εκπρόθεσμης καταβολής, η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 15% επί του ποσού της δόσης.

    Η απώλεια της πάγιας ρύθμισης συνεπάγεται:

    Την κατάσταση ως απαιτητού του συνόλου του υπολοίπου της οφειλής που παραμένει ανεξόφλητο και των αναλογούντων σε αυτό προσαυξήσεων.
    Την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα, άρα ενεργοποίηση και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
    Την απαγόρευση υπαγωγής της οφειλής σε νέα ρύθμιση, μετά τη μη εμπρόθεσμη καταβολή και δεύτερης δόσης εντός του δωδεκαμήνου.

    Αναδρομικό πάγωμα επιτοκίων
    Την ίδια ώρα «παγώνουν» αναδρομικά από τις 13 Σεπτεμβρίου 2022 και για ένα χρόνο τα επιτόκια με τα οποία επιβαρύνονται οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία.

    Το υπουργείο προχώρησε στη συγκεκριμένη διάταξη προκειμένου να εναρμονιστεί με αντίστοιχη πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για τις οφειλές προς την εφορία, με δεδομένο τόσο το ότι το επιτόκιο που επιβαρύνει ένα πλάνο ρύθμισης καθορίζεται κατά τη χρονική στιγμή της αίτησης ρύθμισης, όσο και ότι η αύξηση του πληθωρισμού έχει οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια.

    Έτσι, τα επιτόκια των ήδη ενεργών ρυθμίσεων είναι σταθερά και δεν επηρεάζονται ούτε από τις ενέργειες της ΕΚΤ άρα ούτε και από τη νέα διάταξη.

    Πρακτικά, η νέα διάταξη οδηγεί σε επιτόκιο για τα ρυθμισμένα χρέη 5,5%, ήτοι 5% βάσει της ρύθμισης, συν 0,5% λόγω του επιτοκίου της ΕΚΤ, όπως αυτό ήταν πριν από τις 13/9/2022 και όχι 2%, όπως είναι σήμερα. Αντίστοιχα, για τα χρέη που βρίσκονται εκτός ρύθμισης, το επιτόκιο «παγώνει» για ένα χρόνο στο 8% συν 0,5%, ήτοι 8,5%.

    Πόσο αυξήθηκε το χρέος

    Υπενθυμίζεται ότι με βάση την τελευταία διαθέσιμη έκθεση του ΚΕΑΟ, στο τέλος Σεπτεμβρίου, το συνολικό χρέος στο ΚΕΑΟ ήταν 45,46 δισ. ευρώ. Οι συνολικές ενεργές ρυθμίσεις ήταν 356.208 και το ρυθμισμένο ποσό ξεπερνούσε τα 4,2 δισ. ευρώ.

    Ειδικά στην «πάγια» ρύθμιση των 12 δόσεων τότε είχαν καταγραφεί 97.559 ενεργοί οφειλέτες που κατέβαλαν κανονικά τις μηνιαίες δόσεις τους, με το συνολικά ρυθμισμένο ποσό να ανέρχεται στα 578.464.106 ευρώ.

    Μέσα σε ένα τρίμηνο, το χρέος είχε αυξηθεί κατά 2,06 δισ. ευρώ, λόγω της αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο.

    Πηγή: imerisia.gr

  • Επίδομά ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τα 250 ευρώ
    Επίδομά ακρίβειας: Ποιοι θα πάρουν τα 250 ευρώ

    H κυβέρνηση πρόκειται να χορηγήσει ένα νέο επίδομα ακρίβειας σε χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους συμπολίτες μας ύψους 250 ευρώ, σύμφωνα με όσα είπε η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Οι διαφορές σε σχέση με την προηγούμενη καταβολή είναι πως το ποσό αυξάνεται κατά 50 ευρώ ενώ ανοίγει και η βεντάλια των δικαιούχων.

    Η ημερομηνία καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους θα είναι μεταξύ 15 και 22 Δεκεμβρίου.

    Χαρακτηριστικά η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως το υπουργείο θα φροντίσει το επίδομα ακρίβειας να δοθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου οι δικαιούχοι να βοηθηθούν οικονομικά ενόψει των εορτών.

    «Σχεδόν το 1/3 των συμπολιτών μας θα βοηθηθεί από το κράτος με αυτό το έξτρα επίδομα» σημείωσε.

    Οι δικαιούχοι

    Δικαιούχοι είναι οι εξής κατηγορίες:

    • 1 εκατ. συνταξιούχοι (από 634.000 που ίσχυε πέρυσι), με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ (έναντι 7.200), ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 16.800 ευρώ (έναντι 14.400) και ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ (έναντι 200.000 ευρώ),
    • 35.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ,
    • 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος που θα λάβουν διπλή δόση τον Δεκέμβριο,
    • 172.000 δικαιούχοι επιδόματος ΑμεΑ,
    • 800.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ, θα λάβουν αυξημένο επίδομα κατά 50%,
    • 100.000 μακροχρόνια άνεργοι από 12 έως 24 μήνες –στη βάση του μοντέλου που εφαρμόστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας- που δεν είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

    Συνολικά, οι δικαιούχοι του μέτρου είναι 2,3 εκατομμύρια πολίτες και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 496 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 250 εκατ. ευρώ αφορούν στους συνταξιούχους.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Ποιοι υπάγονται στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών έως 240 δόσεις
    Ποιοι υπάγονται στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών έως 240 δόσεις

    Με σχετική εγκύκλιο η ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αιτήσεις οφειλών εντός του ισχύοντος πλαισίου

    Διευκρινίσεις αναφορικά με τις οφειλές που εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό προς ρύθμιση σε έως και 240 δόσεις παρέχει η φορολογική διοίκηση.

    Με σχετική εγκύκλιο η ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αιτήσεις οφειλών εντός του ισχύοντος πλαισίου. Στην εξωδικαστική ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές προς το Δημόσιο που είναι βεβαιωμένες, μεταξύ αυτών και οι προσαυξήσεις, τα πρόστιμα και οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής.

    Εξαιρούνται, αντιθέτως, οι απαιτήσεις από ανακτήσεις κρατικών ενισχύσεων, οφειλές από τελωνειακούς δασμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οφειλές προς αλλοδαπό Δημόσιο, οφειλές υπέρ άλλων τρίτων που βεβαιώνονται και εισπράττονται κατά ΚΕΔΕ και οι οφειλές που έχουν ήδη ρυθμιστεί.

    Το ισχύον πλαίσιο της εξωδικαστικής ρύθμισης δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο σε έως 240 έντοκες μηνιαίες δόσεις. Ο αριθμός καθορίζεται βάσει της ικανότητας αποπληρωμής του οφειλέτη και προβλέπει ως ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ, χωρίς περίοδο χάριτος. Το τελικό ποσό αποπληρωμής και ο προσδιορισμός των δόσεων υπολογίζονται αυτοματοποιημένα μέσω σχετικού υπολογιστικού εργαλείου.

    Ο εξωδικαστικός μηχανισμός προβλέπει και τη διαγραφή οφειλών. Βασική προϋπόθεση είναι ότι το Δημόσιο δεν θα βρίσκεται σε χειρότερη οικονομική θέση από αυτήν στην οποία θα βρισκόταν σε περίπτωση ρευστοποίησης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη στο πλαίσιο διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης. Στη διαγραφή οφειλών εξαιρείται η βασική οφειλή από παρακρατούμενους και επιρριπτόμενους φόρους.

    Κατά το διάστημα ισχύος της σύμβασης αναδιάρθρωσης προβλέπεται η άρση των κατασχέσεων απαιτήσεων μετά την απόφαση του προϊσταμένου της αρμόδιας υπηρεσίας της φορολογικής διοίκησης. Εκδίδεται υποχρεωτικά κατόπιν αίτησης του οφειλέτη και μόνο αν έχει εξοφληθεί ποσοστό 75% του συνολικού προς καταβολή στο Δημόσιο ποσού της σύμβασης αναδιάρθρωσης οφειλών. Σε περίπτωση καθυστέρησης στην καταβολή δόσεων η ρύθμιση χάνεται.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η ρύθμιση χάνεται σε περίπτωση καθυστέρησης στην καταβολή των δόσεων που ορίζονται στη σύμβαση αναδιάρθρωσης για τις οφειλές προς το Δημόσιο, με συνέπεια το συνολικό ύψος του ποσού σε καθυστέρηση να υπερβαίνει αθροιστικά είτε την αξία τριών δόσεων είτε την αξία τουλάχιστον του 3% του συνολικά οφειλόμενου στο Δημόσιο ποσού σύμφωνα με τη σύμβαση.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Βούλτεψη: Σε εφαρμογή στην Ηλεία το πρόγραμμα ένταξης και εργασίας προσφύγων
    Βούλτεψη: Σε εφαρμογή στην Ηλεία το πρόγραμμα ένταξης και εργασίας προσφύγων

    Με αφορμή το πρόγραμμα ένταξης στην αγορά εργασίας των προσφύγων, στο οποίο εντάσσεται η Ηλεία και η Ήπειρος, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, ολοκλήρωσε την διήμερη παρουσία της στο νομό, με την επίσκεψή της στο δημαρχείο Ανδραβίδας Κυλλήνης, όπου είχε τη δυνατότητα να συναντηθεί με τον δήμαρχο Γιάννη Λέντζα και να ξεναγηθεί στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Μυρσίνη.

    Όπως τόνισε μάλιστα, η εικόνα που αποκόμισε από την δομή, στην οποία φιλοξενούνται κυρίως μονογονεϊκές οικογένειες, γυναίκες με παιδιά, είναι πάρα πολύ θετική και βασικός στόχος είναι η προστασία των ανθρώπων αυτών.

    «Όταν οι άνθρωποι είναι προστατευμένοι, και είναι προστατευμένοι κυρίως από εμπορία ανθρώπων, τότε μπορούμε να μιλάμε για ένταξη. Δε μιλάμε όμως για ένταξη όταν οι άνθρωποι ζουν σε ανασφάλεια. Και ειδικά τα παιδιά και οι γυναίκες.

    Από αυτή την άποψη θα στηρίξω το έργο εδώ του διοικητή, είναι ένα σημαντικό έργο για το υπουργείο μας, κυρίως διότι ενόψει των νέων προγραμμάτων θα βρούμε εδώ ανθρώπους, γυναίκες, παιδιά, άντρες που θέλουν να ενταχθούν και να εργαστούν και θα θελήσουν εκπαίδευση. Είμαι επίσης πάρα πολύ ευχαριστημένη, που ένα όραμά μου όπως ήταν το πρόγραμμα αυτό, ένα όραμά μου τα παιδιά να περνούν ομαλά από την άτυπη στην τυπική εκπαίδευση εδώ γίνεται πραγματικότητα. Είναι η γέφυρα εκπαίδευσης που έχουμε δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο και αυτό έκανε την σχολική χρονιά που τελείωσε την καλύτερη σχολική χρονιά, για παιδιά πρόσφυγες από τότε που ξεκίνησε το προσφυγικό πρόβλημα» τόνισε η κα Βούλτεψη ενώ αναφερόμενη στο πρόγραμμα στο οποίο έχει ενταχθεί η Ηλεία ανέφερε πως:

    «Το έχω πει όλες αυτές τις μέρες ότι η Ηλεία, είναι μία από τις δύο περιφέρειες, μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου, που είναι από τις πρώτες περιφέρειες, που θα ξεκινήσουν τα προγράμματά μας. Σίγουρα η Ηλεία, θα αποκτήσει τις προϋποθέσεις να είναι και χώρος φιλοξενίας αλλά και χώρος ανάπτυξης της οικονομίας, γιατί όπως είπαμε όσο πιο πολλοί άνθρωποι εργάζονται στην παραγωγή, στην βιομηχανία, στα χωράφια, τόσο μεγαλύτερο ΑΕΠ έχουμε και άρα βρίσκουμε εργασία για όλους, και για Έλληνες και για πρόσφυγες.

    Επειδή σε μας τα βασικά μας προγράμματα είναι το αγροτικό και το τουριστικό και η Ηλεία είναι μία αγροτική περιοχή και με προϊόντα που για μας είναι σημαντικά στις εξαγωγές όπως η φράουλα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα, και επειδή είναι συγχρόνως και τουριστική περιοχή, έχουμε την Ολυμπία, πρέπει να υπάρχει προσωπικό και στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, η Ηλεία είναι ένα κέντρο και για τον αγροτικό τομέα αλλά και για τον τουριστικό. Και νομίζω ότι δεν έχουμε κάνει λάθος».

    Σχολιάζοντας το θέμα του εγκλωβισμού των προσφύγων στην νησίδα του Έβρου, η υφυπουργός σημείωσε ότι:

    «Δημοσιότητα αρνητική προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν για την Ελλάδα, οι οποίοι κατά βάση, εξυπηρετούν την Τουρκία, η οποία Τουρκία, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άρα λοιπόν, όποιος αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τέτοια επιχειρήματα, ουσιαστικά εξυπηρετεί την παράνομη και απάνθρωπη συμπεριφορά της Τουρκίας. Θέλω να θυμίσω ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στις νησίδες και που έγινε τέτοιους θόρυβος στην Ελλάδα κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν ακριβώς πρόσφυγες με την έννοια ότι ζούσαν σε καταυλισμούς, ήταν άνθρωποι οι οποίοι ζούσαν σε σπίτια, απόλυτα ενσωματωμένοι, με δουλειές, με καταστήματα, που τους άρπαξε μέσα από τα σπίτια τους οι στρατοχωροφυλακή όπως πριν έναν αιώνα, στις πιο μαύρες σελίδες μας, άρπαζαν τους Πόντιους, τους Αρμένιους και τους Μικρασιάτες και οι άνθρωποι αυτοί δεν ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα. Τους πήγαν στην νησίδα με αυτό τον σκοπό.

    Θέλω να ρωτήσω το εξής. Αν η Τουρκία αποφασίσει 10 φορές τη μέρα να πηγαίνει από 50 ανθρώπους σε κάθε νησίδα, η Ελλάδα τι θα κάνει; Θα μεταφέρει τους ανθρώπους στην Ελλάδα και θα παίξει το παιχνίδι της Τουρκίας που ουσιαστικά κάνει εσωτερικό εκτοπισμό κυρίως των Σύρων και αν βλέπω καλά τα στοιχεία των Παλαιστινίων για πρώτη φορά στην Ελλάδα διότι η Τουρκία έκανε συμφωνία τώρα άλλη με το Ισραήλ και εκδιώκει και αυτούς στους οποίους υποτίθεται ότι έδινε την προστασία της; Λοιπόν, όποιος συμπεριφέρεται με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας, τα οποία είναι να διώξουν τους Σύρους στο βόρειο τμήμα της Συρίας, εξαιρετικά στρατιωτικοποιημένο, στο οποίο η Τουρκία επιχειρεί συνεχώς και κάνει εισβολές, δημιουργεί πρόσφυγες και τώρα θέλει να κάνει ένα νέο εποικισμό όπως έκανε στην Κύπρο και να μεταφέρει ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν από τα χωριά τους στην Συρία για να φύγουν από τον πόλεμο. Δεν έφυγαν για να πάνε σε μία άλλη περιοχή της Συρίας. Άρα λοιπόν, όποιος θέλει να εξυπηρετήσει αυτά τα σχέδια, πρέπει να βγει και να το πει» επεσήμανε η κα Βούλτεψη η οποία συνοδευόταν από τους Γραμματείς του Υπουργείου, Μανώλη Λογοθέτη και Βαγγέλη Κωνσταντίνου.

    Παράλληλα υφυπουργός ενημερώθηκε από τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή και αφορά στην έλλειψη εργατών γης, ενώ στη συνέχεια ο κ. Λέντζας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι:

    «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που επισκέφτηκε τον Δήμο μας η υπουργός με τους γενικούς γραμματείς, από το 2020 και για πρώτη φορά έχουν ξεκινήσει ανταποδοτικά από το υπουργείο προς τον Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης λόγω της φιλοξενίας των προσφύγων της Μυρσίνης κάποιες χρηματοδοτήσεις, ώστε να μπορούμε να βελτιώσουμε τις υποδομές. Ήδη ένα έργο έχει ολοκληρωθεί και αφορά στον ηλεκτροφωτισμό της οδού Καλφιώτη στην Ανδραβίδα, μέσα στον Σεπτέμβρη θα έχουμε και την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού από την δομή της Μυρσίνης, μέσα στην Μυρσίνη, το φίλτρο για το νερό που αφορά την Μυρσίνη κι άλλα προγράμματα τα οποία πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν. Συζητήσαμε τα προβλήματα για τους εργάτες γης, θέσαμε τους προβληματισμούς μας, θέσαμε ότι αυτή τη στιγμή παρατηρείται έλλειψη εργατών γης και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο δικός μας Δήμος, αγροτικός κατά κύριο λόγο, να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τόσο στην συγκομιδή όσο και στις καλλιέργειες και αυτό ταυτόχρονα μετακυλίεται και στην ελληνική οικονομία, γιατί είναι και μεγάλος ο αριθμός των εξαγωγών, άρα χάνουμε κι από κει κάποια χρήματα, τα οποία αυτή την περίοδο είναι πολύ χρήσιμα. Μιλήσαμε με την κα Βούλτεψη, θα ξεκινήσουν προγράμματα από τον Σεπτέμβρη θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί της, θα εξαντλήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τόσο για τον Δήμο όσο και για την δομή, έτσι ώστε να βελτιωθούν όλες αυτές οι συνθήκες και γενικά, ότι μπορούμε να αποκομίσουμε σαν όφελος, θα το κυνηγήσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα και περισσότερα έργα».

    Από την πλευρά του ο διοικητής της δομής στην Μυρσίνη Ναμπίλ Μοράντ αναφερόμενος στην δομή φιλοξενίας προσφύγων, τόνισε ότι αποτελεί διαφήμιση για την Ελλάδα, ενώ σχετικά με την επίσκεψη της υφυπουργού σημείωσε πως:

    «Η κα Βούλτεψη ήρθε για πρώτη φορά, όπως ξέρετε η δομή της Μυρσίνης είναι διαφήμιση για την Ελλάδα, ήδη έχει ακούσει τα καλύτερα λόγια αλλά σήμερα ήρθε να δει από κοντά πως λειτουργούμε και πως είναι οι εγκαταστάσεις. Θεωρώ πως λειτουργούμε σωστά, οι πρόσφυγες που είναι εδώ, έχουν πολύ καλή σχέση με τους κατοίκους που ζουν εδώ στην Μυρσίνη με τις άλλες πόλεις, οι περισσότεροι βοηθούν, δουλεύουν σε χωράφια και σε άλλες δουλειές, αυτός ήταν ο στόχος, η ένταξη δηλαδή των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Αυτός είναι και ο στόχος της υφυπουργού, που ήρθε σήμερα να δει την δομή μας, που θα είναι μέσα στο καινούργιο πρόγραμμα για την ένταξη και την επαγγελματική κατάρτιση των προσφύγων. Πιστεύω ότι θα είναι κάτι πολύ καλό κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε 150 πρόσφυγες από τους οποίους 80 παιδιά περίπου και 35 γυναίκες. Πλέον δεν υπάρχουν ροές από το εξωτερικό».

    Τέλος, ο κ βουλευτής της Ν.Δ Ανδρέας Νικολακόπουλος τόνισε ότι: «… είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης της υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής της σε κυρίας Σοφίας Βούλτεψη και σήμερα επισκεφτήκαμε και την δομή της Μυρσίνης. Θέλω να πω, ότι φαίνεται εδώ πέρα ότι στο μεταναστευτικό γίνεται μία πολύ καλύτερη διαχείριση, μία πολύ καλύτερη πολιτική αντιμετώπιση, η οποία δεν περιλαμβάνει μόνο τον καλύτερο έλεγχο των συνόρων, δεν περιλαμβάνει μόνο την μείωση των ροών αλλά περιλαμβάνει και την διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης. Και νομίζω, οτι όταν μιλάμε για ανθρωπισμό, σε σχέση με την προσέγγιση του μεταναστευτικού, μιλάμε ακριβώς για αυτά τα οποία βλέπουμε στις δομές της Ηλείας, γιατί πραγματικά η Ηλεία περηφανεύεται ότι έχει δυο από τις καλύτερες δομές στην Ελλάδα. Άνθρωποι οι οποίοι όχι μόνο ενσωματώνονται και ζουν αρμονικά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες αλλά διαμορφώνουν καλύτερες συνθήκες και για την εκπαίδευσή τους. Ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο ανακοίνωσε υφυπουργός ότι η Ηλεία έχει επιλεχθεί μαζί με την περιφέρεια Ηπείρου έτσι ώστε από εδώ να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα σύνδεσης των προσφύγων με την αγορά εργασίας. Ακριβώς γιατί στην Ηλεία έχουμε μεγάλες ανάγκες σε εργατικό προσωπικό τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στον αγροτικό τομέα, είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκινάει από την Ηλεία αυτός ο σχεδιασμός, αυτό το πρόγραμμα. Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε και συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι αυτοί, άρα λοιπόν βλέπουμε από δω από την Ηλεία και στέλνουμε ένα μήνυμα ανθρωπισμού, ένα μήνυμα σωστής αντιμετώπισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Οι συνθήκες για τους πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλύτερες πλέον και στα νησιά αλλά και εδώ, ελέγχουμε τις ροές, φυλάσσουμε τα σύνορά μας και διαμορφώνουμε καλύτερες συνθήκες».

    Η περιοδεία της κας Βούλτεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή της στην κατασκήνωση του Green Camp, όπου φιλοξενούνται περίπου 40 παιδάκια από την Ουκρανία.

    voult mursin 2

    voult mursin 3

    voult mursin 4

    voult mursin 5

    voult mursin 6

    voult mursin 7

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch