Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 18:40

H Levante Ferries δρομολογεί και τρίτο πλοίο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Levante Ferries Group, παρά το γεγονός ότι για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2020, η μείωση του μεταφορικού έργου επιβατών στις γραμμές που εξυπηρετεί, ανέρχεται έως το -65% με συνεχή πτωτική τάση, και με ανάλογες μειώσεις και στις λοιπές κατηγορίες ναύλων (Ι.Χ., Φορτηγά, Λεωφορεία), ανακοινώνει πως αναλαμβάνει το κόστος και την ευθύνη και στις δύσκολες εποχές που τόσο η Ακτοπλοία όσο και το σύνολο της Χώρας μας βιώνει, να δρομολογήσει και τρίτο πλοίο.

Στην απόφασή της αυτή κατέληξε, πιστή στο όραμά της να παραμένει διαρκώς αφοσιωμένη στην αδιάλειπτη και ποιοτική εξυπηρέτηση των νησιωτών και των επαγγελματιών σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη και αφουγκραζόμενη τα αιτήματά τους, για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών τους, αναφορικά με τις ώρες αναχώρησης των Πλοίων της, αν και όπως είναι γνωστό η πληρότητα αυτές τις εποχές, κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Στο πλαίσιο αυτό, από 05/10/2020 τα δρομολόγια στις γραμμές Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη, και Κυλλήνη – Πόρος – Κυλλήνη, διαμορφώνονται σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΛΛΗΝΗ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΣΑΒΒΑΤO

ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ

05:30

14:00

18:15

ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ

07:45

16:15

20:30

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ & 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΠΟ ΖΑΚΥΝΘΟ

08:00

14:00

18:15

ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ

10:00

16:15

20:30

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΥΛΛΗΝΗ – ΠΟΡΟΣ

ΛΙΜΑΝΙ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ

07:00

09:45

21:30

ΑΠΟ ΠΟΡΟ

05:00

13:00

19:30


Παρατηρήσεις
:

  1. Επιπλέον καθημερινά θα εκτελούνται τα εξής δρομολόγια: Από Πόρο προς Πισαετό Ιθάκης με ώρα αναχώρησης 08:40 και από Πισαετό Ιθάκης προς Πόρο με ώρα αναχώρησης 18:00.
  2. Ανήμερα της αργίας της 28ης Οκτωβρίου τα δρομολόγια 05:00 από Πόρο προς Κυλλήνη & 07:00 από Κυλλήνη προς Πόρο θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.
  3. Κάθε Κυριακή δεν θα εκτελείται το δρομολόγιο από Πόρο προς Κυλλήνη με ώρα αναχώρησης 05:00 και από Κυλλήνη προς Πόρο με ώρα αναχώρησης 07:00.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το www.levanteferries.com ή να απευθυνθούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

Κυλλήνη 26230 92200 και 26230 92080 | Πόρος 26740 72450 | Αργοστόλι 26710 25500 | Πάτρα 2610 240000 | Ιθάκη 26740 33453 | Κεντρικές κρατήσεις 210 9499400

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2020 19:53

Σχετικά Άρθρα

  • Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας
    Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλλονιά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και είχε εστιακό βάθος 16 Χλμ.

    Σεισμός

    Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη σεισμική δόνηση

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή στο Ιόνιο δίνει τέτοιους σεισμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου
    Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου

    Στα 15,4 χιλιόμετρα υπολογίστηκε το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου.

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, σε απόσταση 285 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά των Αθηνών.

    Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κεφαλονιά (εικόνα gein.noa.gr)

    Εστιακό βάθος

    Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 15,4 χιλιόμετρα.

    Πηγή: In.gr
  • Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε ο 65χρονος που εξαφανίστηκε στην Παναγούλα
    Ζάκυνθος: Εντοπίστηκε ο 65χρονος που εξαφανίστηκε στην Παναγούλα

    Εντοπίστηκε σήμερα, Παρασκευή(11/10), το πρωί στην περιοχή Νερατζούλες ο 65χρονος που αγνοούταν από εχθές από δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου και εθελοντών.

    Από χθες Πέμπτη (10/10) είχε στηθεί μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του, ενώ φυσικά και συγγενείς και φίλοι του τον έψαχναν όλη νύχτα.

    Τελικά σήμερα το πρωί βρέθηκε σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση, όταν σύμφωνα με πληροφορίες άκουσε και τη φωνή της γυναίκας του και απαντήσε. Να πούμε ότι μεταφέρθηκε με φορείο. Περίπου 10 άνδρες τον κουβαλούσαν, λόγω της δυσκολίας του υπεδάφους καθώς γλιστρούσε, προκειμένου να φτάσει στο ασθενοφόρο που ήδη βρισκόταν στο σημείο. Άμεσα διακομίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του και ανταποκρινόμενος στα καλέσματα που του έγιναν.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Προϊστάμενη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου Μαρία Μουζάκη. «Ήταν μια πραγματικά δύσκολη διάσωση, γιατί δεν είχαμε κανένα σημάδι από πουθενά, καμία καταγραφή από τις κάμερες που βρήκαμε στην ευρύτερη περιοχή, και ούτε κάποιος τον είδε. Αυτό ήταν το τρελό, ότι κανείς δεν τον είχε δει μέχρι την ώρα, που για χιλιοστή φορά, βγήκαμε με τα συνεργεία και τους ανθρώπους που τον ψάχναμε όλοι μαζί».

    Εχθές να πούμε ότι στην περιοχή είχε σηκωθεί και drone με γεωθερμική κάμερα από την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Ζακύνθου και εδώ μπορείτε να δείτε και το σχετικό δημοσίευμα εχθές από την “Ημέρα με τις έρευνες που έγιναν.

    Πηγή: ImeraZante.gr
  • Ασθενής σεισμική δόνηση 3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου
    Ασθενής σεισμική δόνηση 3 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου

    Στα 19 Χλμ. νοτιοδυτικά του Αγίου Λέοντα Ζακύνθου το επίκεντρο του σεισμού

    Ασθενής σεισμική δόνηση 3 Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στα ανοιχτά της Ζακύνθου.

    rixter-seismos-zakinthos

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ζάκυνθος: 14χρονος επιχείρησε να κλέψει συμμαθητές του, απειλώντας τους με μαχαίρι
    Ζάκυνθος: 14χρονος επιχείρησε να κλέψει συμμαθητές του, απειλώντας τους με μαχαίρι

    Ο 14χρονος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα στη Ζάκυνθο για bullying σε συμμαθητή του.

    Σύμφωνα με νέες καταγγελίες που έγιναν στην Ασφάλεια Ζακύνθου, 14χρονος από τις 26 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτώβρη μέσα στο σχολείο προσπαθούσε να ληστέψει μα μαχαίρι συμμαθητές του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος του έχει σχηματιστεί νέα δικογραφία, αλλά και δικογραφία σε βάρος των γονιών του για παραμέληση εποπτείας.

    Ο 14χρονος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα στη Ζάκυνθο για bullying σε συμμαθητή του.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Ζάκυνθος: Οι κληρονόμοι των ιδιοκτητών διεκδικούν τον «Παναγιώτη» στον Αρειο Πάγο… μέχρι τότε καμία παρέμβαση στο πλοίο
    Ζάκυνθος: Οι κληρονόμοι των ιδιοκτητών διεκδικούν τον «Παναγιώτη» στον Αρειο Πάγο… μέχρι τότε καμία παρέμβαση στο πλοίο

    Το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης για την επέκταση της παραλίας

    «Μπλόκο» στην προσπάθεια των αρχών να επέμβουν για να σώσουν τον «Παναγιώτη» στον όρμο του Ναυαγίου προκαλεί η εκδίκαση της υπόθεσης στις 4 Δεκεμβρίου, η οποία είχε αναβληθεί στις 7 Φεβρουαρίου του 2024 και αφορούσε την αίτηση αναίρεσης των κληρονόμων των ιδιοκτητών του «Παναγιώτη», οι οποίοι διεκδικούν την ιδιοκτησία του πλοίου από το Ελληνικό Δημόσιο εδώ και χρόνια.

    Η δικαστική διαμάχη όπως είχε αναφέρει το protothema.gr είχε ξεκινήσει το 2016 μεταξύ των κληρονόμων των ιδιοκτητών, του Δήμου Ζακύνθου και του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όταν υπήρξαν τα ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο Ζακύνθου που κατατέθηκαν.

    Ένα χρόνο μετά τελικώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο, το οποίο απέρριψε και αυτό τα ασφαλιστικά μέτρα. Τελικά το 2021 οι κληρονόμοι των τριών ναυτικών κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης της απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου στον Άρειο Πάγο.

    Επίσης αξίζει να αναφέρουμε όπως είχε δημοσιευτεί στην εφημερίδα μας τον Φλεβάρη του 2024 ότι σύμφωνα με το πιστοποιητικό κυριότητας πλοίου, το οποίο εκδόθηκε στις 14 Ιουλίου του 2014 από τον τομέα νηολογιών και ναυτικών υποθηκολογιών του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ιδιοκτήτες του «Παναγιώτη» εμφανίζονται οι τρεις ναυτικοί.

    Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης μιλώντας στην «Ημέρα» αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και στο πόσο σημαντικό είναι να βγει κερδισμένος ο Δήμος από αυτή την υπόθεση σαν ενδιαφερόμενος.

    «Μπροστά μας έχουμε ένα δικαστήριο στον Άρειο Πάγο στις 4 Δεκεμβρίου που έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό, γιατί το θέμα του νηολογίου όσο υπάρχουν κληρονόμοι και ιδιοκτήτες δεν μπορεί να γίνει διαγραφή από το κράτος.

    Συγκεκριμένα δεν μπορεί να αγγίξει κανείς το καράβι γιατί αφού έχει ιδιοκτησιακό καθεστώς την ώρα που θα το ακουμπήσει μπορεί να κάνει ασφαλιστικά μέτρα όπως έκανε την προηγούμενη φορά. Επομένως μένει να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση που έγινε δικαστικώς γιατί στο ζήτημα του νηολογίου δεν υπάρχει η δυνατότητα της διαγραφής από το νηολόγιο, όσο υπάρχουν ιδιοκτήτες και κληρονόμοι».

    Μάλιστα ο κ. Ακτύπης σημείωσε ότι υπήρξε και η σχετική ενημέρωση και από το Υπουργείο Ναυτιλίας όπου ελέγχθηκε βάσει νόμου τι ισχύει, ώστε να μπορέσουν να γίνουν άμεσα οι παρεμβάσεις που χρειάζεται ο «Παναγιώτης», ωστόσο τα χέρια των αρχών μένουν δεμένα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου.

    «Το κοιτάξαμε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ελέγχθηκε και βάσει νόμου δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση. Αυτό είναι και μια απάντηση σε αυτούς που κάνανε τις ερωτήσεις για το ιδιοκτησιακό, πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια εκ μέρους του δημοσίου να γίνει η αντίστοιχη κίνηση. Οι ίδιοι ιδιοκτήτες έκαναν το δικαστήριο και χάσανε το πρώτο πρωτόδικα. Οι ίδιοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και όπως καταλαβαίνετε η απόφαση θέλουμε και πιστεύουμε θα είναι η ίδια η πρωτόδικη απόφαση που τους έλεγε ότι δεν μπορούν να διεκδικούν ένα καράβι που δεν το διεκδίκησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και το άφησαν και καταστράφηκε και έχει γίνει παλιοσίδερα. Επομένως είναι εκ του περισσού αυτή η διεκδίκηση όπως έλεγε η πρωτόδικη απόφαση. Άρα θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος όπως οφείλει γιατί ζήτησε την αναβολή που ήταν τον Φεβρουάριο το δικαστήριο για να μπορεί να είναι ενήμερος για τα γεγονότα. Είχε βάλει τότε δικηγόρο, θα βάλει και τώρα καλό δικηγόρο για να τελειώσουμε με το θέμα του ιδιοκτησιακού. Μόνο δικαστικά μπορούμε να τελειώσουμε με το ιδιοκτησιακό θέμα»

    Ο κ. Ακτύπης επισήμανε ότι δεν μπορεί να σβηστεί έτσι απλά το νηολόγιο από τη στιγμή που είναι νόμος του κράτους και επισήμανε ότι μέχρι τώρα κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.

    «Δεν μπορεί να σβηστεί το νηολόγιο από τη στιγμή που είναι νόμος του κράτους. Δεν μπορεί να σβηστεί αλλά από τη στιγμή που το ζητούσανε παλιότερα έπρεπε να έχουν κάνει και αυτή την ερώτηση. Δεν είχαν ασχοληθεί για να ξέρουν ότι δεν υπάρχει τρόπος διαγραφής παρά μόνο δικαστικώς, αλλά τώρα μας διευκόλυναν οι ιδιοκτήτες και έχουμε εξέλιξη από τους ίδιους».

    Άμεση ανάγκη η επέκταση της παραλίας – Συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ

    Πιο θετικά είναι τα νέα σχετικά με την επέκταση της παραλίας στο Ναυάγιο που μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση με τον κ. Ακτύπη να τονίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η περιβαλλοντική μελέτη άμεσα, ενώ ανέφερε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσφερθεί να κάνει το έργο της μελέτης.

    «Η χρηματοδότηση είναι όπως έχουμε πει εξασφαλισμένη για να υλοποιηθεί η μελέτη του Πολυτεχνείου. Ήδη είμαστε σε συνεννόηση για να αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ την εκπόνηση της περιβαλλοντικής μελέτης για την επέκταση της παραλίας. Είναι σημαντική παρέμβαση αλλά προηγείται η περιβαλλοντική μελέτη. Δεν μπορείς να κάνεις 30 μέτρα επέκταση της παραλίας χωρίς περιβαλλοντική μελέτη εκτός και αν εμείς βρούμε την Αμερική σε άλλο σημείο.

    Υπάρχει ραντεβού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μπακογιάννη και με εκπρόσωπο από το ΤΑΙΠΕΔ για να συζητήσουμε τα διαδικαστικά και τα χρονοδιαγράμματα, τα οποία πρέπει να είναι πολύ σύντομα»

    Ο κ. Ακτύπης υποστήριξε πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί για τη διάσωση του Ναυαγίου κάτι που έπρεπε να έχει γίνει χρόνια πριν.

    «Εμείς κάνουμε τα βήματα που πρέπει να γίνονται και τα κάνουμε όσο πιο γρήγορα, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Τώρα έχει μια περιβαλλοντική μελέτη, τώρα βγήκε η χρηματοδότηση. Θα γίνει και θα την κάνει το ΤΑΙΠΕΔ όπως κάνει και άλλες μελέτες χωρίς να πληρώνουμε κάτι. Μακάρι να είχαν γίνει αυτά τα βήματα πριν από μένα να ήμασταν στο δια ταύτα. Δυστυχώς πρέπει να κάνω όλα αυτά που δεν έγιναν πριν”

    Δήμαρχος Ζακύνθου: «Πιάνουμε το κουβάρι και το ξεδιπλώνουμε για το Ναυάγιο»

    Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος δεν θέλησε να πει πολλά, ωστόσο σημείωσε πως ό,τι χρειαστεί από την πλευρά του ο Δήμος θα το κάνει ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δικαστήριο του Δεκεμβρίου.

    «Το επόμενο διάστημα είναι το τελικό δικαστήριο για το σκάφος, οπότε προσπερνώντας το εμπόδιο αυτό θεωρούμε ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί για τη σωτηρία του καραβιού. Είναι ένα σοβαρό θέμα. 40 χρόνια δεν είχε ασχοληθεί κανείς και πιάνουμε το κουβάρι και το ξεδιπλώνουμε. Η νομική υπηρεσία του Δήμου ήδη συνεργάζεται και παρακολουθεί το συγκεκριμένο θέμα. Αρχές Φλεβάρη έγινε το Δικαστήριο που ήταν στην αρχή της δικής μας θητείας και δεν θα θυσιάζαμε το Ναυάγιο και για αυτό ζητήσαμε να πάρει αναβολή η υπόθεση για να ενημερωθούν οι δικηγόροι»

    Πηγή: ImeraZante.gr

  • Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της
    Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της

    Σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο

    Mια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε μια τουρίστρια που κάνει διακοπές στην Κεφαλονιά, όταν δέχθηκε επίθεση από μια οχιά που την δάγκωσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας που έκανε σε μια δύσβατη περιοχή καθώς, σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο.
    Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ από το κινητό της τηλέφωνο και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την άμεση μεταφορά της. Επειδή βρισκόταν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί από την κοινότητα Αθέρα προς την παραλία Αμίδι, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την διακομιδή της.
    Όμως, ο δυνατός άνεμος το εμπόδισε να προσγειωθεί. Έτσι, οι διασώστες ακινητοποίησαν την τουρίστρια για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος και στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο τη μετέφερε σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο που την παρέλαβε.
    Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου όπου μεταφέρθηκε, της χορηγήθηκε ειδικός αντιοφικός ορός, όμως παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και η κατάστασή της θεωρήθηκε κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί αντιμετώπισαν τους φρικτούς πόνους και τα οιδήματα που κάλυψαν το σώμα της και, πλέον, η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ζωτικής σημασίας οι πρόωρες βροχές του φθινοπώρου για το λάδι στην Ζάκυνθο 
    Ζωτικής σημασίας οι πρόωρες βροχές του φθινοπώρου για το λάδι στην Ζάκυνθο 

    Προσοχή στην χρήση φυτοφαρμάκων εφιστά ο κ. Μπέτσης

    Σωτήριες για την φετινή παραγωγή λαδιού ήταν οι πρόωρες βροχές του φθινοπώρου, οι οποίες εξοβέλισαν, τουλάχιστον ως έναν βαθμό, τις αρνητικές επιπτώσεις της ξηρασίας που σημειώθηκαν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στο νησί.

    Το ξηρό κλίμα της φετινής χρονιάς εμπόδισε την ανάπτυξη του δάκου ευνοώντας την παραγωγή διπλά, εφόσον λειτούργησε αποτρεπτικά για την χρήση φυτοφαρμάκων και περαιτέρω ψεκασμών.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Ελαιοτριβέων Ζακύνθου κ. Κωνσταντίνο Μπέτση, φέτος φαίνεται να είναι μια καλή παραγωγική χρονιά, αρκεί βέβαια να τηρηθούν οι προϋποθέσεις και να υπάρξει λελογισμένη και σωστή χρήση φυτοφαρμάκων, εφόσον αυτά χρειαστούν.

    «Είναι ένα κομμάτι το οποίο μας απασχόλησε και την περσυνή χρονιά, βρήκαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένη τιμή στην πώληση του ελαιόλαδου», εξηγεί ο κ. Μπέτσης τονίζοντας το πόσο βλαβερά μπορούν αυτά να αποδειχθούν για την παραγωγή και την πώληση.

    «Τα φυτοφάρμακα και ορυκτέλαια είναι τα δύο φάρμακα τα οποία μας ταλανίζουν και υποβαθμίζουν το προϊόν μας και σε αυτό φταίμε και εμείς που τα χρησιμοποιούμε», επισημαίνει.

    Για αυτόν τον λόγο, όπως εξηγεί ο ίδιος, πρέπει φέτος να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να είναι πιστοποιημένα, αλλά και να τηρούνται αυστηρά οι οδηγίες χρήσης ιδιαίτερα ως προς την ποσότητα του φαρμάκου και την ημερομηνία συγκομιδής.

    «Ξέρουμε πολύ καλά ότι το λάδι το οποίο βγαίνει από την κορωνέικη ελιά είναι από τα καλύτερα παγκοσμίως. Καλό είναι να μην το υποβαθμίζουμε και να μην το υποτιμάμε, αλλά να το υποστηρίξουμε όσο μπορούμε και σαν παραγωγοί και σαν ελαιοτριβεία με την ελαιοποίηση, γιατί παίζει ρόλο και αυτό», τονίζει ο κ. Μπέτσης.

    Ως προς αυτή την κατεύθυνση ο πρόεδρος του συλλόγου επισημαίνει την αποφυγή ορυκτελαίων στα αλυσοπρίονα τα οποία είναι εξίσου ανιχνεύσιμα και βλαβερά, αντιθέτως όπως εξηγεί οι παραγωγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν κάποιο άλλο φυτικό προϊόν ή ακόμα και ελαιόλαδο το οποίο κάνει για αυτή την περίπτωση.

    Όσον αφορά τον ψεκασμό του μύκητα ο ίδιος εξηγεί, «υπάρχου κάποια ψεκάσματα τα οποία μπορούν να κάνουν οι παραγωγοί για τον μύκητα του γλοιόσπορου με κάποια εγκεκριμένα χαλκούχα σκευάσματα και μπορούν να βάλουν και κάποιο λίπασμα μέσα με κάλιο».

    Σύμφωνα λοιπόν με τα έως τώρα δεδομένα, η φετινή ξηρασία δεν κατάφερε να επηρεάσει την παραγωγή στις περισσότερες περιοχές του νησιού, βέβαια όπως επισημαίνει και ο κ. Μπέτσης αυτό είναι κάτι το οποίο θα φανεί με το τελικό ποσοστό του λαδιού το οποίο θα δείξει και την απόδοση του δέντρου.

    Πάντως, όπως σημειώνει ο ίδιος φαίνεται ότι, «σε μερικές περιοχές οι ελιές έχουν υποστεί ζημιά και δεν θα συγκομίσουν καθόλου».

    Τιμή ελαιόλαδου

    Σταθερή με πτωτικές τάσεις φαίνεται να είναι η τιμή του ελαιόλαδου την φετινή χρονιά. Αυτή την στιγμή η μέση τιμή ανά λίτρο κυμαίνεται στα 5ευρώ με 5,30 ευρώ ανά λίτρο με την τιμή να αυξομειώνεται ανάλογα και την ποιότητα.

    Όπως εξηγεί ο κ. Μπέτσης η τιμή είναι σταθερή όλα δείχνουν ότι θα έχει μια πτώση, παρόλα αυτά είναι ακόμα νωρίς και οποιαδήποτε εκτίμηση θα είναι επισφαλής.

    Πηγή: ImeraZante.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο