Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 20:09

Eurobank: Δεν έγινε καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Eurobank ενημερώνει ότι τα συστήματα της και ειδικά το ebanking και mbanking είναι ασφαλή και δεν έχουν δεχθεί καμία επίθεση από hackers ή άλλους κακόβουλους χρήστες.

Επίσης επιστεί την προσοχή των πελατών της να μην ανοίγουν emails από άγνωστες πηγές και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σε ποιες σελίδες περιηγούνται στο διαδίκτυο, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν θύματα υποκλοπής στοιχείων μέσα από τη διαδικασία «ψαρέματος» στοιχείων χρηστών.

Η Τράπεζα ουδέποτε έχει ζητήσει, δεν ζητά και δεν θα ζητήσει ποτέ τα στοιχεία των πελατών κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 20:05

Σχετικά Άρθρα

  • Ιταλία: Χάκερ υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και 800.000 πολιτών
    Ιταλία: Χάκερ υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα πολιτικών και 800.000 πολιτών

    Σάλος στην Ιταλία μετά από την αποκάλυψη ότι προσωπικά δεδομένα κορυφαίων πολιτικών της χώρας, όπως του προέδρου Σέρτζιο Ματαρέλα και του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, υπεκλάπησαν από κεντρική βάση δεδομένων του Υπουργείου Εσωτερικών.

    Στην καρδιά της υπόθεσης βρίσκεται ο 44χρονος σύμβουλος πληροφορικής, Νούντσιο Σαμουέλε Καλαμούτσι.

    Οι ιταλικές αρχές αποκάλυψαν πως ο Καλαμούτσι, μέλος των Anonymous και γνωστός για τις φημολογούμενες εισβολές του σε διεθνή συστήματα όπως του αμερικανικού Πενταγώνου, φέρεται να ηγείτο ομάδας μηχανικών λογισμικού που συνεργαζόταν με το Υπουργείο Εσωτερικών για τη δημιουργία και συντήρηση ευαίσθητων βάσεων δεδομένων.

    Το βράδυ, όταν η κίνηση στους διακομιστές ήταν μειωμένη, η ομάδα υπέκλεπτε τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων που περιελάμβαναν οικονομικές πληροφορίες, αστυνομικές έρευνες και παρακολουθήσεις τηλεφώνων, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο 518 σελίδων που επικαλείται το Politico.

    «Η υπόθεση αυτή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ιδιωτικότητα»

    Η εν λόγω παραβίαση δεδομένων εξελίσσεται σε πολιτική κρίση, με εκκλήσεις για διερεύνηση του σκανδάλου από το ιταλικό κοινοβούλιο. Ο ίδιος ο Ρέντσι, ηγέτης του κόμματος Italia Viva, δήλωσε: «Ως Ιταλός, είμαι εξοργισμένος, καθώς η υπόθεση αυτή αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία και την ιδιωτικότητα».

    Η παραβίαση έγινε από την ιδιωτική εταιρεία ερευνών Equalize, υπό την ηγεσία του πρώην ανώτερου αστυνομικού Καρμίνε Γκάλο και την επίβλεψη του Ενρίκο Πατσάλι, προέδρου της Fondazione Fiera Milano.

    Όπως μεταδίδει η ιταλική Corriere, η εν λόγω εταιρεία εμφανίζει μόνο ένα συμβόλαιο για ηλεκτρικό ρεύμα και ένα για internet υψηλής ταχύτητας. Όταν οι καραμπινιέροι πήγαν να επιθεωρήσουν το κτήριο ανακάλυψαν μια αποθήκη γεμάτη με servers και υπολογιστές.

    Οι εταιρικοί ισολογισμοί εμφάνιζαν: το 2019 έσοδα 43.164 ευρώ, τη χρονιά της Covid, εκτοξεύτηκαν στα 279.237 ευρώ και αυξήθηκαν περαιτέρω στα 335.506 ευρώ το 2021. Τα εταιρικά γραφεία βρίσκονται στην πραγματικότητα στην οδό Patari 6, στις ίδιες εγκαταστάσεις με την Equalize του διδύμου Pazzali-Gallo που προαναφέρθηκαν. Στην πραγματικότητα, η δράση του Καλαμούτσι, ταυτίτσηκε με την εταιρεία Fair Foundation.

    Δεν υπάρχει κανένα ίχνος του Καλαμούτσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά αυτό δεν είναι παράξενο δεδομένων των ικανοτήτων του στον τομέα της πληροφορικής. Πριν περάσει πολύς καιρός, το δικό του είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στο οικοσύστημα των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας, των εισαγγελικών υπηρεσιών και των τεχνικών που εργάζονται για τις μυστικές υπηρεσίες.

    Σύμφωνα με καταγραφές συνομιλιών από τις υποκλοπές, ο Καλαμούτσι καυχιόταν ότι υπέκλεψε πληροφορίες 800.000 ατόμων, ενώ τα δεδομένα είτε πουλήθηκαν είτε χρησιμοποιήθηκαν για εκβιασμό επιχειρηματιών και πολιτικών. Τα έσοδα από την επιχείρηση αυτή εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τα 3,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι πελάτες λάμβαναν πρόσβαση στις παραβιασμένες πληροφορίες μέσω κακόβουλου λογισμικού.

    Μετά τις αποκαλύψεις, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γκάλο, ο Καλαμούτσι, ο ιδιωτικός ερευνητής Μασιμιλιάνο Καμπονόβο και ο ιδιοκτήτης εταιρείας ασφάλειας Τζούλιο Κορνέλι.

    Έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας

    Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας. Ο Αντόνιο Ταγιάνι δήλωσε ότι το συμβάν «απειλεί τη Δημοκρατία», ενώ ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ινάτσιο Λα Ρούσα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του αναφέροντας ότι αυτό το φαινόμενο «είναι ανήκουστο και εξοργιστικό».

    Οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις από την πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι, απαιτώντας πλήρη διερεύνηση και νέα νομοθεσία για αυστηρότερες ποινές σχετικά με το hacking. Η Μελόνι αναγνώρισε τη σοβαρότητα του θέματος και δεσμεύθηκε να λάβει άμεσα μέτρα, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη σύσταση ειδικής επιτροπής για την προστασία των εθνικών βάσεων δεδομένων.

    Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιταλίας δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ενδελεχή έρευνα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των εθνικών πληροφοριακών υποδομών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με στόχο να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος και τις επιπτώσεις της παραβίασης.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες
    Απίστευτη απάτη: Έστησαν ψεύτικο υποκατάστημα τράπεζας και το λειτουργούσαν επί 10 ημέρες

    Επιτήδειοι στην Ινδία έστησαν ένα ψευτο-υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας και το λειτουργήσουν για τουλάχιστον 10 ημέρες.

    Οι κάτοικοι του χωριού Chhapora έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν ότι ένα υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας να ανοίγει στον ταπεινό οικισμό τους.

    Ορισμένοι ήταν επιφυλακτικοί και απέφυγαν να ανοίξουν κάθε είδους συναλλαγές με το υποκατάστημα. Άλλοι πάλι θεώρησαν ότι είναι ευκαιρία να αποκτήσουν μία σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη δουλειά.

    Οι εργαζόμενοι δεν έκαναν το παραμικρό

    Ο 25χρονος Pintu Dhurve ήταν ένας από τους έξι ανθρώπους που κατάφεραν να εξασφαλίσουν εργασία ως ταμίας στο υποκατάστημα της SBI, πληρώνοντας μίζα 580,000 ρουμπιών. Υπήρχαν, βέβαια, κάποια red flags, όπως η παντελής έλλειψη δουλειάς, και η απουσία δελτίων ταυτότητας. Ωστόσο, το λογότυπο της SBI στην είσοδο, το 100 τετραγωνικών μέτρων κτίριο, τα ολοκαίνουργια έπιπλα, τα γκισέ, τον έπεισαν ότι όλα είναι νόμιμα.

    «Υπήρχαν 10 υπολογιστές και μετά από λίγες ημέρες αποκτήσαμε και σύνδεση στο διαδίκτυο. Ένα κουδούνι χτυπούσε για το μεσημεριανό γεύμα στη 1 μ.μ.», περιέγραψε ο Pintu.

    Επί 10 συνεχόμενες ημέρες, οι έξι υπάλληλοι της τράπεζας SBI στην Chhapora πήγαιναν στο γραφείο χωρίς να έχουν το παραμικρό να κάνουν. Ο διευθυντής του υποκαταστήματος, ο οποίος συνήθως ερχόταν γύρω στις 10 το πρωί και έφευγε το μεσημέρι, τους έλεγε να μπουν στην ιστοσελίδα της τράπεζας και να διαβάσουν για τους κανονισμούς και τα πρωτοκολλά.

    Από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να έρχεται αλλά αυτό δεν προκάλεσε έκπληξη σε κανέναν. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η αστυνομία έκανε έφοδο στο υποκατάστημα και είπε στο προσωπικό ότι ο χώρος εργασίας τους ήταν μια καλοστημένη απάτη.

    Οι επιτήδειοι απέσπασαν μεγάλα χρηματικά από άτομα, όπως τον Pintu Dhurve, που τους έταξαν δουλειά. Θύματα τους έπεσαν και ορισμένοι πελάτες, αν και τους περισσότερους, τους έδιωχναν, λέγοντας πως δεν έχουν εγκατασταθεί ακόμα οι διακομιστές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε
    Νέα Φιλαδέλφεια: Ένοπλη ληστεία σε τράπεζα - Απείλησε τους υπαλλήλους με όπλο, άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε

    Ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον περίμενε σε μοτοσικλέτα

    Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα άτομο το οποίο φορούσε περούκα, εισέβαλε στην τράπεζα που βρίσκεται επί της λεωφόρου Δεκελείας και υπό την απειλή όπλου απέσπασε άγνωστο χρηματικό ποσό.
    Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια ενός συνεργού του που τον ανέμενε με μοτοσικλέτα. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών βρίσκεται σε εξέλιξη.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Χάκαραν τον Εμπαπέ στο Twitter: "Ο Κριστιάνο είναι ο GOAT μου, όχι ο νάνος ο Μέσι"
    Χάκαραν τον Εμπαπέ στο Twitter:

    Ο λογαριασμός του Κιλιάν Εμπαπέ στο Twitter παραβιάστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/8) και σ' ένα από τα tweets που ανέβηκαν υπήρχε προσβλητικός χαρακτηρισμός για τον Λιονέλ Μέσι.

    Θύμα των χάκερς έπεσε ο Κιλιάν Εμπαπέ στο Twitter, με τον προσωπικό του λογαριασμό να παραβιάζεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/8).

    Μεταξύ των tweets που έγιναν από το προφίλ του σούπερ σταρ της Ρεάλ, ένα από αυτά αναφερόταν στο δίπολο Κριστιάνο Ρονάλντο - Λιονέλ Μεσι, στοχοποιώντας ωστόσο, τον Αργεντινό.

    "Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Ο νάνος Λιονέλ Μέσι ΔΕΝ είναι ο GOAT μου", ανέφερε συγκεκριμένα το tweet.

    Φυσικά λίγο αργότερα, διαγράφηκαν.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ IAN LANGSDON

  • Μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ: Φόβοι ότι χάκερς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το χάος και προειδοποιήσεις
    Μετά το ψηφιακό μπλακ άουτ: Φόβοι ότι χάκερς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το χάος και προειδοποιήσεις

    Ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο προειδοποιούν τον κόσμο για ένα κύμα προσπαθειών hacking που συνδέονται με το μαζικό ψηφιακό μπλακ άουτ που προκάλεσε χάος σε όλο τον πλανήτη την Παρασκευή.

    Παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η διακοπή της CrowdStrike προκλήθηκε από κακόβουλη δραστηριότητα, κάποιοι επιτήδειοι, ή χάκερς προσπαθούν να επωφεληθούν από την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

    Οι υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία προειδοποιούν τον κόσμο να είναι προσεκτικός σε ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλήσεις και ιστότοπους που προσποιούνται ότι είναι επίσημοι. Και ο επικεφαλής της CrowdStrike George Kurtz ενθάρρυνε τους χρήστες να βεβαιωθούν ότι μιλούν με επίσημους εκπροσώπους της εταιρείας πριν κατεβάσουν διορθώσεις.

    «Γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι και οι κακόβουλοι φορείς θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν γεγονότα όπως αυτό», δήλωσε σε μια ανάρτηση στο blog. «Το blog μας και η τεχνική υποστήριξη θα συνεχίσουν να είναι τα επίσημα κανάλια για τις τελευταίες ενημερώσεις».

    Τα λόγια του επαναλήφθηκαν από τον εμπειρογνώμονα κυβερνοασφάλειας Troy Hunt, ο οποίος διαχειρίζεται τον γνωστό ιστότοπο ασφαλείας Have I Been Pwned. «Ένα περιστατικό όπως αυτό που έχει κάνει τόσα πολλά πρωτοσέλιδα και ανησυχεί τον κόσμο είναι ένα δώρο για τους απατεώνες», δήλωσε.

    Ο κ. Hunt απαντούσε σε μια προειδοποίηση της Αυστραλιανής Διεύθυνσης Σημάτων (γνωστή ως ASD, το αντίστοιχο της βρετανικής GCHQ ή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ), η οποία εξέδωσε προειδοποίηση για χάκερ που στέλνουν ψεύτικες διορθώσεις λογισμικού ισχυριζόμενοι ότι προέρχονται από την CrowdStrike.

    Έκκληση στον κόσμο να είναι σε εγρήγορση

    Η προειδοποίηση της ASD ακολουθεί τις εκκλήσεις του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC) του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή προς τους πολίτες να είναι σε υπερ-εγρήγορση για ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κλήσεις που προσποιούνται ότι είναι βοήθεια της CrowdStrike ή της Microsoft. «Έχει ήδη παρατηρηθεί αύξηση του phishing που αναφέρεται σε αυτή τη διακοπή, καθώς καιροσκοπικοί κακόβουλοι παράγοντες προσπαθούν να επωφεληθούν από την κατάσταση», δήλωσε ο οργανισμός.

    Φόβος και αβεβαιότητα

    Κάθε φορά που υπάρχει μια σημαντική είδηση, ειδικά όταν αυτή σχετίζεται με την τεχνολογία, οι χάκερς ανταποκρίνονται προσαρμόζοντας τις υπάρχουσες μεθόδους τους ώστε να λάβουν υπόψη τους το φόβο και την αβεβαιότητα. Το ίδιο είδαμε και με την πανδημία του Covid-19, όταν οι χάκερς προσάρμοσαν τις επιθέσεις τους με ηλεκτρονικά μηνύματα phishing ώστε να προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τον ιό και να προσποιούνται ότι έχουν αντίδοτο, προκειμένου να παραβιάσουν προσωπικούς υπολογιστές αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα κυβερνήσεων και οργανισμών, αναφέρει το BBC.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Επίθεση χάκερ στο Κτηματολόγιο: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών
    Επίθεση χάκερ στο Κτηματολόγιο: Μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών

    Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για κυβερνεπίθεση από χάκερ στο Κτηματολόγιο.

    «Από την πρώτη στιγμή έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση της όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς καθώς και ομάδα ειδικών για την αντιμετώπισή τέτοιων κρίσεων. Οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και συνεχίζονται έχουν στόχο την απομόνωση των δικτύων και των συστημάτων, ώστε να αποκοπεί κάθε πρόσβαση κακόβουλου χρήστη ή λογισμικού», αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο.

    Δεν ήταν επιτυχής η επίθεση

    «Από την μέχρι στιγμής ανάλυση των ειδικών, προκύπτει πως η επίθεση δεν έχει επιτύχει τον σκοπό της σε καμία κρίσιμη υποδομή και όλες οι ψηφιακές υπηρεσίες παραμένουν ενεργές», συμπληρώνει

    Τέλος, τονίζει ότι συνεχίζονται οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της κυβερνοεπίθεσης, μέχρι την οριστική αποτροπή της.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Κυβερνοασφάλεια: Πώς οι χάκερ μπορούν να σπάσουν τον κωδικό σου σε ένα λεπτό
    Κυβερνοασφάλεια: Πώς οι χάκερ μπορούν να σπάσουν τον κωδικό σου σε ένα λεπτό

    Μόνο το 23% των συνδυασμών αποδείχθηκε αρκετά ανθεκτικό - το σπάσιμο των οποίων θα χρειαζόταν περισσότερο από έναν χρόνο

    Οι κυβερνοεγκληματίες μπορούν να μαντέψουν σχεδόν τους μισούς κωδικούς πρόσβασης που υπάρχουν σε λιγότερο από ένα λεπτό. Αυτό και άλλα -ιδιαιτέρως ανησυχητικά- ευρήματα αποκάλυψε μελέτη μεγάλης κλίμακας την οποία πραγματοποίησαν ειδικοί της Kaspersky σχετικά με την ανθεκτικότητα 193 εκατομμυρίων κωδικών πρόσβασης που παραβιάστηκαν από infostealers και είναι διαθέσιμοι στο darknet, σε επιθέσεις brute force and smart guessing.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι απατεώνες θα μπορούσαν να μαντέψουν το 45% όλων των κωδικών πρόσβασης που αναλύθηκαν (87 εκατομμύρια) μέσα σε ένα λεπτό. Ακόμη, οι ειδικοί της Kaspersky αποκάλυψαν ποιοι συνδυασμοί χαρακτήρων χρησιμοποιούνται πιο συχνά κατά τη δημιουργία κωδικών πρόσβασης. Μόνο το 23% (44 εκατομμύρια) των συνδυασμών αποδείχθηκε αρκετά ανθεκτικό – το σπάσιμο των οποίων θα χρειαζόταν περισσότερο από έναν χρόνο.

    Η τηλεμετρία της Kaspersky δείχνει περισσότερες από 32 εκατομμύρια απόπειρες επίθεσης σε χρήστες με password stealers το 2023. Αυτοί οι αριθμοί δείχνουν τη σημασία της ψηφιακής υγιεινής και των έγκαιρων πολιτικών για κωδικούς πρόσβασης.

    Τον Ιούνιο του 2024, η Kaspersky ανέλυσε 193 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης σε μια νέα μελέτη, οι οποίοι βρέθηκαν σε δημόσιο domain σε διάφορους πόρους στο darknet. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η πλειονότητα των αναθεωρημένων κωδικών πρόσβασης δεν ήταν αρκετά ισχυροί και θα μπορούσαν εύκολα να παραβιαστούν χρησιμοποιώντας έξυπνους αλγόριθμους εικασίας. Ακολουθεί η ανάλυση του πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί:

    • 45% (87M) σε λιγότερο από 1 λεπτό.
    • 14% (27M) – από 1 λεπτό έως 1 ώρα.
    • 8% (15M) – από 1 ώρα έως 1 ημέρα.
    • 6% (12M) – από 1 ημέρα έως 1 μήνα.
    • 4% (8M) – από 1 μήνα έως 1 έτος.

    Οι ειδικοί χαρακτήρισαν μόνο το 23% (44 εκατομμύρια) των κωδικών πρόσβασης ως ανθεκτικούς – η παραβίασή τους θα διαρκούσε περισσότερο από 1 χρόνο.

    Εκτός αυτού, η πλειονότητα των εξεταζόμενων κωδικών πρόσβασης (57%) περιέχουν μια λέξη από το λεξικό, γεγονός που μειώνει σημαντικά την ισχύ των κωδικών πρόσβασης. Μεταξύ των πιο δημοφιλών ακολουθιών λεξιλογίου, διακρίνονται διάφορες ομάδες:

    • Ονόματα: “ahmed”, “nguyen”, “kumar”, “kevin”, “daniel”.
    • Δημοφιλείς λέξεις: “forever”, “love”, “google”, “hacker”, “gamer”.
    • Τυπικοί κωδικοί πρόσβασης: “password”, “qwerty12345”, “admin”, “12345”, “team”.

    Η ανάλυση έδειξε ότι μόνο το 19% όλων των κωδικών πρόσβασης περιέχουν στοιχεία ενός ισχυρού συνδυασμού που είναι δύσκολο να σπάσει – μια μη λεξικογραφημένη λέξη, πεζά και κεφαλαία γράμματα, καθώς και αριθμούς και σύμβολα και δεν περιείχε καμία κανονική, λεξικογραφημένη λέξη. Ταυτόχρονα, η μελέτη αποκάλυψε ότι μπορούσαν επίσης να μαντέψουν το 39% τέτοιων κωδικών πρόσβασης χρησιμοποιώντας έξυπνους αλγόριθμους σε λιγότερο από μία ώρα.

    Το πιο ανησυχητικό, ωστόσο, είναι μάλλον το ότι για τους επιτιθέμενους δεν απαιτείται βαθιά γνώση ή ακριβός εξοπλισμός για να σπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης. Για παράδειγμα, ένας ισχυρός επεξεργαστής φορητού υπολογιστή μπορεί να βρει τον σωστό συνδυασμό για έναν κωδικό πρόσβασης 8 πεζών γραμμάτων ή ψηφίων χρησιμοποιώντας brute force σε μόλις 7 λεπτά. Επιπλέον, οι σύγχρονες κάρτες γραφικών θα αντιμετωπίσουν την ίδια εργασία σε 17 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, οι έξυπνοι αλγόριθμοι για την εικασία κωδικών πρόσβασης εξετάζουν αντικαταστάσεις χαρακτήρων (“e” με “3”, “1” με “!” ή “a” με “@”) και δημοφιλείς ακολουθίες (“qwerty”, “12345”, “asdfg”).

    Προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτική που ακολουθούν για τους κωδικούς πρόσβασης, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ακόλουθες απλές συμβουλές:

    • Είναι σχεδόν αδύνατο να απομνημονεύσετε μεγάλους και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για όλες τις υπηρεσίες που χρησιμοποιείτε, αλλά με έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης μπορείτε να απομνημονεύσετε μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης.
    • Χρησιμοποιήστε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης για κάθε υπηρεσία. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα κι αν κλαπεί ένας από τους λογαριασμούς σας, οι υπόλοιποι δεν θα παραβιαστούν.
    • Οι φράσεις πρόσβασης ενδέχεται να είναι πιο ασφαλείς όταν χρησιμοποιούνται μη αναμενόμενες λέξεις. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε κοινές λέξεις, μπορείτε να τις βάλετε σε ασυνήθιστη σειρά και να βεβαιωθείτε ότι δεν σχετίζονται. Υπάρχουν επίσης διαδικτυακές υπηρεσίες, που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε εάν ένας κωδικός πρόσβασης είναι αρκετά ισχυρός.
    • Είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης που μπορούν εύκολα να μαντέψουν από τα προσωπικά σας στοιχεία, όπως γενέθλια, ονόματα μελών της οικογένειας, κατοικίδια ζώα ή το δικό σας όνομα. Αυτές είναι συχνά οι πρώτες εικασίες που θα δοκιμάσει ένας εισβολέας.
    • Ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Αν και δεν σχετίζεται άμεσα με την ισχύ του κωδικού πρόσβασης, η ενεργοποίηση του 2FA προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Ακόμα κι αν κάποιος ανακαλύψει τον κωδικό πρόσβασής σας, θα χρειαστεί μια δεύτερη μορφή επαλήθευσης για να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας. Οι σύγχρονοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης αποθηκεύουν κλειδιά 2FA και τα ασφαλίζουν με τους πιο πρόσφατους αλγόριθμους κρυπτογράφησης.
    • Η χρήση μιας αξιόπιστης λύσης ασφαλείας θα ενισχύσει την προστασία σας. Παρακολουθεί το διαδίκτυο και το Dark Web και προειδοποιεί εάν οι κωδικοί πρόσβασής σας πρέπει να αλλάξουν.

    Πηγή: ΟΤ - In.gr

  • Φλόριντα: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή
    Φλόριντα: Ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους - Η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή

    Ο 36χρονος ληστής κρατούσε δύο ομήρους ως ανθρώπινες ασπίδες

    Βίντεο με τον τρόπο, με τον οποίο ελεύθερος σκοπευτής εξουδετέρωσε ληστή τράπεζας που κρατούσε δύο ομήρους στη Φλόριντα, έδωσε στη δημοσιότητα η τοπική αστυνομία.
    Όπως φαίνεται στο βίντεο, η σφαίρα διαπέρασε οθόνη υπολογιστή και καρφώθηκε στο κεφάλι του ληστή, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους δύο ομήρους, τους οποίους είχε σαν ανθρώπινες ασπίδες.
    Δείτε το βίντεο
    Το περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου όταν ένας 36χρονος αποπειράθηκε να ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Fort Myers Bank of America.

    Ο ληστής είχε πει τότε στους αστυνομικούς ότι είχε πάνω του μια βόμβα, με τον διαπραγματευτή να προσπαθεί, αρχικά, να τον πείσει να παραδοθεί.

    Όταν, όμως, ο ληστής έβγαλε ξαφνικά ένα μαχαίρι και το έβαλε στο λαιμό της μιας εκ των ομήρων, οι αστυνομικοί ανέλαβαν δράση.

    Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο ελεύθερος σκοπευτής της ομάδας των SWAT (σ.σ. τα αμερικανικά ΕΚΑΜ) έβαλε την καραμπίνα του στον ώμο ενός συναδέλφου του και πυροβόλησε.

    Η σφαίρα, αφού διαπέρασε την οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, χτύπησε στο κεφάλι τον ληστή, ο οποίος κατέρρευσε ακαριαία.

    «Τέτοιοι πυροβλισμοί είναι συνήθεις σε εκπαιδεύσεις ελεύθερων σκοπευτών για τέτοια ακραία περιστατικά» εξήγησε εκπρόσωπος της αστυνομίας προσθέτοντας πως «λόγω της περιορισμένης έκθεσης του υπόπτου, ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε με τη σφαίρα να διαπερνά την οθόνη του υπολογιστή πριν να καρφωθεί στο μέτωπο του δράστη».
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς