Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 20:54

Επιστολή Λεβέντη σε Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χρ. Τριαντόπουλο για ορισμό συνάντησης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Εισήγηση του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας για ορισμό συνάντησης με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Το Επιμελητήριο Ηλείας, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Α’ Αντιπροέδρου, κ. Κωνσταντίνου Λεβέντη, απευθύνθηκε μέσω επιστολής στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, αιτούμενο τον ορισμό ημερομηνίας κοινής συνάντησης, προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι δασικές πυρκαγιές, αλλά και να μεταφέρει τις προτάσεις και τις ανάγκες των επιχειρήσεων της Ηλείας.

Το Επιμελητήριο Ηλείας, έχοντας ως αφετηρία την στήριξη και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, θα παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στην κατεύθυνση της αποτελεσματικής στήριξης των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν, καθότι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα στην προσπάθεια ανάκαμψης της περιοχής μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

Προς

Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ

αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές,

κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,

η συνδρομή των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής επιχειρηματικότητας στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση για τη βέλτιστη αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησαν οι πρόσφατες πυρκαγιές και την άμβλυνση των συνεπειών που αυτές προκάλεσαν στο περιβάλλον, την κοινωνία και τις επιχειρήσεις, μπορεί να αποδειχθεί, εν τοις πράγμασι, καθοριστική.

Αποτελώντας τον κατεξοχήν εκφραστή των αναγκών και των προβλημάτων της τοπικής επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Ηλείας μπορεί και οφείλει να έχει πιο αποφασιστικό κι ενεργό ρόλο στις διεργασίες για τα μέτρα ανακούφισης της περιοχής, καθότι η αποτελεσματική στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ηλείας μετά την καταστροφή.

Σε αυτό το πλαίσιο απευθυνόμαστε σε εσάς και αιτούμεθα τον ορισμό ημερομηνίας συνάντησης, προκειμένου να σας εκθέσουμε τις προτάσεις της τοπικής επιχειρηματικότητας, διαβεβαιώνοντάς σας παράλληλα, ότι ως Επιμελητήριο Ηλείας έχουμε τη διάθεση και την ετοιμότητα να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή στην κατεύθυνση της στήριξης των επιχειρήσεων του τόπου μας.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2021 18:33

Σχετικά Άρθρα

  • Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Τεράστιες οι καταστροφές στα ελαιόδεντρα
    Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού: Τεράστιες οι καταστροφές στα ελαιόδεντρα

    Για τις τεράστιες καταστροφές που έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πύλου-Νέστορος από την παρατεταμένη ανομβρία και τους καύσωνες του καλοκαιριού παρεμβαίνει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας.

    «Σε πολλές περιπτώσεις», εξηγεί, «γίνεται λόγος ακόμη και για ζημιά που φτάνει στο 100% της παραγωγής. Με τη ζημιά να γίνεται μεγαλύτερη όσο συνεχίζονται η ανομβρία και η ζέστη.

    Απαιτούμε να γίνει άμεσα καταγραφή της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν στο 100% και άμεσα οι παραγωγοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

    Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να δίνει χωρίς καμία καθυστέρηση δισεκατομμύρια ευρώ σε βιομήχανους, εφοπλιστές, κλινικάρχες αεροπορικές εταιρείες, και τους αγρότες να τους αποζημιώνει μετά ένα χρόνο, δίνοντας ψίχουλα και όχι στο 100% της ζημιάς, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις να μην αποζημιώνει καθόλου.

    Ζητάμε την αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση».

    Πηγή: TharrosNews.gr

  • Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον: Καρέ-καρέ η επόμενη μέρα στη Φλόριντα
    Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Μίλτον: Καρέ-καρέ η επόμενη μέρα στη Φλόριντα

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον από τη Φλόριντα. Ο τυφώνας άφησε πίσω του τουλάχιστον 16 νεκρούς, δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και ισοπεδωμένα σπίτια και δημόσιες υποδομές στην περιοχή Τάμπα.

    Τα συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν για να διασώσουν άτομα, που ίσως παραμένουν εγκλωβισμένα στα συντρίμμια. Την ίδια ώρα, περίπου 2,5 εκατ. σπιτονοικυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμαστην πολιτεία, με τις εταιρείας ενέργειας να δουλεύουν για την αποκατάσταση του.

    Μια από τις πιο δραματικές στιγμές ήταν όταν αστυνομικοί στο Χίλσμπορο, ανέβασαν στη βάρκα τους ένα 14χρονο αγόρι, που επέπλεε σε ένα κομμάτι από φράχτη.

    Στον κόλπο του Μεξικό ελικόπτερο της ακτοφυλακής διέσωσε έναν άνδρα, που από τη στιγμή που η βάρκα του παρασύρθηκε από τα ορηματικά νερά, επέπλεε πάνω σε ένα φορητό ψυγειάκι. Σύμφωνα με την υπηρεσία ο άνδρας επέζησε από ανέμους ταχύτητάς 121-145 χλμ την ώρα και κύματα ύψους 7,6 μέτρων.

    Οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει τον Μίλτον τυφώνα του αιώνα, ωστόσο, ευτυχώς, φτάνοντας στη Φλόριντα εξασθένησε σε τυφώνα κατηγορίας 3. Πλέον έχει κατευθυνθεί στον Ατλαντικό Ωκεανό.
    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton στη Φλόριντα - 15 νεκροί, εκατομμύρια χωρίς ρεύμα (video drone)
    Απόλυτη καταστροφή άφησε πίσω του ο τυφώνας Milton στη Φλόριντα - 15 νεκροί, εκατομμύρια χωρίς ρεύμα (video drone)

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Μίλτον από τις παράκτιες περιοχές - Oι άνεμοι στη Φλόριντα παραμένουν ισχυροί, ειδικά κατά μήκος της ανατολικής ακτής

    Η Φλόριντα μετρά τις πληγές της καθώς ξεκίνησε η αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε ο τυφώνας Μίλτον, με τις αρχές να αναμένουν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες.
    Ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Μίλτον αυξήθηκε σε τουλάχιστον 15, μετά την ανακοίνωση ενός ακόμα θανάτου στην κομητεία Πολκ της Φλόριντα, η οποία βρίσκεται ανατολικά της Τάμπα.
    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα του Μίλτον από τις παράκτιες περιοχές, καθώς η Σαρασότα, το Φορτ Μάγιερς και η Βενετία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το κύμα καταιγίδας, που έφτασε τα 3 μέτρα. Παράλληλα, ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν κτίρια, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων της τοπικής αστυνομίας, ενώ άνεμοι ταχύτητας 193 χλμ./ώρα μετέτρεψαν αυτοκίνητα, δέντρα και αντικείμενα σε επικίνδυνα βλήματα.
    Δείτε βίντεο drone - Οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο Milton

    Ο τυφώνας Μίλτον, αφού διέσχισε τη Φλόριντα, εξασθένησε ραγδαία στα ψυχρότερα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού και πλέον έχει χάσει τα τροπικά του χαρακτηριστικά. Το φαινόμενο ονομάζεται πλέον "μετατροπικό σύστημα Μίλτον" και έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε μικρή ύφεση, αρκετά ανατολικά των ακτών της Φλόριντα.

    Παρά την απομάκρυνσή του, οι άνεμοι στη Φλόριντα παραμένουν ισχυροί, ειδικά κατά μήκος της ανατολικής ακτής. Ωστόσο, αναμένεται να υποχωρήσουν μέσα στην ημέρα της Παρασκευής, με τον καιρό να παραμένει γενικά ξηρός για το μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας τις επόμενες ημέρες.

    Παρόλο που η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί, υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις την Παρασκευή στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Φλόριντα, οι οποίες σε ορισμένα σημεία μπορεί να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται από καταιγίδες.

    Περισσότερα από δύο εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις είναι χωρίς ρεύμα και χιλιάδες άνθρωποι έχουν διασωθεί από πλημμυρισμένες περιοχές

    Συγκλονιστικές επιχειρήσεις διάσωσης

    Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, να επιβεβαιώνει πως έχουν ήδη σωθεί 340 άτομα και 49 κατοικίδια.
    Σημαντική ήταν η διάσωση ενός 14χρονου αγοριού, το οποίο βρέθηκε να επιπλέει πάνω σε κομμάτι φράχτη στα πλημμυρισμένα νερά.

    Σε άλλη επιχείρηση διάσωσης, πλήρωμα της αμερικανικής ακτοφυλακής εντόπισε έναν άνδρα να κρατιέται από ένα φορητό ψυγείο στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 50 χιλιόμετρα από την ακτή, αφού η βάρκα του παρουσίασε βλάβη πριν ο Μίλτον φτάσει στη Φλόριντα.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Πάνω από 12,8 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις για τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία
    Πάνω από 12,8 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις για τις καταστροφές σε Έβρο και Θεσσαλία

    Ένα χρόνο μετά τις καστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στον Έβρο, ολοκληρώθηκαν την Τρίτη (1/10) οι πληρωμές για τη στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν.

    Ειδικότερα, καταβλήθηκαν συνολικά 12.887.368,05 ευρώ σε 1.313 επιχειρήσεις, εκ των οποίων 12.835.679,26 ευρώ καταβλήθηκαν σε 1.297 επιχειρήσεις της Θεσσαλίας και 56.364,04 ευρώ καταβλήθηκαν σε 17 επιχειρήσεις του Έβρου, όπως αναφέρει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ανακοίνωσή του.

    Πρόκειται, ειδικότερα, για τα ειδικά σχήματα στήριξης που υλοποιούνται μέσα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, «mybusinesssupport» και αφορούν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις έντονες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και σε περιοχές της περιφέρειας Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2023, και οι οποίες υπέστησαν οικονομικές απώλειες ως έμμεση συνέπεια των ανωτέρω φαινομένων.

    Πώς καθορίστηκε το ύψος της επιχορήγησης

    Το ύψος της επιχορήγησης για κάθε επιχείρηση σχετίζεται με την οικονομική απώλεια της επιχείρησης το 2023 λόγω των επιπτώσεων των φυσικών καταστροφών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο αναφοράς εντός της προηγούμενης πενταετίας όπου σημειώθηκε το υψηλότερο επίπεδο κύκλου εργασιών, με το χαμηλότερο ποσό επιχορήγησης να είναι οι 3.000 ευρώ και το υψηλότερο οι 300.000 ευρώ. Δηλαδή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ενίσχυση αντιστοιχεί σε μέρος της μείωσης του κύκλου εργασιών, με ελάχιστο ποσό ενίσχυσης το ποσό των 3.000 ευρώ και τηρώντας σε κάθε περίπτωση τα ανώτατα όρια που τίθενται ανά τριετία για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας από τους Κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ειδικότερα, σημειώνεται πως το σχήμα ενίσχυσης για τη Θεσσαλία περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά υπό-σχήματα, ως εξής:

    • Προς επιχειρήσεις - πλην αγροτικών εκμεταλλεύσεων - που είχαν έδρα ή υποκατάστημα στον δήμο Παλαμά και στον δήμο Φαρκαδόνας που επλήγησαν έντονα από τις πλημμύρες, χορηγήθηκαν 6,55 εκατ. ευρώ σε 408 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων, χορηγήθηκαν 2,86 εκατ. ευρώ σε 418 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της μεταφοράς επιβατών σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της μη ασφαλούς πρόσβασης και της ακαταλληλότητας των υδάτων, χορηγήθηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε 244 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των καταλυμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω της ακαταλληλότητας των υδάτων, χορηγήθηκαν 0,9 εκατ. ευρώ σε 55 δικαιούχους.
    • Προς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αλιείας και της εμπορίας αλιευμάτων σε περιοχές που επλήγησαν λόγω των επιπτώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλίας, χορηγήθηκαν 12,84 εκατ. ευρώ σε 172 δικαιούχους.

    Το σχήμα ενίσχυσης για τον Έβρο εστιάζεται στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στις περιοχές του δήμου Σουφλίου και της δημοτικής Ενότητας Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2023.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες άστεγοι, «εξαφανισμένες» πόλεις - Ο βαρύς απολογισμός του τυφώνα Χέλεν
    Εκατοντάδες νεκροί, χιλιάδες άστεγοι, «εξαφανισμένες» πόλεις - Ο βαρύς απολογισμός του τυφώνα Χέλεν

    Μια εβδομάδα αφότου ο τυφώνας Χέλεν χτύπησε τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, οι διακοπές ρεύματος και οι αδιάβατοι δρόμοι εμποδίζουν την ανάκαμψη καθώς ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 213.

    Πριν από μια εβδομάδα, ο τυφώνας όργωνε στη Φλόριντα, αλώνοντας πόλεις και κωμοπόλεις στην ακτή του Κόλπου, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι στο μονοπάτι του τυφώνα αντιμετώπιζαν κύματα βροχής.

    Μια εβδομάδα αργότερα, 213 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από τον τυφώνα Χέλεν σε έξι πολιτείες, κάνοντας τον συγκεκριμένο τυφώνα, τον πιο θανατηφόρο που έπληξε τις ηπειρωτικές ΗΠΑ από τον τυφώνα Κατρίνα το 2005.

    Από τους 213 νεκρούς, μέχρι στιγμής επισήμως έχουν δηλωθεί 106 στη Βόρεια Καρολίνα και 41 στη Νότια Καρολίνα. Οκτώ στη Γεωργία, και ένας στη δυτική Φλόριντα.

    Στο ρεπορτάζ του το CNNi, καταγράφει ότι όσοι επέζησαν είναι ακόμα σε τραγική κατάσταση, καθώς έχουν δει όχι μόνο τα σπίτια τους, αλλά ολόκληρες τις κοινότητές τουw να έχουν χαθεί.

    Οι επιζώντες παλεύουν ο ένας για τον άλλον, φέρνοντας φαγητό και νερό, βοηθώντας να σκάψουν και να κόψουν γκρεμισμένα δέντρα.

    «Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί μόνο τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο Ζεμπ Σμάθερς, δήμαρχος της πόλης Καντόνα, στη Βόρεια Καρολίνα στο CNNi την Πέμπτη. «Θα χρειαστεί να υποστηρίξουμε αυτές τις περιοχές στη δυτική Βόρεια Καρολίνα για πολλά πολλά χρόνια».

    «Μεγάλα τμήματα του ηλεκτρικού δικτύου απλώς εξαφανίστηκαν»

    Περισσότερες από 850.000 κατοικίες και επιχειρήσεις σε επτά πολιτείες από τη Φλόριντα έως τη Δυτική Βιρτζίνια εξακολουθούσαν να είναι χωρίς ρεύμα από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το PowerOutage.us. Τα περισσότερα βρίσκονται στις Καρολίνες, όπου ο περιφερειακός πάροχος ενέργειας Duke Energy λέει ότι «μεγάλα τμήματα του ηλεκτρικού δικτύου… απλώς εξαφανίστηκαν».

    Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας, κατέστρεψαν χιλιάδες στύλους και δεκάδες χιλιόμετρα ηλεκτρικών γραμμών. Οι υποδομές πρέπει να ανοικοδομηθούν πριν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση, αν και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε την Πέμπτη ότι βοήθησε στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια σπίτια.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA ULASHKEVICH

  • Μεξικό: Μετά το πλήγμα του τυφώνα «Τζον» υπάρχει ανησυχία για τον εφοδιασμό των κατοίκων με πόσιμο νερό
    Μεξικό: Μετά το πλήγμα του τυφώνα «Τζον» υπάρχει ανησυχία για τον εφοδιασμό των κατοίκων με πόσιμο νερό

    Η νέα πρόεδρος του Μεξικού Κλαούδια Σέινμπαουμ εξέφρασε χθες Τετάρτη ανησυχία για τον εφοδιασμό των κατοίκων με πόσιμο νερό στο δυτικό τμήμα της χώρας μετά το πέρασμα του τυφώνα Τζον, που άφησε πίσω του 16 νεκρούς και εκτεταμένες ζημιές στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    «Το πιο επείγον είναι ο εφοδιασμός με πόσιμο νερό και ο καθαρισμός των δρόμων», είπε η πρόεδρος, η οποία ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά της προχθές Τρίτη, κατά την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο τουριστικό Ακαπούλκο (νοτιοδυτικά), την άλλοτε ανεπίσημη πρωτεύουσα του διεθνούς τζετ σετ, που είχε ήδη υποστεί μεγάλη καταστροφή την 25η Οκτωβρίου 2023, όταν χτυπήθηκε από τον τυφώνα Ότις.

    Η κυρία Σέινμπαουμ μετέβη στην πόλη, συνοδευόμενη από μέρος της κυβέρνησής της, για να υποστηρίξει την «αντιμετώπιση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» και να εγγυηθεί πως θα ικανοποιηθούν οι «άμεσες ανάγκες» των πολιτών, ανέφερε η ίδια μέσω X.

    Μόλις έφθασε, άκουσε μέσα από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε κάτοικο να της αφηγείται ότι ήδη έχασε το κατάστημά της όταν χτύπησε ο τυφώνας Ότις το 2023, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Μεξικό: Προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα

    Η νέα πρόεδρος εξάλλου προειδοποίησε τους κατοίκους πως πλησιάζει τροπική καταιγίδα, που αναμένεται να φθάσει πάνω από το έδαφος «τις επόμενες 24 ώρες», φέρνοντας νέες ισχυρές βροχοπτώσεις στα παράλια των πολιτειών Οαχάκα και Γκερέρο.

    «Ζητάμε από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από ποταμούς, να πάνε σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο, να μετακινηθούν πιο κοντά σε κέντρα υποδοχής και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών», είπε.

    Πηγή: Iefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ DAVID GUZMAN

  • Είδαν το σπίτι τους να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους: Πάνω από 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες του Νεπάλ
    Είδαν το σπίτι τους να καταρρέει μπροστά στα μάτια τους: Πάνω από 200 άτομα έχασαν τη ζωή τους στις φονικές πλημμύρες του Νεπάλ

    Ήταν πρωί του Σαββάτου, 28 Σεπτεμβρίου, όταν ο Bishworaj Khadka, μάγειρας στο Lalitpur, άκουγε τους ήχους του ποταμού Nakhu στο Νεπάλ να ακούγονται ολοένα και πιο δυνατά. Ο Bishworaj καθόταν στο σπίτι τους, που βρίσκεται στις όχθες του Nakhu, με τη σύζυγο και τη νύφη του. Τις τελευταίες 12 ώρες η βροχή δεν είχε σταματήσει να πέφτει και τα νερά του ποταμού φούσκωναν επικίνδυνα.

    Οι πρώτοι κραδασμοί που έγιναν αντιληπτοί προέρχονταν από το πάτωμα του σπιτιού. Τα τρία μέλη της οικογένειας βγήκαν βιαστικά από την πόρτα. Όπως εξηγεί ο Bishowraj στο Associated Press, οι σκηνές που ακολούθησαν είναι θολές στο μυαλό και τη μνήμη του. Το μόνο που κατάφερε εκείνη τη στιγμή, ήταν να βάλει κάποια μετρητά στην τσέπη του. Η οικογένεια Khadka, 15 λεπτά αργότερα, είδε το σπίτι της να καταρρέειμπροστά στα έκπληκτα μάτια της. Ο Bishowraj οδήγησε τα μέλη της οικογένειας στο σπίτι του αδερφού του- πέριξ του ποταμού, αλλά σε μεγαλύτερη απόσταση από την όχθη.

    Η καταρρακτώδης βροχή συνέχισε να πέφτει για μία ακόμη ημέρα, από τη στιγμή που οι Khadka αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους. Στις περιοχές γύρω από το Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και πλημμύρες ενώ, περισσότεροι από 200 πολίτες έχασαν τη ζωή τους, στις πλημμύρες που χαρακτηρίστηκαν οι χειρότερες που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. Μέσα σε δύο ημέρες, μόνο στο Κατμαντού, η στάθμη του νερού ξεπέρασε τα 25 εκατοστά – σχεδόν το 20% του μηνιαίου μέσου όρου.

    Οι περιοχές με χαμηλό υψόμετρο γύρω από τον ποταμό Bagmati στο Κατμαντού πλημμύρισαν ολοσχερώς ενώ καταστράφηκαν σπίτια και καταφύγια. Οι κάτοικοι αναζήτησαν ασφαλή μέρη μακριά από τα ορμητικά νερά. Ορισμένες από τις κατοικίες και μέσα στην πόλη καλύφθηκαν από λάσπη και μπάζα που είχαν παρασύρει τα νερά, μαζί με σπασμένα κλαδιά δέντρων.

    Μία πόλη θαμμένη κάτω από τη λάσπη

    Μέχρι τη Δευτέρα (30/09) ο ήλιος είχε βγει ξανά. Ο Bishowraj και η σύζυγός του Sharmila επέστρεψαν σε ό,τι είχε απομείνει από το σπίτι τους. Έκτοτε, προσπαθούν να διασώσουν ό,τι μπορούν. Οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Η Sharmila έπρεπε να προσπαθήσει πολύ να βρει κάποια μαγειρικά σκεύη που δεν είχαν καταστραφεί. Σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας, γερανοί σήκωσαν σταθμευμένα οχήματα που είχαν βουλιάξει στη λάσπη. Πλυστικά προσπάθησαν να ξεπλύνουν το παχύ στρώμα της από τα ισόγεια. Ζημιές υπέστησαν και αρκετοί αυτοκινητόδρομοι που οδηγούν στο Κατμαντού στο οποίο η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι καθημερινό φαινόμενο. Προβλήματα αντιμετωπίζει η πόλη και με τις προμήθειες.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NARENDRA SHRESTHA
  • Εκκίνηση για Κώστα Λεβέντη: «Το Επιμελητήριο ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας»
    Εκκίνηση για Κώστα Λεβέντη: «Το Επιμελητήριο ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας»

    Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας με την παράταξη «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με στόχο και όραμα για ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας και θα σταθεί αρωγός σε κάθε επιχείρηση του νομού απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, ο Κώστας Λεβέντης επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιμελητηριακής Παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Επιμελητηρίου Ηλείας.

    Πλαισιωμένος από την νυν διοίκηση του ΕΒΕ Ηλείας, τον νυν πρόεδρο Κώστα Νικολούτσο και δεκάδες επιχειρηματίες, προερχόμενοι απ’ όλους τους κλάδους και τις περιοχές του νομού, με ευρεία ηλικιακή γκάμα και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ο κ. Λεβέντης παρουσίασε τους στόχους της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά», τις προσωπικές του βλέψεις για το Επιμελητήριο της νέας εποχής και πώς θα ανταποκριθούν οι υπηρεσίες στις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου.

    Οι Επιμελητηριακές εκλογές, 16 & 17 Νοεμβρίου, αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση, όπως τόνισε ο κ. Λεβέντης , καθώς γίνονται σε μια κρίσιμη καμπή για την ανάπτυξη του τόπου. «Είμαστε μια Νομαρχιακή Επιμελητηριακή Παράταξη, που εκφράζει το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ηλεία. Τα μέλη της ομάδας μας προέρχονται από όλους τους κλάδους, από όλες τις περιοχές του Νομού, από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους. Είμαστε όλοι άνθρωποι της αγοράς» τόνισε στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά» και συνέχισε: «Γνωρίζουμε και ζούμε καθημερινά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας. Γνωρίζουμε τί χρειάζεται η επιχείρηση, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον.

    Leventis 9

    Θέλουμε το Επιμελητήριο Ηλείας να είναι ο χρήσιμος σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια. Με αναβαθμισμένη λειτουργία, με περισσότερες και σύγχρονες υπηρεσίες. Με δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια. Με προτάσεις και διεκδικήσεις, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα. Πέρα από άσκοπες αντιπαραθέσεις. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να διεκδικήσουμε από κοινού τις παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας, για να βγει από την απομόνωση. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, με τις Επιχειρήσεις Μπροστά. Για εμάς, δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να στεκόμαστε ενώπιον των επαγγελματιών του τόπου μας, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη και τη στήριξη για την αναγέννηση του Επιμελητηρίου της Ηλείας».

    «Δεσμευόμαστε να εργαστούμε για το καλό όλων»

    Ο κ. Λεβέντης, υπογράμμισε ότι, σε μια εποχή ταχύτατων αλλαγών, οι επιχειρήσεις καλούνται καθημερινά να προσαρμόζονται σε νέα δεδομένα, να ξεπερνούν εμπόδια και να καινοτομούν. Σε μια τέτοια εποχή, το Επιμελητήριό Ηλείας δεν μπορεί να είναι απλά ένας παρατηρητής, αλλά οδηγός μιας συλλογικής προσπάθειας διάνοιξης νέων δρόμων, σημειώνοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητά του.
    «Υποβάλλουμε την υποψηφιότητά μας όχι μόνο επειδή έχουμε την εμπειρία, αλλά γιατί έχουμε το πάθος και τη δέσμευση να εργαστούμε για το καλό όλων μας. Οι επιχειρήσεις μας είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και πρέπει να έχουν την υποστήριξη που τους αξίζει.

    Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ξέρουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας, τις μάχες με τη γραφειοκρατία, την ανάγκη για χρηματοδότηση, αλλά και το πώς η αγορά μας αναγκάζει να αλλάζουμε για να επιβιώσουμε. Έχουμε δει την προσπάθεια, το άγχος αλλά και τη χαρά της επιτυχίας. Και ακριβώς επειδή είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας, νιώθουμε ότι μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τις ανάγκες των συναδέλφων μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
    Τόνισε δε, ότι στόχος του είναι να εργαστεί με «Σύνεση, Συναίνεση, Συνεργασία», με την βοήθεια των τριών «Σ» όπως δανείστηκε τη φράση του αείμνηστου προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου.

    Leventis 12

    «Να συμβάλλουμε την αναγέννηση της οικονομίας του τόπου μας»

    Παρουσιάζοντας το όραμα της παράταξης για το Επιμελητήριο Ηλείας, ο κ. Λεβέντης τόνισε κατηγορηματικά: «Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που θα είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της συνεργασίας. Ένα Επιμελητήριο που θα στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, μικρό ή μεγάλο, έμπειρο ή νέο και θα τους βοηθά να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Θέλουμε ένα Επιμελητήριο που δεν φοβάται να δώσει λύσεις, να αντιμετωπίσει το κατεστημένο και να προωθήσει τις επιχειρήσεις μας μπροστά» και υπογράμμισε ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη στρατηγική και την εστίαση στη συνεργασία, θα καταφέρει να συμβάλλει στην αναγέννηση της οικονομίας του τόπου. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι με τη σωστή καθοδήγηση, την κατάλληλη στρατηγική και την εστίαση στη συνεργασία, μπορούμε να συμβάλλουμε στην αναγέννηση της οικονομίας και του τόπου μας».

    Οι κύριοι στόχοι της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

    Με τη δέσμευση, ο ίδιος και τα μέλη της παράταξή του, να εργαστούν μεθοδικά για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των επιχειρήσεων και να γίνουν η «φωνή» όλων των επιχειρηματιών, αναλύθηκαν οι κύριοι στόχοι και ο τρόπος επίτευξης αυτών:

    • Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Πρέπει να παρέχουμε τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζονται οι μικρές επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν.
    • Ενίσχυση της εξωστρέφειας: Είναι η ώρα να δούμε τη αγορά, εσωτερική ή διεθνή, όχι ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία. Θα δημιουργήσουμε νέες γέφυρες με τις αγορές και θα ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή σε διεθνή fora, εκθέσεις και δικτυώσεις.
    • Προώθηση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού: Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που λειτουργούμε και πρέπει να την αγκαλιάσουμε. Στόχος μας είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στη μετάβαση προς τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τα κατάλληλα μέσα και εκπαιδεύσεις.
    • Δημιουργία ευνοϊκού θεσμικού περιβάλλοντος: Θα διεκδικήσουμε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν χωρίς τα περιττά εμπόδια που δημιουργεί η γραφειοκρατία.

    Leventis 10

    Συνεργασία με συναίνεση

    Ειδική μνεία στον απερχόμενο πρόεδρο του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, έκανε ο υποψήφιος πρόεδρος Κώστας Λεβέντης υπογραμμίζοντας ότι δίδαξε σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου το πιο δυνατό στοιχείο στη συνεργασία και την επιχειρηματικότητα, τη συναίνεση, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη του Συμβουλίου.

    Παίρνοντας το λόγο ο κ. Νικολούτσος, μίλησε με τα πιο θετικά λόγια για την συνεργασία που είχε τα τελευταία χρόνια με τον κ. Λεβέντη, σημειώνοντας «Τα χρόνια που πέρασαν, λειτουργήσαμε με τον Κώστα Λεβέντη και με άλλους συναδέλφους αποτελεσματικά, συναινετικά με την κατεύθυνση της προόδου, χωρίς να έχουμε κραδασμούς από αντίθετες απόψεις. Βγάλαμε μια καλή εικόνα του Επιμελητηρίου προς τα έξω, και νομίζω ότι αυτό είναι αναγνωρίσιμο απ’ όλη την επιχειρηματική κοινωνία της Ηλείας. Θα είμαι πάντα κοντά στο Επιμελητήριο, έναν θεσμό που υπηρέτησα, εξακολουθώ να αγαπώ και εκτιμώ ότι έχουμε πολλά θέματα που πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή, να τα δούμε σε καινούργια βάση και να δώσουμε στην Ηλεία τα στοιχεία που της λείπουν» τόνισε και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλη την παράταξη.

    Leventis 11

    Διακήρυξη Αρχών της παράταξης «Οι Επιχειρήσεις Μπροστά»

    Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2024, ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας θα κληθεί να αναδείξει τη νέα διοίκηση του τοπικού Επιμελητηρίου.

    Οι εκλογές αυτές θα πραγματοποιηθούν σε μια κρίσιμη συγκυρία για την επιχειρηματικότητα και την πραγματική οικονομία, σε εθνικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

    Ο τόπος μας διαθέτει προνομιακή γεωμορφολογία, περιβαλλοντικό πλούτο, μοναδικούς πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς πόρους. Διαθέτει δραστήριο επιχειρηματικό δυναμικό και εργατικούς ανθρώπους.

    Ωστόσο, παρουσιάζει σημαντική αναπτυξιακή υστέρηση σε σύγκριση με το μέσο όρο της χώρας.

    Η υστέρηση αυτή οφείλεται σε προβλήματα, με κυριότερα την έλλειψη μεταφορικών υποδομών, τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 και του 2021, την έλλειψη πανεπιστημιακών σχολών, την αδυναμία προσέλκυσης μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων κ.ά.

    Οι επιχειρήσεις του τόπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι πολύ μικρές και ουσιαστικά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.

    Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τις ελλείψεις. Μοιραζόμαστε τον προβληματισμό και την αγωνία των μικρών επιχειρήσεων, για το παρόν και το μέλλον της τοπικής οικονομίας.

    Ωστόσο πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης Πάτρας – Πύργου, ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών μας υποδομών και οι πόροι που μπορούν να διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης διαμορφώνουν ένα παράθυρο ελπίδας για την Ηλεία.

    Επιλέγουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να απαντήσουμε δημιουργικά.

    Πιστεύουμε ότι ήρθε η στιγμή να αντιστρέψουμε την πορεία οικονομικού μαρασμού, που βιώνει η Ηλεία. Ήρθε η στιγμή ο τόπος μας να βγει από την απομόνωση και να δημιουργήσει τους όρους για δυναμική ανάπτυξη.

    Αυτή η προσπάθεια χρειάζεται τη συμμετοχή όλων μας.

    Είμαστε εδώ, για να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της Ηλείας.

    Για να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε, επιτέλους, λύσεις στα χρόνια προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

    Για να ενδυναμώσουμε τις επιχειρήσεις της Ηλείας, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, αλλά και στις ευκαιρίες που παρέχονται στο πλαίσιο της σύγχρονης οικονομίας.

    Για να διαμορφώσουμε όλοι μαζί, το μέλλον που αξίζει και μπορεί να έχει ο τόπος μας.

    Το όραμά μας για την ανάπτυξη της Ηλείας

    Πιστεύουμε στην ανάγκη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο θα αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα και τους πόρους της Ηλείας με έξυπνο, βιώσιμο τρόπο. Θα στηρίζεται στην παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών με υψηλότερη προστιθέμενη αξία. Θα δημιουργεί για όλους τους πολίτες – και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους – ευκαιρίες για προκοπή και ευημερία, στον τόπο τους.

    Θέλουμε μια ανάπτυξη, στην οποία ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος του τόπου μας, θα λειτουργεί ως καταλύτης οικονομικής προόδου και κοινωνικής ευημερίας.

    Θέλουμε μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ισχυρές τοπικές αλυσίδες αξίας, με πρωταγωνιστή τον τομέα της αγροδιατροφής.

    Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε ποιοτικές τουριστικές υπηρεσίες: στην παροχή αυθεντικών εμπειριών, στην προσέλκυση υψηλού επιπέδου επισκεπτών σε όλη τη διάρκεια του έτους.

    Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε σύγχρονες, εξωστρεφείς τοπικές επιχειρήσεις.

    Ο κατάλληλος χρόνος για ξεκινήσει η νέα προσπάθεια είναι τώρα.

    Οι προτεραιότητές μας

    • Ολοκλήρωση των μεγάλων υποδομών που έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητα της περιοχής και να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που προκύπτουν από την γεωγραφική της θέση.
    • Εξειδίκευση μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας με βάση την φυσιογνωμία και τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των πολύ μικρών επιχειρήσεων.
    • Σύγχρονες, οργανωμένες υποδομές επιχειρηματικότητας.
    • Στήριξη της ανθεκτικότητας και της ορθολογικής ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα. Έγκαιρη προσαρμογή στις συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή και αύξηση της προστιθέμενης αξίας των τοπικών προϊόντων.
    • Ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών που αξιοποιούν – με ορθολογικό και βιώσιμο τρόπο – το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.
    • Αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Ηλείας και της οικουμενικής κληρονομιάς της Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε ο τόπος μας να αναδειχθεί σε κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού παγκόσμιας εμβέλειας και να προσελκύσει ποιοτική ερευνητική, εκπαιδευτική, αλλά και επιχειρηματική δραστηριότητα.
    • Ενίσχυση της καινοτομίας. Στενότερη σύνδεση με τη δραστηριότητα, που αναπτύσσεται στα πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα της Περιφέρειας και δημιουργία ενός ισχυρού περιφερειακού οικοσυστήματος το οποίο θα λειτουργεί σε σύζευξη με την παραγωγική διαδικασία, στο σύνολο της Περιφέρειας.

    Ισχυρό Επιμελητήριο, καθημερινός σύμμαχος της τοπικής επιχείρησης

    Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, που προέρχονται από το σύνολο των κλάδων της οικονομίας, από όλες τις περιοχές του Νομού, από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

    Γνωρίζουμε και βιώνουμε καθημερινά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ηλείας.

    Γνωρίζουμε τι χρειάζεται ένας μικρός επιχειρηματίας, για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον: για την επιχείρηση και για την οικογένειά του, αλλά και για τον τόπο μας.

    Σε αυτή την προσπάθεια, θέλουμε και μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σύμμαχοι.

    Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το τοπικό Επιμελητήριο σε καθημερινό αρωγό και σύμβουλο, για κάθε ένα από τα μέλη του.

    Δεν μας αρκεί η διαχείριση μιας διοικητικής καθημερινότητας.

    Θέλουμε να είμαστε ο συνδετικός κρίκος των προσπαθειών υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

    Θέλουμε να είμαστε ο κύριος εκφραστής ενός κοινού οράματος για την ανάπτυξη του τόπου. Ενός οράματος, που θα συγκεντρώνει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση.

    Θέλουμε ένα Επιμελητήριο με ενεργό ρόλο και ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, που αφορούν την Ηλεία και την ευρύτερη Περιφέρεια.

    Θέλουμε ένα Επιμελητήριο, το οποίο θα παρέχει στήριξη, ενημέρωση και καθοδήγηση στις τοπικές επιχειρήσεις.

    Σε αυτή την κατεύθυνση, είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά.

    Έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο για το τι πρέπει να αλλάξει στο Επιμελητήριο, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία και η αποτελεσματικότητά του.

    Έχουμε σχεδιάσει, παράλληλα, μια σειρά νέων δράσεων και υπηρεσιών που απαντούν στις ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων.

    Μεταξύ άλλων, προγραμματίζουμε:

    • Σταδιακή ψηφιοποίηση του συνόλου των υπηρεσιών μας
    • Αναβάθμιση της διαδικτυακής παρουσίας του Επιμελητηρίου, ώστε να λειτουργεί ως δυναμική πύλη ενημέρωσης, υποστήριξης, δικτύωσης και εξωστρέφειας
    • Τακτική συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους και τους κλαδικούς φορείς της Ηλείας, για την προώθηση κοινών διεκδικήσεων και δράσεων.
    • Δημιουργία help desk για την ενημέρωση και την τεχνική υποστήριξη των επιχειρήσεων, με σκοπό την ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης.
    • Ειδικά σεμινάρια και προγράμματα κατάρτισης επιχειρηματιών και στελεχών, σε θέματα όπως η ψηφιακή μετάβαση, η αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων προώθησης, η ένταξη σε διεθνείς αλυσίδες αξίας.
    • Προγραμματικές συμφωνίες με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της ευρύτερης Περιφέρειας, για την διευκόλυνση της πρόσβασης των τοπικών επιχειρήσεων στην καινοτομία.

    Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε πέρα και πάνω από κόμματα και άσκοπές αντιπαραθέσεις, για να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

    Τα υλικά για να χτίσουμε το νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα της περιοχής μας υπάρχουν. Είναι η φύση και ο πολιτισμός μας. Είναι η θέληση και οι ικανότητες των ανθρώπων της Ηλείας.

    Είναι ώρα, επιτέλους, να δώσουμε τέλος στη στασιμότητα και στο μαρασμό. Και να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά.

    Με ένα ισχυρό Επιμελητήριο Ηλείας, με φρέσκες ιδέες και νέα γνώση, με συνένωση δυνάμεων και διάθεση συνεργασίας, μπορούμε να πετύχουμε.

    Leventis 4

    Leventis 6

    Leventis 5

    Leventis 7

    Leventis 3

    Leventis 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch