Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 07:22

Εστίαση στον Πύργο: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα»

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Αντιδράσεις προκαλούν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊου στον κλάδο της εστίασης στον Πύργο.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων του χώρου κάνουν λόγο για “νέες μεταλλάξεις” του όρου lockdown και ζητούν στήριξη από την Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσουν από τη μια τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων και από την άλλη τις έμμεσες που έχουν να κάνουν με το κύμα ακρίβειας που σαρώνει και την Ελλάδα.

“Η εστίαση μέχρι τώρα έχει υποστεί και υπομείνει ότι της έχει ζητηθεί σε τέτοιο βαθμό που πλέον έχει χαθεί το νόημα και η ουσία της φυσικής μας ύπαρξης. Σίγουρα αυτό που μας ζητείτε να παρέχουμε, πλέον δεν είναι υπηρεσία αλλά κάτι άλλο. Είμαστε υπέρ της δημόσιας υγείας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του ιού για την διασφάλιση του κοινού καλού” αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Σωματείου Εστίασης “Διόνυσος Πύργου”.

“Δυστυχώς όμως πόσο μπορεί να παραμείνει κάποιος υγιής όταν πέρα από την πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται σε μια παρατεταμένη περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, αντιμέτωπος με τον κοινωνικό διαχωρισμό και ουσιαστικά σε μια κρίση αξιών και χρεοκοπίας;
Η ιστορία επαναλαμβάνεται πάλι όμως με τους ίδιους πρωταγωνιστές και σίγουρα δεν είναι φάρσα” συνεχίζει η ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων το Σωματείο θέτει μαζί με το σύνολο των επιχειρήσεων της εστίασης στην Ελλάδα, τα αιτήματα για στήριξη.

“Οι «νέες τάσεις» υπολειτουργίας του κλάδου, οι «νέες μεταλλάξεις» του όρου lockdown, απαιτούν υποστηρικτικό πλαίσιο ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να ανταπεξέλθουν και αυτόν τον χειμώνα, όχι όμως με προγράμματα που ευνοούν ένα μικρό μέρος της εστίασης (λόγω της πολυπλοκότητας και των προϋποθέσεων που αποκλείουν την πλειοψηφία) αλλά με μεσοπρόθεσμα μέτρα:

• Μείωση ενοικίου

• Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

• Επιδότηση ενεργειακών χρεώσεων

• Εξολοκλήρου διαγραφή επιστρεπτέων προκαταβολών

Ελπίζουμε να μην γίνουνε θεατές στο ίδιο σκηνικό και να υπάρχει στόχος στήριξης και όχι απαξίωσης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2021 10:43

Σχετικά Άρθρα

  • Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους συλλόγους της Εστίασης - Η επιστροφή του ΦΠΑ στο 24% στο επίκεντρο
    Επιστολή στον Πρωθυπουργό από τους συλλόγους της Εστίασης - Η επιστροφή του ΦΠΑ στο 24% στο επίκεντρο

    Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλαν οι σύλλογοι της εστίασης από όλη τη χώρα και μεταξύ αυτών από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Βασικό θέμα είναι η επαναφορά του ΦΠΑ στο 24% από την 1/1 του νέου έτους. Οι εκπρόσωποι της εστίασης προειδοποιούν πως αν η Κυβέρνηση επιμείνει σε αυτό το μέτρο τότε θα αποσύρουν τα προϊόντα που επιβαρύνονται με αυτό το ποσοστό του ΦΠΑ.

    Οι εκπρόσωποι της εστίασης θέτουν και το ζήτημα της φορολόγησης αλλά και γενικότερα της ακρίβειας που επηρεάζει τα προϊόντα.

    Η επιστολή

    Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

    Πριν λίγες ημέρες λάβατε μια επιστολή απ’ την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων - ΠΟΕΣΕ με την οποία ταυτιζόμαστε και αναπαράγουμε αυτούσια.

    Έχει προστεθεί συμπληρωματικά μια παράγραφος στο τέλος ,για να σας δηλώσουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως η εστίαση δεν είναι είδος πολυτελείας καθώς και ότι «Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι η νέα συμφωνία αλήθειας με τον λαό», όπως ο ίδιος είχατε δηλώσει στις 20/5/2023 σε ομιλία σας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος σας .

    «Η εξελισσόμενη «φορο-τρομοκρατία» των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει ένα σπιράλ ανασφάλειας και απογοήτευσης στην αγορά. Παρά τις πρόσφατες προεκλογικές διαβεβαιώσεις του κυβερνώντος κόμματος περί μη αύξησης φόρων και τις παλαιότερες προεκλογικές υποσχέσεις σας για μονιμοποίηση των μειωμένων χαμηλών συντελεστών στην εστίαση οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και το σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2024 νομιμοποιούν τις αιτιάσεις όχι μόνο για αναντιστοιχία των ακολουθούμενων πολιτικών με την πραγματικότητα, αλλά και για συνειδητή πολιτική εξαπάτηση ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων.

    Είναι κοινός τόπος ότι ο Φ.Π.Α. ο οποίος είναι ένας οριζόντιος έμμεσος φόρος που επιβάλλεται επί της αξίας των αγαθών και υπηρεσιών, επιβαρύνει περισσότερο τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, δεδομένου ότι πρόκειται για φόρο που καταβάλλεται σε κάθε στάδιο της παραγωγής και συναλλαγής και επιβαρύνει τον τελικό καταναλωτή. Ο Φ.Π.Α δεν αποτελεί έσοδο για τις επιχειρήσεις οι οποίες παίρνουν τον φόρο από τους καταναλωτές και τον αποδίδουν στο Δημόσιο, λειτουργώντας επί της ουσίας ως φοροεισπράκτορες.

    Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ είναι στο 24% που αποτελεί τον 4ο μεγαλύτερο συντελεστή σε επίπεδο Ε.Ε. και όπως είναι επόμενο επιβαρύνει υπέρμετρα τα προϊόντα και υπηρεσίες καθώς αυξάνει την τελική τιμή τους, δηλαδή επιβαρύνει τον καταναλωτή, κατά το ¼ σχεδόν.

    Από τότε που καθιερώθηκε ο ΦΠΑ στην Ελλάδα συνεχώς μεταβάλλεται ανάλογα με την οικονομική συγκυρία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συχνής και έντονης αυξομείωσης αποτελεί ο ΦΠΑ στην εστίαση τα τελευταία 15 περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, το 2011 αυξήθηκε οριζόντια στις υπηρεσίες και τα προϊόντα από το 13% στο 23%, ενώ μάλιστα αναμενόταν το Δημόσιο να εισπράξει περίπου 1δις € από αυτήν την αύξηση εισέπραξε μόλις 160 εκ. € λόγω μείωσης της συνολικής κατανάλωσης. Το 2013 μειώθηκε προσωρινά από το 23% στο 13%.

    Το 2015 αυξήθηκε εκ νέου από το 13% στο 23% και περαιτέρω το 2016 στο 24% για να μειωθεί ξανά στο 13% το 2019 με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων. Το 2020 η μείωση του ΦΠΑ στο 13% επεκτάθηκε προσωρινά και στα μη αλκοολούχα ποτά, χυμούς και ροφήματα και από τότε με διαδοχικές παρατάσεις ισχύει μέχρι και το τέλος του 2023.

    Είχε μάλιστα δημιουργηθεί η αίσθηση ότι η μείωση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά θα γινόταν μόνιμη. Αντιθέτως, η κυβέρνησης τον επαναφέρει στο 24% από 1/1/2024.

    Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα έναν δυσάρεστο αιφνιδιασμό λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις αρχές του 2023 και μέχρι και τις Εθνικές εκλογές σε πλήθος δημοσιευμάτων γίνονταν αναφορές για μονιμοποίηση των προσωρινά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τις μεταφορές τον τουρισμό, στον πολιτισμό και στα γυμναστήρια μετά την επέκταση του μέτρου μέχρι το τέλος του 2023.

    Επιπλέον, σε πλήθος άρθρων αλλά και στο πρόγραμμα της παρούσας κυβέρνησης υπάρχουν αναφορές για περαιτέρω μείωση των επιβαρύνσεων και ουδεμία που να αφορά αύξηση αυτών. Μάλιστα, σε συνεντεύξεις σας, πριν τις εκλογές, είχατε αναφέρει πως ο ΦΠΑ θα μειωθεί σταδιακά και στοχευμένα για όλα τα προϊόντα κατά τη διάρκεια της τετραετίας.

    Ο μόνος αστερίσκος που είχατε θέσει ήταν η πορεία των δημοσίων οικονομικών, η οποία παραμένει καλή δεδομένου ότι τα έσοδα του Δημοσίου για το 2023 είναι καλύτερα, τόσο σε σχέση με το 2022 όσο και εκείνα το εκτιμήσεων. Ειδικότερα και όσον αφορά τον ΦΠΑ τα έσοδα για το 2023 είναι κατά 5,4% αυξημένα σε σχέση με το 2022 και κατά 9,1% αυξημένα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις.

    Προφανώς μία τέτοια εξέλιξη θα έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις κυρίως όσον αφορά τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στο γενικό επίπεδο τιμών. Επιπλέον και σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει με τεκμαρτό τρόπο τους ελεύθερους επαγγελματίες δίνει και ένα ισχυρό σήμα ότι οι αποτυχημένες πολιτικές υπερφορολόγησης επιστρέφουν.

    Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών οι μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να τα ενσωματώσουν στο κόστος λειτουργίας τους. Η μετακύληση αυτού του κόστους στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, που θα εντείνει και θα επιτείνει το σπιράλ ακρίβειας, είναι μονόδρομος επιβίωσης για τις μικρές επιχειρήσεις. Για να μην αποδειχθεί αδιέξοδο για την αγορά, αλλά και για τα νοικοκυριά, σας καλούμε να αναθεωρήσετε αυτόν τον σχεδιασμό έγκαιρα.»

    Αν δυστυχώς επιμείνετε σε αυτή την επιλογή, η εστίαση είναι διατεθειμένη να αποσύρει από 1/1/2024, αυτά τα προϊόντα (σερβιριζόμενα αναψυκτικά, ροφήματα κλπ) απ’ τους καταλόγους της, ως ύστατη άμυνα αξιοπρέπειας.
    Αρνούμαστε την μετατροπή της εστίασης σε είδος πολυτελείας για λίγους.

    Την απόφαση αυτή την κοινοποιούμε και στις εταιρείες παραγωγής ώστε να προγραμματίσουν την παραγωγή τους το επόμενο διάστημα.

    Την επιστολή υπογράφουν 28 Πρωτοβάθμια Σωματεία:

  • Συνάντηση Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Σύλλογο εστίασης “Διόνυσος” Πύργου
    Συνάντηση Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Σύλλογο εστίασης “Διόνυσος” Πύργου

    Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ήδη όλο το προηγούμενο διάστημα, με ποικίλους τρόπους, ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων “Διόνυσος” Πύργου.

    Στα κύρια αντικείμενα της συζήτησης που έγινε ήταν κάποια τεχνικά και διαδικαστικά ζητήματα που έθεσαν τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου, ενώ μάλιστα για το λόγο αυτό σε μεγάλο διάστημα της συνάντησης αυτής μετείχαν και υπηρεσιακά στελέχη αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο Δήμος παραμένει στην ήδη γνωστή και δηλωμένη πρόθεση του να λαμβάνονται σχετικές αποφάσεις στην κατεύθυνση στήριξης αιτημάτων που θέτουν οι επαγγελματίες της εστίασης και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

    «Ο Δήμος διαρκώς εξετάζει τα περιθώρια που υπάρχουν, ώστε μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και μέσα σε όσα επιτρέπει το υπάρχον νομικό – κανονιστικό πλαίσιο, να παίρνει αποφάσεις διευκόλυνσης και στήριξης του κλάδου. Κι ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όπως αυτή των τελευταίων ετών. Κάτι που έχουμε αποδείξει έμπρακτα και σημαντικά, με διάφορους τρόπους», επεσήμανε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις η οριζόντια μείωση 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων
    Πύργος: «Ανάσα» για τις επιχειρήσεις η οριζόντια μείωση 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων

    Κοινή Συνέντευξη Τύπου Δημάρχου Πύργου και προέδρων Σωματείου Εστίασης και Εμπορικού Συλλόγου - Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ήταν εξ αρχής πολιτική μας βούληση» - Όλες οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

    Την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στη συλλογική αίτηση μείωσης των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, που θα δώσει σημαντική ανάσα στους επαγγελματίες όλου του δήμου, επισήμαναν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δήμαρχο, ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου «Διόνυσος», Νίκος Τζαμαλής και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης.

    Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατόπιν εισήγησης του κ. Αντωνακόπουλου και ορίζει, οριζόντια μείωση κατά 50% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε όλο το δήμο για τα καταστήματα εστίασης, τα εμπορικά και τουριστικά καταστήματα. Μια γενναία - κατά κοινή παραδοχή - μείωση, που θα δώσει σημαντική «ανάσα» σε όλες τις επιχειρήσεις στην παρούσα, δύσκολη οικονομικά, συγκυρία, η οποία μεταφράζεται έως και δύο ενοίκια το χρόνο.

    Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου «Ήταν μια πολιτική βούληση, που εξ αρχής είχαμε. Στα χρόνια της πανδημίας λόγω covid, υπήρξαν διάφορες κεντρικές νομοθετικές παρεμβάσεις. Η περίοδος της πανδημίας, ήταν ουσιαστικά …χαριστική βολή γιατί ο μηδενισμός των εισοδημάτων δεν μπορούσε να ανατραπεί από οποιαδήποτε όψιμη αναθάρρησή του καταναλωτικού κοινού. Έτσι, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. προχωρήσαμε στη μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων, κατά 50% σε όλο το δήμο.

    Η Κανονιστική πράξη που ρύθμιζε τις τιμές είχε ψηφιστεί το 2012 και οι τιμές στον Πύργο ήταν από τις πιο υψηλές στην Ελλάδα. Γι’ αυτό χρειαζόταν αυτή η γενναία ρύθμιση που μπορεί να είναι μια μικρή ανάσα μέσα σ’ αυτή τη μεγάλη οικονομική ασφυξία που υπάρχει σήμερα. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα των επαγγελματικών στην πόλη μας. Μην ξεχνάμε ότι η οικονομία του Πύργου σε μεγάλο ποσοστό καθορίζεται από το χώρο της εστίασης, της ψυχαγωγίας, της κατανάλωσης. Και αυτό οφείλουμε να το σεβαστούμε στις αποφάσεις μας».

    «Στηρίζουμε με δράσεις την επιχειρηματικότητα»

    Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων και δράσεων που έχει ξεκινήσει και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή προς όφελος της επιχειρηματικότητας, όπως: «Έμεσα στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, μειώνοντας τις ανελαστικές δαπάνες.

    - Κάναμε ως γνωστόν μια γενναία ρύθμιση οφειλών προς την ΔΕΥΑΠ. Καταργήσαμε το 30% προκαταβολή επί της οφειλής και ρυθμίσαμε σε 50 δόσεις, χωρίς προκαταβολή, με δόση 2% επί της οφειλής.
    - Καταργήσαμε και το τέλος Ερυμάνθου που ήταν 40 ευρώ για κάθε επιχείρηση ανά έτος.
    - Διαμορφώνουμε συνθήκες για παραγωγή εισοδήματος. Έτσι δημιουργούμε γεγονότα κυρίως πολιτισμού. Που έως τώρα ήταν πολλά και σημαντικά. Το επόμενο γεγονός είναι τα Ανθεστήρια που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο. Ένας θεσμός ξεχασμένος στο χρόνο, που θα αναβιώσει.
    - Επίσης προσπαθούμε μέσα από τη δημιουργία του ιστορικού κέντρου να κάνουμε την πόλη πιο επισκέψιμη. Σύντομα ξεκινά η κρουαζιέρα για τη φετινή σεζόν. Αναμένουμε περισσότερους τουρίστες και δίνουμε μάχη να έχουμε περισσότερους επισκέπτες στην πόλη μας».

    Καταλήγοντας ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε: «Παλεύουμε για την κάλυψη στα ελλείμματα πολλών ετών σ’ αυτήν την πόλη. Οι αποφάσεις της όποιας διοίκησης λαμβάνονται βάσει συγκυριών, κι ο Δήμος οφείλει να δείχνει ένα ανθρώπινο πρόσωπο. Κινούμαστε στο τρίπτυχο «συμβιβασμός, συλλογική δράση, προτεραιότητα στο αυτονόητο», για να κάνουμε μια πόλη σύγχρονη, ελκυστική, επισκέψιμη, που θα φέρει εισόδημα»

    «Χωρίς εστίαση δεν υπάρχει ζωή στην πόλη»

    Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τζαμαλής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου και το Δ.Σ. για την απόφαση που θα ανακουφίσει τους επαγγελματίες. «Για πολλά χρόνια μας απασχολούσε η τιμή χρήσης ανά τετραγωνικό μέτρο, καθώς στον Πύργο ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από πόλεις όπως η Πάτρα, δηλαδή πόλεις με σαφώς περισσότερο κόσμο και έσοδα από τα δικά μας. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την μείωση κατά 50%. Θα βοηθήσει πολύ τα καταστήματα, γιατί αν δεν υπάρξει η εστίαση δεν θα υπάρξει ζωή στην πόλη. Ένα μεγάλο μέρος εργάζεται στο χώρο της εστίασης. Το όφελος μπορεί να ερμηνευτεί έως και δύο ενοίκια το χρόνο».

    Συνεχίζοντας ο κ. Ξανθούλης δήλωσε: «Ο Δήμος Πύργου και το Δ.Σ. μετά από αίτημα του Σωματείου Εστίασης πήραν μια γενναία απόφαση μείωσης τελών. Αυτό ωφελεί και τα καταστήματα που κάνουν κατάληψη πεζοδρομίων σε όλο το δήμο. Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. γι’ αυτή την απόφαση, όπως και για κάθε προσπάθεια τόνωσης της πόλης μας. Περιμένουμε πλέον, με αρχή την Πρωτομαγιά και τα Ανθεστήρια, να γίνουν κι άλλες δράσεις για να “ζωντανέψει” η πόλη».

  • Πύργος: Χωρίς μουσική απόψε η εστίαση σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη
    Πύργος: Χωρίς μουσική η εστίαση σε ένδειξη πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη

    Κατόπιν του τραγικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών και την απώλεια δεκάδων συνανθρώπων μας, τα καταστήματα εστίασης του Νομού Λάρισας σήμερα 1/3/2023 αποφάσισαν να λειτουργήσουν χωρίς μουσική ως το ελάχιστο φόρο προς όλες αυτές της άδικες απώλειες.

    Το ΔΣ του Σωματείου εστίασης Διόνυσος Πύργου αποφάσισε να ακολουθήσουν την παραπάνω κίνηση ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης σε όλες αυτές της οικογένειές που αναζητούν ακόμα τους δικούς τους ανθρώπους.

    Ως εκ τούτου τα καταστήματα στην περιοχή του δήμου Πυργου θα λειτουργήσουν σήμερα χωρίς μουσική. Ακολουθεί η ανακοίνωση των Σωματείων Λάρισας.

    Η Πόλη πενθεί.

    Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δισκοθετών Λάρισας (Σ.Ε.ΔΙ.Λ) και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτήτων Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (Σ.Ι.Κ.Α.Ε.Λ) αποφάσισαν από κοινού σήμερα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα και ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειές τους να μην υπάρξει κανένα είδος αναπαραγωγής μουσικής (dj, live, ραδιόφωνοo/Spotify κ.α.) στα καταστήματα εστίασης του Νομού Λάρισας.

    Να σημειωθεί ότι οι περισσότερη σύλλογοι στην Ελλάδα θα ακολουθήσουν την εν λόγω ενέργεια. Σήμερα Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΝΘΕΙ.

    ΤΟ ΔΣ του Σωματείου εστίασης και συναφών επαγγελμάτων Διόνυσος Πύργου

    Φωτογραφία: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI

  • Εστίαση στον Πύργο: Άφησαν “γλυκιά γεύση” οι γιορτές - Δύσκολη η καθημερινότητα έως την άνοιξη
    Εστίαση στον Πύργο: Άφησαν “γλυκιά γεύση” οι γιορτές - Δύσκολη η καθημερινότητα έως την άνοιξη

    Μια πολύ “γλυκιά γεύση” άφησαν πίσω τους οι γιορτές στην εστίαση για την πόλη του Πύργου. Η κίνηση κρίθηκε ως ικανοποιητική, με τον καιρό να στέκεται σύμμαχος στους επαγγελματίες, που είδαν το τζίρο τους να αυξάνεται. Όμως εκείνο που θέλουν οι επαγγελματίες της εστίασης είναι να δουν αυτή η ανάσα που πήραν να παρατείνεται καθώς, ενώ υπολείπεται ο χειμώνα στο πρώτο δίμηνο της χρονιάς η καθημερινότητα είναι δύσκολη αυτή την περίοδο.

    Xristopoulos

    “Στις γιορτές υπήρχε αυξημένη κίνηση κυρίως την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς. Τώρα θα δούμε πως θα πάει. Για το 2023 πιστεύω ότι θα είναι λίγο δύσκολα τουλάχιστον τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ας ελπίσουμε ότι θα εξελιχθεί λίγο καλύτερα…” σχολίασε ο Τρύφωνας Χριστόπουλος από το “Μικρό Καφέ”.

    Sigouros

    Ο Βασίλης Σίγουρος από το εστιατόριο “Βεγγέρα” στον Πύργο και το Ma Mer Cafe - Bar στο Κατάκολο και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου “Ο Διόνυσος”, έδωσε θετικό πρόσημο στην κίνηση των γιορτών. “Είχε κατέβει αρκετός κόσμος στην περιοχή μας, ο κλάδος μας δούλεψε. Φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο ο καλός καιρός στην περίοδο των εορτών. Το θέμα είναι από δω και πέρα τι κάνουμε... Συνέχεια έχουμε ανατιμήσεις και αύξηση σε όλα τα προϊόντα κυρίως πρώτης ύλης. Το σουπερμάρκετ και η ενέργεια που μας απασχολούν τόσο καιρό... Θέλω πάρα πολύ να είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά, αν και έχει ξεκινήσει δύσκολα. Θεωρώ όμως ότι όπως και κάθε χρόνο θα τα καταφέρουμε, θα δώσουμε τον αγώνα μας. Φυσικά προσπαθούμε όσο το δυνατόν λιγότερο να φαίνονται αυτές οι αυξήσεις στους καταναλωτές όσο κι εμείς αντέχουμε. Προχωράμε με αισιοδοξία τη νέα χρονιά και βλέπουμε…”.

    Tomaropoulos

    Ο Αλέκος Τομαρόπουλος από το Black Rabbit και το White Rabbit, σημείωσε πως “… οι γιορτές πήγαν αρκετά καλά, πιστεύω όχι για όλους αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό του εμπορικού κόσμου πήγαν καλά. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο οι γιορτές, είναι η καθημερινότητά μας που ήταν δύσκολη πριν τις γιορτές και θα είναι ακόμα πιο δύσκολη και μετά. Εύχομαι και ελπίζω να επιβιώσουμε όλοι σε αυτή την δύσκολη κατάσταση και τα πράγματα να πάνε καλύτερα. Να έχουμε υγεία, καλή χρονιά σε όλους με αισιοδοξία και ψηλά το κεφάλι”.

    Mpouklis

    Τέλος ο Θανάσης Μπούκλης από το εστιατόριο “Εν Λευκώ” και γραμματέας του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου “Ο Διόνυσος”, δήλωσε πως “… η κίνηση ήταν πάρα πολύ καλή για όλους μας, όχι μόνο για τον κλάδο το δικό μας. Είμαστε μία αλυσίδα και ο ένας βοηθάει τον άλλον. Όποιος πάει καλά, πάνε καλά και οι υπόλοιποι. Εμείς πήγαμε πάρα πολύ καλά κι αυτό που εύχομαι για τον καινούργιο χρόνο είναι αυτό που είδαμε στην πόλη μας για 15 μέρες που γίνονταν ένας πολύ καλός χαμός να συνεχίσει να γίνεται. Αυτό δε γίνεται μόνο με λόγια, χρειάζονται και κάποια έργα. Βοηθάμε κι εμείς και ο εμπορικός σύλλογος από την πλευρά του για να γίνουν αυτά τα βήματα και να χαρούμε τον Πύργο μας όπως ήταν γεμάτος όλο αυτό το διάστημα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα”…

  • Πύργος: Συστράτευση δυνάμεων συλλόγων και πολιτών για την ανάπτυξη της πόλης
    Πύργος: συστράτευση δυνάμεων συλλόγων και πολιτών για την ανάπτυξη της πόλης

    Με κύριο στόχο την συστράτευση δυνάμεων και ιδεών προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης του Πύργου, πραγματοποιήθηκε χθες ευρεία σύσκεψη μεταξύ συλλόγων στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου στην Στοά Φίτσιου.

    Όπως ξεκαθάρισε αρχικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης, η συνάντηση δεν είχε καμία πολιτική ή αυτοδιοικητική χροιά ενώ συμπλήρωσε πως: «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε την εκάστοτε αρχή του τόπου, εκφράζουμε την αγωνία μας, είμαστε επαγγελματίες, έχουμε επενδύσει σε αυτή την πόλη, δουλεύουμε σε αυτή την πόλη και θέλουμε να πάει καλύτερα, για να μπορέσουμε να μείνουμε τη δουλειά μας και στον τόπο μας. Και το κυριότερο να σταματήσει η μείωση του πληθυσμού της πόλης μας. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς είναι την πόλη μας πιο φιλική, ασφαλής αλλά ακόμα να την κάνουμε και προορισμό».

    Όπως επεσήμανε στη συνέχεια ο κ. Ξανθούλης το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη συντονισμού, συνέχειας και συνέπειας καθώς «… έχουμε μία τάση όλοι μας να μηδενίζουμε ότι έχουν κάνει οι προηγούμενοι και να μην κρατάμε τα θετικά. Πρέπει να βάλουμε το έμεις πάνω από το εγώ». Προχώρησε μάλιστα στην πρόταση να ιεραρχηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις και στη συνέχεια να τεθούν στον δήμαρχο. Από την πλευρά τους μάλιστα να ορίσουν ένα συντονιστικό όργανο που θα παρακολουθεί την εξέλιξη.

    Αναφερόμενος στα προβλήματα της περιοχής, έθεσε ως κύρια, το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης στο νοσοκομείο Πύργου, τις δύο εισόδους της πόλης με την έλλειψη φωτισμού, την έλλειψη χώρων στάθμευσης, κάνοντας μάλιστα για το θέμα αυτό την εξής πρόταση. «Υπάρχουν αδιάθετα οικόπεδα, τα οποία μπορεί να νοικιάσει ο Δήμος κι με μικρό ποσό του 1 € θα μπορούν να παρκάρουν οι πολίτες και να λυθεί το πρόβλημα». Υπογράμμισε όμως ως βασικότερο πρόβλημα όλων το αίσθημα έλλειψης ασφάλειας που επικρατεί στην πόλη του Πύργου, με τα έντονα φαινόμενα παραβατικότητας στα οποία γινόμαστε μάρτυρες σχεδόν καθημερινά.

    Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Πύργου “Διόνυσος” , Νίκος Τζαμαλής, ακολούθως σημείωσε πως: «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι εμείς που βρισκόμαστε εδώ θα πρέπει να κάνουμε και τους υπόλοιπους να αγαπήσουν αυτή την πόλη». Έθεσε μάλιστα ως σημαντικά προβλήματα και ο ίδιος για την ανάπτυξη της πόλης το θέμα του αυτοκινητόδρομου, το νοσοκομείο αλλά και την έλλειψη πανεπιστημιακών τμημάτων.

    Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Φωτογράφων Ηλείας «Φωτακτίς» Δημήτρης Παπαϊωάννου, δήλωσε: «Εμείς θα θίγουμε θέματα που έχουν να κάνουν με την αισθητική και την ομορφιά διότι δεν μπορεί να υπάρξει μία εξέλιξη εάν δεν υπάρξει και σχετική βελτίωση ταυτόχρονα. Είμαστε εδώ ως ένας και θα λειτουργούμε με αυτό το σκεπτικό για το καλό όλων» .

    Ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου Διονύσης Μπέλτσος, που παρέστη στη σύσκεψη σημείωσε ότι “… βλέπω μία αδιαφορία, γιατί σε άλλη περίπτωση αυτή η αίθουσα θα έπρεπε να είναι γεμάτη. Για να πάει μπροστά ο Πύργος, αυτοί που εκπροσωπούν τον Πύργο και τον διοικούν θα έπρεπε να είναι Πυργολάτρες. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα σχέδιο, μία οργάνωση που θα έπρεπε να έχουν στο πλαίσιο της διεκδίκησης, τους τρόπους πως να μην χάνουμε πράγματα. Γιατί χάνουμε πράγματα, γιατί χάνουμε γιατρούς, γιατί χάσαμε τα ΤΕΙ; Αλήθεια πόσες φορές έχουμε πάει στα υπουργεία να διεκδικήσουμε και να πούμε ως εδώ φτάνει; Ξέρω οτι όταν θα πάει κάποιος άνθρωπος με πυγμή και σχέδιο να διεκδικήσει θα τα καταφέρει.

    Το ότι έφυγαν τα ΤΕΙ είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την πόλη. Αυτή τη στιγμή στον Πύργο φεύγουν επιχειρήσεις, φεύγουν νέοι άνθρωποι, πολλοί συνάδελφοί μου μηχανικοί φεύγουν και μένουν μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία, συνταξιούχοι και ουσιαστικά γίνεται μία ανακύκλωση του χρήματος. Σε καμιά περίπτωση η πόλη αυτή δεν πρόκειται έτσι να ορθοποδήσει. Εγώ στο θέμα των ΤΕΙ αν και δεν είχα καμία ευθύνη παραιτήθηκα από δημοτικός σύμβουλος. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η πρωτεύουσα του νομού δεν θα έχει ΤΕΙ. Και υπήρχαν και πάρα πολλοί ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι που δήλωσαν παραίτηση και τους τιμάει αυτό. Ο πολίτης του Πύργου έχει δυνατότητες αρκεί να τον ξυπνήσουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι σε έναν λήθαργο. Έχουμε αποδεχτεί μία κατάσταση, έχουμε αποδεχτεί μία φτωχοποίηση και οτιδήποτε γίνεται. Όλα αυτά όμως για να λυθούν χρειάζεται μία οργάνωση, ένα όραμα και ένα σχεδιασμό.

    Λέμε όλοι για τουρισμό. Πως θα έρθει ο τουρισμός; Φτιάξε ένα θεματικό πάρκο τουρισμού. Υπάρχουν πόσα προγράμματα ΕΣΠΑ… Κάποια στιγμή ακούσαμε για ΤΕΦΑΑ. Πως θα μιλήσουμε για ΤΕΦΑΑ αν δεν έχουμε κολυμβητήριο; Να δώσω και εγώ μία ιδέα, απέναντι από το στάδιο, να αγοράσει ή να μισθώσει ο Δήμος της εκτάσεις που υπάρχουν και να φτιάξει έναν πολυχώρο αθλητικών εκδηλώσεων. Έτσι θα καθαρίσει και η είσοδος της πόλης από την παραβατικότητα…» τόνισε ο κ. Μπέλτσος.

    Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας Κώστας Πετρόπουλος στάθηκε στο γεγονός ότι στην πόλη δεν μπαίνει ξένος κόσμος. «Πρέπει να μπει ξένος κόσμος στην πόλη και στο νομό γιατί μόνο αυτό θα την τονώσει».

    Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Γιάννης Πουλακίδας σημείωσε μεταξύ άλλων πως: «Είμαι ένας νέος άνθρωπος που ουσιαστικά ήρθα στην πόλη μου για να προσφέρω και να δημιουργήσω και απ’ ό,τι βλέπω η πόλη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Ντρέπομαι να πω ότι είμαι από τον Πύργο. Γιατί δεν βλέπω μία προοπτική στην πόλη μου. Δε βλέπω κάτι που να έχει φως. Να μας δείξει το δρόμο. Σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν να φτιάξουμε ένα συντονιστικό πάνω στο οποίο κάθε μήνα εμείς οι σύλλογοι να ασχοληθούμε με το κοινό καλό. Την πρόοδο και την ευημερία…».

    Από την συγκέντρωση όπως ενημέρωσε ο κ. Ξανθούλης έλλειπε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, καθώς δεν μπορούσε να παραστεί αφού βρίσκονταν σε έκθεση στο Άργος. Επεσήμανε όμως, ότι στέκεται αρωγός σε οτιδήποτε συμβαίνει για την ανάπτυξη της πόλης.

    emporikos 2

  • Πύργος: Σύμπραξη φορέων και κάλεσμα για την βελτίωση της πόλης
    Πύργος: Σύμπραξη φορέων και κάλεσμα για την βελτίωση της πόλης

    Oι Προέδροι των συλλογών, Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Σύλλογος Εστίασής και συναφών επαγγελμάτων, Σύλλογος Επαγγελματιών φωτογράφων Ηλείας [Φωτακτης], και Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας

    Καλούν όλους τους συλλόγους, την τέταρτη 16-11-2022 και ώρα στις 19.30 μμ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Πατρών Στοά Φιτσιου 3 όροφος ,σε συνάντηση με θέμα την συστράτευση, δυνάμεων και ιδεών, για την βελτίωση τις εικόνας της πόλη μας (παρκινγκ – εικόνα που παρουσιάζουν οι είσοδοι της πόλης -μείωση πληθυσμού και πολλά αλλά ).

    Επιτέλους πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι για να αναβαθμίσουμε την Πόλη μας

    Επιτέλους κάτι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο.

    Η συνάντηση δεν έχει καμία σχέση με πολιτική η αυτοδιοικητικη χροιά.

    Όλοι μαζί συστρατευόμαστε για το καλό της πόλη μας.

    Εμπορικός σύλλογος Πύργου - Σύλλογος εστίασης και συναφών επαγγελμάτων - Σύλλογος Επαγγελματιών φωτογράφων Ηλείας [Φωτακτης] – Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Ηλείας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και Επαγγελματιών - Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου
    Πύργος: Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων και Επαγγελματιών - Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου

    Ύστερα από τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τους εμπόρους, τον κλάδο της εστίασης και τους επαγγελματίες γενικότερα, η διετία του κορονοϊού και του lockdown, όσους η επόμενη μέρα τους βρίσκει ακόμα όρθιους, έρχεται η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια να τους δώσει τη χαριστική βολή.

    Αυτό βροντοφώναξαν από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, τα μέλη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, όπου απηύθυναν έκκληση σε όλους τους επαγγελματίες να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην αυριανή γενική απεργιακή κινητοποίηση.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας Νίκος Καριώτης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι επαγγελματίες τονίζοντας ότι: «Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ηλείας με αφορμή αυτό το περιβάλλον της ακρίβειας στο οποίο ζούμε το τελευταίο διάστημα, δεν μπορεί να είναι απαθής. Είναι κρίσιμη η καμπή στην οποία βρίσκεται η αγορά αυτή τη στιγμή, τεράστιες οι πιέσεις που δέχεται η πραγματική οικονομία και διαμορφώνουν και αυτά με τη σειρά τους μία δραματική κατάσταση για το εμπόριο. Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα και προσπαθεί να επιβιώσει στο δυσμενές περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί. Η ακρίβεια και το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος που αφορά επιχειρήσεις και καταναλωτές δημιουργεί νέα χρέη θηλιά στο λαιμό. Χρειάζεται άμεσα πλήρης αλλαγή της πολιτικής, σε εθνικό και ευρωπαϊκό, επίπεδο έτσι ώστε να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις και να γλυτώσουμε από την τεράστια αύξηση του πληθωρισμού με τις αλυσιδωτές αντιδράσεις που προκαλεί στα δάνεια, στα νοικοκυριά και όλα τα υπόλοιπα και είμαστε εδώ σήμερα να ενώσουμε την φωνή μας με όλους τους άλλους φορείς και επαγγελματίες, προκειμένου να πούμε ότι δεν πάει άλλο, πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις άμεσα προς την κατεύθυνση της ανακούφισης και των νοικοκυριών αλλά και των επιχειρήσεων».

    Από την πλευρά του ο Θανάσης Μπούκλης από τον σύλλογο Εστίασης Διόνυσος σημείωσε πως: «Ενώνουμε τη φωνή μας για να συμμετάσχουμε κι εμείς σε αυτό που γίνεται αύριο στις εννέα του μήνα, είναι κρίμα να έχουμε περάσει τόσα πράγματα τόσο καιρό, να καταφέρουμε να πατήσουμε στα πόδια μας και να μείνουμε όρθιοι και να πέσουμε από την ενέργεια. Αυτό που ζητάμε είναι να πάει ένα πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας οπωσδήποτε για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να μείνουν ανοιχτές. Ζητάμε την άμεση επιστροφή της επιστρεπτέας προκαταβολής, να σταματήσει να γίνεται και να δοθεί σαν επιδότηση σε όλους τους επαγγελματίες, την διαγραφή τον Κορωνοχρεών του 20 και του 21, την απαγόρευση της εξώσεως και παγώματος των ενοικίων και την μείωση του ΦΠΑ στο 6% για να μπορέσουμε να πάρουμε μία ανάσα και να προχωρήσουμε».

    Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης ακολούθως ανέφερε: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και οι εμπορικοί σύλλογοι μαζί με τους επαγγελματικούς φορείς και την ομοσπονδία, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν για τους επαγγελματίες ίση μεταχείριση των επιχειρήσεων και γενικά των επαγγελματιών με όλους τους πολίτες, άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το αφορολόγητο όριο για τους επαγγελματίες και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την καθιέρωση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τις λειτουργικές δαπάνες και την αναστολή της ρήτρας τιμαρίθμου για τις ασφαλιστικές εισφορές που από το 2023 και μετά θα μας επιβαρύνει κατά πολύ».

    Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, πρόεδρος επαγγελματιών φωτογράφων Ηλείας, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο η σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στην αγορά επηρεάζει κάθε πολίτη ως μέλος της κοινωνίας. «Μαζί με τους συναδέλφους εμπόρους και επαγγελματίες της Ηλείας, βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε τις φωνές μας, σε κάτι το οποίο θεωρούμε πάρα πολύ άδικο για μας. Συγκεκριμένα, τα συσσωρευμένα χρέη τα οποία δημιουργήθηκαν από άμεση και έμμεση φορολόγηση είναι απαράδεκτα, είναι δυσβάστακτα και είναι αδύνατον για μας να τα σηκώσουμε, πόσο μάλλον όταν έχουμε και αυξήσεις σε ρεύμα, είδη πρώτης ανάγκης κ.α. Αν και όλες οι κυβερνήσεις μας υποσχέθηκαν ότι θα καταργήσουν το ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος, καμιά δεν το έκανε, ερχόμαστε από μία σκληρή περίοδο, μία διετία σκληρής πραγματικότητας λόγω lockdown και πανδημίας και καλούμαστε να επιβιώσουμε με ψίχουλα τα οποία λέγονται επιστρεπτέα προκαταβολή. Ακούμε και βλέπουμε να έρχονται ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, οι οποίες μας οδηγούν λογικά σε ακόμα μεγαλύτερα χρέη. Οπότε, πρέπει κι εμείς με κάποιον τρόπο να επιβιώσουμε, δεν μπορούμε να είμαστε πάντα αυτοί οι οποίοι πληρώνουν αλλά θα πρέπει να εξασφαλιστεί και για μας ο τρόπος ο οποίος θα βρούμε τα χρήματα με τα οποία θα πληρώσουμε τα χρέη. Δεν έχουμε σεντούκι που ανοίγουμε και βγάζουμε χρήματα, πρέπει να δουλεύουμε. Και αν υπάρχει δυσκολία στην αγορά, οι πρώτοι που την αντιμετωπίζουμε είμαστε εμείς. Βρισκόμαστε μέσα στην αγορά, μέσα σε μία κοινωνία που δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα από αυτήν και εξαρτώμαστε άμεσα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Και εφόσον υπάρχουν προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και οι συνάδελφοι, είμαστε κι εμείς σε πολύ δύσκολη θέση και δύσκολα ανταποκρινόμαστε».

    Τέλος, ο Αλέξης Νταουλάρης, πρόεδρος Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ηλείας, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους συναδέλφους λογιστές να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση και να κρατήσουν τα γραφεία τους κλειστά, χωρίς να κάνουν καμιά πολύτως συναλλαγή με το δημόσιο. «Η ένωσή μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα τόσο των τοπικών φορέων και της ομοσπονδίας όσο και της τοπικής αλλά και τις πανελλαδικές ομοσπονδίας αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην αυριανή πανεθνική μέρα δράσης και κινητοποίησης για την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, έτσι ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα έναντι της ακρίβειας και της υπερχρέωσης. Στηρίζουμε όλα τα αιτήματα των φορέων, καλούμε τους συναδέλφους αύριο να είναι στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται κατά τόπους και να παραμείνουν τα γραφεία τους κλειστά και να μη γίνει καμία απολύτως συναλλαγή με το δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νταουλάρης.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch