Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 16:15

ΕΛΠΕ: Κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις για τον «Ετήσιο Απολογισμό 2020»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σημαντικές διακρίσεις για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. η οποία κατέκτησε 5 βραβεία στην κατηγορία «Καλύτερος Ετήσιος Απολογισμός», με τη συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο 2021.

Στον «Ετήσιο Απολογισμό 2020», αντικατοπτρίζεται η επιτάχυνση υλοποίησης της στρατηγικής μας για τον ενεργειακό μετασχηματισμό του Ομίλου ΕΛΠΕ και τη δημιουργία ισχυρής παρουσίας στη Νέα Ενέργεια. Η φετινή έκδοση του απολογισμού βασίζεται στο όραμα μας, ως ο μεγαλύτερος ενεργειακός Όμιλος της χώρας, να πρωταγωνιστήσουμε στην ενεργειακή μετάβαση, καθιστώντας τις δραστηριότητες του Ομίλου μας συμβατές με το νέο διεθνές περιβάλλον, μεγιστοποιώντας τις αποδόσεις τους και, παράλληλα, αναπτύσσοντας ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που δίνει έμφαση σε νέες μορφές ενέργειας, χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

5 11 21 HELPE AR Awards

Τόσο ο έντυπος όσο και ο ψηφιακός Ετήσιος Απολογισμός 2020, απέσπασαν τα εξής βραβεία:

IADA “The International Annual Report Design Awards” 2021

Platinum Award – Annual Report, PDF version - Energy & Resources, Integrated presentation”

Gold Award – Annual Report, Online version - Energy & Resources, Overall”

Galaxy Awards 2021

Silver Award – Annual Report, online - Energy”

ARC AWARDS INTERNATIONAL 2021

Bronze Award: Annual Report interior design: Energy”

2021 STEVIE® International Business Awards® (IBA)

Bronze Award” Best Annual Report - Publicly-Held Corporations.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Νοεμβρίου 2021 12:09

Σχετικά Άρθρα

  • Greenpeace: ΕΛΠΕ, Σταματήστε το έγκλημα!
    Greenpeace: ΕΛΠΕ, Σταματήστε το έγκλημα!

    Η δράση της Greenpeace για τον τερματισμό των εξορύξεων, την προστασία του κλίματος και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας συνεχίζεται!

    Συμβαίνει τώρα! Αυτή τη στιγμή, το πλοίο της οργάνωσης, Rainbow Warrior III, βρίσκεται ξανά στο Ιόνιο Πέλαγος δυτικά της Κέρκυρας, απαιτώντας τον τερματισμό των σεισμικών ερευνών που διενεργεί για λογαριασμό της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ το ειδικό ερευνητικό σκάφος SW COOK από τις 10 Φεβρουαρίου. Οι ακτιβιστές που βρίσκονται στο Rainbow Warrior απαιτούν από τα ΕΛΠΕ να ακυρώσουν τα σχέδιά τους για εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια και να προβούν άμεσα στην οριστική διακοπή των σεισμικών ερευνών που διενεργούν εντός της θαλάσσιας περιοχής “Ιόνιο”. Στην απευθείας επικοινωνία που είχε το πλοίο της οργάνωσης με το πλήρωμα του SW COOK, μας ενημέρωσαν ότι οι σεισμικές εκρήξεις έχουν προσωρινά σταματήσει. Ωστόσο, αρνήθηκαν να απαντήσουν σε οποιαδήποτε άλλη ερώτηση και μας παρέπεμψαν στην εταιρεία. Το μήνυμα της Greenpeace προς την εταιρεία είναι ξεκάθαρο: “ΕΛΠΕ, Σταματήστε το έγκλημα”. Όσο λοιπόν διατηρεί σιγή ιχθύος για τα σχέδιά της, τόσο η φωνή μας θα δυναμώνει. Δεν εφησυχάζουμε και παραμένουμε στην περιοχή (καιρου επιτρέποντος) μέχρι τα ΕΛΠΕ να επιβεβαιώσουν επίσημα την άμεση παύση των σεισμικών ερευνών.

    Από την Κυριακή 20/2[1,[2] έχουν καταγραφεί 3 εκβρασμοί ζιφιών στις δυτικές ακτές της Κέρκυρας. Παρότι τα ζώα οδηγήθηκαν πίσω στη θάλασσα με επιτυχία, οι ακτές της Κέρκυρας ερευνώνται για περισσότερες εκβρασμούς. Εν τω μεταξύ, τα Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίζουν τις καταστροφικές σεισμικές εκρήξεις στο μπλοκ του Ιονίου για την ανεύρεση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Παραβλέποντας τη θλιβερή πραγματικότητα της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε, αλλά και τις εκκλήσεις της κοινωνίας των πολιτών και της επιστημονικής κοινότητας[3] για την επείγουσα αναστολή των σεισμικών ερευνών, τα ΕΛΠΕ συνεχίζουν εμμονικά τις έρευνες πετρελαίου και ορυκτού αερίου, αγνοώντας τη σοβαρή απειλή που αποτελούν για τη βιοποικιλότητα της περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως σημαντική περιοχή για τα θαλάσσια θηλαστικά στη Μεσόγειο και σε παγκόσμιο επίπεδο[4].

    Επισημαίνεται ότι η Απόφαση 7.13 της Συμφωνίας ΑCCOBAMS για τη διατήρηση των κητωδών στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο και την Παρακείμενη Ζώνη του Ατλαντικού αναφέρεται ρητά σε περιπτώσεις προσαράξεων και στην υποχρέωση να σταματήσουν οι ηχοβολιστικές έρευνες και να καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για να γίνουν κατανοητά τα αίτια των εκβρασμών. Επιπλέον, η υποχρέωση της μισθώτριας εταιρείας για τη λήψη μέτρων επανόρθωσης καθώς και η δυνατότητα αιτήματος από τον εκμισθωτή για διακοπή των εργασιών σε περιπτώσεις που υπάρχει εύλογος λόγος ότι συγκεκριμένες εργασίες βλάπτουν την υδρόβια ζωή προβλέπονται και στην ίδια τη σύμβαση παραχώρησης δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης πετρελαίου και ορυκτού αερίου, η οποία έχει κυρωθεί με τον ν. 4629/2019. H μη συμμόρφωση των ΕΛΠΕ με τους ως άνω όρους ενδέχεται να συνιστά παραβίαση της παραχωρηθείσας άδειας που έχει συνάψει η εν λόγω εταιρεία με το ελληνικό δημόσιο για τη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”.

    “Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες των σεισμικών ερευνών των ΕΛΠΕ στο Ιόνιο[5] και από την πρώτη μέρα προειδοποιούμε για τις ολέθριες συνέπειες των σεισμικών εκρήξεων[6] στα κητώδη και στα ευαίσθητα ενδιαιτήματα της Μεσογείου που τα φιλοξενούν. Δεν μας έχουν ακούσει. Είμαστε σήμερα ξανά εδώ για να ζητήσουμε το αυτονόητο: την άμεση παύση των σεισμικών ερευνών. Τα ΕΛΠΕ οφείλουν άμεσα να προβούν και επίσημα στην οριστική παύση των σεισμικών ερευνών στη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο” σεβόμενα τις εκκλήσεις των τοπικών κοινωνιών, της επιστημονικής κοινότητας και των οργανώσεων. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων απειλούν ευθέως τη βιοποικιλότητα, το κλίμα και το μέλλον της χώρας μας. Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να παραμείνουν εκεί που ανήκουν: στο έδαφος. Τα ΕΛΠΕ οφείλουν επιτέλους να σεβαστούν το δικαίωμά μας να ζήσουμε σε έναν τόπο με σταθερό κλίμα και υγιείς θάλασσες. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή αποτελεί πράσινο ξέπλυμα που πλέον δεν πείθει κανέναν”, δήλωσε η Σάντυ Φαμελιάρη, υπεύθυνη προγραμμάτων για την κλιματική αλλαγή στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

    Για να βρει πετρέλαιο και αέριο, το SW COOK χρησιμοποιεί συστοιχίες αεροβόλων που δημιουργούν εκρήξεις στον πυθμένα της θάλασσας εκτοξεύοντας αέρα με πολύ υψηλή πίεση, ώστε οι ήχοι που παράγονται να μπορούν να διαπεράσουν το νερό και το υπέδαφος. Οι εκρήξεις σημειώνονται κάθε 12 δευτερόλεπτα, μέρα και νύχτα. Το ερευνητικό σκάφος πρέπει να ταξιδεύει σε ευθείες γραμμές κατά μήκος ενός πλέγματος για να λάβει δεδομένα σχετικά με τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου, και οποιαδήποτε απόκλιση καθιστά τα δεδομένα αυτά άχρηστα. Οι εκρήξεις που εκπέμπει είναι ηχητικά συγκρίσιμες με ένα υποβρύχιο ηφαίστειο και μπορούν να προκαλέσουν χρόνιο άγχος στα θαλάσσια θηλαστικά της περιοχής, εκτοπισμό, προσωρινή ή μόνιμη απώλεια ακοής, ή ακόμα και θάνατο.

    Η Μαρίζα Καρύδη, ακτιβίστρια που συμμετέχει στην ειρηνική μας διαμαρτυρία, λέει ότι το πλοίο ψάχνει για πετρέλαιο και αέριο που θα καταστρέψουν το μέλλον της. "Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη. Δεν έχουμε την πολυτέλεια εξόρυξης και καύσης νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία της Γης κάτω από επικίνδυνα επίπεδα και αν θέλουμε να αποφύγουμε μια κλιματική καταστροφή. Αυτή τη στιγμή κοιτάζω ένα πλοίο που έχει προσκληθεί εδώ από την ελληνική κυβέρνηση και τα ΕΛΠΕ για να κάνει ακριβώς αυτό, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την υγεία του σημαντικού αυτού θαλάσσιου οικοσυστήματος στη Μεσόγειο”.

    Δυστυχώς οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις από την ΕΔΕΥ[7] και τα ΕΛΠΕ[8] ότι οι σεισμικές έρευνες διενεργούνται υπό πλήρη διαφάνεια και βάσει βέλτιστων πρακτικών αποτελούν κενό γράμμα. Ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα είμαστε εδώ για να ζητήσουμε για ακόμη μια φορά από τα ΕΛΠΕ:

    • Να προβούν σε επίσημη ανακοίνωση με την πρόθεσή τους να σταματήσουν άμεσα τις σεισμικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή “Ιόνιο”
    • Να ακυρώσουν όλα τα σχέδια εξόρυξης υδρογονανθράκων στα οποία συμμετέχουν
    • Να ευθυγραμμίσουν το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας με τις επιταγές της Συμφωνίας του Παρισιού.

    Καλούμε τους πολίτες να υπογράψουν για την προστασία του Ιονίου και των θαλασσών μας, καθώς και την ακύρωση των σχεδίων για εξορύξεις στη χώρα.

    Επίσης, καλούμε την κοινωνία να πιέσει μαζί μας κυβέρνηση και πολιτικούς για να σταματήσουν άμεσα οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο.

    Για περισσότερες πληροφορίες

    Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος εκστρατείας για το κλίμα και την ενέργεια, ελληνικό γραφείο Greenpeace, 6984617034

    Σάντυ Φαμελιάρη (απευθείας ανταπόκριση από το Rainbow Warrior), υπεύθυνη προγραμμάτων για το κλίμα και την ενέργεια, ελληνικό γραφείο Greenpeace, [email protected]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior III, βρίσκεται στο Ιόνιο και παρακολουθεί τις σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ
    Το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior III, βρίσκεται στο Ιόνιο και παρακολουθεί τις σεισμικές έρευνες των ΕΛΠΕ

    Η δράση της Greenpeace για τον τερματισμό των εξορύξεων, την προστασία του κλίματος και της θαλάσσιας βιοποικιλότητας συνεχίζεται!

    To εμβληματικό πλοίο της οργάνωσης, Rainbow Warrior III, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο Ιόνιο ανοιχτά της Κέρκυρας για να παρακολουθήσει στενά τις σεισμικές έρευνες που διεξάγουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) εντός των θαλάσσιων οικοπέδων που έχουν παραχωρηθεί στην εταιρεία με σκοπό τη διερεύνηση κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου. Με κεντρικό μήνυμα “ΕΛΠΕ, σταματήστε το έγκλημα”, είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά απέναντι σε αυτές τις έρευνες σε μία εξαιρετικά σημαντική περιοχή για τις θαλάσσιες χελώνες και τα θαλάσσια θηλαστικά, στον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο διεξάγονται, αλλά και να καταγράψουμε ενδεχόμενες επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα από τις σεισμικές εκρήξεις. Καλούμε τους πολίτες να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας και απαιτούμε την προστασία του Ιονίου και την ακύρωση των σχεδίων για εξορύξεις στη χώρα!

    “Τα απειλούμενα είδη στις πιο ευάλωτες περιοχές παραμένουν ακόμη απροστάτευτα από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων και τις καταστροφικές πρακτικές της. Προς όφελος του κλίματος, της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, των σημερινών και των μελλοντικών γενεών είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά ενάντια στα ύπουλα σχέδια των ΕΛΠΕ για περισσότερες εξορύξεις πετρελαίου και ορυκτού αερίου. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο, ούτε άλλοι ωκεανοί για καταστροφή. Οι πρακτικές greenwashing και αδιαφάνειας που χρησιμοποιούν εταιρείες όπως τα ΕΛΠΕ δεν θα μας σταματήσει από το να παρεκκλίνουμε από την αποστολή μας. Τα ορυκτά καύσιμα οφείλουν να παραμείνουν στο έδαφος, για ένα σταθερό κλίμα και υγιείς ωκεανούς. Τα ΕΛΠΕ πρέπει άμεσα να σταματήσουν τις κρυφές σεισμικές έρευνες που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο στο Ιόνιο και να ανακοινώσουν την άμεση απόσυρσή τους από τις όλες τις περιοχές που τους έχουν παραχωρηθεί για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη χώρα”, δήλωσε ο Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος εκστρατείας για το κλίμα και την ενέργεια στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

    Η παρουσία μας με το Rainbow Warrior III στην περιοχή σηματοδοτεί μία περίοδο που η εταιρεία δεν θα μπορεί να κρύβεται πια. Βρισκόμαστε ανοιχτά της Κέρκυρας ακολουθώντας το SW Cook στη βρώμικη δραστηριότητά του, με σκοπό να ενημερώνουμε το κοινό, και ήδη από την πρώτη μέρα είχαμε πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα. Η ζώνη αποκλεισμού γύρω από ένα πλοίο που διεξάγει σεισμικές έρευνες είναι 2 μίλια, αλλά οι ήχοι των εκρήξεων καταγράφονταν από το υδρόφωνό μας από 45 μίλια μακριά! Στην προσπάθειά μας, δε, να πλησιάσουμε κάπως, ήδη από τα 8 μίλια περίπου, χωρίς να παραβιάσουμε τη ζώνη αποκλεισμού, η ακτοφυλακή εμφανίστηκε και μας περιτριγύριζε για περίπου 40 λεπτά, σαν να ήμασταν εμείς οι εγκληματίες και όχι το πλοίο που καταστρέφει το σημαντικό αυτό θαλάσσιο οικοσύστημα. Ωστόσο, εμείς φυσικά σηκώσαμε τα πανό μας για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά ενάντια στις εξορύξεις.

    Όταν πλέον βρεθήκαμε στα 2 μίλια από το SW Cook, η ακτοφυλακή εμφανίστηκε ξανά από το πουθενά, αυτή τη φορά για να πάει να προστατέψει το πλοίο των ερευνών και παρέμεινε εκεί όλο το βράδυ, μέχρι και τώρα! Η δράση μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ειρηνική, αλλά δυναμική. Θα παραμείνουμε κοντά στο πλοίο τους γιατί θεωρούμε σημαντικό να γνωρίζει όλος ο κόσμος τι γίνεται στην περιοχή. Αφού δεν υπάρχει επίσημος ελεγκτικός φορέας, θα αναλάβουμε εμείς αυτόν τον ρόλο. Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή το υδρόφωνό μας "πιάνει" ήχους εκρήξεων ανά 12 δευτερόλεπτα! Δηλαδή περίπου 5 εκρήξεις το λεπτό, μέσα στο σπίτι των δελφινιών, των φαλαινών, των χελωνών και κάθε άλλου είδους θαλάσσιας ζωής.

    H Greenpeace είναι εδώ σήμερα για να επαναλάβει τα πάγια αιτήματά της προς τα ΕΛΠΕ:

    • Να σταματήσουν άμεσα τις σεισμικές έρευνες συνολικά στο Ιόνιο
    • Να ακυρώσουν όλα τα σχέδια εξόρυξης υδρογονανθράκων στα οποία συμμετέχουν
    • Να ευθυγραμμίσουν το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας με τις επιταγές της Συμφωνίας του Παρισιού.

    Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι ακόμα μια προσπάθεια αδιαφάνειας & πράσινου ξεπλύματος της καταστροφικής τους δραστηριότητας για εμάς, το κλίμα και το φυσικό περιβάλλον.

    Καλούμε τους πολίτες να υπογράψουν για την προστασία του Ιονίου και των θαλασσών μας, καθώς και την ακύρωση των σχεδίων για εξορύξεις στη χώρα.

    Για περισσότερες πληροφορίες

    Κωστής Γριμάνης, υπεύθυνος εκστρατείας για το κλίμα και την ενέργεια, ελληνικό γραφείο Greenpeace, 6984617034

    Σάντυ Φαμελιάρη (απευθείας ανταπόκριση από το Rainbow Warrior), υπεύθυνη προγραμμάτων για το κλίμα και την ενέργεια, ελληνικό γραφείο Greenpeace, [email protected]

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αποχωρούν τα ΕΛΠΕ από Hλεία και Αχαϊα– Τέλος οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο
    Αποχωρούν τα ΕΛΠΕ από την Αχαΐα – Τέλος οι έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο

    Ο όμιλος ενημέρωσε την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για την πρόθεσή του να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος».

    Τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) σταματούν τα ερευνητικά προγράμματα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.

    Ο όμιλος ενημέρωσε την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) για την πρόθεσή του να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Αρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο την Αχαΐα, ένα μικρό τμήμα της Ηλείας και ένα πολύ μικρό της Αρκαδίας.

    Αυτή η εξέλιξη, εκτός των άλλων, σημαίνει ότι τα δικαιώματα Ερευνας και Παραγωγής υδρογονανθράκων που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του ομίλου, ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο ελληνικό δημόσιο.

    Πλέον, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, ο όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του.

    Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα.

    Οι συμβάσεις παραχώρησης για έρευνες υδρογονανθράκων στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και Αρτα – Πρέβεζα είχαν υπογραφεί με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Μάιο του 2017. Πρακτικά στην Αχαΐα λίγα είχαν γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προκαταρκτικών ερευνών.

    Τον περασμένο Αύγουστο τα ΕΛΠΕ υπέβαλε στην ΕΔΕΥ αίτημα παράτασης για 20 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022, των εργασιών της Πρώτης Φάσης του βασικού σταδίου ερευνών, προκειμένου να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή τους.

    Η ΕΔΕΥ τελικά παρείχε συναίνεση στην παράταση των προθεσμιών εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του μισθωτή για έξι μήνες, δηλαδή μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου φέτος.

    Το μεγάλο ερωτηματικό αφορά στο τι θα κάνουν τα ΕΛΠΕ με την παραχώρηση του Δυτικού Πατραϊκού κόλπου. Η κοινοπραξία υπέβαλλε τον περασμένο Νοέμβριο στην ΕΔΕΥ αίτημα παράταση 18 μηνών και την έλαβε στις 11 Δεκεμβρίου του 2020 και έτσι, η πρώτη ερευνητική γεώτρηση έχει μετατεθεί για τον Ιανουάριο του 2023, με την πρόφαση της έλλειψης των αναγκαίων υποδομών στα λιμάνια της περιοχής του Πατραϊκού Κόλπου, προκειμένου να εγκατασταθεί και αποθηκευτεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για τις έρευνες και των χαμηλών -τότε- τιμών πετρελαίου που όμως έχουν ανακάμψει σημαντικά.

    Πηγή: Pelop.gr

  • ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά 5.000 αντιδραστηρίων στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο για την ταχύτερη διάγνωση του COVID-19
    ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά 5.000 αντιδραστηρίων στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο για την ταχύτερη διάγνωση του COVID-19

    Σταθερός αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προσφέρει 5.000 επιπλέον αντιδραστήρια για το νέο μηχάνημα ανίχνευσης COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», ένα από τα κύρια νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2.

    Τα νέα αντιδραστήρια DIRECT SARS-COV-2, με τον συνοδό εξοπλισμό τους REAL-TIME PCR, παρέχουν τη δυνατότητα ταχύτερης διαγνωστικής διαδικασίας για την ανίχνευση του κορωνοϊού. H έμπρακτη συνεισφορά του Ομίλου στοχεύει στην ακόμη μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική κάλυψη των εκτάκτων αναγκών του Νοσοκομείου, ενώ εντάσσεται στο εκτενές πρόγραμμα στήριξης που παρέχει προς το Ε.Σ.Υ., συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.

    elpe doreathriaseio2Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ», το οποίο επάνδρωσε ο Όμιλος ΕΛΠΕ με τον πιο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργεί με ταχύτητα διαγνωστικούς ελέγχους για COVID-19.

    Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει ήδη προσφέρει στο «ΘΡΙΑΣΙΟ» Νοσοκομείο 3.000 αντιδραστήρια NVD-CV-012 Novodiag Covid test IVD, ενώ παράλληλα ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρου βραχείας νοσηλείας, με την προσφορά προκατασκευασμένου οικίσκου.

    elpe doreathriaseio3διακρίνονται, (από αριστερά) η Διευθύντρια του Μικροβιολογικού στο Γ.Ν Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» κα Παναγιώτα Γιαννοπούλου και δίπλα της ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Αντωνίου.

    Με δήλωσή του, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» κ. Δημήτρης Αντωνίου, επεσήμανε: «Η δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλώσιμου υλικού για το Εργαστήριο Μοριακού Ελέγχου του Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», ενδυναμώνει και αναβαθμίζει ουσιαστικά την παροχή υπηρεσιών του Νοσοκομείου. Ειδικότερα δε, στη δύσκολη αυτή χρονική στιγμή, συμβάλλει τα μέγιστα στη μάχη του έναντι της πανδημίας, παρέχοντας τη δυνατότητα ταχύτερης διάγνωσης και αντιμετώπισης των θετικών σε Covid ασθενών. Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη συνεχή του στήριξη, ιδιαίτερα αυτή τη γεμάτη προκλήσεις περίοδο που διανύουμε».

    Με αφορμή τη νέα προσφορά του Ομίλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γιάννης Παπαθανασίου, υπογράμμισε: «Με αυτοδέσμευση και αλληλεγγύη, βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. Στηρίζουμε διαχρονικά τα νοσοκομειακά Ιδρύματα που βρίσκονται σε όμορους -με τις εγκαταστάσεις μας- Δήμους, όπως το Γ.Ν.Ε. «ΘΡΙΑΣΙΟ», ωστόσο, στις σημερινές συνθήκες πανδημίας η προσφορά του Ομίλου μας για την υποστήριξη του Ε.Σ.Υ. αποκτά ειδικό βάρος. Μέχρι σήμερα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει προσφέρει, μεταξύ άλλων, κρίσιμο υγειονομικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, προμήθειες και αναλώσιμα, αλλά και περισσότερα από 100.000 τεστ διάγνωσης Covid-19 στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό. Με στοχευμένες ενέργειες και σε συντονισμό με την Πολιτεία και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της Πολιτείας, των Δημόσιων δομών Υγείας και των συμπολιτών μας, μέχρι να ξεπεραστεί και αυτή η κρίση».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για την ενίσχυση του ΕΣΥ
    Νέα δωρεά για την ενίσχυση του ΕΣΥ από τα ΕΛΠΕ

    Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα δωρεά για την ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας του ΕΣΥ σε μοριακούς ελέγχους και άμεση έκδοση αποτελεσμάτων για τον COVID-19

    Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ανταποκρίνεται, σε πραγματικό χρόνο, στις αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

    Με πλήρη αντίληψη της ύψιστης σημασίας που έχει η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση της νόσου για τον αποτελεσματικό περιορισμό της εξάπλωσής της, ο Όμιλος παρέδωσε άλλους 2 υπερσύγχρονους μοριακούς αναλυτές του οίκου “Fluidigm (Η.Π.Α.) στα Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2. Οι νέοι αναλυτές έχουν τη δυνατότητα εξέτασης συνολικά έως και 12.000 χιλιάδων δειγμάτων, σε ημερήσια βάση. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ προχωρά και σε δωρεά προς τα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα 50.000 νέων αντιδραστηρίων, συμβατών με τους εν λόγω μοριακούς αναλυτές, εξασφαλίζοντας την απαιτούμενη επάρκεια για τη διενέργεια σημαντικών ελέγχων τους επόμενους κρίσιμους μήνες. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύεται δραστικά η δυναμικότητά του ΕΣΥ στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, μέσω των συνεχόμενων τεστ του πληθυσμού.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε στο πλαίσιο της νέας δωρεάς: «Μέσα από το συνεχιζόμενο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ, ενισχύουμε σταθερά την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την κρίση λόγω της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή αντιληφθήκαμε τη σημασία των διαγνωστικών ελέγχων και επικεντρώσαμε τις προσπάθειές μας σε αυτή την κατεύθυνση. Αξιοποιώντας το διεθνές κύρος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κατορθώσαμε να οργανώσουμε και να εξασφαλίσουμε εγκαίρως την προμήθεια σύγχρονων μοριακών αναλυτών και διαγνωστικών τεστ και, μάλιστα, πριν ακόμη κυκλοφορήσουν στην αγορά, καθώς βρίσκονταν στο τελικό στάδιο έγκρισης από την αρμόδια Αμερικανική Υπηρεσία Ελέγχων και Τροφίμων (FDA).

    Μέχρι σήμερα, έχουμε προσφέρει και πάνω από 90.000 τεστ ταχείας διάγνωσης, κυρίως στις περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης - όπου η πληθυσμιακή συγκέντρωση συνεπάγεται και μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων - αλλά και σε νησιά, στηρίζοντας έμπρακτα και τον τουρισμό. Με στοχευμένες ενέργειες και σε συντονισμό με τα αρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, ο Όμιλός μας έχει συμβάλλει σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό στη διεύρυνση των ελέγχων του πληθυσμού, ωστόσο δεν σταματούμε εδώ. Θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε συστηματικά την Πολιτεία και τις δομές δημόσιας υγείας και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας, με αυτοδέσμευση και αλληλεγγύη».

    2 elpe fluidmgmΕργαστηριακός έλεγχος ανίχνευσης του ιού SARS-CoV2 στον τελευταίας τεχνολογίας μοριακό αναλυτή της Fluidigm, με τη χρήση συμβατών αντιδραστηρίων.

    Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλειος Κοντοζαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την αρχή της πανδημίας έχει ενισχυθεί σημαντικά σε σύγχρονο εξοπλισμό που προέρχεται από δωρεές, με αποτέλεσμα οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμπολίτες μας να είναι πλέον πιο αποτελεσματικές και πιο αποδοτικές.

    Η συγκεκριμένη δωρεά των ΕΛΠΕ είναι ιδιαιτέρως σημαντική, γιατί θα λειτουργήσει ως καταλύτης στην προσπάθεια αύξησης του αριθμού των διαγνωστικών ελέγχων για κορωνοϊό.

    Οι δωρεές των ΕΛΠΕ στο ΕΣΥ, καταδεικνύουν στην πράξη την Εταιρική Κοινωνική υπευθυνότητα του Ομίλου και την ουσιαστική συμβολή του στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.».

    Η νέα προσφορά εξειδικευμένου διαγνωστικού εξοπλισμού, υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έκτακτου μεγάλου προγράμματος, προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, που εκπόνησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, σε πλήρη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωση εξαγοράς φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη
    ΕΛΠΕ: Ολοκλήρωση εξαγοράς φωτοβολταϊκού πάρκου στην Κοζάνη

    Διασφάλιση χρηματοδότησης μέσω νέας ομολογιακής έκδοσης

    Ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου από την «ΕΛΠΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ» η εξαγορά του ισχυρού χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών έργων που θα κατασκευάσει η Γερμανική εταιρεία «JUWI» στην περιοχή της Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο αδειοδότησης.

    Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο ΑΠΕ στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα της Ευρώπης, συνολικής ισχύος 204 MW. Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε €130 εκατ., με ελληνική συμμετοχή σε υλικά, εξοπλισμό και εργασία άνω του 35%, ενώ οι περισσότερες από τις 350 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή θα προέλθουν από την περιοχή. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 18 φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων που θα αναπτυχθούν σε μια έκταση 4.400 στρεμμάτων, ενώ οι εργασίες κατασκευής θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν 16 μήνες, προκειμένου να τεθεί σε πλήρη λειτουργία κατά το Α’ Τρίμηνο του 2022. Υπολογίζεται ότι θα παράγει ενέργεια 350 GWh ετησίως, ικανή να εξασφαλίσει την παροχή καθαρής ενέργειας μηδενικών εκπομπών για τουλάχιστον 75.000 νοικοκυριά, με ετήσιο όφελος σε επίπεδο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα 320.000 τόνων, που αντιστοιχεί σε 1,1 εκατομμύρια στρέμματα δάσους. Με την υλοποίηση του έργου, επισπεύδεται η υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου στρατηγικού στόχου που έχει θέσει η Διοίκηση του Ομίλου ΕΛΠΕ για 600 MW εγκατεστημένης ισχύος από ΑΠΕ μέχρι το 2025 και βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος κατά 50% έως το 2030.

    Επιπλέον, με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, 5 Οκτωβρίου 2020, από την HELLENIC PETROLEUM FINANCE PLC, εξολοκλήρου θυγατρική της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η διαδικασία τιμολόγησης (pricing) για την έκδοση νέων ομολογιών, ονομαστικής αξίας €99,9 εκατ. με απόδοση 2,42%. Αποτελούν μέρος των υφιστάμενων ομολογιών λήξης Οκτωβρίου 2024 και διατέθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, η οποία καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές, με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) να συνεισφέρει το 75% της έκδοσης.

    Η συναλλαγή συμβάλει στη βελτίωση και διαφοροποίηση του μίγματος χρηματοδότησης, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή παρουσία του Ομίλου στις διεθνείς κεφαλαιαγορές με συμμετοχή μεγάλων χρηματοοικονομικών οργανισμών, καθώς και στην περαιτέρω μείωση του κόστους χρηματοδότησης. Τα κεφάλαια που αντλήθηκαν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την υλοποίηση του σημαντικού έργου ΑΠΕ στη περιοχή της Κοζάνης.

    Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κος Ανδρέας Σιάμισιης, επεσήμανε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της εξαγοράς του έργου ΑΠΕ στην Κοζάνη, ταυτόχρονα με την εξασφάλιση της χρηματοδότησής του. Επιβεβαιώνουμε έτσι τη στόχευση της ταχείας υλοποίησης της στρατηγικής μας για ενεργειακή μετάβαση και ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, παρά την κρίση λόγω κορωνοϊού, συνεισφέροντας παράλληλα στην τοπική, καθώς και την ελληνική οικονομία συνολικά. Επιπλέον η επιτυχής έκδοση ευρω-ομολόγου, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους στο τρέχον ευμετάβλητο περιβάλλον και με τη συμμετοχή της EBRD, σηματοδοτεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στη στρατηγική του Ομίλου για ανάπτυξη δραστηριοτήτων με βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Όμιλος ΕΛΠΕ: Νέα Δωρεά 3.000 τεστ και συστήματος διάγνωσης COVID-19 στο Θριάσιο Νοσοκομείο
    ΕΛΠΕ: Νέα Δωρεά 3.000 τεστ και συστήματος διάγνωσης COVID-19 στο Θριάσιο Νοσοκομείο

    Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με μία νέα δωρεά για την κάλυψη 3.000 διαγνωστικών τεστ COVID-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη συνεχιζόμενη μάχη κατά της πανδημίας.

    Με τη συγκεκριμένη δωρεά, το Θριάσιο συγκαταλέγεται μεταξύ των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας που διαθέτουν ιατρικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής για την ταχεία και αξιόπιστη διάγνωση της νόσου. Τα συγκεκριμένα τεστ - τύπου NVD-CV-012 Novodiag Covid Test IVD - διενεργούνται σε συνδυασμό με το προηγμένο εργαστηριακό σύστημα συνδρομικής διάγνωσης COVID-19 τύπου NVD-INST-B Novodiag CE/IVD, το οποίο αποτελεί μία πλήρως αυτοματοποιημένη λύση που παρέχει αποτελέσματα μέσα σε μία ώρα και διατίθεται από την εταιρεία HELIX. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανέλαβε να καλύψει τις ανάγκες του Θριάσιου Νοσοκομείου για τη δημιουργία χώρου βραχείας νοσηλείας και την παροχή δύο υπερσύγχρονων αναπνευστήρων για όσους νοσηλεύονται εξαιτίας της νόσου.

    thriasio4elpe

    Η νέα δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος που ήδη έχει εξαγγελθεί από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, συνολικού ύψους 8 εκ. ευρώ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και των συνεπειών της. Επίσης, σε πλήρη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και Διοικήσεις των Νοσοκομείων, η Εταιρεία έχει υλοποιήσει δωρεές σε προηγμένο ιατρικό εξοπλισμό, αναγκαία αναλώσιμα υλικά και ειδικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος ΕΛΠΕ έχει συνδράμει με τη δωρεά μηχανημάτων ταχείας και έγκυρης διάγνωσης σε 5 νοσοκομεία, προσφέροντας παράλληλα και 39.000 διαγνωστικά τεστ για το νέο κορωνοϊό.

    thriasio1elpe

    Με αυτές τις πρωτοβουλίες, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι βρίσκεται σταθερά και με συνέπεια στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών και των όμορων Δήμων, καλύπτοντας έκτακτες ανάγκες τους και παρέχοντας τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, καύσιμα για τη διενέργεια απολυμάνσεων και υγειονομικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, και άλλα αναλώσιμα.

    Οι στοχευμένες δράσεις για την στήριξη του ΕΣΥ, δεδομένης της συγκυρίας, έρχονται να προστεθούν στο ευρύ πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου το οποίο παρά τις δύσκολες συνθήκες συνεχίζεται, ενισχύοντας τη νέα γενιά, τις ευπαθείς ομάδες και σημαντικούς κοινωνικούς φορείς ανά την Ελλάδα.

    thriasio2elpe

    Με δήλωσή του, ο Διοικητής του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας κ. Δημήτρης Αντωνίου, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΕΛΠΕ για μία ακόμα καίρια συνεισφορά του για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς πανδημίας που έχει επηρεάσει τόσο τη χώρα μας, όσο και ολόκληρη την υφήλιο. Στόχος όλων μας, είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και των συνανθρώπων μας και μέσα από τέτοιες ενέργειες παίρνουμε δύναμη για να συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας».

    thriasio3elpe

    Αναφερόμενος στη νέα δωρεά, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, τόνισε: «Το Θριάσιο νοσοκομείο, με το οποίο διατηρούμε εδώ και χρόνια στενή συνεργασία, αποτελεί μια ακόμη νοσοκομειακή μονάδα από αυτές που επιλέξαμε να θωρακίσουμε για την έγκαιρη αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η παρούσα υγειονομική κρίση έχει διαμορφώσει νέες προτεραιότητες και ο Όμιλός μας βρίσκεται και πάλι δίπλα στη διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου, αναβαθμίζοντας τη δυναμική του και ενισχύοντάς το ακόμα περισσότερο για τις προκλήσεις που έρχονται. Παραμένει σημαντικό να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα, να τηρούμε τα σχετικά υγειονομικά μέτρα και να ενεργούμε με γνώμονα την ασφάλεια της υγείας, τόσο της δικής μας, όσο και των συνανθρώπων μας».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Όμιλος ΕΛΠΕ: Παρέδωσε 50 αναπνευστήρες, προηγμένης τεχνολογίας, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ
    Όμιλος ΕΛΠΕ: Παρέδωσε 50 αναπνευστήρες, προηγμένης τεχνολογίας, για χρήση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ

    Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας 50 αναπνευστήρες προηγμένης τεχνολογίας για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι αναπνευστήρες θα διατεθούν άμεσα από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς που νοσούν από τον COVID-19, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με το Υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέλαβε στην Ελλάδα και παρέδωσε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), 50 αναπνευστικές συσκευές ‘Superstar S1100’ της εταιρείας “Nanjing Superstar Medical Equipment Co., Ltd”. Σημειώνεται ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά ιατρικού εξοπλισμού, για την συμφωνία αγοράς και εισαγωγής του εν λόγω εξοπλισμού χρειάστηκαν πολύμηνες προσπάθειες και συνεργασία με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με καταλυτική συμμετοχή από τη Γενική Γραμματεία της Βουλής, αλλά και την ομάδα συντονισμού του ΕΟΔΥ.

    Σχετικά με την προμηθεύτρια εταιρεία, επισημαίνεται ότι διαθέτει αποκλειστική εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την παραγωγή τεχνολογικού εξοπλισμού για χρήση στις ΜΕΘ. Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την υποστήριξη περιστατικών οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλείται από αίτια, τόσο παθολογικά, όσο και για τις περιπτώσεις μετεγχειρητικής υποστήριξης σε σοβαρά ασθενούντες. Έχουν παραχθεί με βάση διεθνή πρότυπα, ενώ διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λειτουργιών και χαρακτηριστικών για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

    anapneustires elpe1

    Η νέα προσφορά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος στήριξης, ύψους 8 εκ. ευρώ, από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και των συνεπειών της. Σε πλήρη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, η προσφορά τoυ Ομίλου αφορά στην αγορά προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού, αναγκαίων αναλώσιμων υλικών, καθώς και διάφορες δαπάνες για ειδικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την πανδημία και την αντιμετώπισή της. Το έκτακτο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ, έρχεται να προστεθεί στο ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει να καλύπτει πληθώρα ενεργειών σε τομείς όπως η νέα γενιά, τοπικές κοινωνίες, πολιτισμός και άλλα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε σχετικά: «Με συντονισμένες ενέργειες και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης με το καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε, προσφέροντας κυρίως χρηματική ενίσχυση, αλλά και ανθρώπινους πόρους και τεχνογνωσία όπου είναι δυνατόν. Για εμάς στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο αποτελεί αυτονόητο καθήκον και δέσμευση. Οι ανάγκες είναι ακόμα αυξημένες και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς όλα δείχνουν ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη».

    anapneustires elpe2

    Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συνεχίζει να στέκεται αρωγός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσφέροντας 50 αναπνευστήρες προηγμένης τεχνολογίας για τον εξοπλισμό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. Οι αναπνευστήρες θα διατεθούν άμεσα από το Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών στα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς που νοσούν από τον COVID-19, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    Μετά από συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και με το Υπουργείο Υγείας, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέλαβε στην Ελλάδα και παρέδωσε στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), 50 αναπνευστικές συσκευές ‘Superstar S1100’ της εταιρείας “Nanjing Superstar Medical Equipment Co., Ltd”. Σημειώνεται ότι, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη διεθνή αγορά ιατρικού εξοπλισμού, για την συμφωνία αγοράς και εισαγωγής του εν λόγω εξοπλισμού χρειάστηκαν πολύμηνες προσπάθειες και συνεργασία με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με καταλυτική συμμετοχή από τη Γενική Γραμματεία της Βουλής, αλλά και την ομάδα συντονισμού του ΕΟΔΥ.

    Σχετικά με την προμηθεύτρια εταιρεία, επισημαίνεται ότι διαθέτει αποκλειστική εξειδίκευση στην ανάπτυξη και την παραγωγή τεχνολογικού εξοπλισμού για χρήση στις ΜΕΘ. Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την υποστήριξη περιστατικών οξείας αναπνευστικής ανεπάρκειας που προκαλείται από αίτια, τόσο παθολογικά, όσο και για τις περιπτώσεις μετεγχειρητικής υποστήριξης σε σοβαρά ασθενούντες. Έχουν παραχθεί με βάση διεθνή πρότυπα, ενώ διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα προηγμένων λειτουργιών και χαρακτηριστικών για αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

    Η νέα προσφορά εξειδικευμένου ιατρικού εξοπλισμού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μεγάλου προγράμματος στήριξης, ύψους 8 εκ. ευρώ, από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 και των συνεπειών της. Σε πλήρη συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, η προσφορά τoυ Ομίλου αφορά στην αγορά προηγμένου ιατρικού εξοπλισμού, αναγκαίων αναλώσιμων υλικών, καθώς και διάφορες δαπάνες για ειδικές υπηρεσίες που σχετίζονται με την πανδημία και την αντιμετώπισή της. Το έκτακτο πρόγραμμα στήριξης του ΕΣΥ, έρχεται να προστεθεί στο ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν, συνεχίζει να καλύπτει πληθώρα ενεργειών σε τομείς όπως η νέα γενιά, τοπικές κοινωνίες, πολιτισμός και άλλα.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε σχετικά: «Με συντονισμένες ενέργειες και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στην αντιμετώπιση της κρίσης με το καλύτερο δυνατό τρόπο που μπορούμε, προσφέροντας κυρίως χρηματική ενίσχυση, αλλά και ανθρώπινους πόρους και τεχνογνωσία όπου είναι δυνατόν. Για εμάς στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, η προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο αποτελεί αυτονόητο καθήκον και δέσμευση. Οι ανάγκες είναι ακόμα αυξημένες και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς όλα δείχνουν ότι η πανδημία είναι σε εξέλιξη».

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο