Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 19:56

Επίδομα βενζίνης: Προσπάθησαν να πληρώσουν... οnline στοιχήματα με το Fuel Pass

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Κανονικά προχωράνε πληρωμές σε πρατήρια καυσίμων με τις άυλες ψηφιακές κάρτες. Ήδη, από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν γίνει οι πρώτες 5612 επιτυχημένες πληρωμές, ενώ ήδη από την Πέμπτη είχαν πιστωθεί 7 εκατομμύρια ευρώ σε πολίτες που είχαν ζητήσει την καταβολή του ποσού σε τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι ψηφιακή κάρτα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως παρότι το Fuel Pass δουλεύει μόνο σε pos πρατηρίων καυσίμων, αρκετοί πολίτες δοκιμάζουν να πληρώσουν σε άλλες υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι του Σάββατου υπήρχαν 73 αποτυχημένες προσπάθειες πληρωμής υπηρεσιών στοιχημάτων (online) και 70 επίσης αποτυχημένες προσπάθειες αγοράς ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Πάνω από ένα εκατομμύριο αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές

Στο πεδίο των αιτήσεων, από το Σάββατο η πλατφόρμα υποδέχεται αιτήσεις από όλα πλέον τα ΑΦΜ (Ανεξαρτήτως λήγοντα αριθμού) και πλέον πάνω από 1 εκατομμύριο αιτήσεις έχουν γίνει δεκτές, ενώ 123.000 περίπου αναμένουν την οριστική υποβολή τους από τους αιτούντες. Υπενθυμίζεται πως οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν την είσπραξη της επιδότησης καυσίμου σε τραπεζικό λογαριασμό ή την δημιουργία άυλης ψηφιακής κάρτας (στην οποία θα τους πιστωθούν επιπλέον 5 ευρώ) η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά σε πρατήρια καυσίμων.

Όπως υπογραμμίζεται και στο vouchers.gov.gr, για την χρήση της κάρτας προϋπόθεση είναι η χρήση έξυπνου κινητού που υποστηρίζει την τεχνολογία NFC, όπως ακριβώς έγινε και στην πρωτοβουλία freedompass το καλοκαίρι του 2021.

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Μαϊος 2022 21:50

Σχετικά Άρθρα

  • Ακρίβεια στα καύσιμα: Ανοιχτό «παράθυρο» για Fuel Pass 3 άφησε ο Κώστας Σκρέκας
    Ακρίβεια στα καύσιμα: Ανοιχτό «παράθυρο» για Fuel Pass 3 άφησε ο Κώστας Σκρέκας

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί τρίτο Fuel Pass άφησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι και στη χώρα μας είναι πολύ ακριβά τα καύσιμα κίνησης.

    «Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αν δούμε ότι οι τιμές λιανικής ανεβαίνουν σε όλα τα επίπεδα, εδώ είμαστε να στηρίξουμε όπως το κάναμε και με το fuel pass» τόνισε ο κ. Σκρεκας.

    Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε πέντε προγράμματα για νοικοκυριά και επαγγελματίες με την υποβολή αιτήσεων σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη, το Αλλάζω Θερμοσίφωνα, το Εξοικονομώ 2023 για όλα τα νοικοκυριά, το Εξοικονομώ -Ανακαινίζω για νέους και το Εξοικονομώ επιχειρήσεων.

    Ο προϋπολογισμός επιδότησης των προγραμμάτων ανέρχεται στα 1, 2 δισ ευρώ που θα διατεθούν τον επόμενο χρόνο. Ο κ. Σκρέκας επεσήμανε, αυτά τα χρήματα, θα κινητοποιήσουν πάνω από 2 δισ. ευρώ επενδύσεων.

    Ο υπουργός δήλωσε ακόμη ότι με τη βοήθεια της κρατικής επιδότησης στο ρεύμα, υπάρχουν πάροχοι που για τον Απρίλιο έχουν ανακοινώσει τιμές που προσεγγίζουν τα προ ενεργειακής κρίσης επίπεδα.

    Όπως εξήγησε, σε κάποιους προμηθευτές η τιμή λιανικής μειώνεται στα 9 λεπτά η κιλοβατώρα, όταν η τιμή της ΔΕΗ πριν την κρίση ήταν περίπου στα 11 λεπτά.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Γεωργιάδης: Αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass
    Γεωργιάδης: Αυτή τη στιγμή, δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass

    «Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

    «Έχουμε περάσει τον μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός απο τις αγορές» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι οι τιμές το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν.
    Για το ενδεχόμενο διάθεσης νέου Fuel Pass ο υπουργός απάντησε ότι «αυτή την στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές στα καύσιμα αυτή την στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες» επισημαίνοντας ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερη τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του.
    «Αυτή την στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός γεγονός στο οποίο βοήθησε, όπως είπε, ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.
    Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή για την ενεργειακή ακρίβεια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες και να μειώσει τον ΦΠΑ.
    Πηγή: Prortothema.gr
  • Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3
    Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3

    «Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης» είπε ο υπουργός Οικονομικών

    Δεν θα έρθει fuel pass 3, όπως ανακοίνωσε μέσω συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

    «Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3» ξεκαθάρισε ο ίδιος, διαψεύδοντας τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες.

    Όπως είπε ο υπουργός, οριζόντια μείωση των φόρων δεν μπορεί να γίνει, καθώς σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις θα πρέπει να είναι στοχευμένες.

    Εξήγησε δε, πως η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος -ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ- που δεν το αντέχουμε.

    Ερωτηθείς για το θέμα του fuel pass, ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα αλλά ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης.

    «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος».

    Σε μια αντίστοιχη τοποθέτηση για το Fuel Pass 3 είχε προχωρήσει χθες και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε:

    «Δεν υπάρχει κάποια σκέψη αυτή τη στιγμή».

    Ερωτώμενος για τις αυξήσεις στην αγορά ο κ. Σταϊκούρας ξεκαθάρισε πως «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».

    Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός πως δεν υποστηρίζει τη μείωση του ΕΦΚ. Όπως είπε:

    «Τα μέτρα δεν μπορεί να είναι οριζόντια, πρέπει να εκτιμάται το δημοσιονομικό κόστος, που δεν το αντέχουμε. Τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας εισπράττονται. Δημόσια δεν έχω αποκλείσει ποτέ τίποτα, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις σχεδιασμό με τόσο μεγάλη μεταβλητότητα. Πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία, αλλά να έχεις και περιθώρια. Βασική στόχευση είναι να πετύχουμε αυτά που λέει ο προϋπολογισμός. Να επιστρέψουμε σε χαμηλά πρωτογενή».

    «Υπάρχει το επίδομα θέρμανσης, ανοίγει προσεχώς η πλατφόρμα. Είναι διευρυμένα φέτος τα κριτήρια για το επίδομα», υπενθύμισε.

    Στην ερώτηση αν σχεδιάζεται επιταγή ακρίβειας ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ σε ευάλωτους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

    «Στους συνταξιούχους υπάρχουν 3 παρεμβάσεις, η μόνιμη αύξηση (θα δούμε εκτιμήσεις προϋπολογισμού, εκτιμώ ότι θα είναι πάνω από 7%). Αφορά περίπου 1,5 εκατ. συνταξιούχους, υπάρχει η αύξηση από την εισφορά αλληλεγγύης και η παρέμβαση για τους πιο ευάλωτους», συνέχισε.

    Για τις προσφυγές των συνταξιούχων στη δικαιοσύνη ανέφερε:

    «Η κυβέρνηση τιμά τις δικαστικές αποφάσεις. Τα μέτρα κοστίζουν δισ. ευρώ, δεν υπάρχουν περιθώρια να μοιράζουμε δισεκατομμύρια κάθε εβδομάδα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης πρόσφατα είπε ότι αν κι εκείνος μοίραζε 50 δισ. ευρώ θα ήταν ακόμη πρωθυπουργός. Μετά είπε ότι δίνουμε ψίχουλα. Η κυβερνηση μετά της Θεσσαλονίκη ψήφισε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που κοστίζει 1,2 δισ. ευρώ. Το ταμείο έχει 39 δισ. ευρώ σήμερα και θέλει πολύ προσοχή και σύνεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε ταμειακά διαθέσιμα με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης. Κάναμε εκδόσεις χρέους με διορατικότητα, με τα ταμειακά διαθέσιμα βοηθάμε την κοινωνία. Το ταμείο της χώρας είναι διαφορετικό από το δημοσιονομικό κομμάτι. Οι αγορές την τελευταία τριετία μας έχουν αναβαθμίσει 11 φορές, είναι γεγονός ότι υπάρχουν αυξημένες αβεβαιότητες που επηρεάζουν και τους οίκους αξιολόγησης, είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τον στόχο το 2023».

    Πηγή: Cnn.gr
  • Fuel Pass 3: «Κλειδώνει» η επιδότηση και στο diesel κίνησης - Πότε αναμένεται να δοθεί
    Fuel Pass 3: «Κλειδώνει» η επιδότηση και στο diesel κίνησης - Πότε αναμένεται να δοθεί

    Σημαντική είναι η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα, για μία σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν με το ενεργειακό κόστος. Πρώτον, θα κριθεί το κατά πόσο η κυβέρνηση να προβεί σε παρέμβαση για τη μείωση της τιμής στο diesel κίνησης και δεύτερον, θα φανεί κατά πόσο η πρωτοβουλία που έλαβε η Σύνοδος Κορυφής θα φέρει αποτελέσματα στην τιμή του φυσικού αερίου.

    Στο κυβερνητικό στρατόπεδο από τη μια θέλουν να μη δώσουν μια ακόμη επιδότηση, εδραιώνοντας μία εικόνα που θέλει την κυβέρνηση σε κάθε δυσκολία να παρεμβαίνει και να δίνει επιδοτήσεις, αλλά από την άλλη δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια σε μια κατάσταση που επιδεινώνει την ήδη βεβαρημένη εικόνα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

    Η κατεύθυνση είναι, σύμφωνα με το imerisia.gr, να δοθεί τελικά επίδομα για το diesel κίνησης, για το οποίο ενδεχομένως να είναι και μεγαλύτερο από αυτό που ήδη δινόταν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 15 λεπτά το λίτρο.

    Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν πως οι εισηγήσεις που δέχονται οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι η επιδότηση να φτάσει τα 25 λεπτά το λίτρο και αυτό διότι αν παραμείνει στα 15 λεπτά ενδεχομένως να βρεθεί η τιμή στα ίδια επίπεδα με αυτά της βενζίνης, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα το ήθελαν στο οικονομικό επιτελείο, δηλαδή και επιδότηση να δοθεί και η τιμή να μην είναι χαμηλότερη από αυτή της βενζίνης.

    Προ των πυλών και το Fuel Pass 3

    Την ίδια ώρα, όσον αφορά στο πότε θα δοθεί η «ανάσα» στους οδηγούς, για τον Νοέμβριο φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το Fuel Pass 3 τόσο για το πετρέλαιο κίνησης όσο και για τη βενζίνη.

    Τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή του Fuel Pass τρία τον Νοέμβρη επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Αυτό που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί είναι αν η επιδότηση για το πετρέλαιο κίνησης θα είναι στα 15 λεπτά το λίτρο, ως ίσχυε δηλαδή, ή αν θα φτάσει τα 20-25 λεπτά.

    Αν και το πιθανότερο σενάριο για την επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης είναι τα 15 λεπτά, σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

    Συγκεκριμένα, για το Fuel Pass 3 εξετάζεται το εξής σενάριο για τη βενζίνη:

    • Για τα ΙΧ: από 65-85 ευρώ
    • Για μοτοσικλέτες: 45-55 ευρώ
    • Τα ποσά θα αφορούν κατανάλωση τριών μηνών

    Επίσης, θα υπάρχει ξανά το μπόνους των 15 ευρώ για συναλλαγή με άυλη κάρτα. Υπενθυμίζεται ότι η εναλλακτική -χωρίς μπόνους- είναι η κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

    Εισοδηματικά κριτήρια:

    • έως 30.000 ευρώ + 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Fuel Pass 2: Σήμερα οι τελικές πληρωμές για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου
    Fuel Pass 2: Σήμερα οι τελικές πληρωμές για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου

    Σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι τελικές πληρωμές που αφορούν στη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης Fuel Pass 2. To επίδομα καυσίμων θα καλύψει το κόστος κατανάλωσης βενζίνης και πετρελαίου κίνησης για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2022. Σήμερα μάλιστα εκκινεί και η διαδικασία έκδοσης των άυλων καρτών από τα Πιστωτικά Ιδρύματα.

    Πώς γίνεται η καταβολή του ποσού

    H καταβολή του ποσού γίνεται με δύο μεθόδους:

    • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.
    • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

    Το ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα:

    • Viva Wallet
    • Alpha Τράπεζα
    • Εθνική Τράπεζα της Ελάδος
    • Τράπεζα Πειραιώς
    • Τράπεζα Eurobank
    • Τράπεζα Αττικής
    • Παγκρήτια Τράπεζα
    • Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων ΣΥΝ.Π.Ε.
    • Τράπεζα Ηπείρου
    • Τράπεζα Καρδίτσας
    • Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
    • OLYMPUS BANK / Συνεταιριστική Τράπεζα Όλυμπος ΣΥΝ.ΠΕ.
    • Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας
    • Optima bank
    • Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠΔ)

    Το ποσό της ενίσχυσης

    Το ποσό ενίσχυσης καθορίζεται βάσει του άρθρου 67 του ν. 4950/2022.

    Ειδικότερα, για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2022, η πίστωση ανέρχεται στα ακόλουθα ποσά:

    • εκατό (100) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε ογδόντα πέντε (85) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
    • ογδόντα (80) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων, πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε εξήντα πέντε (65) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
    • εβδομήντα (70) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε πενήντα πέντε (55) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.
    • εξήντα (60) ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα σαράντα πέντε (45) ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Fuel Pass 2: Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι τελικές πληρωμές
    Fuel Pass 2: Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι τελικές πληρωμές

    Την ίδια ημέρα θα εκκινήσει η διαδικασία έκδοσης των άυλων καρτών από τα Πιστωτικά Ιδρύματα - Μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ήταν η υποβολή αιτήσεων

    Έφτασε η ώρα για την πληρωμή του Fuel Pass 2 στους δικαιούχους.

    Όπως ανακοινώθηκε, οι τελικές πληρωμές, που αφορούν τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προς τον σκοπό συμβολής στην κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

    Επίσης, την ίδια ημέρα θα εκκινήσει η διαδικασία έκδοσης των άυλων καρτών από τις τράπεζες.

    Μέχρι πότε ισχύει η άυλη ψηφιακή κάρτα

    Προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα καθώς όπως αναφέρει το ΦΕΚ το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα, δύναται να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο για την πραγματοποίηση αγοράς καυσίμων και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο, εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

    Παράλληλα, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.10.2022, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.

    Τέλος, η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

    Πηγή: Protothema.gr

  • Fuel Pass 2: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η χρήση της ψηφιακής κάρτας
    Fuel Pass 2: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου η χρήση της ψηφιακής κάρτας

    Η άυλη ψηφιακή κάρτα χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας

    Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ψηφιακής κάρτας Fuel Pass 2, όσοι πολίτες δεν έχουν προχωρήσει ήδη στην εξαργύρωση της σε κάποιο πρατήριο καυσίμων.

    Όπως αναφέρεται στη σχετική πλατφόρμα η άυλη ψηφιακή κάρτα - η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC - χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

    Παράλληλα, σημειώνεται πως το ποσό κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό χρησιμοποιείται μέσω συνδεδεμένων χρεωστικών καρτών με τον λογαριασμό ή μέσω ανάληψης σε μετρητά και δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του κυβερνητικού επιτελείου, η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μίας τρίτης φάσης επιδότησης καυσίμων με ένα Fuel Pass 3, δεδομένων των λοιπών μέτρων οικονομικής στήριξης που ανακοινώθηκαν από το βήμα της ΔΕΘ και της πτώσης που καταγράφεται στις τιμές των καυσίμων το τελευταίο διάστημα.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Fuel Pass 2: Μέχρι πότε εξαργυρώνεται η ψηφιακή κάρτα
    Fuel Pass 2: Μέχρι πότε εξαργυρώνεται η ψηφιακή κάρτα

    Έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν τη δυνατότητα χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή κάρτα Fuel Pass 2, όσοι πολίτες δεν έχουν προχωρήσει ήδη στην εξαργύρωση της σε κάποιο πρατήριο καυσίμων της χώρας.

    ,Η άυλη ψηφιακή κάρτα - η εγκατάσταση και χρήση της οποίας απαιτούν υποχρεωτικά την κατοχή smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών ΝFC - χρησιμοποιείται σε POS σε όλα τα πρατήρια καυσίμων της χώρας, όπως οποιαδήποτε ανάλογη κάρτα, μέχρι 31/10/2022.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch