Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 09:31

Ηλεία: Δεν ικανοποίησαν την αγορά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μετά από μια “δυνατή” περίοδο για την αγορά τις ημέρες του Πάσχα, ακολούθησε ένα “μούδιασμα” στην διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεις. Η αποτίμηση δεν ήταν θετική και αρκετοί χαρακτήρισαν τις ενδιάμεσες εκπτώσεις ως “αποτυχία”. Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο καλοκαίρι με την ελπίδα να υπάρξουν κινήσεις στήριξης όχι μόνο της αγοράς αλλά και των καταναλωτών που έχουν επιβαρυνθεί ήδη αρκετά από την ακρίβεια στην καθημερινότητα και τις μεγάλες αυξήσεις σε καύσιμα και ενέργεια.

“Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν μία αποτυχία όπως το λέμε κάθε φορά, ο κόσμος δε βγήκε καθόλου, τα μαγαζιά είχαν προσφορές και εκπτώσεις αλλά κόσμος έτυχε να μην έχει λεφτά” είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Νίκος Σιαψάλης. “Είχαν τελειώσει τα λεφτά λόγω του Πάσχα και ήταν πάλι μία αποτυχία. Με εκπτώσεις όλο τον χρόνο δε γίνεται δουλειά. Δεν μπορούν να επιζήσουν έτσι οι επαγγελματίες” σχολίασε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης σημείωσε πως “… με τις εκπτώσεις ήταν μειωμένη η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη, διότι δεν υπάρχει ρευστό στους καταναλωτές. “Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Βέβαια οι ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι ένα μέτρο που εμείς ως εμπορικός σύλλογος είμαστε εναντίον, διότι δημιουργεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στην αγορά και μαθαίνει τον καταναλωτή να ψάχνει τις εκπτώσεις, την μείωση τιμής και όχι το καλό προϊόν. Όχι δηλαδή την ποιότητα του προϊόντος” σχολίασε ο κ. Ξανθούλης. “Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υπουργού πάνε προς κατάργηση. Η αγορά όμως κινείται με πολύ πτωτική τάση λόγω της ακρίβειας. Είμαστε και εν αναμονή των μέτρων για την ενέργεια, να δούμε αν θα ισχύσει από πρώτη του μήνα αν και τα πρώτα μηνύματα είναι ότι η ακρίβεια ήρθε για να μείνει και καθημερινά βλέπουμε πολύ μεγάλες διαφορές” κατέληξε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαϊος 2022 11:08

Σχετικά Άρθρα

  • Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινήσεις στρατηγικής για την διάσωση της αγοράς της πόλης – “Είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα”
    Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Κινήσεις στρατηγικής για την διάσωση της αγοράς της πόλης – “Είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα”

    Ευρεία έρευνα για τους καταναλωτές – “Θέλουμε να φτάσει η σκέψη του καταναλωτή σε μας με κάθε τρόπο” τονίζει ο Ηλίας Ξανθούλης

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με την επικείμενη ολοκλήρωση του νέου οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, και την πρόσβαση σε άλλες μεγαλύτερες αγορές να γίνεται ταυτόχρονα ευκολότερη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου και ο πρόεδρος Ηλίας Ξανθούλης, προσπαθούν όσο ακόμα είναι καιρός όχι απλώς να διορθώσουν τα "κακώς κείμενα" της αγοράς του Πύργου, προκειμένου να κρατήσουν τους καταναλωτές εντός των ορίων τις πόλης αλλά και γιατί όχι να προσελκύσουν και νέους, από άλλες περιοχές.

    Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, θα δημοσιευτεί ένα ερωτηματολόγιο για τους καταναλωτές, το οποίο θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες. Στόχος της έρευνας είναι να δώσει στο αγοραστικό κοινό την ευκαιρία να εκφράσει ελεύθερα τις απόψεις του για την αγορά του Πύργου, να προτείνει βελτιώσεις αλλά και να εξηγήσει τους λόγους που το ωθούν να ψωνίζει εκτός πόλης.

    Οι καταναλωτές που το επιθυμούν, θα μπορούν μέσω ενός link να έχουν πρόσβαση σε ένα ερωτηματολόγιο με καίριες ερωτήσεις για την αγορά και τον εμπορικό κόσμο και απαντώντας, να δίνουν το δικό τους στίγμα για όλα αυτά που επιθυμούν και δεν βρίσκουν στην αγορά του Πύργου, για τους λόγους που τους οδηγούν στην αναζήτηση άλλων καταστημάτων αλλά να κάνουν επιπλέον τις δικές τους προτάσεις ή σχόλια.

    Παράλληλα, η έρευνα θα επιτρέψει στους εμπόρους. να κατανοήσουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθώς και να λάβουν αποφάσεις για τις μελλοντικές τους δράσεις.

    Ο κ. Ξανθούλης από την πλευρά του, μιλώντας στο ilialive.gr απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έρευνα, μόλις αυτή ανακοινωθεί, τονίζοντας τη σημασία της για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

    Xanthoulis

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο, τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιαστούν σε μεταγενέστερη συνάντηση των επαγγελματιών, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και να διορθωθούν τα όποια λάθη και αστοχίες. Στόχος, είναι αυτή η διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, εξασφαλίζοντας έτσι ότι η τοπική αγορά θα παραμένει ανταγωνιστική και ελκυστική.

    «… Εμείς θέλουμε να δούμε τις τάσεις της αγοράς, τι σκέφτεται ο καταναλωτής για την πόλη μας, τι θέλει, τι τον προβληματίζει και γενικότερα τι ακριβώς συμβαίνει. Καλώ όλους τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην έρευνα αυτή, η οποία μόνο καλό θα επιφέρει στον τόπο και την οικονομία του. Θέλουμε να φτάσει η σκέψη του καταναλωτή σε μας με κάθε τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθούλης ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό ότι ήδη “τρέχει” μία ακόμα έρευνα που αφορά τους επαγγελματίες, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα σε ό,τι αφορά την αποτίμηση της αγοραστικής κίνησης το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε, το αποτύπωμα της Λευκής Νύχτας αλλά και να εκφράσουν οι επαγγελματίες την σύμφωνη ή μη γνώμη τους για τις δράσεις που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα.

    Επιπλέον στην συνάντηση αυτή θα αποφασιστεί και το πλάνο των δράσεων για τη νέα χρονιά.

  • Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Το ωράριο των καταστημάτων από Τρίτη 1/10
    Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας: Το ωράριο των καταστημάτων από Τρίτη 1/10

    Ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι από Τρίτη 1/10/2024 το ωράριο των καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

    emporikos amal xeim

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών για Άπορες Οικογένειες
    Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών για Άπορες Οικογένειες

    Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πολλοί μαθητές και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προμήθεια των απαραίτητων σχολικών ειδών.

    Για να στηρίξουμε τα παιδιά που το έχουν ανάγκη ,οργανώνουμε μια δράση συγκέντρωσης σχολικών ειδών για άπορες οικογένειες.

    Μία δράση που Διοργανώνει ΤΟ ΦΩΤΕΙΝΟ ΑΣΤΕΡΙ σε συνεργασία με το Σύλλογο Νέων Καταραχίου και τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου.

    Πώς μπορείτε να βοηθήσετε:

    Δωρεά σχολικών ειδών: Μπορείτε να προσφέρετε σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, γόμες, ξύστρες, μαρκαδόρους, χρωματιστά μολύβια, κασετίνες, ντοσιέ, χαρτί Α4, και άλλα σχολικά είδη

    Πού και πότε:

    Η συγκέντρωση των σχολικών ειδών θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Πύργου επί της 28ης Οκτωβρίου (εμπρός της Εθνικής Τράπεζας ) στις 10 Σεπτεμβρίου από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

    Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε στα παιδιά την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια και χαμόγελο.

    Κάθε προσφορά, μικρή ή μεγάλη, είναι πολύτιμη!

    sxolika aster 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Τέλος εκπτώσεων: Οικονομικά προβλήματα και καύσωνας «έκαψαν» την αγορά της Ηλείας
    Τέλος εκπτώσεων: Οικονομικά προβλήματα και καύσωνας «έκαψαν» την αγορά της Ηλείας

    Πτώση τζίρου έως και 30%

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Με ανησυχητικά αρνητικό πρόσημο κλείνουν οι φετινές καλοκαιρινές εκπτώσεις στην Ηλεία. Τα εμπορικά καταστήματα είδαν το ταμείο τους να βγαίνει… μείον και σε σημαντική πτώση συγκριτικά με την περσινή σεζόν που αγγίζει και το 30%. Η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά αλλά και ο παρατεταμένος καύσωνας, δημιούργησαν ένα απαγορευτικό… κοκτέιλ που απέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους, με μοναδική εξαίρεση τον Αύγουστο που και πάλι η πλειοψηφία των καταστηματαρχών δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά των προηγούμενων μηνών.

    Ηλίας Ξανθούλης - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου: «Ελπίζουμε να μην δούμε πολλά λουκέτα»

    Ksanthoulis 2Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλίας Ξανθούλης (φωτογραφία αρχείου)

    «Η φετινή καλοκαιρινή σεζόν ήταν μια από τις πολύ κακές και δυστυχώς οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις δίνουν ότι η ζημιά που σημειώθηκε αγγίζει το 30%» δηλώνει στο ilialive.gr ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξανθούλης. «Δυστυχώς η οικονομική κατάσταση των καταναλωτών, η αβεβαιότητα που υπάρχει αλλά και ο καύσωνας δεν βοήθησαν καθόλου την αγορά. Ειδικά ο παρατεταμένος καύσωνας ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Ως Σύλλογος προσπαθήσαμε μέσα από τις δράσεις μας, την παράταση του ωραρίου, τις εκδηλώσεις κάποιες Παρασκευές και τη Λευκή Νύχτα να βοηθήσουμε στην τόνωση της αγοράς. Αλλά δεν βοήθησαν όσο περιμέναμε γιατί η θερμοκρασία ήταν στα ύψη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, στη Λευκή Νύχτα ο κόσμος άρχισε να βγαίνει στην αγορά μετά τις 22.00» συμπληρώνει ο κ. Ξανθούλης.

    Ο ίδιος ευελπιστεί σε ένα καλύτερο διάστημα αγοραστικής κίνησης, διαφορετικά όπως τονίζει, τα λουκέτα είναι αναπόφευκτα. «Αναμένουμε να δούμε πώς θα κυλήσει το επόμενο διάστημα και πώς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις μας. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα δούμε πολλά λουκέτα, γιατί θα δούμε σίγουρα επιχειρήσεις να κλείνουν, να μην αντέχουν τα βάρη και τις υποχρεώσεις. Δυστυχώς κάθε χρόνο και χειρότερα…»

    Φώτης Νικολόπουλος - Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας: «Ευελπιστούμε να κλείσει θετικά η χρονιά»

    Amaliada Agora 2Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Φώτης Νικολόπουλος (φωτογραφία αρχείου)

    «Η αγορά κινήθηκε σε μέτριους ρυθμούς και σίγουρα όχι όπως περιμέναμε. Η γενικότερη ακρίβεια και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την αγοραστική κίνηση. Τον Αύγουστο με την έλευση των ετεροδημοτών αυξήθηκε κατά πολύ η κίνηση και ο τζίρος των καταστημάτων. Ήταν ένας πολύ καλός μήνας που όμως δεν καταφέραμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών, Ιουνίου και Ιουλίου» σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Φώτης Νικολόπουλος. Τονίζει ότι οι επαγγελματίες ευελπιστούν σε έναν Σεπτέμβριο με ανοδική τάση ώστε η χρονιά να κλείσει με θετικό πρόσημο. «Παρ’ όλα αυτά παραμένουμε αισιόδοξοι. Ευελπιστούμε να έχει ανοδική τάση ο Σεπτέμβρης και το τελευταίο τετράμηνο για να κλείσει θετικά η χρονιά. Προσπαθούμε να αγωνιζόμαστε και να προσφέρουμε ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές στους καταναλωτές».

  • Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ωράριο Λειτουργίας από 01-09-2024 εως 31-10-2024
    Εμπορικός Σύλλογος Πύργου: Ωράριο Λειτουργίας από 01-09-2024 εως 31-10-2024

    Η επέκταση ωραρίου που είχε πάρει ο εμπορικός σύλλογος Πύργου για τους μήνες Ιούλιο , Αύγουστο έφτασε στο τέλος της και το απογευματινό ωράριο μας επανέρχεται Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από ώρα 18:00 έως και ώρα 21:00

    (ΑΠΟ 01-09-2024 ΕΩΣ 31-10-2024)

    ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

    ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ (9:00-14:30) / ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΚΛΕΙΣΤΑ)

    ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (9:00-14:00) / ΑΠΟΓΕΥΜΑ (18:00-21:00)

    ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΛΕΙΣΤΑ)

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εμπορικός Σύλλογος Πύργου : Υπόσχεται μια αξέχαστη «Λευκή νύχτα» - Με πολλές δράσεις εκπλήξεις και…Έλλη Κοκκίνου!
    Εμπορικός Σύλλογος Πύργου : Υπόσχεται μια αξέχαστη «Λευκή νύχτα» - Με πολλές δράσεις εκπλήξεις και…Έλλη Κοκκίνου!

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Μια αξέχαστη «Λευκή Νύχτα» με πολλές δράσεις για τα παιδιά, καινοτόμες ιδέες, διαγωνισμούς και δώρα, μεγάλες εκπτώσεις σε ποιοτικά προϊόντα και διασκέδαση μέχρι πρωίας, υπόσχεται να χαρίσει στους πολίτες και επισκέπτες της πόλης ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, το Σάββατο 17 Αυγούστου.

    Η διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου περιλαμβάνει τοπικά συγκροτήματα, Ροκ σχήματα, παραστάσεις καραγκιόζη και κλόουν, καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, με κορυφαία τη συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του Αναστάσιου Ράμμου. Από το βράδυ στις 20.00 έως τα ξημερώματα της Κυριακής στις 05.00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψωνίσει με πολύ μεγάλες εκπτώσεις, να περιηγηθεί στην πόλη, να γνωρίσει τα καταστήματα και τους ανθρώπους τους, να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί.

    Η συναυλία των δημοφιλών τραγουδιστών θα ξεκινήσει στις 23.30 και θα διαρκέσει έως τις 03.00 τα ξημερώματα.

    Ο καύσωνας «έκαψε» την αγορά

    «Όλα είναι έτοιμα για την φετινή «Λευκή Νύχτα» και ελπίζουμε να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μας διοργανώσεις» δηλώνει στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίας Ξσνθούλης. «Το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για την αγορά. Λόγω ζέστης αλλά και οικονομικής δυσχέρειας των καταναλωτών η αγοραστική δύναμη μειώθηκε αρκετά και δεν ήταν όπως ευελπιστούσαμε. Ακόμη και η μισή ώρα παραπάνω λειτουργίας των καταστημάτων που δόθηκε δεν βοήθησε όσο ελπίζαμε γιατί η θερμοκρασία ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα ακόμη και τη νύχτα. Και όλο αυτό διήρκησε πολλές ημέρες. Ελπίζουμε σε μια ανάκαμψη της κίνησης , η διοργάνωση να δώσει μια «ανάσα» στους επαγγελματίες, γιατί πραγματικά ο καύσωνας φέτος έκαψε την αγορά!»

    «Συμμετέχω και εγώ»

    Ακόμη μια καινοτόμο δράση οργανώνει για την Λευκή Νύχτα ο Εμπορικός σύλλογος με τίτλο «Συμμετέχω και εγώ». Οι καταναλωτές που θα αγοράσουν τουλάχιστον ένα προϊόν από πέντε διαφορετικά καταστήματα που έχουν συνεισφέρει στη διοργάνωση και φέρουν την συγκεκριμένη σήμανση, θα μπούνε σε κλήρωση για ένα κλιματιστικό.

    Η κλήρωση θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, μεταξύ 02.00-.2.30 και όπως τονίζει στο o κ. Ξανθούλης η όλη δράση γίνεται στο πλαίσιο επιβράβευσης των επιχειρήσεων που έχουν στηρίξει οικονομικά την διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» αλλά και των καταναλωτών.

    Τέλος ο κ. Ξανθούλης ευχαριστεί για την βοήθεια προκειμένου να υλοποιηθεί η διοργάνωση την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πύργ , το Επιμελητήριο Ηλείας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων .

  • Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα, που διοργανώνει για 7η  χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου
    Όλα έτοιμα για τη Λευκή Νύχτα, που διοργανώνει για 7η  χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου

    Η πόλη φορά τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους επισκέπτες.

    Μεγάλη συναυλία με ΕΛΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟΥ & ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΡΑΜΜΟ , τοπικά συγκροτήματα, Ροκ σχήματα, παραστάσεις καραγκιόζη και κλόουν , καθώς και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, υπόσχονται μια Λευκή Νύχτα γεμάτη στιγμές διασκέδασης και ξεγνοιασιάς μέχρι το πρωί.

    Η Λευκή Νύχτα είναι ένας ακόμη θεσμός που δημιουργήθηκε με στόχο να αποτελέσει πόλο έλξης για την πόλη μας.

    Για το σκοπό αυτό, διοργανώνουμε ακόμα μια μεγάλη γιορτή, ώστε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία σε όλους τους πολίτες, που βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα, δίνοντας τη δυνατότητα αφενός να διασκεδάσουν και να ψωνίσουν σε τιμές κόστους, αφετέρου να γνωρίσουν τη φιλόξενη πόλη μας.

    Ο Εμπορικός σύλλογος Πύργου θέλοντας να ευχαριστήσει και να επιβραβεύσει τους καταναλωτές που θα προτιμήσουν τα καταστήματα με την σήμανση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ( τα οποία είναι καταστήματα που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η Λευκή νύχτα ) θα πάρουν μέρος στην Ειδική κλήρωση για ένα κλιματιστικό που θα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18-8-24 ξημερώματα .

    Η Λευκή Νύχτα είναι μια διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου η οποία για να επιτευχθεί θέλει πολύ κόπο και φυσικά οικονομική ενισχύσει. Και σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστούμε Χορηγούς μας , τα καταστήματα με τη σήμανση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ και φυσικά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , τον Δήμο Πύργο , το Επιμελητήριο Ηλείας και την ομοσπονδία εμπορικών συλλόγων .

    17/08/2024 φοράμε τα γιορτινά μας χαμόγελα τη καλή μας διάθεση και πάμε στη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ του ΠΥΡΓΟΥ να κάνουμε τις αγορές μας με επιβράβευση και να διασκεδάσουμε .

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αμαλιάδα: Διατηρείται ακόμα το “μπουστάρισμα” της Λευκής Νύχτας στην αγορά της πόλης – Σε κορύφωση η κίνηση αυτές τις ημέρες
    Αμαλιάδα: Διατηρείται ακόμα το “μπουστάρισμα” της Λευκής Νύχτας στην αγορά της πόλης – Σε κορύφωση η κίνηση αυτές τις ημέρες

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Ύστερα από την επιτυχημένη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας της Αμαλιάδας και την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, τα καταστήματα της πόλης εξακολουθούν να βλέπουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, με την αγοραστική κίνηση ειδικά αυτή την περίοδο να παρουσιάζει μεγάλη αύξηση.

    Πρόκειται για μια εξέλιξη ζωτικής σημασίας για τον εμπορικό κόσμο, αφού η προηγούμενη περίοδος σύμφωνα με τους καταστηματάρχες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για όλους, καθώς το αγοραστικό κοινό παρουσίαζε μια “μουδιασμένη” στάση.

    Φαίνεται όμως πως η ώθηση της εκπτωτικής νύχτας, σε συνδυασμό με την άφιξη των ετεροδημοτών, συνέτειναν στο να αλλάξουν τα δεδομένα, ζεσταίνοντας την αγορά της πόλης.

    Amaliada Agora 2

    Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr o πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας Φώτης Νικολόπουλος «Η κίνηση τον Αύγουστο είναι αρκετά αυξημένη, σε αυτό σίγουρα έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο ερχομός των ετεροδημοτών που έχουν βοηθήσει στο να τονωθεί η αγορά, η οποία πλέον είναι σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα και ευελπιστούμε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς.

    Βοήθησε βέβαια και η Λευκή Νύχτα που ήταν μία επιτυχημένη διοργάνωση για την Αμαλιάδα. Με την έναρξη της εκδήλωσης τα καταστήματα ήταν γεμάτα και νομίζω ότι το αποτύπωμα που άφησε ήταν αρκετά θετικό. Ήταν μία τόνωση στην αγορά την οποία έχει και ανάγκη ειδικά την φετινή περίοδο».

    Amaliada Agora 3

    Από την πλευρά του ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Γεωργακόπουλος επεσήμανε πως: «Η κίνηση στην αγορά έχει κορυφωθεί αυτές τις μέρες. Οι ετεροδημότες μας τιμούν κάθε χρονιά και ευτυχώς αυτό είναι μία τόνωση για την αγορά. Ευελπιστούμε να κρατήσει μερικές ημέρες ακόμα και μετά τον Δεκαπενταύγουστο γιατί περάσαμε άσχημα μέχρι τώρα. Από την Λευκή Νύχτα και μετά πάμε αρκετά καλά. Στη Λευκή Νύχτα, ήρθε πάλι πολύς κόσμος, ο κόσμος φάνηκε ότι είχε όρεξη να ψωνίσει, εκμεταλλεύτηκε και τις μεγάλες εκπτώσεις των μαγαζιών και αυτό μας βοήθησε πολύ» ανέφερε κλείνοντας ο κ. Γεωργακόπουλος

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο