Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 20:27

ΑΑΔΕ: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε εικονικά τιμολόγια - Σε 48 εκατ. ευρώ η αξία τους

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Κύκλωμα απάτης που εξέδιδε εικονικά τιμολόγια εντόπισαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Το κύκλωμα διακίνησε το 2019 και το 2020, συνολικά 5.271 εικονικά τιμολόγια, η συνολική καθαρή αξία των οποίων υπερβαίνει τα 48 εκατ. ευρώ.

Πως λειτουργούσε

Το κύκλωμα, που εντόπισε η ΑΑΔΕ, λειτουργούσε με βάση δύο ατομικές επιχειρήσεις: η μία με αντικείμενο ψυκτικές εργασίες και έδρα το Ναύπλιο και η άλλη με αντικείμενο την εκμετάλλευση κτήματος για διενέργεια εκδηλώσεων και έδρα την Αθήνα.

Οι δύο επιχειρήσεις, το 2019, τροφοδότησαν με 2.165 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 15,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 3,7 εκατ. ευρώ, τις εξής δύο επιχειρήσεις, με τον ίδιο διαχειριστή:

  • Μία μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με αντικείμενο την κατασκευή οικιστικών κτιρίων και έδρα την Αθήνα και
  • Μία μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών φύλαξης και έδρα την Αθήνα.

Οι επιχειρήσεις αυτές χρησιμοποίησαν τα εικονικά τιμολόγια, τόσο για να καλύψουν έσοδα από την έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων σε τρίτους, όσο και για να μειώσουν τα φορολογητέα τους έσοδα.

Κατά αυτόν τον τρόπο, η Μονοπρόσωπη ΕΠΕ κάλυψε το 2019 την έκδοση 2.295 εικονικών τιμολογίων, συνολικής καθαρής αξίας 12 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 2,9 εκατ. ευρώ, προς 240 οντότητες. Αντίστοιχα, κάλυψε το 2020 την έκδοση 275 εικονικών τιμολογίων, συνολικής καθαρής αξίας 5,4 εκατ. ευρώ, 5,3 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1,3 εκατ. ευρώ, προς 16 οντότητες.

Αντίστοιχα, η Μονοπρόσωπη ΙΚΕ δημιούργησε δαπάνες για να καλύψει τα έσοδα από την άσκηση της δραστηριότητάς της το 2019, ενώ παράλληλα εξέδωσε και 86 εικονικά τιμολόγια, καθαρής αξίας 240.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 58.000 ευρώ.

Για όλες τις περιπτώσεις έχουν ασκηθεί μηνυτήριες αναφορές.

Παράλληλα έχουν σταλθεί πληροφοριακά δελτία στις αρμόδιες ΔΟΥ και ΕΛΚΕ για το σύνολο των 344 οντοτήτων, που ήταν οι τελικοί αποδέκτες των εκδοθέντων εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Στο κύκλωμα περιλαμβάνεται και μια πέμπτη οντότητα, για την οποία ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η έρευνα συνεχίζεται.

Πηγή: ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023 18:46

Σχετικά Άρθρα

  • ΑΑΔΕ: Έρχεται η αυτόματη είσπραξη ΦΠΑ - Τέλος οι περιοδικές δηλώσεις
    ΑΑΔΕ: Έρχεται η αυτόματη είσπραξη ΦΠΑ - Τέλος οι περιοδικές δηλώσεις

    Την αυτόματη βεβαίωση και είσπραξη του ΦΠΑ κατά τη στιγμή της συναλλαγής, χωρίς να απαιτείται η υποβολή δηλώσεων από τους συναλλασσόμενου έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει η ΑΑΔΕ. Πρόκειται για το επόμενο βήμα το οποίο δρομολογείται στα πλαίσια της νέας ψηφιακής εποχής της εφορίας με στόχο η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ να φτάσει στο 100%.

    Διαβάστε περισσότερα στο imerisia.gr

  • Influencers και «εξαφανισμένοι» φορολογούμενοι στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ
    Influencers και «εξαφανισμένοι» φορολογούμενοι στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ

    Facebook, Instagram και TikTok σαρώνει η ΑΑΔΕ, με όπλο ένα μυστικό αλγόριθμο, για να εντοπίσει influencers που ζουν με πολυτέλεια και χλιδή που δεν «δικαιολογείται» από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην εφορία.

    Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η φορολογική αρχή έχει βγάλει «λαβράκι», μέσω ελέγχων στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες οι ελεγκτές εντόπισαν περίπτωση μοντέλου – Influencer διαφήμιζε ρούχα, τα πουλούσε διαδικτυακά και δεν έκοψε αποδείξεις αξίας 350.000 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως όπως ακριβώς ισχύει με τα έσοδα των influencers από προώθηση, διαφήμιση προϊόντων, έτσι και τα αντίστοιχα έσοδα από το TikTok, χαρακτηρίζονται ως έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητη η έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και η τήρηση των προβλεπόμενων φορολογικών διαδικασιών, όπως η απόδοση ΦΠΑ και οι δηλώσεις στο mydata, μεταξύ άλλων.

    Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό «όπλο»

    Ο αλγόριθμος που έχει στο οπλοστάσιο της η ΑΑΔΕ εντοπίζει τον εκάστοτε ιδιοκτήτη της διαδικτυακής επιχείρησης, τον λεγόμενο influencer, μέσα από τα «tags» που εμφανίζονται κοινοποιούνται αναρτήσεις σε λογαριασμούς εταιρειών.

    Με τον ίδιο τρόπο μπαίνουν στην λίστα του «ελέγχου» και όσοι διάγουν έναν πολυτελή βίο, ο οποίος δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία.

    Μάλιστα, στο πλαίσιο της έρευνας η ΑΑΔΕ θα αποκτά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στα εισοδήματα και στα πόθεν έσχες όχι μόνο του τρέχοντος έτους.

    Τι συμβαίνει με τους «εξαφανισμένους» φορολογούμενους

    Την ίδια περίοδο, στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ έχουν μπει και οι φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση την τελευταία πενταετία, καθώς και όσοι απέκρυψαν εισοδήματα, καθώς παραγράφονται σύντομα.

    Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι υποθέσεις του 2018 οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του έτους, με τους ελεγκτές να έχουν λάβει εντολή να προχωρήσουν σε καταλογισμούς με φόρους «κατ΄ εκτίμηση».

    Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική διοίκηση θα υπολογίσει τον φόρο με βάση τα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχει στη διάθεση της.

    Στο στόχαστρο μπαίνουν συνταξιούχοι και μισθωτοί με αδήλωτα αναδρομικά ποσά συντάξεων και αποδοχών, φορολογούμενοι με αποδοχές από το εξωτερικό, ιδιοκτήτες ακινήτων με αδήλωτα εισοδήματα και ελεύθεροι επαγγελματίες.

    Σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα αναζητηθούν:

    • Τα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.
    • Διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν λοιπά εισοδήματα και αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης ή απόκτησης περιουσιακών στοιχείων, τα οποία αποστέλλονται ετησίως ή περιλαμβάνονται στην τελευταία προ του έτους για το οποίο εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου, υποβληθείσα δήλωση φόρου εισοδήματος και στην περιουσιακή κατάσταση του εκάστοτε έτους, όπως αυτή προκύπτει από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Περιουσιολογίου της ΑΑΔΕ.
    • Από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων, που είναι διαθέσιμη στην ΑΑΔΕ και μπορούν να αφορούν την άσκηση επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς επίσης και από στοιχεία που λήφθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών για την εφαρμογή της διεθνούς διοικητικής συνεργασίας στο πεδίο της άμεσης φορολογίας.
    • Κάθε διαθέσιμη πληροφορία από τρίτους.

    Πηγή: cnn.gr

  • Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ
    Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε έως και 50.000 ευρώ

    Έγινε η φορολοταρία της 35ης Δημόσιας Κλήρωσης για τις συναλλαγές Σεπτεμβρίου

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.10.2024) η μηνιαία κλήρωση της φορολοταρίας από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
    Η κλήρωση της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε για τις συναλλαγές που έγιναν τον Αύγουστο του 2024. Σημειώνεται πως ένας από τους τυχερούς λαχνούς της φορολοταρίας κερδίζει μέχρι και 50.000 ευρώ, ενώ τα έπαθλα είναι πλέον κλιμακωτά.

    -Δείτε αν ανήκετε στους τυχερούς εδώ.

    -Δείτε τους τυχερούς λαχνούς εδώ.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σκάνδαλο στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών»: Έστελναν άσκοπα μωρά για θεραπείες - Τουλάχιστον 12 θάνατοι
    Σκάνδαλο στην Τουρκία με τη «συμμορία των βρεφών»: Έστελναν άσκοπα μωρά για θεραπείες - Τουλάχιστον 12 θάνατοι

    Μεγάλο σκάνδαλο με θανάτου βρεφώνέχει ξεσπάσει στην Τουρκία καθώς κύκλωμα κατηγορείται πως μετέφερε άσκοπα νεογέννητα σε μονάδες εντατικής θεραπείας για οικονομικό όφελος, με πολλά μωρά να πεθαίνουν.

    Ο εισαγγελέας ζήτησε πάνω από 500 χρόνια φυλάκιση για τους επικεφαλής του κυκλώματος. Η έρευνα για τη συμμορία, η οποία αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο, ολοκληρώθηκε και η Γενική Εισαγγελία ολοκλήρωσε το κατηγορητήριο.

    Πώς δρούσε το κύκλωμα που εμπλέκονται και υγειονομικοί

    Όπως αποκαλύπτεται, αντί να μεταφέρονται σε νοσοκομεία όπου τα βρέφη θα λάμβαναν την κατάλληλη φροντίδα, στέλνονταν σε εγκαταστάσεις που επέλεγαν οι ύποπτοι που συνεργάζονταν με την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, επιλέγοντας νοσοκομεία που θεωρούνταν «κερδοφόρα για την οργάνωση».

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρωταρχικός στόχος του κυκλώματος δεν ήταν η ανάρρωση των βρεφών, αλλά η αύξηση των οικονομικών τους κερδών, κατευθύνοντάς τα σε ακριβότερες θεραπείες, όπως η εντατική θεραπεία, αποσπώντας έτσι μεγαλύτερα ποσά από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Τα κέρδη μοιράζονταν μεταξύ των μελών της συμμορίας, πολλά από τα οποία ήταν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

    Στο κατηγορητήριο σημειώνεται ότι «μέσω αυτών των δόλιων πρακτικών, οι ύποπτοι πολλαπλασίασαν τα έσοδα από τις μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών τρεις έως τέσσερις φορές».

    Τουλάχιστον 12 θάνατοι βρεφών

    Ωστόσο, λόγω της παρατεταμένης και περιττής παραμονής στις επιρρεπείς σε λοιμώξεις μονάδες νεογνών, πολλά βρέφη πέθαναν.

    Τουλάχιστον 12 θάνατοι αποδίδονται σε αυτές τις πρακτικές, ενώ πολλά επιζώντα βρέφη υποφέρουν πλέον από σοβαρές, δια βίου παθήσεις.

    «Αν το μωρό σας μείνει εδώ, θα πεθάνει»

    «Η κόρη μου πέρασε τρεις νύχτες στην εντατική» είπε μια πενθούσα μητέρα στην εφημερίδα Milliyet, της οποίας το νεογέννητο πέθανε στη μονάδα. «Μετά, ο γιατρός μου είπε: "Αυτό το μέρος είναι για μωρά ενός μηνός. Αν το μωρό σας μείνει εδώ, θα πεθάνει. Βρείτε άλλο νοσοκομείο.' Δεν μπορέσαμε να βρούμε κανένα. Ο υπεύθυνος γιατρός της ΜΕΘ συνέστησε τότε ένα νοσοκομείο, εξηγώντας μας ότι το νυχτερινό κόστος της εντατικής θεραπείας ήταν 7.000 τουρκικές λίρες και ότι η κόρη μας θα χρειαζόταν δύο εβδομάδες θεραπείας. Δεχτήκαμε».

    Το κατηγορητήριο, το οποίο αναφέρεται στη συμμορία ως «εγκληματική οργάνωση νεογέννητων», περιγράφει λεπτομερώς πώς η συμμορία, που λειτουργούσε με γιατρούς σε πολλά νοσοκομεία, παρείχε υγειονομική περίθαλψη κυρίως μέσω νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, οδηγώντας στην έξαρση της βρεφικής θνησιμότητας.

    Νοσοκόμες παρουσιάζονταν σαν γιατροί και έκαναν θεραπείες

    Σε πολλές περιπτώσεις, οι νοσοκόμες παρουσιάζονταν ως γιατροί στις οικογένειες των βρεφών και χορηγούσαν ιατρικές θεραπείες εν αγνοία των γιατρών, με μοιραίες συνέπειες για τα βρέφη. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψαν οι αρχές αποκάλυψαν ότι τα μέλη του κυκλώματος γνώριζαν ότι κάποια βρέφη θα πέθαιναν και έλαβαν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι δεν θα θεωρούνταν υπεύθυνοι για τους θανάτους.

    Βαριές ποινές προτείνει ο εισαγγελέας

    Ο εισαγγελέας ζήτησε ποινές έως και 582 ετών για τον επικεφαλής της σπείρας, τον γιατρό Firat Sari, και δύο άλλα πρόσωπα-κλειδιά.

    Δεκαοκτώ επιπλέον ύποπτοι, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 10 έως 437 έτη για το ρόλο τους στο θάνατο των βρεφών, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση λόγω παράλειψης.

    Το κύκλωμα απείλησε επίσης με θάνατο τον εισαγγελέα που ερευνούσε την υπόθεση, προσφέροντας μάλιστα 100.000 δολάρια σε έναν ύποπτο για να πραγματοποιήσει τη δολοφονία, αναφέρει η hurriyetdailynews.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΑΑΔΕ: 1 στους 2 επαγγελματίες δηλώνει τζίρο κάτω από 30.000 ευρώ
    ΑΑΔΕ: 1 στους 2 επαγγελματίες δηλώνει τζίρο κάτω από 30.000 ευρώ

    Δείτε αναλυτικά τι τζίρους δήλωσαν οι επαγγελματίες το 2024

    Μπορεί να μην ξεπερνούν ίσως τους 50 οι επαγγελματίες που δέχθηκαν να προκαλέσουν τον έλεγχο της εφορίας για να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα, σχεδόν οι μισοί όμως (πάνω από το 40%) δήλωσαν φέτος πως ο ετήσιος τζίρος τους το 2023 δεν υπερέβη τα 30.000 ευρώ. Και μόλις 10%-11% των επαγγελματιών εμφανίζει εισπράξεις (ακαθάριστα έσοδα) πάνω από 100.000 ευρώ.
    Τα ποσά αφορούν στις εισπράξεις που δηλώνουν οι ίδιοι, πριν αφαιρεθούν οι επαγγελματικές δαπάνες τους, προκειμένου να φορολογηθούν για το καθαρό τελικό κέρδος τους, ή για το τεκμαρτό που τους αντιστοιχεί αν αποδειχθεί υψηλότερο.
    Από τη νέα λίστα της ΑΑΔΕ για τον μέσο τζίρο τον οποίο δήλωσαν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις (εισοδήματα του 2023) 869.542 επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις σε 383 επαγγελματικούς κλάδους, προκύπτει ότι:

    1. Μεγαλύτερα έσοδα (τζίρο) σε σχέση με πέρυσι, δήλωσαν φέτος:

    – Μπαρ: Οι 28.751 ιδιοκτήτες μπαρ δήλωσαν ακαθάριστα έσοδα 43.524 ευρώ για το 2023, σημαντικά αυξημένα το μέσο τζίρο των 37.777 ευρώ που είχαν εμφανίσει για το 2022.
    – Υδραυλικοί: 8.977 τεχνίτες δήλωσαν μέσο ακαθάριστο εισόδημα 32.354 ευρώ για το 2023, από 29.463 ευρώ για το 2022.

    – Δικηγόροι: 35.326 δικηγόροι δήλωσαν μέσο ακαθάριστο εισόδημα για το 2023 ύψους 23.720 ευρώ έναντι 22.890 ευρώ το 2022.

    – Αρχιτέκτονες: 10.643 μηχανικοί- αρχιτέκτονες δήλωσαν κατά μέσο όρο ακαθάριστα έσοδα 20.573 ευρώ από 18.765,91 ευρώ που είχαν εμφανίσει για το 2022.

    – Ταξί: 29.206 φορολογούμενοι που εκμεταλλεύονται ταξί δήλωσαν ακαθάριστα έσοδα για το 2023 κατά μέσο όρο 18.595 ευρώ από 16.281 ευρώ το 2022.

    – Μαραγκοί: 5.394 ξυλουργοί/μαραγκοί δηλώνουν ακαθάριστα έσοδα 35.593 ευρώ κατά μέσο όρο από 32.913 ευρώ που είχαν δηλώσει για το 2022.

    – Ηλεκτρολόγοι: 8.864 τεχνικοί δήλωσαν για το 2023 μέσο ακαθάριστο εισόδημα 36.300 ευρώ έναντι 32.635 ευρώ το 2022.

    2. Αντιθέτως, λιγότερα έσοδα (μείωση εισπράξεων) σε σχέση πέρυσι δήλωσαν:
    – Γιατροί (δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων): 23.283 γιατροί δήλωσαν μέσο τζίρο 44.337 ευρώ για το 2023 όταν για το 2022 τα μέσα ακαθάριστα έσοδα είχαν ανέλθει σε 46.640 ευρώ.

    – Μεσίτες ακινήτων: 3.723 μεσίτες εμφάνισαν μέσο τζίρο 15.123 ευρώ το 2023 έναντι 15.733 ευρώ για το 2022.

    – 203 φορολογούμενοι που δραστηριοποιούνται στο χονδρικό εμπορίο προϊόντων καπνού, με μέσο ακαθάριστο ετήσιο τζίρο 1.202.704 ευρώ από 1.295.860 ευρώ για το 2022

    – 3.304 πρατήρια καυσίμων κίνησης δήλωσαν μέσο ετήσιο τζίρο 669.782 ευρώ για το 2023, έναντι 772.275 ευρώ το 2022.

    – 67 παραγωγοί παρασκευασμάτων ζωοτροφών δήλωσαν μέσα ακαθάριστα έσοδα ύψους 476.685 ευρώ από 484.631 ευρώ το 2022.

    – 75 κατασκευαστές πλαστικών συσκευασίας δήλωσαν μέσο ακαθάριστο εισόδημα 341.554 ευρώ, έναντι 377.210 ευρώ για το 2022.

    Υψηλούς τζίρους εμφανίζουν και τα 7.518 φαρμακεία (292.571 ευρώ κατά μέσον όρο πανελλαδικά). Ενώ, αντίθετα, στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται 516 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην επισκευή και επιδιόρθωση ρολογιών και κοσμημάτων με μέσο ετήσιο τζίρο 5.050 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι ο μέσος τζίρος αποτελεί ένα από τα κριτήρια που λαμβάνει υπόψη η εφορία για τον προσδιορισμό του ελάχιστου τεκμαρτού εισοδήματος. Τα άλλα δυο κριτήρια είναι τα χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητας και το σύνολο της μισθοδοσίας.

    Πηγή: Newmoney.gr - Protothema.gr
  • Ποιοι παραγωγοί ελιάς δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εισφορά δακοκτονίας
    Ποιοι παραγωγοί ελιάς δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν εισφορά δακοκτονίας

    Οι περιοχές ανά περιφέρεια στις οποίες διενεργήθηκε, με μέριμνα και δαπάνη του δημοσίου, ομαδική καταπολέμηση του δάκου της ελιάς, κατά το ελαιοκομικό έτος 2024-2025, κοινοποιήθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

    Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2024 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας.

    Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Φορολογικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ/ΚΕΦΟΔΕ/ΕΛΚΕ) κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή, ενώ αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από τον βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για την μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας.

    Η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2023-2024

    Επίσης, οι ελαιοκαλλιεργητές ελαιώνων, οι οποίοι κατ΄ αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2024 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης, δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2024. Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες Φορολογικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ./ΚΕΦΟΔΕ/ΕΛΚΕ) κατάσταση των πρωτοβάθμιων Ο.Τ.Α. στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.

    Υπενθυμίζεται ότι με προηγούμενη εγκύκλιο της ΑΑΔΕ γνωστοποιήθηκε η τιμή του ελαιολάδου κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), η οποία θα λαμβάνεται υπόψη για την εφαρμογή των διατάξεων της εισφοράς δακοκτονίας για το ελαιοκομικό έτος 2023-2024.

    Δείτε αναλυτικά τον πίνακα με τις περιοχές ΕΔΩ

    Πηγή: In.gr

  • Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Σήμερα η απολογία των 5 συλληφθέντων – Οι κατηγορίες
    Κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα: Σήμερα η απολογία των 5 συλληφθέντων – Οι κατηγορίες

    Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν την Τρίτη (15/10) οι πέντε συλληφθέντες στην Κέρκυρα, προκειμένου να απολογηθούν για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση εκβιασμών στην εφορία του νησιού.

    Στον υποδιευθυντή της εφορίας που θεωρείται ως ο «εγκέφαλος» της σπείρας αποδίδεται το σύνολο από τις κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού, που αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία φέρονται να συμμετέχουν τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής.

    Ο υποδιευθυντής φέρεται να είχε τον πλήρη έλεγχο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης καθώς καθόριζε τα χρήματα που θα απαιτούσαν από τους επιχειρηματίες που εκβίαζαν και έκανε τη μοιρασιά ανάμεσα στον ίδιο και τους συνεργούς του.

    Έκρυβαν τα χρήματα από τις μίζες μέσα σε τοίχους

    Νέα ντοκουμέντα για το κύκλωμα των εφοριακών που εκβίαζε επιχειρηματίες στην Κέρκυρα μοιράστηκε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, η Μίνα Καραμήτρου.

    Επικεφαλής του κυκλώματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής της ΔΟΥ. Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται και φωτογραφικά ντοκουμέντα καθώς, τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που διαχειρίζονταν τα μέλη του κυκλώματος η δράση του οποίου πάει πάρα πολύ πίσω, κάπου τα έκρυβαν. Μέσα στη δικογραφία, οι αστυνομικοί των Αδιάφθορων φαίνεται να έχουν και τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο δελτίο του OPEN, στις οποίες φαίνεται καθαρά η κρύπτη, που τα έλη του κυκλώματος είχαν φτιάξει στο κάσωμα της πόρτας, στο σπίτι ενός από τους δύο ελεγκτές της εφορίας που κατηγορείται για συμμετοχή στο κύκλωμα. Εκεί, οι αστυνομικοί των Αδιάφθορων βρήκαν χιλιάδες ευρώ. Το σημείο αποτελούσε την κρύπτη που ο κατηγορούμενος έβαζε χρήματα τα οποία εκβιαστικά εισέπραττε από επιχειρηματίες του νησιού.

    «Αυτοί ενεργούσαν επιπόλαια, εμείς πρέπει να προσέχουμε»

    Μάλιστα, οι εφοριακοί της Κέρκυρας, σε μεταξύ τους συνομιλίες, αναφέρονταν και στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης των εφοριακών της Χαλκίδας. Η αστυνομία έχει στα χέρια της ηχητικό υλικό στο οποίο, οι κατηγορούμενοι από την Κέρκυρα, συζητούν για τους συλληφθέντες της Χαλκίδας. Ο κοριός της ελληνικής αστυνομίας έχει καταγράψει τους εφοριακούς τη στιγμή που έλεγαν ότι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί και να παίρνουν μεγαλύτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης για να μη συλληφθούν. Σε κάποιο σημείο, οι κατηγορούμενοι έχουν καταγράφει να λένε: «Πρέπει να προσέχουμε εμείς. Αυτοί ενεργούσαν επιπόλαια. Εμείς πρέπει να προσέχουμε».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κύκλωμα εφοριακών: Βαριές κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες - Στην κλιμάκια της ΑΑΔΕ
    Κύκλωμα εφοριακών: Βαριές κατηγορίες στους 5 συλληφθέντες - Στην Κέρκυρα κλιμάκια της ΑΑΔΕ

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κυκλώματος των εφοριακών στην Κέρκυρα. Τη Δευτέρα (14/10) αποδόθηκαν στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ το σύνολο από τις 7 κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμού.

    Την Τρίτη (15/10) οι συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν στον Εισαγγελέα. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους.

    Την ίδια στιγμή, αναμένεται να μεταβεί στην Κέρκυρα υψηλόβαθμο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ για να ξεκινήσει έρευνα στην ΔΟΥ ώστε να εντοπιστούν ενδεχομένως κι άλλες περιπτώσεις εκβιασμών.

    «Μου ζήτησαν 200.000 ευρώ για να μου διευθετήσουν φορολογικές εκκρεμότητες»

    Επιχειρηματίες του νησιού αποκάλυψαν ότι τους ζήτησαν χρήματα μέσω τρίτων για να διευθετήσουν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

    «Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα με την επιχείρησή μου. Τότε μου ανέφεραν ότι θα το λύσω αρκεί να δώσω σε κάποιους εφοριακούς 50.000 ευρώ για τρεις μήνες. Ήταν αδύνατον να βρω τόσα χρήματα και δεν προχώρησα» τόνισε επιχειρηματίας μιλώντας στο Star.

    «Προκειμένου να μου διευθετήσουν φορολογική εκκρεμότητά μου, ζήτησαν μέσω τρίτου προσώπου να τους δώσω 50.000 ευρώ. Τελευταία στιγμή, άλλαξα γνώμη» ανέφερε άλλος επιχειρηματίας.

    Παράλληλα, ακόμη ένας επιχειρηματίας τόνισε ότι οι συλληφθέντες τον πλησίασαν και επειδή έπρεπε να διευθετήσει κάποιες φορολογικές του εκκρεμότητες για τέσσερις χρονιές, του ζήτησαν το πόσο των 50.000 ευρώ για κάθε χρόνο, συνολικά 200.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη αστυνομική επιχείρηση στη Κέρκυρα στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά 5 μέλη της, εκ των οποίων 4 εφοριακοί υπάλληλοι και 1 ιδιώτης λογιστής, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 4 άτομα.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο