Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 22:30

Νέες επιδοτήσεις στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» - Ανοίγουν οι αιτήσεις για το «Φορτίζω Παντού»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Σε νέα πληρωμή δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙI», προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Στις 24 Σεπτεμβρίου θα πιστωθεί, με την 2η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης, στους λογαριασμούς 319 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ», το ποσό των 1.018.295,88, ευρώ.

Από αυτά, το ποσό των 868.029,36 ευρώ, αφορά 296 φυσικά πρόσωπα. Συνολικά, θα επιδοτηθούν 322 ηλεκτρικά οχήματα.

Από τον Αύγουστο του 2024, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει επιδοτήσεις συνολικού ποσού 1.161.290,45 ευρώ σε 349 δικαιούχους για 352 ηλεκτρικά οχήματα.

Παράλληλα, εκδόθηκε η πρώτη απόφαση υπαγωγής αιτήσεων στη δράση «Φορτίζω Παντού».

Αφορά 19 αιτήσεις για την υλοποίηση 27 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αντιστοιχούν σε 70 σημεία επαναφόρτισης (ρευματοδότες), με ανώτατο συνολικό εγκεκριμένο ποσό δημόσιας ενίσχυσης ύψους 1.106.706,05 ευρώ.

Πηγή: Cnn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2024 20:44

Σχετικά Άρθρα

  • Κρήτη: Αργεί η προκαταβολή της επιδότησης στους αγρότες, λόγω του μπάχαλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ
    Κρήτη: Αργεί η προκαταβολή της επιδότησης στους αγρότες, λόγω του μπάχαλου στον ΟΠΕΚΕΠΕ

    Το αρχικό σενάριο προέβλεπε η καταβολή της πρώτης δόσης της επιδότησης στους αγρότες της Κρήτης να πραγματοποιηθεί πριν από την 28η Οκτωβρίου, όμως, αυτή η εκδοχή φαίνεται να απομακρύνεται.

    Καθυστερημένα θα λάβουν εφέτος οι αγρότες της Κρήτης την πρώτη δόση της ενιαίας επιδότησης. Η πρώτη δόση θα καταβληθεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, η δεύτερη τον Δεκέμβριο, ενώ, η εκκαθάριση αναμένεται να συμβεί εντός του Απριλίου, σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος των Μικρών Συνεταιρισμών της Εθνικής Ένωσης, Μύρων Χιλετζάκης.

    Το αρχικό σενάριο προέβλεπε η καταβολή να πραγματοποιηθεί πριν από την 28η Οκτωβρίου, το οποίο, απομακρύνεται ως εκδοχή όπως φαίνεται, με αποτέλεσμα για πρώτη φορά οι πληρωμές της ενίσχυσης να πραγματοποιούνται τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Χιλετζάκης υπογράμμισε ότι «εφέτος, οι αγρότες της Κρήτης θα λάβουν την πρώτη δόση της ενίσχυσης υπό τη μορφή μίας ταμειακής διευκόλυνσης το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Μέχρι τώρα, η πρώτη δόση καταβαλλόταν στα τέλη του Οκτώβρη, ωστόσο, πρέπει να τονίσουμε ότι υπάρχουν κάποιες αλλαγές στο πλαίσιο.

    Η προκαταβολή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ, η εκκαθάριση θα γίνει τον Απρίλιο. Επίσης, θα δούμε μέσα από τις διασταυρώσεις των αιτήσεων που πραγματοποιούνται αν υπάρχουν λάθη και παραλείψεις, ώστε να προβούμε στις αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις».

    Πάντως, οι παραγωγοί δεν προβληματίζονται τόσο για τη μικρή παράταση των πληρωμών, όσο για τα χρήματα που αναμένεται να λάβουν στους λογαριασμούς τους, καθώς υπάρχει έντονη η ανησυχία ότι οι πιστώσεις δεν θα είναι οι σωστές.

    Τα δείγματα που προκύπτουν μέσα από τις δοκιμαστικές πληρωμές που έχουν πραγματοποιηθεί, δεν «γεννούν» μεγάλη αισιοδοξία στους αγρότες. Αυτήν την περίοδο, διεξάγονται διασταυρωτικοί έλεγχοι, ενώ, υπάρχουν πληροφορίες ότι σε πολλές αιτήσεις εντοπίζονται σημαντικά λάθη τόσο στα στοιχεία που αφορούν τη βασική ενίσχυση, όσο και στα στοιχεία που αφορούν τα eco–schemes (οικολογικά σχήματα), κάτι που ενδεχομένως να οδηγήσει στην απώλεια πολύτιμων κοινοτικών ενισχύσεων για τους παραγωγούς της χώρας μας.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πύργος: Διαμαρτυρία αγροτών για την απαίτηση επιστροφής επιδοτήσεων - «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα»
    Πύργος: Διαμαρτυρία αγροτών για την απαίτηση επιστροφής επιδοτήσεων - «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα»

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) την Παρασκευή έξω από τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στον Πύργο, αντιδρώντας στην απαίτηση επιστροφής χρημάτων από τις επιδοτήσεις που έλαβαν το 2022.

    Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά την επιστροφή μέρους των επιδοτήσεων, υποστηρίζοντας ότι οι αγρότες έλαβαν περισσότερα χρήματα από όσα δικαιούνταν λόγω λάθους υπολογισμού, με την απόφαση αυτή να έχει οδηγήσει στο σύνολο των αγροτών σε πανικό, καθώς ειδικά στην Ηλεία, οι παραγωγοί διανύουν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια.

    Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, εξέφρασε την αγανάκτηση των αγροτών, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση «απαράδεκτη» και «κοροϊδία». Όπως ανέφερε, οι μικρομεσαίοι αγρότες, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, βλέπουν τις επιδοτήσεις τους να μειώνονται διαρκώς λόγω της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), με περικοπές που φτάνουν έως και το 50%. «Οι επιδοτήσεις μας έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 30%, και τώρα η κυβέρνηση ζητά να επιστρέψουμε χρήματα που δόθηκαν λάθος το 2022. Αυτό είναι κοροϊδία, και εμείς δεν το δεχόμαστε», δήλωσε ο κ. Βομπίρης, προσθέτοντας ότι οι αγρότες δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις βασικές τους υποχρεώσεις, όπως οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ τόνισε ότι η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, καθώς το λάθος έγινε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

    Η ΟΑΣΗ όπως σημείωσε ο κ. Βομπίρης, απαιτεί από την κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και να μην επιβαρύνει περαιτέρω τους αγρότες, που ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. «Δεν θα πληρώσουμε τίποτα. Δεν μπορεί να ζητούν από τους μικρομεσαίους αγρότες να επιστρέψουν χρήματα που είχαν ανάγκη για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες», κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ.

    opekepe oasi 2

    opekepe oasi 3

  • Νέες πληρωμές για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» - Επιδοτούνται 828 οχήματα
    Νέες πληρωμές για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» - Επιδοτούνται 828 οχήματα

    Το ποσό των 2.967.090,02 ευρώ καταβλήθηκε την Δευτέρα (30/9) σε 771 δικαιούχους του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙI» από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Από αυτά, το ποσό των 1.657.785,89 ευρώ, αφορά 619 φυσικά πρόσωπα. Συνολικά, θα επιδοτηθούν 828 ηλεκτρικά οχήματα.

    Από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει επιδοτήσεις συνολικού ποσού 38.180.863,79 ευρώ σε 10.582 δικαιούχους για αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικού οχήματος.

    Συνολικά, από την έναρξη του προγράμματος, τον Ιούλιο 2022, έχουν καταβληθεί 43.554.486,99 ευρώ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Αυγερινοπούλου: Στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
    Αυγερινοπούλου: Στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

    Δόθηκε παράταση για την υπαγωγή και των υπόλοιπων δήμων

    Οι δήμοι Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Ανδρίτσαινας-Κρεστένων περιλαμβάνονται στην πρώτη απόφαση υπαγωγής αιτήσεων στη δράση «Φορτίζω Παντού», που εκδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Την υπαγωγή των δήμων της Ηλείας που θα εκδήλωναν ενδιαφέρον στο εν λόγω πρόγραμμα είχε συζητήσει η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με τον υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών, κ. Βασίλη Οικονόμου, στην συνάντηση που είχαν στις αρχές Ιουλίου. Είναι δε σημαντικό να σημειωθεί ότι η κα. Αυγερινοπούλου, με την λήξη της προθεσμίας στις 31 Ιουλίου, είχε ζητήσει από τον κ. Οικονόμου να εξετάσει την δυνατότητα παράτασης υποβολής προτάσεων. Το αίτημα ικανοποιήθηκε από το Υπουργείο με απόφαση που υπεγράφη σήμερα, ώστε και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών, να έχουν την δυνατότητα να το πράξουν, προκειμένου να αναπτύξουν εναλλακτικές και φιλικές στο περιβάλλον μορφές μετακίνησης. Η Βουλευτής χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το εν λόγω πρόγραμμα και συνεχάρη τόσο το υπουργείο για την υιοθέτησή του όσο και τους δήμους που συμμετείχαν με επιτυχία.

    Στην συνάντηση με τον υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών, η Βουλευτής Ηλείας είχε αναλύσει στον κ. Οικονόμου όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μεταφορές στον νομό, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομική ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής των πολιτών ενώ το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ηλεκτροκίνησης στους δήμους, στο πλαίσιο ενίσχυσης των βιώσιμων αστικών μεταφορών είχε συζητηθεί εκτενώς. Μάλιστα, για το θέμα αυτό, η κα. Αυγερινοπούλου είχε επικοινωνία με εκπροσώπους των δημοτικών αρχών και των επτά Δήμων του νομού και τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της βιώσιμης κινητικότητας, με στόχο την ταχεία μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία-βιώσιμες μεταφορές, καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και άλλων ρύπων.

    Η πρώτη αυτή φάση του προγράμματος αφορούσε 19 αιτήσεις για την υλοποίηση 27 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αντιστοιχούν σε 70 σημεία επαναφόρτισης (ρευματοδότες), με ανώτατο συνολικό εγκεκριμένο ποσό δημόσιας ενίσχυσης ύψους 1.106.706 ευρώ. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

    (Δελτίο Τύπου)

  • «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»: Νέες επιδοτήσεις δικαιούχων - Ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Φορτίζω Παντού»
    «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»: Νέες επιδοτήσεις δικαιούχων - Ξεκινούν οι αιτήσεις για το «Φορτίζω Παντού»

    Σε νέα πληρωμή δικαιούχων στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙI», προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

    Σήμερα 24 Σεπτεμβρίου θα πιστωθεί, με την 2η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης, στους λογαριασμούς 319 δικαιούχων του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ», το ποσό των 1.018.295,88, ευρώ.

    Από αυτά, το ποσό των 868.029,36 ευρώ, αφορά 296 φυσικά πρόσωπα. Συνολικά, θα επιδοτηθούν 322 ηλεκτρικά οχήματα.

    Από τον Αύγουστο του 2024, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει επιδοτήσεις συνολικού ποσού 1.161.290,45 ευρώ σε 349 δικαιούχους για 352 ηλεκτρικά οχήματα.

    Παράλληλα, εκδόθηκε η πρώτη απόφαση υπαγωγής αιτήσεων στη δράση «Φορτίζω Παντού».

    Αφορά 19 αιτήσεις για την υλοποίηση 27 δημοσίως προσβάσιμων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αντιστοιχούν σε 70 σημεία επαναφόρτισης (ρευματοδότες), με ανώτατο συνολικό εγκεκριμένο ποσό δημόσιας ενίσχυσης ύψους 1.106.706,05 ευρώ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Ηλεκτρικό ρεύμα: Στο τραπέζι η επιδότηση για τη στήριξη των νοικοκυριών και τον Οκτώβριο
    Ηλεκτρικό ρεύμα: Στο τραπέζι η επιδότηση για τη στήριξη των νοικοκυριών και τον Οκτώβριο

    Με το μοντέλο Ιουλίου και Αυγούστου η στήριξη των νοικοκυριών, αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά - Στόχος να παραμείνουν οι λιανικές τιμές κάτω από τα 15 ευρώ/Kwh

    Στα επίπεδα του Αυγούστου παραμένουν στη χονδρεμπορική αγορά οι τιμές του ρεύματος, με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να καλείται να βρει τη φόρμουλα για τη στήριξη των καταναλωτών.
    Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία δείχνουν ότι η μέση τιμή χονδρικής στο ρεύμα για τον Σεπτέμβριο παραμένει πάνω από τα 120 ευρώ/MWh, ενώ τον προηγούμενο μήνα ήταν στα 129,83 ευρώ/Mwh.
    Αυτό το γεγονός, σύμφωνα με πηγές του ΥΠΕΝ που επικαλούνται Τα Νέα, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εάν δεν υπάρξει δραματική βελτίωση της κατάστασης, θα απαιτηθεί ενίσχυση στα «πράσινα» και τα «κίτρινα» τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
    Στόχος, όπως επισημαίνεται, είναι οι τιμές λιανικής να παραμείνουν κάτω από τα 15 λεπτά του ευρώ/KWh.
    Υπενθυμίζεται πως τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε έκτακτη επιδότηση κατά 1,6 και 1,4 λεπτά/KWh, αντίστοιχα. Στην περίπτωση των δικαιούχων Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), η στήριξη ανήλθε σε 4,8 λεπτά/KWh, έναντι 5 λεπτών που είχε δοθεί τον Αύγουστο.

    Με βάση την τρέχουσα πορεία της αγοράς, οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πιθανότερο σενάριο είναι η επιδότηση που θα δοθεί να κινείται κοντά στα επίπεδα του τρέχοντος μήνα ή και λίγο χαμηλότερα. Το μόνο σίγουρο, όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, είναι πως «το μέτρο της επιδότησης βρίσκεται στο τραπέζι για όποτε αυτό χρειαστεί», κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο αρμόδιος υπουργός.

    Σε τηλεοπτική συνέντευξη τον περασμένο μήνα, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι «οι επιδοτήσεις είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση και στο προσεχές μέλλον, όπως έχει αποδειχθεί και στην πράξη».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Επιδοτήσεις: Εγκρίθηκε η καταβολή υψηλότερων προκαταβολών στους αγρότες
    Επιδοτήσεις: Εγκρίθηκε η καταβολή υψηλότερων προκαταβολών στους αγρότες

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξουσιοδότησε τα κράτη μέλη της ΕΕ να καταβάλουν υψηλότερες προκαταβολές των κονδυλίων της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) στους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλοί αγρότες.

    Στα κράτη-μέλη που θα αξιοποιήσουν τη δυνατότητα αυτή, οι γεωργοί θα μπορούν να λάβουν εκ των προτέρων έως και το 70% των άμεσων ενισχύσεών τους από τις 16 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με το ισχύον ως τώρα 50%. Ομοίως, οι προκαταβολές για παρεμβάσεις με βάση την έκταση και τα ζώα στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης μπορούν να αυξηθούν στο 85%, αντί του συνήθους 75%.

    Οι αγρότες της ΕΕ εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, ιδίως λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που είχαν αντίκτυπο στις αποδόσεις τα τελευταία χρόνια, των υψηλών επιτοκίων στις ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές αγορές και των υψηλών τιμών των γεωργικών εισροών και των εμπορευμάτων.

    Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, και σύμφωνα με έναν από τους θεμελιώδεις στόχους της ΚΓΠ για τη δημιουργία ενός διχτυού οικονομικής ασφάλειας για τους αγρότες της ΕΕ, ορισμένα κράτη μέλη ζήτησαν έγκριση για αύξηση των προκαταβολών.

    Η Επιτροπή ανέλαβε ταχεία δράση για την παροχή αυτής της τόσο αναγκαίας στήριξης στους αγρότες της ΕΕ, παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια δικαίου στα κράτη μέλη.

    Πέραν της σειράς μέτρων που έλαβε φέτος για την παροχή μεγαλύτερης ευελιξίας στους αγρότες και τις εθνικές διοικήσεις, η Επιτροπή έχει επίσης κατανείμει μέρος του γεωργικού αποθεματικού σε αγρότες ορισμένων κρατών μελών που αντιμετώπισαν σημαντικές δυσκολίες λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

    Πηγή: Etheas.gr

  • Ηλεκτρικό Ρεύμα: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις επιδοτήσεις
    Ηλεκτρικό Ρεύμα: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τις επιδοτήσεις

    Από τη συνολική κατανάλωση που θα έχουν καταγράψει στο τέλος του μήνα οι οικιακοί καταναλωτές, με κυμαινόμενο τιμολόγιο ρεύματος, φαίνεται πως κριθεί ποιος θα κερδίσει από τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του Αυγούστου.

    Άλλωστε, η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την κρατική επιδότηση στα κίτρινα και τα πράσινα τιμολόγια διαμορφώνεται κάτω από 15 λεπτά/kWh μόνο για τις μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh και για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

    Ωστόσο οι αυξήσεις που οφείλονται στην τιμή της ενέργειας στην χονδρική αγορά παραμένουν πραγματικότητα, καθώς οι καταναλωτές θα κληθούν να πληρώσουν από 8,9% έως και 22% παραπάνω σε σχέση με τις τιμές του Ιουλίου, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει.

    Μάλιστα, οι αυξήσεις θα είναι ακόμα πιο «βαριές» για τα επαγγελματικά τιμολόγια.

    Ποιοι κερδίζουν από τις επιδοτήσεις

    Η τελική τιμή για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται κάτω των 15 λεπτών/kWh, μετά την έκτακτη στήριξη, σύμφωνα με τις τιμές των παρόχων που καλύπτουν άνω του 90% της αγοράς.

    Οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια ισχύουν για τα οικιακά κυμαινόμενα τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

    H τελική τιμή της πράσινης κιλοβατώρας διαμορφώνεται κοντά στα 14,5 λεπτά.

    Συγκεκριμένα, διαμορφώνονται ως εξής:

    • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16€/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
    • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 €/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

    Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα όσα είπε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, η επιδότηση κρατά «σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών».

    Αντιδράσεις από τις επιχειρήσεις που μένουν εκτός των επιδοτήσεων ρεύματος

    Οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών για τους πολύ υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος συνεχίζονται και έχουν πρωταγωνιστές τις επιχειρήσεις, που βγαίνουν εκτός του προγράμματος των κρατικών επιδοτήσεων.

    Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένοι πάροχοι έκαναν «γενναίες» εκπτώσεις. Για παράδειγμα, στα πράσινα τιμολόγια για τους επαγγελματίες η ΔΕΗ εφαρμόζει έκπτωση 45% και η τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε 18,331 λεπτά.

    Έτσι επιχείρηση με κατανάλωση 3.000 κιλοβατώρες τον Αύγουστο θα πληρώσει περί τα 587 ευρώ, ενώ χωρίς την έκπτωση θα πλήρωνε 681 ευρώ.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch