Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 22:47

Euroleague: Το παστίτσιο του Βεζένκοβ και ο γύρος του Πάρις Λι (video)

Γράφτηκε από την
Ad Slot

H Εuroleague έφτιαξε video στο οποίο παίκτες των... αιωνίων αποκάλυψαν τα αγαπημένα τους φαγητά. Το παστίτσιο έχει την τιμητική του.

Ένα όμορφο video ενόψει της νέας σεζόν ετοίμασε η Euroleague από τη media day του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Πρωταγωνιστές οι παίκτες των αιωνίων που αποκάλυψαν το αγαπημένο τους φαγητό. Bεζένκοβ και Παπαγιάννης επέλεξαν το παστίτσιο, ο Γκουντάιτις τη φέτα, ο Λι διάλεξε τον περίφημο γύρο, ενώ ο Γκριγκόνις θέλησε να δείξει την αγάπη του σε ρόφημα και έτσι είπε φρέντο καπουτσίνο.

Δείτε το video της Euroleague

Players from @olympiacosbc and @paobcgr gave us their favourite Greek Dishes at Media Day and some were very interesting 🇬🇷 👀

Who has the best taste? 🤔 pic.twitter.com/fZdaLsr4VG

— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) September 29, 2022

Πηγή: Gazzetta.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 20:38

Σχετικά Άρθρα

  • Βεζένκοβ: "Μου έλειψε η χαρά για το παιχνίδι στους Κινγκς - θα μπορούσα να μείνω, αλλά είναι σημαντικό να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις"
    Βεζένκοβ:

    Ο Σάσα Βεζένκοβ δήλωσε σε συνέντευξή του στον Βασίλη Σκουντή και την εκπομπή Pick n' Roll ότι την περσινή σεζόν που αγωνίστηκε στους Κινγκς του έλειψε η χαρά για το μπάσκετ, προσθέτοντας ότι επέστρεψε στον Ολυμπιακό για να απολαύσει ξανά το παιχνίδι.

    Ο Σάσα Βεζένκοβ πάλεψε πέρυσι να καθιερωθεί στο NBA και τους Κινγκς. Τα πράγματα ήρθαν με τέτοιο τρόπο που δεν τα κατάφερε, αφού η κατάσταση δεν ήταν όπως είχε φανταστεί. Και αυτός είναι ένας από τους λόγου που επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

    Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Βασίλη Σκουντη στο πλαίσιο της εκπομπής "Pick n' Roll", όπου μίλησε για το πώς πέρυσι είχε χάσει την χαρά για το παιχνίδι, τα πράγματα που δεν ήταν όπως τα φανταζόταν στο NBA, αλλά και το γεγονός ότι έφυγε επειδή ήθελε να απολαύσει ξανά το μπάσκετ.

    Για το τι του έλειψε περισσότερο πέρυσι: "Η χαρά για το μπάσκετ, η χαρά για το παιχνίδι. Αυτό που μάθαμε. Να χαίρεσαι για αυτό που κάνεις. Πολλές φορές το έχουμε πει ότι είμαστε ευλογημένοι και τα προβλήματα στη ζωή μας είναι άλλα. Αλλά όταν μπαίνουμε στον μικρόκοσμο μας και σε αυτό το τούνελ, θεωρούμε ότι έχουμε το πιο μεγάλο πρόβλημα στον κόσμο. Δεν είναι έτσι. Το κάνουμε επειδή το αγαπάμε".

    Για τα σχόλια του Ποκουσέβσκι ότι στις ΗΠΑ απεχθανόταν τα πάντα εκτός από το μπάσκετ: "Θεωρώ ότι όταν πας πιο μικρός είναι πιο εύκολο να προσαρμοστείς γιατί δεν έχεις πάρα πολλές παραστάσεις. Δεν έχεις ζήσει στην Ευρώπη το πώς είναι τα πράγματα, η πραγματικότητα και η καθημερινότητα.

    Αν πας πιο μεγάλος, είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστείς σε όλο αυτό το καινούργιο. Και δεν είναι μόνο το μπάσκετ, αλλά -αν πρέπει να μιλήσουμε για μπάσκετ - είναι το ταλέντο που έχουν και είναι ασύλληπτο, δεν το συζητάω".

    Για το αν πέρασε χειρότερα στο NBA από το διάστημα που βρισκόταν στην Μπαρτσελόνα: "Είναι διαφορετικό. Πριν από την Μπαρτσελόνα... είχα παίξει μεν στον Άρη, αλλά σε επίπεδο Basket League. Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα, λέω αμέσως "όπα, πού είμαστε εδώ τώρα; Τι παιχταράδες είναι αυτοί!". Και μου πήρε χρόνο. Και ενώ είχα παίξει κάποια παιχνίδια, μισή χρονιά κλπ, δεν ήταν το μπαμ τόσο μεγάλο.

    Τώρα όταν φεύγεις, όπως έφυγα, δηλαδή με όλα αυτά που προσπάθησα και καταφέραμε με την ομάδα και σε ατομικό επίπεδο και πας κάπου (σ.σ στους Κινγκς) που -δεν υπάρχει εγγύηση στον αθλητισμό- αλλά σου έχουν πει ένα, γίνεται... δέκα. Δηλαδή, συνειδητοποιείς ότι είσαι 29 χρόνων και δεν σου μένουν πολλά χρόνια.

    Ναι, αν θα μπορούσα να προσπαθήσω και δεύτερο χρόνο; 100%. Δηλαδή, είχα την ευκαιρία. Δεν είναι ότι κάποιος με έδιωξε ή κάποιος μου είπε δεν θα είσαι εδώ. Αλλά όταν έχεις 6-7 χρόνια, το να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις είναι πάρα πολύ σημαντικό.

    Ναι, στη ζωή δεν είναι όλα εύκολα. Αυτό μου έχουν μάθει οι γονείς μου και η παιδεία που έχω πάρει. Δεν πρέπει να είσαι πάντα στο comfort zone. Αλλά θεωρώ ότι το safe place, ότι θα σε αγκαλιάσει η ομάδα, το πώς λειτουργεί ο οργανισμός, τα παιδιά που τα ξέρω... Νομίζω ότι είμαι ξανά χαρούμενος.

    Αν δω λίγο πιο καθαρά τα πράγματα, θεωρώ ότι πάλεψα αλλά δεν ξέρω αν εγκεφαλικά δόθηκα 100% σε αυτό που έκανα, όχι ως προς το μπάσκετ, αλλά ως προς το πνευματικό κομμάτι. Ότι στις δυσκολίες που ήξερα ότι θα έρθουν, δεν ήξερα πώς θα έρθουν. Μετά ήρθε και ο τραυματισμός που με κράτησε έξω δύο μήνες και ήταν πολύ δύσκολο. Όταν μπαίνεις σε κάτι, περιμένεις κάτι και έρχεται κάτι άλλο, μετά είναι δύσκολο...

    Το έχεις περάσει μία φορά στον Άρη, μία φορά στην Μπαρτσελόνα, μία φορά στον Ολυμπιακό, ξανά... Δεν λέω, πρέπει πάντα να παλεύεις. Πρέπει να δίνεις το 100% κάθε φορά, αλλά το να μην παίζω και να προσπαθώ να αποδείξω ξανά ότι μπορώ... δεν λέω ότι δεν το έκανα, αλλά δεν ξέρω οι αντοχές μου πού ήταν. Ποτέ δεν μετάνιωσα που πήγα".

    Για την παρουσίασή του και την αποθέωση που γνώρισε: "Να πω την αλήθεια, το συνειδητοποίησα μετά. Εκείνη την στιγμή... 25 Ιουλίου, το μεσημέρι... ο κόσμος πάει διακοπές... Και μόνο που ήρθαν για να με δουν σημαίνει πολλά, γιατί δόξα τω Θεώ, στα social media - όσο κακό και να κάνουν, που κάνουν πολύ κακό - κάνουν και καλά. τα μηνύματα του κόσμου, η αγάπη. Όσο ήμουν στο Σακραμέντο δεχόμουν μηνύματα από τους φίλους όλων των ομάδων που με έκαναν να νιώθω όμορφα".

    Δείτε την συνέντευξη του Σάσα Βεζένκοβ:

    Πηγή: Sport24.gr
  • Τέταρτο σερί MVP για τον Σάσα Βεζένκοβ που γράφει νούμερα βγαλμένα από video game
    Τέταρτο σερί MVP για τον Σάσα Βεζένκοβ που γράφει νούμερα βγαλμένα από video game

    Το τέταρτο σερί MVP πήρε ο Σάσα Βεζένκοβ, που έχει χάσει μόλις ένα από τα πέντε πρώτα της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

    Ακούγεται ακραίο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό: Ο Σάσα Βεζένκοβ αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική MVP της EuroLeague και μαζί με τα δύο βραβεία στη Stoiximan Basket League έφτασε τα τέσσερα συνεχόμενα σε πέντε αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη!

    Ο Βούλγαρος σούπερ σταρ του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στην εντός έδρας νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο (22 πόντοι, 3/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 7/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ σε 23:39), ενώ σε επτά αγώνες στη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων και των δύο στο Stoiximan Super Cup, έχει:

    • 19.6 πόντους
    • 6.3 ριμπάουντ
    • 33/42 δίποντα (78.6%)
    • 10/23 τρίποντα (43.5%)
    • 41/46 βολές (89.1%)
    • 4.43 κερδισμένα φάουλ
    • 0.43 λάθη
    • 26.3 PIR
    • ανά 24.7 λεπτά

    Με απλά λόγια βάζει... στρογγυλοποιημένους 20 πόντους ανά 25 λεπτά και έχει μεγαλύτερη αξιολόγηση από τον χρόνο συμμετοχής του. Προφανώς οι αριθμοί του θα ισορροπήσουν όσο προχωράει η σεζόν, καθώς θα κάνει και κάποια χλιαρά ή άσχημα ματς όπως εκείνο με την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, προς το παρόν ωστόσο η επιρροή του στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι εκπληκτική.

    Ο Βεζένκοβ ήταν MVP και της 2ης αγωνιστικής της EuroLeague (17 πόντοι, 3/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 11/13 βολές, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ, 30 PIR σε 24:38 απέναντι στη Ζάλγκιρις), ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος (25 πόντοι, 8/9 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 9/11 βολές, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 8 κερδισμένα φάουλ, 39 PIR σε 20:20 στο Λαύριο) και στη 2η (22 πόντοι, 7/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/5 βολές, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κερδισμένα φάουλ, 32 PIR σε 20 λεπτά).

    Ήταν επίσης και MVP του Stoiximan Super Cup, ως ο κορυφαίος στον πρώτο τίτλο της σεζόν.

    Για την ιστορία, έχει τρία λάθη σε επτά ματς. Έκανε δύο στον πρώτο αγώνα της σεζόν, στον ημιτελικό του Stoiximan Super Cup με αντίπαλο το Περιστέρι και έκτοτε μετράει μόλις ένα, όταν η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια συμπαίκτη του στο ματς με τη Ζάλγκιρις.

    Οι παίκτες με τα περισσότερα MVP of the Week awards:

    • Σέιν Λάρκιν 17
    • Νάντο ντε Κόλο 16
    • Μάικ Τζέιμς 11
    • Μιρσάντ Τουρκτσάν 11
    • Σάσα Βεζένκοβ 11
    • Βασίλιε Μίτσιτς 10
    • Νικόλα Μίροτιτς 9
    • Βασίλης Σπανούλης 8
    • Γιάννης Μπουρούσης 8
    • Λούκα Ντόντσιτς 8
    • Νικόλα Μιλουτίνοβ 8
    • Τόκο Σενγκέλια 8
    Οι MVP's της EuroLeague 2024/25 ανά αγωνιστική
    • Round 1: Ταμίρ Μπλατ (Μακάμπι Τελ Αβίβ) 36 PIR
    • Round 2: Νιλ Σακό (Βιλερμπάν) - Σάσα Βεζένκοβ (Ολυμπιακός) 30 PIR
    • Round 3: Σάσα Βεζένκοβ (Ολυμπιακός) 31 PIR
    Πηγή: Sport24.gr
  • Ολυμπιακός: Η καλημέρα με το κάρφωμα του Παπανικολάου και τον πανηγυρισμό του Βεζένκοβ
    Ολυμπιακός: Η καλημέρα με το κάρφωμα του Παπανικολάου και τον πανηγυρισμό του Βεζένκοβ

    Ο Ολυμπιακός είπε την καθιερωμένη του "καλημέρα" με αφορμή την νίκη επί της Αρμάνι Μιλάνο, δείχνοντας το VIDEO με ένα κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου και τον πανηγυρισμό του Σάσα Βεζένκοβ.

    Ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την Αρμάνι Μιλάνο με 89-68 για την 3η αγωνιστική της EuroLeague και - όπως μετά από κάθε ματς της EuroLeague - είπε την διαφορετική του "καλημέρα" μέσω social media.

    Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν έτσι ένα κάρφωμα του Κώστα Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό, όπου φαίνεται πίσω του ο Σάσα Βεζένκοβ να του ανοίγει χώρο για να τον καλύψει και στην συνέχεια να πανηγυρίζει μαζί του, γράφοντας: "Όταν ο φίλος σου σού λέει ότι 'σε καλύπτω' και το εννοεί!!!"

    Δείτε το post:

    Πηγή: Sport24.gr
  • Σάσα Βεζένκοφ: Επέστρεψε και επίσημα στον Ολυμπιακό - «Γύρισα στην οικογένειά μου» (video)
    Σάσα Βεζένκοφ: Επέστρεψε και επίσημα στον Ολυμπιακό - «Γύρισα στην οικογένειά μου» (video)

    Επίσημη η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό.

    Η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στον Ολυμπιακό ανακοινώθηκε επίσημα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

    Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Βεζένκοφ επιστρέφει στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να προκαλεί έντονο ενδιαφέρον τις τελευταίες ώρες με διάφορα υπονοούμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταλήγοντας στην πολυαναμενόμενη ανακοίνωση.

    Τα ξημερώματα της Πέμπτης, η ΚΑΕ Ολυμπιακός δημοσίευσε ένα βίντεο με έναν διακόπτη ρεύματος που ανοιγοκλείνει, συνοδευόμενο από τη φωνή του Βασίλη Καρρά, ενισχύοντας τις φήμες για την επιστροφή του παίκτη.

    Το πρωί της ίδιας ημέρας, η επίσημη ανακοίνωση ήρθε με μια δήλωση του ίδιου του Βεζένκοβ: «Για όσα ζήσαμε, μα πιο πολύ για όσα θα ζήσουμε! Γύρισα στην οικογένειά μου».

    Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ήδη προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου στο ΣΕΦ στις 15:00 για την παρουσίαση του Βούλγαρου φόργουορντ, ενώ η Θύρα 7 έχει καλέσει τους φιλάθλους να παρευρεθούν για να υποδεχθούν το νέο απόκτημα της ομάδας.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Βεζένκοβ πενταετίας στον Ολυμπιακό: Το κλειστό συμβόλαιο του Σάσα σπάει όλα τα κοντέρ στην EuroLeague
    Βεζένκοβ πενταετίας στον Ολυμπιακό: Το κλειστό συμβόλαιο του Σάσα σπάει όλα τα κοντέρ στην EuroLeague

    Η μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό είναι πλέον θέμα ωρών, μετά την αποδέσμευσή του από τους Τορόντο Ράπτορς. Αυτή είναι η συμφωνία του με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι του προσφέρουν ένα ηγεμονικό συμβόλαιο. Το SPORT24 έχει όλες τις λεπτομέρειες του deal, το οποίο θα σπάσει όλα τα κοντέρ στη EuroLeague.

    Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη επιστροφή του Σάσα Βεζένκοβ στον Ολυμπιακό έχει αρχίσει. Οι Τορόντο Ράπτορς άνοιξαν τον δρόμο στον Βούλγαρο φόργουορντ, κάνοντάς τον waive τη Δευτέρα (22/7) κι έτσι, όταν παρέλθει το 48ωρο που πρέπει να μείνει στη δεξαμενή των waivers, θα μπορεί να ανακοινωθεί από τους ερυθρόλευκους.

    Ο Βεζένκοβ χάρισε 6.6 εκατομμύρια στους Ράπτορς, για να κερδίσει επί της ουσίας την ελευθερία του, αλλά μακροπρόθεσμα αναμένεται να βγει κερδισμένος και μάλιστα κατά πολύ. Ο Ολυμπιακός θα τον χρυσώσει για να τον δει να γυρίζει ξανά στον Πειραιά και να μεγαλουργεί στα παρκέ της EuroLeague, από τα οποία αποχώρησε το καλοκαίρι του 2023 ως MVP της διοργάνωσης.

    Πενταετές που δεν σπάει

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, το συμβόλαιο που θα υπογραφεί ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Σάσα Βεζένκοβ έχει διάρκεια πέντε ετών και είναι κλειστό (!), σε αντίθεση με τις αρχικές πληροφορίες που ανέφεραν συμφωνία για 3+2 ή για 4+1 έτη.

    Πέρα από τη διάρκεια, η οποία είναι ασυνήθιστη σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο -αν δεν μιλάμε για κάποιο νεαρό ταλέντο, που κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο- το ύψος του νέου συμβολαίου του Βεζένκοβ είναι εξίσου εξωπραγματικό.

    Για την ακρίβεια, ο 28χρονος φόργουορντ αναμένεται να δει 18.5 εκατομμύρια ευρώ να μπαίνουν στον τραπεζικό του λογαριασμό στη διάρκεια αυτής της πενταετίας, αφού θα εισπράττει 3.7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

    Στο deal έχουν συμφωνηθεί, βέβαια, και τα bonus που έχει λαμβάνειν ο παίκτης σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων με τους ερυθρόλευκους. Αυτά κυμαίνονται στο 10% των ετήσιων απολαβών του.

    Ως εκ τούτου, το ηγεμονικό συμβόλαιο του Βεζένκοβ με τον Ολυμπιακό, αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια ευρώ, προσεγγίζοντας τα 20.3 εκατομμύρια!

    Το εν λόγω νούμερο, κάνει αυτόματα τον Σάσα Βεζένκοβ τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της EuroLeague αυτή τη στιγμή.

    Πηγή: Sport24.gr

  • H κίνηση της χρονιάς - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ και υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 17 εκατ. ευρώ!
    H κίνηση της χρονιάς - Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Βεζένκοβ και υπογράφει πενταετές συμβόλαιο για 17 εκατ. ευρώ!

    Μετά από μια σεζόν στο NBA ο Σάσα Βεζένκοβ θα φορέσει και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού - Θα γίνει ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του συλλόγου μετά τον Τζος Τσίλντρες

    Το πολυαναμενόμενο deal για τον Ολυμπιακό πήρε... σάρκα και οστά.
    Ο Σάσα Βεζένκοβ είναι και πάλι παίκτης του Ολυμπιακού. Ο Βούλγαρος φόργουορντ επέλεξε να φορέσει ξανά τα «ερυθρόλευκα», επιστρέφοντας στην Ευρώπη μετά από μία σεζόν στο NBA και στους Σακραμέντο Κινγκς.
    Η ανταλλαγή που τον έφερε στο Τορόντο από το Σακραμέντο άνοιξε τον δρόμο.

    Ο Βεζένκοβ θα μείνει ελεύθερος από το συμβόλαιο που τον δεσμεύει στο NBA. Πλέον θα τοποθετηθεί στη λίστα των waivers για τις επόμενες 48 ώρες και φυσικά θα πιάσει λιμάνι. Επέλεξε ήδη την επιστροφή σε ένα οικείο περιβάλλον.

    Εκεί όπου μεγάλωσε ως παίκτης και έγινε MVP της EuroLeague, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

    Ο Ολυμπιακός τον έπεισε να πει το «ναι» με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο 17 περίπου εκατομμυρίων για τα επόμενα πέντε με τα 13 από αυτά να είναι εγγυημένα όπως και τα 4 πρώτα χρόνια της συμφωνίας.

    Στο deal, υπάρχουν οψιόν για να παραμείνει παίκτης των Πειραιωτών μετά από αυτήν την τετραετία. Συμβόλαιο, μάλιστα, που τον κάνει τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο στο τμήμα του συλλόγου, πίσω μονάχα από τον Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός είχε υπογράψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 αντί 20.000.000 δολαρίων για τρία χρόνια!

    Την περασμένη σεζόν σε 42 παιχνίδια με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς μέτρησε 5.4 πόντους με 37.5% στο τρίποντο, 2.3 ριμπάουντ και 0.5 ασίστ.

    Ο Βούλγαρος φόργουορντ που ξεκίνησε από τον Άρη την καριέρα του στην Ελλάδα, έπαιξε εν συνεχεία στην Μπαρτσελόνα και από το 2018 έως το 2023 ήταν μέλος του Ολυμπιακού.

    Με την ομάδα του Πειραιά κέρδισε 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ελλάδας και τον οδήγησε στο Final-4 της Euroleague το 2022 και το 2023. Το 2023 μάλιστα ψηφίστηκε MVP της Euroleague πριν αποδεχτεί την πρόταση των Κινγκς για να περάσει τον Ατλαντικό.
    Για την απόκτηση του Σάσα Βεζένκοβ κινήθηκε και ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» θέλησαν να τον κάνουν... Μίδα, δίνοντάς του συμβόλαιο αξίας 20 εκατομμυρίων για πέντε χρόνια.

    Θυμίζουμε ότι ο Βεζένκοβ είναι Βούλγαρος αλλά έχει κυπριακό διαβατήριο.

    Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr
  • Βεζένκοβ: "Προς το παρόν είμαι παίκτης των Ράπτορς, όμορφο να σε θέλουν άλλες ομάδες"
    Βεζένκοβ:

    Να μπει στη σεζόν 2024/25 απόλυτα υγιής είναι ο στόχος του Σάσα Βεζένκοβ, όπως δήλωσε σε κατασκήνωση στη Βουλγαρία.

    Αθλητική κατασκήνωση με παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών στη Σόφια επισκέφθηκε τη Δευτέρα (2/7) ο Σάσα Βεζένκοβ, το πρόσωπο των ημερών, καθώς Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, μαζί και με άλλες ομάδες της Ευρώπης, παρακολουθούν την περίπτωσή του και περιμένουν για να μάθουν αν θα μείνει στους Τορόντο Ράπτορς ή αν θα αποχωρήσει από το NBA.

    Ο MVP της EuroLeague το 2023 αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο Σακραμέντο και στη σχέση του με τον προπονητή των Κινγκς, μίλησε για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ομάδες που αναφέρθηκαν για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και τόνισε πως ο βασικότερος στόχος του, η προτεραιότητά του για τη σεζόν 2024/25, είναι να την ξεκινήσει απόλυτα υγιής.

    Αναλυτικά όσα είπε ο Σάσα Βεζένκοβ:

    "Αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορώ να πω είναι πως είμαι παίκτης των Ράπτορς. Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Ξέρετε ότι η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν η πιο εύκολη για εμένα, όμως δουλεύω σκληρά, αισθάνομαι καλά. Δεν γνωρίζω πόσο θα μείνω στη Βουλγαρία, αυτό το καλοκαίρι είναι κάπως πιο ιδιαίτερο. Περνάω περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα εξαιτίας και του τραυματισμού μου, κάνω θεραπείες εκεί και θα δούμε τι θα συμβεί. Προσπαθώ να συγκεντρωθώ στον εαυτό μου όσο περισσότερο μπορώ.

    Προς το παρόν είμαι παίκτης των Ράπτορς, πρέπει να δούμε τι θέλουν από εμένα, ποιες είναι οι διαθέσεις τους. Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι και το μοναδικό που με ενδιαφέρει είναι να μείνω υγιής. Όσο για τις ομάδες που ενδιαφέρονται για εμένα, είναι πάντα όμορφο να σε θέλουν. Υπάρχουν και καλά διλήμματα στη ζωή. Ωστόσο, το ξαναλέω, αυτή τη στιγμή το μόνο που με νοιάζει είναι να είμαι υγιής. Έχω συγκεντρωθεί πολύ στον εαυτό μου ώστε στο ξεκίνημα της χρονιάς να βρίσκομαι στο 100%.

    Ο τραυματισμός μου ήταν το κερασάκι στην τούρτα και ναι, προφανώς επηρέασε τη σεζόν μου. Ήταν όμως φανερό από νωρίς ότι το στιλ στο οποίο ήθελε να παίξει ο προπονητής δεν περιέλαμβανε εμένα. Είναι εντάξει όμως, έτσι είναι η ζωή. Απλώς είναι κάπως στενάχωρο όταν σου λένε κάτι και συμβαίνει κάτι διαφορετικό.

    Δεν έχω άσχημα συναισθήματα για το Σακραμέντο και για τον κόσμο που με καλωσόρισε εκεί. Έκανα πολλούς φίλους στην ομάδα. Όλα ήταν επαγγελματικά, με βοήθησαν και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που μου έδωσαν την ευκαιρία για την πρώτη μου εμπειρία στο NBA.

    Εκεί είναι όλα διαφορετικά, είναι μια άλλη χώρα. Στα 28 μου ήταν πολύ πιο δύσκολο να προσαρμοστώ σε σχέση με ό,τι έζησα στα 17 και στα 18 μου. Νέο στιλ παιχνιδιού, από την κορυφή της Ευρώπης πηγαίνεις και είσαι ένας απ' όλους. Πρέπει να αποδείξεις πράγματα από το μηδέν και αυτό σε επηρεάζει.

    Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Πολλοί παράγοντες έπαιξαν ρόλο, σίγουρα όμως είμαι χαρούμενος για την απόφαση που πήρα πριν από έναν χρόνο. Ήταν σωστή. Ποιος απορρίπτει το NBA; Δεν γίνεται αυτό.

    Η σεζόν που πέρασε μου έδειξε ποιους ανθρώπους σέβομαι, ποιους αγαπώ, με δίδαξε να έχω αυτοπεποίθηση και να μην τα παρατάω ποτέ. Το NBA είναι ένα νέο μάθημα που σου δείχνει πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

    Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος, να μην τα παρατάς και πρέπει και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Όποτε μπορώ θέλω να έρχομαι στη Βουλγαρία για να έχουν τα παιδιά ένα παράδειγμα να ακολουθήσουν. Πολλά παιδιά ενδιαφέρθηκαν για το NBA εξαιτίας μου, αυτός ήταν ένας στόχος. Τα παιδιά είναι το μέλλον και πρέπει να τους δείχνουμε τον σωστό δρόμο".

    Πηγή: Sport24.gr
  • Σάσα Βεζένκοβ: "Κρατάω τις καλές στιγμές με τους Κινγκς και ανυπομονώ για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον"
    Σάσα Βεζένκοβ:

    Ο Σάσα Βεζένκοβ θα αποτελέσει νέο παίκτη των Τορόντο Ράπτορς, αποχωρώντας από το Σακραμέντο μετά από έναν χρόνο. Ο Βούλγαρος φόργουορντ αποχαιρέτησε τους Κινγκς με ανάρτησή του στο Instagram.

    Ο Σάσα Βεζένκοβ έγινε ανταλλαγή από τους Σακραμέντο Κινγκς και αναμένεται να ενταχθεί στους Τορόντο Ράπτορς ενόψει της σεζόν 2024/25.

    Μερικές ώρες από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας, με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο NBA, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τον οργανισμό για την κοινή τους πορεία. Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά από το trade, ο Βεζένκοβ δήλωσε ότι ανυπομονεί για το μέλλον:

    Το ποστ του Βεζένκοβ:

    "Το ότι έπαιξα τη rookie σεζόν μου με τους Σακραμέντο Κινγκς ήταν μια απίστευτη και μοναδική εμπειρία. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία και για όλη την υποστήριξη που έλαβα από όλους στην πορεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον οργανισμό, τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους που με καλωσόρισαν από την πρώτη μέρα. Κρατάω τις καλές στιγμές και ανυπομονώ για το τι μου επιφυλάσσει το μέλλον"

    Πηγή: Sport24.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο