Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 15:15

Παπαγιάννης: Ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό ότι αποχωρεί, υπογράφει στη Φενέρμπαχτσε

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στους «πράσινους», ο διεθνής σέντερ συμφώνησε με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Παναθηναϊκός περίμενε την απάντηση που έπρεπε να δώσει ο Γιώργος Παπαγιάννης, αναφορικά με την πρόταση ανανέωσης που είχε γίνει. Ο Έλληνας σέντερ απάντησε αρνητικά, αργά τα ξημερώματα της Παρασκευής και παράλληλα ενημέρωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στη Φενέρμπαχτσε.

Πλέον, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν θα στραφεί σε άλλες λύσεις για τη θέση του σέντερ, λογικά από την αγορά του ΝΒΑ, προκειμένου να καλύψει το κενό που άφησε ο Παπαγιάννης.

Ο Έλληνας σέντερ θα αγωνιστεί για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, στο πλευρό των Τζόναθαν Μότλεϊ και Σερτάκ Σανλί, με τους τρεις να συνθέτουν μία ισχυρή front line.

O «Big Papa» αγωνίστηκε για πέντε σεζόν στη δεύτερη θητεία του στον Παναθηναϊκό, μετά την επιστροφή του το 2018. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και ένα Super Cup, ενώ γίνεται ο δεύτερος αρχηγός των «πράσινων» που αποχωρεί, μετά τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος μετά από μία σεζόν απουσίας επέστρεψε.

Πηγή: Gazzetta.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023 13:00

Σχετικά Άρθρα

  • Παναθηναϊκός: Προπονήθηκε ο Ιωαννίδης και επιστρέφει στον αγώνα με τον Άρη
    Παναθηναϊκός: Προπονήθηκε ο Ιωαννίδης και επιστρέφει στον αγώνα με τον Άρη

    Οι Ιωαννίδης, Μαξ έβγαλαν το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού προγράμματος και αμφότεροι θα είναι διαθέσιμοι για το Κυριακάτικο ματς με τον Άρη στο ΟΑΚΑ

    Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του τη βαριά ήττα από την Τσέλσι για τη 2η αγωνιστική του Conference League και στρέφει την προσοχή του στο κρίσιμο ματς με τον Άρη, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να βλέπει με ικανοποίηση τη φαρέτρα του να γεμίζει...
    Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Φίλιπ Μαξ βρέθηκαν στο Κορωπί και αυτή τη φορά έβγαλαν το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης δείχνοντας ότι πλέον έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, με τον πρώτο να προβάρει και τη φανέλα του βασικού.
    Από κει και πέρα, όσοι αγωνίστηκαν βασικοί στην χθεσινή αναμέτρηση έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι ξεκίνησαν με προθέρμανση, συνέχισαν με rondo και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα με παιχνίδι σε περιορισμένο χώρο.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Παπαπέτρου: «Αν ο Παναθηναϊκός παίξει σκληρά, τότε το ταβάνι μας είναι πολύ υψηλό»
    Παπαπέτρου: «Αν ο Παναθηναϊκός παίξει σκληρά, τότε το ταβάνι μας είναι πολύ υψηλό»

    Ο Ιωάννης Παπαπέτρου κλήθηκε να σχολιάσει την ήττα του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, εξηγώντας πως από τους «πράσινους» έλειπε η σκληράδα από την αρχή του αγώνα με τη Ρεάλ.

    Ο Παναθηναϊκός έκλεισε δίχως νίκη την πρώτη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague μετά το 90-86 από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε μιλώντας στη NOVA: «Έλειπε η σκληράδα από την αρχή. Τέτοια ματς απαιτούν συγκέντρωση και σκληράδα. Δεν το είχαμε και το βρήκαμε μετά. Δεν είναι εύκολο να κυνηγάς το σκορ σε αυτή την έδρα. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική και έμπειρη ομάδα. Ξέρει να διαχειριστεί τέτοια ματς όταν είναι μπροστά στο σκορ. Είναι θέμα νοοτροπίας και προσέγγισης του αγώνα από την αρχή. Κόντρα σε τέτοιες ομάδες θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε».

    Και πρόσθεσε: «Δίναμε πολλά εύκολα καλάθια. Όταν κάναμε λάθη, δεχόμασταν εύκολα καλάθια. Εμείς σκοράρουμε δύσκολα… ματώνουμε, για να το πετύχουμε. Είχαμε πολύ κακή χρήση των φάουλ, δεν κάναμε καλά τα μικρά πράγματα. Είναι θέμα προσέγγισης, όχι χημείας. Το είχαμε πέρσι, θα το βρούμε και φέτος».

    Όσον αφορά τη δική του εμφάνιση και την απόδοση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, είπε: «Νιώθω καλά με το κορμί μου και την προετοιμασία. Έχουμε πολλούς παίκτες και ποιότητα και όταν μπαίνεις μέσα, πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου. Ο Χουαντσο παίζει πολύ σκληρά και στις δύο μεριές του γηπέδου, είναι πολύ αποτελεσματικός, βρίσκει τον καλό του εαυτό και τον χρειαζόμαστε».

    Για το πνευματικό κομμάτι, επισήμανε: «Υπήρξαν αυτά τα ματς που έπαιξα λίγο. Και θα υπάρξουν. Αυτή η ομάδα κέρδισε την Ευρωλίγκα πέρυσι. Είναι δύσκολο να παίζεις στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Πρέπει να μένεις πιστός στη δουλειά σου. Δεν πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία, ακόμη και αν παίζες 5-10-15 λεπτά. Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι. Το σημαντικό είναι να νικάει ο Παναθηναϊκός».

    Ο Παπαπέτρου ρωτήθηκε για το 0/2 στην πρώτη «διαβολοβδομάδα»: «Θα ήμασταν σε καλύτερη μοίρα αν το είχαμε καταφέρει. Όμως είναι μαθήματα αυτά. Πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες. Αν αυτή η ομάδα παίξει σκληρά, τότε το ταβάνι μας είναι πολύ υψηλό».

    Πηγή: Gazzetta.gr
  • Καμπάσο: "Ο Παναθηναϊκός τιμωρεί όλα σου τα λάθη, υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα στο ζευγάρι"
    Καμπάσο:

    Ο Φακούντο Καμπάσο εξήγησε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που τιμωρεί όλα τα λάθη του αντιπάλου και σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Ρεάλ και στους πράσινους.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό AKTOR (17/10, 21:45, LIVE από το SPORT24) για την 4η αγωνιστική της EuroLeague και ο Φακούντο Καμπάσο μίλησε ενόψει του αγώνα με τους πράσινους.

    Ο Αργεντινός γκαρντ εξήγησε ότι η ομάδα του Εργκίν Αταμάν τιμωρεί όλα τα λάθη σκοράροντας και τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα στο ζευγάρι, με τις δύο ομάδες να συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από τον περυσινό τελικό στη διοργάνωση και την κατάκτηση του τίτλου από τον Παναθηναϊκό AKTOR.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καμπάσο:

    Για το ματς με τον Παναθηναϊκό: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Έρχονται από ήττα, άρα θα είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένοι. Ερχόμαστε από δύο σκληρές ήττες. Κάναμε καλά και κακά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε για να μην το επαναλάβουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν σου δίνει περιθώρια λάθους και τιμωρεί όλα σου τα λάθη με καλάθια. Έχουν ποιοτικούς παίκτες και είναι ένα παιχνίδι που θα απαιτήσει το 100% από εμάς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε εντός έδρας.

    Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα. Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι παίζουμε στο γήπεδο μας και με τους φιλάθλους μας. Αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε ακόμα στη διαδικασία αναζήτησης του παιχνιδιού μας".

    Για την ήττα από την Μπασκόνια: "Κόντρα στην Μπασκόνια είδαμε μια αμυντική εκδοχή μας, αν και κάναμε λάθη στο τελευταίο λεπτό. Σε γενικές γραμμές, κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Μας έλειψε η συγκέντρωση στο τέλος. Θέλεις πάντα να παίρνεις θετικά πράγματα ακόμα κι αν έχεις χάσει. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ και εργαζόμαστε για αυτό".

    Για τα στοιχία που θέλουν να παρουσιάσουν στο ματς με τον Παναθηναϊκό: "Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι έχουμε πολλά παιχνίδια στη σειρά στην έδρα μας. Πρέπει να δώσουμε την καλύτερη εκδοχή μας και όλα ξεκινούν από πίσω. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση πρέπει να προέρχεται από την άμυνα. Στην επίθεση έχουμε πολύ ποιότητα και αυτό δεν μας ανησυχεί".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SEBASTIEN NOGIER
  • Το συγκινητικό video του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ: «Για πάντα μαζί μας»
    Το συγκινητικό video του Παναθηναϊκού για τον Μπάλντοκ: «Για πάντα μαζί μας»

    Ο θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει σοκάρει την οικογένεια του Παναθηναϊκού όπως και σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η απώλεια του διεθνή μπακ είναι δυσβάσταχτη για τους Πράσινους που προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους.

    Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα συγκινητικό video θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ. Ένα τρίλεπτο video με προσωπικές στιγμές του άτυχου ποδοσφαιριστή από την παρουσία του στα αποδυτήρια της ομάδας και τις προπονήσεις.

    Το video έχει τίτλο For our George (σ.σ. για τον Γιώργο μας) και κλείνει με τη φράση Forever with us (σ.σ. για πάντα μαζί μας).

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Μπακασέτας για το ματς με Ιρλανδία: «Αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην καριέρα μου» (video)
    Μπακασέτας για το ματς με Ιρλανδία: «Αυτό το γκολ δεν θα το ξεχάσω ποτέ στην καριέρα μου» (video)

    Συγκινημένος μετά τη νίκη με 2-0 της Εθνικής επί της Ιρλανδίας ήταν ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας, λέγοντας πως δεν θα ξεχάσει ποτέ το γκολ που πέτυχε στον αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

    Η Εθνική Ελλάδος έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο Nations League, επικρατώντας με 2-0 της Ιρλανδίας στο γεμάτο «Καραϊσκάκης», σε ένα παιχνίδι φορτισμένο συναισθηματικά λόγω του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

    Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Τάσος Μπακασέτας, μιλώντας στην κάμερα του Alpha ανέφερε τα εξής:

    Για το γκολ του: «Βάσει των συνθηκών και του παιχνιδιού, ήταν από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας μου και δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

    Για τα λόγια του πριν το ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ: «Τα λόγια μου στο Γουέμπλεϊ έρχονται μέσα από την καρδιά μου και ήθελα να πω στα παιδιά αυτά που νιώθω και να τους δώσω ένα έξτρα κίνητρο, αν και νομίζω δεν χρειάζονταν εμένα. Η παρουσία μας ήταν αυτό που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα το πώς διαχειριστήκαμε τη θλίψη μας σε λίγες ώρες. Θεωρώ ότι περάσαμε αρκετά μαθήματα ως ομάδα και έχουμε γνωρίσει πολλές απογοητεύσεις και τα μηνύματα που περάσαμε και ο κόσμος ταυτίστηκε με αυτά είναι η μεγαλύτερη νίκη για εμάς τα τελευταία χρόνια. Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Είμαι χαρούμενος για την εικόνα που δείξαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και τώρα ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι».

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Αταμάν: «Κρύβει κινδύνους το ματς με την Παρί, όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης»
    Αταμάν: «Κρύβει κινδύνους το ματς με την Παρί, όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης»

    Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι της Euroleague με αντίπαλο την Παρί, αναφέροντας πως κρύβει κινδύνους.

    Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το 2/2 στο ξεκίνημα της νέας Euroleague επικρατώντας της Άλμπα στο Βερολίνο και της Μπάγερν στο ΟΑΚΑ.

    Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τη συνέχεια και για το ματς της τρίτης αγωνιστικής της Euroleague απέναντι στην Παρί που έρχεται, τονίζοντας πως αυτό κρύβει κινδύνους.

    Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

    Για το ματς με την Παρί: «Έχουμε διαβολοβδομάδα με δύο παιχνίδια στη σειρά και πρέπει πρώτα να σκεφτούμε την Παρί. Είναι η πρώτη τους χρονιά στην Euroleague και μπορεί να έχουν χάσει και τα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά έδειξαν ότι έχουν ικανότητες.

    Έχασαν στο τελευταίο λεπτό με τον Ερυθρό Αστέρα και έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Μιλάνι απέναντι στην Αρμάνι. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα, παίζουν γρήγορο μπάσκετ. Ο Σορτς είναι το κλειδί τους στην επίθεση και θα είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, γιατί πιστεύω ότι για όλες τις ομάδες τα εκτός έδρας ματς με την Παρί θα είναι πολύ δύσκολα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη νίκη.

    Για το αν είναι ξεχωριστό το παιχνίδι κόντρα στην «σταχτοπούτα» της διοργάνωσης: «Ολα τα παιχνίδια για εμάς είναι επικίνδυνα και όλα για τους αντιπάλους μας ένα παιχνίδι κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Θα είναι ξεχωριστό παιχνίδι για όλους».

    Για την κατάσταση του Γιούρτσεβεν: «Ο Γιούρτσεβεν είναι καλά. Χθες έκανε ατομική προπόνηση. Πιστεύω ότι αν δεν συμβεί κάτι στην σημερινή προπόνηση θα παίξει. Σήμερα θα προπονηθεί με την ομάδα».

    Για το ματς με την ΠΑΟΚ: «Είναι διαφορετικό γιατί το κίνητρο στην Euroleague είναι διαφορετικό. Στο Βερολίνο παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, κόντρα στην Μπάγερν παίξαμε καλό μπάσκετ. Στο πρωτάθλημα είναι κάτι που έγινε και πέρσι.

    Μετά τα ματς της Euroleague βλέπετε ότι πολλές ομάδες έχουν πρόβλημα όταν επιστρέφουν στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Είχαμε πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ. Παίξαμε σε ένα άδειο γήπεδο και δεν βρήκαμε κίνητρο. Σε ατομικό επίπεδο η εμφάνιση δεν ήταν καλή. Δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι. Στην Euroleague είναι διαφορετικό. Θα παίξουμε στο Παρίσι και στη Μαδρίτη μπροστά σε 15.000 κόσμο και το κίνητρο και η υπευθυνότητα θα είναι διαφορετική».

    Πηγή: In.gr
  • Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Το χρονικό του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ
    Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Το χρονικό του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ

    Μαύρη μέρα ξημέρωσε για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αιφνιδιαστικός θάνατος του Τζορτζ Μπάλντοκ έχει σοκάρει την ελληνική κοινωνία και σύσσωμο τον κόσμο του αθλητισμού. Η τραγική απώλεια του 31χρονου διεθνή παίκτη του Παναθηναϊκού είναι από εκείνες που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους...

    Το χρονικό του τραγικού θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ

    Ο Τζορτζ Μπάλντοκ το πρωί της Τετάρτης συμμετείχε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Ωστόσο στη συνέχεια και για αρκετές ώρες χάθηκαν τα ίχνη του. Η σύζυγός του, η οποία μαζί με το παιδί τους βρισκόταν στην Αγγλία, τον αναζητούσε στο τηλέφωνο. Έπειτα από ώρες κι αφού δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει μαζί του, μίλησε με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας, όπου έμενε ο Μπάλντοκ στη Γλυφάδα, του εξέφρασε την ανησυχία της και του ζήτησε να μεταβεί στο σπίτι.

    Πράγματι ο ιδιοκτήτης έσπευσε στο σπίτι του Μπάλντοκ αλλά δυστυχώς βρήκε τον παίκτη του Παναθηναϊκού δίχως αισθήσεις στην πισίνα. Στις 22:29 ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, το οποίο και έφτασε στο σημείο μετά από 9 λεπτά, στις 22:38. Οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου παίκτη, κάλεσαν την αστυνομία. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όταν πιστοποιείται θάνατος σε οικία, αναλαμβάνει η Σήμανση. Στο σημείο κλήθηκε και ιατροδικαστής, ο οποίος έπειτα απ' την πρώτη εξέταση διαπίστωσε πως δεν υπήρχαν χτυπήματα στο σώμα του. Η ακριβής αιτία του θανάτου του Μπάλντοκ θα προκύψει από την νεκροψία-νεκροτομή.

    Σοκαρισμένοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού

    Παράλληλα, ειδοποιήθηκαν και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Αρκετοί εξ αυτών έσπευσαν έξω από το σπίτι όπου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος αμυντικός. Στο σημείο μετέβη ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου, όπως και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πρασίνων και μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Μπάλντοκ στην Εθνική, Γιώργος Τζαβέλλας.

    Οι Ζέκα, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Βιλένα, Πέρεθ, ο γιατρός της ομάδας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, όπως και άλλοι παράγοντες του συλλόγου, βρέθηκαν έξω απ' το σπίτι του Μπάλντοκ. Άπαντες ήταν συντετριμμένοι με τον τραγικό θάνατο του φίλου και συμπαίκτη τους. Σε κατάσταση σοκ ήταν και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν από φιλικό πρόσωπό του.

    Συντετριμμένοι και στην Εθνική ομάδα

    Η είδηση του θανάτου του διεθνή δεξιού μπακ προκάλεσε σοκ και στα μέλη της αποστολής της Εθνικής που βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) στην Αγγλία για το παιχνίδι του Nations League (10/10, 21.45). Ο Μπάλντοκ, την τελευταία διετία, ήταν ενεργό μέλος της ομάδας έχοντας φορέσει το εθνόσημο 12 φορές και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στα αποδυτήρια της ομάδας.

    Οι φίλοι και συμπαίκτες του στην Εθνική, όπως και ο προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του -μπορεί να μην είχε κληθεί για τα παιχνίδια του Nations League αλλά ουσιαστικά ήταν ενεργό μέλος της Γαλανόλευκης- έχασαν τη γη κάτω απ' τα πόδια τους μαθαίνοντας την τραγική είδηση στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεται το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα...

    Το βιογραφικό του Μπάλντοκ και οι ελληνικές ρίζες

    O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993 και έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Η γιαγιά του ήταν Ελληνίδα, εξ ου και η παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας.

    Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Μίλτον Κέιν Ντονς, ομάδα όπου έκανε ντεμπούτο το Μαϊο του 2010 σε παιχνίδι κόντρα στην Μπράιτον. Με τη φανέλα της Μίλτον Κέιν Ντονς κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ ενώ εκεί αγωνίστηκε μέχρι το 2017. Σε αυτά τα επτά χρόνια αγωνίστηκε και με τη μορφή δανεισμού στις αγγλικές Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

    Το 2017 πήρε μεταγραφή για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέγραψε 219 συμμετοχές (τις 83 από αυτές στην Πρέμιερ Λιγκ), πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ. Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023 και δύο προβιβασμούς από την Championship στην Premier League. Ο Παναθηναϊκός τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι.

    Τον Μάιο του 2022 ο Τζορτζ Μπάλντοκ απέκτησε το δικαίωμα να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας και αμέσως κλήθηκε από τον Γουστάβο Πογέτ για τους αγώνες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εναντίον της Βόρ. Ιρλανδίας, του Κοσόβου και της Κύπρου για το UEFA Nations League. Mε τα χρώματα της Εθνικής αγωνίστηκε 12 φορές.

    Το ελληνικό και αγγλικό ποδόσφαιρο αποχαιρέτησαν τον Μπάλντοκ

    Σύσσωμο το ελληνικό ποδόσφαιρο και συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός αποχαιρέτησε τον διεθνή παίκτη με ανακοινώσεις και μηνύματα στα social media.

    Παναθηναϊκός: «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

    ΕΠΟ: «Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».


    Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την αδόκητη απώλεια του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και της Εθνικής μας Ομάδας, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

    ΠΑΟΚ: «Είναι πραγματικά συγκλονιστική η δραματική είδηση του θανάτου ενός αθλητή, του άσου του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος, Τζορτζ Μπάλντοκ και τα λόγια φτώχα να εκφράσουν τη λύπη μας. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και συμπαρίσταται στο πένθος τους. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...».


    ΑΕΚ: «Η ποδοσφαιρική οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τη βαθιά οδύνη της για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


    Αστέρας Τρίπολης: «Η διοίκηση και σύσσωμη η οικογένεια του ASTERAS AKTOR είναι συντετριμμένη για την απώλεια του ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του, καθώς και στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Τα λόγια είναι πολύ φτωχά μπροστά στην απώλεια ενός τόσο νέου ανθρώπου... Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί».

    Λεβαδειακός: «Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ποδοσφαιριστή της Εθνικής μας ομάδας και του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ.? Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…».

    Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον χαμό του διεθνούς ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ. Κουράγιο στην οικογένειά του σε αυτές τις δύσκολες ώρες».

    ΠΣΑΠΠ (o σύνδεσμος των ποδοσφαιριστών): «Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι... Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…».

    ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον αδόκητο χαμό του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας, Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR εκφράζει την οδύνη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

    Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ».

    Πανσερραϊκός: «Δεν υπάρχουν λόγια... Καλό Παράδεισο George».

    Πανιώνιος: «Δεν χωράνε λέξεις να περιγράψουν την οδύνη του άδικου χαμού ενός τόσο νέου ανθρώπου. Καλό ταξίδι Τζωρτζ Μπαλντοκ».

    Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Όλοι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι συγκλονισμένοι και εξαιρετικά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του πρώην παίκτη μας, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο αμυντικός έφυγε από τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Bramall Lane και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους οπαδούς, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα δίπλα του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ».

    Εθνική Αγγλίας: «Είμαστε πολύ λυπημένοι για τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Τζορτζ ήταν κοντά σε πολλούς παίκτες μας και εκπροσώπησε την Ελλάδα -τους αντιπάλους μας το βράδυ της Πέμπτης. Σκεφτόμαστε την οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ σε σύλλογο και χώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

    Αγγλική Ομοσπονδία (FA): «Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ σε ηλικία 31 ετών. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συμπαίκτες του Τζορτζ στον σύλλογο και την Εθνική».

    Επίσης, όλες οι ομάδες της Premier League αλλά και των μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία εξέδωσαν ανακοινώσεις για την απώλεια του Μπάλντοκ.

    Η ανακοίνωση της οικογένειας

    Τα ξημερώματα της Πέμπτης ακολούθησε η ανακοίνωση και της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ, που ανέφερε τα εξής: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ δυστυχώς πέθανε. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας σε αυτή τη στιγμή».

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/ EUROKINISSI
  • Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού, σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο
    Νεκρός ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού, σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο

    Ο Τζορτζ Μπάλντοκ του Παναθηναϊκού βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στην Ελλάδα, προκαλώντας απίστευτο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Γεννημένος στην Αγγλία, ο Τζορτζ Μπάλντοκ είχε μεγάλη καριέρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με την οποία αγωνίστηκε και στην Premier League, πριν πάρει μετεγγραφή φέτος το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την οποία έγινε και διεθνής στην Εθνική, εξαιτίας του Έλληνα παππού του.

    Περισσότερα σε λίγο…

    Πηγή: Newsit.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο