Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 19:20

Πρεμιέρα "με το δεξί" στις υποχρεώσεις της νέας σεζόν ο Κόροιβος 73-61 στα Τρίκαλα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το πρώτο επίσημο αγώνα του για τη σεζόν 2024-2025 έδωσε ο Κόροιβος στα Τρίκαλα και κέρδισε την ομάδα που θα συναντήσει και στο πρωτάθλημα της Elite League, για την 1η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου αγωνίστηκε με ελλείψεις αλλά ο Αμερικανός Γκλάσπερ έβαλε πλάτη και οι μπλε δεν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 33-31, 48-58, 61-73.

Τρίκαλα (Γιαπλές): Ταχυρίδης 4, Τατς 13(1), Παππάς 5 (1), Αργυρούλης, Κολίτσιος, Πουλιανίτης 20 (2), Κωνσταντινίδης 5 (1), Δημακόπουλος 2, Βαβάτσικος 8 (1), Νέσης 4.

Κόροιβος (Μιχελάκος): Γκλάσπερ 18(2), Μάγερς 9 (2), Αρνόκουρος 10, Σωτηρίου 15(1), Καλαϊτζάκης 14 (4), Ζαραϊδώνης 4 (1), Ευσταθιάδης 3 (1), Κινινής, Ράλλης, Μουζάκης.

Φωτογραφία: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2024 23:32

Σχετικά Άρθρα

  • Elite League: Οι Ίκαροι του "έκοψαν τα φτερά" - Ήττα για τον Κόροιβο με 74-73
    Elite League: Οι Ίκαροι του

    Μεγάλο "διπλό" πανηγύρισαν τα Τρίκαλα στην Αμαλιάδα, αντέχοντας στην μεγάλη αντεπίθεση του Κόροιβου στο τέλος και φτάνοντας στο τελικό 73-74 που έδωσε μεγάλη ανάσα στην ομάδα του Θανάση Γιαπλέ.

    Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Βαβάτσικος, καθοριστικό τρίποντο του Χορνμπάκλ στα 20'' για το 70-74.

    Ο Κόροιβος αρκετές στιγμές πήρε προβάδισμα, το οποίο εξανεμίστηκε από την καλή απόδοση που είχαν τα Τρίκαλα, αλλά και τα λάθη του.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ, έχασε αρκετές ευκαιρίες να οδηγήσει έστω το ματς στην παράταση.

    Όπως η τελευταία βολή σε νεκρό χρόνο, όπου αν έμπαινε ο Κόροιβος θα ισοφάριζε.

    Τα Τρίκαλα έδειξαν ψυχή και αποδείχθηκαν για ακόμα μια φορά κακός δαίμονας των γηπεδούχων στο κλειστό της Αμαλιάδας.

    Διαιτητές: Τεφτίκης-Λεβεντάκος-Κούλης Χ. (Κολλάρος)

    Δεκάλεπτα: 19-15, 37-33, 52-52, 73-74

    Κόροιβος Αμαλιάδας (Μιχελάκος): Γκλάσπερ 21 (4), Λεμπέσης, Μάιερς 11 (1), Ζαραϊδώνης 4 (1), Σωτηρίου 13 (1), Παρασκευόπουλος 4, Καλαϊτζάκης 14 (2), Αρνόκουρος 4, Βουλγαρόπουλος 2, Ευσταθιάδης

    Τρίκαλα Basket (Γιαπλές): Ταχυρίδης 8, Τατς, Παππάς 3 (1), Χορνμπάκλ 14 (4), Αργυρούλης 3 (1), Κολότσιος 3 (1), Πουλιανίτης 4, Κωνσταντινίδης 8 (2), Βαβάτσικος 16 (4), Νέσης 5, Οκεκουόγεν 10

    Elite League
    5η Αγωνιστική
    Τα αποτελέσματα:

    Πρωτέας Βούλας-ΝΕ Μεγαρίδος 67-66
    Βίκος Ιωαννίνων -ΑΟ Μυκόνου 81-90
    Ηρακλής-Παπάγου 87-81
    Πανερυθραϊκός-Ερμής Σχηματαρίου 70-64
    Νήαρ Ηστ-ΧΑΝΘ 80-86
    Κόροιβος Αμαλιάδας-Τρίκαλα Basket 73-74
    Δόξα Λευκάδας-Ελευθερούπολη 87-86 (κ.α.79-79)
    Ψυχικό-Έσπερος Λαμίας (27/10)

  • Βασίλης Αδαμόπουλος: Ο «δικός» μας χρυσός αθλητής στο τραμπολίνο- Από την Αμαλιάδα στη κορυφή της Ελλάδας!
    Βασίλης Αδαμόπουλος: Ο «δικός» μας χρυσός αθλητής στο τραμπολίνο- Από την Αμαλιάδα στη κορυφή της Ελλάδας!

    «Στόχος μου να γίνομαι διαρκώς καλύτερος»

    Συνέντευξη στη Βίκυ Γκουγκουστάμου

    Σε ηλικία 8 ετών, η μητέρα του τον έγραψε στο ΑΣ Κοροίβου στο τμήμα της Ενόργανης Γυμναστικής. Αντί για δοκό, κρίκους ή ασκήσεις εδάφους ο πιτσιρικάς τότε Βασίλης Αδαμόπουλος ανέβηκε στο τραμπολίνο. Με ένα σάλτο έφτασε ψηλά…ακόμη πιο ψηλά, τέντωσε κορμί και βλέμμα στην κορυφή και σήμερα…προσγειώθηκε με το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο κύπελλο στην κατηγορία του. Ο νεαρός αθλητής από την Αμαλιάδα, συναγωνίστηκε πρόσφατα κορυφαίους αθλητές απ’ όλη την χώρα στο «Κύπελλο Ελλάδος Τραμπολίνο», στη Δραπετσώνα και ανέβηκε στην κορυφή του βάθρου!

    adamopoulos vasilis5

    Δεν υπάρχει τίποτα πιο ελπιδοφόρο από το να βλέπουμε νέα παιδιά να στοχεύουν ψηλά και να κατακτούν τα όνειρά τους. Μετά από κόπους, θυσίες, μεγάλη και επίμονη προσπάθεια. Να αγγίζουν την κορυφή, να γεύονται την επιτυχία και να γίνονται πρότυπα. Ο 15χρονος Βασίλης Αδαμόπουλος, μαθητής Α Λυκείου όσο ψηλά και αν «πετάει» τόσο προσγειωμένο παιδί είναι. Με μεθοδικότητα, σωστή και επίμονη προπόνηση, έχοντας πάντα στο πλευρό του τον προπονητή του Σάκη Τεμπονέρα και τη στήριξη των γονιών του Ιωάννας και Δημήτρη, στόχευσε ψηλά και έφτασε στην κορυφαία θέση στην κατηγορία του, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του αρκετά μετάλλια και διακρίσεις σε ατομική και συλλογική συμμετοχή. Βέβαια υπήρχε και η «μαγιά» στο σπίτι, καθώς ο πατέρας του ήταν από τους πρώτους αθλητές στο τμήμα ενόργανης του ΑΣ Κοροίβου. Σήμερα ο Βασίλης, μιλά στο ilialive.gr για το άθλημα που αγαπά, τα όνειρά του στον πρωταθλητισμό-που, γιατί όχι να φτάσουν και σε Ολυμπιακό επίπεδο- και προτρέπει τους συνομήλικούς του να θέτουν στόχους για να μπει το…κινητό στην άκρη!

    adamopoulos vasilis4

    Πόσο αποφασισμένος πήγε λοιπόν να κατακτήσει το Κύπελλο και να γίνει ο πρώτος των πρώτων εφήβων; «Όταν πήγαινα στους αγώνες, στόχευα την τρίτη θέση. Δεν περίμενα ότι θα φτάσω στην πρωτιά. Μόλις είδα την κατάταξη άρχισα να πιστεύω ότι θα πάω πιο ψηλά και με το που τελείωσα το πρόγραμμά μου και κατέβηκα από το τραμπολίνο είπα «Το έχω πάρει! Είναι δικό μου!». Ήταν πραγματικά ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω…

    Πόσο απαιτητικό ή και επικίνδυνο άθλημα είναι το τραμπολίνο;

    «Όσο ανεβαίνει το επίπεδο τόσο αυξάνεται και η δυσκολία του και αναλογικά πηγαίνει και η επικινδυνότητα του αθλήματος. Αν δεν υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι κατάλληλες εγκαταστάσεις, τότε μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο. Επιπλέον απαιτείται ιδιαίτερη πειθαρχία, προσοχή και συγκέντρωση γιατί πάρα πολύ εύκολα μπορεί να υπάρξει τραυματισμός. Από το ξεκίνημά μου είχα πάντα δίπλα μου τον προπονητή μου κ. Σάκη Τεμπονέρα και θεωρώ ότι χωρίς την βοήθειά του δεν θα είχα φτάσει ως εδώ σήμερα. Με τους συναθλητές μου που κάνουμε μαζί προπόνηση στην Αμαλιάδα, ο εξοπλισμός μπορεί να μην είναι ο καλύτερος αλλά ό,τι καταφέρνουμε γίνεται από προσωπική προσπάθεια και από την ώθηση που δίνει ο ένας στον άλλον για να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Και αυτό είναι που μετράει. Να περνάμε καλά και να ξεπερνάμε τον εαυτό μας.

    adamopoulos vasilis3

    Τι σημαίνει πρωταθλητισμός για σένα και πώς είναι ένα καθημερινό σου πρόγραμμα;

    Πρωταθλητισμός για μένα σημαίνει να γίνομαι διαρκώς καλύτερος. Να κάνω αυτό που αγαπώ και να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται. Προσπαθώ σε καθημερινή βάση να ολοκληρώνω το πρόγραμμά μου, με τα μαθήματα του σχολείου και τις προπονήσεις αλλά να έχω χρόνο και για τον εαυτό μου. Προπονούμαι καθημερινά-πλην Τετάρτης και Κυριακής- για μιάμιση ώρα περίπου αλλά όταν πλησιάζει αγωνιστική περίοδος οι ώρες προπόνησης είναι περισσότερες.

    Ποιοι είναι οι στόχοι σου τόσο σε μαθητικό όσο και αθλητικό επίπεδο;

    Για το σχολείο δεν έχω αποφασίσει ακόμη ποιον κλάδο θα ακολουθήσω. Προσανατολίζομαι περισσότερο στις Πολυτεχνικές Σχολές. Όσο για τον πρωταθλητισμό, δεν ξέρω πώς θα κυλήσουν τα επόμενα χρόνια. Αν έχουμε και άλλη επιτυχία, θα συνεχίσω και σίγουρα θα με βοηθήσουν στην πριμοδότηση των μορίων για τις Πανελλήνιες. Στόχος τώρα είναι η επόμενη αγωνιστική χρονιά.

    adamopoulos vasilis6

    Αθλείσαι πολλές ώρες την εβδομάδα; Πόσο κοντά είσαι με τα παιδιά που καταναλώνουν πολύ χρόνο σε μια οθόνη;

    Όταν θα βάλει κάποιος έναν στόχο και θέλει να τον κατακτήσει, θα βάλει και το κινητό λίγο στην άκρη. Δεν γίνεται αλλιώς. Άρα τα παιδιά της ηλικίας μου με κάποιον τρόπο πρέπει να αποκτήσουν στόχους.

    Το τραμπολίνο είναι Ολυμπιακό Άθλημα. Η κατάκτηση του Κυπέλλου, τα μετάλλια και οι προκρίσεις σε κάνουν να έχει βλέψεις να…πετάξεις όσο πιο ψηλά γίνεται;

    Φυσικά και θα ήθελα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Με μεγάλη εγκράτεια θέλω να πω ότι είναι ένας στόχος, και θα ήθελα πολύ να το προσπαθήσω στα επόμενα χρόνια…

  • Α.Σ.Α. Κόροιβος: Ανακοίνωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αντιτίμου για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων
    Α.Σ.Α. Κόροιβος: Ανακοίνωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αντιτίμου για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων

    Καθολική αντίδραση του Συλλόγου-Ζητά να ανακληθεί η απόφαση

    Το Δ.Σ του Α.Σ.Α Κόροιβος σε Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη 23-10-2024 αποφάσισε ομόφωνα από τους παρόντες τα παρακάτω:

    Είμαστε κάθετα αντίθετοι ως σύλλογος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21-10-2024 περί αντιτίμου για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δημοτικού Αθλητικού κέντρου της Αμαλιάδας. Η επιβολή αυτής της αυθαίρετης χρέωσης των 5,00€ για κάθε προπονητική ώρα, χωρίς κάποια οικονομική μελέτη, ουσιαστικά οδηγεί σε διάλυση τον Κόροιβο καθώς ως απόφαση οδηγεί σε εξαφάνιση των τμημάτων υποδομής. Η ωριαία χρέωση κάθε προπονητικής ώρας με 5,00€ ουσιαστικά καταστρέφει κάθε προσπάθεια δημιουργίας και ανάπτυξης των Ολυμπιακών Αθλημάτων που υπηρετεί ο Σύλλογος. Η λογική και φιλοσοφία της απόφασης είναι ότι ο Δήμος έρχεται και γίνεται συνέταιρος στα Έσοδα των τμημάτων ανάπτυξης του συλλόγου, αδιαφορώντας για τα Έξοδα τα οποία ξεπερνούν τις περισσότερες φορές τα Έσοδα, άρα αφυδατώνει οικονομικά την λειτουργία αυτών των τμημάτων και τα οδηγεί σε λουκέτο.

    Η Πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου Ήλιδας «ελαφρά την καρδία» πήρε μια απόφαση , αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία από τον νόμο είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αυτό από μόνο του σημαίνει ότι δεν υπάρχει Κέρδος και κάθε πρόσθετο έξοδο αναζητείται.

    Σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική διαβούλευση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, πέρα από 1 συνάντηση που δεν είμαστε παρόντες και 1-2 μηνύματα μέσω viber. Επίσημη κοινοποίηση της έγγραφης πρότασής του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, στα αθλητικά σωματεία για το τι πραγματικά θα προτείνει δεν υπήρξε όπως και διάλογος συν διαμόρφωσης μιας κοινής πρότασης.

    Ο Κόροιβος είχε καταθέσει από τις 10-09-2024 επίσημη γραπτή πρόταση προς τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο του Δ.Σ, πιο κατά την κρίση μας θα ήταν ένα εύλογο αντίτιμο το οποίο θα μπορούσε να υπηρετήσει ο αθλητισμός της πόλης. Απάντηση δεν πήραμε ποτέ και δεν ξέρουμε γιατί δεν διαβάστηκε η πρότασή μας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Στην ουσία του προβλήματος ο Κόροιβος μέχρι το 2020 όπου έκλεισαν οι αθλητικές δομές και απαλλάχτηκαν τα αθλητικά σωματεία έως το 2023 από τέλη χρήσης των αθλητικών δομών από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έδινε μηνιαία στον Δήμο Ήλιδας 360,00€. Με την πονηρή και ύπουλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 5,00€ ανά προπονητική ώρα, αλλάζει τον υπολογισμό και την φιλοσοφία , μετρώντας ώρες χρήσης. Με αυτό τον τρόπο καθορισμού του «αντιτίμου» τα 360,00€ για τον Κόροιβο γίνονται περίπου 2.600,00€ τον μήνα!!!!

    Αυτό συμβαίνει, διότι ο Κόροιβος έχει σε όλα τα αθλήματα (Μπάσκετ, Βόλλευ κ.λ.π) 10 αγωνιστικά ηλικιακά τμήματα (Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαίδες, Μίνι, Κορασίδες, Νεάνιδες κ.λ.π) τα οποία συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των Αθλητικών Ενώσεων της Περιφέρειας, οι οποίες αυτές αγωνιστικές ομάδες θα πρέπει να κάνουν προπονήσεις. Επειδή λοιπόν αυτά τα αγωνιστικά τμήματα είναι πολλά είναι πολλές και οι προπονητικές ώρες που χρειάζονται για πετύχουν τους αθλητικούς στόχους τους. Όλες αυτές οι ώρες αθροίζονται στο τέλος κάθε μήνα και βγαίνει ο λ/σμός των 2.600,00€ που μας ζητάει πλέον η Δημοτική αρχή ως αντίτιμο.

    Τα χρηματικά αυτά ποσά μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον Κόροιβο ; Η απάντηση είναι φυσικά και Όχι!!!

    Σύμφωνα με τον αγωνιστικό προϋπολογισμό των τμημάτων ανάπτυξης που έχει στηθεί π.χ για το τμήμα του μπάσκετ για την αγωνιστική σεζόν 2024-25 το σύνολο των Εσόδων θα φτάσει στο ποσό των 19.125,00€ έχοντας 85 περίπου παιδιά υποδομών που θα πληρώνουν για 9 μήνες 25,00€ τον μήνα. Τα αντίστοιχα Έξοδα για την ίδια περίοδο των ίδιων τμημάτων αγγίζουν τα 28.000,00€ (Αμοιβές και Οδοιπορικά προπονητών, ΕΦΚΑ, Έξοδα διεξαγωγής Αγώνων, Έξοδα μετακινήσεων, ρουχισμό, υλικό κ.λ.π).

    Όπως όλοι κατανοείται ο προϋπολογισμός είναι ήδη ελλειμματικός κατά περίπου 9.000,00€ όπου θα καλυφθούν από τις εισφορές των μελών και έξτρα συνδρομές των γονιών των αθλητών. Όλη η παραπάνω ανάλυση είναι μόνο για το μπάσκετ, αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν και για τα άλλα τμήματα!!!! Αυτά είναι γνωστά και στην Γ.Γ.Α μιας και ο Κόροιβος μέσω του Αθλητικού Μητρώου κάνει ετήσιο ηλεκτρονικό απολογισμό αναλυτικότατο εδώ και 5 χρόνια με τα Έσοδα και τα Έξοδα.

    Μόνο ο Δήμος Ήλιδας αδιαφόρησε για όλα τα παραπάνω και πάει να τινάξει ότι όμορφο χτίζουμε εμείς και οι προηγούμενες διοικήσεις εδώ και 30 χρόνια, δημιουργώντας ένα Αθλητικό Κόσμημα και Πρότυπο , το οποίο θαυμάζεται, εκτιμάται και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ελληνική Επικράτεια, εκτός από κάποιους αιρετούς που εάν δεν είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, σίγουρα είναι σε αφασία.

    Αρχικά οφείλετε να γνωρίζετε ότι όλες οι εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου έχουν γίνει με χρηματοδοτήσεις της ΓΓΑ , από προγράμματα και διάφορα επενδυτικά εργαλεία καθώς και με πρόσθετες επιχορηγήσεις από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με αφορμή διάφορες διεθνείς διοργανώσεις, τις οποίες έφερε στη πόλη της Αμαλιάδας ο Κόροιβος.( Πανευρωπαϊκό μπάσκετ Γυναικών 2003, Πανευρωπαϊκό Παίδων μπάσκετ 2005, Πανευρωπαϊκό μπάσκετ Εφήβων 2006 και 2008).

    Όλα τα παραπάνω δεν έγιναν με χρήματα από το ταμείο του Δήμου, το μόνο που έχει υποχρέωση είναι η λειτουργία και η συντήρηση των εγκαταστάσεων. Άρα πρέπει να πληρώνετε την ΔΕΗ και την μισθοδοσία του υπαλλήλου που έχετε στο αθλητικό κέντρο. Συντηρήσεις έχουν γίνει ελάχιστες εδώ και 20 χρόνια (οροφή που έσταζε, πυρασφάλεια).Ούτε αυτά μπορείτε να κάνετε;

    Το αντίτιμο των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων για χρήση Δημοτικών Αθλητικών χώρων όπως διαπιστώσαμε και είναι γνωστό σε όλους σχεδόν του Δήμους της Ελλάδας κυμαίνεται από Δωρεάν έως 150,00€ το ανώτερο τον μήνα για κάθε άθλημα και φυσικά καμία σχέση με τα 2.600,00€ το μήνα που οραματίστηκαν κάποιοι αιρετοί εδώ στην Αμαλιάδα. Τα ποσά αυτά λοιπόν έχουν την λογική να καλύπτουν τα αναλώσιμα, χαρτικά απορρυπαντικά , παρκετέζες σκούπες κ.λ.π Δεν αποτελεί υποχρέωση κανενός ερασιτεχνικού συλλόγου η πληρωμή της ΔΕΗ ενός αθλητικού κέντρου-πέρα της αδυναμίας εξυπηρέτησης- και ειδικά του αθλητικού κέντρου της Αμαλιάδας που σκοπίμως και παραπλανητικά αποσιωπάτε η αλήθεια .

    Μας λένε ότι το Αθλητικό κέντρο έχει έξοδα ,χρωστάει 2.000.000,00€ στην ΔΕΗ!!! Γιατί κύριοι και κυρίες; Πείτε την αλήθεια στον λαό να γνωρίζει, από τα φώτα του κλειστού γυμναστηρίου έφτασε ο λ/σμός σε αυτό το ύψος ή επειδή η ΔΕΗ έχει στήσει υποσταθμό στο αθλητικό κέντρο και έχει συνδέσει και τις 2 γεωτρήσεις εκ’ των οποίων η μία στέλνει όταν έχει ανάγκη η πόλη νερό στον υδατόπυργο για την ύδρευση, ενώ όλη την καλοκαιρινή σεζόν δουλεύει ανελλιπώς προς τούτο. Μιλάμε για τριφασικές παροχές οι οποίες δουλεύουν με μοτέρ πολλών HP και καταλαβαίνουμε όλοι για τις καταναλώσεις ρεύματος ιδιαίτερα της τελευταίας δεκαετίας.

    Καμία Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να λειτουργεί παραπλανητικά και να παίρνει αποφάσεις που αφορούν την βιωσιμότητα και την ζωή άλλων φορέων της πόλης με την τακτική της άγνοιας και του αιφνιδιασμού, πόσο δε όταν μιλάμε για τον Κόροιβο ,που αποτελεί ζωντανή διαφήμιση της πόλης, παράγει εξωστρέφεια και δείχνει δρόμους προόδου για κάθε υγιή δράση.

    Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να ανακαλεστεί άμεσα, χωρίς καθυστέρηση να αναλυθούν και να συζητηθούν τα δεδομένα και να οριστεί το εύλογο τίμημα. Κάθε διαφορετική στάση οδηγεί σε διάλυση των αθλητικών οργανισμών, την διάλυση των τμημάτων ανάπτυξης των συλλόγων και τα παιδιά μας τα παιδιά της πόλης μας σε σκληρά και δύσκολα πράγματα.

    Ο Αθλητικός Οργανισμός του Κοροίβου είναι από τούδε και στο εξής σε εγρήγορση, συγκαλώντας Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Τετάρτη 06-11-2024 και σε συνεννόηση με τα λοιπά Αθλητικά Σωματεία της πόλης θα κορυφώσουμε την αντίδρασή μας και την αντίθεσή μας με κάθε μέσο. Μακριά τα χέρια σας από τον Αθλητικό μίσχο του Νομού Ηλείας. Κατανοήστε, ενημερωθείτε , αντιληφθείτε τί ψηφίσατε.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ήλιδα: Έντονες αντιδράσεις των σωματείων Αμαλιάδας για την υπέρογκη αύξηση τελών χρήσης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου
    Ήλιδα: Έντονες αντιδράσεις των σωματείων Αμαλιάδας για την υπέρογκη αύξηση τελών χρήσης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Έντονη είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα αθλητικά σωματεία του Δήμου Ήλιδας και τη δημοτική αρχή μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για υπέρογκη αύξηση των τελών χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας. Οι εκπρόσωποι των σωματείων Κόροιβος και Αστέρας Αμαλιάδας, Σάκης Κάτζος και Ανδρέας Παπαδάκος, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη, αναφέροντας ότι η απόφαση επιβαρύνει οικονομικά τις ερασιτεχνικές ομάδες και απειλεί τη βιωσιμότητά τους.

    Αυξήσεις χωρίς προηγούμενο

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοροίβου, Σάκη Κάτζο, το ποσό που καλείται να καταβάλει πλέον ο σύλλογος ανέρχεται στα 2.600 ευρώ το μήνα από 360 ευρώ, μια αύξηση που αγγίζει το 700%, την οποία χαρακτήρισε “πέρα από κάθε λογική”. Παράλληλα, για τον Αστέρα το νέο μηνιαίο τέλος ανέρχεται σε 2.000 ευρώ. Οι αυξήσεις αυτές θεωρούνται υπέρογκες και υπερβολικές για τα δεδομένα των ερασιτεχνικών σωματείων, τα οποία, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποί τους, πασχίζουν να προωθήσουν τον αθλητισμό χωρίς να αποκομίζουν κέρδη.

    Αιχμές για τη δημοτική αρχή και τη διαχείριση της απόφασης

    Ο Σάκης Κάτζος επισήμανε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν προχώρησε σε ουσιαστική διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία πριν από την ψήφιση της απόφασης. Ανεξαρτήτως των αντιρρήσεων που εξέφρασε ο Κόροιβος, η πρόταση του αντιδημάρχου Γιώργου Κράλλη εγκρίθηκε, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι επιπτώσεις στις δραστηριότητες και την επιβίωση των σωματείων.

    Ο Ανδρέας Παπαδάκος, επικεφαλής της παράταξης “Ήλιδα 36” και του Αστέρα, ζήτησε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, καταγγέλλοντας ότι ο τελευταίος “εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο” με παραπλανητική παρουσίαση των στοιχείων. Όπως ανέφερε, η απόφαση αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία χωρίς την παρουσία σύσσωμης της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας εντύπωση μιας ειλημμένης απόφασης που δεν αντανακλά τις ανάγκες των τοπικών ομάδων.

    “Ταφόπλακα” για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

    Ο α’ πρόεδρος του Αστέρα, Σάκης Κότσιφας, χαρακτήρισε την απόφαση ως “ταφόπλακα” για τα τοπικά αθλητικά σωματεία. Όπως ανέφερε, αντί η δημοτική αρχή να στηρίξει τα σωματεία στον αγώνα τους για την προαγωγή του αθλητισμού, τα υπονομεύει οικονομικά με τις υπερβολικές αυξήσεις τελών. “Αυτές οι χρεώσεις δεν υπάρχουν σε καμία πόλη στην Ελλάδα,” τόνισε χαρακτηριστικά.

    Κάλεσμα για ακύρωση της απόφασης

    Οι εκπρόσωποι των σωματείων ζήτησαν άμεση ανάκληση της απόφασης και ουσιαστική διαβούλευση με τη δημοτική αρχή ώστε να καθοριστούν βιώσιμα τέλη που δεν θα επιβαρύνουν τις ομάδες δυσανάλογα. Όπως σημείωσε ο Σάκης Κάτζος, η επιβολή των νέων τελών, που οδηγεί σε τεράστια αύξηση των εξόδων των σωματείων, θα καταλήξει να μετακυλιστεί στους γονείς των αθλητών, προκαλώντας σοβαρές δυσκολίες για τις οικογένειες των παιδιών.

    Οι εκπρόσωποι του Κοροίβου και του Αστέρα, προειδοποίησαν παράλληλα ότι σε περίπτωση που η απόφαση δεν ανακληθεί, θα βρεθούν αντιμέτωπα με χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάλυση των δραστηριοτήτων τους.

    Πλέον, αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της δημοτικής αρχής, με την τοπική κοινωνία να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη αυτής της κρίσιμης αντιπαράθεσης για το μέλλον του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην περιοχή.

  • Elite League: "Διπλό" για τον Κόροιβο στην Θεσσαλονίκη 62-56 τη ΧΑΝΘ
    Elite League:

    Ο Κόροιβος χρειάστηκε να καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να φύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη με το 62-56 επί της ΧΑΝΘ.

    Το νεανικό σύνολο των γηπεδούχων αποδεικνύεται σκληρό καρύδι, ομάδα με αρχές, αλλά ο Κόροιβος είχε μεγαλύτερο βάθος, περισσότερες λύσεις και με τους Γκλάσπερ και Σωτηρίου να δίνουν πολύτιμες λύσεις, έκανε το 2-0.

    Διαιτητές: Πουρσανίδης-Μαραμής-Ντόγκας (Αργυρού)

    Δεκάλεπτα: 16-11, 26-32, 37-45, 56-62

    ΧΑΝΘ (Μπουσβάρος): Ιτούνας 11, Γκάρντνερ 3, Μαργαριτόπουλος, Τουλούπης 15 (3), Παπαδόπουλος 3, Τσαχτσίρας, Σιδηροηλίας 10, Μαραγκουδάκης 8 (1), Ανδρέου, Σπρίντζιος, Κομνιανίδης 6 (1)

    Κόροιβος Αμαλιάδας (Μιχελάκος): Γκλάσπερ 19 (1), Μάιερς 4, Ζαραϊδώνης 3 (1), Σωτηρίου 16 (1), Παρασκευόπουλος 3, Καλαϊτζάκης 3, Αρνόκουρος 14, Βουλγαρόπουλος, Ευσταθιάδης

  • Elite League: Πρεμιέρα με νίκη για τον Κόροιβο 73-66 το Παπάγου
    Elite League: Πρεμιέρα με νίκη για τον Κόροιβο 73-66 το Παπάγου

    Ο Κόροιβος ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο νέο πρωτάθλημα της Elite League και κέρδισε εντός έδρας την ομάδα του Παπάγου, με 73-66.

    Στο πρώτο δεκάλεπτό πέρασαν αρκετές επιθέσεις μέχρι να πάρουν μπρος και οι δύο ομάδες, όμως ο Κόροιβος "πήρε κεφάλι". Οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν τους "μπλε" που όμως έδειξαν σταθερότητα και σοβαρότητα και στο 4ο δεκάλεπτό "καθάρισαν" το παιχνίδι.

    Οι ξένοι του Κοροίβου Γκλάσπερ και Μάιερς έδειξαν τι μπορουν να κάνουν και όπως και οι Σωτηρίου, Καλαϊτζάκης και Αρνόκουρος που ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων.

    Διαιτητές: Τσώνος-Λιότσιος-Κωνσταντινίδου (Πίγκας)

    Δεκάλεπτα: 16-12, 36-31, 51-51, 73-66

    Κόροιβος Αμαλιάδας (Μιχελάκος): Γκλάσπερ 16 (1), Μάιερς 10 (2), Ζαραϊδώνης 2, Σωτηρίου 14 (1), Παρασκευόπουλος 7 (1), Καλαϊτζάκης 10 (1), Αρνόκουρος 10, Βουλγαρόπουλος, Ευσταθιάδης 4

    Παπάγου (Καρακώστας): Άνταμς 8, Μπιλάλης, Αϊβαζίδης 3 (1), Σταματίου, Τουλιάτος, Ι. Καραμαλέγκος, Σανδραμάνης 12 (2), Μπαλός 21 (1), Η. Καραμαλέγκος 1, Ράις 21 (3)

    1η Αγωνιστική - Τα αποτελέσματα:

    Πρωτέας Βούλας - Βίκος Ιωαννίνων 82-73
    Ηρακλής - Δόξα Λευκάδας (ΑΝΑΒΟΛΗ)
    Νήαρ Ηστ - Μύκονος 78-91
    Ψυχικό - Ελευθερούπολη 85-76
    Πανερυθραϊκός - ΝΕ Μεγαρίδος 84-83 (71-71 κ.αγ)
    Κόροιβος - Παπάγου 73-66
    Trikala Basket - ΧΑΝΘ 84-64
    Ερμής Σχηματαρίου - Έσπερος Λαμίας (6/10)

  • Ο ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή Robert Eugene Glasper Jr.
    Ο ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή Robert Eugene Glasper Jr.
    Ο νέος παίκτης του ΚΟΡΟΙΒΟΥ γεννήθηκε στο Arcansas των Η.Π.Α στις 25 Απριλίου του 1998, έχει ύψος 1.83 και αγωνίζεται ως point guard.Αποφοίτησε το 2022 από το κολλέγιο του Incarnate Word όπου σε 31 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 15.5 πόντους, 2.5 ασσίστ και 3.2 ριμπάουντ.
    Την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πρώτα με τη φανέλα του Αχιλλέας Καϊμακλίου στη Κύπρο όπου σε 11 παιχνίδια σημείωνε 17.2 πόντους, μοίραζε 4.7 ασσίστ και μάζευε 4.8 ριμπάουντ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Κροατία για να αγωνιστεί με τη Zabok όπου σε 10 παιχνίδια είχε 19.2 πόντους, 5.7 ασσίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.6 κλεψίματα.
    Την περσινή αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Ελλάδα στην Elite League για τον Χαρίλαο Τρικούπη Μεσολογγίου, όπου σε 30 παιχνίδια είχε κατά μ.ο 19 πόντους, 5,7 ασσιστ, 4,1 ριμπάουντ, και 1,2 κλεψίματα σε 35,1 λεπτά συμμετοχής.
    Ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ καλωσορίζει τον RJ ξανά στην Ελλάδα, και του εύχεται υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!
    Glasper Koroivos 2
    (Δελτίο Τύπου)
  • Κόροιβος Αμαλιάδας: Ανακοίνωσε τον Αριστοτέλη Ζαραϊδώνη
    Κόροιβος Αμαλιάδας: Ανακοίνωσε τον Αριστοτέλη Ζαραϊδώνη

    Ο ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ ανακοινώνει οτι ο αθλητής Αριστοτέλης Ζαραϊδώνης θα ειναι μέλος του ρόστερ της ομάδας μας για την σεζόν 2024-2025.

    Ο 26χρονος guard (1998) με ύψος 1,98 ξεκίνησε την καριέρα του από την Α.Ε.Σ.Ελ όταν σε ηλικία 16 ετών έπαιξε στο ανδρικό τμήμα στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ.

    Πλούσια η πορεία του στα Εθνικά πρωταθλήματα φορώντας τις φανέλες του ΚΑΟ Μελισσίων, του Σπόρτιγκ, της Ηλιούπολης, του Αμύντα, του Δούκα και του Ηλυσιακού, ενώ τη σεζόν 2020-21 έπαιξε για τη Δάφνη Δαφνίου στο επίπεδο της Elite League. Επόμενη σεζόν (2021-2022) στο Παγκράτι, επίσης στην Elite League και το 2022-2023 αγωνίστηκε στον Α.Ο Τρίτωνα με τον οποίο κέρδισε την άνοδο στην Basket League.

    Η περσινή χρονιά τον βρήκε να αγωνίζεται στα Μέγαρα για λογαριασμό της ΝΕΜ.

    Η οικογένεια του ΚΟΡΟΙΒΟΥ καλωσορίζει τον Αριστοτέλη και του εύχεται υγεία και επιτυχίες με τα χρώματα της ομάδας μας.

    zairadonis2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο