Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 14:00

Bιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Μια ημέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου»

Γράφτηκε από τον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε Ηλείας θα οργανώσει την Πέμπτη 20/06/2019 και ώρα 9:30 – 11:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου (πρώην Δημοτική Αγορά) βιωματικό εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα «Μια ημέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου».

Στο εργαστήριο θα παρουσιαστούν από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιηθήκαν και υλοποιούνται στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ilia-olympia.org

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 19:48

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΦΑ Ηλείας: Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Δράσεις σε Χλεμούτσι - Αρχαία Ολυμπία - Ήλιδα
    ΕΦΑ Ηλείας: Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς - Δράσεις σε Χλεμούτσι - Αρχαία Ολυμπία - Ήλιδα

    Με μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεων, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που για το έτος 2024 έχει τίτλο «Ανιχνεύοντας Διαδρομές, Δίκτυα και Δεσμούς στην Πολιτιστική Κληρονομιά» υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι εξής δράσεις:

    «Έλληνες, Φράγκοι, Βενετοί και Οθωμανοί στο κάστρο Χλεμούτσι»

    Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10.00 π.μ., Κάστρο Χλεμούτσι:
    Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο Κάστρου Χλεμούτσι, η οποία εστιάζει στη συνάντηση Ελλήνων, Φράγκων, Βενετών και Οθωμανών και στον τρόπο που αυτή επηρέασε τόσο τη μορφή του μνημείου όσο και τον τρόπο ζωής σε αυτό. Η περιήγηση προβάλλει τις διαδρομές και τα δίκτυα επαφών ντόπιων και «κατακτητών», αλλά και τους δεσμούς που δημιουργούσε -και ενδεχομένως ακόμη δημιουργεί- η πολιτισμική όσμωση όλων, εύληπτα ορατή στη σημερινή εικόνα του χώρου. Η δράση αφορά σε κοινό ενηλίκων ή μαθητές. Η είσοδος για τους συμμετέχοντες στη δράση είναι ελεύθερη.
    Υπεύθυνος δράσης: Αθανασία Ράλλη.
    Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων (26240 23753). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    «Ολυμπία και Ολυμπιακοί Αγώνες: συνεκτικός κρίκος των ανθρώπων όλης της γης από την αρχαιότητα έως σήμερα»

    Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, Αρχαία Ολυμπία

    Βιωματικό εργαστήριο στην Αρχαία Ολυμπία σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας.
    Υπεύθυνες δράσης: Ερωφίλη- Ίρις Κόλλια, Ρούλα Λεβεντούρη Σταυρούλα Γιαννούλη.

    «Ήλιδα, η πόλη των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας»

    Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 10.00π.μ., Αρχαιολογικός Χώρος Ήλιδας

    Θεματική περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο Ήλιδας που εστιάζει στην παρουσίαση της σχέσης της πρωτεύουσας πόλης του ηλειακού κράτους με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων της αρχαιότητας για διάστημα μεγαλύτερο των χιλίων χρόνων και το αντίκτυπο που αυτή είχε στην ιστορική εξέλιξη και την μορφή της. Η δράση προβάλλει τον τρόπο που οι Αγώνες διαμόρφωναν διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς ανάμεσα στους ανθρώπους του γνωστού τότε κόσμου καθώς αυτοί συνέρρεαν στην πόλη των Αγώνων για να συμμετάσχουν σε αυτούς ως αθλητές, συνοδοί, έμποροι, θεατές ή προσκυνητές μεταβάλλοντάς την σε κοσμοπολίτικο κέντρο και χώρο συνάντησης πολιτισμών. Η δράση αφορά σε κοινό ενηλίκων.
    Υπεύθυνος δράσης: Τώνια Μουρτζίνη.

    Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων (26240 23753). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

    days2

  • ΕΦΑ Ηλείας: Εκλογές Εφορευτικών Επιτροπών
    ΕΦΑ Ηλείας: Εκλογές Εφορευτικών Επιτροπών

    Την επόμενη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας στην Αρχαία Ολυμπία, δημόσια κλήρωση για την
ανάδειξη των δύο τριμελών Εφορευτικών Επιτροπών, μίας για τους μονίμους και
μίας για τους ΙΔΑΧ υπαλλήλους. Οι εφορευτικές επιτροπές θα διευθύνουν στην ΕΦΑ Ηλείας την ψηφοφορία για την εκλογή των εκπροσώπων των υπαλλήλων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΠΟ.

    Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα κληρωθούν από τους εγγεγραμμένους στους
οριστικούς πίνακες Εκλογέων μονίμων και με σχέση ΙΔΑΧ υπαλλήλων, για τη διεξαγωγή
εκλογών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠ.ΠΟ
εξαιρουμένων των υπαλλήλων της ΥΕ . Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που επιθυμούν να παραστούν στην κλήρωση, θα πρέπει να υποδείξουν τους εκπροσώπους τους έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

  • Ηλεία: Θα γυριστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Σαμικό, τις "Θερμοπύλες της Πελοποννήσου"
    Ηλεία: Θα γυριστεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ για το Σαμικό, τις

    Για λογαριασμό του επιστημονικού ιδρύματος Gerda Henkel

    Κινηματογραφικά γυρίσματα των ανασκαφών στη θέση «Κλειδί» στο Κάτω Σαμικό, καθώς και σε πολλά ακόμη σημεία της Ηλείας ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, για τη δημιουργία του ιστορικού-εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ «Thermopylae of the Peloponnese», θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο η εταιρεία παραγωγής Peter Prestel Film Production GmbH & Co KG για λογαριασμό του επιστημονικού ιδρύματος Gerda Henkel της Γερμανίας.

    Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο πλαίσια του πενταετούς ερευνητικού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας. Από το διάστημα 7-15/9 θα γίνουν επίσης κινηματογραφικές και αεροκινηματογραφικές λήψεις στους αρχαιολογικούς χώρους της Ολυμπίας, στην Ακρόπολη του Κ. Σαμικού, στην περιοχή του Καϊάφα, στους αρχαιολογικούς χώρους και θέσεις στο Λέπρεο και τη Μάκιστο, στο πλαίσιο σύνδεσης με την αρχαίο πόλη του Σαμικού.

    Το ντοκιμαντέρ, το οποίο έχει επιστημονικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα θα έχει επτά επεισόδια και θα προβληθεί στην ιστοσελίδα του ιδρύματος Gerda Henkel.

  • Σε διεθνές συνέδριο στο Σικάγο, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ανασκαφών στο αρχαίο Γυμνάσιο Ολυμπίας
    Σε διεθνές συνέδριο στο Σικάγο, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των ανασκαφών στο αρχαίο Γυμνάσιο Ολυμπίας

    Στην ετήσια συνάντηση που διοργανώθηκε τον Ιανουάριο από το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, στο Σικάγο, με θεματική την «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των στόχων της Ατζέντας 2030, για τη βιώσιμη ανάπτυξη» συμμετείχε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας Δρ Ερωφίλη Ίρις Κόλλια, ως μέλος επιστημονικής ομάδας που εκπροσώπησε το Υπουργείο Πολιτισμού.

    Σκοπός της θεματικής ήταν να παρουσιαστούν σημαντικά έργα προστασίας, συντήρησης, αναστήλωσης και διαμόρφωσης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που πραγματοποιούνται από το ΥΠ.ΠΟ, σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτούνται από επιχειρησιακά ευρωπαϊκά προγράμματα και εθνικούς πόρους. Ο βασικός στόχος είναι η διατήρηση των μνημείων ως δημόσιο αγαθό και η προστασία των χαρακτηριστικών αξιών τους, στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης.

    Η Ολυμπία επελέγη να είναι ο ένας από τους τέσσερις εμβληματικούς χώρους του οποίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των έργων προστασίας και ανάδειξης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης στη συνάντηση του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αμερικής 2024. Οι άλλοι τρείς χώροι και μνημεία ήταν κατά σειρά το μνημείο της Επισκοπής Σικίνου, ρωμαϊκό ηρώο του 3ου αι. π.Χ. που μετατράπηκε σε βυζαντινή εκκλησία, οι εργασίες αναστήλωσης και διαμόρφωσης του ρωμαϊκού θεάτρου της Νικόπολης, και οι εργασίες αποκατάστασης και επιστημονικής τεκμηρίωσης στο αρχαϊκό και ρωμαϊκό Τελεστήριο του Ιερού των Καβείρων στη Λήμνο.

    Η ανακοίνωση της Προϊσταμένης της Εφορείας Ηλείας, Δρ Ερωφίλης Κόλια αφορούσε στο αρχαίο Γυμνάσιο της Ολυμπίας. Παρουσιάστηκαν τα πορίσματα της μελέτης των διαστάσεων και της κάτοψης ενός από τα πιο εμβληματικά μνημεία ενός Χώρου του Καταλόγου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης, ενώ έγινε αναφορά στα σημαντικά στοιχεία για την ιστορία της Αρχαίας Ολυμπίας κατά την ύστερη αρχαιότητα, τα οποία ήρθαν στο φως κατά τις ανασκαφικές εργασίες. Το έργο της αποκάλυψης και ανάδειξης του Γυμνασίου που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2023 σε συνδυασμό με και με άλλα έργα ανάδειξης μνημείων που εκτελούνται από το ΥΠ.ΠΟ. στην Ολυμπία, συμβάλλουν στη βελτίωση της αναγνωσιμότητας του Ιερού από το ευρύ κοινό και συγχρόνως επεκτείνουν τα όρια του προσβάσιμου στους επισκέπτες χώρου.

    chicago 2024 1

    Η Υπουργός Πολιτισμού χαιρέτισε τις εργασίες του Συνεδρίου και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Πολιτική μας προτεραιότητα είναι η εξωστρέφεια του ελληνικού πολιτισμού, σε όλες του τις εκφάνσεις. Αποτελεί στρατηγική μας να προβάλλονται στο διεθνές κοινό, συντονισμένα και συστηματικά, τα ολοκληρωμένα έργα προστασίας, συντήρησης, αποκατάστασης, ανάδειξης των σημαντικών αρχαιολογικών χώρων και μνημείων μας…. Φέτος, στο Σικάγο, παράλληλα, με την παρουσίαση των έργων σε τέσσερεις επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, προβλήθηκε ο θεσμός «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ο οποίος έχει ως στόχο του να παρουσιάζεται η σύγχρονη ελληνική πολιτιστική δημιουργία με παραστάσεις που δημιουργούνται για συγκεκριμένους μνημειακούς χώρους…Ευχαριστώ τα στελέχη που εκπροσώπησαν άριστα την Ελλάδα και το ΥΠΠΟ».

    Πηγή: ΕΦΑ Ηλείας

  • 4ο Γυμνάσιο Πύργου: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου
    4ο Γυμνάσιο Πύργου: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου

    Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, οι μαθητές/τριες του 1ου τμήματος της Γ΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Πύργου επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πύργου. Εκεί είδαν και θαύμασαν ποικίλα ευρήματα από τις ανασκαφές αλλά και από τις παραδόσεις με προέλευση από όλο τον νομό Ηλείας και τα οποία παρουσιάζουν την ιστορία του τόπου από τα προϊστορικά έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια.

    Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Πύργου όπου η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κ. Νίκη Κατσιάπη τους παρουσίασε στοιχεία για την ίδρυση και την ιστορία της βιβλιοθήκης στο πέρασμα των χρόνων καθώς επίσης και για τον τρόπο λειτουργίας της. Οι μαθητές/τριες ξεναγήθηκαν στους χώρους της βιβλιοθήκης και αφού χωρίστηκαν σε ομάδες, έπαιξαν συναρπαστικά παιχνίδια γνώσης, έφτιαξαν παζλ φιλαναγνωσίας και ξεφύλλισαν βιβλία από το εφηβικό τμήμα. Ενθουσιάστηκαν με αυτά που είδαν και άκουσαν, αποκόμισαν δυνατές εμπειρίες και διαπίστωσαν ότι οι θησαυροί είναι δίπλα μας, αρκεί να επιδιώξουμε να τους ανακαλύψουμε.

    Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δράσεις πραγματοποιήθηκαν και για τα υπόλοιπα τμήματα της Γ΄ τάξης του σχολείου μας την Πέμπτη 15-2-24 και την Πέμπτη 22-2-24.

    Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γεωργία Μουρούτη, κ. Αλεξάνδρα Ζουμπάκη, κ. Άννα Δακουρά και κ. Ιωάννης Ζαγόρας.

    4o gimn vivlioth mouseio 2

    4o gimn vivlioth mouseio 3

    4o gimn vivlioth mouseio 4

    4o gimn vivlioth mouseio 5

    4o gimn vivlioth mouseio 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Aναστήλωση τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα
    Aναστήλωση τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης του Ναού Επικουρίου Απόλλωνα

    Εντός του πλαισίου της σε εξέλιξη φάσης του έργου αποκατάστασης του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, που έχει τίτλο «Αποκατάσταση βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών ναού Επικούριου Απόλλωνα Βασσών» και εκτελείται απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, πραγματοποιήθηκαν προσφάτως εργασίες αναστήλωσης στο μνημείο τριών λίθων επιστυλίου της βόρειας όψης.

    Πιο συγκεκριμένα, βάσει μελέτης του Υπεύθυνου του έργου, κου Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου, Δρα Πολιτικού Μηχανικού, Προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών της Εφορείας, και της επί σειρά ετών αρχιτέκτονα του έργου, κας Βασιλικής Σαββατιανού, στις αρχές της δεκαετίας του 2010 τεκμηριώθηκε ότι εννέα αρκετά μεγάλα θραύσματα λίθων επιστυλίου που ήταν διάσπαρτα στον αρχαιολογικό χώρο προέρχονται από τρεις, εκ των έξι ελλειπόντων λίθων του βόρειου επιστυλίου. Σε συνέχεια της μελέτης, κατά την τελευταία διετία πραγματοποιήθηκαν εργασίες αποκατάστασης της ακεραιότητας των λίθων αυτών, και πολύ προσφάτως έλαβε χώρα η ανάταξή τους στο μνημείο.

    Μάλιστα σύμφωνα με νεώτερη σχετική μελέτη του κου Κ. Παπαδόπουλου που η οποία εστιάζει στις οικοδομικές περιπέτειες της βόρειας όψης του μνημείου, είναι πλέον γνωστό ότι ένας εκ των εν λόγω τριών λίθων είχε καταρρεύσει περί τον 13ο ή τον 14ο μ.Χ. αιώνα, πιθανώς μαζί με ολίγους άλλους ως συνέπεια ενός ισχυρού σεισμού, ενώ οι άλλοι δύο λίθοι ανετράπησαν το καλοκαίρι του 1812, από τους τότε ανασκαφείς του αρχαίου ναού, για να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο να καταπέσουν κατά τη διάρκεια των εργασιών.

    Συνεπώς, με τις πρόσφατες εργασίες επέστρεψαν στη πρόσοψη του μνημείου τρία σημαντικά αρχιτεκτονικά μέλη του, ύστερα από περίπου επτά αιώνες το ένα και περίπου δύο αιώνες τα άλλα δύο, ανεβάζοντας σε επτά τους επί του μνημείου διατηρούμενους λίθους του βόρειου επιστυλίου. Επίσης, αποκαταστάθηκε η συνέχεια της προαναφερθείσας δομικής ενότητας του μνημείου για πρώτη φορά μετά το 1812.

    Οι εργασίες αναστήλωσης των τριών λίθων επιστυλίου υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη του κου Κ. Παπαδόπουλου, από τους λιθοξόους του έργου αποκατάστασης του μνημείου των Βασσών, επικεφαλής των οποίων ήταν οι Κωνσταντίνος Μικέλης και Χρήστος Λώλος. Για τη διαμόρφωση/λάξευση των αρχιτεκτονικών λεπτομερειών στα συμπληρωματικά τεμάχια των εν λόγω λίθων εργάσθηκαν οι Γεώργιος Γιαννόπουλος και Μιχάλης Μιχαλακόπουλος, ενώ σε συναφείς εργασίες συμμετείχαν οι Γρηγόρης Βηλαράς, Χρήστος Πολύδωρος, Φώτης Λαμπρόπουλος και Ανδρέας Τζανετόπουλος. Την φωτογραφική αποτύπωση των εργασιών (και με χρήση drone) πραγματοποίησαν οι Ειρήνη Κουμπούρα, αρχαιολόγος, και Ευάγγελος Βασιλόπουλος, τοπογράφος.

    Πηγή: ΕΦΑ Ηλείας

    epikour anastil2

    epikour anastil3

    epikour anastil4

    epikour anastil5

  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου: Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πύργου
    2ο Γυμνάσιο Πύργου: Διδακτική επίσκεψη στο Μουσείο Πύργου

    Την Πέμπτη 19-1-2022, στο πλαίσιο του Δικτύου συνεργαζομένων σχολείων με θέμα: ‘’Παραδοσιακή ενδυμασία’’, μαθητές-τριες του Β1 τμήματος συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους: π. Θ. Χαμάλη και Π. Ταγκαρουσιάνου, επισκέφτηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου. Ως γνωστόν, το Μουσείο στεγάζεται σε κτίριο νεοκλασικού ρυθμού, πιθανότατα έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, το οποίο λειτούργησε ως Δημοτική Αγορά της πόλης του Πύργου από τον 19ο ως τις αρχές του 20ου αιώνα.

    Εκεί ξεναγήθηκαν στα εκθέματα και είδαν και τις ενδυμασίες της αρχαίας Ελλάδας, της Βυζαντινής περιόδου και της Τουρκοκρατίας. Ειδικότερα, μετά από μια σύντομη, αλλά εξαιρετικά ωφέλιμη και περιεκτική ξενάγηση στη δεξιά πτέρυγα του Μουσείου, που εκτίθενται τα ευρήματα των προϊστορικών και των ιστορικών χρόνων και αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας κατά τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους, εστίασαν την επίσκεψή τους στην αριστερή και στην κεντρική πτέρυγα του μουσείου, όπου εκτίθενται αντικείμενα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής εποχής.

    2gimn mouseio pirgou 2

    Οι μαθητές –τριες, με προσοχή και ησυχία, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή και μέσω ψηφιακής διάδραση, να αισθητοποιήσουν την καθημερινή ζωή του ανθρώπου της Ηλείας, κατά την βυζαντινή περίοδο, μέσα από αξιόλογα εκθέματα που αφορούσαν το επάγγελμα, την ενδυμασία, τον καλλωπισμό, την οικονομική ζωή και φυσικά τη θρησκεία και τις θρησκευτικές συνήθειες. Στο τέλος της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές-τριες συμπλήρωσαν επιτυχώς και φύλλο εργασίας.

    Το 2ο Γυμνάσιο Πύργου θερμά ευχαριστεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, για τη θερμή υποδοχή τους και την παροχή κάθε διευκόλυνσης στην επίσκεψή τους.

    2gimn mouseio pirgou 3

    (Δελτό Τύπου)

  • Παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου στην Υπουργό Πολιτισμού για ενίσχυση με προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου
    Παρέμβαση του Δημάρχου Πύργου στην Υπουργό Πολιτισμού για ενίσχυση με προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου

    Παρέμβαση στην υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την αναγκαία ενίσχυση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου με πρόσθετο μόνιμο και εποχικό προσωπικό, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες λειτουργικές ανάγκες του, έκανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

    Υπενθυμίζει πως το Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου που στεγάζεται σε κτίριο νεοκλασικού ρυθμού, έργο του μεγάλου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ και το οποίο λειτούργησε ως Δημοτική Αγορά της πόλης από τον 19ο ως τις αρχές του 20ου αιώνα, στη μεγάλη έκθεση του περιλαμβάνει 1.120 αντικείμενα από όλο το Νομό που αφηγούνται την ιστορία της Ηλείας από τα προϊστορικά έως και τα μεταβυζαντινά χρόνια.

    anton mouseio pirg

    Στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα να το επισκέπτονται καθημερινά και να περιηγούνται στο εσωτερικό του εκατοντάδες επισκέπτες – τουρίστες.

    Επίσης ο κ. Αντωνακόπουλος επισημαίνει το δεδομένο, τεράστιο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής στον τομέα του Πολιτισμού και προτρέπει στην άμεση υλοποίηση ενίσχυσης του Μουσείου, τόσο με μόνιμο όσο και με εποχικό προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί καθοριστικά αυτός ο «φάρος» πολιτισμού της πόλης. Που δίνοντας σε κάθε περίπτωση πολύ μεγάλο και διαρκές έναυσμα επισκεψιμότητας σε Έλληνες και ξένους τουρίστες, να μπορούν να θαυμάσουν απρόσκοπτα ένα καταπληκτικό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα με έναν εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο που αποτελεί πραγματικό κόσμημα.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ