Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 16:09

Europa League: Καλή κλήρωση για όλες τις ελληνικές ομάδες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η κλήρωση του Europa League μας χαμογέλασε μιας και η ΑΕΚ έπεσε στο ζευγάρι Χόνβεντ-Κραϊόβα, ο Αρης μπορεί να ονειρεύεται με Μόλντε-Τσουκαρίτσκι και ο Ολυμπιακός (αν αποκλειστεί από την Πλζεν) θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ - Με το νικητή του ζευγαριού Λέγκια-Κουόπιο ο Ατρόμητος

Τα... μαντάτα από την κλήρωση του Europa League στη Νιόν της Ελβετίας ήταν θετικά! Κι αυτό γιατί η ΑΕΚ είναι μεγάλο φαβορί για να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού (εάν αποκλειστεί από τη Βικτόρια Πλζεν) είναι βατός και ο Αρης μπορεί να ονειρεύεται και για κάτι παραπάνω. Πιο δύσκολος ο αντίπαλος ο Ατρόμητος αλλά σίγουρα όχι απαγορευτικός.

Η ΑΕΚ λοιπόν θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χόνβεντ-Κραϊόβα. Το πρώτο είναι προγραμματισμένο για εκτός έδρας (8 Αυγούστου) και η ρεβάνς στο «κεκλεισμένων των θυρών» ΟΑΚΑ (15 Αυγούστου).
Ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Μόλντε-Τσουκαρίτσκι (από την Σερβία), πάντα με την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει από την ΑΕ Λεμεσού. Και ο Αρης το πρώτο του ματς θα το δώσει εκτός έδρας (8 Αυγούστου) και η ρεβάνς θα γίνει στην Θεσσαλονίκη (15 Αυγούστου).

Ο Ατρόμητος θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Λέγκια Βαρσωβίας-Κουόπιο, φυσικά εάν περάσει τη Ντουνάισκα. Κι εδώ το πρώτο ματς είναι εκτός έδρας (8 Αυγούστου) και η ρεβάνς στο Περιστέρι (15 Αυγούστου).
Τέλος, ο Ολυμπιακός εάν αποκλειστεί από την Βικτόρια Πλζεν θα παίξει με την Αντβέρπ. Πρώτο ματς στο Βέλγιο (8 Αυγούστου) και η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκης» (15 Αυγούστου).
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 20:43

Σχετικά Άρθρα

  • ΑΕΚ: Καλύτερο γκολ των ομίλων του Europa League η κεφαλιά του Σιντιμπέ με την Μπράιτον (video)
    ΑΕΚ: Καλύτερο γκολ των ομίλων του Europa League η κεφαλιά του Σιντιμπέ με την Μπράιτον (video)

    Το Europa League γνωστοποίησε πως το γκολ του Σιντιμπέ κόντρα στην Μπράιτον αναδείχθηκε ως το καλύτερο της φάσης των ομίλων.

    Η κεφαλιά-οβίδα του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με την οποία εκείνος άνοιξε το σκορ στο «Amex stadium» κόντρα στην Μπράιτον για την ΑΕΚ αναδείχθηκε ως το καλύτερο γκολ της φάσης των ομίλων του Europa League.

    Η UEFA ανέβασε το βίντεο με το γκολ στα social media του Europa League με την λεζάντα: «Το γκολ που επιλέξατε ως το καλύτερο για την φάση των ομίλων του Europa League είναι...». Να σημειωθεί πως το κοινό ήταν εκείνο που ψήφισε για να βγει το καλύτερο γκολ των ομίλων κι αυτό από μόνο του δίνει ένα ιδιαίτερο χρώμα στο βραβείο του Σιντιμπέ.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KLODIAN LATO/ EUROKINISSI

  • Eurostat: Πτώση στο 9,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Άνοδος στην Ευρωζώνη
    Eurostat: Πτώση στο 9,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο - Άνοδος στην Ευρωζώνη

    Τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή της Eurostat εμφανίζονται μειωμένα συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα

    Στο 9,8% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο με πτώση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ για την Ευρωζώνη η τιμή του πληθωρισμού σημείωσε νέα άνοδο στο 10,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

    Πιο αναλυτικά, όσον αφορά στην Ελλάδα τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή της Eurostat εμφανίζονται μειωμένα συγκριτικά με ένα μήνα νωρίτερα, όταν ο ο πληθωρισμός στην χώρα μας είχε διαμορφωθεί στο 12,1%, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

    Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη σκαρφάλωσε για πρώτη φορά πάνω πάνω από το 10% και έφτασε στο 10,7% καταγράφοντας ρεκόρ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ο ρυθμός ανάπτυξης το τρίτο τρίμηνο του 2022, εκτιμάται ότι αυξήθηκε 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

    Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

    Πιο αναλυτικά, η ενέργεια είναι αυτή που σημειώνει τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο στο 41,9% σε σύγκριση με το 40,7% τον Σεπτέμβριο, ακολουθούν τα τρόφιμα, ποτά και καπνικά προϊόντα με αύξηση 13,1% έναντι 11,8% του Σεπτεμβρίου.

    Τα βιομηχανικά μη ενεργειακά αγαθά σημειώνουν αύξηση 6% έναντι 5,5% τον προηγούμενο μήνα και οι υπηρεσίες 4,4% έναντι 4,3% τον Σεπτέμβριο.
    Ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο
    Πηγή: Cnn.gr
  • Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Αραμπί στην ενδεκάδα, κυνηγά το 18ο ερυθρόλευκο τέρμα του στην Ευρώπη
    Ολυμπιακός: Η επιστροφή του Αραμπί στην ενδεκάδα, κυνηγά το 18ο ερυθρόλευκο τέρμα του στην Ευρώπη

    Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ετοιμάζεται να αγωνιστεί για πρώτη φορά βασικός στο εφετινό Europa League, με τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού στα ευρωπαϊκά Κύπελλα να ψάχνει κόντρα στην Φράιμπουργκ το 18ο γκολ σε ένα κομβικό βαθμολογικά παιχνίδι.

    Η σεζόν ξεκίνησε με μία συνθήκη πρωτόγνωρη για την ποιότητα, την εμπειρία και την εκτελεστική δεινότητα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός σέντερ φορ ήταν αναπληρωματικός στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Μακάμπι Χάιφα για τα προκριματικά του Champions League, καθώς ο Μαρτίνς είχε επιλέξει βασικό στράικερ τον Τικίνιο.

    Όπως βασικός ήταν ο Βραζιλιάνος και στο πρώτο ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβα με τον Κορμπεράν στον ερυθρόλευκο πάγκο. Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός είχε προτιμήσει τον Ουί Τζο Χουάνγκ για την αρχική ενδεκάδα των αγώνων με την Ναντ και την Φράιμπουργκ στη φάση των ομίλων του Europa League.

    Ο Αραμπί αγωνίστηκε ως αλλαγή στα δύο από τα τέσσερα παιχνίδια του ομίλου (ήταν τραυματίας στα δύο ματς με την Καραμπάγκ), αλλά τώρα είναι έτοιμος να παίξει βασικός κόντρα στην Φράιμπουργκ στη Γερμανία το βράδυ της Πέμπτης (27/10, 22:00, COSMOTE SPORT 2, LIVE SPORT24).

    Ο έμπειρος Αφρικανός επιθετικός φάνηκε να πατάει καλύτερα στα 40 λεπτά που αγωνίστηκε ως αλλαγή απέναντι στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο έχοντας αφήσει πίσω του τον τραυματισμό του.

    Πλέον, ο Μαροκινός σέντερ φορ θέλει εναντίον της Φράιμπουργκ να επαναλάβει ό,τι την περασμένη σεζόν επί γερμανικού εδάφους κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, δηλαδή να σκοράρει, βοηθώντας τους ερυθρόλευκους να φτάσουν αυτή τη φορά στο θετικό αποτέλεσμα.

    Ψάχνει το ένατο γκολ εκτός συνόρων με τον Ολυμπιακό

    Ο Αραμπί είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η πειραϊκή ομάδα τον έχει ανάγκη τούτη την ώρα, καθώς ο Μπακαμπού είναι εκτός λίστας και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ταλαιπωρείται από γαστρεντερίτιδα και θα μείνει στην Αθήνα και ο Ουί Τζο Χουάνγκ δεν έχει πείσει μέχρι σήμερα με την απόδοσή του.

    Ο Αφρικανός επιθετικός μετράει 17 γκολ σε 44 αγώνες με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και θα ψάχνει το 18ο τέρμα του στο παιχνίδι εναντίον της Φράιμπουργκ. Ο έμπειρος φορ έχει πετύχει επτά γκολ στο Champions League (εναντίον των Μπάγερν, Τότεναμ, Ερυθρού Αστέρα, Κράσνονταρ 2, Λουντογκόρετς και Ομόνοια) και δέκα τέρματα στο Europa League (Άρσεναλ 3, Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2, Σλόβαν Μπρατισλάβα 2, Γουλβς, Αϊντχόφεν, Αντβέρπ).

    Τα 8 από τα 17 τέρματα, δηλαδή τα μισά, ο Αραμπί τα έχει πετύχει εκτός έδρας, κόντρα στις Άρσεναλ (2), Τότεναμ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Κράσνονταρ (2), Λουντογκόρετς και Σλόβαν Μπρατισλάβας.

    Τώρα, θα επιδιώξει να πανηγυρίσει το ένατο γκολ του εκτός συνόρων, κάτι το οποίο χρειάζεται ο Ολυμπιακός στη δύσκολη αποστολή που έχει στη Γερμανία. Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής μετράει 166 συμμετοχές, 80 γκολ και 20 ασίστ με τη φανέλα των ερυθρόλευκων σε όλες τις διοργανώσεις.

    Πηγή: Sport24.gr

  • Ολυμπιακός - Καραμπάγκ 0-3: Καθίζηση των ερυθρόλευκων, παραμένουν χωρίς βαθμό στον όμιλο
    Ολυμπιακός - Καραμπάγκ 0-3: Καθίζηση των ερυθρόλευκων, παραμένουν χωρίς βαθμό στον όμιλο

    Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 3-0 από την Κάραμπαγκ για την 3η αγωνιστική και συνεχίζει στον όμιλο του Europa League με μηδέν βαθμούς. Ο Οβούζου άνοιξε το σκορ στο 68', ο Βέσοβιτς έκανε το 2-0 στο 82' και ο Σεϊντάεφ διαμόρφωσε στο 86' το αποτέλεσμα.

    Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Καραμπάγκ για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League σε μία ακόμη μία άσχημη ευρωπαϊκή βραδιά. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν 3-0 από τους Αζέρους, οι οποίοι σκόραραν τρία γκολ στο δεύτερο μέρος. Το σκορ άνοιξε ο Οβούζου στο 68', ενώ ο Βέσοβιτς διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 82'. Στο 86' ο Σεϊντάεφ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

    Έτσι, οι Πειραιώτες παραμένουν στους μηδέν βαθμούς και με τρεις αγωνιστικές να απομένουν οι πρώτες δύο θέσεις φαντάζουν πάρα πάρα πολύ δύσκολες. Πλέον, ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Conference League.

    Την επόμενη αγωνιστική σε μία εβδομάδα από τώρα (13/10, 19:45) οι ερυθρόλευκοι φιλοξενούνται από την Καραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν για την 4η αγωνιστική.

    Το πρώτο μέρος είχε αρκετή ένταση και ρυθμό, όμως καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να πάρει προβάδισμα. Οι ερυθρόλευκοι οι οποίοι ξεκίνησαν το ματς με 3-5-2 καρδιοχτύπησαν στο 6ο λεπτό. Ο Ζουμπίρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Αντράντε ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης.

    Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 12' με μία εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον τερματοφύλακα της Καραμπάγκ να αποκρούει εντυπωσιακά. Σε αυτό το σημείο οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την πίεσή τους και είχαν αρκετές τελικές. Ωστόσο, η Καραμπάγκ ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις.

    Στο 23' ο Ογούσου πλάσαρε από καλή θέση, όμως ο Εμβιλά ήταν σωτήριος με την επέμβασή του πριν η μπάλα περάσει την γραμμή. Η Καραμπάγκ πήρε την κατοχή, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχισε να γίνεται απειλητικός. Στο 36' είχε πολύ καλή στιγμή με τον Σισέ.

    Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος με τη διάθεση να πιέσει και είχε καλή στιγμή με σουτ του Ροντρίγκες στο 49ο λεπτό. Γι' αυτόν τον λόγο ο Μίτσελ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μαρσέλο, που έκανε ντεμπούτο, αλλά και τον Μασούρα, ο οποίος βρήκε και δίχτυα, αλλά ήταν εκτεθειμένος.

    Ωστόσο, γρήγορα η Καραμπάγκ αύξησε την πίεσή της και άλλαξε τη ροή του αγώνα. Στο 68' κατόρθωσε να πάρει και το προβάδισμα στο σκορ. Ο Οβούσου μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του, όμως μετά από εξέταση στο VAR, ο διαιτητής έδειξε σέντρα.

    Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να απαντήσει γρήγορα, ο Μασούρας έκανε την σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της Καραμπάγκ στο 73ο λεπτό.

    Στο 82ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι "κλείδωσαν" το τρίποντο. Ο Σισέ έκανε μεγάλο λάθος, έχασε την μπάλα, με την Καραμπάγκ να τρέχει στην αντεπίθεση. Ο Βέσοβιτς πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Τζολάκη και πλάσαρε για το 2-0.

    Η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν δεν σταμάτησε εκεί. Ο Σεϊντάεφ έκανε το σουτ από τα δεξιά στο 86ο λεπτό, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην εστία του Τζολάκη για το 3-0, το οποίο και έμεινε έως το φινάλε.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρσάλικο, Σισέ (83' Βαλμπουενά), Άβιλα, Ρέαμπτσουκ, Μπουχαλάκης (60' Μαρσέλο), Κούντε (74' Ίνμπομ Χουάνγκ), Εμβιλά, Ροντρίγκες (60' Μασούρας), Μπιέλ, Ουί Τζο Χουάνγκ (74' Αμπουμπακάρ Καμαρά)

    ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Μαγκομενταλίγεβ, Βέσοβιτς (90+1' Χουσεΐνοφ), Μουσταφαζάντε, Χουσεΐνοφ, Γιαφαργκουλίγεβ, Γκαράγιεβ, Αλμέιντα (65' Ρομαό), Κάντι, Αντράντε (65' Σεϊντάεφ), Ζούμπιρ, Οβούσου (90+1' Οζόμποβιτς)

    Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:

    • Φράιμπουργκ - Ναντ 2-0 (48' Κίρεχ, 72' Γκρίφο)
    • Ολυμπιακός - Καραμπάγκ 0-3 (68' Οβούζου, 82' Βέσοβιτς, 86' Σεϊντάεφ)

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

  • Κριστιάνο Ρονάλντο: «Έτοιμος να ξεκινήσει» στα περισσότερα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ, λέει ο Τεν Χαγκ
    Κριστιάνο Ρονάλντο: «Έτοιμος να ξεκινήσει» στα περισσότερα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ, λέει ο Τεν Χαγκ
    Ο Έρικ Τεν Χαγκ ενόψει της πρεμιέρας της ομάδας του στο Europa League, δήλωσε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι «έτοιμος να ξεκινήσει» στα περισσότερα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ αυτή τη σεζόν.
    Μετά από ένα μεταγραφικό σίριαλ ημερών, ο Κριστιάνο Ρονάλντο όχι μόνο έμεινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά βρέθηκε να καταλαμβάνει και θέση στον... πάγκο στην αρχή της νέας σεζόν.

    Ωστόσο, ο προπονητής των «κόκκινων διαβόλων» Έρικ Τεν Χαγκ, πιστεύει ότι ο επιθετικός είναι πλέον σε πλήρη φόρμα και έτοιμος να ξεκινήσει τακτικά για την ομάδα. Μιλώντας ενόψει της έναρξης της φάσης των ομίλων του Europa League εναντίον της Ρεάλ Σοσιεδάδ (08/09, 22:00), ο Ολλανδός είπε: «Ο Ρονάλντο ξεκίνησε εναντίον της Μπρέντφορντ, ωστόσο όχι από τότε, αλλά είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Φυσικά μπορεί να ξεκινήσει στα περισσότερα παιχνίδια».

    Ο Πορτογάλος ετοιμάζεται να αγωνιστεί στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, με τον προπονητή του πάντως να θέτει ως στόχο την κατάκτηση το τροπαίου. «Πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε τουρνουά, οπότε τα παίρνουμε όλα σοβαρά». Ο CR7 έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο Γιουρόπα Λιγκ, κάνοντας δύο εμφανίσεις για τη Σπόρτινγκ τη σεζόν 2002/03.

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Καρεμπέ: «Στον Ολυμπιακό θέλουμε να κατακτήσουμε το Europa League»
    Καρεμπέ: «Στον Ολυμπιακό θέλουμε να κατακτήσουμε το Europa League»

    Ο Κριστιάν Καρεμπέ επανέλαβε το μεγάλο του όνειρο με τον Ολυμπιακό και μίλησε για την επιστροφή του στην πόλη της Ναντ ως αντίπαλος

    Στη Γαλλία με τη Ναντ ξεκινά τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League αύριο (8/9) ο Ολυμπιακός και εύλογα η παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ αποτελεί σημείο αναφοράς.

    Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με τους «τρικολόρ, ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του από τα «καναρίνια» όπου ήταν από το 1990 μέχρι το 1995, όταν μετακόμισε στην Ιταλία και τη Σαμπντόρια.

    Πλέον ο 52χρονος είναι ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» και θα βρεθεί ως αντίπαλος στο Στάδιο ντε λα Μπουζουάρ.

    «H Ναντ μου έδωσε τα πάντα. Είναι μια από τις εκπλήξεις που μπορεί να σου επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο. Σου κλείνει το μάτι η μοίρα», σχολίασε αρχικά στο AFP (γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων) και μετά μίλησε για τον Αντουάν Κομπουαρέ, με τον οποίο συνυπήρξε τότε στο club και ο 58χρονος επέστρεψε το 2021 στη Ναντ.

    «Είναι αυτός που με καλωσόρισε, μου έδωσε συμβουλές, που με έκανε να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά. Ηταν ο δάσκαλός μου».

    Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό ανέφερε πως «στόχος μου ήταν να φέρω σταθερότητα στον σύλλογο, ένα όραμα που μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο, μία οικονομική σταθερότητα, αλλά και στο αθλητικό κομμάτι. Η επιτυχία είναι 100% και πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι. Είμαστε το παράδειγμα στην Ελλάδα που θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλους συλλόγους ώστε να έχουν τα ίδια στάνταρ και να ανέβουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οταν βλέπεις το πρωτάθλημα, τους ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν, τους διεθνείς…Η Ελλάδα πήρε το Euro το 2004, οπότε κάτι υπάρχει εδώ».

    Μετά ρωτήθηκε και για το ματς. «Ερχόμαστε για να νικήσουμε. Για εμένα θα είναι δύσκολα. Είμαι όμως εδώ με την ομάδα μου τον Ολυμπιακό και ερχόμαστε να νικήσουμε και να παλέψουμε για την πρόκριση».

    Ο Καρεμπέ επανέλαβε και το μεγάλο του όνειρο στο λιμάνι. «Πάντα βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Θέλουμε να πάμε στον τελικό του Europa League και γιατί όχι να το κατακτήσουμε, αυτό είναι ξεκάθαρο», ενώ τοποθετήθηκε και στην οικονομική κρίση.

    «Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση φρέναρε αυτήν τη δυναμική. Είναι δύσκολο να επαναφέρεις τα πάντα στο επίπεδό τους, αλλά σιγά σιγά παίρνουμε ανάσα».

    Παράλληλα ήταν λογικό που του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για την έλευση του Μαρσέλο. «Κανείς δεν το πίστευε. Είναι μαγικό…», ήταν τα λόγια του..

    Πηγή: Protothema.gr

  • Europa League: Τα όπλα και οι αδυναμίες της Αταλάντα που βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού
    Europa League: Τα όπλα και οι αδυναμίες της Αταλάντα που βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού

    Η ιταλική ομάδα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play offs του Europa League, είναι φύσει επιθετική και ιδιαίτερα επικίνδυνη, ωστόσο αμυντικά η εικόνα της δεν είναι το ίδιο καλή - Παρόλα αυτά είναι ένας ισχυρός αντίπαλος

    Ο Ολυμπιακός θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Αταλάντα καθώς οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά μαζί στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργάνωσεων.

    Η Αταλάντα έχει θέση Νο25 στο ranking της UEFA. Βρίσκεται στη φάση αυτή του Europa έχοντας περάσει ως τρίτη. Την περασμένη σεζόν έφτασε στη φάση των «16» με τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League.

    To 2020 είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του ίδιου θεσμού από την Παρί. Η κορυφαία της ευρωπαϊκή πορεία έγινε το 1990-1991 όταν είχε βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA / Europa League.

    Στη φάση των ομίλων του Champions League σημείωσε 12 γκολ και δέχθηκε 13, έχοντας 3 ισοπαλίες, 1 νίκη και 2 ήττες και παίζοντας το σχήμα 3-4-2-1.

    Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο, είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από Μίλαν και Νάπολι και φέτος έχει χάσει μόλις σε δύο ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα (από Φιορεντίνα και Μίλαν). Από τις 17/10 είναι αήττητη στη Serie A μην έχοντας ήττα σε δέκα σερί ματς (8 νίκες και 2 ισοπαλίες).

    Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι η ομάδα από το Μπέργκαμο έχει σκοράρει 37 γκολ και έχει δεχτεί 20. Γενικά είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη πρόοδο εντός και εκτός ιταλικών συνόρων τα τελευταία χρόνια.

    Το προσωνύμιο της Αταλάντα έχει το προσωνύμιο La Dea (Θεά) και υπάρχει η σύνδεσή της με την ελληνική μυθολογία και τον μύθο της Αταλάντης.

    Ο προπονητής
    Στον πάγκο της Αταλάντα τα τελευταία χρόνια είναι ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Στα 63 του χρόνια με το προσφιλές του σύστημα 3-4-2-1. Στην Αταλάντα ο Ιταλός τεχνικός έχει 262 αγώνες στην καριέρα του με 139 νίκες, 65 νίκες και 58 ήττες.

    Το αστέρι
    Ο 30χρονος Ντουβάν Ζαπάτα στα 30 του χρόνια είναι ένα μεγάλο... όπλο της Αταλάντα. Ο διεθνής Κολομβιανός φορ έχει φέτος 20 αγώνες με 12 γκολ και 7 ασίστ. Συνολικά στην Αταλάντα έχει καταγράψει 150 αγώνες με 78 γκολ και 38 ασίστ.

    Στο ρόστερ της η Αταλάντα έχει τους εξής παίκτες για την Ευρώπη:

    Τερματοφύλακες: Χουάν Μούσι, Φραντσέσκο Ρόσι και Μάρκο Σπορτιέλο

    Αμυντικοί: Ραφαέλ Τολόι, Γιόακιμ Μάλε, Χοσέ Λουίς Παλομίνο, Ρόμπιν Γκόζενς, Τζιουζέπε Πετσέλα, Μπεράτ Τζιμσίτι, Μερίχ Ντεμιράλ, Χανς Χάτεμπουρ, Τζιόρτζιο Σκαλβίνι, Ματέο Λοβάτο και Ντάβιντε Τζαπακόστα

    Μέσοι: Τεν Κόπμαϊνερς, Ρέμο Φρόιλερ, Μάρτεν ντε Ρον, Ρουσλάν Μαλινόβσκι, Ματέο Πεσίνα, Γιόσιπ Ίλιτσιτς και Μάριο Πάσαλιτς

    Επιθετικοί: Λουίς Μουριέλ, Αλεκσέι Μιράντσουκ, Ντουβάν Ζαπάτα και Ρομπέρτο Πίκολι
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κληρώνει… θηρίο για τον Ολυμπιακό
    Κληρώνει… θηρίο για τον Ολυμπιακό

    Τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσει στη φάση των «32» του Europa League μαθαίνει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα επιπέδου Champions League σε αυτό το στάδιο.

    Σύμφωνοι, τα έσοδα του Europa League δεν συγκρίνονται με αυτά του Champions League και ο καλοκαιρινός αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς στοίχισε στον Ολυμπιακό. Ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» μετακομίζοντας στο Europa League και φτάνοντας ήδη στα νοκ άουτ έχουν εξασφαλίσει διόλου ευκαταφρόνητα μπόνους.

    Μόνο με τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων οι Πειραιώτες είχαν εξασφαλίσει εξ αρχής 3.630.000 ευρώ, αλλά και επιπλέον 3.564.000 ευρώ με βάση το δεκαετές ranking του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Παράλληλα, οι τρεις νίκες τους στο γκρουπ (καθεμία απέφερε πριμ 630.000 ευρώ) μεταφράζονται σε 1.890.000 ευρώ, ενώ τερματίζοντας δεύτερος στο γκρουπ εισέπραξε επιπλέον 550.000 ευρώ (θα εισέπραττε 1.100.000 ευρώ αν ήταν πρώτος). Η ΠΑΕ υπολογίζεται πως θα βάλει στα ταμεία της και άλλα 1,5 εκατ. ευρώ από το market pool (το ποσό δεν έχει ακόμη φιξαριστεί).

    Η συμμετοχή στην πρώτη φάση των νοκ άουτ συνεπάγεται 500.000 ευρώ και στους «16» αποφέρει 1,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα στα προημιτελικά 1,8 και στα ημιτελικά 2,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο νικητής του τελικού προβλέπεται να εισπράξει 8,6 και ο ηττημένος 4,6 εκατ. ευρώ.

    Ουσιαστικά, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένα ήδη 11,634 εκατ. ευρώ από το Europa League, χωρίς να υπολογίζονται τα έσοδα από εισιτήρια, χορηγούς κλπ., ενώ υπάρχει προοπτική να αυξήσει πολύ ακόμη τα έσοδά του. Πέρσι (2020/21) από τη συμμετοχή του στο Champions League είχε βάλει στα ταμεία του 33,909 εκατ. ευρώ καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε από τη σεζόν 2015/16, όταν είχε εισπράξει 32,958 εκατ. ευρώ.

    Πηγή: Sport-fm.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi/ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch