Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 18:22

Αλέφαντος: Τα συλλυπητήρια των ελληνικών ομάδων

Γράφτηκε από

Τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου στέλνουν όλες οι ομάδες της Ελλάδας μία προς μία με ανακοινώσεις τους

Ο θάνατος του Νίκου Αλέφαντου έχει... βυθίσει στο πένθος όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό φαίνεται κι από τις ανακοινώσεις ομάδων που είτε είχε εργαστεί ο 81χρονος, είτε όχι. Όλοι θέλουν να του πουν ένα τελευταίο... αντίο, αλλά και να δώσουν τα συλλυπητήριά τους.

ΟΦΗ: «Νίκος Αλέφαντος 1939 - 2020
Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν προπονητής του ΟΦΗ από τον Οκτώβριο του 1976 ως το Νοέμβριο του 1977, αλλά και στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος 1981/82. Υπό την καθοδήγησή του, η ομάδα μας τερμάτισε στην 6η θέση της σεζόν 1976/77 και αναδείχθηκε ως η κορυφαία επαρχιακή ομάδα της χώρας. "Καλό ταξίδι", κόουτς!».


ΠΑΣ Γιάννινα: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου που έφυγε από τη ζωή. Καλό ταξίδι Coach, άφησες το στίγμα σου και υπήρξες εμβληματική μορφή στο Ελληνικό ποδόσφαιρο».

Pas

Δόξα Δράμας: «Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του για τον θάνατο του αείμνηστου προπονητή, Νίκου Αλέφαντου, που «έφυγε» από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 81 ετών, από καρδιακή προσβολή.

Ο Νίκος Αλέφαντος έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας το στίγμα του στους πάγκους αρκετών ομάδων από το μακρινό 1969 ως το 2004, ενώ δούλεψε στους «Μαυραετούς» στην Α΄ Εθνική σε δυο θητείες, το 1982-1983 και το 1989-1990 (συνολικά με 35 παρουσίες ). «Κυρ-Νίκο», καλό ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων και καλό παράδεισο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει».

Ηρακλής: «Ο Γ.Σ Ηρακλής εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου (παλιού προπονητή του συλλόγου μας), που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Καλό ταξίδι Κόουτς».


Ατρόμητος: «Η ΠΑΕ Ατρόμητος θα ήθελε να εκφράσει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Αλέφαντου που σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή.

Ο Νίκος Αλέφαντος ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του Ελληνικού ποδοσφαίρου αφού υπήρξε προπονητής 28 ομάδων στην καριέρα του και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής».

Super League: «Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει βαθιά θλίψη και απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Αλέφαντου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο Νίκος Αλέφαντος, ως ποδοφαιριστής και ως προπονητής, έχει γράψει τη δική του ιστορία και για δεκαετίες υπηρέτησε πιστά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας το στίγμα του».

Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 21:02

Σχετικά Άρθρα

  • Το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Αλέφαντο
    Το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Αλέφαντο

    Το τελευταίο «αντίο» στο Νίκο Αλέφαντο λένε σήμερα συγγενείς, φίλοι αλλά και όλος ο αθλητικός κόσμος της Ελλάδας στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

    Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 13:00 το μεσημέρι.

    alefantos laiko proskunima2

    Η σορός του βρίσκεται στο Α' Νεκροταφείο από τις 11:00 για λαϊκό προσκύνημα.

    alefantos laiko proskunima3

    alefantos laiko proskunima4

    Ο παλαίμαχος προπονητής έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 81 ετών. Το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

  • Νίκος Αλέφαντος: Σήμερα η κηδεία του και το λαϊκό προσκύνημα
    Νίκος Αλέφαντος: Σήμερα η κηδεία του και το λαϊκό προσκύνημα

    Σήμερα λένε το τελευταίο «αντίο» στον Νίκο Αλέφαντο συγγενείς, φίλοι και γνωστοί.

    Συγκεκριμένα, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο, στις 13:00 το μεσημέρι.

    Η σορός του θα βρίσκεται εκεί από τις 11:00, προκειμένου να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Ο παλαίμαχος προπονητής έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 81 ετών. Το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα υγείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο θάνατός του επήλθε από καρδιακή προσβολή.

    Υπήρξε μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έγραψε τη δική του διαδρομή στα γήπεδα.

    Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια, όπου διέμενε έως σήμερα. Αγωνιζόταν στη θέση του μεσοκυνηγού και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία από τον Αστέρα Εξαρχείων στη συνοικία του.

    Στη συνέχεια μετακινήθηκε στις ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακό Πειραιώς (μετέχοντας σε έναν αγώνα πρωταθλήματος), Ατρόμητο Πειραιώς (Καμινίων), Ολυμπιακός Χαλκίδας (για τον οποίο σημείωσε τέρμα σε βάρος του αντίστοιχου του Πειραιά, όταν το 1963 επέστρεψε ως αντίπαλος στο Καραϊσκάκης), Παναιγιάλειο, Πανελευσινιακό και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 τερμάτισε την καριέρα του.

    Η καριέρα του ως προπονητής

    Ο Νίκος Αλέφαντος από τα 30 του αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο και να ασχοληθεί με την προπονητική. Το 1969 ανέλαβε την ομάδα της γειτονιάς του, τον Αστέρα Εξαρχείων, δουλεύοντας σε πάρα πολλές ομάδες στην καριέρα του. Μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός τον οποίο ανέλαβε τρεις φορές (1983, 1994 και 2004) χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο.

    Μεταξύ άλλων δούλεψε σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Λάρισα, Πανιώνιο, Εθνικό, ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλων Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα. Για να εξελιχθεί προπονητικά, ο Αλέφαντος κατά καιρούς έκανε ταξίδια και παρακολουθούσε από κοντά το πώς δούλευαν μεγάλοι προπονητές όπως οι Χάπελ, Παρέιρα, Μπέραζοτ, Πέισλι, Αρίγκο Σάκι και ήταν παροιμιώδης οι διηγήσεις του για τα όσα έζησε δίπλα τους. Κυρίως οι ιστορίες του για τον Ερνστ Χάπελ ήταν αυτές που επικαλούταν συχνά σε συζητήσεις οι δημόσιες παρουσίες του.

    Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Εργάσθηκε στους περισσότερους από τους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς συλλόγους, με αποκορύφωμα τον Ολυμπιακό Πειραιώς στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004), αλλά και στις ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

    Παρακολούθησε τις προπονητικές και αγωνιστικές μεθόδους σπουδαίων προπονητών, όπως ο Ερνστ Χάπελ, o Κάρλος Αλμπέρτο Παρρέιρα, o Ένζο Μπεαρζότ, ο Μπομπ Πέισλι, ο Αρίγκο Σάκι, ο Μαρτσέλο Λίπι και ο Κάρλο Αντσελότι. Θαύμαζε τον Ζοζέ Μουρίνιο (τον οποίο θεωρούσε καλύτερο στον κόσμο) και τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

    Είχε ασκήσει έντονη κριτική στο στυλ παιχνιδιού «τίκι - τάκα» της Μπαρτσελόνα, το οποίο θεωρούσε εξόχως βαρετό και βλαβερό για την ποιότητα του ποδοσφαίρου, ενώ αντίστοιχα είχε δώσει συγχαρητήρια σε προπονητές όπως ο Ντιέγκο Σιμεόνε και ο Αντόνιο Κόντε.

    Κατά καιρούς είχε εκφραστεί με πολύ καλά λόγια για τον Όττο Ρεχάγκελ (αποθεώνοντας την τακτική που ακολούθησε στο Euro 2004) αλλά του είχε ασκήσει και δριμύτατη κριτική, ιδίως για τις επιλογές του μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Είχε μεγάλη κόντρα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τους δημοσιογράφους Αντώνη Πανούτσο, Αντώνη Καρπετόπουλο και Κώστα Νικολακόπουλο.Υπήρξε φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, τον οποίο υπηρέτησε τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, ενώ έτρεφε μεγάλη συμπάθεια για τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή.

    Δύο συνεχείς χρονιές στην αρχή της καριέρας του, με τον ΠΑΣ Γιάννενα το 1973–74 (για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου) και τον Πιερικό το 1974–75, πέτυχε ισάριθμες ανόδους στην Α' Εθνική κατηγορία, κατακτώντας παράλληλα και τις δύο χρονιές το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Εκτός από τους δύο αυτούς τίτλους, έχει κατακτήσει και το κύπελλο Κύπρου 1996–97 ως τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, μετά από νίκη με 2–0 επί της Ομόνοιας στον τελικό.

    Τον Μάρτιο του 1978 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καστοριάς, για να παραιτηθεί επεισοδιακά μετά από μόλις έναν αγώνα πρωταθλήματος. Η κίνηση προκάλεσε μακροσκελή ανακοίνωση του συλλόγου με κατηγορίες για εκ μέρους του Αλέφαντου παρακράτηση μη δεδουλευμένων αμοιβών, για εξυβρίσεις ποδοσφαιριστών, παραγόντων, οπαδών και συμπολιτών, για απειλές και εκβιασμό. Υπενθυμίζοντας ότι παρόμοιες συμπεριφορές του σε ΟΦΗ, Πιερικό και ΠΑΣ Γιάννινα είχαν απασχολήσει αθλητικές αρχές και δικαιοσύνη, το διοικητικό συμβούλιο τον κατήγγειλε στους υφυπουργό και γενικό γραμματέα αθλητισμού, ΕΠΟ, Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου και ΠΣΑΠ. Ανάλογο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Αλέφαντο συνέβη και στις 12 Απριλίου 1987, όταν ως προπονητής της ΑΕΚ ξυλοκόπησε τον δημοσιογράφο Γιώργο Βενετούλια, επειδή του είχε ασκήσει κριτική για την απόφασή του να κάνει αλλαγή τον Θωμά Μαύρο στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς την προηγούμενη μέρα. Ο Βενετούλιας μετά τον ξυλοδαρμό του προσέφυγε στη δικαιοσύνη, με τον Αλέφαντο να τιμωρείται με δίμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα και πρόστιμο 100.000 δραχμών.

    Στον Ολυμπιακό μακροβιότερη ήταν η παραμονή του το 1994, όταν κάλυψε σχεδόν όλη τη χρονιά (Ιανουάριος–Οκτώβριος), αλλά το πρωτάθλημα της περιόδου 1993–94 το κατέκτησε η ΑΕΚ.

    Στη Θεσσαλονίκη, ως προπονητής του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή είχε αρκετά καλή πορεία (αν και για μικρό χρονικό διάστημα) και επαινέθηκε για το επιθετικό του ποδόσφαιρο. Ανέλαβε προπονητής του ΠΑΟΚ εν μέρει λόγω και της συμπάθειας και υποστήριξης του γνωστού οργανωμένου φιλάθλου Μάκη Μαυρομιχάλη («Μάκης ο μανάβης»).

    Παρέλαβε τον Ηρακλή σε πολύ κακή κατάσταση (1 βαθμό στο πρωτάθλημα μετά από 6 ματς) και κατάφερε να δημιουργήσει μια αποτελεσματική και άκρως επιθετική ομάδα (σε διάταξη 3–4–3) με αιχμές τους Βασίλη Χατζηπαναγή, Λάκη Παπαϊωάννου, Δανιήλ Παπαδόπουλο, Δημήτρη Αδάμου και Κώστα Μαλουμίδη.

    Η ομάδα πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατάφερε να κερδίσει στη Θεσσαλονίκη και τους τρεις μεγάλους των Αθηνών, 3–1 τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και 3–0 την ΑΕΚ, τερματίζοντας τελικώς στην 3η θέση του πρωταθλήματος (ισόβαθμος με την ΑΕΚ).

    Ξεχωριστό κεφάλαιο στην προπονητική πορεία του Νίκου Αλέφαντου ήταν οι τρεις θητείες που είχε στον πάγκο του ΟΣΦΠ, της ομάδας που υποστηρίζει οπαδικά. Η πρώτη του θητεία ήταν από την 1η Δεκεμβρίου του 1983 μέχρι τις 12 Μαρτίου του 1984 (αγωνιστική περίοδος 1983-1984).

    Η δεύτερη θητεία του ήταν η μεγαλύτερη χρονικά, από τις 27 Ιανουαρίου 1994 μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 1994 (αγωνιστική περίοδος 1993-1994 και ξεκίνημα της περιόδου 1994-1995).

    Αρκετοί διακεκριμένοι ποδοσφαιριστές έχουν μιλήσει με εξαιρετικά λόγια για την προπονητική αξία και τις γνώσεις του Νίκου Αλέφαντου.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Νίκος Αλέφαντος: Το Σάββατο η κηδεία του από το Α΄ Νεκροταφείο
    Νίκος Αλέφαντος: Το Σάββατο η κηδεία του από το Α΄ Νεκροταφείο

    Από το Α΄ Νεκροταφείο - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του - Η πορεία του από τον Αστέρα Εξαρχείων μέχρι τον Ολυμπιακό

    Το Σάββατο θα πουν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του Νίκου Αλέφαντου το τελευταίο «αντίο» στον αγαπητό προπονητή που άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη σε ηλικία 81 ετών.

    Η κηδεία του Νίκου Αλέφαντου θα τελεστεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών στις 13:00.

    Ωστόσο, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 11:00.

    35 χρόνια στους πάγκους

    Στο ποδόσφαιρο του σήμερα προφανώς δεν θα είχε θέση. Στο ποδόσφαιρο του… ‘καθωσπρεπισμού’, των γλυκανάλατων δηλώσεων, δεν θα μπορούσε να χωρέσει μια μορφή που αν ξεχώριζε για κάτι, πέρα από τις τεράστιες και αδιαμφισβήτητες γνώσεις του, ήταν η αυθεντικότητα του.

    Πως αλλιώς θα έφτανε ο Νίκος Αλέφαντος το 1986 να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που το όνομα του έγινε τραγούδι με τα Παιδιά από την Πάτρα να συνθέτουν ένα από τα χιτ της χρονιάς.

    «Όταν με κατηγορούν για κάτι που νομίζουν
    Κι όταν με παρεξηγούν χωρίς να με γνωρίζουν
    Όταν άδικα με βάζουν ν' απολογηθώ
    Θυμάμαι τον Αλέφαντο.

    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι!
    Γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς!
    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι!
    Μην υποχωρείς!».

    Μία ποδοσφαιρική μελωδία για μια ποδοσφαιρική αυθεντία, τόσο ξεχωριστή και τόσο ιδιαίτερη, που ήρθε ως απάντηση της σκληρής (υπέρ του δέοντως) κριτικής που δεχόταν εκείνη την εποχή.

    Είπαμε για τον «Αλέ», ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 81 ετών, ο «καθωσπρεπισμός» και οι δημόσιες σχέσεις δεν ήταν ποτέ το φόρτε του και φρόντισε να το αποδείξει σχετικά νωρίς, όταν το μακρινό 1986 είχε βρεθεί για πρώτη φορά στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας.

    Είναι η σεζόν 1986-1987 κι έχοντας εξαργυρώσει την εκπληκτική πορεία με τον Ηρακλή αναλαμβάνει την ΑΕΚ η οποία έχει μείνει πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας Θωμάς Μαύρος, είχε επιστρέψει από τραυματισμό και η σχέση τους ήταν εκρηκτική από την αρχή. Στον αγώνα με την Καλαμαριά τον έκανε αλλαγή στο 81’ και όλο το ΟΑΚΑ ξέσπασε σε αποδοκιμασίες εις βάρος του….

    Δείτε από το 6’ μέχρι το 17’ τα όσα είχε πει στην συνέντευξη Τύπου και στο 19’ το διάλογο με τους οπαδούς
    \

    την αυτοβιογραφία του πάντως ο ίδιος είχε δώσει την εξής διάσταση: «Η ΑΕΚ (σεζόν 1986-1987) έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς για απόπειρα δωροδοκίας από την προηγούμενη σεζόν και έχει ξεκινήσει χάλια το πρωτάθλημα. Πρόεδρος, ο Ζαφειρόπουλος… Με παίρνουνε κι αρχίζω δουλειά. Πήγα πολύ καλά. Εχω φτάσει τις εννέα νίκες και παίζω με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εχω κάνει το 2-0 και είναι το 80ό λεπτό του ματς. Ο Μαύρος είναι θεατής στο παιχνίδι. Βάζω λοιπόν τον Γεωργιάδη… Και την ώρα που τον βγάζω ξεσηκώνεται όλο το γήπεδο! Τελικά το κέρδισα το ματς 2-0… Την επόμενη ημέρα έρχεται ο Μαύρος στην προπόνηση και του λέω: «Κοίταξε να δεις. Δηλαδή πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, να μη γίνεις αλλαγή, εάν δεν αποδίδεις;» Και μου απαντά: «Κοίταξε να δεις, δεν πρέπει να με κάνεις αλλαγή για να μη φαίνομαι ότι είμαι μεγάλος». «Μην ξανάρθεις. Οπως είσαι. Εντάξει; Τελειώσαμε»! Μετά έρχεται ο Βενετούλιας(σ.σ. δημοσιογράφος), κολλητός του. Μου λέει σε αυστηρό ύφος: «Τι έχεις με τον Μαύρο;» Και του λέω: «Τι είναι, γκόμενός σου;» και του τραβάω μία και του ξεκουμπώνω όλο το πουκάμισο και του το σκίζω και πάει έτσι στα κανάλια! Και βγαίνει και λέει ότι τον χτύπησα… Ο τσακωμός με Βενετούλια – Μαύρο έγινε η αιτία να φύγω από την ΑΕΚ».

    Μιας και είπαμε για την αυτοβιογραφία του, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην παρουσίαση του βιβλίου την όλη εκδήλωση είχε προλογίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει δύο φορές (Ιανουάριος 1994-Σεπτέμβριος 1994, Μάρτιος 2004-Ιούνιος 2004) στον αγαπημένο του Ολυμπιακό (η πρώτη του φορά σε ερυθρόλευκο πάγκο ήταν τη σεζόν 1983-1984 επί Σταύρου Νταϊφά).

    Κι αν το 1994 έφυγε με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε να δείξει τη δουλειά του, το 2004 έφυγε με το παράπονο ότι του στέρησαν τον τίτλο που τόσο πολύ ήθελε σε εκείνο το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, έκανε την ανατροπή για να φτάσουμε στο 71'. Κυργιάκος και Τζιοβάνι αλληλοτραβήχτηκαν και βρέθηκαν στο έδαφος με τον πρώτο πέφτοντας να δίνει ύπουλη αγκωνιά στον δεύτερο και τον Βραζιλιάνο να τον κλωτσά.

    Ο Δούρος δεν είδε το χτύπημα του Κυργιάκου κι απέβαλλε μόνο τον Τζιοβάνι με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο 81' και αυτή η ισοπαλία του επέτρεψε να διατηρήσει το προβάδισμα στη μάχη του τίτλου (που κατέκτησε τελικά).

    Αρκετές εβδομάδες αργότερα, την ημέρα που ο ΠΑΟ πανηγύριζε το ντάμπλ ο Αλέφαντος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Με τα μάτια της Έλλης» την οποία παρουσίαζε η Έλλη Στάη.

    Εκείνη την ωριαία τηλεοπτική του παρουσία ήταν γεμάτη ατάκες («εγώ ανέλαβα τον Ολυμπιακό στο -2, ενώ άλλοι προπονητές όχι απλά δεν δέχθηκαν αλλά πηδούσαν από τα καράβια»), ωστόσο στην ιστορία έχει μείνει η αναφορά του (με δάκρια στα μάτια) στον διαιτητή του αγώνα όταν και αναρρωτήθηκε «γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος;».
    Απάντηση δεν πήρε ποτέ, ούτε κι εμείς...

    Εκείνη η θητεία του στον Ολυμπιακό ήταν κι η τελευταία του σε πάγκο ομάδας, καθώς στη συνέχεια αρκέστηκε σε τηλεοπτικές αναλύσεις, αλλά συνολικά στα 35 χρόνια είχε κοουτσάρει συνολικά 28 ομάδες έχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ. Ήταν ο μόνος προπονητής που είχε βρεθεί στον πάγκο 18 (!!!) ομάδων Α’ Εθνικής (η σημερινή Super League 1)

    Αναλυτικά η προπονητική του καριέρα:
    1969–1970 Αστέρας Εξαρχείων
    1970–1973 Π.Α.Ο. Ρουφ
    1973–1974 ΠΑΣ Γιάννινα
    1974–1976 Πιερικός
    1976–1977 ΟΦΗ
    1978 Καστοριά
    1979 Πιερικός
    1979–1980 ΠΑΣ Γιάννινα
    1980 Κόρινθος
    1981 ΟΦΗ
    1982–1983 Δόξα Δράμας
    1983–1984 Ολυμπιακός
    1984–1985 Πανιώνιος
    1985 Ελλάδα U21
    1985–1986 Ηρακλής
    1986–1987 ΑΕΚ
    1987–1988 Ηρακλής
    1989 ΠΑΟΚ
    1989–1990 Δόξα Δράμας
    1990 Απόλλων Καλαμαριάς
    1990–1991 ΑΕ Λάρισας
    1991-1993 Ιωνικός Νίκαιας
    1993 Καλαμάτα
    1993 Ξάνθη
    1994–1995 Ολυμπιακός
    1995–1996 Πανιώνιος
    1996–1997 ΑΠΟΕΛ
    1997 Απόλλων Καλαμαριάς
    1997 Λύκοι Καλοχωρίου
    1998 Εθνικός Πειραιώς
    1998–1999 Προοδευτική
    2000 Παναχαϊκή
    2000–2001 Παναργειακός
    2001 Εθνικός Αστέρας
    2002 Φωστήρας
    2004 Ολυμπιακός

    Σε κάποιες έβγαζε τη σεζόν σε κάποιες άλλες όχι, ωστόσο το 2002 είχε γίνει προπονητής για 3 ώρες (!!!) στον Φωστήρα, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις είχε φύγει από ομάδες μετά από λίγες ημέρες με τον αστικό μύθο να λέει ότι αποχώρησε από τον Παναργειακό πριν κλείσει μήνα γιατί δεν άντεχε να βλέπει τα πράσινα… Κι αν παρατηρήσετε έχει περάσει από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά όχι κι από τον Παναθηναϊκό.

    Απ’ όπου κι αν πέρασε βέβαια υπήρχαν και ουκ ολίγες ιστορίες με όσους τον είχαν ζήσει από κοντά να έχουν να πουν πολλές περισσότερες.

    Κάποιες όμως έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες, όπως για παράδειγμα το ξέσπασμα του στο Καραϊσκάκη προς τους οπαδούς του ΠΑΣ, στον αγώνα μπαράζ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (τον οποίο προπονούσε)….

    … ή το σκαρφάλωμα στα κάγκελα του γηπέδου του Ιωνικού (του οποίου ήταν προπονητής) μετά το γρήγορο 2-0 (στα δύο πρώτα λεπτά) του γειτονικού ντέρμπι με το Αιγάλεω (5-1 το τελικό σκορ) το οποίο συνοδεύτηκε με τη μυθική ατάκα «παραδίδω ποδόσφαιρο».

    Από ατάκες βέβαια η ποδοσφαιρική του ζωή άλλο τίποτα, ορισμένες εκ των οποίων όχι απλά είναι διαχρονικές, αλλά καθημερινά χρησιμοποιούνται στην αθλητική αργκό. Το σίγουρο είναι ο «Αλέ» έμαθε σε πολλούς μπαλίτσα και τώρα που έφυγε ακόμη περισσότεροι μπορούν να αντιληφθούν το νόημα των στίχων του τραγουδιού του, που όπως είχε παραδεχθεί τον έκανε να βουρκώσει και να χαρεί πιο πολύ κι από το αν θα έβρισκε ένα εκατομμύριο (δραχμές) στο δρόμο.

    «… Όταν με δικάζουνε χωρίς να έχω φταίξει
    και όταν το δίκιο μου δεν μπορώ να βρω

    όταν ένοχοι με βάζουν ν’ απολογηθώ
    θυμάμαι τον Αλέφαντο

    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
    γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς
    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
    μην υποχωρείς».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Νίκος Αλέφαντος: Από τον Αστέρα Εξαρχείων μέχρι τον Ολυμπιακό, οι αλησμόνητες στιγμές μιας καριέρας 35 ετών
    Νίκος Αλέφαντος: Από τον Αστέρα Εξαρχείων μέχρι τον Ολυμπιακό, οι αλησμόνητες στιγμές μιας καριέρας 35 ετών

    Ο Νίκος Αλέφαντος κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο ομάδας το 1969 - Συνολικά προπόνησε 18 ομάδες της Α΄Εθνικής - Η σχέση αγάπης και μίσους με τους οπαδούς και τους διαιτητές

    Στο ποδόσφαιρο του σήμερα προφανώς δεν θα είχε θέση. Στο ποδόσφαιρο του… ‘καθωσπρεπισμού’, των γλυκανάλατων δηλώσεων, δεν θα μπορούσε να χωρέσει μια μορφή που αν ξεχώριζε για κάτι, πέρα από τις τεράστιες και αδιαμφισβήτητες γνώσεις του, ήταν η αυθεντικότητα του.

    Πως αλλιώς θα έφτανε ο Νίκος Αλέφαντος το 1986 να γίνει ο πρώτος Έλληνας προπονητής που το όνομα του έγινε τραγούδι με τα Παιδιά από την Πάτρα να συνθέτουν ένα από τα χιτ της χρονιάς.
    «Όταν με κατηγορούν για κάτι που νομίζουν
    Κι όταν με παρεξηγούν χωρίς να με γνωρίζουν
    Όταν άδικα με βάζουν ν' απολογηθώ
    Θυμάμαι τον Αλέφαντο.

    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι!
    Γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς!
    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι!
    Μην υποχωρείς!».

    Μία ποδοσφαιρική μελωδία για μια ποδοσφαιρική αυθεντία, τόσο ξεχωριστή και τόσο ιδιαίτερη, που ήρθε ως απάντηση της σκληρής (υπέρ του δέοντως) κριτικής που δεχόταν εκείνη την εποχή.

    Είπαμε για τον «Αλέ», ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη σε ηλικία 81 ετών, ο «καθωσπρεπισμός» και οι δημόσιες σχέσεις δεν ήταν ποτέ το φόρτε του και φρόντισε να το αποδείξει σχετικά νωρίς, όταν το μακρινό 1986 είχε βρεθεί για πρώτη φορά στον πάγκο μιας μεγάλης ομάδας.

    Είναι η σεζόν 1986-1987 κι έχοντας εξαργυρώσει την εκπληκτική πορεία με τον Ηρακλή αναλαμβάνει την ΑΕΚ η οποία έχει μείνει πίσω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας Θωμάς Μαύρος, είχε επιστρέψει από τραυματισμό και η σχέση τους ήταν εκρηκτική από την αρχή. Στον αγώνα με την Καλαμαριά τον έκανε αλλαγή στο 81’ και όλο το ΟΑΚΑ ξέσπασε σε αποδοκιμασίες εις βάρος του….

    Δείτε από το 6’ μέχρι το 17’ τα όσα είχε πει στην συνέντευξη Τύπου και στο 19’ το διάλογο με τους οπαδούς

    Στην αυτοβιογραφία του πάντως ο ίδιος είχε δώσει την εξής διάσταση: «Η ΑΕΚ (σεζόν 1986-1987) έχει τιμωρηθεί με -3 βαθμούς για απόπειρα δωροδοκίας από την προηγούμενη σεζόν και έχει ξεκινήσει χάλια το πρωτάθλημα. Πρόεδρος, ο Ζαφειρόπουλος… Με παίρνουνε κι αρχίζω δουλειά. Πήγα πολύ καλά. Εχω φτάσει τις εννέα νίκες και παίζω με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Εχω κάνει το 2-0 και είναι το 80ό λεπτό του ματς. Ο Μαύρος είναι θεατής στο παιχνίδι. Βάζω λοιπόν τον Γεωργιάδη… Και την ώρα που τον βγάζω ξεσηκώνεται όλο το γήπεδο! Τελικά το κέρδισα το ματς 2-0… Την επόμενη ημέρα έρχεται ο Μαύρος στην προπόνηση και του λέω: «Κοίταξε να δεις. Δηλαδή πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, να μη γίνεις αλλαγή, εάν δεν αποδίδεις;» Και μου απαντά: «Κοίταξε να δεις, δεν πρέπει να με κάνεις αλλαγή για να μη φαίνομαι ότι είμαι μεγάλος». «Μην ξανάρθεις. Οπως είσαι. Εντάξει; Τελειώσαμε»! Μετά έρχεται ο Βενετούλιας(σ.σ. δημοσιογράφος), κολλητός του. Μου λέει σε αυστηρό ύφος: «Τι έχεις με τον Μαύρο;» Και του λέω: «Τι είναι, γκόμενός σου;» και του τραβάω μία και του ξεκουμπώνω όλο το πουκάμισο και του το σκίζω και πάει έτσι στα κανάλια! Και βγαίνει και λέει ότι τον χτύπησα… Ο τσακωμός με Βενετούλια – Μαύρο έγινε η αιτία να φύγω από την ΑΕΚ».

    Μιας και είπαμε για την αυτοβιογραφία του, πρέπει να σημειώσουμε ότι στην παρουσίαση του βιβλίου την όλη εκδήλωση είχε προλογίσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο άνθρωπος που του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει δύο φορές (Ιανουάριος 1994-Σεπτέμβριος 1994, Μάρτιος 2004-Ιούνιος 2004) στον αγαπημένο του Ολυμπιακό (η πρώτη του φορά σε ερυθρόλευκο πάγκο ήταν τη σεζόν 1983-1984 επί Σταύρου Νταϊφά).

    Κι αν το 1994 έφυγε με το παράπονο ότι δεν πρόλαβε να δείξει τη δουλειά του, το 2004 έφυγε με το παράπονο ότι του στέρησαν τον τίτλο που τόσο πολύ ήθελε σε εκείνο το επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Ο Ολυμπιακός ήθελε μόνο νίκη, αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0, έκανε την ανατροπή για να φτάσουμε στο 71'. Κυργιάκος και Τζιοβάνι αλληλοτραβήχτηκαν και βρέθηκαν στο έδαφος με τον πρώτο πέφτοντας να δίνει ύπουλη αγκωνιά στον δεύτερο και τον Βραζιλιάνο να τον κλωτσά.

    Ο Δούρος δεν είδε το χτύπημα του Κυργιάκου κι απέβαλλε μόνο τον Τζιοβάνι με τον Παναθηναϊκό να ισοφαρίζει στο 81' και αυτή η ισοπαλία του επέτρεψε να διατηρήσει το προβάδισμα στη μάχη του τίτλου (που κατέκτησε τελικά).

    Αρκετές εβδομάδες αργότερα, την ημέρα που ο ΠΑΟ πανηγύριζε το ντάμπλ ο Αλέφαντος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Με τα μάτια της Έλλης» την οποία παρουσίαζε η Έλλη Στάη.

    Εκείνη την ωριαία τηλεοπτική του παρουσία ήταν γεμάτη ατάκες («εγώ ανέλαβα τον Ολυμπιακό στο -2, ενώ άλλοι προπονητές όχι απλά δεν δέχθηκαν αλλά πηδούσαν από τα καράβια»), ωστόσο στην ιστορία έχει μείνει η αναφορά του (με δάκρια στα μάτια) στον διαιτητή του αγώνα όταν και αναρρωτήθηκε «γιατί δεν βγαίνει στο τηλέφωνο ο Δούρος;».
    Απάντηση δεν πήρε ποτέ, ούτε κι εμείς...
    Εκείνη η θητεία του στον Ολυμπιακό ήταν κι η τελευταία του σε πάγκο ομάδας, καθώς στη συνέχεια αρκέστηκε σε τηλεοπτικές αναλύσεις, αλλά συνολικά στα 35 χρόνια είχε κοουτσάρει συνολικά 28 ομάδες έχοντας ένα μοναδικό ρεκόρ. Ήταν ο μόνος προπονητής που είχε βρεθεί στον πάγκο 18 (!!!) ομάδων Α’ Εθνικής (η σημερινή Super League 1)

    Αναλυτικά η προπονητική του καριέρα:
    1969–1970 Αστέρας Εξαρχείων
    1970–1973 Π.Α.Ο. Ρουφ
    1973–1974 ΠΑΣ Γιάννινα
    1974–1976 Πιερικός
    1976–1977 ΟΦΗ
    1978 Καστοριά
    1979 Πιερικός
    1979–1980 ΠΑΣ Γιάννινα
    1980 Κόρινθος
    1981 ΟΦΗ
    1982–1983 Δόξα Δράμας
    1983–1984 Ολυμπιακός
    1984–1985 Πανιώνιος
    1985 Ελλάδα U21
    1985–1986 Ηρακλής
    1986–1987 ΑΕΚ
    1987–1988 Ηρακλής
    1989 ΠΑΟΚ
    1989–1990 Δόξα Δράμας
    1990 Απόλλων Καλαμαριάς
    1990–1991 ΑΕ Λάρισας
    1991-1993 Ιωνικός Νίκαιας
    1993 Καλαμάτα
    1993 Ξάνθη
    1994–1995 Ολυμπιακός
    1995–1996 Πανιώνιος
    1996–1997 ΑΠΟΕΛ
    1997 Απόλλων Καλαμαριάς
    1997 Λύκοι Καλοχωρίου
    1998 Εθνικός Πειραιώς
    1998–1999 Προοδευτική
    2000 Παναχαϊκή
    2000–2001 Παναργειακός
    2001 Εθνικός Αστέρας
    2002 Φωστήρας
    2004 Ολυμπιακός

    Σε κάποιες έβγαζε τη σεζόν σε κάποιες άλλες όχι, ωστόσο το 2002 είχε γίνει προπονητής για 3 ώρες (!!!) στον Φωστήρα, ενώ και σε άλλες περιπτώσεις είχε φύγει από ομάδες μετά από λίγες ημέρες με τον αστικό μύθο να λέει ότι αποχώρησε από τον Παναργειακό πριν κλείσει μήνα γιατί δεν άντεχε να βλέπει τα πράσινα… Κι αν παρατηρήσετε έχει περάσει από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, αλλά όχι κι από τον Παναθηναϊκό.

    Απ’ όπου κι αν πέρασε βέβαια υπήρχαν και ουκ ολίγες ιστορίες με όσους τον είχαν ζήσει από κοντά να έχουν να πουν πολλές περισσότερες.

    Κάποιες όμως έχουν καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες, όπως για παράδειγμα το ξέσπασμα του στο Καραϊσκάκη προς τους οπαδούς του ΠΑΣ, στον αγώνα μπαράζ με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (τον οποίο προπονούσε)….
    … ή το σκαρφάλωμα στα κάγκελα του γηπέδου του Ιωνικού (του οποίου ήταν προπονητής) μετά το γρήγορο 2-0 (στα δύο πρώτα λεπτά) του γειτονικού ντέρμπι με το Αιγάλεω (5-1 το τελικό σκορ) το οποίο συνοδεύτηκε με τη μυθική ατάκα «παραδίδω ποδόσφαιρο».

    Από ατάκες βέβαια η ποδοσφαιρική του ζωή άλλο τίποτα, ορισμένες εκ των οποίων όχι απλά είναι διαχρονικές, αλλά καθημερινά χρησιμοποιούνται στην αθλητική αργκό. Το σίγουρο είναι ο «Αλέ» έμαθε σε πολλούς μπαλίτσα και τώρα που έφυγε ακόμη περισσότεροι μπορούν να αντιληφθούν το νόημα των στίχων του τραγουδιού του, που όπως είχε παραδεχθεί τον έκανε να βουρκώσει και να χαρεί πιο πολύ κι από το αν θα έβρισκε ένα εκατομμύριο (δραχμές) στο δρόμο.

    «… Όταν με δικάζουνε χωρίς να έχω φταίξει
    και όταν το δίκιο μου δεν μπορώ να βρω

    όταν ένοχοι με βάζουν ν’ απολογηθώ
    θυμάμαι τον Αλέφαντο

    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
    γεια σου ρε Αλέφαντε, κράτα όσο μπορείς
    Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλληκάρι
    μην υποχωρείς».

    Πηγή: Protothema.gr

  • ΠΑΕ Ολυμπιακός για Αλέφαντο: «Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες»
    ΠΑΕ Ολυμπιακός για Αλέφαντο: «Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες»

    Το «αντίο» στον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας, Νίκο Αλέφαντο, εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης η ΠΑΕ Ολυμπιακός

    Αναμφίβολα ο Νίκος Αλέφαντος αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό, έχοντας υπηρετήσει την ομάδα που αγαπούσε ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής σε τρεις περιόδους.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

    «Δηλωμένος υποστηρικτής του δαφνοστεφανωμένου εφήβου, υπηρέτησε την ερυθρόλευκη τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής σε τρεις διαφορετικές περιόδους.

    O Nίκος Αλέφαντος λάτρεψε και υπηρέτησε το ελληνικό ποδόσφαιρο μέχρι την τελευταία στιγμή.

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

    Νίκο Αλέφαντε καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».

    Πηγή: Sport-fm.gr - Protothema.gr
  • ΚΑΕ Ολυμπιακός για Αλέφαντο: «Φτωχότερος από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός»
    ΚΑΕ Ολυμπιακός για Αλέφαντο: «Φτωχότερος από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός»

    Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του Νίκου Αλέφαντου εξέφρασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός

    Την οδύνη της για τον Νίκο Αλέφαντο εξέφρασε η ΚΑΕ Ολυμπιακός, χαρακτηρίζοντας φτωχότερο τον ελληνικό αθλητισμό.

    «Από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος. Ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή και άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρουν οι Πειραιώτες.

    Από σήμερα ο ελληνικός αθλητισμός είναι φτωχότερος. Ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από τη ζωή και άπαντες στην ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. https://t.co/6OMKFiSjsS

    — Olympiacos B.C. (@olympiacosbc) June 23, 2020

    Πηγή: sport-fm.gr - Protothema.gr - Φωτογραφία: Αρχείο EUROKINISSI

  • Εφυγε στα 81 του χρόνια ο Νίκος Αλέφαντος - Τον «πρόδωσε» η καρδιά του (upd)
    Εφυγε στα 81 του χρόνια ο Νίκος Αλέφαντος - Τον «πρόδωσε» η καρδιά του (upd)

    Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο - Η πορεία του στα ελληνικά γήπεδα, οι ατάκες που άφησαν ιστορία - Τι λέει ο γιατρός του για τα ακριβή αίτια του θανάτου

    Πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος λόγω καρδιολογικού προβλήματος το μεσημέρι της Τρίτης.

    Την τραγική είδηση επιβεβαίωσε ο οικογενειακός γιατρός του Νίκου Αλέφαντου, Παναγιώτης Χλωροκώστας, που ανέφερε σχετικά πως «απεβίωσε σήμερα 23 Ιουνίου λόγω διατατικής μυοκαρδιοπάθειας. Παρά την ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή και την υπόλοιπη στήριξη των θεραπόντων ιατρών, εμφάνισε τις τελευταίες εβδομάδες σημαντική και ταχεία επιδείνωση. Παρέμεινε όπως επιθυμούσε στην οικία του ανάμεσα στους δικούς του ανθρώπους, την πολυαγαπημένη του σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του».

    Ο Νίκος Αλέφαντος είχε παρουσιάσει προβλήματα υγείας τις προηγούνενες εβδομάδες, είχε νοσηλευτεί, αλλά είχε πάρει εξιτήριο.

    Ποιος ήταν ο Νίκος Αλέφαντος

    Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων και στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων.

    Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Προπόνησε τον Ολυμπιακό τρεις φορές, στην κορύφωση της προπονητικής του καριέρας.

    Εκτός από τους «ερυθρολεύκους», πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας, Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.

    Δείτε βίντεο: Έφυγε στα 81 του χρόνια ο Νίκος Αλέφαντος - Τον «πρόδωσε» η καρδιά του

    Πηγή: Protothema.gr - Φωτογραφίες: Eurokinissi

    alefantos2

    alefantos3

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ