Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 20:57

Άρσεναλ: Κοντά σε διπλό «μπαμ» με Κουτίνιο-Γουίλιαν

Γράφτηκε από
Ad Slot

Κοντά σε διπλό μεταγραφικό «χτύπημα» με Φιλίπε Κουτίνιο και Γουίλιαν φέρεται να βρίσκεται η Άρσεναλ σύμφωνα με αγγλικό δημοσίευμα

Η ενδεχόμενη αποτυχία της Άρσεναλ να βγει στην Ευρώπη την ερχόμενη σεζόν θα την υποχρεώσει να προχωρήσει πρώτα σε πωλήσεις και μετά σε μεταγραφικές κινήσεις. Ωστόσο, υπάρχουν ήδη στον σχεδιασμό δύο ελκυστικές περιπτώσεις, που δεν απαιτούν ιδιαίτερα έξοδα και μάλιστα φαίνεται πως εξελίσσονται θετικά.

Ο λόγος για τους Φιλίπε Κουτίνιο και Γουίλιαν, για τους οποίους κινείται παράλληλα η Άρσεναλ και φέρεται να είναι κοντά στην απόκτησή τους από Μπαρτσελόνα και Τσέλσι αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη «Mirror», το μυστικό έγκειται στον κοινό μεγαλοατζέντη των δύο παικτών, Κία Ζουραμπχιάν, ο οποίος θέλει να στείλει «πακέτο» τους πελάτες του στους Κανονιέρηδες και το κλαμπ από τη μεριά του έχει εκφράσει το ενδιαφέρον για να τους εντάξει στο δυναμικό του.

Οι δύο Βραζιλιάνοι είναι δεδομένο πως δεν θα κοστίσουν ως προς τη μεταγραφή αυτή καθ' αυτή, καθώς ο Κουτίνιο θα παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τους Μπλαουγκράνα, ενώ ο Γουίλιαν θα μείνει ελεύθερος στο τέλος της Premier League.

Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 20:23

Σχετικά Άρθρα

  • Άρσεναλ: Ο Σακά ανανέωσε και μένει μέχρι το 2027
    Άρσεναλ: Ο Σακά ανανέωσε και μένει μέχρι το 2027

    Η Άρσεναλ ανακοίνωσε την Τρίτη (22/5) την επέκταση της συνεργασίας της με τον Μπουκαγιό Σακά, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

    Ο Μπουκαγιό Σακά θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα της Άρσεναλ μέχρι το καλοκαίρι του 2027, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

    From Hale End to first team. Arsenal through and through.

    It’s time for the next chapter.

    Bukayo Saka: Gunner ❤️ pic.twitter.com/ngVKSlJ1UG

    — Arsenal (@Arsenal) May 23, 2023

    Οι δύο πλευρές βρίσκονταν καιρό σε διαπραγματεύσεις κι ήταν αμφότερες θετικές στο να επεκτείνουν τη συνεργασία τους, με το νέο του συμβόλαιο να του αποφέρει μηνιαίως περίπου 1,4 εκατ. ευρώ.

    Κάπως έτσι, ο 21χρονος έγινε ένας από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παίκτες της Άρσεναλ.

    Ο Μπουκαγιό Σακά έχει εξελιχθεί σε σημαντικό γρανάζι στα χέρια του Μικέλ Αρτέρα και η συνεισφορά του τη φετινή σεζόν στην Premier League με 13 γκολ και 11 ασίστ ήταν καθοριστική για να μπορεί η Άρσεναλ να ηγείται της κούρσας του τίτλου για μεγάλο διάστημα.
    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NEIL HALL
  • Έρλινγκ Χάαλαντ: Αμφίβολος ο Νορβηγός για το παιχνίδι της Σίτι με την πρωτοπόρο Άρσεναλ
    Έρλινγκ Χάαλαντ: Αμφίβολος ο Νορβηγός για το παιχνίδι της Σίτι με την πρωτοπόρο Άρσεναλ

    Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, είναι αμφίβολος για τον αγώνα της Τετάρτης (15/02) με την πρωτοπόρο της Premier League Άρσεναλ, μετά τον τραυματισμό του στο 3-1 της Σίτι επί της Άστον Βίλα.

    Ο Έρλιγνκ Χάαλαντ, ο οποίος έχει πετύχει 25 γκολ στην Premier League φέτος, αποχώρησε στο ημίχρονο της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Σίτι με την Άστον Βίλα (3-1). Ο προπονητής των «Πολιτών», Πεπ Γκουαρδιόλα, δήλωσε σχετικά πως: «Ο Έρλινγκ έχει ένα χτύπημα. Στο ημίχρονο της αναμέτρησης μίλησα με τους γιατρούς. Είπαν ότι ίσως με το σκορ όπως είναι δεν χρειάζεται να πάρουμε ρίσκα και συμφώνησα».

    «Αν το σκορ ήταν πιο σφιχτό, τότε ίσως δεν το έκανα. Νομίζω ότι δεν έχει τραυματιστεί, αλλά τη Δευτέρα θα το δούμε. Ελπίζω ότι μπορεί να είναι μέσα στην αποστολή για την Τετάρτη. Αλλά αν δεν είναι έτοιμος ή υπάρχει κάποιος κίνδυνος, δεν πρόκειται να παίξει», πρόσθεσε στη συνέχεια.

    Η Σίτι θα περάσει στην κορυφή αν κερδίσει στο Emirates την πρωτοπόρο Άρσεναλ που έμεινε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Μπρέντφορντ το Σάββατο, αν και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. «Η ομάδα που είναι από πάνω μας έχασε βαθμούς, γι' αυτό ήταν σημαντικό να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία και να κλείσουμε επιτέλους τη διαφορά», σχολίασε ο Καταλανός κόουτς. «Έχουν παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο, οπότε ξέρουμε την απόσταση που υπάρχει -μετράμε ότι είμαστε ακόμα έξι βαθμούς πίσω- αλλά θα ταξιδέψουμε στο Λονδίνο για να προσπαθήσουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αισθάνομαι ότι έχουμε βελτιωθεί πολύ, ειδικά στις προπονήσεις την τελευταία εβδομάδα ή 10 ημέρες. Όλοι είναι τόσο συγκεντρωμένοι, γεγονός που μας δίνει την ευκαιρία να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν σου εξασφαλίζει ότι θα κερδίσεις, αλλά, χωρίς συγκέντρωση αυτό είναι αδύνατο».

    Ο Νορβηγός επιθετικός θα είναι δεδομένα μεγάλη απώλεια για την κομβική αναμέτρηση με την Άρσεναλ, αν και δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Andrew Yates

  • Χάμιλτον: "Στηρίζω Άρσεναλ από 6 ετών, αλλά είναι ευκαιρία η αγορά της Τσέλσι"
    Χάμιλτον:

    Ο Λιούις Χάμιλτον παραδέχτηκε πως υποστηρίζει από 6 ετών την Άρσεναλ ωστόσο τόνισε πως η αγάπη του για τον αθλητισμό γενικότερα είναι εκείνη που τον ώθησε να συνταχτεί σε μία προσπάθεια απόκτησης του πακέτου των μετοχών της Τσέλσι.

    Ο Λιούις Χάμιλτον και η Σερίνα Γουίλιαμς στηρίζουν δυνατά την προσπάθεια του Μάρτιν Μπρόουτον για την αγορά της Τσέλσι επενδύοντας από 12 εκατομμύρια ευρώ ο καθένας για την ενίσχυση του συγκεκριμένου fund και το γεγονός αυτό προκάλεσε αίσθηση σε αρκετούς, με δεδομένο πως ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 δεν έχει κρύψει ποτέ τη συμπάθεια που τρέφει για μία άλλη λονδρέζικη ομάδα: την Άρσεναλ.

    Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκε και μάλιστα αρνητικά ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull να αναφέρει ότι ο ίδιος ως φίλος της Αϊντχόφεν δεν θα πήγαινε να αγοράσει έναν παραδοσιακό αντίπαλο της PSV όπως είναι ο Άγιαξ, ενώ τόνισε ότι αν αγόραζε μια ομάδα, θα έπαιρνε το πλειοψηφικό πακέτο για να παίρνει τις αποφάσεις και όχι ένα μικρό μερίδιο.

    Λίγη ώρα μετά από τα επικριτικά λόγια του Ολλανδού, ο Χάμιλτον έδωσε την απάντησή του, καθιστώντας σαφές πως πάνω από όλα είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ειδικότερα, ο οποίος επιθυμεί να προσφέρει στον βασιλιά των σπορ με κάθε τρόπο.

    "Είμαι οπαδός του ποδοσφαίρου από μικρό παιδί. Συνήθιζα να παίζω ποδόσφαιρο με όλα τα παιδιά και ήμουν μάλιστα το μοναδικό μαύρο παιδί στην παρέα. Όλα τα παιδιά υποστήριζαν και κάτι διαφορετικό. Ένας ήταν Τότεναμ, ένας άλλος Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Θυμάμαι να αλλάζω μεταξύ αυτών των δύο ομάδων όταν ήμουν μικρός και να γυρίζω σπίτι, όταν η αδερφή μου Σαμ με χτύπησε αρκετές φορές στον ώμο και μου είπε πως θα έπρεπε να υποστηρίζω την Άρσεναλ. Οπότε από τα 5 ή 6 μου χρόνια έγινα υποστηρικτής της Άρσεναλ.

    🗣 "My sister Sam basically beat me saying 'you have to support Arsenal'. I'm a sporting fan, when I heard about this opportunity I was like wow."

    Lewis Hamilton answers why as an Arsenal fan would he want to invest in Chelsea pic.twitter.com/gZVpZoaaTk

    — Football Daily (@footballdaily) April 22, 2022

    Όμως ο θείος μου Τέρι είναι μεγάλος οπαδός της Τσέλσι και έχω βρεθεί να παρακολουθώ αρκετά ματς της Άρσεναλ και της Τσέλσι μαζί του. Στην τελική, είμαι οπαδός του αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον κόσμο και η Τσέλσι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους και ένας από τους πιο επιτυχημένους.

    Όταν σκέφτηκα για την ευκαιρία που υπήρχε είπα "Ουάου, αυτή είνα μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να αποτελέσεις μέρος σε κάτι τόσο σπουδαίο", τόνισε χαρακτηριστικά Χάμιλτον σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (22/4) ενόψει της συμμετοχής του στο Grand Prix της Ίμολα.

    Ο κορυφαίος Βρετανός πιλότος επεσήμανε πως οι αξίες της κοινοπραξίας ήταν ευθυγραμμισμένες με τις δικές του και ότι αν κερδίσει η συγκεκριμένη προσφορά θα πραγματοποιηθεί ένα μακροπρόθεσμο έργο, με την επιτυχία καθώς και την οικονομική βιωσιμότητα να είναι βασικά στοιχεία.

    "Φυσικά δεν είναι ποτέ η ιδέα μιας επένδυσης να χάσεις χρήματα. Θέλω να γίνω μέρος σε κάτι, να διαχειριστώ αυτήν την ομάδα που προχωρά, να συμβάλλω σε μία βελτίωση και να βεβαιωθώ ότι δεν θα συμβεί αυτή μειώνοντας σιγά-σιγά αυτές τις ζημίες και μετατρέποντάς την Τσέλσι σε έναν οργανισμό που απλά βγάζει κέρδη.

    Δεν υπάρχει ούτε ένα μέρος αυτής της κοινοπραξίας που να έχει τη νοοτροπία να χάσει. Πραγματικά πιστεύω ότι η Τσέλσι έχει ήδη μια νοοτροπία νικητή, αλλά μπορούμε να πάμε ακόμα καλύτερα".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ KAMRAN JEBREILI POOL

  • Premier League: Αναβολή και στο Άρσεναλ - Γουλβς (28/12) λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού
    Premier League: Αναβολή και στο Άρσεναλ - Γουλβς (28/12) λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

    Πρόκειται για το δεύτερο αγώνα που αναβάλλεται μετά από το Λιντς - Αστον Βίλα

    Αναβολής... συνέχεια στην Premier League. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό αναβλήθηκε και η ερχόμενη αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Γουλβς λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και κυρίως σε αυτή των φιλοξενούμενων (που φέρεται να έχουν διπλάσιο αριθμό κρουσμάτων).

    Το ματς είχε αρχικά προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 28 του Δεκέμβρη, αλλά η Premier League αποφάσισε πως δεν μπορεί να γίνει τελικά για υγειονομικούς λόγους. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως αναβάλλεται και το Λιντς-Άστον Βίλα λόγω κρουσμάτων στη γηπεδούχο ομάδα, ματς το οποίο θα διεξαγόταν την ίδια ημέρα, επίσης.

    Our trip to @Arsenal on Tuesday 28th December has been postponed, with Bruno Lage having an insufficient number of players available to fulfil the fixture.

    🆚⏸️

    — Wolves (@Wolves) December 26, 2021

    Πηγή: Sport-fm.gr - Potothema.gr

  • Άρσεναλ: Ανακοίνωσε τρία κρούσματα κορονοϊού
    Άρσεναλ: Ανακοίνωσε τρία κρούσματα κορονοϊού

    Η Άρσεναλ ανακοίνωσε πως τρεις ποδοσφαιριστές της ταλαιπωρούνται με κορονοϊό.

    Ο κορονοϊός στην Αγγλία και την Premier League καλά κρατεί. Η Άρσεναλ γνωστοποίησε ότι τρεις ποδοσφαιριστές της, οι Πάμπλο Μάρι, Κάλουμ Τσέιμπερς και ο μέσος Άλμπερτ Σάμπι Λοκόνγκα διαγνώστηκαν θετικοί στον Covid-19 και θα χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα.

    Από την άλλη εκτός προπονήσεων βρίσκεται και ο Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς, ο οποίος βέβαια απουσιάζει λόγω ασθένειας που δεν σχετίζεται με τον κορονοϊό.

    Ολα αυτά τη στιγμή που η Premier League την Τρίτη (21/12) ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα έφτασαν τα 90 μεταξύ των παικτών και του προσωπικού. Παρ' όλα αυτά η διοργανώτρια αρχή έχει πάρει την απόφασή της και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά και στις γιορτές...

    Albert Sambi Lokonga, Pablo Mari & Calum Chambers all miss out on the Arsenal squad tonight after testing positive for Covid-19, while Ainsley Maitland-Niles is absent due to an non-Covid related illness. #afc pic.twitter.com/NxHwJ5M1DZ

    — afcstuff (@afcstuff) December 21, 2021

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Στην έξοδο της Άρσεναλ ο Ομπαμεγιάνγκ
    Στην έξοδο της Άρσεναλ ο Ομπαμεγιάνγκ

    Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την Άρσεναλ το φετινό καλοκαίρι ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

    Με πολλές δυσκολίες αρχίζει η φετινή σεζόν για την Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, κάτι που αποδείχθηκε και στην αναμέτρηση της πρεμιέρας κόντρα στη νεοφώτιστη Μπρέντφορντ, από την οποία ηττήθηκε 2-0.

    Για τον Ισπανό τεχνικό, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, αντίθετα από αυτό το σημείο κορυφώνονται, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Times», οι «κανονιέρηδες» έχουν βάλει πωλητήριο στον αρχηγό και βασικό τους επιθετικό, Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

    Ο 32χρονος που την περσινή σεζόν είχε και κρούσματα απειθαρχείας, μετά την περσινή ανανέωση του συμβολαίου του δεν έχει καταφέρει να κρατήσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και ο Μικέλ Αρτέτα σκέφτεται την πώλησή του, ώστε από τα έσοδα να προκύψουν ενισχύσεις με στόχο την ανοικοδόμηση του ρόστερ.

    Ο Γκαμπονέζος φορ τις πρώτες του δύο σεζόν είχε πετύχει 60 γκολ, ωστόσο την επόμενη είχε μόλις 10, ενώ λόγω ασθένειας έχασε το πρώτο παιχνίδι της σεζόν, μένοντας εκτός αποστολής.
    Το δύσκολο για την Άρσεναλ είναι ότι ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι πλέον 32 ετών και παράλληλα αμείβεται με πάνω από 400.000 ευρώ την εβδομάδα, οπότε είναι δύσκολο κάποια ομάδα να καλύψει τις απαιτήσεις και των Λονδρέζων και του παίκτη.

    Πηγή: Sport-fm.gr - Protothema.gr
  • Europa League, Άρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1: Αντίο με ψηλά το κεφάλι
    Europa League, Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1: Αντίο με ψηλά το κεφάλι

    Η πρόκριση είχε χαθεί από το πρώτο ματς, αλλά ο Ολυμπιακός της Ευρώπης για άλλη μια φορά φώναξε «παρών» - Επικράτησε με το γκολ του Ελ Αραμπί 1-0 της Άρσεναλ στο Emirates και λέει αντίο στο Europa League με ψηλά το κεφάλι! Aυστηρή κόκκινη στο 82' ο Μπα

    Πόσο άδικο. Πόσο. Ο Ολυμπιακός απέδειξε χθες βράδυ (18/3) στο Λονδίνο που θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω με αντίπαλο την Αρσεναλ για δεύτερη σερί σεζόν και η νίκη του με 1-0 (τρίτη σερί στο Emirates!) αποτύπωσε ανάγλυφα πως κοίταξε στα μάτια τους «κανονιέρηδες». Ομως δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 3-1 που έχασε την περασμένη εβδομάδα στο Φάληρο, απόρροια και των αποφάσεων που έλαβε εκείνο βράδυ ο ρέφερι Ντάνιελ Σίμπερτ και το VAR, οι οποίες ανάγκασαν τους Πειραιώτες να παίξουν στην Αγγλία με μεγάλο ντεσαβαντάζ. Σε ένα ματς που τελείωσαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπα στο 82', σε μία φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση, καθώς μοιάζει αρκετά «ακραία» έτσι όπως «κιτρινίστηκε» δις στην ίδια φάση ο 26χρονος στόπερ.
    Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα γκολπόστ, τους Χολέμπας, Μπα, Παπασταθόπουλο στα στόπερ, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό μπακ-χαφ, τον Ανδρούτσο δεξιό, τους Καμαρά, Εμβιλά στον άξονα, τους Φορτούνη, Μασούρα στα άκρα και τον και Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Με νέο «λουκ» λοιπόν, ενώ το 3-4-3 των «ερυθρολεύκων» έμοιαζε με 4-2-3-1 σε φάση επίθεσης, καθώς ο Φορτούνης συνέκλινε στον άξονα, ο Ρέαμπτσιουκ ανέβαινε ψηλά και ο Χολέμπας τον κάλυπτε στο αριστερό άκρο της άμυνας.
    ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο SOKRATIS

    Η ανάπαυλα βρήκε τις δύο ομάδες χωρίς σκορ, αλλά έμεινε ότι οι Πειραιώτες κατέβηκαν στο ματς χωρίς φόβο, με διάθεση να το «χτυπήσουν» και να εξαντλήσουν όσες πιθανότητες πρόκρισης τους αναλογούσαν. Στα πρώτα λεπτά αντιμετώπισαν πρόβλημα στην ανάπτυξη, ναι μεν κρατούσαν μπάλα όμως αναλώνονταν σε παράλληλο παιχνίδι καθώς οι γηπεδούχοι πρέσαραν ψηλά και χρειάζονταν χρόνο να βρουν τα πατήματά τους, σε μία όχι και τόσο συνηθισμένη διάταξη που παρέταξε ο Μαρτίνς. Ομως για τα όποια... προβλήματα τους παρουσιάζονταν είχαν τη λύση που άκουγε στο όνομα Παπασταθόπουλος. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός έμοιαζε «βράχος» στα μετόπισθεν, έβαλε στο 5' σωτήρια την κόντρα στο σουτ του Σμιθ Ρόουζ και στο 18' κάλυψε τον Σα που έκανε έξοδο προ του Πέπε και ναι μεν τον απέφυγε και πλάσαρε, όμως ο έμπειρος στόπερ έδιωξε σε κόρνερ.
    Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ «ΦΛΕΡΤΑΡΕ» ΜΕ ΤΟ 0-1

    Τότε (20') ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Πορτογάλος γκολκίπερ του έβγαλε με βολέ τον Ελ Αραμπί στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, εκείνος κουβάλησε την μπάλα, πάτησε περιοχή και σούραρε, ο Λένο όμως απέκρουσε με τα πόδια.
    Λίγο αργότερα οι «κανονιέρηδες»... απάντησαν με την καλή ευκαιρία του Ομπαμεγιάνκ (24', δεν βρήκε τέρμα από καλή θέση), αν και φάνηκε η φάση να ξεκινά από φάουλ των γηπεδούχων, οπότε αν γίνονταν γκολ ίσως και να μην μετρούσε στο VAR.

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΡΕ ΤΗΣ ΑΡΣΕΝΑΛ, ΤΟΥ ΕΛΕΙΠΕ Η ΤΕΛΙΚΗ ΠΑΣΑ

    Από εκείνο το σημείο και για περίπου 10 λεπτά ο Ολυμπιακός μετέφερε τον αγώνα στο μισό ή και στο 1/3 της Αρσεναλ. Κυρίως από τα αριστερά με τον Ρέαμπτσιουκ αλλά και τον Φορτούνη. έφερνε την μπάλα στα καρέ των γηπεδούχων, πίεζε, όμως του έλειπε η τελική πάσα για να βγάλει «καθαρή» φάση. Οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το τρανζίσιον και το βρήκαν κάποιες φορές, όμως οι φιλοξενούμενοι απομάκρυναν πριν φανούν απειλητικοί , με πλέον χαρακτηριστική στιγμή μία που είδαμε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και μετά από «ερυθρόλευκη» στατική μπάλα, οπότε ο Φορτούνης γύρισε και κάλυψε αποτελεσματικά. Η λήξη του πρώτου μισού βρήκε τους πρωταθλητές Ελλάδας με κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 60% και πρωταγωνιστές.

    ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΣΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΕ 220 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ!
    Σέντρα στο δεύτερο μισό και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν φουριόζοι και με το πόδι στο γκάζι. Μέχρι το 48:40, δηλαδή στα 220 δευτερόλεπτα απείλησαν δις με τον Φορτούνη (σουτ στην πρώτη περίπτωση, δεν τελείωσε τη φάση στη δεύτερη) και ακόμη μία σε στατική μπάλα με τους Εμβιλά, Χολέμπας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν τα απόλυτα «αφεντικά», έπαιζαν γρήγορα με και χωρίς την μπάλα και ήρθε η δικαίωση.
    Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ «ΕΚΤΕΛΕΣΕ» ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ

    Πιο συγκεκριμένα στο 51', όταν ο Εμβιλά έκοψε απόπειρα αντεπίθεσης των γηπεδούχων, έπαιξε γρήγορα για τον Μασούρα και εκείνος με τη σειρά του «έστρωσε» στον Ελ Αραμπί, ο οποίος πήγε στο 1 vs 1 με τον Νταβίντ Λουίς, σούταρε και βρήκε δίχτυα. Πλέον είχαμε άλλο ματς.
    ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ... ΕΠΕΜΒΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΥΣ
    Κάτι ανάλογο φαίνεται πως αντιλήφθηκε και ο Αρτέτα, καθώς έβλεπε την ομάδα του όχι μόνο να βρίσκεται πίσω στο σκορ αλλά και να δέχεται πίεση. Ετσι στο 57' με την είσοδο των Παρτέι, Εντεγκααρντ θέλησε να φρεσκάρει τον άξονά του που αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα, ενώ ο Ολυμπιακός έμενε ψηλά για να πιέσει και δημιουργούνταν κενοί χώροι. Στο 60' λοιπόν η Αρσεναλ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν σε παράλληλη ο Πέπε βρέθηκε σε θέση βολής, εξαπέλυσε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σμιθ Ρόουζ και πέρασε άουτ. Αμέσως μετά ήταν η σειρά του «ερυθρόλευκου» πάγκου για παρεμβάσεις, οπότε ο Ραντζέλοβιτς πήρε όλη τη δεξιά πλευρά και ο Μπρουμά κλήθηκε να προσφέρει ξεκούραστα πόδια στα άκρα.

    Η ΑΡΣΕΝΑΛ ΕΦΤΑΣΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΩΝ

    Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός είχε πλέον να αντιμετωπίσει και τον χρόνο που κυλούσε εις βάρος του. Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παρουσιάζουν και σημάδια κόπωσης, αφού πίεζαν συνεχώς, έτρεχαν πολύ χωρίς την μπάλα, ενώ ας μην λησμονούμε πως απέναντί τους είχαν μία ομάδα που άξιζε εκατομμύρια. Οι φιλοξενούμενοι έμεναν ψηλά, ορισμένες φορές με τους Μπρουμά, Ραντζέλοβιτς έφτασε στα καρέ των γηπεδούχων, αλλά του έλειπε η τελική πάσα (όπως και στο πρώτο μισό) για να βγάλει «καθαρή» φάση. Την ίδια στιγμή όμως οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους και απειλούσαν. Σε διάστημα 5 λεπτών οι Εντεγκααρντ (76', από πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ), Πέπε (79', από κοντά μπλόκαρε ο Σα) και Ομπαμεγιάνγκ (81', βγήκε στο τρανζίσιον απέναντι από τον Πορτογάλο γκολκίπερ αλλά πλάσαρε άουτ) «φλέρταραν» με το 1-1 και ο αγώνας είχε αποκτήσει «τρελό» ρυθμό.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ «ΤΕΛΕΙΩΣΕ» ΣΤΗΝ (ΑΥΣΤΗΡΗ) ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΟΥ ΜΠΑ
    Κάπου εκεί «τελείωσε» ουσιαστικά το ματς. Στο 82' καταλογίστηκε φάουλ του Μπα στον Μαρτινέλι και αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Τότε ο Σενεγαλέζος χτύπησε την μπάλα με το χέρι και αυτή πέρασε κοντά από τον Ντελ Θέρο και ο Ισπανός ρέφερι του έδειξε αμέσως δεύτερη κίτρινη και τον έστειλε στα αποδυτήρια. Αν η μπάλα είχε βρει εκείνον ή αντίπαλο δεν θα το συζήταγε κανείς, όμως η αντίδραση του 26χρονου ήταν μία που βλέπουμε συχνά στα γήπεδα και σηκώνει κουβέντα το ότι αποβλήθηκε με 2 κίτρινες σε 30 δευτερόλεπτα για κάτι τέτοιο. Αλλο το γράμμα του νόμου και άλλο το πνεύμα του. Ομως συνέβη, ο Ολυμπιακός έμεινε με 10 και πλέον το ενδεχόμενο να βρει δύο φορές δίχτυα και να μπει σε τροχιά πρόκρισης, φάνταζε ως πάρα πολύ δύσκολη αποστολή. Ωστόσο κράτησε μέχρι το φινάλε το υπέρ του σκορ και τη νίκη γοήτρου (και όχι μόνο), καθώς ο Σα αντέδρασε σωστά (και) στο τακουνάκι του Ομπαμεγιάγκ στο 87'.

    MVP: Ο Παπασταθόπουλος. Ο έμπειρος στόπερ ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και στο δεύτερο μισό η απόδοσή του κινήθηκε σε ανάλογο τέμπο, τουλάχιστον μέχρι να κουραστεί.

    Στο ύψος του: Ο Ελ Αραμπί. Στη φάση του 51' όπου άνοιξε το σκορ, έδειξε (για ακόμη μία φορά) πως είναι ένας killer μέσα στα αντίπαλα καρέ. Ακόμη και σε εκείνη του 20' που «έβγαλε» ο Λένο, το τελείωμά του δεν ήταν κακό.


    Πηγή: Gazzetta.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
  • Europa League, Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο με πίστη για το θαύμα
    Europa League, Άρσεναλ-Ολυμπιακός: Στο Λονδίνο με πίστη για το θαύμα

    Οι Άγγλοι το φαβορί για την πρόκριση μετά το 3-1 στο Φάληρο - Τα πλάνα των Πέδρο Μαρτίνς και Μίκελ Αρτέτα - Δείτε βίντεο

    Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την Άρσεναλ απόψε στις 19:55 (Cosmote Sport 2) στο «Έμιρεϊτς» στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του Europa League
    Η αποστολή των Πειραιωτών στο Λονδίνο μετά την ήττα τους με 3-1 στο Καραϊσκάκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απίθανη, όμως επειδή στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να συμβούν στους «ερυθρόλευκους» πιστεύουν στο θαύμα.
    Και πέρσι το σκορ κυνηγούσαν (0-1) και κατάφεραν να το ανατρέψουν (1-2) και φέτος το ίδιο συμβαίνει, με τη διαφορά ότι τώρα θα πρέπει να βρουν δίχτυα περισσότερες φορές, από τρεις και πάνω, για να ανατρέψουν την κατάσταση.

    Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε με αισιοδοξία και σύμμαχο την παράδοση για το Λονδίνο, καθώς στο «Έμιρεϊτς» μετράει δυο διαδοχικά θετικά αποτελέσματα.

    Η άφιξη του Θρύλου στο Λονδίνο! / Legend’s arrival at London! ?⚪#Olympiacos #Arrival #London #England #ARSOLY #Legend #Football #Replay #replay4olympiacos #replay_greece @REPLAY pic.twitter.com/x1GQ8N68ix

    — Olympiacos FC (45?) (@olympiacosfc) March 17, 2021
    Μαρτίνς: «Το πιστεύουμε ξανά»

    Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν από την αναμέτρηση με την Άρσεναλ, Πέδρο Μαρτίνς και Ελ Αραμπί τόνισαν ότι όλοι στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν την ανατροπή και να προκριθούν.

    «Η νοοτροπία μας είναι ίδια. Η νοοτροπία δεν αλλάζει. Ξέρουμε ότι έχουμε μειονέκτημα, αλλά στο ποδόσφαιρο γίνονται όλα. Πάμε με θετική σκέψη παρά το γεγονός ότι ξέρουμε η Άρσεναλ έχει το προβάδισμα. Σκεφτόμαστε θετικά. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, δυνατοί και έτοιμοι να τα δώσουμε όλα. Ξέρουμε ότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Να σας θυμίσω ότι πέρσι είχαμε δεχτεί ένα γκολ. Κανείς δεν το πίστευε. Εμείς το πιστέψαμε και τα καταφέραμε. Φέτος τα πράγματα είναι δύσκολα, πρέπει να πετύχουμε τρία γκολ. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και το πιστεύουμε», δήλωσε ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων»

    Ελ Αραμπί: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ στο Emirates, να το επαναλάβω και φέτος»
    Κλειδί για τον Ολυμπιακό στον αγώνα με την Άρσεναλ θα είναι να βάλει γκολ στο πρώτο ημίχρονο, μετά το 1-3 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο. Αυτό υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος θέλει να επαναλάβει εφέτος ό,τι έκανε πέρυσι στο Λονδίνο, να σκοράρει στο τέλος και να δώσει πρόκριση στους «ερυθρόλευκους», αυτή τη φορά στα προημιτελικά του Europa League.
    Τα πλάνα του Μαρτίνς

    Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Πέδρο Μαρτίνς , με τις απουσίες των Σεμέδο, Βαλμπουενά, Χασάν, Βρουσάι και Παπαδόπουλου, αλλά και το γεγονός ότι έχει… ξεμείνει με δυο στόπερ τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Μπα, ο οποίος συμπεριλήφθη στην αποστολή δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει, οδήγησαν τον Πορτογάλο να δοκιμάσει και σχήμα με τρεις αμυντικούς, όπως δηλαδή είχε αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι στο εντός έδρας παιχνίδι του στη φάση των ομίλων του Champions League.

    Δοκίμασε στην ευθεία τον Σωκράτη Παπασταθόπουλος, τον Μπα και τον Χολέμπας, τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό άκρο και τον Ανδρούτσο στο δεξί άκρο.

    Η πρώτη σκέψη του Πορτογάλου δείχνει: Σα – Ανδρούτσος, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ – Φορτούνης, Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας – Ελ Αραμπί.

    Προφανώς, αν δεν επιλεγεί το συγκεκριμένο σχήμα και ο Μαρτίνς πάει στο (4-3-3), τότε το πιθανότερο είναι πως θα μείνει στον πάγκο ο Χολεμπας και θα προσθέσει στα χαφ τον Μπουχαλάκη, με τους Φορτούνη και Μασούρα να τραβιούνται στα «φτερά» της επίθεσης.

    Η αποστολή της ομάδας μας για το ματς με την Άρσεναλ. / The squad players selected ahead of the match against @Arsenal. ?⚪️⚽#Olympiacos #UEL #ARSOLY #Football #FootballGame #SquadList @EuropaLeague pic.twitter.com/O0SEEHQjQO

    — Olympiacos FC (45?) (@olympiacosfc) March 17, 2021
    Η αποστολή του Ολυμπιακού για το ματς με την Άρσεναλ: Σα, Καραργύρης, Τζολάκης, Παπασταθόπουλος, Ντράγκερ, Μπα, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Μασούρας, Μπρούμα, Σουρλής, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί
    Άρσεναλ: Τίποτα δεν έχει τελειώσει

    Σε ότι αφορά τους γηπεδούχους, η Άρσεναλ έχει αποκλειστεί μία και μοναδική φορά από τις 16 περιπτώσεις που νίκησε εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης και αυτό συνέβη πέρσι από τον Ολυμπιακό!

    Στο πρωτάθλημα πήρε το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου επικρατώντας με ανατροπή 2-1 της Τότεναμ την Κυριακή και μπήκε στο κόλπο για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παράλληλα, διεύρυνε το αήττητο σερί της στα 5 ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

    ✌️ Good
    ✌️ Vibes
    ✌️ Only pic.twitter.com/z3KXRtdpH6

    — Arsenal (@Arsenal) March 16, 2021
    Βέβαια για τον Μίκελ Αρτέτα παρά το πλεονέκτημα που έχει με το 3-1 στο Φάληρο ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει.

    «Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Έχω δει πως ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετά παιχνίδια στα τελευταία λεπτά. Θα είναι δύσκολα, καθώς θα προσπαθήσουν να μας πιέσουν και να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Όλα είναι ανοιχτά. Ο Ελ Αραμπί έχει σκοράρει δύο φορές απέναντι μας και δημιουργεί συνεχώς κινδύνους. Είναι ένας έξυπνος ποδοσφαιριστής και πρέπει να προσέξουμε», τόνισε ο προπονητής των «κανονιέρηδων»
    Τα πλάνα του Αρτέτα

    Εκτός από τον Σάκα που δίνεται αμφίβολός άλλα προβλήματα δεν έχει η Άρσεναλ και ο Αρτέτα σκέφτεται να παρατάξει σε διάταξη 4-2-3-1 τους Λένο - Μπεγερίν, Γκάμπριελ, Ντ. Λουίς, Τίρνεϊ – Θεμπάγιος, Τσάκα – Γουίλιαν (Έντεγκααρντ), Σμιθ Ρόου, Πεπέ – Ομπαμεγιάνγκ


    Ο διαιτητής του αγώνα

    Την αναμέτρηση της Αρσεναλ με τον Ολυμπιακό θα διευθύνει ο Ισπανός διαιτητή, Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε.

    Ο 45χρονος ρέφερι έχει σφυρίξει τρεις φόρες τους "ερυθρολεύκους" στο παρελθόν, στην ήττα τους με 3-0 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι για τους φετινούς ομίλους του Champions League , στο 4-0 επί της Κράσνονταρ για τα playoffs του Champions League της σεζόν 2019/20, καθώς και στην ήττα με 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο για τους ομίλους του Europa League τη σεζόν 2016/17.

    Βοηθοί του 45χρονου ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του, Χουάν Κάρλος Γιούστε, Ρομπέρτο Αλόνσο Φερνάντεθ, ενώ τέταρτος θα είναι ο Χοσέ Μαρία Σάντσεθ. Στο VAR θα είναι ο Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα, ενώ AVAR θα είναι ο Γκιγιέρμο Κουάδρα Φερνάντεθ.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch