Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 22:38

ΕΠΟ κατά Κούγια: «Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας»

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αντίδραση και από ΠΣΑΠ, σκέψεις για προσφυγή στη δικαιοσύνη από ΑΕΚ - Τι απαντά σε όλους ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ

Εντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σχετικά με την Εθνική ομάδα αλλά και ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο γνωστός ποινικολόγος και πρόεδρος της ΑΕΛ «ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας», ενώ γνωστοποίησε ότι έχει προσφύγει ήδη στην αθλητική δικαιοσύνη. Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης και ο ΠΣΑΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, ενώ και στην ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για τις τοποθετήσεις Κούγια.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που κ. Αλέξης Κούγιας με δημόσια τοποθέτησή του, προκαλεί αναίτια και αρνητικά το δημόσιο αίσθημα και τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής και προκλητικότητας, δεδομένου ότι κατάφερε να «πιάσει στο στόμα του» και την Εθνική μας Ομάδα. Με ποδοσφαιρικά απαξιωτικούς, επαγγελματικά προσβλητικούς και, σε κάθε περίπτωση, με αναφορές ντροπής για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές, τον προπονητή και παράγοντες της ΕΠΟ, «άδραξε την ευκαιρία», λόγω ενός μη νικηφόρου αποτελέσματος, προκειμένου να κερδίσει λίγα λεπτά προβολής στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που «διψούν» για τις αντιαισθητικές προσεγγίσεις του.

Εκτός κι αν ο δήθεν γνώστης του παιχνιδιού κ. Κούγιας θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα συνεισφέρει δημιουργικά στην προσπάθεια των διεθνών μας. Ας μην κουράζεται όμως, η παρέμβασή του αυτή δεν εκπλήσσει κανέναν. Είναι, άλλωστε, γνωστό πώς έχει συμπεριφερθεί, διαχρονικά, στους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις αναφορές του, την πρωτοφανή για αθλητικό παράγοντα συμπεριφορά του, καθώς και την απαράδεκτη, σε όλα τα επίπεδα, προσπάθειά του να μειώσει την προσωπικότητα και την ποδοσφαιρική ικανότητα των μελών της Εθνικής ομάδας, τα οποία, αντιθέτως, η Ε.Π.Ο. τιμά για το ήθος τους, περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει αμέριστα στις αγωνιστικές τους προσπάθειες. Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη προσφύγει στα ποδοσφαιρικά δικαστικά όργανα κατά του κ. Κούγια, ενώ εξετάζεται και η, εκ μέρους των φυσικών προσώπων, προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να υποστεί τις συνέπειες των συκοφαντικών δηλώσεών του.

Απάντηση Κούγια στην Ομοσπονδία

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε προς την ΕΠΟ ότι... ανυπομονεί για οποιαδήποτε μήνυση «για να μου δοθεί η δυνατότητα στα δικαστήρια να πληροφορηθούν οι τακτικοί Δικαστές και οι κανονικοί Εισαγγελείς, ποιοι είναι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ...».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει: «Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση της ΕΠΟ που με αφορά, δεν περίμενα κάτι καλύτερο από προέδρους Ενώσεων που ανέχονται και οφείλουν την εκλογή τους σε αυτά που κάνουν ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Δανιήλ και ο Ντάσιος της ΕΠΣ Αχαΐας στις εκλογές όλων των Ενώσεων σε όλη την Ελλάδα και με χαρά μου περιμένω οποιαδήποτε μήνυση και οποιαδήποτε αγωγή από το ΔΣ της ΕΠΟ, για να μου δοθεί η δυνατότητα στα δικαστήρια να πληροφορηθούν οι τακτικοί Δικαστές και οι κανονικοί Εισαγγελείς, ποιοι είναι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ, τι εργασία κάνει ο καθένας από αυτούς και πως έχει εκλεγεί ο καθένας από αυτούς.

Να πληροφορηθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς, τι μισθό παίρνουν ο Αλέξης Δέδες, ο Θάνος Μπλούνας και οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΠΟ έναντι των 1.500€ που εισπράττουν οι τακτικοί Δικαστές και οι κανονικοί Εισαγγελείς και να δώσουν εξηγήσεις γιατί τα εισπράττουν. Να πληροφορηθούν οι Δικαστές και οι Εισαγγελείς πόσους προπονητές έχει αλλάξει, έχει προσλάβει και έχει απολύσει αυτήν η διοίκηση της ΕΠΟ για αυτήν την Εθνική, που δεν μπορεί να βάλει γκολ σε τρία ημίχρονα στο Κόσσοβο και στη Μολδαβία, με πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους αμείβει και με πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τους αποζημιώνει όταν τους απολύει ως ανίκανους.

ΠΣΑΠ: «Εμείς είμαστε περήφανοι»

Προηγουμένως, ανακοίνωση είχε εκδώσει και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, δίχως να αναφερθεί ονομαστικά αλλά φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τις δηλώσεις Κούγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ αναφέρει: «Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ξέρουν τα πάντα και θεωρούν ότι η άποψή τους είναι σημαντική. Είναι εκείνοι που δεν τους ενδιαφέρει αν λόγος που ασχολούνται μαζί τους είναι θετικός ή αρνητικός, αρκεί να ασχολούνται μαζί τους. Είναι εκείνοι που τους ενδιαφέρει περισσότερο η φήμη, από ότι η συνείδηση τους. Είναι εκείνοι που όπου και αν σταθούν λένε πόσο πολύ αγαπάνε κάτι, μήπως και καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια. Είναι εκείνοι που κράζουν ότι δεν κατάφεραν ποτέ να γίνουν οι ίδιοι, γιατί τους θυμίζει πόσο ασήμαντοι είναι. Είναι εκείνοι που ο λόγος τους είναι σαν φτερό και κινείται ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

Είναι εκείνοι που δεν τους παίρνει κανείς στα σοβαρά, άνθρωποι μικροί που περιμένουν στην γωνία το λάθος για να κατασπαράξουν. Άνθρωποι άδειοι, που τους τρέφει το μίσος και η μιζέρια, όπου η κληρονομιά τους στον χώρο θα είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Αγαπημένοι μας συνάδελφοι αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν πως δεν μπορούν να σας φτάσουν και αυτό τους ενοχλεί. Εμείς είμαστε περήφανοι για εσάς και την προσπάθεια σας. Είστε άξιοι εκπρόσωποι μας με το εθνόσημο, εντός και εκτός γηπέδου. Είμαστε μαζί σας με όλο μας το «είναι», στα καλά και τα άσχημα.

Εμείς ξέρουμε πως αυτά τα δυο πάντα θα υπάρχουν στην ζωή μας. Εμείς ξέρουμε πως όταν κερδίζουμε δεν είμαστε «θεοί» και όταν χάνουμε δεν είμαστε «σκουπίδια». Εμείς είμαστε αυτοί που θα προστατεύσουμε το άθλημά μας από όλους αυτούς. Πρέπει όλοι να καταλάβουν πως όταν η δύναμη της αγάπης ξεπεράσει την αγάπη για δύναμη, τότε το ποδόσφαιρό μας θα γνωρίσει την ειρήνη. Ο δρόμος μας είναι μοναχικός αλλά είμαστε βέβαιοι πως δεν προχωράμε μόνοι».

«Χυδαίου περιεχομένου ακραία συκοφαντική ανακοίνωση»

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε στον ΠΣΑΠ μέσω εκτενούς δήλωσης που αναφέρει τα εξής: «Διάβασα τη χυδαίου περιεχομένου ακραία συκοφαντική για εμένα ανακοίνωση του ΠΣΑΠ, που εκφράζει απολύτως την προσωπικότητα αυτών που την έγραψαν και ένιωσα ανάμεικτα συναισθήματα.

Αρχικά στενοχωρήθηκα, γιατί μετά από 55 χρόνια παρουσίας στο ποδόσφαιρο είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικών ομάδων, έχουν το θράσος και την αμετροέπεια πρόσωπα – πρώην ή νυν ποδοσφαιριστές ηλικίας 25 έως 35 χρονών να γράφουν μια τέτοια ανακοίνωση για μένα, που έχω διοικήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο 10 χρόνια και έχω δώσει ψωμί σε χιλιάδες ποδοσφαιριστές που εργάστηκαν στις ομάδες μου, οι οποίοι δεν έχασαν ούτε ένα ευρώ, γιατί ποτέ οι ομάδες μου ούτε πτώχευσαν ούτε υποβιβάστηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων, αφού οι γνώσεις μου για το ποδόσφαιρο και η οικονομική μου παντοδυναμία αποτελούσαν εγγύηση για την πρόοδο τους, αλλά αφετέρου χάρηκα ιδιαιτέρως, γιατί επιτέλους αντί να πληρώνω κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον ΠΣΑΠ για τους ποδοσφαιριστές που εργάζονται στις ομάδες μου, θα εισπράξω από αυτούς πάρα πολλές χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση για αυτά τα χυδαία και συκοφαντικά που έγραψαν σήμερα για μένα, χωρίς να τολμήσουν καν να αναφέρουν το όνομα μου, όπως έκαναν οι κουκουλοφόροι συνεργάτες των Γερμανών στην Κατοχή.

Στον κ. Μπαντή Πρόεδρο του ΠΣΑΠ που αξιολογικά πήρε αυτή τη θέση χωρίς να νιώθει άσχημα αφού επί 5 χρόνια ως ποδοσφαιριστής του Ηρακλή είχε μόνο 14 συμμετοχές, όταν δεν ήταν τραυματισμένοι οι κανονικοί τερματοφύλακες τους Ηρακλή ή στο Κύπελλο που βάζουμε τους μικρούς, στον κ. Μπαντή που στην Ομόνοια Κύπρου σε ένα χρόνο δεν είχε καμία συμμετοχή, στον κ. Μπαντή που στον Πανιώνιο σε μια χρονιά είχε 3 συμμετοχές – δεν γνωρίζω αν αυτές ήταν στο Κύπελλο, στον κ. Μπαντή που στη Λαμία από τον Ιούλιο του 2018 έως τότε που σταμάτησε δεν είχε καμία συμμετοχή και έχει την αμετροέπεια να εμφανίζεται ως Πρόεδρος των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, στον Α’ Αντιπρόεδρο του ΠΣΑΠ Δημήτρη Κουρμπέλη, που στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ δεν τήρησε το fairplayστις 7λεπτες αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, όταν ο παίκτης μας Μιλοσάβλιεβιτς σφάδαζε στο χορτάρι και πέρασε μέσα από τους σταματημένους ποδοσφαιριστές μας προσπαθώντας να πετύχει γκολ αποδεικνύοντας το πραγματικό του ποδοσφαιρικό ήθος, στον Ειδικό Σύμβουλο του ΠΣΑΠ Τάσο Μπακασέτα, που δεν θέλω να πιστέψω ότι υπέγραψε αυτήν την ανακοίνωση, όπως το ίδιο έκανε και ο Κουρμπέλης, γιατί εθίγησαν τα προσωπικά τους συμφέροντα από τη δήλωση μου που τους αφορούσε προσωπικά μου, γιατί αναφερόμενους σε αυτούς αλλά και στον λαλίστατο με συνεχείς δηλώσεις Γενικό Γραμματέα του ΠΣΑΠ κ. Τασουλή, που θα τον δω προσωπικά, facetoface, σε απόσταση ολίγων εκατοστών την Κυριακή το απόγευμα στη Λάρισα, θέλω να τους δηλώσω ότι θα τους οδηγήσω και στα ποινικά και στα πολιτικά δικαστήρια και θα πάρω από τον καθέναν τουλάχιστον 50 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση μέχρι να πατήσουν μαύρο χιόνι, θα τους πάρω τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, ακόμη και τα εσώρουχα τους.

Ρε συνδικαλιστές των επιστολικών ψήφων, τι ειδικό βάρος έχετε στη ζωή σας, εκτός από το να κλωτσάτε για λίγα χρόνια τη μπάλα και αναφέρεστε με τέτοιο χυδαίο τρόπο σε έναν άνθρωπο σαν εμένα, που έχει προσφέρει επί 47 χρόνια στην επιστήμη του ανεκτίμητες υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη, κάνει διαλέξεις στις Νομικές Σχολές όλης της χώρας δεκάδες φορές κάθε χρόνο, έχει διοργανώσει φιλανθρωπικές εκστρατείες για τους πρόσφυγες, έχει κάνει προσφορές σε αναξιοπαθούσες ομάδες του πληθυσμού, έχει τιμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του, έχει διοργανώσει συνέδρια για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών με την παρουσία του Προέδρου και της ηγεσίας του Αρείου Πάγου και το κυριότερο έχει πληρώσει εκατομμύρια ευρώ στα μέλη του ΠΣΑΠ επί 40 χρόνια για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους;

Ποιοι είσαστε εσείς που για να υπερασπιστείτε τον Αντιπρόεδρο σας τον Κουρμπέλη, που είναι αρχηγός της χειρότερης ομάδας που είχε ο Παναθηναϊκός από ιδρύσεως του, γράφετε αυτή τη χυδαία και συκοφαντική ανακοίνωση για μένα;

Ο Μανωλάς της Νάπολι, ο Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ, ο Σιόβας της Ουέσκα, ο Μπουχαλάκης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ, ο Φορτούνης του Ολυμπιακού του Champions League, ο Κότσιρας της Τρίπολης που έπρεπε να παίζει στην Εθνική αντί για τους ανύπαρκτους κατά την κρίση μου Χατζηδιάκο και Ρότα των ανύπαρκτων ποδοσφαιρικά ολλανδικών ομάδων Φορτούνα Σιτάρντ κλπ, ο Μπέρτος της ΑΕΛ με 300 παιχνίδια στην Super League, που όχι μόνο αδικούνται, αλλά και διασύρονται από τις δηλώσεις και τις συμπεριφορές των προπονητών της Εθνικής, άλλοτε του Αναστασιάδη και τώρα του Φαν Σιπ, δεν είναι μέλη σας;

Με ποιο ειδικό βάρος εσείς η τελευταία διοίκηση του ΠΣΑΠ, που έχετε ισχυριστεί συκοφαντικά ότι ο πρώην Πρόεδρος Αντωνιάδης, η ζωντανή ιστορία του Παναθηναϊκού, έκλεβε το ταμείο, στέλνοντας τον στα δικαστήρια, ότι ο προηγούμενος Πρόεδρος από εσάς Σάκης Δημόπουλος, ο παγκόσμιος πρωταθλητής προσφυγών εις βάρος ΠΑΕ και οι συνεργάτες του το ΔΣ έκλεβαν τα χρήματα που σας δίνουμε εμείς οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και τον έχετε στείλει κατηγορούμενο στα δικαστήρια για κακουργήματα, έχετε το θράσος να γράφετε αυτή την ανακοίνωση για μένα;

Είσαστε τυχεροί που η «συμμαχία» συνασπίστηκε για να μην εκλεγώ Πρόεδρος της Super League, γιατί ο κ. Αυγενάκης θα είχε μάθει το τι ακριβώς κάνει ο ΠΣΑΠ και το πως από το θεσμικό όργανο, που εμπνεύστηκε ο ρομαντικός και ανιδιοτελής και με κοινωνική δράση μέχρι σήμερα Μάλλιαρης, έχει μεταβληθεί κατά τη γνώμη μου σε εισπρακτική εταιρεία και σε δικηγορικό γραφείο.

Ελπίζω και εύχομαι ο Σάκης Δημόπουλος και η παρέα του να έχουν αφήσει υπόλοιπο στο ταμείο του ΠΣΑΠ και να μην παρακαλάτε, όπως έχουν κάνει όλοι όσοι με έχουν συκοφαντήσει μέχρι σήμερα, γιατί τους χαλάω τα σχέδια, για να μην σας κατασχέσω τα σπίτια και βάζετε μπροστά τις οικογένειες και τα παιδιά σας τη στιγμή που θα πρέπει να πληρώσετε.

Υ. Γ. Να πείτε σε αυτόν που σας έγραψε αυτήν την χυδαία και συκοφαντική ανακοίνωση να γράψει και ένα άρθρο για να σας υπερασπιστεί, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε καλέσει έστω για τα μάτια του κόσμου να σας δώσουν εξηγήσεις όλα αυτά τα μέλη σας που έπαιζαν στις ομάδες που κατά τους Εισαγγελείς Εφετών έστηνα τα παιχνίδια από το 2008 έως το 2011 στην τότε Β’ Εθνική και γιατί δεν έχετε καλέσει ούτε έναν ποδοσφαιριστή μέλος σας που σας ψηφίζει από τον Απόλλωνα Λάρισας που η UEFA τον κατηγορεί ότι είχε στήσει περισσότερα από 30 παιχνίδια, από τον Αιγινιακό, από τον Αγροτικό Αστέρα, από τον Αήττητο Σπατών, από τον Απόλλωνα Πόντου, από την Ηλιούπολη, από τον παλιό Διαγόρα Ρόδου, δεν έχετε καλέσει ούτε ένα ποδοσφαιριστή από αυτούς που έχουν σακατέψει αντιπάλους τους ούτε για να τον επιπλήξετε και για να αποδείξετε ότι εκτός από την οικονομική επιβίωση τη δική σας και των μελών σας, σας ενδιαφέρει η αξιοπιστία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και η πρόοδος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υ.Γ. 2 Ρε «κύριοι τίποτα» εκτός της ποδοσφαιρικής παρουσία ορισμένων από εσάς στο ποδόσφαιρο ποιος έχει ανάγκη από δημοσιότητα; Έχω παραστεί από το 1975 ως δικηγόρος υπερασπίσεως μέχρι σήμερα σε όλες τις ποινικές δίκες που έχουν απασχολήσει επί μήνες όλη την ελληνική κοινωνική ζωή. Είμαι κάθε μέρα στα δικαστήρια τα τελευταία 47 χρόνια και παρίσταμαι σε τουλάχιστον 3 δίκες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Έχω δώσει εξαιτίας της επιστημονικής μου καταρτίσεως και της επιστημονικής μου αποδοχής προσωπικές συνεντεύξεις σε όλους τους μεγάλους δημοσιογράφους περισσότερες από 100 φορές. Μου έχουν γίνει προσωπικά αφιερώματα με προβολή σε εξώφυλλα περιοδικών εκατοντάδες φορές. Και το κυριότερο έχω καταστήσει το επώνυμο μου συνώνυμο του λειτουργήματος του δικηγόρου.

Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο δεν μου έδωσε ποτέ θετική δημοσιότητα, αλλά μόνο αρνητική, γιατί ενώ στην επιστήμη μου συνυπάρχω με δικαστές, εισαγγελείς και εκλεκτούς δικηγόρους, η παθολογική μου αγάπη για το ποδόσφαιρο με έχει φέρει απέναντι σε κακοποιούς ιδιοκτήτες, στοιχηματζήδες ιδιοκτήτες και κάποιους σαν κι εσάς, που με ελάχιστες εξαιρέσεις, αν σας δώσω 2 λέξεις από την καθαρεύουσα, είτε δεν θα καταλάβετε το νόημα τους, αλλά σίγουρα δεν θα μπορείτε να κάνετε μια πρόταση. Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει».

Σκέψεις προσφυγής στα δικαστήρια και από ΑΕΚ

Επίσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του SDNA η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ζητήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αποζημίωση για τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια σε βάρος των διεθνών της ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Ενωση θα κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και τα μέσα που της παρέχει ο νόμος εναντίον του γνωστού δικηγόρου για τις απαξιωτικές δηλώσεις του για την Εθνική ομάδα και συγκεκριμένα για τα σημεία που θίγει την αξία των δικών της διεθνών ποδοσφαιριστών.

Στις προθέσεις της ΑΕΚ είναι να κινηθεί εναντίον του Κούγια και με αγωγή για απόπειρα μείωσης της προσωπικότητας αλλά και της ποδοσφαιρικής αξίας των διεθνών της παικτών, που αποτελούν περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Στο σκέλος εκείνο που στην Ένωση θεωρούν πως προκαλεί ζημία στην πραγματική περιουσία της ομάδας, που δεν είναι άλλη από την αξία των ποδοσφαιριστών της, είτε αυτός λέγεται Σβάρνας, είτε Μάνταλος, είτε οποιοσδήποτε άλλος. Για την υπόθεση έχει ήδη δοθεί εντολή στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να κυνηγήσει την υπόθεση μέχρι τέλους, τόσο στα ποινικά, όσο και στα αστικά δικαστήρια και μάλιστα από πλευράς ΑΕΚ τονίζεται πως θα διεκδικήσουν την μεγαλύτερη δυνατή αποζημίωση.

Η απάντηση Κούγια στην Ενωση

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ απάντησε στην ΑΕΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

1. Μόνο και μόνο η αναφορά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ ότι με τις δηλώσεις μου για την Εθνική και γι αυτούς που παίζουν, αλλά και γι αυτούς άδικα που δεν παίζουν, «μειώθηκε» η οικονομική αξία των ποδοσφαιριστών της και γι αυτό θα μου κάνουν αγωγή, αποδεικνύει ότι όσα είπα είναι αλήθεια από την αρχή μέχρι το τέλος.

Την ΑΕΚ δηλαδή δεν την ενδιαφέρει η εικόνα της Εθνικής και το ότι δεν μπορεί να κερδίσει με αυτούς τους παίκτες εθνικές ομάδες επιπέδου Κοσσόβου και Μολδαβίας, αλλά την ενδιαφέρει μόνο πως μέσω της Εθνικής, ΔΗΛΑΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΑ, θα αυξηθεί η οικονομική αξία των ποδοσφαιριστών της, για να τους πουλήσει.

2. Όσον αφορά το μέρος της ανακοινώσεως της ΑΕΚ ότι θα κάνουν αγωγή για την, κατά την άποψη τους εξαιτίας της ανακοινώσεως μου, προσβολή της προσωπικότητος των ποδοσφαιριστών που ανέφερα, τους συμβουλεύω να αλλάξουν το νομικό επιτελείο, το οποίο απ’ ότι γνωρίζω από τα δικαστήρια αποτελείται από ένα μέλος, τη σεβάσμια καθ’ όλα και λόγω ηλικίας κυρία Ρίζου, άλλωστε αγωγή για την προσβολή της προσωπικότητος του μπορεί να κάνει μόνο αυτός ο οποίος θίγεται εις βάρος αυτού ο οποίος τον προσέβαλε και έθιξε την τιμή και την υπόληψη του και όχι ο εργοδότης του, αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πως η σεβάσμια συνάδελφος αξιολόγησε ως προσβολή της προσωπικότητος τη δήλωση μου ότι «είναι αδιανόητο να παίζει ο Σβάρνας στην Εθνική που ήταν αναπληρωματικός του Λισγάρα και του Καρασαλίδη στην Ξάνθη μέχρι πριν ένα χρόνο και να μην αγωνίζονται ο Μανωλάς της Νάπολι, ο Παπασταθόπουλος της Άρσεναλ και ο Σιόβας που τα τελευταία 5 χρόνια είναι αναντικατάστατος σε ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος».

Όσον αφορά την αναφορά μου στον Μάνταλο και την ανεπιτυχή προσπάθεια της ΑΕΚ να τον ξεφορτωθεί, τους παραπέμπω στα όσα γράφει καθημερινά η συλλογική τους εφημερίδα Ώρα για Σπορ και όσα έχουν γράψει κατά καιρούς οι δημοσιογράφοι που κάνουν ρεπορτάζ ΑΕΚ σε όλες τις γνωστές αθλητικές εφημερίδες.

Για την απειλή τους ότι θα κάνουν καταγγελία στα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ θέλω να τους δηλώσω για άλλη μια φορά ότι τη στημένη διαδρομή Μπλούνας (με μισθό 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα όταν είναι νηφάλιος από τις συνήθειες του) – Δέδες (15 χιλιάδες ευρώ το μήνα για να έχει η ΕΠΟ την εικόνα που έχει)– Λαΐνης (με τη γνωστή καταγωγή από την Κολοπετινίτσα για να ασκεί πειθαρχικές διώξεις μόνο σε μένα και σε κάνα δυο ακόμη που λέμε την αλήθεια για να μας βουλώσει το στόμα) την έχω νιώσει πολλά χρόνια στο πετσί μου, αλλά αυτή τη φορά δεν έχω μείνει με σταυρωμένα χέρια και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσουν όλοι.

Αλήθεια κύριοι στην ΑΕΚ, όταν σε αυτήν την Εθνική παίζουν αυτοί που παίζουν, οι άλλοι που είτε είναι κομμένοι για γελοίους λόγους, αλλά στην πραγματικότητα έχουν κοπεί γιατί είναι ανεξάρτητοι οικονομικά, είναι κορυφαίοι ποδοσφαιρικά, αφού παίζουν σε κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης κι έχουν το θάρρος σαν κι εμένα, που επίσης είμαι χορτασμένος σε όλα, και λένε όπως και εγώ τα πράγματα με το όνομα τους για το τι συμβαίνει σε αυτήν την Εθνική Ελλάδος, πόσο προσβεβλημένοι πρέπει να νιώθουν στην προσωπικότητα τους;

Πόσο προσβεβλημένος στην προσωπικότητα του πρέπει να νιώθει ο Φορτούνης, όταν είναι αναπληρωματικός αυτού του Μάνταλου ή του Ειδικού Συμβούλου του ΠΣΑΠ, συμπαθέστατου κατά τα άλλα, Μπακασέτα;

Πόσο προσβεβλημένος πρέπει να νιώθει ο καλύτερος Έλληνας αμυντικός χαφ τα τελευταία χρόνια Μπουχαλάκης, όταν είναι αναπληρωματικός του άλλου Αντιπροέδρου του ΠΣΑΠ και χωρίς καμία διάκριση είτε με την ομάδα του είτε με την Εθνική ομάδα Κουρμπέλη;

Πόσο προσβεβλημένος πρέπει να νιώθει ο καλύτερος δεξιός μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος ο Κότσιρας όταν βλέπει στη θέση να αγωνίζεται ένας στόπερ, που παίζει σε μια μέτρια ολλανδική ομάδα και προέρχεται από ένα χρόνο αποχή από τα γήπεδα λόγω χιαστού, ο Χατζηδιάκος;

Πόσο προσβεβλημένος πρέπει να νιώθει ο δεξιός μπακ της ομάδας μου Μανώλης Μπέρτος με 300 συμμετοχές στην Super League, όταν σε αυτή την Εθνική ομάδα δεν έχει κληθεί ούτε μια φορά και καλείται ένας Ρότα, ο οποίος αγωνίζεται στην παγκοσμίως άγνωστη ομάδα του ολλανδικού πρωταθλήματος Φορτούνα Σιτάρντ;

Δυστυχώς κύριοι του ΔΣ της ΑΕΚ, που χθες στα δικαστήρια των Αθηνών για μια άλλη σας ανακοίνωση φέρατε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τον κακομοίρη εκπρόσωπο τύπου κ. Δημάτο, δεν θα γλιτώσετε ούτε εσείς ούτε ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την παρουσία μου και τις τοποθετήσεις μου και η ομάδα μου δεν πρόκειται ποτέ να υποβιβαστεί, όπως προαναγγέλλει κάθε χρόνο ο ιδιοκτήτης σας, όσους δανεικούς κι αν δώσετε στη Λαμία και επειδή δεν έχω ανάγκη κανένα από εσάς λόγω της οικονομικής δύναμης, που μου έχει δώσει η επιστήμη μου, θα με βρίσκετε πάντοτε μπροστά σας.

Για την άλλη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που απέρριψε την αγωγή του Δημήτρη Μελισσανίδη εις βάρος μου, πιστεύω να σας έχει ενημερώσει το νομικό επιτελείο σας αποτελούμενο από τη σεβάσμια συνάδελφο, αλλά δεν πειράζει, για αυτήν την απόφαση και τι σημασία έχει θα αναφερθώ από βδομάδα».

Η επίμαχη τοποθέτηση Κούγια

Ολα άρχισαν εξαιτίας της δήλωσης του Αλέξη Κούγια μια ημέρα μετά την ισοπαλία της Εθνικής ομάδας με το Κόσοβο. Αναλυτικά ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ανέφερε: «Είμαι 40 χρόνια συνιδιοκτήτης, ιδιοκτήτης κι έχω διοικήσει ιστορικές ομάδες της Super League (Ηρακλής, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναχαϊκή, ΑΕΛ). Η ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο δεν ήταν ποτέ επαγγελματική, αφού είναι γνωστό σε ποιο επιστημονικό τομέα διακρίνομαι εδώ και 47 χρόνια, αλλά παθολογική. Στηρίζω οικονομικά εκτός από τις ομάδες μου και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχοντας δώσει μέχρι τώρα περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Έχω πανηγυρίσει σαν μικρό παιδί την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2004 και δεν ανέχομαι να έχει καταντήσει η Εθνική μας ομάδα από τις επιλογές αυτής της τραγικής διοικήσεως Γραμμένου – Δέδε και των υπολοίπων μελών επιλογών του Γιάννη Παπαδόπουλου και αυτού που τον στηρίζει, γραφείο προωθήσεως μετριοτάτων ποδοσφαιριστών που τους εκπροσωπούν συγκεκριμένοι μάνατζερς με τη μέθοδο της διεθνοποιήσεως τους.

Από που κι ως που και με ποια κριτήρια φορούν την τιμημένη γαλανόλευκη φανέλα ένας Χατζηδιάκος, που τελευταία τον βλέπουμε και δεξιό μπακ, ο συμπαθέστατος Σβάρνας που ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο αναπληρωματικός του Λισγάρα και του Καρασαλίδη στην Ξάνθη, ένας Παυλίδης που μέχρι τώρα σε περισσότερους από 10 αγώνες έχει δει το τέρμα μόνο μία φορά και ο συμπαθέστατος Μπακασέτας τον οποίο στα καλύτερα του χρόνια ο ποδοσφαιρικός οργανισμός της ΑΕΚ δεν τον θεώρησε ικανό να του δώσει συμβόλαιο 250 χιλιάδων ευρώ, αφήνοντας τον εκτός αγώνων για να τον πείσει να υπογράψει ανανέωση με λιγότερα;

Ποιος είναι αυτός ο Ρότα που φόρεσε το εθνόσημο στον προηγούμενο αγώνα και ήταν στον πάγκο χτες;

Ποιος μάνατζερ εκπροσωπεί τον Φούντα;

Πως είναι δυνατόν να παίζει σέντερ μπακ στην Εθνική ο Σταφυλίδης;

Θα ήθελα να μου εξηγήσουν γιατί οι βασικοί στους προηγούμενους αγώνες Μπάρκας και Πέλκας έχουν μεταβληθεί σε παγκίτες.

Μήπως γιατί ο σκοπός που προηγουμένως ήταν βασικοί επετεύχθη, δηλαδή πήραν μεταγραφή και κονόμησαν οι γνωστοί μάνατζερς τους;

Πως είναι δυνατόν να μην αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα οι εκ των κορυφαίων στόπερ της Ευρώπης Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Σιόβας;

Πως είναι δυνατόν να μην ξεκινά βασικός στη Εθνική ομάδα ο δίμετρος αριστεροπόδαρος και πλέον βελτιωμένος τα τελευταία 2 χρόνια Έλληνας ποδοσφαιριστής, μόνιμα διακρινόμενος σε αγώνες Champions League, Μπουχαλάκης και να θεωρούνται αναντικατάστατοι ο ανύπαρκτος διεθνώς Κουρμπέλης και ο εξτρεμ Ζεκα;

Πως είναι δυνατόν να μην είναι βασικός στην Εθνική ο καλύτερος Έλληνας τα τελευταία 10 χρόνια Φορτούνης σε μια Εθνική που ψάχνει να βρει ένα γκολ σε 5 ημίχρονα, όταν έχει γεμίσει με γκολ όλες τις ομάδες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και σε διεθνή παιχνίδια και είναι και ο τελευταίος που έχει βάλει κανονικό γκολ με την Εθνική ομάδα, γιατί τα άλλα έχουν μπει με πέναλτι, και αγωνίζεται βασικός ο τραγικός τα τελευταία 2 χρόνια Μάνταλος, αναπληρωματικός ακόμα και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, τον οποίο αγωνίζεται η ΑΕΚ να ξεφορτωθεί και δεν μπορεί ή το πιο αργό δεκάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου ο Μπακασέτας;

Πως είναι δυνατόν αν είναι βασικός στην Εθνική ομάδα ο Λημνιός με 1 γκολ σε 200 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα κα να μην αγωνίζεται ο Μασούρας με δεκάδες γκολ στην Ελλάδα, αλλά και ακόμη στο Champions League;

Επιτέλους κάποιος πρέπει να πει σε αυτούς που επέλεξαν έναν ανύπαρκτο προπονητικά πρώην μεγάλο παίκτη, τον κ. Φαν Σιπ και σε αυτούς που του επιβάλουν ποιους παίκτες πρέπει να χρησιμοποιεί, για να γίνονται διεθνείς και να παίρνουν μεταγραφές, ότι αυτό το συνονθύλευμα, που δεν μπορεί να πετύχει ένα γκολ σε 3 ημίχρονα στη Μολδαβία και στο Κόσσοβο, δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά ανήκει σε όλους εμάς τους υπολοίπους που είμαστε υπερήφανοι για την πατρίδα μας και για οτιδήποτε εμφανίζεται διεθνώς με την ελληνική σημαία, ανήκει σε όλους εμάς που αγαπούμε παθολογικά το ποδόσφαιρο και δεν το βλέπουμε ως μέσο επιβίωσης και ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν οπαδοί της Εθνικής στο γήπεδο για να τους αποδοκιμάσουν, γιατί μας ντροπιάζουν κάθε μέρα με αυτά που κάνουν, αλλά όλοι εμείς όλους αυτούς τους ονομάζουμε ξεφτιλισμένους.

Υ.Γ. Αμφιβάλλω αν τα 50 χιλιάδες ευρώ που εισπράττει κάθε μήνα ο Φαν Σιπ για να παρουσιάζει αυτό το εξευτελιστικό συνονθύλευμα πηγαίνουν μόνο στη δική του τσέπη, όπως επίσης συνειδησιακά είμαι βέβαιος ότι κάποιοι στο περιβάλλον της ΕΠΟ, ειδικά στο βρώμικο παρασκήνιο, βγάζουν πολύ μεγάλα μεροκάματα με τη διεθνοποίηση αυτών των μέτριων ποδοσφαιριστών, που έχουν γίνει βασικοί και αναντικατάστατοι στην Εθνική ομάδα και με τις μεταγραφές τους».

Πηγή: Ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 00:51

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακοίνωση Κούγια για την παραμονή του Λύτρα στη φυλακή
    Ανακοίνωση Κούγια για την παραμονή του Λύτρα στη φυλακή

    Ο Αλέξης Κούγιας, μετά και το βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου να απορριφθεί η αίτηση του Απόστολου Λύτρα για «βραχιολάκι», με αποτέλεσμα να παραμείνει στη φυλακή, προέβη σε ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα αναφέρει:

    «Με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκα πριν από λίγο ότι δεν αποφυλακίζεται ο Αποστόλης Λύτρας γιατί το δικαστικό συμβούλιο δεν έκανε δέκτη την πρόταση του κου Εισαγγελέως για την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι και έτσι θα παραμείνει κρατούμενος, παρά τα προβλήματα υγείας του και παρά την εν γένει προσωπικότητά του, σ’ έναν θάλαμο 15 ατόμων με μια τουρκική τουαλέτα κι ένα ντουζ και θέλω να δηλώσω το εξής:

    Όλο αυτό που συμβαίνει με την υπόθεση Αποστόλου Λύτρα είναι από την αρχή μέχρι το τέλος ένα λάθος και θα το πληρώσει στο μέλλον πολύ ακριβά, τόσο η Δικαιοσύνη στην εν γένει λειτουργία της, αλλά και το σώμα των Ελλήνων δικηγόρων, το οποίο με αυτές τις αποφάσεις εις βάρος του Αποστόλου Λύτρα κατεξευτελίζεται καθημερινώς»

    Πηγή: cnn.gr

  • Κασσελάκης: «Να καταδικαστεί ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες» - Το κάλεσμα σε δικηγόρους
    Κασσελάκης: «Να καταδικαστεί ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες» - Το κάλεσμα σε δικηγόρους

    Κάλεσμα στους δικηγόρους να κινηθούν εναντίον του Αλέξη Κούγια ποινικά και αστικά απευθύνει οΣτέφανος Κασσελάκης,μετά τις δηλώσεις του δικηγόρου για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον Απόστολό Λύτρα.

    Η ανάρτηση

    «Απέναντι στην ακροδεξιά ρητορική μίσους, δε γίνεται οι προοδευτικοί πολίτες να μένουν απαθείς. Ευχαριστώ όσους δημοκρατικούς πολίτες βρέθηκαν από χθες όχι στο πλευρό μου, αλλά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας καταδικάζοντας τον Μεσαίωνα» αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης και προσθέτει:

    «Ήρθε η ώρα ο Μεσαίωνας που εκφράζουν οι Κούγιες αυτού του τόπου να καταδικαστεί και από την ελληνική δικαιοσύνη. Ήρθε η ώρα αυτός που συνδέει την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τη λέξη «χούντα» να πάρει την απάντησή του. Δεν είναι ένα προσωπικό στοίχημα. Είναι ανάγκη της κοινωνίας να κερδίσει η ελπίδα ενός συμπεριληπτικού κόσμου απέναντι στη μισαλλοδοξία.

    Καλώ τους προοδευτικούς δικηγόρους που θέλουν να κινηθούν εναντίον του κ. Κούγια ποινικά και αστικά, να στείλουν μήνυμα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς ή στο [email protected] και ΜΑΖΙ να πάμε στη δικαιοσύνη, για να νικήσουμε το μίσος.

    Όποια αποζημίωση κερδίσουμε, θα τη δωρίσω σε ξενώνες κακοποιημένων γυναικών - μιας και ο «ανδρισμός» του κακοποιητή προκάλεσε αυτήν την υπόθεση.

    ΥΓ: Οι βουλευτές μας επεξεργάζονται τροπολογία για την αυστηροποίηση του πλαισίου περί ρατσιστικού λόγου».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια: Αμετανόητος ο «παντελονάτος» - Ας μιλήσει η Δικαιοσύνη
    ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια: Αμετανόητος ο «παντελονάτος» - Ας μιλήσει η Δικαιοσύνη

    «Δήθεν αγανακτεί, αυτός που έχει κάνει κάθε σοβαρό άνθρωπο στη χώρα να αγανακτήσει μαζί του, για άλλη μια φορά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη Κούγια.

    Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, που μιλά για «χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον χαρακτηρίζει ως «συνεπή υβριστή» και «υποστηριχτή κακοποιητών» και ζητά από τη Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. «Αν της το επιτρέψει» ο κ. Κούγιας, συμπληρώνει με δηκτικό τρόπο.

    «Ο «παντελονάτος» κ. Κούγιας επανέρχεται αμετανόητος στο ομοφοβικό του παραλήρημα μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ως προς τις αθλιότητές του εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

    Συνεπής υβριστής και υποστηριχτής κακοποιητών, φτάνει στο σημείο να μιλήσει για «χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας», υποκρινόμενος το θύμα, ενώ ο ίδιος είναι πολλαπλός θύτης της κοινής λογικής, της ευπρέπειας και κάθε έννοιας φιλότιμου.

    Μιλάει για αυτοσεβασμό, αυτός που δεν σέβεται τίποτα.

    Μιλάει για φίμωση αυτός που φωνάζοντας καλύπτει όλες τις άλλες φωνές.

    Μιλάει για χούντα, όταν σ’ αυτά τα περιβάλλοντα βρίσκει αποδοχή και επιβράβευση.

    Δήθεν αγανακτεί, αυτός που έχει κάνει κάθε σοβαρό άνθρωπο στη χώρα να αγανακτήσει μαζί του, για άλλη μια φορά.

    Τώρα ας μιλήσει η Δικαιοσύνη.

    Αν της το επιτρέψει», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νέα Αριστερά κατά Κούγια: «Με τις παρεμβάσεις του βαθαίνει το βούρκο της χυδαιότητας»
    Νέα Αριστερά κατά Κούγια: «Με τις παρεμβάσεις του βαθαίνει το βούρκο της χυδαιότητας»

    Λάβρος κατά του Αλέξη Κούγια η Νέα Αριστερά μετά τις ομοφοβικές αναφορές του γνωστού ποινικολόγου έπειτα από την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του δικηγόρου.

    «Η καταδίκη κάθε δημοκράτη και σώφρονα πολίτη είναι δεδομένη. Οι ομοφοβικές δηλώσεις του σε βάρος του κ. Κασσελάκη δεν χωράνε σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε σχετικά η Νέα Αριστερά ενώ πρόσθεσε: «Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να μολύνει τις κοινωνίες μας, εν έτει 2024. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο του να τον επαναφέρει στο δημόσιο λόγο».

    Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

    «Ο κύριος Κούγιας καταφέρνει με τις παρεμβάσεις του να βαθαίνει το βούρκο της χυδαιότητας, της ομοφοβίας και του μίσους.

    Η καταδίκη κάθε δημοκράτη και σώφρονα πολίτη είναι δεδομένη. Οι ομοφοβικές δηλώσεις του σε βάρος του κ. Κασσελάκη δεν χωράνε σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα.

    Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να μολύνει τις κοινωνίες μας, εν έτει 2024. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο του να τον επαναφέρει στο δημόσιο λόγο».

    Η κόντρα Κούγια-Κασσελάκη

    Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής με την απόφασή του να χαρακτηρίσει «αντρίκεια» την ομολογία της πράξης να φέρνει επικριτικά σχόλια και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε «δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

    Ο γνωστός ποινικολόγος, όμως, δεν έμεινε εκεί και απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομοφοβικό σχόλιο αναφέροντας «διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

    Πηγή: Εthnos.gr
  • Κασσελάκης κατά Κούγια: Δεν υπάρχει τίποτα το «αντρικό» στην κακοποίηση
    Κασσελάκης κατά Κούγια: Δεν υπάρχει τίποτα το «αντρικό» στην κακοποίηση

    Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη στα όσα ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας την υπόθεση κακοποίησης του Απόστολου Λύτρα εναντίον της συζύγου του.

    Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με πρωταγωνιστή τον Απόστολο Λύτρα προκάλεσαν την αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος υπογράμμισε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως «δεν υπάρχει τίποτα ‘αντρικό’ στην κακοποίηση».

    «Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι», ανέφερε σε ανάρτησή του στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η δίκη για τη Μαλένα και την Ίριδα - «Όχι» σε αίτημα αναβολής του Κούγια
    Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η δίκη για τη Μαλένα και την Ίριδα - «Όχι» σε αίτημα αναβολής του Κούγια

    Ομόφωνα «όχι» απάντησε το ΜΟΔ στο αίτημα αναβολής της δίκης, η οποία διεξάγεται ήδη, για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που υπέβαλε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

    Τι έγινε στη δικάσιμο

    Ο κ. Κούγιας ζήτησε κατά την έναρξη της σημερινής δικασίμου, όπου εκκρεμεί η συνέχεια της κατάθεσης του πατέρα των κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη, την αναβολή της δίκης επικαλούμενος προβλήματα με την υγεία του αλλά και την πειθαρχική ποινή της δίμηνης παύσης του δικηγορικού λειτουργήματος που του επιβλήθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

    «Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω πως δεν θα παρατήσω την κατηγορουμένη», είπε ο συνήγορος όταν το δικαστήριο αποφάσισε να συνεχιστεί η διαδικασία.

    Νωρίτερα στην εισαγγελική πρόταση να διοριστούν αυτεπαγγέλτως συνήγοροι για να συνεχιστεί η δίκη ο κ. Κούγιας είχε διαμαρτυρηθεί: «Τι θέλετε να γίνει; Να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ... αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κούγιας για ισόβια Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»
    Κούγιας για ισόβια Πισπιρίγκου: «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο»

    Έφεση, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Αλέξης Κούγιας, προκειμένου να αθωωθεί σε δεύτερο βαθμό η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά την όμοφωνη καταδίκη της σε ισόβια για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

    «Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και για μεγάλη δικαστική πλάνη» ανέφερε σε δηλώσεις του στις κάμερες ο γνωστός ποινικολόγος, λέγοντας πως είχε προειδοποιηθεί ότι η κα πρόεδρος, «όπου έχει προεδρεύσει έχει υποβάλλει ποινή ισοβίως καθείρξεως».

    «Δυστυχώς σήμερα δοκιμάστηκε και η αντοχή τακτικών δικαστών αλλά και ο θεσμός των ενόρκων, όπου καθ΄όλη τη διάρκεια η πλειονότητα των ενόρκων έδειξε ασέβεια κατά τη διαδικασία», είπε ο κ. Κούγιας.

    «Είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης»

    Παράλληλα, τόνισε τα εξής: «Ζω μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης 50 χρόνια, είμαι αποφασισμένος να σεβαστώ την κρίση της Δικαιοσύνης, ωστόσο ακόμη πιο σεβαστά είναι τα δικαιώματα της κατηγορουμένης». «Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώ

    Ισόβια κάθειρξη στην Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

    Υπενθυμίζεται ότι σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία με ισχυρή δόση κεταμίνης της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

    «Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε επί λέξει η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της ομόφωνης ετυμηγορίας για την ενοχή της.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε ψύχραιμη χωρίς να αντιδράσει την απόφαση επί της ενοχής της.

    Δικαστές και ένορκοι συντάχθηκαν με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας Ευαγγελίας Σπυριδωνίδου, η οποία υπήρξε καταπέλτης ζητώντας από τους δικαστές να την κηρύξουν ένοχη, όπως κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

    «Η Τζωρτζίνα μια ατυχία είχε στη μικρή ζωή της να έχει μάνα, μητέρα, τροφό, φροντιστή την κατηγορούμενη» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην πολύωρη αγόρευση της η εισαγγελέας.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Δίκη Πισπιρίγκου - Αγόρευση Κούγια: Υπόθεση όνειδος για τη Δικαιοσύνη, την καταδίκασαν αγράμματοι παρουσιαστές
    Δίκη Πισπιρίγκου - Αγόρευση Κούγια: Υπόθεση όνειδος για τη Δικαιοσύνη, την καταδίκασαν αγράμματοι παρουσιαστές

    Έκανε λόγο για χειραγώγηση εισαγγελέων και δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση - «Στην περίπτωση αυτή καταργήθηκε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα»

    Αγόρευση κατά πάντων υπέρ της αθωότητας της εντολέα του έκανε σήμερα στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο Αλέξης Κούγιας. Λίγο πριν το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μπει σε «τροχιά» έκδοσης απόφασης, ο συνήγορος της 35χρονης μητέρας, ξεκίνησε την αγόρευσή του, υποστηρίζοντας την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου και αντικρούοντας την κατηγορία που την θέλει να έχει αποπειραθεί να δολοφονήσει και εν τέλει να δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα Δασκαλάκη με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».
    Ο συνήγορος κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της αγόρευσής του μίλησε για υπόθεση που αποτελεί «όνειδος» για την Ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ έστρεψε τα «πυρά» του στην εισαγγελέα της έδρας, σε γιατρούς, ιατροδικαστές, παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών ακόμη και στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.

    Αρχικά ο κ. Κούγιας έστρεψε τα «πυρά» του κατά της εισαγγελέα της έδρας, η οποία είχε ζητήσει την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «Η κυρία εισαγγελέας, αντί να αντιμετωπίσει το κατηγορητήριο σαν ένα μεγάλο ερώτημα, το αποδέχτηκε εκ των προτέρων σαν την απάντηση και έτσι ακολούθησε αντίστροφη πορεία σκέψης από την ορθόδοξη».
    «Αντί αφετηρία της να είναι η αντικειμενική διερεύνηση της κατηγορίας και των αποδεικτικών στοιχείων, αφετηρία της έγινε η προκατάληψη, η εκ προοιμίου παραδοχή της ενοχής και η ''ιερή αγανάκτηση'' που μετέτρεψε την πρόταση της σε κουραστική επίκληση του συναισθήματος των μελών του δικαστηρίου και της ιδιότητα σας ως γονέων, για να θολώσει την αντικειμενική σας κρίση και την διαύγεια την σκέψη σας» πρόσθεσε.

    Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Αν κάτι δολοφονήθηκε σ’ αυτή τη διαδικασία, αυτό ήταν η επιστημονική αλήθεια και ο ορθός λόγος. Ήταν τόση προκατάληψη της κυρίας εισαγγελέα, ώστε όχι μόνο αποδέχτηκε την έκθεση του Ράικου (σ.σ. πρόκειται για τον καθηγητή που εντόπισε τη κεταμίνη στο μεταθανάτιο αίμα του παιδιού) σαν ιερό και απαραβίαστο κείμενο αλλά και ''θεοποίησαν'' τον ίδιο τον Ράικο σαν έναν παντογνώστη επιστήμονα που μαζί με τον Πάπα κατέχει και αυτός το αλάθητο. Η άποψη της κυρίας εισαγγελέα περί δήθεν ενοχής είχε προφανώς διαμορφωθεί ήδη από τα τέλη Μαρτίου 2022, όταν παρακολουθούσε ως πολίτης από τις τηλεοράσεις την υπόθεση».

    Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του ο κ. Κούγιας «εγκάλεσε» μάλιστα την εισαγγελέα γιατί δεν κατέθεσε και γραπτώς την πρότασή της, ενώ αντέκρουσε το κίνητρο που έχει αποδώσει στη Ρούλα Πισπιρίγκου το παραπεμπτικό βούλευμα, δηλαδή την εμμονή που είχε με τον εν διαστάσει σήμερα πατέρα του παιδιού της Μάνο Δασκαλάκη: «Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όλα όσα έκανε η κατηγορούμενη θεωρήθηκαν ''τυπικά, ψύχρα, αδιάφορα και διεκπεραιωτικά'', ενώ το γεγονός ότι μια φορά ο Μάνος Δασκαλάκης ήρθε και βάλε λίγο λαδάκι στο μέτωπο της Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου, θεωρήθηκε… υπέρτατη και ασυναγώνιστη απόδειξη γονεϊκής αγάπης. Όσα και αν έκανε η κατηγορούμενη για τη Τζωρτζίνα δεν θα μπορούσε ποτέ να ξεπεράσει το ''λαδάκι'' του Μανού. Αυτό δείχνει πόσο βαθιά έχει αλλοιωθεί η κριτική σκέψη και ο ορθός λόγος από την προκατάληψη σε βάρος της κατηγορουμένης». Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του, ο κ.Κούγιας υποστήριξε ότι το ζευγάρι δεν είχε συγκρουσιακή σχέση μέχρι το θάνατο της Τζωρτζίνας.

    Αναφερόμενος δε, και πάλι στον καθηγητή κ. Ράικο στην έκθεση του οποίου στηρίζεται η κατηγορία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για ένδεια αποδεικτικών στοιχείων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εάν μετά την επιστημονική διερεύνηση της υπόθεσης πετάξετε στον κάλαθο των αχρήστων την έκθεση του Ράικου, όπως και πρέπει να κάνετε, τότε δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια και αυτό δεν μπορεί να υποκατασταθεί ούτε να αντικατασταθεί με κουτσομπολιά και μηνύματα στο Viber, με τα σχόλια των τηλεδικαστών στις πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές τηλεοπτικές εκπομπές και τις αυθαίρετες και ανεύθυνες τοποθετήσεις των αυτόκλητων τηλε-ιατροδικαστών, των ανθρώπων δηλαδή που πάνω σε ένα ανθρώπινο δράμα εδώ και δύο χρόνια χτίζουν καριέρες και φτιάχνουν περιουσίες. Μολονότι ο κατηγορούμενος, άρα και η προσωπικότητα του, είναι κεντρικό θέμα για κάθε δίκη, στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπέρμετρη ενασχόληση με το χαρακτήρα της κατηγορουμένης και την σχέση της με τον σύζυγό της απλώς ικανοποιεί την ανθρωποφάγο περιέργεια του κοινού και δεν εισφέρει απολύτως τίποτα στην αναζήτηση της επιστημονικής αλήθειας, αλλά αντιθέτως αποπροσανατολίζει, καθώς αντί το δικαστηρίου να ερευνά τις πράξεις και παραλείψεις του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που συνδέονται με την εξέλιξη της υγείας της Τζωρτζίνας ερευνά την προσωπική ζωή της κατηγορουμένης που δεν συνδέεται αιτιωδώς με το θάνατο της Τζωρτζίνας».

    Σε ό,τι αφορά την κεταμίνη, την ουσία δηλαδή με την οποία η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι δολοφόνησε την κόρη της, ο συνήγορος είπε, απευθυνόμενος στο δικαστήριο: «Δεν έχετε κανέναν αυτόπτη μάρτυρα που να βεβαιώνει ότι η κατηγορούμενη προμηθεύτηκε, κατείχε και χορήγησε κεταμίνη και μιδαζολάμη στην Τζωρτζίνα αλλά δεν έχετε και κανένα μάρτυρα ιατρό ή νοσηλευτή που να καταθέτει ότι οι ουσίες αυτές χορηγήθηκαν κατά τη διασωλήνωση της ασθενούς. Δεν υπάρχει σ’ αυτή την υπόθεση ιχνηλάτηση της κεταμίνης από την πηγή μέχρι την κατάληξη της. Έχετε όμως ένα συγκεκριμένο αντικειμενικό και αδιάψευστο στοιχείο: Ότι το βαλιτσάκι της ανάνηψης που έφερε η ομάδα Τζιούβα στο θάλαμο της ασθενούς, περιείχε και κεταμίνη και μιδαζολάμη. Επίσης, έχετε και το δεδομένο ότι η κεταμίνη και η μιδαζολάμη είναι ουσίες που αλληλοσυμπληρώνονται στο πλαίσιο πρωτοκόλλου για την εφαρμογή της διασωλήνωσης. Ουδέποτε στα χρονικά έχει χρησιμοποιηθεί αυτό το σχήμα για την τέλεση δολοφονίας…. Γιατί λοιπόν στην συγκεκριμένη υπόθεση να δεχτούμε ότι η κεταμίνη – μιδαζολάμη χορηγήθηκε από την κατηγορούμενη και όχι από την ομάδα ανάνηψης;».

    Ακόμη, σήμερα ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για χειραγώγηση εισαγγελέων και δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση ενώ όπως ανέφερε η όλη ποινική διαδικασία κινήθηκε θεωρώντας εξαρχής την έκθεση του κ. Ράικου ως «θέσφατο». «Σκοπός του Ράικου ήταν να αναδειχθεί επιστημονικά μέσα από αυτή την υπόθεση, να γίνει ο «βασιλιάς των τοξικολόγων» με το να καταχωρηθεί στα παγκόσμια τοξικολογικά χρονικά ως ο τοξικολόγος που κατόρθωσε να εντοπίσει τον πρώτο στην ιστορία θάνατο παιδιού από κεταμίνη μέσα σε νοσοκομείο από πράξη γονέα και όχι από ιατρικό σφάλμα» είπε ο κ. Κούγιας κατηγορώντας μάλιστα συγκεκριμένους παρουσιαστές και δημοσιογράφους αλλά και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα για την ενοχοποίηση της 35χρονης μητέρας. «Η υπόθεση αυτή είναι όνειδος για τη Δικαιοσύνη. Δεν τηρήθηκαν σε κανένα στάδιο όλα όσα προβλέπονται. Βρίσκεται η εντολέας μου κατηγορουμένη, λόγω ενός ανεκδιήγητου υπουργού Δικαιοσύνης του κ. Τσιάρα και ενός ανεκδιήγητου εισαγγελέα που έδωσε εντολή να γίνει προανάκριση. Και αυτοί βρίσκονταν σε συνεργασία με ανεκδιήγητους γιατρούς και ένα ανεκδιήγητο ιατροδικαστή τον κ. Μπουζιάνη», τόνισε ο συνήγορος της 35χρονης, ζητώντας από δικαστές και ενόρκους να κρίνουν δίκαια την εντολέα του «και όχι με το τι λένε οι πρωινές εκπομπές, οι οποίες και την καταδίκασαν».

    Ενδεικτικά ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Υπήρξε όργιο παρανομίας σε βάρος της από ανακρίτρια και εισαγγελέα. Στην περίπτωσή της καταργήθηκε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Που είναι η κεταμίνη στο Καραμανδάνειο; (...). Η υπόθεση αυτή ήρθε στη δημοσιότητα από ανήθικους και αγράμματους παρουσιαστές που δεν γνωρίζουν πώς απονέμεται η Δικαιοσύνη, που δεν γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει πιο άσχημη επιλογή ζωής από το να βάζεις έναν αθώο στη φυλακή». Μάλιστα σε μια αποστροφή της αγόρευσής του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε: «Μαθαίνω ότι τώρα με το νομοσχέδιο Φλωρίδη πρόεδρος Εφετών αναλαμβάνει ο Ευαγγελάτος, Πρόεδρος Πρωτοδικών η κ. Στεφανίδου και η κ. Κουτσελίνη ειδικός σύμβουλος του υπουργού».

    Η αγόρευση του κ. Κούγια θα συνεχιστεί στις 21 Φεβρουαρίου.
    Πηγή: Protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch