Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 22:47

Μέσι: Τον αποθεώνει ο καταλανικός Τύπος

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Λιονέλ Μέσι με δυο γκολ και μια ασίστ έκανε ακόμα πιο ιδιαίτερη την 767η εμφάνισή του με την Μπαρτσελόνα και αποθεώθηκε από τον καταλανικό Τύπο.

Ο Μέσι πέτυχε δυο πανέμορφα τέρματα και είχε μια και μια ασίστ στο 4-1 επί της Ουέσκα το βράδυ της Δευτέρας, ισοφαρίζοντας και την κορυφαία επίδοση του Τσάβι σε επίπεδο συμμετοχών με την φανέλα του κλαμπ, φτάνοντας στις 767.

Η MundoDeportivo κυκλοφόρησε το πρωί της Τρίτης με μια ολοσέλιδη φωτογραφία του Αργεντινού με τον Γκριεζμάν και απλά έγραψε: «Μέσι για πάντα...».

Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ/EPA/Alberto Aja

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 19:56

Σχετικά Άρθρα

  • Λιονέλ Μέσι... ο «Μίδας»: Κερδίζει μόνος του περισσότερα από όσα κοστίζουν οι μισθοί 22 ομάδων του MLS
    Λιονέλ Μέσι... ο «Μίδας»: Κερδίζει μόνος του περισσότερα από όσα κοστίζουν οι μισθοί 22 ομάδων του MLS

    Ο Λιονέλ Μέσι -όπως αναμενόταν- είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στο MLS το 2024.

    Ο Αργεντινός διεθνής επιθετικός λαμβάνει εγγυημένο μισθό 20,4 εκατομμύρια δολάρια (18,8 εκατομμύρια ευρώ), χωρίς να υπολογίζονται οι συμφωνίες με εταίρους του πρωταθλήματος της Βόρειας Αμερικής, όπως η Apple TV+ και η Adidas.

    Ενώ τα play-ff του MLS έχουν ήδη ξεκινήσει, το πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής δημοσίευσε τη δεύτερη ενημέρωση για τους μισθούς των παικτών για το 2024 ως συνήθως. Μόνο η εγγυημένη αποζημίωση του Μέσι είναι υψηλότερη από το σύνολο των μισθών 22 ομάδων του MLS από τις 29 συνολικά, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calico e finanza.

    Η συνολική εγγυημένη εποχική αμοιβή για τους 910 αμειβόμενους παίκτες του πρωταθλήματος είναι πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, με μέσο όρο 550 χιλιάδες ευρώ ανά παίκτη, αύξηση 12,4% σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2023 που ήταν λίγο κάτω από 490 χιλιάδες ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι στο συμβόλαιο του Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι υπάρχει ειδική ρήτρα που θα επιτρέψει στον Αργεντινό, μόλις αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο, να αγοράσει μειοψηφικό μερίδιο της ομάδας της Φλόριντα, με αποτέλεσμα να γίνει μέτοχός του όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ.

    Το τοπ-10 των παικτών, όσον αφορά τον εγγυημένο μισθό τους:

    Παίκτης Μισθός ομάδα

    Λιονέλ Μέσι 18,8 εκατομμύρια ευρώ Ίντερ Μαϊάμι

    Λορέντσο Ινσίνιε 14,2 Τορόντο FC

    Σέρχιο Μπουσκέτς 8,1 Ίντερ Μαϊάμι

    Σεμπάστιαν Ντριούσι 6,2 Όστιν FC

    Φεντερίκο Μπερναρντέσκι 5,8 Τορόντο FC

    Εμίλ Φόρσμπεργκ 5,5 Red Bulls νέας Υόρκης

    Έκτορ Ερέρα 4,8 Χιούστον Ντιναμό

    Χάνι Μουχτάρ 4,8 Νέισβιλ SC

    Κρίστιαν Μπεντέκε 4,3 DC Γιουνάιτεντ

    Ρίκι Πούιγκ 4,3 ΛΑ Γκάλαξι

    Συνολικά, 21 από τις 29 ομάδες έχουν αυξήσει το κόστος μισθοδοσίας τους από την δημοσίευση των στοιχείων μισθού των παικτών τους την άνοιξη.

    Η Ίντερ Μαϊάμι έχει το υψηλότερο μισθολογικό κόστος στο MLS, με συνολικό εγγυημένο μισθό 38,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το χαμηλότερο σχετίζεται με τους Καναδούς του Μόντρεαλ (10,5 εκατ. ευρώ).

    Η κατάταξη των ομάδων με βάση το μισθολογικό τους κόστος το 2024:

    Ίντερ Μαϊάμι 38,5 εκατομμύρια ευρώ
    Τορόντο FC 29,4
    Λος Άντζελες FC 20,4
    Λος Άντζελες Γκάλαξι 20,3
    Νέισβιλ SC 20,2
    Σινσινάτι 19,4
    Χιούστον Ντιναμό 19
    Νιου Ίγκλαντ Ρεβολούσιον 17,4
    Red Bulls Νεάς Υόρκης 16,7
    Όστιν FC 16,3
    Ορλάντο Σίτι 16,2
    Βανκούβερ Γουάιτκαπς 16,1
    Σικάγο Φαίαρ 15,9
    FC Ντάλας 15,9
    Σιάτλ Σάουντερς 15,4
    Κολόμπους Κρου 15,3
    DC Γιουνάιτεντ 15,2
    Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 15,1
    Σίτι Νέας Υόρκης FC 15
    Ρεάλ Σολτ Λέικ 14,8
    Σεντ Λούις Σίτι 14,3
    Σαρλότ FC 14,3
    Πόρτλαντ Τάιμπερς 14,2
    Ατλάντα Γιουνάιτεντ 14,1
    Μινεσότα Γιουνάιτεντ 13,6
    Σαν Ζοσέ Έρθκουικς 13,5
    Κολοράντο Ράπιντς 13,3
    Φιλαδέλφεια Ουνιόν 12,8
    Μόντρεαλ CF 10,6

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ιefimerida.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

  • Μπέκαμ: «Ο Μέσι έφτασε πάνω από τρεις ώρες νωρίτερα στην πρώτη προπόνηση της Ίντερ Μαϊάμι» (video)
    Μπέκαμ: «Ο Μέσι έφτασε πάνω από τρεις ώρες νωρίτερα στην πρώτη προπόνηση της Ίντερ Μαϊάμι» (video)

    Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε πάνω από τρεις ώρες νωρίτερα στην πρώτη του προπόνηση με την Ίντερ Μαϊάμι, όπως αποκάλυψε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ!

    Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε συνέντευξη του στο «ESPN» αποθέωσε τον Λιονέλ Μέσι και αποκάλυψε ότι έφτασε πάνω από τρεις ώρες νωρίτερα στην πρώτη του προπόνηση με την Ίντερ Μαϊάμι!

    Μπορεί ο Αργεντινός σούπερ σταρ να έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, αλλά συνεχίζει να επιδεικνύει τον επαγγελματισμό του, αφιερώνοντας επιπλέον χρόνο για προπόνηση και προετοιμασία! Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, έναν από τους ιδιοκτήτες της Ίντερ Μαϊάμι και πρώην θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μέσι έφτασε τρεις ώρες νωρίτερα στην πρώτη του προπόνηση στον Αμερικανικό σύλλογο.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ NEIL HALL

  • Αργεντινή: Απίστευτος Μέσι με χατ τρικ στο 6-0 επί της Βολιβίας (video)
    Αργεντινή: Απίστευτος Μέσι με χατ τρικ στο 6-0 επί της Βολιβίας (video)

    Με μια μυθική παράσταση του Λιονέλ Μέσι που είχε χατ τρικ και δύο ασίστ, η Αργεντινή διέλυσε τη Βολιβία

    Σόου Λιονέλ Μέσι και άνετη επικράτηση για την Αργεντινή απέναντι στη Βολιβία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026.
    Ο «pulga» ήταν σε τρομερά κέφια και οδήγησε την Αλμπισελέστε σε μια ακόμη νίκη, με την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι να κάνει ό,τι θέλει απέναντι στη Βολιβία και να επικρατεί με 6-0, έχοντας τον αρχηγό της σε μεγάλη βραδιά.
    Ο Μέσι ήταν «on fire» και έκανε μια αδιανόητη εμφάνιση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με χατ τρικ και δύο ασίστ. Ο αρχηγός της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό με ένα εύκολο πλασέ για το 1-0. Στη συνέχεια «σέρβιρε» σε κενή εστία στον Λαουτάρο Μαρτίνες ο οποίος έγραψε το 2-0 στο 43ο λεπτό, πριν διαμορφώσει το 3-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χουλιάν Άλβαρες και πάλι έπειτα από ασίστ του Μέσι.
    Η Αργεντινή δεν έριξε τον ρυθμό ούτε στο δεύτερο μέρος και στο 69ο λεπτό ο Τιάγκο Αλμάδα πέτυχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του Σκαλόνι. Εκεί που η Αλμπισελέστε έδειχνε να βγάζει... επιτέλους το πόδι από το γκάζι, εμφανίστηκε ο Λιονέλ Μέσι και πάλι. Ο «pulga» εκτέλεσε δύο φορές μέσα σε τρία λεπτά τον τερματοφύλακα της Βολιβίας με δύο τρομερά τελειώματα (84', 86') και διαμόρφωσε το τελικό 6-0 υπέρ της Αργεντινής η οποία παρέμεινε στην πρώτη θέση στον όμιλο της Νότιας Αμερικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2026.

    Βαθμολογία προκριματικών Νότιας Αμερικής:

    1.Αργεντινή 22 β.
    2.Κολομβία 19 β.
    3.Ουρουγουάη 16 β.
    4.Βραζιλία 16 β.
    5.Εκουαδόρ 13 β.
    6.Παραγουάη 13 β.
    7.Βολιβία 11 β.
    8.Βενεζουέλα 11 β.
    9. Περού 6 β.
    10. Χιλή 5 β.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ Friedemann Vogel
  • Το MLS καταγράφει ρεκόρ προσέλευσης με το «φαινόμενο Μέσι»: 11 εκατ. θεατές στις εξέδρες
    Το MLS καταγράφει ρεκόρ προσέλευσης με το «φαινόμενο Μέσι»: 11 εκατ. θεατές στις εξέδρες

    Η βορειοαμερικανική λίγκα ξεπερνά τα περσινά επίπεδα (10,9 εκατομμύρια) ενώ απομένουν ακόμα 16 αγώνες για το τέλος της κανονικής περιόδου - Κατά μέσο όρο, 23.240 θεατές παρακολουθούν κάθε αγώνα με την Ίντερ Μαϊάμι να δίνει το ρυθμό

    Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να γεμίζει τις κερκίδες των γηπέδων στο MLS. Η έκρηξη στην προσέλευση του κόσμου που έχει προκαλέσει ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής στο βορειοαμερικανικό ποδόσφαιρο επιβεβαιώθηκε ξανά αυτή την εβδομάδα με την επίτευξη ενός νέου ρεκόρ προσέλευσης.
    Παρόλο που απομένουν ακόμα 16 αγώνες για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, το MLS έχει ήδη φτάσει τα 11 εκατομμύρια θεατές στις εξέδρες. Η επίδραση του Μέσι είναι καταλυτική καθώς δύο από τους τρεις αγώνες με τη μεγαλύτερη προσέλευση αφορούν την Ίντερ Μαϊάμι του Μέσι.
    Η λίγκα έχει ήδη ξεπεράσει τα 10,9 εκατομμύρια θεατές που κατέγραψε πέρσι, ένα ρεκόρ που φαίνεται μικρό φέτος, με τα γήπεδα της MLS να φιλοξενούν κατά μέσο όρο 23.240 θεατές σε κάθε αγώνα.
    «Η άφιξη διεθνών αστέρων και η προσπάθεια των συλλόγων να δημιουργήσουν πιο αποκλειστικά και ελκυστικά πακέτα εισιτηρίων και εμπειρίες αγώνα για τους φιλάθλους ήταν καθοριστικά για τη συνεχή αύξηση της προσέλευσης στην MLS», τονίζει η λίγκα σε ανακοίνωσή της.

    Όπως και να έχει, η παρουσία του Μέσι ως το κύριο πόλο έλξης στις εξέδρες είναι αδιαμφισβήτητη. Ο αγώνας με τους περισσότερους θεατές φέτος ήταν το Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι - Ίντερ Μαϊάμι, με 72.610 άτομα στο Arrowhead Stadium, ενώ ο τρίτος σε προσέλευση ήταν το Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον - Ίντερ Μαϊάμι, με 65.612 θέσεις κατειλημμένες στο Gillette Stadium.

    Ανάμεσά τους βρίσκεται το κλασικό ντέρμπι του Λος Άντζελες (LA Galaxy vs LAFC), το οποίο συγκέντρωσε 70.076 φιλάθλους στο Rose Bowl.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Το μήνυμα του Μέσι στον Ινιέστα: "Θα λείψεις στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και σε όλους μας"
    Το μήνυμα του Μέσι στον Ινιέστα:

    Ο Λιονέλ Μέσι έστειλε το δικό του μήνυμα στον για τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα Αντρές Ινιέστα, ο οποίος αποφάσισε να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και να βάλει τέλος σε μία επιτυχημένη καριέρα.

    Ο Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε επίσημα ότι κρεμάει τα παπούτσια του στις 8 Οκτωβρίου, όπως και το νούμερο της φανέλας του, αποφασίζοντας να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο και να βάλει τέλος σε μία επιτυχημένη καριέρα σε ηλικία 40 χρόνων.

    Η εμβληματική μορφή της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας υπήρξε συμπαίκτης με τον Λιονέλ Μέσι για 13 χρόνια, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να στέλνει το δικό του μήνυμα στον Ισπανό με story στο Instagram.

    "Ένας από τους συμπαίκτες με τη μεγαλύτερη μαγεία κι από αυτούς με τους οποίους απόλαυσα να παίζω περισσότερο. Θα λείψεις στο ποδόσφαιρο, το ίδιο και σε όλους μας. Σου εύχομαι πάντα τα καλύτερα, είσαι φαινόμενο".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ FRANCK ROBICHON

  • Λιονέλ Μέσι: Πήρε ακόμα έναν τίτλο με την Ίντερ Μαϊάμι φτάνοντας τις 46 «κούπες»
    Λιονέλ Μέσι: Πήρε ακόμα έναν τίτλο με την Ίντερ Μαϊάμι φτάνοντας τις 46 «κούπες»

    Πρόκειται για το δεύτερο τίτλο που κατακτά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ

    Το δίδυμο Μέσι και Σουάρες ηγήθηκε στη νίκη της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS Supporters' Shield, επικρατώντας των Colombus Crew με 3-2 σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Πρόκειται για το δεύτερο τίτλο που κατακτά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ, μετά το Leagues Cup το 2023. Το ματς ήταν αμφίρροπο με πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, ωστόσο οι άλλοτε συμπαίκτες στη Μπαρτσελόνα βρήκαν τον τρόπο να το... καθαρίσουν.

    Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρήκε δίχτυα στο 45ο λεπτό, για το 0-1, ενώ λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους (45+5') διεύρυνε το προβάδισμα της ομάδας του Μαϊάμι, σκοράροντας για το 0-2. Ο Λουίς Σουάρες πήρε τη σκυτάλη στο 48', για το 0-3 και παρά το ότι οι αντίπαλοι μείωσαν, οι παίκτες του Χεράρδο Μαρτίνο δεν λύγισαν εξασφαλίζοντας τη νίκη στο θεσμό. Mετά από αυτό το αποτέλεσμα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της συμμετοχής της Ίντερ και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025.

    «Είμαι χαρούμενος, χαρούμενος για αυτή την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι το είπαμε στην αρχή της χρονιάς ότι θα παλεύαμε για αυτό το τρόπαιο επειδή έχουμε τους παίκτες και την ποιότητα να το κερδίσουμε. Πετύχαμε τον πρώτο στόχο και τώρα πρέπει να σκεφτούμε τι θα κυνηγήσουμε στη συνέχεια», είπε ο 37 στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά το ματς.

    Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τους 46 τίτλους, περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον και έγραψε ιστορία, αφήνοντας πίσω του τους Ντάνι Άλβες (44), αλλά και τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Καρίμ Μπενζεμά που είναι στους 35.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
  • Ο Ρονάλντο αποθεώνει Γιαμάλ: Εγώ και ο Μέσι δεν τα κάναμε αυτά στην ηλικία του
    Ο Ρονάλντο αποθεώνει Γιαμάλ: Εγώ και ο Μέσι δεν τα κάναμε αυτά στην ηλικία του

    Φαν του 17χρονου Λαμίν Γιαμάλ δηλώνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, κάνοντας αποθεωτικά σχόλια για τον νεαρό Ισπανό παίκτη της Μπαρτσελόνα.

    «Βλέπω πολύ ταλέντο»

    «Βλέπω πολύ ταλέντο και μεγάλη ποιότητα στον Λαμίν Γιαμάλ. Ελπίζω να μην έχει κανένα πρόβλημα στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι ένας από τους καλύτερους αυτής της γενιάς, σίγουρα. Εγώ και ο Μέσι δεν τα κάναμε αυτά όταν ήμασταν 17 ετών. Οι επιλογές του είναι εξαιρετικές. Πιστεύω ότι έχει μεγάλες δυνατότητες… Για να δούμε, αν θα τα καταφέρει. Πιστεύω ότι θα το κάνει, θα τα καταφέρει», ανέφερε ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, σε συζήτηση που είχε με τον πρώην συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ, που μεταδόθηκε στο YouTube.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ALEJANDRO GARCIA

  • Μέσι: Επιστρέφει στη δράση με την Ίντερ Μαϊάμι μετά τον τραυματισμό του
    Μέσι: Επιστρέφει στη δράση με την Ίντερ Μαϊάμι μετά τον τραυματισμό του

    Ο Αργεντινός σταρ, που δεν έχει αγωνιστεί από τον τελικό του Copa America το καλοκαίρι, θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της ομάδας του (15/09) απέναντι στη Φιλαδέλφεια Ουνιόν

    Ο Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση με την Ίντερ Μαϊάμι, μετά την απουσία του λόγω τραυματισμού.

    Ο Αργεντινός σταρ, που δεν έχει αγωνιστεί από τον τελικό του Copa America το καλοκαίρι, θα είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι της ομάδας του (15/09) απέναντι στη Φιλαδέλφεια Ουνιόν.

    Ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, Τάτα Μαρτίνο, επιβεβαίωσε ότι ο Μέσι συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση και είναι σε καλή κατάσταση, παρά το πρόβλημα στον λαιμό του, το οποίο δεν θα του στερήσει την επιστροφή.

    «Είναι καλά, χθες επέστρεψε στην προπόνηση. Είναι διαθέσιμος για το αυριανό παιχνίδι, θα έχουμε και πάλι στην ομάδα τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, οπότε είμαστε όλοι χαρούμενοι με αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο Μαρτίνο.

    Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ανατολικής Περιφέρειας, και η επιστροφή του Μέσι δίνει σημαντική ώθηση στις προσπάθειές της.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch