Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 19:17

ΕΠΟ: Οι λόγοι που οδήγησαν τον Θοδωρή Ζαγοράκη να ζητήσει... αλλαγή

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο παλαίμαχος άσος λίγους μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή του, με τη στήριξη του Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη θέση του προέδρου της ΕΠΟ υπέβαλε την παραίτηση του - Παρά τις υποσχέσεις για αλλαγή κλίματος, η τοξικότητα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παραμένει στα ύψη και ο Ζαγοράκης έκρινε ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τίποτα απ' όσα θα ήθελε αποφασίζοντας να αποχωρήσει

Κάτι περισσότερο από πέντε μήνες, για την ακρίβεια 165 ημέρες, διήρκησε η θητεία του Θοδωρή Ζαγοράκη στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και οι τυπικοί τίτλου τέλους αναμένεται να πέσουν στη διάρκεια της ημέρας με την επίσημη ανακοίνωση που θα εκδώσει ο ίδιος. Μια ανακοίνωση που αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς εκεί αναμένεται να εξηγεί τους λόγους και τις αιτίες (κι ελπίζουμε όχι απλά τις αφορμές) που τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου από το Πάρκο Γουδί.
Ο άλλοτε εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής ομάδας, ο άνθρωπος που σήκωσε το τρόπαιο του Euro το 2004, το πρόσωπο στο οποίο συμφώνησαν οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου για να αναλάβει να το οδηγήσει στην επόμενη μέρα, για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα ζήτησε τόσο γρήγορα να... γίνει αλλαγή.

Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση του να αποχωρήσει δεν πάρθηκε τις τελευταίες ώρες, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο ποια ήταν η αφορμή για να την ανακοινώσει σήμερα. Κι ειδικά λίγες ώρες πριν από ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι της εθνικής ομάδας (το βράδυ στις 21:45 αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Σουηδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και θέλει μόνο νίκη για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες που έχει).

Κι όσοι παρακολούθησαν λίγο πιο προσεκτικά τις κινήσεις και τις δηλώσεις του τις τελευταίες ημέρες καταλάβαιναν ίσως ότι δεν αργεί η στιγμή της έκρηξης, καθώς τα επίπεδα τοξικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο παραμένουν εκεί που ήταν πάντα: Στα όρια του συναγερμού.

«Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους στο ακέραιο. Από αύριο ξεκινά η προσπάθεια για την ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας.
Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει και η διάθεση. Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Καλώ όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συστρατευθούν μαζί μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί και μπορούμε και θέλουμε», είχε πει μεταξύ άλλων στη δήλωση του λίγες ώρες μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ.

Ο «Ζαγόρ» το 'όλοι μαζί' το έλεγε και το εννοούσε, αλλά στην πορεία αντιλήφθηκε πως αυτοί που του ζήτησαν να βγει μπροστά (οι 4 μεγάλοι) είχαν διαφορετική αντίληψη για το πως πρέπει να εξελιχθούν τα πράγματα.
Ο καθένας είχε τη δική του άποψη για συγκεκριμένα ζητήματα, ο καθένας ήθελε να έχει λόγο στα πρόσωπα που επιθυμούσε να έχει ο Ζαγοράκης στο πλευρό του (από τον CEO που θα είναι το νέο σημαντικό πρόσωπο στη διοικητική ιεραρχία μέχρι το γραφείο Τύπου) και όλα αυτά άρχισαν να συσσωρεύονται, ενώ προέκυψε και το μαρτύριο της Ολιστικής Μελέτης.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν τι είναι αυτή η περίφημη μελέτη, είναι το σχέδιο που ετοίμασαν από κοινού FIFA και UEFA, τις οποίες φώναξε πριν από 1.5 χρόνο η κυβέρνηση για να φτιάξουν το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εδώ βέβαια να σημειώσουμε το εξής παράδοξο: Μέχρι τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η ΕΠΟ όταν ένιωθε ότι απειλείται από κυβερνητικές παρεμβάσεις χρησιμοποιούσε τον μπαμπούλα της FIFA και της UEFA και τον διεθνή αποκλεισμό μας με την περίφημη ατάκα περί αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου που επιβάλλουν οι κανόνες των διεθνών Ομοσπονδιών.

Τώρα οι διεθνείς Ομοσπονδίες μας έφτιαξαν ειδικούς κανόνες για εμάς, αλλά οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου (αυτοί που επικαλούνταν το αυτοδιοίκητο του) στάθηκαν απέναντι και απαιτούσαν τροποποιήσεις... Τελικά μετά από εβδομάδες καθυστερήσεων η Ολιστική Μελέτη ψηφίστηκε κι εκεί ουσιαστικά η θητεία Ζαγοράκη τελείωσε.

Όντας επιλογή της Κυβέρνησης και δη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν πάρει το πράσινο φως από το Big-4, δεν ήθελε να φύγει χωρίς να έχει περάσει η αλλαγή στον καταστατικό χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μόνο που η κατάσταση που επικρατεί είναι τόσο τοξική που ακόμη κι αυτός ο οποίος στην καριέρα του τα έβαλε με τα θηρία αντιλήφθηκε ότι η μάχη ήταν χαμένη.

Από το περιβάλλον του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (θέση την οποία είχε ξεκαθαριστεί ότι θα διατηρούσε ως το τέλος της θητείας του) αυτό που προέκυπτε ως συμπέρασμα ήταν ότι προφανώς η χρονική συγκυρία και οι δεδομένες παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν ήταν αυτές που θα επέτρεπαν να ευδοκιμήσει μια τέτοια συναινετική προσπάθεια.

Την περασμένη εβδομάδα, όταν προέκυψαν οι ζωηρές αντιδράσεις για την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών από την ΠΑΕ Άρης ο, δηλωμένος ΠΑΟΚτσής πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε κάτι που που δεν το περίμενε κανείς. Ακόμη και οι ίδιοι οι οπαδοί του Άρη που σήκωσαν πανό εναντίον του στο τελευταίο φιλικό με τον Ολυμπιακό και τον στόλισαν με δεκάδες υβριστικά συνθήματα, όμως ο ίδιος αισθάνονταν ότι έπρεπε να πάρει θέση. Και το έκανε με ξεκάθαρο τρόπο χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση (στη λογική ότι δεν μπορεί να στερούνται βαθμοί από μία ομάδα για μια διοικητική πράξη πόσω μάλλον όταν αφορά μια υπόθεση του 2018 ενώ οι βαθμοί αφαιρούνται το 2021).

Σ' εκείνη την ανακοίνωση όλα τα λεφτά ήταν η τελευταία παράγραφος και ειδικά η τελευταία πρόταση...

«Πολλοί μπορεί να μιλήσουν για θεσμικό ατόπημα του προέδρου της ΕΠΟ. Το γεγονός ότι παίρνω θέση για μια δικαστική απόφαση. Θα ήταν πιο βολικό να κρυφτώ πίσω από την ιδιότητα μου. Αυτό το κρυφτούλι, όμως, έφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή την κατάσταση και εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να το συνεχίσω. Δε θα χρησιμοποιήσω το «εργαλείο των ισορροπιών» ως μέσο παραγοντικής επιβίωσης μου στο ποδόσφαιρο. Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου.

Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο.

Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…».

Αυτό ήταν το πρώτο ξεκάθαρο μήνυμα για τις πιέσεις που αναφέρει το περιβάλλον του ότι δέχονταν προκειμένου να περάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Το δεύτερο ήταν με την απουσία του από τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ, αλλά κυρίως από την ειδική εκδήλωση για την προβολή της ταινίας King Otto που αφορά τον Ότο Ρεχάγκελ και την εθνική ομάδα.

Η απουσία του αρχηγού μπορεί να μην έγινε αντιληπτή από αρκετούς μέσα στη γενικότερη ευφορία από τα ταξίδι αναμνήσεων μέσα από το αφιέρωμα στον Γερμανό, αλλά αυτοί που ήξεραν είχαν καταλάβει ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση...

Κι ήταν η πρώτη φορά που ο ίδιος γύρισε στον πάγκο (Γεραπετρίτης) και ζήτησε αλλαγή, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα...

Οσοι δε περιμένουν την ανακοίνωση του για να βρουν και πάλι τους κακούς της υπόθεσης μάλλον θα απογοητευτούν οικτρά. Κι αυτό γιατί ο μεγάλος αρχηγός δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με το «blame game», το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων αποδίδοντας ευθύνες σε όλους εκτός από τον εαυτό του. Φεύγοντας δεν πρόκειται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά που καίει εδώ και χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αναμένεται να κάνει λόγο για την ευθύνη όλων όσων παροικούν στην ποδοσφαιρική Ιερουσαλήμ.
Πηγή: Protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 18:59

Σχετικά Άρθρα

  • Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη στα γραφεία της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα»
    Επίσκεψη του υποψήφιου ευρωβουλευτή Θ. Ζαγοράκη στα γραφεία της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα»

    Tον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, πρεσβευτή του ελληνικού αθλητισμού, Θόδωρο Ζαγοράκη υποδέχτηκε στα γραφεία της, η περιφερειακή παράταξη «Νέα Δυτική Ελλάδα». Ο κ. Ζαγοράκης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από στελέχη της παράταξης, πολίτες, μαθητές και αθλητές που κατέκλυσαν τα γραφεία της «Νέας Δυτικής Ελλάδας, για να καλωσορίσουν τον «αρχηγό» της ελληνικής ομάδας που έγραψε ιστορία στο Euro, το 2004. Ο κ. Σκιαδαρέσης στο καλωσόρισμά του, ευχαρίστησε τον κ. Ζαγοράκη για τότε, αλλά και για σήμερα, καθώς εξακολουθεί να δίνει «αγώνες» για τον αθλητισμό και μέσω της πολιτικής. Όπως τόνισε, το πάθος του νικητή τον διακρίνει και στην πολιτική του διαδρομή, καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με διεκδικητική «φωνή» ξεχώρισε με τις παρεμβάσεις του στον τομέα της Αλιείας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Από την πλευρά του, ο κ. Ζαγοράκης ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, λέγοντας μάλιστα, πως την ξεχωρίζει απ’ όλες τις περιοδείες που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα σ’ όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν και η στιγμή που ο κ. Σκιαδαρέσης δώρισε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή μία μπλούζα με το λογότυπο της παράταξης και με τον προσωπικό του αριθμό Z7 στο σημείο του στήθους. Στη συνέχεια στελέχη της «Νέας Δυτικής Ελλάδας» του παρέδωσαν τοπικά προϊόντα, ενώ ο ίδιος υπέγραψε μπάλες της Εθνικής ομάδας που παραδόθηκαν στους νέους που ήταν παρόντες.

    Νωρίτερα, ο κ. Σκιαδαρέσης συνόδεψε τον κ. Ζαγοράκη στην επίσκεψή του στα γραφεία της ΕΠΣ Αχαΐας, ενώ επισκέφθηκαν και την Έκθεση Λαμπαδηδρομίας που φιλοξενείται στην οικία Παλαμά. Στην Έκθεση ξενάγησε τον κ. Ζαγοράκη, ο επικεφαλής του σπιράλ, Πέτρος Ψωμάς.

    Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Ζαγοράκης είχε συνάντηση με μέλη και φίλους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και με φιλάθλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μάλιστα τον υποδέχτηκαν με συνθήματα.

    Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Ζαγοράκης συνοδευόμενος από τον κ. Σκιαδαρέση και τον περιφερειακό σύμβουλο Π.Ε. Αχαΐας, Φάνη Αδαμόπουλο επισκέφθηκαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομο, ενώ ακολούθησε περιοδεία στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και επίσκεψη σε παραγωγικούς φορείς της Πάτρας.

    zagorakis nde ep 2

    zagorakis nde ep 3

    zagorakis nde ep 4

    zagorakis nde ep 7

    zagorakis nde ep 5

    zagorakis nde ep 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Στο εδώλιο την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης για τα λεφτά των πυροπλήκτων της Ηλείας
    Στο εδώλιο την Παρασκευή ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης για τα λεφτά των πυροπλήκτων της Ηλείας

    Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, αναμένεται να καθίσει μεθαύριο, Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης, κατηγορούμενος για απιστία.

    Η υπόθεση αφορά οικονομική ενίσχυση ύψους ενός εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων, που είχε σταλεί στην ΕΠΟ από τον Μισέλ Πλατινί και την UEFA ως ενίσχυση για τις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, με στόχο την ανακατασκευή ενός καμένου σταδίου και φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ ως μπόνους.

    Σύμφωνα με εισαγγελικό πόρισμα, τα χρήματα φέρεται ότι, δόθηκαν χωρίς να προκύπτει από καμία συμβατική υποχρέωση η αναγκαιότητα καταβολής του ποσού αυτού στον προπονητή.

    Πηγή: ieidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

  • ΕΠΟ: Επίσημη η αναβολή στη Γ’ Εθνική
    ΕΠΟ: Επίσημη η αναβολή στη Γ’ Εθνική

    Χωρίς δράση την προσεχή Κυριακή η Γ’ Εθνική και με τη βούλα.

    Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων αποφάσισε και τυπικά την αναβολή όλης της αγωνιστικής που ήταν προγραμματισμένη για τις 9/1.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση 5/1/22, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

    • Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας της 9/1/22.
    • Αναβλήθηκαν οι αγώνες όλων των κατηγοριών (Α΄, Β΄, Γ΄) των Γυναικείων Πρωταθλημάτων της 8 και 9/1/22.
    • Αναβλήθηκαν οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-17 & Κ-15 της 12 και 19/1/22.

    Οι αποφάσεις για αναβολές ελήφθησαν για την προστασία των αθλητριών και αθλητών, καθώς και των αξιωματούχων και όλων των εμπλεκομένων από τον COVID-19.

    Πηγή: Mikriliga.gr

  • Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κύπελλου ποδοσφαίρου
    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κύπελλου ποδοσφαίρου

    Η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τη φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

    Το διήμερο 22 και 23 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι δεύτεροι αγώνες στη φάση των 16 του Κυπέλλου ποδοσφαίρου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα:

    22/12, 15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας - Άγιος Νικόλαος

    22/12, 17:00 Παναιτωλικός - Νίκη Βόλου

    22/12, 17:00 ΠΑΟΚ - Λάρισα

    22/12, 19:00 Ολυμπιακός - Λεβαδειακός

    23/12, 15:00 ΟΦΗ - Άρης

    23/12, 17:00 Ιωνικός - Λαμία

    23/12, 17:00 Βόλος - Παναθηναϊκός

    23/12, 19:00 Κηφισιά - ΑΕΚ
    Πηγή: Protothema.gr
  • Καταπέλτης ΕΠΟ κατά Αυγενάκη: «Κλείνει τα μάτια στη συγκάλυψη για Τζήλο - Υποδύεται τον αυτόκλητο εισαγγελέα»
    Καταπέλτης ΕΠΟ κατά Αυγενάκη: «Κλείνει τα μάτια στη συγκάλυψη για Τζήλο - Υποδύεται τον αυτόκλητο εισαγγελέα»

    Στην... αντεπίθεση πέρασε η ΕΠΟ με ευθείες βολές κατά του Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο κατηγορεί ότι κλείνει τα μάτια «στην εξελισσόμενη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Τζήλου» και ότι υιοθέτησε «αναπόδεικτες εικασίες συγκεκριμένων ΜΜΕ», για την επίθεση στο αυτοκίνητο δικαστικού λειτουργού.

    Δεν έμειναν αναπάντητες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον της ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφορικά με τις ζημιές στο αυτοκίνητο μέλους του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ο οποίος παραιτήθηκε. Η ΕΠΟ πέρασε στην αντεπίθεση και κατηγορεί τον Λ.Αυγενάκη ότι «υποδύεται τον αυτόκλητο εισαγγελέα».

    ΕΠΟ κατά Αυγενάκη

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Δεν σταματά να εκπλήσσει δυσάρεστα, και όποτε ασχολείται με το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο υφυπουργός Αθλητισμού Ελευθέριος Αυγενάκης. Εσχάτως όμως ξεπέρασε και τον…εαυτό του, αφού αποφάσισε να υποδυθεί τον αυτόκλητο εισαγγελέα.

    Την ώρα που η εθνική μας ομάδα διεκδικούσε την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, έσπασε κάθε ρεκόρ κατασυκοφάντησης της ΕΠΟ, υιοθετώντας αναπόδεικτες έως τώρα εικασίες συγκεκριμένων ΜΜΕ, και πρωτοφανώς για τα ελληνικά αθλητικά και δικαστικά χρονικά, επιχείρησε να υποκαταστήσει τις διωκτικές και δικαστικές αρχές της χώρας, υποδεικνύοντας «ενόχους» για ένα συμβάν, για το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση και η ΕΠΟ έχει καταδικάσει από την πρώτη κιόλας στιγμή.

    Πρόκειται για απαράδεκτη και πέραν κάθε ηθικού φραγμού προσπάθεια σύνδεσης της Ομοσπονδίας με μια άνανδρη επίθεση στο όχημα δικαστικού λειτουργού, ο οποίος έχει διορισθεί μόλις 12 ημέρες πριν μέλος του ΔΔΠ της ΕΠΟ, ουδέποτε έως σήμερα έχει εκδικάσει κάποια υπόθεση, πολύ δε περισσότερο έχει συμμετάσχει στην έκδοση απόφασης και ο ίδιος εντέλει, απέδωσε την παραίτησή του σε «προσωπικούς λόγους».

    Αναρωτιόμαστε επίσης που είχε χαθεί η ευαισθησία του κ. Αυγενάκη τους τελευταίους 28 μήνες της θητείας του, όταν ενώ διαβεβαιώνει για το αντίθετο τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, προκλητικά κλείνει τα μάτια στην εξελισσόμενη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Τζήλου, με τα ατράνταχτα στοιχεία της ανάκρισης, τις επιθέσεις σε οικίες διαιτητών, τους ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων κ.λ.π

    Αντιθέτως, νιώθουμε υποχρέωση να χαιρετίσουμε την επιστροφή του κ. Αυγενάκη στο «τραπέζι» των FIFA – UEFA! Αγνοώντας επιδεικτικά τις επιστολές τους, ο εξαφανισμένος κυριολεκτικά επί 50 ημέρες υφυπουργός «θυμήθηκε» τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, ενώ αγνοούσε τις επιστολές τους για συνάντηση. Και τώρα ζητά την παρέμβασή τους. Σε τι ακριβώς;

    Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υιοθέτησε ομόφωνα το νέο της καταστατικό, το οποίο ο κ. Αυγενάκης εξακολουθεί -με τις απίθανες και αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις του- να παραβιάζει ωμά και βίαια. Αν ο κρυμμένος ως χθες υφυπουργός είχε το σθένος να επικοινωνήσει με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, θα γνώριζε ότι βρίσκεται από εβδομάδων κωδικοποιημένο στα χέρια τους. Αλλά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο έχει τις δικές του διαδικασίες, τις οποίες έχει υποχρέωση να σεβαστεί, όσο και αν δεν του αρέσει.

    Προκαλούμε και πάλι τον όψιμο δημόσιο κατήγορο κ. Αυγενάκη να γνωστοποιήσει τώρα στις διωκτικές αρχές το σύνολο των πληροφοριών που διαθέτει και εμπλέκουν την ΕΠΟ σε «φαινόμενα ανομίας και τρομοκρατίας». Αν δεν το πράξει προφανώς και επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για κατασκευασμένη εκστρατεία σπίλωσης υπολήψεων και προφανώς πρέπει να εγκαταλείψει τη θέση του.

    Ζητούμε να κατονομάσει ποιους «υγιείς ποδοσφαιρανθρώπους, οι παραιτήσεις των οποίων διαδέχονται η μία την άλλη» εννοεί, και να μας θυμίσει πότε ο ίδιος τους άνοιξε την πόρτα του.

    Παρακαλούμε θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να τον επαναφέρει στη θεσμική τάξη, γιατί ο ρόλος του υφυπουργού του στην πρόκληση επικίνδυνων εντάσεων στην αθλητική κοινωνία είναι πλέον διακριτός και ανεξέλεγκτος».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • ΕΠΟ - Φαν'τ Σχιπ: Συμφωνία μέχρι και για το ποσό της αποζημίωσης στο νέο συμβόλαιο, έρχεται τη Δευτέρα ο μάνατζέρ του
    ΕΠΟ - Φαν'τ Σχιπ: Συμφωνία μέχρι και για το ποσό της αποζημίωσης στο νέο συμβόλαιο, έρχεται τη Δευτέρα ο μάνατζέρ του

    Ο Ολλανδός τεχνικός τα έχει βρει με την ΕΠΟ μέχρι και στο σκέλος της αποζημίωσής του σε περίπτωση αποχώρησής του στα προκριματικά του Euro 2024.

    Ζήτημα ημερών δείχνει πλέον η επισημοποίηση - από πλευράς της ΕΠΟ - της συμφωνίας της ελληνικής Ομοσπονδίας με τον Τζον Φαν'τ Σχιπ.
    Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει μέχρι και στο σκέλος της αποζημίωσης του Ολλανδού εκλέκτορα σε περίπτωση αποχώρησης / αποδέσμευσής του στη διαδικασία των προκριματικών του Euro 2024 (γίνεται λόγος για καταβολή αποδοχών δύο μηνών εφόσον απολυθεί πριν από τη λήξη του επόμενου συμβολαίου του και όχι ενός έτους). Νωρίτερα εξάλλου είχατε διαβάσει για τις σχετικές εξελίξεις.
    Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο ατζέντης του Ολλανδού τεχνικού αναμένεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα για να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το νέο deal το οποίο όπως πληροφοροθήκατε από το Gazzetta έκλεισε ουσιαστικά χθες και το πλάνο της ΕΠΟ είναι το νέο συμβόλαιο του προπονητή να ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα (εντός του Νοεμβρίου και ίσως και πριν την Ισπανία).

    Να θυμίσουμε πως η ΕΠΟ έχει δώσει τη θέση της από νωρίς το μεσημέρι σχετικά με τη σημερινή παρουσία του Φαν'τ Σχιπ στα γραφεία της. Από την πλευρά της τόνισε πως το ζητούμενο είναι να επικεντρωθεί η ομάδα στους αγώνες με Ισπανία και Κόσοβο και ότι υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές για το νέο συμβόλαιο, πλην όμως η συζήτηση και η τελική απόφαση θα προκύψουν μετά τα δύο προσεχή ματς της Εθνικής Ελλάδας.

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Ζαγοράκης: «Διαφορά αντίληψης για το ποδόσφαιρο, όλοι φταίμε για την κατάντια»
    Ζαγοράκης: «Διαφορά αντίληψης για το ποδόσφαιρο, όλοι φταίμε για την κατάντια»
    Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ κάνοντας λόγο για ενόχους, για κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τοξικό κλίμα άνευ λόγου και αιτίας.

    Ο Θόδωρος Ζαγοράκης έκανε επισήμως γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Στην επιστολή του υποστήριξε ότι δεν έφτασε ακόμα η ώρα να μείνουν στην άκρη «όλα όσα δημιουργούν συνθήκες διχασμού».

    Μίλησε όχι για καλούς και κακούς, αλλά για ενόχους, για κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τοξικό κλίμα άνευ λόγου και αιτίας.

    Η επιστολή παραίτησης του Ζαγοράκη:

    «Στις εκλογές της 27ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και των ΠΑΕ μου έκαναν την τιμή, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

    Η προεδρία, όμως, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας δεν υπήρξε ποτέ για μένα προσωπικά ούτε εργαλείο επίτευξης άλλων στόχων, ούτε αυτοσκοπός.

    Η απόφαση μου να ηγηθώ της προσπάθειας αυτής ενείχε από την αρχή πολλούς κινδύνους και μεγάλο προσωπικό κόστος. Η κρισιμότητα, όμως, των στιγμών, αλλά και οι κίνδυνοι που ελλόχευαν για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μου επέτρεπαν να μείνω αμέτοχος. Το διακύβευμα για το μέλλον του αθλήματος στην χώρα ήταν τεράστιο.

    Για αυτό το λόγο, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου απηύθυνα προσκλητήριο συσπείρωσης και συνεννόησης προς κάθε κατεύθυνση. Μίλησα για μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε, αφήνοντας στην άκρη όλα όσα δημιουργούν συνθήκες διχασμού.

    Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, η ώρα αυτή δεν έχει έρθει ακόμη.

    Δεν είναι σκοπός μου να κατηγορήσω κανέναν ή να επιρρίψω τις ευθύνες στην μία ή στην άλλη πλευρά. Προφανώς, υπάρχει μια διαφορά αντίληψης για το ποδόσφαιρο και για το πως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Όποιος, όμως, προσπαθήσει να βρει τους κακούς και τους καλούς σε αυτή την ιστορία θα κάνει λάθος. Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν μόνο ένοχοι. Όλοι μας φταίμε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι μας φέρουμε μερίδιο ευθύνης. Το να αναλωνόμαστε συνεχώς στο πόσο μεγάλο ή μικρό είναι αυτό, είναι μια συζήτηση που δεν με αφορά και σίγουρα δεν έχει να προσθέσει το παραμικρό στην όποια προσπάθεια βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Όσο κάποιοι συνειδητά συνεχίζουν να απαξιώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, συμβάλλοντας με την στάση τους στη διατήρηση ενός τοξικού κλίματος, άνευ λόγου και αιτίας, όπου ο καθένας διεκδικεί μονίμως το ρόλο του θύματος, τόσο θα μικραίνει το άθλημα στα μάτια των Ελλήνων φιλάθλων. Το μόνο θύμα σε αυτή την υπόθεση είναι το ίδιο το ποδόσφαιρο. Κανένας άλλος.

    Για αυτούς τους λόγους, δηλώνω και επίσημα την παραίτηση μου από την Προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

    Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τους ανθρώπους που συνεργάστηκα στενά αυτό το διάστημα στην Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους και το στελεχιακό δυναμικό της ΕΠΟ. Αυτούς τους έξι μήνες, παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, κάναμε κάποια σημαντικά βήματα μαζί για την ίδια την Ομοσπονδία. Η υιοθέτηση, μετά από μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων, της Ολιστικής Μελέτης των FIFA-UEFA από την Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον.

    Ελπίζω η νέα ηγεσία της ΕΠΟ να έχει και την συμπαράσταση και την ελευθερία κινήσεων για εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να κάνει τις τομές που απαιτούνται για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

    Εγώ θα είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί.

    Θόδωρος Ζαγοράκης».

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Παραιτείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ
    Παραιτείται ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την ΕΠΟ

    Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας του 2004 αποχωρεί από την προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

    Λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής ομάδας και Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θόδωρος Ζαγορακης, ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

    Η είδηση μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» και οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από το περιβάλλον του, καθώς ο «Ζαγόρ» φέρεται πράγματι να έχει αποφασίσει ότι αποχωρεί από τη θέση του επικεφαλής της ΕΠΟ. Κάτι που που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ώρες, ενδεχομένως κι αύριο. Η εν λόγω σκέψη άλλωστε υπήρχε εδώ και ημέρες στο μυαλό του παλαίμαχου άσου, ο οποίος ζύγιζε την επόμενη κίνησή του.

    Το πρωί της Τετάρτης πήγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στο Γουδί κι ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί. Ακολούθησε προγραμματισμένο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη προκειμένου να ενημερώσει και την Κυβέρνηση.

    Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στη συγκεκριμένη -οριστική όπως όλα δείχνουν- απόφαση, φαίνεται πως είναι το γενικότερο εχθρικό κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το βάρος της ευθύνης το οποίο φάνηκε πολύ μεγάλο για τον ίδιο, με τον παλαίμαχο άσο να επιθυμεί να σώσει την υστεροφημία του και να μη συνδέσει το όνομά του με όσα συμβαίνουν. Εξαρχής γνώριζε ότι το εγχείρημα ήταν δύσκολο, όμως ήλπιζε ότι θα υπήρχε συναίνεση και διάθεση για διάλογο μεταξύ των μεγάλων. Κάτι όμως που δεν προκύπτει...

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο