Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 22:50

Μουντιάλ: Η FIFA αποκάλυψε τη μασκότ του τουρνουά στο Κατάρ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η FIFA αποκάλυψε τη μασκότ του τουρνουά, που ονομάζεται La'eeb που σημαίνει πολύ ταλαντούχος παίκτης. Πρόκειται για ένα μικρό φάντασμα που φοράει κελεμπία.

Στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αποκαλύφθηκε και η μασκότ της διοργάνωσης. Πρόκειται για ένα μικρό φάντασμα που φοράει την παραδοσιακή στολή των Καταριανών και ονομάζεται La'eeb, το οποίο σημαίνει πολύ ταλαντούχος παίκτης.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές η μασκότ θα φέρει χαρά σε όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, ενώ πιστεύει ότι "τώρα είναι όλα", ενθαρρύνοντας όλους τους ανθρώπους να πιστεύουν στους εαυτούς τους.

He's come from the mascot-verse full of energy and is ready to bring the joy of football to everyone!

Introducing: La'eeb - the #FIFAWorldCup Qatar 2022 Official Mascot pic.twitter.com/RrEA6iS6t4

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) April 1, 2022

Πηγή: Sport24.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Απριλίου 2022 20:33

Σχετικά Άρθρα

  • Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη
    Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη

    Η πρώτη συνεδρίαση για το φιλόδοξο έργο του Αναπτυξιακού Δρόμου, που θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ, πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδας.

    Οι υπουργοί των 4 χωρών που συμμετείχαν συζήτησαν τη συμβολή της δημιουργίας αδιάκοπων και γρήγορων μεταφορών μέσω της Τουρκίας και του Ιράκ.

    Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ουράλογλου δήλωσε ότι το έργο της Αναπτυξιακής Οδού θα δημιουργήσει αδιάλειπτη πρόσβαση σε κάθε χώρα της Ευρώπης οδικώς και σιδηροδρομικώς από το λιμάνι Fav στο Ιράκ μέχρι το Λονδίνο.

    Ο χρόνος θα μειωθεί σημαντικά μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω της Τουρκίας, αποφέροντας ένα κέρδος τουλάχιστον 15 ημερών. Η Τουρκία δήλωσε την πρόθεσή της για άμεση κατασκευή του έργου λόγω του πολέμου στη Γάζα, γεγονός που έχει καθυστερήσει αρκετά τις παγκόσμιες μεταφορές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ο Βινίσιους για τον ρατσισμό στην Ισπανία: "Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι το 2030, το Μουντιάλ πρέπει να μεταφερθεί"
    Ο Βινίσιους για τον ρατσισμό στην Ισπανία:

    Η Ισπανία θα συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 με την Πορτογαλία και το Μαρόκο και ο Βινίσιους αναφέρθηκε στα κρούσματα ρατσισμού που έχουν σημειωθεί στη χώρα της Ιβηρικής.

    Ο Βινίσιους Τζούνιορ μίλησε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στο Ισπανικό ποδόσφαιρο αλλά και την κοινωνία γενικότερα και τις συνέδεσε με το Μουντιάλ του 2030 το οποίο θα συνδιοργανώσει η Ισπανία με την Πορτογαλία και το Μαρόκο.

    Ειδικότερα, ο Βραζιλιάνος αστέρας υπογράμμισε πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει αλλάξει χώρα διεξαγωγής.

    Αναλυτικά όσα είπε στο CNN:

    "Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί έως το 2030, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι το 2030. Ελπίζω ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να κατανοήσει τη σοβαρότητα της προσβολής κάποιου εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του. Νομίζω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να μεταφερθεί, γιατί αν ένας παίκτης δεν αισθάνεται άνετα και με ασφάλεια να παίζει σε μια χώρα όπου μπορεί να υποστεί ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο.

    Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω τα πράγματα, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία - η πλειονότητα- που δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μικρή ομάδα καταλήγει να βλάπτει την εικόνα μιας χώρας στην οποία είναι καλό να ζει κανείς. Μου αρέσει να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης . Αγαπώ την Ισπανία. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Julio Munoz

  • Συνεχίζονται στο Κατάρ οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Τα αγκάθια και οι όροι της Χαμάς
    Συνεχίζονται στο Κατάρ οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Τα αγκάθια και οι όροι της Χαμάς

    ο χάσμα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς προσπαθούν να γεφυρώσουν οι νέες διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο Κατάρ, με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα..

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έναρξη των συνομιλιών φαίνεται πως ήταν θετική, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διαφορές ακόμη στις δύο πλευρές.

    Τα «ακανθώδη» ζητήματα που αποτελούν «κλειδί» στην επίτευξη συμφωνίας είναι η παρουσία των ισραηλινών στρατευμάτων στον πολιορκημένο θύλακα, η απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και η ασφαλής επιστροφή των αμάχων σε ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια τους.

    Χαμάς: Η εκεχειρία πρέπει να συνοδευτεί από «πλήρη» αποχώρηση των στρατευμάτων

    Η Χαμάς, η οποία, δεν συμμετέχει επισήμως στο νέο κύκλο συζητήσεων, αλλά διεξάγει συνομιλίες στο περιθώριο αυτών, με την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ, που αποτελούν τους διαμεσολαβητές των δύο πλευρών, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στον πολιορκημένο θύλακα πρέπει να συνοδευτεί από την «πλήρη» αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την περιοχή.

    «Η όποια συμφωνία πρέπει να καταλήξει σε συνολική κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα (και) επιστροφή των εκτοπισμένων» στα σπίτια τους, τόνισε ο Χουσάμ Μπαντράν, που είναι ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στη Ντόχα.

    Να σημειωθεί πως, η Χαμάς παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει επισήμως στον νέο κύκλο συζητήσεων, έχει διαμηνύσει πως θα συμφωνούσε στην υιοθέτηση του σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει σε πρώτη φάση, κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, συνοδευόμενη από την απόσυρση μονάδων του ισραηλινού στρατού από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας.

    Παράλληλα προβλέπει την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων.

    Διαδήλωση Ισραηλινών ζητούν συμφωνία

    Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις από εκατοντάδες πολίτες που διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ, με φόντο τις έμμεσες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα του Κατάρ με σκοπό να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που θα επιτρέψει να απελευθερωθούν ισραηλινοί όμηροι σε αντάλλαγμα την αποφυλάκιση εκατοντάδων Παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης.

    Οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της παραθαλάσσιας μητρόπολης φώναζαν συνθήματα όπως «μη γυρίσετε πίσω χωρίς συμφωνία».

    Μολότοφ στα σπίτια Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη - «Πογκρόμ» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ισραήλ

    Την εξέλιξη των συνομιλιών, όμως, δυναμιτίζει νέο «πογκρόμ» - όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ - στα σπίτια Παλαιστινίων πολιτών στην Δυτική Όχθη, από το οποίο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

    Στην επίθεση αυτή, Ισραηλινοί έποικοι έριξαν μολότοφ στα σπίτια των Παλαιστινίων και με όπλα στα χέρια άρχισαν να πυροβολούν ακρίτως.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, η επίθεση, στην κοινότητα Τζιτ, ανάμεσα στις πόλεις Νάμπλους και Καλκίλγια, στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, τον 23χρονο Μαχμούντ Κάντερ Σάντα, που σκοτώθηκε «από τις σφαίρες εποίκων». Άλλος ένας Παλαιστίνιος χτυπήθηκε από σφαίρα στη θωρακική χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

    «Οπλισμένοι έποικοι επιτέθηκαν στο χωριό Τζιτ, πυρπολώντας αυτοκίνητα», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο Ισαάκ Χέρτσογκ, «καταδίκασε σθεναρά» το βράδυ χθες Πέμπτη έφοδο εβραίων εποίκων εναντίον παλαιστινιακού χωριού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκε βαριά ακόμη ένας, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια «πογκρόμ».

    «Καταδικάζω σθεναρά το αποψινό πογκρόμ στη Σαμάρεια», ανέφερε ο κ. Χέρτσογκ μέσω X (πρώην Twitter).

    Καταδικάζει τις «απαράδεκτες» επιθέσεις ο Λευκός Οίκος

    Το πογκρόμ καταδίκασε και ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις επιθέσεις στα σπίτια των Παλαιστινίων κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    «Οι επιθέσεις βίαιων εποίκων εναντίον παλαιστινίων πολιτών στη Δυτική Όχθη είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», τόνισε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

    Κάλεσε τις αρχές του Ισραήλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να «προστατεύονται όλες οι κοινότητες».

    Αυτό «συμπεριλαμβάνει» επεμβάσεις «για να τερματίζονται τέτοια βίαια επεισόδια» και «να λογοδοτούν οι δράστες τέτοιων βίαιων επεισοδίων», πρόσθεσε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Μέσι: "Πιο δύσκολο το Μουντιάλ από το Euro, θα ήθελα να βγάλω μία φωτογραφία μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν"
    Μέσι:

    Ο Κιλιάν Εμπαπέ υποστήριξε πως το Euro είναι δυσκολότερο τουρνουά σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Λιονέλ Μέσι απάντησε στον άλλοτε συμπαίκτη του στην Παρί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο "ESPN".

    Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Κιλιάν Εμπαπέ παραχώρησε συνέντευξη, με τον Γάλλο διεθνή φορ να μιλάει για την επιθυμία των μπλε να κατακτήσουν τον τίτλο και να υποστηρίζει πως το Euro είναι πιο δύσκολο τουρνουά σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Άποψη που δεν βρήκε σύμφωνο τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Παρί και αντίπαλό του στον τελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ, Λιονέλ Μέσι, με τον "Pulga" να εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του μέσω συνέντευξής του στο "ESPN":

    "Το Euro είναι μία σημαντική διοργάνωση που περιλαμβάνει τους καλύτερους στην Ευρώπη αλλά αφήνει εκτός την Αργεντινή, που είναι τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Βραζιλία, που είναι πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια και την Ουρουγουάη, δις παγκόσμια πρωταθλήτρια.

    Υπάρχουν πάρα πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές που θα πουν ότι είναι η δυσκολότερη διοργάνωση, Όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές κόσμου", τόνισε ο Μέσι, ο οποίος αποκάλυψε πως από τον κόσμο του αθλητισμού θα ήθελε να συναντήσει για να βγάλει μία φωτογραφία μαζί του, τον θρύλο του NBA, Μάικλ Τζόρνταν.

    "Κατέκτησα κάθε τρόπαιο με την Μπαρτσελόν, κέρδισα κάθε ατομική διάκριση και τελικά πήρα το Copa America και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πέτυχα ό,τι μπορεί να πετύχει κάποιος στο ποδόσφαιρο", υπογράμμισε ο 36χρονος σούπερ σταρ, κάνοντας επίσης την εκτίμηση ότι η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ Friedemann Vogel

  • Αποκάλυψη Βαράν: "Στο Μουντιάλ του 2014 έπαιξα με διάσειση, κατέστρεψα το σώμα μου"
    Αποκάλυψη Βαράν:

    Ο Ράφαελ Βαράν προχώρησε στην αποκάλυψη ότι έχει αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2014 κόντρα στη Νιγηρία με διάσειση, ενώ έχει υποστεί τουλάχιστον δύο φορές ακόμη στην καριέρα του.

    Ο Ράφαεν Βαράν στη συνέντευξή του στην Equipe αποκάλυψε κάτι που μέχρι σήμερα γνώριζαν ελάχιστοι. Αυτό ήταν ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αγωνίστηκε στο ματς με τη Νιγηρία (2-0) στους "16" με διάσειση, μετά από μπάλα που δέχθηκε στον κρόταφο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

    Ο 30χρονος, που αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2023, εξήγησε τη σοβαρότητα αυτής, το πώς αισθάνθηκε, αλλά και το τι πρέπει να γίνει για να προστατευτούν οι παίκτες.

    "Όταν κοιτάω τρεις από τους χειρότερους αγώνες της καριέρας μου, υπάρχουν τουλάχιστον δύο πριν από τους οποίους είχα υποστεί διάσειση λίγες μέρες νωρίτερα: κόντρα στη Γερμανία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και με τη Ρεάλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των "16" του Champions League 2020", είπε αρχικά.

    "Τελείωσα τον αγώνα, αλλά ήμουν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Αν κάποιος μού είχε μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να απαντήσω. Δεν θυμάμαι τον αγώνα μετά από αυτό το σοκ.

    Μετά το ματς, στο αεροπλάνο, δεν είμαι καλά και το αφήνω να φανεί. Μετά προσπαθώ να ακολουθήσω ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης για να τρώω καλά και να ξεκουράζομαι.

    Δεν ήμουν στην κανονική μου κατάσταση και έτσι με φρόντιζαν. Είχα αδυνατίσει γιατί ήμουν αφυδατωμένος, ήμουν εκτός φόρμας. Μετά, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω έναν προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου επειδή ήμουν λίγο κουρασμένος".

    Τελικά έπαιξα και μάλλον καλά, ακόμα κι αν έχασα αυτή τη μονομαχία από τον Χούμελς (στο γκολ του Γερμανού) για την οποία μιλούσα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. (Γέλια.)

    Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι τι θα είχε συμβεί αν είχα ξαναχτυπήσει το κεφάλι. Όταν ξέρεις ότι οι επαναλαμβανόμενες δεισείσεις έχουν δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα, λες στον εαυτό σου ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ στραβά.

    Τότε δεν ήμουν οικογενειάρχης, αλλά σήμερα, στα 30 μου και με τρία παιδιά, σκέφτομαι διαφορετικά".

    Θυμάμαι ότι ένιωσα κούραση στα μάτια. Κοιτάζοντας πίσω, ρωτάω τον εαυτό μου: αν ήξερα ότι ήταν διάσειση, θα το έλεγα, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δεν θα παίξω αυτό το ματς (προημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανίας;

    Δεν ξέρω καν αν υπήρχαν τεστ πριν από 10 χρόνια. Πώς μπορώ να μετρήσω εκείνη τη στιγμή την ικανότητά μου να παίζω ή όχι;

    Δεν μπορείς να κατηγορήσεις ούτε τους γιατρούς, είναι λίγο περίπλοκο. Εδώ και 10 χρόνια, δεν ήθελα ποτέ να μιλήσω για αυτό γιατί μπορεί να ακούγεται σαν συγγνώμη και ποτέ δεν ήθελα να φαίνεται έτσι, γιατί δεν είναι", αποκάλυψε ο Γάλλος.

    Όσον αφορά μάλιστα, για το τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους παίκτες είπε: "Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις κεφαλιές στην προπόνηση, όπου δεν είναι απαραίτητο.

    Κατά τη διάρκεια των αγώνων, αυτός είναι ένας από τους κινδύνους της δουλειάς μας, όπως και σε άλλα αθλήματα. Ένας οδηγός της Formula 1 ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να χτυπήσει.

    Από την άλλη, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το head game θα διεξαχθεί στις πιο ασφαλείς δυνατές συνθήκες".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ASH ALLEN
  • FIFA Best Awards: Οι αρχηγοί που ψήφισαν τον Μέσι στα βραβεία
    FIFA Best Awards: Οι αρχηγοί που ψήφισαν τον Μέσι στα βραβεία

    Ο Λιονέλ Μέσι κατέκτησε το βραβείο «The Best» της FIFA, κερδίζοντας 107 ψήφους από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, έναντι των 64 του Έρλινγκ Χάαλαντ.

    The Best για ακόμη φορά στην καριέρα του ο Λιονέλ Μέσι. Λίγους μήνες μετά την παραλαβή της όγδοης Χρυσής Μπάλας, ο Αργεντίνος σούπερ σταρ σάρωσε και στα βραβεία της FIFA και κατέκτησε το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστής της χρονιάς, παρότι δεν έδωσε το «παρών» στα γκαλά.

    Παρότι ο Μέσι είχε τους ίδιους ακριβώς βαθμούς με τον Χάαλαντ, η μεγάλη διαφορά στις ψήφους των αρχηγών των εθνικών ομάδων ήταν αυτή που έκρινε και τον νικητή, καθώς σύμφωνα με την FIFA, σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε οι ψήφοι των αρχηγών πολλαπλασιάζονται επί πέντε.

    Όπως μεταφέρουν τα Μέσα από την Αργεντινή, ο λόγος που ο Μέσι δεν έδωσε το «παρών» στο Λονδίνο έχει να κάνει με την προετοιμασία που ακολουθεί με την Ίντερ Μαϊάμι και με το ότι ο Αργεντινός θέλει να είναι έτοιμος εν όψει της νέας σεζόν στο MLS, έχοντας μπροστά του ένα φιλικό παιχνίδι την ερχόμενη Παρασκευή.

    Και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της FIFA, η διαφορά στις ψήφους των αρχηγών ήταν τεράστια. Συνολικά, 107 ήταν οι αρχηγοί που ψήφισαν τον Μέσι. Ανάμεσα τους, ποδοσφαιριστές όπως ο Λούκα Μόντριτς, ο Κίλιαν Μπαπέ, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και ο Χάρι Κέιν.

    Από την άλλη, ο Χάαλαντ, παρότι είχε ίδιους βαθμούς με τον Μέσι, συγκέντρωσε μόλις 64 ψήφους από τους αρχηγούς, χάνοντας έτσι τη μάχη στο νήμα. Όπως αποκάλυψε η FIFA τη διαφορά στα φετινά βραβεία την έκαναν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς οι αρχηγοί ήταν αυτοί που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ CRISTOBAL HERRERA ULASHKEVICH
  • Ισραήλ: Νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατέθεσε το Κατάρ
    Ισραήλ: Νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατέθεσε το Κατάρ

    Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Ντόχα - Πιέζουν για την απελευθέρωση των ομήρων οι οικογένειες - Στην Αίγυπτο βρέθηκε χθες ισραηλινή αντιπροσωπεία

    Νέες προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας γίνονται τις τελευταίες ώρες με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «News 13» του Ισραήλ, το Κατάρ διατύπωσε μια πρόταση σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερώνονταν τμηματικά, αλλά χωρίς χρονοτριβή, οι ηγέτες της Χαμάς θα εξορίζονταν στο εξωτερικό και οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα αποχωρούσαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα, όπως επισήμανε δημοσιογράφος του σταθμού, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες σε αξιωματούχους στη Ντόχα, η συγκεκριμένη πρόταση θα παρουσιαστεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου στο Ισραήλ.

    Λίγο μετά τη διαρροή των παραπάνω πληροφοριών, η αντιπροσωπεία των οικογενειών των ομήρων ξεκαθάρισε, σε αυστηρό τόνο, πως «το υπουργικό συμβούλιο πολέμου απαγορεύεται να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επιστροφή των απαχθέντων ζωντανών. Απαιτούμε να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία που θα οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωσή τους».

    Πέρα από το Κατάρ, προσπάθειες καταβάλει η Αίγυπτος. Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με όσα ανέφεραν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας στο Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε χθες την Αίγυπτο για να συζητήσει το ενδεχόμενο μιας μακράς εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER

  • Χάμες Ροντρίγκες: Η "κρύα" εμπειρία στην Μπάγερν και το πολιτισμικό χάσμα στο Κατάρ
    Χάμες Ροντρίγκες: Η

    Στο πέρασμά του από το Κατάρ και στις δυσκολίες ένταξης και προσαρμογής που αντιμετώπισε στη χώρα του Κόλπου και στη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, αναφέρθηκε σε βραζιλιάνικο μέσο ο Χάμες Ροντρίγκες.

    Συνέντευξη στο βραζιλιάνικο μέσο "Globo Esporte" παραχώρησε ο Χάμες Ροντρίγκες, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πέντε μήνες της παραμονής του στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο "κρύο" πέρασμά του από την Μπάγερν Μονάχου.

    "Η ζωή και η κουλτούρα στο Κατάρ είναι πολύ διαφορετικές, ήταν μια χώρα όπου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο, όταν κάνουμε ντους, όλοι είναι γυμνοί, αλλά οι συμπαίκτες μου μού είπαν: "Δεν μπορείς να το κάνεις έτσι", τόνισε αρχικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πριν εστιάσει σε μία ακόμα πολιτισμική διαφορά που του έκανε εντύπωση.

    "Όλοι εκεί τρώνε με τα χέρια τους, κάτι που ήταν δύσκολο για μένα. Ήθελαν να μοιραστούν ένα γεύμα μαζί μου και είπα "όχι ευχαριστώ". Ζήτησα μαχαιροπήρουνα και μου είπαν: "Όχι, με το χέρι σου" και τους απάντησα: "Είστε τρελοί, δεν θα φάω με το χέρι μου", συμπλήρωσε ο νυν ποδοσφαιριστής της Σάο Πάολο, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Κατάρ για 12 ματς πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για να ενταχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 στους "ερυθρόλευκους".

    Στη συνέντευξη, ωστόσο, ο Χάμες Ροντρίγκες μίλησε και για το τσουχτερό κρύο που αντιμετώπισε κατά τη διετή παρουσία του (2017-2019) στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν.

    "Κάνει κρύο εκεί και οι Γερμανοί είναι, επίσης, κρύοι άνθρωποι. Υπήρχαν μέρες που πήγαινα στη δουλειά μου στις 9 το πρωί μέσα στο τσουχτερό κρύο και αναρωτιόμουν: "Μα τι κάνω εδώ".

    Πηγή: Sport4.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch