Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 09:03

Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή: 100 λεπτά για τον 16χρονο Γιάννη από τα Καβάσιλα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μια παρέα ανθρώπων του ποδοσφαίρου, καταφέρνει να συγκινεί και να κινητοποιεί την τοπική κοινωνία, στηρίζοντας συνανθρώπους μας. Αυτό το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ένας αγώνας επίλεκτων ποδοσφαιριστών της Ηλείας στο δημοτικό γήπεδο Γαστούνης στις 5 μμ για να στηριχθεί ο 16χρονος Γιάννης από τα Καβάσιλα που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Χθες οι διοργανωτές του φιλανθρωπικού αυτού αγώνα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν τόσο για το γεγονός όσο πολύ περισσότερο για τον άνθρωπο που θα στηρίξουν με αυτή τη διοργάνωση.

Ο Νίκος Παναγόπουλος ως δικηγόρος του θεσμού, ανοίγοντας τη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι “Δίνουμε αγάπη δίνουμε ζωή” για την περίπτωση ενός παιδιού, ενός συνανθρώπου μας που πραγματικά μας έχει ανάγκη. Το σλόγκαν αυτής της εκδήλωσης όπου δεν θα έλεγα ότι δεν πρόκειται απλά για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ επιλέκτων του νομού Ηλείας, αλλά μιλάμε για ένα φιλανθρωπικό event, είναι “100 λεπτά για τον Γιάννη”. Ασφαλώς γνωρίζουμε ότι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας διαρκεί 90 λεπτά όμως εμείς θα θέλαμε με αυτό τον συμβολικό τρόπο να πούμε ότι εμείς θα αγωνιστούμε 100 λεπτά για τον Γιάννη να κάνουμε την δική μας μικρή υπέρβαση, η οποία βεβαίως δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τις διαρκείς υπερβάσεις που έχει κάνει αυτό το παιδί από πολύ μικρή ηλικία, για να σταθεί όρθιο και να μείνει στην ζωή. Ένα παιδί από πολύ μικρή ηλικία από τα έξι του, διεγνώσθη με ένα αιμαγγείωμα στο κεφάλι και λόγω αυτού χρειάστηκε να κάνει αρκετά χειρουργεία, να νοσηλευτεί για αρκετές εβδομάδες στην εντατική παίδων στο νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια μετά τις επεμβάσεις του στο κέντρο αποκατάστασης του Ρίο. Πλέον όμως είναι άμεση ανάγκη να κάνει μία ακόμα επέμβαση το ίδιο επικίνδυνη, δύσκολη και δαπανηρή στην Γερμανία, στο Βερολίνο και για το λόγο αυτό η οικογένειά του Γιάννη ζητά από όλους μας να κάνουμε μία προσευχή και όσο μπορούμε να συνεισφέρουμε στον αγώνα που κάνει η οικογένειά του, για να μπορέσει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να ολοκληρωθεί η επέμβαση”.

Στο φιλανθρωπικό αυτό event πέρα από τον βασικό αγώνα, θα προηγηθούν και κάποιοι αγώνες ακαδημιών του Πανηλειακού, των Πριγκίπων Λεχαινών, του Αιόλου Πύργου, της Δάφνης Ανδραβίδας, της σχολής Ολυμπιακού Πύργου, του ΠΑΟ Βάρδας, του Αίαντα Γαστούνης, του Αστέρα Αμαλιάδας, του Πέλοπα Πελοπίου, των Λεόντων Αμαλιάδας, του Ολυμπιακού Αμαλιάδας και της ομάδας του Βαρθολομιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και χορευτικά στο ημίχρονο. Επίσης θα είναι διαθέσιμοι τραπεζικοί λογαριασμοί για να βοηθήσει όποιος θέλει πέραν του ενός ευρώ που κοστίζει το εισιτήριο του αγώνα, τον μικρό Γιάννη.

Ο Ντέγιαν Μιλοσέσκι μίλησε λίγο περισσότερο για το θεσμό που ξεκίνησε το 2013. “Ξεκινήσαμε τότε τέσσερα άτομα, εγώ με το Στάθη Χαραλαμπόπουλο και το Γιώργο Γιαννακόπουλο και με τη Νικολέτα Παπαδοπούλου. Εμείς συνεχίζουμε την ιδέα της, συνεχίζουμε αυτό που μας άφησε, να μπορούμε να στηρίζουμε όποιον έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Έτσι ξεκίνησε αυτή η οργάνωση και αυτή η οργάνωση μετά προχώρησε για να συναντήσουμε το πρώτο μας παιδί τον Χρήστο. Δυστυχώς ο Χρήστος δεν είναι εδώ, αλλά σε κάθε βήμα μας ακολουθεί. Μετά συνέχισε ο Μάριος που στο επόμενο παιχνίδι θα είναι, θα κάνει την σέντρα και θα είναι μαζί μας, αυτό είναι πολύ βασικό και θετικό και τώρα έχουμε και το τρίτο παιδί τον Γιάννη, βέβαια υπήρξαν κι άλλα παιδιά που βοηθήσαμε, αλλά δεν το αναφέραμε δημόσια. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που θέλει να βοηθήσει, γιατί έχουμε περάσει πολύ δύσκολα αυτά τα δυόμιση χρόνια και ο καθένας θέλει να δώσει το κάτι παραπάνω. Μακάρι να μπορέσουμε να γεμίσουμε και πάλι το γήπεδο της Γαστούνης, γιατί το γεμίσαμε και στον Πύργο το 2018. Θα είναι πολύ βασικό να δώσουμε ψυχολογία στον Γιάννη, ο Γιάννης είναι ένας μαχητής που παλεύει συνεχόμενα, για εμάς δεν είναι τίποτα να τρέξουμε και να μπορέσουμε να δώσουμε λίγο πάρα πάνω από τις δουλειές μας και να μπορέσουμε να μαζέψουμε όσα χρήματα μπορούμε περισσότερο και να ενισχύσουμε την ψυχολογία του. Αυτή είναι η μοναδική σκέψη μας αυτές τις ημέρες από τότε που αρχίσαμε να οργανώνουμε το παιχνίδι. Είναι ένας αγώνας 100 λεπτά, θα αγωνιστούν ποδοσφαιριστές και προσωπικότητες που το έχουν ξανακάνει αυτό και θα βοηθήσουν και πάλι. Περιμένουμε πολύ κόσμο να έρθει στο γήπεδο, θετική ενέργεια και χαμόγελα για να μπορέσουμε να δώσουμε στον Γιάννη όσο γίνεται περισσότερη ψυχολογία”.

Τέλος ο Στάθηκς Χαραλαμπόπουλος από την πλευρά του δήλωσε ότι “… η δράση μας είναι συμβολική. Η δουλειά η δική μας δεν είναι μόνο οικονομική στήριξη στον Γιάννη. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ένα κύμα συμπαράστασης και υποστήριξης, που αυτή η ψυχολογία, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη, να γυρίσει καταστάσεις μη αναστρέψιμες. Στο παρελθόν με την μικρή μας εμπειρία με τα παιδιά που είχαμε ασχοληθεί, πολλές φορές μας είχαν πει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει κάτι να πιστέψουν αλλά είδαμε ότι τελικά όλα γίνονται και όλα μπορούν να συμβούν. Και αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο εγώ θα ασχοληθώ και πάλι με αυτό το κομμάτι, το οποίο φυσικά είναι ψυχοφθόρο. Έχουμε ένα εισιτήριο 1 € που μπορεί οποιοσδήποτε να το αγοράσει και το κυριότερο είναι, ότι μπορεί να έρθει ένα παιδάκι από το χαρτζιλίκι του, το οποίο θα πει δεν θα πάρω ένα γλειφιτζούρι και θα πάω να αγοράσω ένα εισιτήριο για καλό σκοπό. Τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί άπειρα”…

Οι ομάδες επιλέκτων

Ομάδα Α: Κουτρουμπής, Μικελόπουλος, Τσίτσος, Μουσερής, Π. Πολίτης, Π. Μπουτσικάκης, Δούλος, Λιόσης, Τεκερλέκης, Μπουρούκης, Πετρόπουλος, Θ. Αντωνόπουλος, Δημ. Παναγιωτόπουλος, Ν. Σταματελάτος, Κράγκαρης, Θ. Καλαντζής (Ολυμπιάδα), Γεωργιόπουλος, Κανελλόπουλος, Αρβανίτης.
Προπονητές: Αλέξης Γαβριλόπουλος, Ερνέστο Λυμπέρης
Ομάδα Β: Θεοδωρακόπουλος, Τ. Πλατής, Ντ. Κύτταρης, Κωστόπουλος, Κ. Κολοτούρος, Βασιλικόπουλος, Τσακοπιάκος, Γ. Πολίτης, Ντ. Δημητρόπουλος, Τσουκαλάς, Κουλούρης, Σταθάτος, Βατσής, Μπαχούρος, Κάρδαρης, Χριστόπουλος, Καρβουνιάρης, Ν. Δημόπουλος, Χριστοφοράτος.
Προπονητές: Αλέξης Γαλάνης, Μιχάλης Παπουτσής

Τα εισιτήρια προπωλούνται από την περασμένη Τρίτη και τα σημεία προπώλησης είναι τα εξής:
Στον Πύργο: Pits fitili, Frida day and night, Physio Place
Στην Αμαλιάδα: Βιβλιοπανόραμα
Στη Γαστούνη: Αρτοζαχαροπλαστείο Μπίρμπας, Πιτσαρία Καμπάς, Queen cafe
Στην Ανδραβίδα: Vambra cafe, Queen cafe
Στα Λεχαινά: Pallas, Πιτσαρία Μουσερής
Στην Βάρδα: Pol cafe

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 18:01

Σχετικά Άρθρα

  • Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή για τον 16χρονο Γιάννη από τα Καβάσιλα
    Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή για τον 16χρονο Γιάννη από τα Καβάσιλα

    Το "Δίνουμε αγάπη δίνουμε ζωή" είναι πάντα ενεργό να βοηθήσει τον συνάνθρωπο, να είναι εκεί όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόσφατα μέσα από δημοσιεύματα αναδείχθηκε το πρόβλημα υγείας του 16χρονού Γιάννη από τα Καβάσιλα και η ομάδα του "Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή" κινητοποιήθηκε άμεσα για να ετοιμάσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου στη Γαστούνη για να στηρίξει με τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν το νεαρό Γιάννη.

    "Στις 7 Μαίου στην Γαστούνη θα είναι το νέο μας ραντεβού με μότο "100 λεπτά για τον Γιάννη".
    Πρέπει όλοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε τον μικρό Γιάννη να ξεπεράσει την σπάνια ασθένεια που αντιμετωπίζει.
    Χρειαζόμαστε ένα κύμα συμπαράστασης και ανάτασης ηθικού του μικρού μας φίλου που θα του δώσει την δύναμη να συνεχίσει. Πέρα από την οικονομική βοήθεια που είναι κ αυτή σημαντική χρειάζεται ο Γιάννης να νιώσει πως δεν είναι μόνος σε αυτή τη μάχη.
    Πριν τον αγώνα των επίλεκτων το γήπεδο θα γεμίσει με παιδικές φωνές και παιδικές φατσούλες καθώς όλες οι ακαδημίες του Νομού και μερικές της γειτονικής Αχαΐας θα αγωνιστούν και αυτές για τον μικρό μας μαχητή Γιάννη.
    Περίπου 200 παιδιά θα είναι ξανα στο πλευρό μας.
    Μπορούμε να κάνουμε το δημοτικό στάδιο Γαστούνης να φαίνεται μικρό.
    Όλοι μαζί θα δώσουμε την μάχη" αναφέρουν στο μήνυμά τους.
    dinoume
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch