Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 22:07

Ιστορικός Σουάρες: Μετά από τα γκολ, πρώτος και σε ασίστ στην εθνική Ουρουγουάης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η Ουρουγουάη κατέβαλε με 2-0 την αντίσταση του Καναδά στο πλαίσιο διεθνούς φιλικής αναμέτρησης, με τον Λουίς Σουάρες να σερβίρει γκολ στον Ντάργουιν Νούνιες και να γίνεται ο πρώτος σε ασίστ στην ιστορία της σελέστε.

Η Ουρουγουάη και ο Καναδάς θα είναι μεταξύ των ομάδων που θα δηλώσουν "παρών" στα γήπεδα του Κατάρ για το επικείμενο Μουντιάλ και στο πλαίσιο διασταύρωσαν τις δυνάμεις τους σε φιλικό παιχνίδι, το οποίο έλαβε χώρα στην Μπρατισλάβα.

Νικητές σε αυτό το μπρα ντε φερ αναδείχτηκαν οι Νοτιοαμερικανοί, με την "σελέστε" να ανοίγει το σκορ στο 6' με τον Ντε Λα Κρους και να τον κλείνει στο 33', με τον Ντάργουιν Νούνιες να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Λουίς Σουάρες από τα δεξιά.

🔥 Liverpool new and former striker 🤝

🇺🇾 Luis Suarez assists, Darwin Nunez scores.#Canada #Uruguay #LFC pic.twitter.com/92ZUgTtauo

— Noxwin (@noxwin12) September 27, 2022

Η συγκεκριμένη ασίστ που έβγαλε προς τον στράικερ της Λίβερπουλ ήταν συλλεκτική για τον Σουάρες, με τον άλλοτε παίκτη των Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο να φτάνει τις 38 και να ανεβαίνει στην κορυφή της σχετικής λίστας με τη φανέλα με το εθνόσημο, έχοντας επίσης να καμαρώνει και για την πρωτιά του στους σκόρερ (68 γκολ).

Πηγή: Sport24.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 20:07

Σχετικά Άρθρα

  • Το μήνυμα του Μέσι στον Σουάρες: "Γεια σου χοντρούλη, ξέρω πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις αυτή την απόφαση"
    Το μήνυμα του Μέσι στον Σουάρες:

    Ο Λιονέλ Μέσι δεν βρέθηκε στο Μοντεβιδέο στο "αντίο" του Λουίς Σουάρες στην εθνική Ουρουγουάης, ωστόσο μέσω ενός VIDEO που έπαιξε στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου έστειλε το δικό του μήνυμα στον συμπαίκτη και καλό του φιλό.

    Ο Λουίς Σουάρες τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/9) αγωνίστηκε στο τελευταίο του παιχνίδι με την εθνική Ουρουγουάης, σε μία βραδιά έντονα φορτισμένη.

    Ο Λιονέλ Μέσι δεν μπόρεσε να βρεθεί δίπλα στον καλό του φίλο και συμπαίκτη του στην Ίντερ Μαϊάμι, όμως φρόντισε να μεταφερθεί στο Μοντεβιδέο μέσω ενός VIDEO που έπαιξε στα matrix του γηπέδου.

    Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έστειλε το μήνυμά του στον Σουάρες, το οποίο εμφανώς συγκίνησε τον Ουρουγουανό.

    "Ήθελα να βγάλω αυτό το VIDEO γι' αυτή την πολύ ιδιαίτερη μέρα για σένα, την τόσο σημαντική, τόσο ξεχωριστή, για την οικογένειά σου, την Ουρουγουάη, για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

    Γενικά για αυτό που είσαι, γι' αυτό που έδωσες στην εθνική σου ομάδα, και ξέρω πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις αυτήν την απόφαση, γιατί ξέρω τι νιώθεις όταν παίζεις για την εθνική ομάδα της Ουρουγουάης.

    Ελπίζω να απολαύσεις αυτόν τον φόρο τιμής που σου αποτίνουν. Για όλα όσα έδωσες σε εκείνη την ομάδα, γιατί πάντα ζούσες και τα έδινες όλα μέχρι την τελευταία μέρα.

    Θα αφήσεις μια πολύ μεγάλη κληρονομιά για τους ανθρώπους που όσους είναι εδώ σήμερα, για τις νέες γενιές που έρχονται.

    Ένας πολύ σημαντικός σταθμός της καριέρας σου τελείωσε, αλλά απομένουν πολλά χρόνια ποδοσφαίρου και είμαι χαρούμενος που είναι εδώ και μπορούμε να είμαστε μαζί σε μια ομάδα καθημερινά

    Ελπίζω λοιπόν να απολαύσεις αυτή τη βραδιά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα κι όλους εκείνους τους ανθρώπους που είχες πάντα κοντά σου".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Mohammed Badra
  • Σουάρες: Ανακοίνωσε την απόσυρση του από την εθνική Ουρουγουάης
    Σουάρες: Ανακοίνωσε την απόσυρση του από την εθνική Ουρουγουάης

    Την ερχόμενη Παρασκευή απέναντι στην Παραγουάη θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Ουρουγουάης

    Έπειτα από 17 χρόνια στην εθνική ομάδα της Ουρουγουάης, ο Λουίς Σουάρες αποφάσισε να αποσυρθεί από την αγαπημένη του Σελέστε και να ανοίξει χώρο στη νέα γενιά.
    Ο pistolero γνωστοποίησε την απόφαση του σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τα ξημερώματα της Τρίτης. Με δάκρια στα μάτια, ο Σουάρες ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Παρασκευή απέναντι στην Παραγουάη θα φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Ουρουγουάης με την οποία έγραψε τη δική του μεγάλη και χρυσή ιστορία.
    Συνολικά ο Σουάρες αγωνίστηκε 142 φορές με τη φανέλα της πατρίδας του, πετυχαίνοντας συνολικά 69 γκολ με τα οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ στην ιστορία της Ουρουγουάης, ενώ κατέκτησε και ένα Copa America.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Ricardo Rimoli
  • Καταστροφικές πλημμύρες στην Ουρουγουάη - 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
    Καταστροφικές πλημμύρες στην Ουρουγουάη - 3.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

    Σφοδρές πλημμύρες στην Ουρουγουάη υποχρέωσαν πάνω από 3.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις πληγείσες πόλεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών.

    Δεινή είναι η κατάσταση στο διαμέρισμα Παϊσαντού της Ουρουγουάης, του οποίου η ομώνυμη πρωτεύουσα έχει πληθυσμό 84 χιλιάδων κατοίκων, σχεδόν χίλιοι εκ των οποίων αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πλημμύρας του ποταμού Ουρουγουάη, στη μεθόριο με την Αργεντινή.

    Η στάθμη των υδάτων του ποταμού Ουρουγουάη έχει φθάσει τα 7,52 μ. στο Παϊσαντού, 52 εκατοστά πάνω από το επίπεδο ασφαλείας που καθορίστηκε στα 7 μέτρα, διευκρίνισε η υπηρεσία. Στο Σάλτο, που βρίσκεται επίσης στον ποταμό Ουρουγουάη και περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Παϊσαντού, 530 άνθρωποι εκτοπίστηκαν από τα σπίτια τους.

    Ελαφρά βελτιωμένη είναι κατάσταση στην Treinta y Tres, στη βορειοανατολική Ουρουγουάη, μια πόλη που επλήγη από την υπερχείλιση του ποταμού Olimar, η οποία το Σάββατο ανέφερε περισσότερους από 2 χιλιάδες εκτοπισμένους. Συνολικά εννέα από τα 19 διαμερίσματα της Ουρουγουάης έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες, ενώ παραμένουν αποκλεισμένοι τέσσερις εθνικές οδοί.

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Ignacio Jesus Rollano

  • Λουίς Σουάρες: Στην Ίντερ Μαϊάμι ο Ουρουγουανός, ξανασμίγει με τον Μέσι
    Λουίς Σουάρες: Στην Ίντερ Μαϊάμι ο Ουρουγουανός, ξανασμίγει με τον Μέσι

    Το δίδυμο Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι ξανασμίγει ποδοσφαιρικά, καθώς ο Ουρουγουανός επιθετικός μετακομίζει στην Ίντερ Μαϊάμι. Οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, με οψιόν ανανέωσης για επιπλέον έναν χρόνο.

    Λουίς Σουάρες, Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπούσκετς και Ζόρντι Άλμπα ξανά στην ίδια ομάδα. Όχι, δεν μιλάμε για την Μπαρτσελόνα του 2020, αλλά για την Ίντερ Μαϊάμι του 2023, καθώς ο Ουρουγουανός μετακομίζει στις ΗΠΑ για να ξανασμίξει με τους πρώην συμπαίκτες του.

    Ο 36χρονος στράικερ μετά το επιτυχές πέρασμα από τη Βραζιλία για λογαριασμό της Γκρέμιο, μέτρησε 17 γκολ και 11 ασίστ σε 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα του Μπραζιλεϊράο, οδεύει προς τις ΗΠΑ, καθώς επιτευχθεί οριστική συμφωνία για να ενταχθεί στο δυναμικό της Ίντερ Μαϊάμι.

    Το deal προβλέπει την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας ενός έτους, με οψιόν ανανέωσης για επιπλέον έναν χρόνο. Σουαρές και Μέσι ξανά μαζί λοιπόν, με τους κολλητούς να καλούνται να θυμίσουν στο αμερικάνικο κοινό γιατί την εξαετία 2014-2020 αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα δίδυμα επιθετικών, σαρώνοντας όλους τους εγχώριους και διεθνείς τίτλους.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Ricardo Rimoli

  • Ο Σουάρες αποθέωσε τον Έντρικ: "Τον ήθελα στην Μπαρτσελόνα αλλά διάλεξε την Ρεάλ"
    Ο Σουάρες αποθέωσε τον Έντρικ:

    Το νέο boy-wonder του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Έντρικ, ετοιμάζει βαλίτσες για την Ρεάλ μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Βραζιλία για λογαριασμό της Παλμέιρας, με τον Λουίς Σουάρες να τον αποθεώνει και να εκφράζει τη λύπη του που δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα.

    Ο Λουίς Σουάρες αναδείχτηκε ο κορυφαίος παίκτης του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος οδηγώντας την Γκρέμιο στην 2η θέση, ωστόσο ο παίκτης που κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα περισσότερα βλέματα στο φινάλε του Brazileirao ήταν ο Έντρικ, με τον νεαρό Βραζιλιάνο φορ να πετυχαίνει έξι γκολ στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές.

    Συνολικά, είχε 11 τέρματα σε 31 συμμετοχές στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα, με το επίτευγμα αυτό να τον φέρνει στην πρώτη θέση μεταξύ των ανήλικων σκόρερ (άφησε πίσω του το ρεκόρ του Νεϊμάρ που τη σεζόν 2008-09 είχε 10 γκολ) και τον Σουάρες να στάζει μέλι για τον παιδί-θαύμα της Βραζιλίας που θα περάσει τον Ατλαντικό Ωκεανό για χάρη της Ρεάλ.

    "Ήθελα τον Έντρικ στην Μπαρτσελόνα αλλά είναι εκείνος που πρέπει να αποφασίσει πώς θα απολαύσει τη στιγή. Είναι ήδη αστέρι αλλά είναι πολύ νέος, τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα.

    Θεωρώ πως αυτά που έκανε τη φετινή σεζόν ήταν εκπληκτικά. Η Βραζιλία, η Ρεάλ και το ποδόσφαιρο θα έχουν έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης για πολλά χρόνια", τόνισε ο 36χρονος Ουρουγουανός, που όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ίντερ Μαϊάμι για να ξανασμίξει με τον Λιονέλ Μέσι αλλά και με ακόμη δύο συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα: τους Μπουσκέτς και Άλμπα.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Gaston Britos
  • Σουάρες: «Πριν από τους αγώνες παίρνω τρία χάπια και κάνω ενέσεις»
    Σουάρες: «Πριν από τους αγώνες παίρνω τρία χάπια και κάνω ενέσεις»

    Για τις δυσκολίες που του έχει προκαλέσει ένας πολύχρονος τραυματισμός στο γόνατο μίλησε ο Σουάρες, ο οποίος αποκάλυψε πως μόνο με χάπια και ενέσεις μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται.

    Ο Λουίς Σουάρες συνεχίζει ακόμα να ματώνει τα αντίπαλα δίχτυα στα 36 του χρόνια με τη φανέλα της Γκρέμιο, αλλά λίγοι γνωρίζουν τις θυσίες που χρειάζεται να υπομένει κάθε φορά ώστε να βγει στον αγωνιστικό χώρο.

    Ένας τραυματισμός άλλωστε που αποκόμισε όταν αγωνιζόταν ακόμα με τα χρώματα της Μπαρτσελόνα έχει εξελιχθεί σε μακροχρόνιο «πονοκέφαλο» για τον Ουρουγουανό, ο οποίος τόνισε πως τα χάπια και οι ενέσεις πριν από τους αγώνες του επιτρέπουν να παραμένει ενεργός στη δράση.

    «Στο εξωτερικό μέρος του γονάτου μου έχω ακόμα ενοχλήσεις από το χειρουργείο που έκανα το 2020 όταν ήμουν ακόμα στη Μπαρτσελόνα. Στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας ήρθε η πανδημία και έπρεπε να κάνω ασκήσεις μόνος μου και δεν μπορούσα να τεντώσω πλήρως το γόνατό μου.

    Στο εσωτερικό έχω φθορά χόνδρου και αυτό χτυπά το κόκκαλο. Δεν βγάζει υγρό γιατί δεν μπορούσα καν να το μετακινήσω, αλλά κολλάει και δεν μπορώ καν να το λυγίσω. Τα βράδια πριν από τους αγώνες παίρνω τρία χάπια και πριν από το παιχνίδι κάνω ένεση στον εαυτό μου με Voltaren» τόνισε χαρακτηριστικά.

    Όλα τα παραπάνω πάντως μόνο αποτρεπτικό χαρακτήρα δεν φαίνεται να έχουν για το μέλλον του έμπειρου επιθετικού, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του Ίντερ Μαϊάμι για να σμίξει ξανά με τον Λιονέλ Μέσι στα γήπεδα του MLS.

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ Ricardo Rimoli

  • Έξαλλος ο Μέσι, έπιασε από τον λαιμό τον Ολιβέιρα και απάντησε στην άσεμνη χειρονομία του Ουγκάρτε
    Έξαλλος ο Μέσι, έπιασε από τον λαιμό τον Ολιβέιρα και απάντησε στην άσεμνη χειρονομία του Ουγκάρτε

    Ο Μανουέλ Ουγκάρτε έκανε μία άσεμνη χειρονομία στον Ροντρίγκο Ντε Πολ κατά τη διάρκεια του Αργεντινή - Ουρουγουάη, με τον Λιονέλ Μέσι να δηλώνει ότι θα πρέπει οι μικρότεροι να σέβονται τους μεγαλύτερους. Νωρίτερα, ο Αργεντινός σούπερ σταρ είχε πιάσει από τον λαιμό τον Ματίας Ολιβέιρα.

    Σε αρκετές στιγμές στο Αργεντινή - Ουρουγουάη άναψαν τα αίματα στο Μπομπονέρα, με τον Λιονέλ Μέσι να παρεμβαίνει στο 19ο λεπτό του αγώνα σε μία ένταση που ξέσπασε, προσπαθώντας να χωρίσει τον Ματίας Ολιβέιρα από τους παίκτες της ομάδας του, πιάνοντάς τον, ωστόσο, από τον λαιμό.



    Στη συνέχεια, το επόμενο περιστατικό αφορούσε τον Μανουέλ Ουγκάρτε, ο οποίος ήρθε σε διένεξη με τον Ροντρίγκο Ντε Πολ και κάνοντάς του μία άσεμνη χειρονομία, είπε "παίρνεις π@π@ς στον Μέσι, μωρό μου".



    Στο φινάλε ο Μέσι σχολίασε την άσεμνη χειρονομία του Ουγκάρτε, αλλά και τα λόγια του, υποστηρίζοντας: "Είναι φυσιολογικό. Αυτού του είδους οι αγώνες, προκριματικής φάσης, κόντρα στην Ουρουγουάη είναι πάντα έτσι.

    Προτιμώ να μην λέω αυτό που πιστεύω. Οι νέοι πρέπει να μάθουν να σέβονται τους μεγαλύτερους. Αυτό το κλασικό ήταν πάντα έντονο, σκληρό, αλλά πάντα με πολύ σεβασμό. Πρέπει να μάθει".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ Friedemann Vogel

  • Άγρια δολοφονία 17χρονης από τον πρώην φίλο της - Τον πρόδωσαν οι κάμερες
    Άγρια δολοφονία 17χρονης από τον πρώην φίλο της - Τον πρόδωσαν οι κάμερες

    Δεκαεπτάχρονο κορίτσι δολοφονήθηκε από τον συνομήλικο πρώην φίλο του, υπόθεση που συγκλόνισε χθες Πέμπτη πολλούς στην Ουρουγουάη, όπου επισήμως καταμετρώνται 11 γυναικοκτονίες από την αρχή της χρονιάς.

    Η Βαλεντίνα Κανσέλα Σαρμόρια βρέθηκε προχθές Τετάρτη το απόγευμα μισοθαμμένη στην άμμο, στην παραλία Πούντα ντελ Έστε (νοτιοανατολικά), τουριστικό προορισμό.

    Ο πρώην φίλος της οδηγήθηκε από την αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος όπου ομολόγησε πως τη δολοφόνησε. Το ζευγάρι καταγράφτηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης να φθάνει στην παραλία το απόγευμα της Τρίτης. Όμως ο νεαρός έφυγε μόνος.

    Χθες του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις και προφυλακίστηκε.

    Ο εισαγγελέας που προΐσταται της έρευνας για την υπόθεση, ο Χόρχε Βας, θα ζητήσει τη βαρύτερη ποινή, που είναι δέκα χρόνια κάθειρξης για τέτοιας φύσης εγκλήματα όταν διαπράττονται από ανήλικους, ανέφερε στον Τύπο ο Χαβιέρ Μπένετς, εκπρόσωπος της γενικής εισαγγελίας.

    Κατά τα ευρήματα της νεκροψίας-νεκροτομής, η Βαλεντίνα Κανσέλα πέθανε από ασφυξία.

    Ως την 30ή Ιουλίου, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 24.473 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και 11 γυναικοκτονίες.

    Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Εθνικού Ινστιτούτου Γυναικών, τη Μόνικα Μποτέρο, ο αριθμός αυτός βρίσκεται κοντά στον ετήσιο μέσο όρο. Κάθε χρόνο στη χώρα καταγράφονται κατά μ.ό. 25 γυναικοκτονίες.

    Ο θάνατος της νεαρής καταγράφτηκε μερικές ημέρες έπειτα από αυτόν γυναίκας 23 χρονών, που απήχθη και δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια τροχαίου που προκάλεσε ο πρώην σύντροφός της, πρώην αστυνομικός, 25 ετών.

    Το 2017, η Ουρουγουάη τροποποίησε τον ποινικό κώδικα για να χαρακτηριστεί επιβαρυντική περίσταση η γυναικοκτονία σε υποθέσεις ανθρωποκτονιών.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο