Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 15:52

Μουντιάλ 2022, Ντε Μπρόινε: "Δεν ξέρω γιατί βγήκα MVP, ίσως λόγω του ονόματός μου"

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο Κέβιν ντε Μπρόινε ψηφίστηκε MVP στη νίκη του Βελγίου με τον Καναδά για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, όμως δεν... κατάλαβε γιατί πήρε το βραβείο.

Το Βέλγιο επικράτησε με 1-0 του Καναδά για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ 2022, σε έναν αγώνα όπου οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν ήταν καλύτεροι, όμως στάθηκαν τυχεροί. Ο Κέβιν ντε Μπρόινε ψηφίστηκε MVP του αγώνα και παρέλαβε το βραβείο με ένα παγωμένο χαμόγελο.

"Δεν νομίζω ότι είχα ένα σπουδαίο παιχνίδι. Δεν ξέρω γιατί πήρα το βραβείο. Ίσως λόγω του ονόματός μου. Μπράβο στον Καναδά", δήλωσε ο αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι.

Ενδεικτικά της απόδοσής του, στο 1ο ημίχρονο είχε μόλις έξι ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις και 15 επαφές με την μπάλα.

Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Tim Keeton

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 11:47

Σχετικά Άρθρα

  • Ο Βινίσιους για τον ρατσισμό στην Ισπανία: "Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση μέχρι το 2030, το Μουντιάλ πρέπει να μεταφερθεί"
    Ο Βινίσιους για τον ρατσισμό στην Ισπανία:

    Η Ισπανία θα συνδιοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 με την Πορτογαλία και το Μαρόκο και ο Βινίσιους αναφέρθηκε στα κρούσματα ρατσισμού που έχουν σημειωθεί στη χώρα της Ιβηρικής.

    Ο Βινίσιους Τζούνιορ μίλησε για τις ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στο Ισπανικό ποδόσφαιρο αλλά και την κοινωνία γενικότερα και τις συνέδεσε με το Μουντιάλ του 2030 το οποίο θα συνδιοργανώσει η Ισπανία με την Πορτογαλία και το Μαρόκο.

    Ειδικότερα, ο Βραζιλιάνος αστέρας υπογράμμισε πως εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί, τότε το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει αλλάξει χώρα διεξαγωγής.

    Αναλυτικά όσα είπε στο CNN:

    "Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί έως το 2030, το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης μέχρι το 2030. Ελπίζω ότι η Ισπανία μπορεί να εξελιχθεί και να κατανοήσει τη σοβαρότητα της προσβολής κάποιου εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του. Νομίζω ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να μεταφερθεί, γιατί αν ένας παίκτης δεν αισθάνεται άνετα και με ασφάλεια να παίζει σε μια χώρα όπου μπορεί να υποστεί ρατσισμό, είναι λίγο περίπλοκο.

    Θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω τα πράγματα, επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ισπανία - η πλειονότητα- που δεν είναι ρατσιστές. Αυτή η μικρή ομάδα καταλήγει να βλάπτει την εικόνα μιας χώρας στην οποία είναι καλό να ζει κανείς. Μου αρέσει να παίζω για τη Ρεάλ Μαδρίτης . Αγαπώ την Ισπανία. Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Julio Munoz

  • Μέσι: "Πιο δύσκολο το Μουντιάλ από το Euro, θα ήθελα να βγάλω μία φωτογραφία μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν"
    Μέσι:

    Ο Κιλιάν Εμπαπέ υποστήριξε πως το Euro είναι δυσκολότερο τουρνουά σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Λιονέλ Μέσι απάντησε στον άλλοτε συμπαίκτη του στην Παρί, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο "ESPN".

    Λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ο Κιλιάν Εμπαπέ παραχώρησε συνέντευξη, με τον Γάλλο διεθνή φορ να μιλάει για την επιθυμία των μπλε να κατακτήσουν τον τίτλο και να υποστηρίζει πως το Euro είναι πιο δύσκολο τουρνουά σε σύγκριση με το Παγκόσμιο Κύπελλο.

    Άποψη που δεν βρήκε σύμφωνο τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Παρί και αντίπαλό του στον τελικό του Μουντιάλ στο Κατάρ, Λιονέλ Μέσι, με τον "Pulga" να εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του μέσω συνέντευξής του στο "ESPN":

    "Το Euro είναι μία σημαντική διοργάνωση που περιλαμβάνει τους καλύτερους στην Ευρώπη αλλά αφήνει εκτός την Αργεντινή, που είναι τρις παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Βραζιλία, που είναι πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια και την Ουρουγουάη, δις παγκόσμια πρωταθλήτρια.

    Υπάρχουν πάρα πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές που θα πουν ότι είναι η δυσκολότερη διοργάνωση, Όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές κόσμου", τόνισε ο Μέσι, ο οποίος αποκάλυψε πως από τον κόσμο του αθλητισμού θα ήθελε να συναντήσει για να βγάλει μία φωτογραφία μαζί του, τον θρύλο του NBA, Μάικλ Τζόρνταν.

    "Κατέκτησα κάθε τρόπαιο με την Μπαρτσελόν, κέρδισα κάθε ατομική διάκριση και τελικά πήρα το Copa America και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πέτυχα ό,τι μπορεί να πετύχει κάποιος στο ποδόσφαιρο", υπογράμμισε ο 36χρονος σούπερ σταρ, κάνοντας επίσης την εκτίμηση ότι η Ίντερ Μαϊάμι θα είναι ο τελευταίος σταθμός της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ Friedemann Vogel

  • Αποκάλυψη Βαράν: "Στο Μουντιάλ του 2014 έπαιξα με διάσειση, κατέστρεψα το σώμα μου"
    Αποκάλυψη Βαράν:

    Ο Ράφαελ Βαράν προχώρησε στην αποκάλυψη ότι έχει αγωνιστεί στο Μουντιάλ του 2014 κόντρα στη Νιγηρία με διάσειση, ενώ έχει υποστεί τουλάχιστον δύο φορές ακόμη στην καριέρα του.

    Ο Ράφαεν Βαράν στη συνέντευξή του στην Equipe αποκάλυψε κάτι που μέχρι σήμερα γνώριζαν ελάχιστοι. Αυτό ήταν ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αγωνίστηκε στο ματς με τη Νιγηρία (2-0) στους "16" με διάσειση, μετά από μπάλα που δέχθηκε στον κρόταφο στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου.

    Ο 30χρονος, που αποσύρθηκε από την εθνική Γαλλίας τον Φεβρουάριο του 2023, εξήγησε τη σοβαρότητα αυτής, το πώς αισθάνθηκε, αλλά και το τι πρέπει να γίνει για να προστατευτούν οι παίκτες.

    "Όταν κοιτάω τρεις από τους χειρότερους αγώνες της καριέρας μου, υπάρχουν τουλάχιστον δύο πριν από τους οποίους είχα υποστεί διάσειση λίγες μέρες νωρίτερα: κόντρα στη Γερμανία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 και με τη Ρεάλ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι στη φάση των "16" του Champions League 2020", είπε αρχικά.

    "Τελείωσα τον αγώνα, αλλά ήμουν σε λειτουργία αυτόματου πιλότου. Αν κάποιος μού είχε μιλήσει εκείνη την ώρα, δεν ξέρω καν αν θα μπορούσα να απαντήσω. Δεν θυμάμαι τον αγώνα μετά από αυτό το σοκ.

    Μετά το ματς, στο αεροπλάνο, δεν είμαι καλά και το αφήνω να φανεί. Μετά προσπαθώ να ακολουθήσω ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης για να τρώω καλά και να ξεκουράζομαι.

    Δεν ήμουν στην κανονική μου κατάσταση και έτσι με φρόντιζαν. Είχα αδυνατίσει γιατί ήμουν αφυδατωμένος, ήμουν εκτός φόρμας. Μετά, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω έναν προημιτελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου επειδή ήμουν λίγο κουρασμένος".

    Τελικά έπαιξα και μάλλον καλά, ακόμα κι αν έχασα αυτή τη μονομαχία από τον Χούμελς (στο γκολ του Γερμανού) για την οποία μιλούσα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. (Γέλια.)

    Αυτό που δεν θα μάθουμε ποτέ είναι τι θα είχε συμβεί αν είχα ξαναχτυπήσει το κεφάλι. Όταν ξέρεις ότι οι επαναλαμβανόμενες δεισείσεις έχουν δυνητικά θανατηφόρο αποτέλεσμα, λες στον εαυτό σου ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ στραβά.

    Τότε δεν ήμουν οικογενειάρχης, αλλά σήμερα, στα 30 μου και με τρία παιδιά, σκέφτομαι διαφορετικά".

    Θυμάμαι ότι ένιωσα κούραση στα μάτια. Κοιτάζοντας πίσω, ρωτάω τον εαυτό μου: αν ήξερα ότι ήταν διάσειση, θα το έλεγα, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι δεν θα παίξω αυτό το ματς (προημιτελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στη Γερμανίας;

    Δεν ξέρω καν αν υπήρχαν τεστ πριν από 10 χρόνια. Πώς μπορώ να μετρήσω εκείνη τη στιγμή την ικανότητά μου να παίζω ή όχι;

    Δεν μπορείς να κατηγορήσεις ούτε τους γιατρούς, είναι λίγο περίπλοκο. Εδώ και 10 χρόνια, δεν ήθελα ποτέ να μιλήσω για αυτό γιατί μπορεί να ακούγεται σαν συγγνώμη και ποτέ δεν ήθελα να φαίνεται έτσι, γιατί δεν είναι", αποκάλυψε ο Γάλλος.

    Όσον αφορά μάλιστα, για το τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τους παίκτες είπε: "Θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις κεφαλιές στην προπόνηση, όπου δεν είναι απαραίτητο.

    Κατά τη διάρκεια των αγώνων, αυτός είναι ένας από τους κινδύνους της δουλειάς μας, όπως και σε άλλα αθλήματα. Ένας οδηγός της Formula 1 ξέρει πολύ καλά ότι μπορεί να χτυπήσει.

    Από την άλλη, πρέπει να γίνουν τα πάντα για να διασφαλιστεί ότι το head game θα διεξαχθεί στις πιο ασφαλείς δυνατές συνθήκες".

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ ASH ALLEN
  • Λιονέλ Μέσι: «Δεν νομίζω ότι θα παίξω στο επόμενο Μουντιάλ»
    Λιονέλ Μέσι: «Δεν νομίζω ότι θα παίξω στο επόμενο Μουντιάλ»

    Αν και με την μεταγραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι «φούντωσαν» οι φήμες για συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 ο Λιονέλ Μέσι έχει άλλη άποψη

    Πριν από λίγους μήνες εκπλήρωσε το μεγάλο του όνειρο κερδίζοντας με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής τον τίτλο στο Μουντιάλ του Κατάρ.
    Ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε στο 5ο του Μουντιάλ και πολλοί μετά από την μεταγραφή του στην Ίντερ Μαϊάμι πίστεψαν ότι θα παίξει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 το οποίο θα φιλοξενήσουν οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.

    Ο Μέσι όμως έχει άλλη άποψη. Από την Κίνα όπου είναι για αγώνες της Εθνικής ομάδας είπε: «Δεν νομίζω ότι θα λάβω μέρος στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά δεν έχω αλλάξει γνώμη για αυτό. Μακάρι να ήμουν εκεί να το δω, αλλά δεν συμμετέχω.

    Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ήταν μεγάλος στόχος, είμαι ικανοποιημένος και ευγνώμων για την καριέρα που έκανα, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Νομίζω ότι ήταν το τελευταίο μου Παγκόσμιο Κύπελλο».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ Friedemann Vogel
  • Ντε Μπρόινε: "Όσο πιο χαλαροί φτάσουμε στον τελικό, τόσο πιο πολλές πιθανότητες θα έχουμε για την κούπα"
    Ντε Μπρόινε:

    Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε τόνισε πως ουδείς παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι αισθάνεται πως θα είναι εύκολο το ματς με την Ίντερ και ξεκαθάρισε πως όσο πιο χαλαροί είναι τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να κατακτήσουν το τρόπαιο του Champions League.

    Στην πρώτη της παρουσία σε τελικό Champions League δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τον τίτλο του φαβορί, χάνοντας με 1-0 από την Τσέλσι, όμως δύο χρόνια αργότερα η Μάντσεστερ Σίτι έχει και νέα μεγάλη ευκαιρία για να δώσει σάρκα και οστά στο μεγάλο όνειρό της.

    Αυτή έρχεται μέσα από την πρόκρισή της στον τελικό της 10ης Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη όπου που θα αντιμετωπίσει την Ίντερ, με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να παραχωρεί συνέντευξη στην "Repubblica" και να ξεκαθαρίζει πως το κλειδί για να έρθει η επιτυχία είναι να μην υπάρχει άγχος στους παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

    "Ίσως κάποια φορά να μην είμαστε λαμπεροί ή να παίξει καλύτερα ο αντίπαλος, όπως συνέβη στο παρελθόν. Συμβαίνει και θα πρέπει να το αποδεχόμαστε.

    Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το κλειδί: όσο πιο χαλαροί φτάσουμε σε αυτόν τον τελικό κόντρα στην Ίντερ, τόσο πιο πολλές πιθανότητες θα έχουμε να κατακτήσυμε το Champions League", τόνισε στην ιταλική εφημερίδα ο Βέλγος διεθνής μέσος, και πρόσθεσε:

    "Εάν δεν είσαι μεγάλη ομάδα δεν μπορείς να φτάσεις στον τελικό και η Ίντερ έχει κερδίσει φέτος πάρα πολλά στην Ιταλία. Έχει τα πλάνα της, το στιλ της, τους ξέρουμε.

    Εμείς έχουμε τα δικά μας όπλα και θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε ένα γκολ παραπάνω από εκείνους. Ουδείς στην Σίτι σκέφτεται πως θα είναι ένα εύκολο ματς,. Έχουμε 50% πιθανότητες για να πάρουμε το τρόπαιο".

    Όσο για την άτυπη κόντρα που θα έχει με τον συμπατριώτη του, συμπαίκτη του στην εθνική Βελγίου και καλό του φίλο, Ρομέλου Λουκάκου, ο "Mr Assist" της Μάντσεστερ Σίτι (28 τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις) είπε:

    "Έχω να τον ακούσω από το τελευταίο ματς που δώσαμε μαζί με το Βέλγιο (σ.σ. στις 28 Μαρτίου απέναντι στην Γερμανία). Είχαμε και οι δύο πολλές υποχρεώσεις.

    Ο Ρομέλου είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου στο χώρο του ποδοσφαίρου, γνωριζόμαστε από τότε που ήμουν 13 ετών αλλα θα τα ξαναπούμε μετά τον τελικό..."

    Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ ANDREW YATES
  • Μέσι: Αποκαλυπτήρια του νέου του αγάλματος που κρατά το τρόπαιο του Μουντιάλ
    Μέσι: Αποκαλυπτήρια του νέου του αγάλματος που κρατά το τρόπαιο του Μουντιάλ

    Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε στην εκδήλωση της CONMEBOL προς τιμήν της εθνικής Αργεντινής, όπου και στάθηκε δίπλα στο νέο του άγαλμα στο οποίο απεικονίζεται να κρατά το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    Ήταν αναμφίβολα το «κλικ» του περασμένου Μουντιάλ και ίσως μιας ολόκληρης εποχής. Ο Λιονέλ Μέσι, να κρατά στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο του Μουντιάλ, υποδεικνύοντας πως εκπλήρωσε τη μεγαλύτερή του αποστολή: να οδηγήσει την εθνική Αργεντινής ξανά στην κορυφή του κόσμου, μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

    Αυτή η στιγμή σημάδεψε το ποδοσφαιρικό 2022 και πλέον, είναι αποτυπωμένη και σε άγαλμα προς τιμήν του Αργεντινού θρύλου! Η CONMEBOL, διοργανώτρια αρχή του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής, φιλοξένησε την Αλμπισελέστε στην εκδήλωση για την κλήρωση του νέου Λιμπερταδόρες που διεξήχθη στην Παραγουάη και στο πλαίσιο αυτό έγιναν τα αποκαλυπτήρια του νέου αγάλματος ανθρωπίνων διαστάσεων, στο οποίο ο Μέσι απεικονίζεται να κρατά το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    A new Leo Messi statue has been revealed 🐐🫡 pic.twitter.com/O0oX0Pa6g0

    — MC (@CrewsMat10) March 27, 2023
    Εκτός από το άγαλμα, ο Λέο παρέλαβε και μια ειδικά διαμορφωμένη ράβδο από την CONMEBOL για τον τίτλο του «ηγέτη του παγκοσμίου ποδοσφαίρου» και στη συνέχεια πήρε το μικρόφωνο, δηλώνοντας:

    «Αυτό πραγματικά είναι πολύ για μένα. Δεν είχα ονειρευτεί ποτέ κάτι τέτοιο, το όνειρό μου ήταν απλά να απολαμβάνω αυτό που κάνω από παιδί. Υπήρξαν πολλές απογοητεύσεις, πολλές ήττες, αλλά πάντα κοιτούσα μπροστά. Πάντα κυνηγούσα τη νλίκη κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να παλεύεις για τα όνειρά σου, να ξέρεις ότι όλα είναι πιθανά και να απολαμβάνεις το παιχνίδι, αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα και για εμάς», και συμπλήρωσε για το πώς είναι να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής, δηλώνοντας πλήρης μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ:

    «Όπως έχω ξαναπεί, βιώνουμε μια πολύ όμορφη και ξεχωριστή στιγμή. Είμαστε τυχεροί που επιστρέψαμε να παίξουμε στην Αργεντινή για πρώτη φορά μετά το Μουντιάλ και λάβαμε τρομερά δείγματα στήριξης και αγάπης. Το έχουμε ξανακάνει πολλές φορές, να παίξουμε φιλικά, προκριματικά στην Αργεντινή με την εθνική στη διάρκεια της σεζόν, αλλά αυτή τη φορά προφανώς είναι κάτι πολύ διαφορετικό.

    Θέλω επίσης να τονίσω ότι παρά τα κύματα αγάπης και αποθέωσης, που λαμβάναμε έτσι κι αλλιώς πριν την κατάκτηση, δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως τι σημαίνει να είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής.

    Είμαι πλήρης με αυτό το Μουντιάλ. Είναι αυτό που μου έλειπε».

    Πηγή: Gazzetta.gr
  • Η FIFA ανακοίνωσε και επίσημα τις αλλαγές στο Μουντιάλ 2026
    Η FIFA ανακοίνωσε και επίσημα τις αλλαγές στο Μουντιάλ 2026

    Η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 θα έχει 104 αντί 64 αγώνες, λόγω της διευρυμένης μορφής με 48 ομάδες

    Η διοργάνωση του 2026, η οποία θα φιλοξενηθεί από κοινού από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, θα είναι η πρώτη όπου συμμετέχουν 48 ομάδες με τη FIFA να επιβεβαιώνει τις αλλαγές στη δομή της διοργάνωσης.
    «Το Συμβούλιο της FIFA ενέκρινε ομόφωνα την προτεινόμενη τροποποίηση στη μορφή αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 από 16 ομίλους των τριών σε 12 ομίλους των τεσσάρων με τις δύο πρώτες και τις οκτώ καλύτερες τρίτες ομάδες να προχωρούν στον γύρο των 32», επιβεβαίωσε η FIFA.

    FIFA Council approves international match calendars

    🗞️👉 https://t.co/KyrTVnrNxh pic.twitter.com/FIL05feiZT

    — FIFA Media (@fifamedia) March 14, 2023
    «Η αναθεωρημένη μορφή μετριάζει τον κίνδυνο συνδιαλλαγής και διασφαλίζει ότι όλες οι ομάδες παίζουν τουλάχιστον τρεις αγώνες, ενώ παρέχει ισορροπημένο χρόνο ξεκούρασης μεταξύ των ομάδων.»
    Το Παγκόσμιο Κύπελλο 32 ομάδων στο Κατάρ πέρυσι είχε συνολικά 64 αγώνες που ολοκληρώθηκαν σε 29 ημέρες. Την τελευταία φορά που το Μεξικό (1986) και οι Ηνωμένες Πολιτείες (1994) φιλοξένησαν Παγκόσμιο Κύπελλο, υπήρχαν μόνο 24 ομάδες.
    Το τουρνουά είχε 32 ομάδες από το τουρνουά του 1998 στη Γαλλία, με οκτώ ομίλους των τεσσάρων και τους φιναλίστ να παίζουν επτά παιχνίδια ο καθένας. Αλλά οι ομάδες που θα φτάσουν στν τελικό το 2026 θα παίξουν πλέον οκτώ αγώνες συνολικά.
    Το αρχικό σχέδιο για το 2026 είχε συνολικά 80 αγώνες, αλλά η απόφαση να αυξηθεί ο αριθμός των αγώνων σε 104 εγκρίθηκε σήμερα από το συμβούλιο της FIFA.
    Με βάση το νέο ημερολόγιο αγώνων που εγκρίθηκε από το συμβούλιο της FIFA , ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2026 θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Ιουλίου 2026, με την υποχρεωτική περίοδο αποδέσμευσης να ξεκινά στις 25 Μαΐου 2026, μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα συλλόγων στις 24 Μαΐου 2026 (ενδέχεται να ισχύουν εξαιρέσεις για τον τελικούς των διοργανώσεων συλλόγων έως τις 30 Μαΐου 2026, με την επιφύλαξη της έγκρισης της FIFA).

    Το Διεθνές Καλεντάρι Αγώνων Ανδρών 2025-2030 θα διαμορφωθεί ως εξής:

    - Μάρτιος: ένα παράθυρο εννέα ημερών, δύο αγώνων
    - Ιούνιος: ένα παράθυρο εννέα ημερών, δύο αγώνων (συμπεριλαμβανομένων φιλικών για την προετοιμασία των τελικών τουρνουά όπου χρειάζεται)
    - Τέλη Σεπτεμβρίου/αρχές Οκτωβρίου: ένα παράθυρο 16 ημερών, τεσσάρων αγώνων (θα εισαχθεί από το 2026, με δύο παράθυρα εννέα ημερών, δύο αγώνων που θα διατηρηθούν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2025)
    - Νοέμβριος: ένα παράθυρο εννέα ημερών, δύο αγώνων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Protothema.gr
  • Μαρτίνες για τη χειρονομία με το γάντι και τον Μπαπέ: «Πώς γίνεται να τον κοροϊδέψω όταν μου έβαλε τέσσερα γκολ;»
    Μαρτίνες για τη χειρονομία με το γάντι και τον Μπαπέ: «Πώς γίνεται να τον κοροϊδέψω όταν μου έβαλε τέσσερα γκολ;»

    Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έδωσε τη δική του εκδοχή για τους προκλητικούς πανηγυρισμούς του στην τελετή απονομής του Μουντιάλ αλλά και τη φιέστα της Αργεντινής με αποδέκτη τον Κιλιάν Μπαπέ, δηλώνοντας πως δεν είχε σκοπό να προσβάλει τον Γάλλο σταρ και τους συμπατριώτες του.

    Ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα του Μουντιάλ. Εκτός από «ήρωας» της Αργεντινής στον τελικό κόντρα στη Γαλλία, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες κέντρισε την προσοχή για τους λάθος λόγους, με τους τουλάχιστον αμφιλεγόμενους πανηγυρισμούς του: τόσο με την πρόστυχη πόζα όταν παρέλαβε το βραβείο του κορυφαίου κίπερ του τουρνουά στην τελετή απονομής, όσο και στη φιέστα της Αλμπισελέστε στο Μπουένος Άιρες όταν απεικονίστηκε να κρατάει στην αγκαλιά του μια κούκλα με τη φωτογραφία του Κιλιάν Μπαπέ.

    Η ποδοσφαιρική κοινότητα τον έψεξε για τη στάση του, ο προπονητής του στην Άστον Βίλα, Ουνάι Έμερι, τον κατέκρινε δημόσια, αν και από την πλευρά του ο ίδιος Μπαπέ δήλωσε πως δεν τον απασχόλησε ιδιαίτερα ο ντόρος των πανηγυρισμών και πιάστηκε μάλιστα να αντιγράφει τη χειρονομία με το Χρυσό Γάντι έξω από το προπονητικό κέντρο της Παρί Σεν Ζερμέν.

    Σχεδόν δύο μήνες μετά τον τελικό-θρίλερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Μαρτίνες παραχώρησε συνέντευξη στο «France Football» και πήρε θέση για όλους τους επίμαχους πανηγυρισμούς. Συγκεκριμένα, για τη χειρονομία με το Χρυσό Γάντι ανέφερε πως ήταν ένα εσωτερκό αστείο μεταξύ των συμπαικτών του από το περασμένο Κόπα Αμέρικα. Όσο για τη φωτογραφία με την κούκλα του Κιλιάν Μπαπέ, εξήγησε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τον προσβάλει, τονίζοντας αστειευτικά πως εκείνος θα έπρεπε κανονικά να είναι η κούκλα του Μπαπέ από τη στιγμή που ο Γάλλος επιθετικός σκόραρε τρεις φορές στα 120 λεπτά και μία ακόμα στη διαδικασία των πέναλτι.

    «Αν μετανιώνω για τους πανηγυρισμούς; Η αλήθεια είναι πως δεν θα ξαναέκανα κάποια πράγματα. Δεν σκόπευα να πληγώσω κανέναν. Σε όλη μου την καριέρα έπαιζα με Γάλλους και δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Μπορείς να ρωτήσεις τον Ζιρού για το τι άνθρωπος είμαι. Ειλικρινά μου αρέσει η γαλλική κουλτούρα και νοοτροπία.

    Η χειρονομία που έκανα όταν πήρα το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα ήταν ένα εσωτερικό αστείο μεταξύ εμένα και των συμπαικτών μου. Το είχα κάνει ήδη στο Copa America και όλοι μου λένε ''αποκλείεται να το ξανακάνεις''. Ακόμα κι ο Μέσι μου είπετο ίδιο. Το έκανα για αυτούς, τίποτα περισσότερο. Κράτησε ένα δευτερόλεπτο κι αυτό ήταν»

    «Ο κόσμος μπροστά από το πούλμαν μάς πετούσε πολλές κούκλες, δεν σταματούσαν. Μια κούκλα από αυτές είχε το πρόσωπο του Μπαπέ, έπεσε στα πόδια μου και με έκανε να γελάσω. Τη σήκωσα για δύο δευτερόλεπτα και την πέταξα πάλι πίσω, αυτό είναι όλο. Πώς θα μπορούσα να κοροϊδέψω τον Μπαπέ από τη στιγμή που μου έβαλε τέσσερα γκολ; Εκείνος θα έπρεπε να κρατάει τη δική μου κούκλα!»

    Ο «Ντίμπου» Μαρτίνες τοποθετήθηκε και για το βιντεάκι που τον δείχνει να ζητάει «ενός λεπτού σιγή για τον Μπαπέ» στα αποδυτήρια της εθνικής, αναφέροντας ότι αυτό δεν έπρεπε να διαρρεύσει ποτέ από τη στιγμή που δεν έγινε δημόσια:

    «Είναι κάτι που έγινε στα αποδυτήρια, δεν θα έπρεπε να έχει διαρρεύσει ποτέ. Όταν η Γαλλία μάς νίκησε το 2018, θυμάμαι ότι έλεγαν συνθήματα κατά του Μέσι. Το ίδιο θα συνέβαινε και με τον Νεϊμάρ αν μια ομάδα νικούσε τη Βραζιλία.

    Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον Κιλιάν Μπαπέ. Τον σέβομαι πολύ. Αν ο κόσμος λέει συνθήματα σε βάρος του Μπαπέ ή του Νεϊμάρ, είναι επειδή και οι δύο είναι κορυφαίοι παίκτες. Μετά τον τελικό, του είπα ότι ήταν ευχαρίστησή μου που έπαιξα εναντίον του και ότι παραλίγο να κερδίσει μόνος του το παιχνίδι. Μου επιβεβαίωσε στην πράξη πόσο τεράστιο είναι το ταλέντο του. Όταν ο Μέσι αποσυρθεί, είμαι σίγουρος ότι ο Κιλιάν θα κερδίσει πολλές Χρυσές Μπάλες».

    Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Friedemann Vogel

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch