Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 12:04

Κάθε τελικός και μια σπουδαία ιστορία - Αφιέρωμα σε όλους τους τελικούς Μουντιάλ απ' το 1930 ως το 2018

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Η πιο μεγάλη ώρα έφτασε στο Κατάρ, όπου η Γαλλία και η Αργεντινή θα παίξουν για τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο τους. Το Μουντιάλ 2022 φτάνει στην κορύφωσή του με τον μεγάλο τελικό που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Η παρέα του Κιλιάν Μπαπέ και η παρέα του Λιονέλ Μέσι δείχνουν να βρίσκονται πολύ κοντά ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό ο τελικός να κριθεί στις λεπτομέρειες...

Ανεξάρτητα πάντως απ' τα χέρια που θα καταλήξει το τρόπαιο, ιστορία θα γραφτεί στο Lusail Stadium του Κατάρ. Ο τελικός του 22ου Μουντιάλ θα προστεθεί στη βίβλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου δίπλα στους 21 προηγούμενους, καθένας εκ των οποίων έχει τη δική του ιστορία.

Λίγες ώρες πριν απ' τη σέντρα του μεγάλου τελικού ας θυμηθούμε όλους τους τελικού των Μουντιάλ.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 08:30

Σχετικά Άρθρα

  • Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη
    Δρόμος θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, ΗΑΕ, Κατάρ - Συνεδρίαση στην Κωνσταντινούπολη

    Η πρώτη συνεδρίαση για το φιλόδοξο έργο του Αναπτυξιακού Δρόμου, που θα συνδέει Τουρκία, Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κατάρ, πραγματοποιήθηκε στο παλάτι του Ντολμάμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδας.

    Οι υπουργοί των 4 χωρών που συμμετείχαν συζήτησαν τη συμβολή της δημιουργίας αδιάκοπων και γρήγορων μεταφορών μέσω της Τουρκίας και του Ιράκ.

    Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Ουράλογλου δήλωσε ότι το έργο της Αναπτυξιακής Οδού θα δημιουργήσει αδιάλειπτη πρόσβαση σε κάθε χώρα της Ευρώπης οδικώς και σιδηροδρομικώς από το λιμάνι Fav στο Ιράκ μέχρι το Λονδίνο.

    Ο χρόνος θα μειωθεί σημαντικά μεταξύ Ασίας και Ευρώπης μέσω της Τουρκίας, αποφέροντας ένα κέρδος τουλάχιστον 15 ημερών. Η Τουρκία δήλωσε την πρόθεσή της για άμεση κατασκευή του έργου λόγω του πολέμου στη Γάζα, γεγονός που έχει καθυστερήσει αρκετά τις παγκόσμιες μεταφορές.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Συνεχίζονται στο Κατάρ οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Τα αγκάθια και οι όροι της Χαμάς
    Συνεχίζονται στο Κατάρ οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Τα αγκάθια και οι όροι της Χαμάς

    ο χάσμα ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς προσπαθούν να γεφυρώσουν οι νέες διαπραγματεύσεις που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα στο Κατάρ, με την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα..

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έναρξη των συνομιλιών φαίνεται πως ήταν θετική, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές διαφορές ακόμη στις δύο πλευρές.

    Τα «ακανθώδη» ζητήματα που αποτελούν «κλειδί» στην επίτευξη συμφωνίας είναι η παρουσία των ισραηλινών στρατευμάτων στον πολιορκημένο θύλακα, η απελευθέρωση των ομήρων, καθώς και η ασφαλής επιστροφή των αμάχων σε ό,τι έχει απομείνει από τα σπίτια τους.

    Χαμάς: Η εκεχειρία πρέπει να συνοδευτεί από «πλήρη» αποχώρηση των στρατευμάτων

    Η Χαμάς, η οποία, δεν συμμετέχει επισήμως στο νέο κύκλο συζητήσεων, αλλά διεξάγει συνομιλίες στο περιθώριο αυτών, με την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις ΗΠΑ, που αποτελούν τους διαμεσολαβητές των δύο πλευρών, ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά πως οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός στον πολιορκημένο θύλακα πρέπει να συνοδευτεί από την «πλήρη» αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από την περιοχή.

    «Η όποια συμφωνία πρέπει να καταλήξει σε συνολική κατάπαυση του πυρός, πλήρη αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από τη Γάζα (και) επιστροφή των εκτοπισμένων» στα σπίτια τους, τόνισε ο Χουσάμ Μπαντράν, που είναι ανώτερο στέλεχος της Χαμάς, στη Ντόχα.

    Να σημειωθεί πως, η Χαμάς παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχει επισήμως στον νέο κύκλο συζητήσεων, έχει διαμηνύσει πως θα συμφωνούσε στην υιοθέτηση του σχεδίου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν.

    Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει σε πρώτη φάση, κατάπαυση του πυρός για έξι εβδομάδες, συνοδευόμενη από την απόσυρση μονάδων του ισραηλινού στρατού από πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας.

    Παράλληλα προβλέπει την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων κρατουμένων.

    Διαδήλωση Ισραηλινών ζητούν συμφωνία

    Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις από εκατοντάδες πολίτες που διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ, με φόντο τις έμμεσες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα του Κατάρ με σκοπό να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας που θα επιτρέψει να απελευθερωθούν ισραηλινοί όμηροι σε αντάλλαγμα την αποφυλάκιση εκατοντάδων Παλαιστινίων εγκλείστων σε ισραηλινά κέντρα κράτησης.

    Οι συμμετέχοντες σε συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της παραθαλάσσιας μητρόπολης φώναζαν συνθήματα όπως «μη γυρίσετε πίσω χωρίς συμφωνία».

    Μολότοφ στα σπίτια Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη - «Πογκρόμ» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Ισραήλ

    Την εξέλιξη των συνομιλιών, όμως, δυναμιτίζει νέο «πογκρόμ» - όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ - στα σπίτια Παλαιστινίων πολιτών στην Δυτική Όχθη, από το οποίο σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.

    Στην επίθεση αυτή, Ισραηλινοί έποικοι έριξαν μολότοφ στα σπίτια των Παλαιστινίων και με όπλα στα χέρια άρχισαν να πυροβολούν ακρίτως.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, η επίθεση, στην κοινότητα Τζιτ, ανάμεσα στις πόλεις Νάμπλους και Καλκίλγια, στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο, τον 23χρονο Μαχμούντ Κάντερ Σάντα, που σκοτώθηκε «από τις σφαίρες εποίκων». Άλλος ένας Παλαιστίνιος χτυπήθηκε από σφαίρα στη θωρακική χώρα και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, κατά την ίδια πηγή.

    «Οπλισμένοι έποικοι επιτέθηκαν στο χωριό Τζιτ, πυρπολώντας αυτοκίνητα», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ισραήλ, ο Ισαάκ Χέρτσογκ, «καταδίκασε σθεναρά» το βράδυ χθες Πέμπτη έφοδο εβραίων εποίκων εναντίον παλαιστινιακού χωριού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος και τραυματίστηκε βαριά ακόμη ένας, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Αρχή, χαρακτηρίζοντας τα βίαια επεισόδια «πογκρόμ».

    «Καταδικάζω σθεναρά το αποψινό πογκρόμ στη Σαμάρεια», ανέφερε ο κ. Χέρτσογκ μέσω X (πρώην Twitter).

    Καταδικάζει τις «απαράδεκτες» επιθέσεις ο Λευκός Οίκος

    Το πογκρόμ καταδίκασε και ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτες» τις επιθέσεις στα σπίτια των Παλαιστινίων κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

    «Οι επιθέσεις βίαιων εποίκων εναντίον παλαιστινίων πολιτών στη Δυτική Όχθη είναι απαράδεκτες και πρέπει να σταματήσουν», τόνισε σε ανακοίνωσή του εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

    Κάλεσε τις αρχές του Ισραήλ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να «προστατεύονται όλες οι κοινότητες».

    Αυτό «συμπεριλαμβάνει» επεμβάσεις «για να τερματίζονται τέτοια βίαια επεισόδια» και «να λογοδοτούν οι δράστες τέτοιων βίαιων επεισοδίων», πρόσθεσε.

    Πηγή: cnn.gr

  • Ισραήλ: Νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατέθεσε το Κατάρ
    Ισραήλ: Νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα κατέθεσε το Κατάρ

    Τι περιλαμβάνει η πρόταση της Ντόχα - Πιέζουν για την απελευθέρωση των ομήρων οι οικογένειες - Στην Αίγυπτο βρέθηκε χθες ισραηλινή αντιπροσωπεία

    Νέες προσπάθειες για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας γίνονται τις τελευταίες ώρες με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου.

    Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «News 13» του Ισραήλ, το Κατάρ διατύπωσε μια πρόταση σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερώνονταν τμηματικά, αλλά χωρίς χρονοτριβή, οι ηγέτες της Χαμάς θα εξορίζονταν στο εξωτερικό και οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού θα αποχωρούσαν από τη Λωρίδα της Γάζας. Μάλιστα, όπως επισήμανε δημοσιογράφος του σταθμού, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες σε αξιωματούχους στη Ντόχα, η συγκεκριμένη πρόταση θα παρουσιαστεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο πολέμου στο Ισραήλ.

    Λίγο μετά τη διαρροή των παραπάνω πληροφοριών, η αντιπροσωπεία των οικογενειών των ομήρων ξεκαθάρισε, σε αυστηρό τόνο, πως «το υπουργικό συμβούλιο πολέμου απαγορεύεται να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από την επιστροφή των απαχθέντων ζωντανών. Απαιτούμε να εγκρίνει οποιαδήποτε συμφωνία που θα οδηγήσει στην άμεση απελευθέρωσή τους».

    Πέρα από το Κατάρ, προσπάθειες καταβάλει η Αίγυπτος. Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με όσα ανέφεραν δύο αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας στο Reuters, ισραηλινή αντιπροσωπεία επισκέφθηκε χθες την Αίγυπτο για να συζητήσει το ενδεχόμενο μιας μακράς εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER

  • Χάμες Ροντρίγκες: Η "κρύα" εμπειρία στην Μπάγερν και το πολιτισμικό χάσμα στο Κατάρ
    Χάμες Ροντρίγκες: Η

    Στο πέρασμά του από το Κατάρ και στις δυσκολίες ένταξης και προσαρμογής που αντιμετώπισε στη χώρα του Κόλπου και στη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, αναφέρθηκε σε βραζιλιάνικο μέσο ο Χάμες Ροντρίγκες.

    Συνέντευξη στο βραζιλιάνικο μέσο "Globo Esporte" παραχώρησε ο Χάμες Ροντρίγκες, αποκαλύπτοντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τους πέντε μήνες της παραμονής του στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο "κρύο" πέρασμά του από την Μπάγερν Μονάχου.

    "Η ζωή και η κουλτούρα στο Κατάρ είναι πολύ διαφορετικές, ήταν μια χώρα όπου ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ. Ξέρουμε ότι στο ποδόσφαιρο, όταν κάνουμε ντους, όλοι είναι γυμνοί, αλλά οι συμπαίκτες μου μού είπαν: "Δεν μπορείς να το κάνεις έτσι", τόνισε αρχικά ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού πριν εστιάσει σε μία ακόμα πολιτισμική διαφορά που του έκανε εντύπωση.

    "Όλοι εκεί τρώνε με τα χέρια τους, κάτι που ήταν δύσκολο για μένα. Ήθελαν να μοιραστούν ένα γεύμα μαζί μου και είπα "όχι ευχαριστώ". Ζήτησα μαχαιροπήρουνα και μου είπαν: "Όχι, με το χέρι σου" και τους απάντησα: "Είστε τρελοί, δεν θα φάω με το χέρι μου", συμπλήρωσε ο νυν ποδοσφαιριστής της Σάο Πάολο, ο οποίος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα του Κατάρ για 12 ματς πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για να ενταχθεί τον Σεπτέμβριο του 2022 στους "ερυθρόλευκους".

    Στη συνέντευξη, ωστόσο, ο Χάμες Ροντρίγκες μίλησε και για το τσουχτερό κρύο που αντιμετώπισε κατά τη διετή παρουσία του (2017-2019) στη Γερμανία για λογαριασμό της Μπάγερν.

    "Κάνει κρύο εκεί και οι Γερμανοί είναι, επίσης, κρύοι άνθρωποι. Υπήρχαν μέρες που πήγαινα στη δουλειά μου στις 9 το πρωί μέσα στο τσουχτερό κρύο και αναρωτιόμουν: "Μα τι κάνω εδώ".

    Πηγή: Sport4.gr
  • Λιονέλ Μέσι: Ξεκίνησε η δημοπρασία για τις 6 φανέλες του από το Μουντιάλ με πρώτη προσφορά τα 5,2 εκατ. δολάρια
    Λιονέλ Μέσι: Ξεκίνησε η δημοπρασία για τις 6 φανέλες του από το Μουντιάλ με πρώτη προσφορά τα 5,2 εκατ. δολάρια

    Ο Λιονέλ Μέσι κυνηγά να... σπάσει το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν ο οποίος είχε πουλήσει φανέλα του αντί του ποσού των 10,1 εκατ. δολαρίων

    Σχεδόν ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Εθνική Αργεντινής ξεκίνησε δημοπρασία για 6 από τις φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι στο Κατάρ.

    Η δημοπρασία γίνεται από τον οίκο Sotheby's και θα διαρκέσει έως τις 14 Δεκεμβρίου.

    Τις φανέλες αυτές φορούσε ο Μέσι στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του ομίλου με τη Σαουδική Αραβία και το Μεξικό στους ομίλους, στη συνέχεια στα νοκ άουτ με Αυστραλία, Ολλανδία, Κροατία και στον τελικό με τη Γαλλία.

    Ήδη όπως ανακοίνωσε ο οίκος υπάρχει προσφορά 5,2 εκατ. δολαρίων. Μεγάλος στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν. Τον Σεπτέμβριο του 2022 η φανέλα που φορούσε ο Αμερικανός στον 1ο αγώνα της σειράς των τελικών του NBA πουλήθηκε για 10,1 εκατ. δολάρια.

    Η ακριβότερη φανέλα που έχει πουληθεί στο ποδόσφαιρο είναι αυτή του Ντιέγκο Μαραντόνα, στον προημιτελικό του 1986, στον οποίο η Αργεντινή επικράτησε επί της Αγγλίας με 2-1.

    Η φανέλα του Μαραντόνα, ο οποίος είχε πετύχει ένα αμφιλεγόμενο γκολ που, σύμφωνα με τον ίδιο όφειλε πολλά στο «χέρι του Θεού», πωλήθηκε τον Μάιο του 2022 στο Λονδίνο, για το ποσό των 9,3 εκατ. δολαρίων.

    Μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία θα διατεθεί στο πρόγραμμα UNICAS, το οποίο διευθύνεται από το νοσοκομείο παίδων Sant Joan de Déu της Βαρκελώνης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λίο Μέσι, για τις ανάγκες παιδιών που πάσχουν από σπάνιες ασθένειες.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Αίγυπτος και Κατάρ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την παράταση της «ανθρωπιστικής παύσης» για 2 ακόμη ημέρες
    Αίγυπτος και Κατάρ συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την παράταση της «ανθρωπιστικής παύσης» για 2 ακόμη ημέρες

    Αίγυπτος και Κατάρ συνεχίζουν τις προσπάθειες για παράταση της «ανθρωπιστικής παύσης» για 2 ακόμη ημέρες.

    Όπως έγινε γνωστό το Κάιρο και η Ντόχα συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την παράταση της «ανθρωπιστικής παύσης» μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, η οποία επιτεύχθηκε υπό τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, για άλλες 2 ημέρες.

    Ο Ζίγια Ρασουάν, επικεφαλής της αιγυπτιακής Αρχής Ενημέρωσης Τύπου, υπενθύμισε σε γραπτή δήλωσή του ότι η «ανθρωπιστική παύση» μεταξύ των μερών παρατάθηκε τελευταία για μία ημέρα με τις εντατικές προσπάθειες του Κατάρ και της Αιγύπτου.

    Αναφέροντας ότι 40 κρατούμενοι, 10 Ισραηλινοί και 30 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, θα απελευθερωθούν και η ανθρωπιστική βοήθεια θα συνεχίσει να εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της «ανθρωπιστικής παύσης», ο Ρασουάν σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις Αιγύπτου-Κατάρ βρίσκονται σε εξέλιξη για την παράταση της «ανθρωπιστικής παύσης» για άλλες 2 ημέρες με στόχο την εξασφάλιση της κατάπαυσης του πυρός, την απελευθέρωση περισσότερων κρατουμένων και τη συνέχιση της ροής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.

    Ο Ρασουάν δήλωσε ότι η Αίγυπτος ενθάρρυνε και τις δύο πλευρές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα σημεία.

    Λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της «ανθρωπιστικής παύσης» στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η παύση παρατάθηκε, χωρίς όμως να διευκρινίσει πόσες ημέρες παρατάθηκε.

    «Σύμφωνα με τις προσπάθειες των διαμεσολαβητών, η αναστολή των επιχειρήσεων (της διαδικασίας) θα συνεχιστεί σύμφωνα με τους όρους του πλαισίου (της συμφωνίας) και τη συνεχή απελευθέρωση των κρατουμένων», ανέφερε η ανακοίνωση.

    Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MOHAMMED SABER
  • Μουντιάλ 2022: Τα εξωφρενικά χρήματα που μοίρασε η FIFA στις ομάδες για τους παίκτες τους
    Μουντιάλ 2022: Τα εξωφρενικά χρήματα που μοίρασε η FIFA στις ομάδες για τους παίκτες τους

    Η FIFA έκανε γνωστό το ποσό που έδωσε στις ομάδες για τη χρησιμοποίηση των παικτών τους στο Μουντιάλ με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 187 εκατομμύρια ευρώ.

    Ένα βουνό λεφτά μοιράστηκαν οι σύλλογοι για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών τους στο Μουντιάλ του Κατάρ. Αυτά τα χρήματα φυσικά θα προέλθουν από τα ταμεία της FIFA.

    Συγκεκριμένα συνολικά έλαβαν χρήματα 440 σύλλογοι απ' όλο τον κόσμο οι οποίοι μοιράστηκαν το τεράστιο ποσό των 187.1 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην αναλυτική παρουσίασή της αναφέρει αναλυτικά όλα τα χρήματα που μοιράστηκαν ανά συνομοσπονδία με την UEFA να λαμβάνει 142 εκατομμύρια ευρώ για τις ομάδες της.

    Στη δεύτερη θέση είναι η Ασία με 21,2 εκατομμύρια ευρώ και στην τρίτη θέση η Βόρεια και κεντρική Αμερική με περίπου 13,8 εκατομμύρια ευρώ.

    Τα ποσά που πήραν οι συνομοσπονδίες

    • UEFA (Ευρώπη) - 275 ομάδες - 142.252.078 ευρώ
    • AFC (Ασία) - 67 ομάδες - 21.294.433 ευρώ
    • CONCACAF (Β. Αμερική) - 53 ομάδες - 13.831.946 ευρώ
    • CONMEBOL (Ν. Αμερική) - 26 ομάδες - 5.230.684 ευρώ
    • CAF (Αφρική) - 18 ομάδες - 4.091.092 ευρώ
    • OFC (Ωκεανία) - 1 ομάδα - 85.775 ευρώ

    Όπως ήταν αναμενόμενο οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ευρώπης κυριάρχησαν στα χρήματα που έλαβαν οι ομάδες τους.

    Στην κορυφή βρέθηκε η Αγγλία με τους συλλόγους της να λαμβάνουν περίπου 33,7 εκατομμύρια ευρώ. Στη δεύτερη θέση ήταν η Ισπανίδα με 21,6 εκατομμύρια ευρώ και την τριάδα έκλεισε η Γερμανία με 18,8 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι ομοσπονδίες που έλαβαν τα περισσότερα χρήματα

    1. Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας: 33.761.320 ευρώ
    2. Ισπανίας: 21.666.944
    3. Γερμανίας: 18.830.627
    4. Ιταλίας: 16.722.996
    5. Γαλλίας: 14.816.324

    Αναμενόμενα ήταν και τα ποσά που μοιράστηκαν στις ομάδες με την Μάντσεστερ Σίτι να κερδίζει στο νήμα την κορυφή από την Μπαρτσελόνα.

    Μικρές ήταν οι διαφορές και ανάμεσα στις υπόλοιπες τρεις θέσεις της πρώτης πεντάδας με την Μπάγερν να είναι τρίτη και να την ακολουθούν Ρεάλ και Παρί.

    Οι 5 ομάδες που έλαβαν τα περισσότερα χρήματα

    1. Μάντσεστερ Σίτι: 4.114.783 ευρώ
    2. Μπαρτσελόνα: 4.063.317 ευρώ
    3. Μπάγερν: 3.877.878 ευρώ
    4. Ρεάλ: 3.434.295 ευρώ
    5. Παρί: 3.433.478 ευρώ
    Πώς προκύπτει το ποσό

    Τα ποσά που αναφέραμε παραπάνω ουσιαστικά προκύπτουν από την αποζημίωση που έχει ορίσει η FIFA και η οποία αντιστοιχεί σε 9.802 ευρώ.

    Αυτό το ποσό προκύπτει εάν διαιρέσει κανείς τα 187.1 εκατομμύρια ευρώ με τις 19.080 ημέρες που απασχολήθηκαν αθροιστικά όλοι οι ποδοσφαιριστές για το Μουντιάλ .

    Έπειτα υπολογίζεται το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα από την ημέρα που ο παίκτης ενσωματώθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας του μέχρι το τελευταίο του επίσημο παιχνίδι στη διοργάνωση.

    Για παράδειγμα ο Λιονέλ Μέσι όταν ξεκίνησαν τα προκριματικά αγωνιζόταν ακόμα στην Μπαρτσελόνα. Συνολικά για την παρουσία του στο Μουντιάλ η αποζημίωση έφτανε περίπου τις 350.000 ευρώ.

    Αυτά όμως τα χρήματα θα μοιραστούν στην Μπαρτσελόνα και την Παρί ανάλογα με τις ημέρες. Έτσι, οι μπλαουγκράνα θα λάβουν 117.636 ευρώ, ενώ οι Παριζιάνοι 235.272.

    Πηγή: Sport24.gr
  • Μαρτίνεζ για την περίφημη χειρονομία: «Δεν είμαι περήφανος γι' αυτό, με προκάλεσαν οι συμπαίκτες μου»
    Μαρτίνεζ για την περίφημη χειρονομία: «Δεν είμαι περήφανος γι' αυτό, με προκάλεσαν οι συμπαίκτες μου»

    Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Αργεντινής παραδέχτηκε πως έκανε λάθος κίνηση μετά τον τελικό του Μουντιάλ

    Από την πρώτη στιγμή η... ψύχραιμη αντίδραση και η χειρονομία του Εμιλιάνο Μαρτίνεζ με το που παρέλαβε το «Χρυσό Γάντι», σήκωσε πολλή κουβέντα.
    Ο Αργεντινός γκολκίπερ πάντως, σε συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον Κιλιάν Εμπαπέ, αποκάλυψε γιατί προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση, δηλώνοντας πως ουσιαστικά υπέκυψε σε μια πρόκληση των συμπαικτών του.

    Emiliano Martinez made his international debut for Argentina 🇦🇷 on June 3, 2021 against Chile.

    🏆 2021 Copa America Champion
    🏆 2022 Finalissima Champion
    🏆 2022 World Cup Champion

    He’s also won the Golden Glove both at the Copa America and World Cup. 🫡 pic.twitter.com/eDJc6CziPt

    — Sports Brief (@sportsbriefcom) December 19, 2022
    «Προφανώς και δεν είμαι περήφανος γι' αυτό, αλλά ήταν ένα στοίχημα. Λίγο πριν παραλάβω το "Χρυσό Γάντι" τα παιδιά μου είπαν: "Γιατί δεν κάνεις αυτό που έκανες και στο Copa America;" Κι εγώ τους λέω: "Κι αν το κάνω;" κι εκείνοι απάντησαν: "Δεν το κάνεις". Είναι δικό τους λάθος», ανέφερε ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Friedemann Vogel
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch