Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 15:52

Παρί Σεν Ζερμέν μεταγραφές: Κλείνει σήμερα τον Ντεμπελέ

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πολύ κοντά στην Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται πλέον ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ έδωσε προφορικά το «ΟΚ» για τη μεταγραφή του και οι πρωταθλητές Γαλλίας... τρέχουν για να ενεργοποιήσουν τη ρήτρα των 50 εκατ. ευρώ που εκπνέει σήμερα (31/7).

Στροφή 180 μοιρών παίρνει η υπόθεση του Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και να φορέσει εν τέλει τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!

Παρά τη δήλωσή του μετά το φιλικό Clasico στις ΗΠΑ πως επιθυμεί να παραμείνει στους Μπλαουγκράνα, ο έγκυρος ρεπόρτερ Σαντί Αουνά αναφέρει πως τις τελευταίες ώρες επιτεύχθηκε προφορική συμφωνία μεταξύ του Γάλλου εξτρέμ και των Παριζιάνων και πλέον το deal μπαίνει στην τελική του ευθεία, ανοίγοντας «μάχη» με τον χρόνο για τους πρωταθλητές Γαλλίας καθώς η 31η Ιουλίου είναι ημερομηνία-κλειδί.

Ο λόγος έγκειται στη ρήτρα του Ντεμπελέ, η οποία μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας είναι οριοθετημένη στα 50 εκατ. ευρώ, συνθήκη την οποία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί η Παρί και οι επόμενες ώρες όπως αναφέρει το «RMC Sport» θα είναι κρίσιμες.

Τα 25 εκατ. στην Μπαρτσελόνα, τα άλλα 25 στον Ντεμπελέ!

Αν το deal ολοκληρωθεί, τότε ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία το 2018 θα επιστρέψει στην πατρίδα του και θα γίνει αυτομάτως πλουσιότερος κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, καθώς όπως έγραψε η «Equipe» οι όροι στο συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα προβλέπουν ότι ο παίκτης θα καρπωθεί το 50% της ρήτρας, αφήνοντας τους Μπλαουγκράνα με ένα «κουτσουρεμένο» ποσό και συνολικά ένα επιζήμιο deal αν σκεφτεί κανείς ότι τον απέκτησε αντί 135 εκατομμυρίων ευρώ πίσω στο 2017.

Πηγή: Gazzetta.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ BRETT HEMMINGS

    Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2023 11:46

    Σχετικά Άρθρα

    • Παρί: Ο Ενρίκε έθεσε εκτός αποστολής τον Ντεμπελέ για την Άρσεναλ λόγω μεταξύ τους διαμάχης
      Παρί: Ο Ενρίκε έθεσε εκτός αποστολής τον Ντεμπελέ για την Άρσεναλ λόγω μεταξύ τους διαμάχης

      Ο Ουσμάν Ντεμπελέ δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο με την αποστολή της Παρί για το ματς με την Άρσεναλ (01/10), καθώς ο Λουίς Ενρίκε τον τιμώρησε με αποκλεισμό λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

      Η Παρί Σεν Ζερμέν αντιμετωπίζει την Τρίτη (01/10) στο Έμιρεϊτς την Άρσεναλ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League, με την αποστολή των Παριζιάνων να αναχωρεί το πρωί της Δευτέρας (30/09) από το Παρίσι.

      Από την αποστολή απουσίαζε ο Ουσμάν Ντεμπελέ, καθώς ο Λουίς Ενρίκε αποφάσισε να τον αφήσει εκτός λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

      Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Equipe, ο 27χρονος είχε μία έντονη διαμάχη με τον Ισπανό τεχνικό μετά το παιχνίδι με τη Ρεν, γεγονός που δεν άρεσε στον Ενρίκε.

      Πηγή: Sport24.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ BRETT HEMMINGS

    • Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε στην Ντόρτμουντ όλα τα μπόνους για τον Ντεμπελέ, αυτό είναι το τελικό ποσό της μεταγραφής σύμφωνα με τους Γερμανούς
      Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε στην Ντόρτμουντ όλα τα μπόνους για τον Ντεμπελέ, αυτό είναι το τελικό ποσό της μεταγραφής σύμφωνα με τους Γερμανούς

      Βάσει δημοσιεύματος στην Γερμανία η Μπαρτσελόνα έχει αποπληρώσει όλα τα μπόνους για τη μεταγραφή του Ντεμπελέ από την Ντόρτμουντ με το συνολικό ποσό της μεταγραφής να ξεφεύγει.

      Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ παρουσίασε η γερμανική BILD που αφορά στην επεισοδιακή μεταγραφή του Ουσμάν Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα από την Ντόρτμουντ τη σεζόν 17/18. Οι Γερμανοί στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού 16/17 είχαν αγοράσει τον Γάλλο από την Ρεν αντί 35.000.000 ευρώ και ένα χρόνο μετά πλούτσισαν. Αντιθέτως η Μπάρτσα δεν πήρε τίποτα από το deal.

      Οι Γερμανοί, λοιπόν, αναφέρουν πως οι Καταλανοί έχουν αποπληρώσει όλα τα μπόνους που συμφωνήθηκαν για τον Ντεμπελέ, οπότε το συνολικό ποσό της μεταγραφής έφτασε τα 148.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά, βέβαια, ο Ντεμπελέ αγωνιστικά δεν τα "επέστρεψε" ποτέ στην Μπαρτσελόνα και όταν αποφάσισε να επιστρέψει στην Γαλλία για την Παρί το έκανε με τις ευνοϊκότερες συνθήκες για τη νέα του ομάδα, καθώς με τη χρήση συγκεκριμένης ρήτρας έφυγε με μόλις 50.000.000 ευρώ.

      Ο Ντεμπελέ έπαιξε στην Μπαρτσελόνα 185 φορές, έβαλε 40 γκολ και μοίρασε 43 ασίστ από το 2017 έως το 2023. Για την ιστορία η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία είναι αυτή του Νεϊμάρ στην Παρί αντί 222.000.000 ευρώ, ακολουθεί του Εμπαπέ στους Παριζιανούς με 180.000.000 ευρώ και την τετράδα κλείνουν οι Κουτίνιο - Ντεμπελέ στην Μπαρτσελόνα των οποίων τα φιξ ποσά ανήλθαν στα 135.000.000 ευρώ.

      Η σχετική ανάρτηση

      Πηγή: Sport24.gr - Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΕΠΑ/ BRETT HEMMINGS

    • Εμπαπέ: Απέρριψε τη διαμεσολάβηση της λίγκας και πάει την Παρί ΣΖ στα δικαστήρια για 55 εκατ. ευρώ
      Εμπαπέ: Απέρριψε τη διαμεσολάβηση της λίγκας και πάει την Παρί ΣΖ στα δικαστήρια για 55 εκατ. ευρώ

      Στις 8 Αυγούστου, ο Εμπαπέ προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας από τον παλιό του σύλλογο να καταβάλει 55 εκατομμύρια ευρώ - Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν κάνει πίσω παρά τη μεσολάβηση της γαλλικής λίγκας

      Η παρέμβαση της γαλλικής λίγκας (Ligue de Football Professionnel /LFP) δεν αποδείχθηκε αρκετή για να αποκατασταθούν οι σχέσεις του Κιλιάν Εμπαπέ και της Παρί Σεν Ζερμέν.

      Σε δήλωση που εστάλη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), το περιβάλλον του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να απορρίψει το αίτημα για διαμεσολάβηση με τον γαλλικό σύλλογο για να τεθεί τέλος στην οικονομική διαμάχη που εμπλέκει τα μέρη.

      «Η πιθανότητα διαμεσολάβησης τέθηκε σήμερα το πρωί» κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον της νομικής επιτροπής του LFP, αναφέρεται. «Αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, από τον εκπρόσωπο του παίκτη», προσθέτει.

      Στις 8 Αυγούστου, ο Εμπαπέ προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας από τον παλιό του σύλλογο να καταβάλει 55 εκατομμύρια ευρώ.

      Σήμερα (11/9) το πρωί πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση μεταξύ των δικηγόρων του Εμπαπέ και εκείνων της Παρί Σεν Ζερμέν.

      Η νομική επιτροπή της γαλλικής λίγκας πρότεινε διαμεσολάβηση στα δύο μέρη, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία και να μην υπάρξουν νομικές συνέπειες. Όμως ο Κιλιάν Εμπαπέ τελικά απέρριψε αυτή τη μεσολάβηση, όπως ανακοίνωσε το περιβάλλον του.

      Η σύγκρουση προέρχεται από ένα συμβόλαιο που δεν υπογράφηκε ποτέ από τα δύο μέρη τον Αύγουστο του 2023, όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ αποκλείστηκε από την καλοκαιρινή περιοδεία. Σε επιστολή του δικηγόρου του, ο επιθετικός πρότεινε να μειωθεί το ποσό ορισμένων μπόνους, επιτρέποντας έτσι στον σύλλογο να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά η συμφωνία δεν υπογράφηκε ποτέ.

      Έτσι, ο παίκτης ζητά μπόνους 30 εκατομμυρίων μεικτά (το λεγόμενο «μπόνους αφοσίωσης», που έπρεπε να είχε λάβει τον Σεπτέμβριο του 2023, πέρα από τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου 2024.

      Ο αρχηγός της εθνικής Γαλλίας στράφηκε επίσης στην UEFA, η οποία θα μπορούσε να επιβάλει απαγόρευση στην Παρί Σεν Ζερμέν να κάνει κινήσεις στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους.

      Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SEBASTIEN NOGIER

    • Κιλιάν Εμπαμπέ: «Άνθρωποι και καταστάσεις με έκαναν δυστυχισμένο στην Παρί»
      Κιλιάν Εμπαμπέ: «Άνθρωποι και καταστάσεις με έκαναν δυστυχισμένο στην Παρί»

      «Με έσωσαν ο Λουίς Ενρίκε και ο Λουίς Κάμπος», αποκάλυψε ο Κιλιάν Εμπαπέ.

      Ο Γάλλος σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαπέ, την Τρίτη (05/06) ανέφερε ότι υπήρχαν «πράγματα και άνθρωποι που με έκαναν δυστυχισμένο» κατά τη διάρκεια της τελευταίας του σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν, κατά τις πρώτες του δηλώσεις μετά την εντυπωσιακή μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

      Συγκεκριμένα, η μεταγραφή του 25χρονου στην Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώθηκε τη Δευτέρα (03/06), δίνοντας τέλος σε ένα από τα μακροβιότερα μεταγραφικά σίριαλ στο ποδόσφαιρο. Ο Κιλιάν Εμπαπέ μίλησε σε συνέντευξη Τύπου, πριν από το φιλικό της Γαλλίας με το Λουξεμβούργο, και τόνισε ότι η πολυαναμενόμενη μετακίνησή του στη Μαδρίτη ήταν μια «ανακούφιση», ενώ πρόσθεσε ότι η τελευταία του σεζόν στο Παρίσι ήταν γεμάτη με ανάμεικτα συναισθήματα.

      «Προσπάθησα λοιπόν να είμαι όσο το δυνατόν πιο θετικός και, όπως είπα, ο προπονητής, οι παίκτες, όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι στον σύλλογο με βοήθησαν πολύ», δήλωσε ο Κιλιάν Εμπαπέ και πρόσθεσε: «Ωστόσο, υπήρχαν πράγματα και [κάποιοι] άνθρωποι που με έκαναν δυστυχισμένο, φυσικά». Ο ίδιος δεν κατονόμασε και δεν είπε ποιος και τι τον έκανε δυστυχισμένο κατά τη διάρκεια της τελευταίας του χρονιάς στον γαλλικό σύλλογο.

      Υπενθυμίζεται ότι ο Κιλιάν Εμπαπέ έπαιξε σε περισσότερα από 300 παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν, σκοράροντας το 250ό του γκολ τον Μάρτιο και κατακτώντας τον τίτλο της Ligue 1 έναν μήνα αργότερα. Παρ' όλα αυτά, η τελευταία του σεζόν στο Παρίσι επισκιάστηκε από τις εικασίες γύρω από το μέλλον του.

      Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του CNN, ο Γάλλος ποδοσφαιριστής παραδέχτηκε ότι κάποιοι στην Παρί Σεν Ζερμέν τού είπαν ότι δεν θα έπαιζε καθόλου την περασμένη σεζόν. «Μου το είπαν, μου το ξεκαθάρισαν, μου το μετέφεραν μέσω των media, μου το είπαν κατάμουτρα» αποκάλυψε ο Κιλιάν Εμπαπέ και σημείωσε: «Ήταν ξεκάθαρο, μου μίλησαν σκληρά. Έτσι, ήμουν πεπεισμένος ότι δεν θα έπαιζα. Οι άνθρωποι που με έσωσαν ήταν ο [προπονητής] Λουίς Ενρίκε και ο Λουίς Κάμπος, ο αθλητικός διευθυντής. Είναι αυτοί που με έσωσαν. Χωρίς αυτούς, δεν θα είχα πατήσει ποτέ ξανά το πόδι μου στο γήπεδο».

      «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο»

      Πάντως, την περασμένη εβδομάδα, πριν επιβεβαιωθεί η μεταγραφή του Κιλιάν Εμπαπέ στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ ΑλΚελαϊφί, έπλεξε το εγκώμιο του Γάλλου διεθνούς ποδοσφαιριστή.

      «Του εύχομαι τα καλύτερα», δήλωσε ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν σε σχετική συνέντευξή του στο CNN και πρόσθεσε: «Έχει κάνει εκπληκτική δουλειά για εμάς εδώ και επτά χρόνια. Ήταν υπαρχηγός, ήρθε σε εμάς σε ηλικία 18 ετών ή και λιγότερο, και τώρα είναι ένας μεγάλος άνδρας, ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Είμαι περήφανος για ό,τι έχει κάνει για τον σύλλογο και του εύχομαι τα καλύτερα. Ποτέ δεν ξέρεις, ίσως μια ημέρα επιστρέψει στη Γαλλία, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Του αξίζουν μόνο καλά πράγματα και του εύχομαι τα καλύτερα».

      Πηγή: iEidiseis.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ IAN LANGSDON
    • Εμπαπέ: "Ονειρεύομαι το Champions League με την Παρί, δεν θα αλλάξει η απόφασή μου"
      Εμπαπέ:

      Ο Κιλιάν Εμπαπέ ξεκαθάρισε ότι ακόμα κι αν κατακτήσει το Champions League με την Παρί δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή του και να μείνει στο Παρίσι μετά το τέλος της σεζόν.

      Η Παρί ισοπέδωσε την Μπαρτσελόνα των δέκα παικτών με 4-1 μέσα στην Ισπανία, με τον Κιλιάν Εμπαπέ που πέτυχε δύο γκολ να οδηγεί την ομάδα του στα ημιτελικά του Champions League.

      Μιλώντας στο flash interview μετά το τέλος του αγώνα ο σούπερ σταρ των Παριζιάνων τόνισε ότι ακόμα κι αν η ομάδα του κατακτήσει το Champions League δεν πρόκειται αυτό να τον κρατήσει στο Παρίσι.

      Θυμίζουμε ότι ο Γάλλος έχει έρθει σε συμφωνία με τη Ρεάλ, ωστόσο το deal δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

      "Όχι, όχι δεν θα αλλάξει η απόφασή μου", είπε και πρόσθεσε: "Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στο Παρίσι από την πρώτη μέρα.

      Η περηφάνια του να παίζω για αυτόν τον σύλλογο, να εκπροσωπώ τον σύλλογο από την πρωτεύουσα της χώρας μου, είναι κάτι ξεχωριστό για μένα που μεγάλωσα εδώ.

      Η εμπειρία ένα τέτοιο βράδυ ως Παριζιάνος είναι υπέροχη. Έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι.

      Έχω το όνειρο να κατακτήσω το Champions League με την Παρί. Νικήσαμε μια μεγάλη ομάδα και θα προσπαθήσουμε να πάμε στο Γουέμπλεϊ. Παίξαμε ένα υπέροχο παιχνίδι ως ομάδα και δουλέψαμε έξι ημέρες με την ιδέα να κερδίσουμε.

      Η ομάδα από την πρωτεύουσα της χώρας μου είναι πολύ ιδιαίτερη κι ονειρευόμουν αυτά τα προκριματικά απ' όταν ήρθα στην Παρί. Είναι μια μεγάλη μέρα για τον σύλλογο".

      Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ IAN LANGSDON
    • Τσάβι: «Κόντρα στην Παρί το Μοντζουίκ θα πρέπει να είναι όπως στις μαγικές του νύχτες το Καμπ Νόου»
      Τσάβι: «Κόντρα στην Παρί το Μοντζουίκ θα πρέπει να είναι όπως στις μαγικές του νύχτες το Καμπ Νόου»

      Ο Τσάβι μίλησε ενόψει της ρεβάνς κόντρα στην Παρί και στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να κάνουν το «Μοντζουίκ» να θυμίσει «Καμπ Νόου», δημιουργώντας μια... καυτή ατμόσφαιρα.

      Ο Τσάβι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς για την προημιτελική φάση του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν (3-2), ζήτησε από όσους οπαδούς των Μπλαουγκράνα βρεθούν στο «Μοντζουίκ» να δημιουργήσουν μια... καυτή ατμόσφαιρα, όπως αυτές του παρελθόντος στο «Καμπ Νόου».
      Αναλυτικά όσα είπαν Τσάβι και Πέδρι:

      Για την ατμόσφαιρα του Μοντζουίκ: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τη θέση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο σύλλογος. Την Τρίτη (16/4) έχουμε μπροστά μας μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Το Μοντζουίκ χρειάζεται να θυμίσει μία από εκείνες τις μαγικές νύχτες του Καμπ Νόου».

      Για την προσέγγισή του στη ρεβάνς κόντρα στην Παρί: «Οι ομάδες του Λουίς Ενρίκε παίζουν πάντα επιθετικά. Εμείς θέλουμε να επιτεθούμε και να πάρουμε τη νίκη στο παιχνίδι. Θα χρειαστεί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να προκριθούμε».

      Τους ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Πέδρι, με τον Ισπανό διεθνή μεσοεπιθετικό να αποκαλύπτει πως η διοίκηση είναι έτοιμη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο και για το ματς να τονίζει:

      «Η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα η ομάδα των ονείρων μου, θέλουμε να κάνουμε χαρούμενους τους οπαδούς και να γιορτάσουμε μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

      Δεν πρόκειται να παραδοθεί η Παρί, θα πρέπει να βγούμε πεινασμένοι στο χορτάρι. Η ομάδα ανυπομονεί για το ματς, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι που είμαστε δυνατότεροι στην άμυνα».

      Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Enric Fontcuberta
      • Κιλιάν Μπαπέ και Παρί Σεν Ζερμέν «συντρίβουν» το μισθολόγιο της Ligue 1
        Κιλιάν Μπαπέ και Παρί Σεν Ζερμέν «συντρίβουν» το μισθολόγιο της Ligue 1

        Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της L'Equipe, ο Κιλιάν Mπαπέ είναι μακράν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ligue 1, κερδίζοντας 6 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, περισσότερα από πέντε συμπαίκτες του μαζί!

        Η Παρί Σεν Ζερμέν, όπως ίσως αναμενόταν, καταλαμβάνει τις πρώτες 10 θέσεις της λίστας με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του γαλλικού πρωταθλήματος σύμφωνα με την «L' Equipe», με τις Μαρσέιγ, Μονακό και Λυών να έχουν αρκετούς παίκτες στην πρώτη 30άδα!

        Φυσικά μπροστά από όλους, βρίσκεται ο αρχηγός της Εθνικής Γαλλίας, Κιλιάν Μπαπέ! Ο Γάλλος σούπερ σταρ εξακολουθεί να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της Ligue 1 δύο χρόνια μετά την επικερδή επέκταση του συμβολαίου του με την PSG.

        Στην παραδοσιακή έκδοσή της για τους μισθούς των παικτών της Ligue 1, η γαλλική εφημερίδα τοποθετεί τον Γάλλο διεθνή πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους, με μισθό έξι εκατομμυρίων ευρώ μικτά το μήνα. Πολύ, πολύ μπροστά από όσους ακολουθούν που είναι: Ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Μαρκίνιος με 1,12 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ο καθένας.

        Οι τεράστιοι μισθοί των Κουρζάβα και Κορέα... που δεν παίζουν

        Η Παρί έχει δέκα παίκτες στην πρώτη δεκάδα, με τους, κατά σειρά, Λούκας Ερνάντες και Μίλαν Σκρίνιαρ (ισοβαθμούν στην 4η θέση με 1,11 εκατ. ευρώ), Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (849.5000 ευρώ), Μάρκο Ασένσιο (831.000 ευρώ), Κόλο Μουανί (750.000 ευρώ), Ασχράμ Χακίμι (738.600 ευρώ) και Νορντί Μουκιελέ (700.000 ευρώ). Ο Κουρζάβα, ο οποίος έχει τεθεί εκτός ομάδας από την Παρί για σχεδόν τρία χρόνια (έχει δύο παιχνίδια από το 2021), κερδίζει 500.000 ευρώ το μήνα.

        Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι ο πρώτος παίκτης εκτός PSG (11ος στην κατάταξη) που αμείβεται περισσότερο, με 650.000 ευρώ το μήνα, πολύ περισσότερα από τον προκάτοχό του στην επίθεση την περασμένη σεζόν, Αλέξις Σάντσες (500.000 ευρώ). Στην Μαρσέιγ, προηγείται μιας τριάδας που αποτελείται από τους Τζέφρι Κοντογκμπιά, Τζόρνταν Βερετού και Χοακίν Κορέα (450.000 ευρώ ο καθένας)... ο τελευταίος μάλιστα έχει κάνει μόλις τέσσερις συμμετοχές με τη Μαρσέιγ το 2024.

        Ο Μπεν Γεντέρ της Μονακό (650.000 ευρώ, 11ος) είναι το μοναδικό μέλος της ομάδας του στην πρώτη 30άδα, η οποία περιλαμβάνει επίσης αρκετούς παίκτες της Λυών. Ο Νεμάνια Μάτιτς, που προσελήφθη τον χειμώνα, μοιράζεται τον κορυφαίο μισθό της Λυών με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ (500.000 ευρώ). Το δίδυμο βρίσκεται μπροστά από τους Τολισό, Λόβρεν (400.000 ευρώ ο καθένας), Μπενραχμά (προσελήφθη αυτόν τον χειμώνα) και Άντονι Λόπες (350.000 ευρώ ο καθένας).

        Αναλυτικά, στο Top 30 περιλαμβάνονται 18 παίκτες από την PSG, 6 από την Λυών, 5 από την Μαρσέιγ και ένας από τη Μονακό. Μεταξύ των άλλων συλλόγων, η Μπρεστ, που αυτή τη στιγμή είναι 2η στη γαλλική Ligue 1, προσφέρει 80.000 ευρώ στους δύο πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της, τον Πιέρ Λεές-Μελού και τον Μάρκο Μπιζό. Ο Τζόναθαν Ντέιβιντ (187.500 ευρώ) είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στη Λιλ, ο Λαμπόρντ (300.000 ευρώ) στη Νις.

        Λουίς Ενρίκε, ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής

        Μεταξύ των προπονητών, ο Λουίς Ενρίκε βρίσκεται αναπάντεχα στην κορυφή του πίνακα (σχεδόν 925.000 ευρώ), μπροστά από τον Άντι Χούτερ (Μονακό, 250.000 ευρώ), τον Πατρίκ Βιέιρα (Στρασβούργο) και τον Πάουλο Φονσέκα (Λιλ, 220.000 ευρώ ο καθένας). Ο Ζουλιέν Στεφάν (Ρεν, 180.000 ευρώ) συμπληρώνει την πρώτη 5άδα, μπροστά από το δίδυμο Ζαν Λουί Γκασέ (Μασσαλία) και Φρανκ Εζ (Λανς, 150.000 ευρώ έκαστος).

        Πηγή: Gazzetta.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ IAN LANGSDON
        • Παρί - Νις 3-1: Εύκολα στους τέσσερις του Κυπέλλου η ομάδα του Εμπαπέ
          Παρί - Νις 3-1: Εύκολα στους τέσσερις του Κυπέλλου η ομάδα του Εμπαπέ

          Με τον Εμπαπέ να ανοίγει το σκορ και την Παρί να νικάει εν τέλει με 3-1 οι Γάλλοι βρέθηκαν στα ημιτελικά του Coupe De France όπου θα αντιμετωπίσουν την Ρεν.

          Η Παρί Σεν Ζερμέν επικράτησε της Νις με 3-1, με χαρακτηριστική ευκολία, στο "Παρκ ντε Πρενς" και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Coupe De France όπου θα βρει απέναντι της την Ρεν.

          Ο Κιλιάν Εμπαπέ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 14' λεπτό της αναμέτρησης, για να έρθει ένα δεύτερο γκολ από τον Ρουί στο 33' μετά από λάθος του Μπούλκα.

          Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν το σκορ με τον Λαμπόρντ στο 37' της αναμέτρησης αλλά η Παρί βρήκε και τρίτο γκολ στο ματς με τη Νις με σκόρερ τον Μπεράλδο στο 60'.

          • ΠΑΡΙ: Ντοναρούμα, Ερναντέζ, Μπεράλδο (83' Περέιρα), Μέντες,, Ρουίθ (83' Ουγκάρτε), Ζαΐρ-Εμερί, Βιτίνια, Κανγκ-Ιν, Ντεμπελέ, Εμπαπέ, Ράμος (74' Μπαρκολά)
          • ΝΙΣ: Μπούλκα, Λοτόμπα (87' Μεντί), Τοντιμπό, Ντάντε, Μπαρντ (87' Περό), Ροσάριο, Σανσόν (77' Κλοντ Μορίς), Τουράμ, Γκεσάν (78' Σο), Λαμπόρντ (68' Μοφί), Μπογκά
          Τα αποτελέσματα των προημιτελικών
          • Λιόν (1) - Στρασμπούρ (1) 4-3 πέν., 0-0 κ.α.
          • Ρουέν (3) - Βαλενσιέν (2) 2-4 πέν., 1-1 κ.α. (90+1' Λοπί / 26' Ογεγούσι)
          • Λε Πουί (4) - Ρεν (1) 1-3 (61' Αντινάνι / 9' Τεάτ, 49' πέν., 82' Μπουριζό)
          • Παρί (1) - Νις (1) 3-1 (14' Εμπαπέ, 33' Ρουίθ, 60' Μπεράλδο/ 37' Λαμπόρντ)
          Το πρόγραμμα των ημιτελικών
          • 02/04 21:45 Λιόν (1) - Βαλενσιέν (2)
          • 03/04 22:10 Παρί (1) ή Νις (1) - Ρεν (1)

          Πηγή: Sport24.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-EPA/ IAN LANGSDON

        Sites του Ομίλου

        Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

        Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

        Up & High Media & Productions

        ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
        Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

        Μέλος του 
        Μητρώο ΜΗ

        Marma Touch