Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 11:36

Οι αγώνες ανωμάλου δρόμου - Τα μετάλλια για την Ηλεία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο Απόλλων Πύργου και η ΑΕ Λεχαινών ήταν τα Ηλειακά σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα επί ανωμάλου έδαφους που διεξήχθη στην Πάτρα. Τα σωματεία του νομού Ηλείας δεν είχαν αθρόα συμμετοχή. Παρόλα αυτά η ΑΕ Λεχαινών ήταν στα μετάλλια αποδεικνύοντας ότι στο σωματείο γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και τα αποτελέσματα το δείχνουν.

Είναι αλήθεια ότι στην Ελλάδα και στην περιοχή μας ο προπονητές δεν στρέφονται στα αγωνίσματα ημιαντοχής-αντοχής και παρατεταμένης ταχύτητας γιατί απαιτούν μεγάλους κόπους, πολύωρες προπονήσεις, σημαντική επιστημονική προπόνηση. Τα σωματεία έχουν στραφεί στα αγωνίσματα σαλονιού, τα ευγενή αθλήματα δηλαδή τα άλματα και τις ρίψεις. Ίσως και στα σύνθετα.

Παλιότερες εποχές σε αγώνες ανωμάλου δρόμου συμμετείχαν στην περιφέρεια πάνω από 600 αθλητές και αθλήτριες.
Ίσως ένας διαφορετικός σχεδιασμός από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ με οικονομικά κίνητρα προς τους προπονητές τονώσει τα αθλήματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και φέρει και διακρίσεις στη χώρα μας.

ΠΠΒ (K14)
1.000 Μ
1 ΤΟΥΦΕΚΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2007 ΓΕΑ 3΄.46΄΄
3 ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 2007 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 3΄.53΄΄

ΠΠΑ΄(K16)
2.000 Μ
1 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 2006 Α.Ο ΠΕΛΟΨ 6΄.07΄΄
7 ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ 2006 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 6΄.40΄΄
8 ΛΙΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2005 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 6΄.43΄΄
12 ΚΑΣΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 2005 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 6΄.57΄΄

ΜΙΝΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (K12)
500 Μ
1 ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΑΝΘΗ 2010 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 1΄.55΄΄
2 ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΜΑΡΙΑ 2009 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 1΄.58΄΄

ΠΚ Β' (K14)
1.000 Μ
1 ΒΑΛΑΧΑ ΜΥΡΤΩ 2007 Α.Ο ΠΕΛΟΨ 3΄.47΄΄
3 ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ 2007 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 4΄.08΄΄
5 ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 2007 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 4΄.11΄΄
26 ΒΕΓΙΑΪ ΜΕΓΚΗ 2007 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 4΄.47

ΠΚ Α' (K 16)
2.000 Μ
1 ΚΟΛΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 2005 ΑΡΙΩΝ 6΄.47΄΄
16 ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 2006 ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 9΄.03΄΄

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (K18)
3.000 Μ
1 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝ/ΛΗ 2004 ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ 11΄.36΄΄
5 ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 2003 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 12΄.32΄΄
14 ΠΟΪΡΑΖΙΔΗ ΝΙΚΟΛΙΑ 2004 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ 16΄.03΄΄

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 15:11

Σχετικά Άρθρα

  • «Το όνειρο του σκιάχτρου» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου
    «Το όνειρο του σκιάχτρου» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

    Με την παρουσίαση ενός απολαυστικού θεατρικού έργου, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ολοκληρώνει το φετινό της ταξίδι η παιδική – εφηβική θεατρική ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

    Μέλημα του Ωδείου είναι να δοθεί χώρος και χρόνος σε κάθε παιδί να δοκιμάσει ρόλους και παιχνίδια, να εκφράσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη φαντασία του, έχοντας συνοδοιπόρους παιδιά διαφόρων ηλικιών, με σκοπό να γίνουν ομάδα, ανεβάζοντας μια θεατρική παράσταση το χρόνο.

    Για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/ Ελληνικό Ωδείο Πύργου ετοίμασαν «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ».

    Το έργο θα παρουσιαστεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 9:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πύργου.

    Το πρωτότυπο έργο είναι του Ευγένιου Τριβυζά. Η προσαρμογή και η σκηνοθεσία έγινε από τον υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Εμψυχωτή Θεάτρου, Σταύρο Ρομποτή, έναν ευρηματικό καλλιτέχνη της πόλης μας.

    Λίγα λόγια για το έργο : Μπορεί ένα σκιάχτρο να πιάσει φιλίες με πουλιά; Μπορεί ένα δύστροπο αφεντικό να βάλει όρια στα όνειρά του; Μπορεί μια φυλακή να το κρατήσει πραγματικά φυλακισμένο;

    Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, δείχνοντας μας ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο.

    Παίζουν αλφαβητικά οι μικροί πρωταγωνιστές:

    Αθανασόπουλος Γιώργος, Αθανάτου Άντα, Αθανάτου Ζένια, Δέλγα Μαρισόφη, Κουζή Βαλέρια, Κουκουριτάκη Γωγώ, Μπενέτση Ηλιάνα, Ραδαίος Χαράλαμπος, Τσαμπουρλής Κωνσταντίνος, Χολή Ευφροσύνη-Νεκταρία.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Αξίζει να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να επιβραβεύσουμε με το χειροκρότημά μας τους μικρούς πρωταγωνιστές για την προσπάθειά τους, ώστε να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερη όρεξη αυτόν τον όμορφο και συναρπαστικό δρόμο του θεάτρου.

    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    odeio skiaxtr par 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΑΕ Λεχαινών: Εκδήλωση με τους JAGUAR BOMBS το Σάββατο 30/12 στα Λεχαινά
    ΑΕ Λεχαινών: Εκδήλωση με τους JAGUAR BOMBS το Σάββατο 30/12 στα Λεχαινά

    Η ΑΕ Λεχαινών γι’ άλλη μια χρονιά δίνει τον τόνο στις χριστουγεννιάτικες γιορτές. Φέτος χωρίς την αγωνιστική πανδαισία της προηγούμενης χρονιάς με το πανόραμα αθλημάτων, αλλά με κάτι εντελώς διαφορετικό. Με αιτία κι αφορμή την παράδοση στο Δήμο των ιστορικών αρχιτεκτονικών κτηριων των αποθηκών του ΑΣΟ έστω και ημιτελών –ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση- δίνουμε ζωή, κέφι κι ενέργεια στις 2 πιο καταφρονεμένες (ημιτελείς) απ’ αυτές.

    Οι παλιοί λένε ότι σε αυτό το χώρο γίνονταν όλες οι χοροεσπερίδες των Λεχαινών. Στοιχειώδες καθάρισμα, τραπέζια και καρέκλες, κρασί και μπύρα κι απ’ ότι λένε στήνονταν ιστορικές βεγγέρες.

    Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τότε. Εκσυγχρονίζουμε όσο μπορούμε τον πανέμορφο χώρο, τα δίνουμε όλα στον ήχο, το φωτισμό και τη λεπτομέρεια και καλούμε τους JAGUAR BOMBS, ένα αθηναϊκό συγκρότημα που ο τραγουδιστής του είχε την τύχη να πάρει κορίτσι από τα Λεχαινά και που είναι μάστορες της διασκέδασης και του party των νεανικών μας χρόνων.

    JAGUAR BOMBS lexena ekd 2

    Ας τους αφήσουμε να μας το περιγράψουν με τα λόγια τους: Το απόλυτο πάρτυ των εφηβικών σου ύμνων είναι εδώ. Πάρε τον rock n’ roll τσαμπουκά των ‘60s και πέτα τον μέσα σε μια τυχαία playlist του MTV στα early zeros. Αν αυτό δεν σου φαίνεται αρκετό τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς τι κοινό μπορεί να είχαν ποτέ οι Sonics με τους Backstreet Boys, ο Elvis με τους Offspring ή ο Βλάσσης Μπονάτσος με τις Spice Girls. Δέκα χρόνια μαζί, οι λεγεωνάριοι της διασκέδασης στήνουν την πιο ξέφρενη γιορτή και εσύ δε μπορείς παρά να είσαι εκεί.

    Οι Jaguar Bombs αποτελούνται από τους: Άγγελο Αϊβάζη, Βασίλη Νησσόπουλο, Γιάννη Ράλλη, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο, Χρήστο Βίγκο.

    Ας στήσουμε ένα party ονειρικό, να χαρούμε να χορέψουμε και να περάσουμε καλά μέχρι αργά, γιατί ακόμα κι όταν αφήσουμε τους JAGUAR ν’ αποχωρήσουν σας περιμένει o DJ Mel με όλες τις αγαπημένες χορευτικές επιτυχίες παλιές και νέες.

    Φυσικά κι έχουμε bar κι αν πεινάσετε ο Χάρης έχει φροντίσει για ζεστά hot dog, burgers και nachos.

    Η είσοδος είναι στα 10 ευρώ –για να βγουν τα έξοδα και μπας και μείνει και κάτι να χρηματοδοτήσουμε τις αθλητικές δραστηριότητές μας, με δώρο μια μπύρα, ή αναψυκτικό ή χυμό, τα παιδιά είναι δωρεάν, καρέκλες θα υπάρχουν μόνο για όσους ζητήσουν.

    ΣΑΒΒΑΤΟ 30/12/2023 ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΣΟ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 21.30- αργά

    JAGUAR BOMBS lexena ekd 3

    Περισσότερες πληροφορίες:

    https://www.facebook.com/events/195784373606722?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22your_upcoming_events_unit%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΑΕ Λεχαινών - ΠΔΕ αγώνας δρόμου 10000μ
    ΑΕ Λεχαινών - ΠΔΕ αγώνας δρόμου 10000μ

    Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου 10000μ στη μνήμη του γυμναστή και μέλους της ΑΕΛ Κ. Πίμπα. Μετά από 4 χρόνια διακοπής λόγω πανδημίας, ο αγώνας διεξήχθη ξανά, με ρεκόρ συμμετοχών και εξαιρετικές επιδόσεις.

    Παράλληλα διεξήχθη και αγώνας 2000μ για μαθητές δημοτικού. Για την ιστορία οι νικητές της γενικής κατάταξης ήταν: ΑΝΔΡΕΣ: 1 Τσούκας Μαρίνος 36.35, 2 Βασιλείου Βασίλης 38.13, 3 Σταθακόπουλος Νίκος 39.34 ΓΥΝΑΙΚΕΣ 1 Βυθούλκα Ανθή 40.22, 2 Πρισακάρου Κατερίνα 43.21, 3 Χουρδούμη Διαλεκτή 47.48

    ae lexenon agonas dromou pde 2

    ae lexenon agonas dromou pde 3

    ae lexenon agonas dromou pde 4

    ae lexenon agonas dromou pde 5

    ae lexenon agonas dromou pde 6

    ae lexenon agonas dromou pde 7

    ae lexenon agonas dromou pde 8

    ae lexenon agonas dromou pde 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιτραπέζια αντισφαίριση (ping pong): Πρωταθλήτρια η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ, Β Εθνική & Τοπικό
    Επιτραπέζια αντισφαίριση (ping pong): Πρωταθλήτρια η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ, Β Εθνική & Τοπικό

    Ολοκληρώθηκε το Τοπικό πρωτάθλημα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πιnγκ ποnγκ), με την ομάδα της ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ να κατακτά το πρωτάθλημα ουσιαστικά αήττητη και την άνοδο στη Β Εθνική.

    Η ομάδα των Λεχαινών είχε έναν μηδενισμό στο παιχνίδι με την ΑΝΟΔΟ ΠΑΤΡΩΝ, λόγω αντικανονικής αλλαγής αθλητή, αλλά παρ’ όλα αυτά ισοβάθμησε στη 1η θέση με το ΚΟΡΟΙΒΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ και πήρε το τίτλο του πρωταθλητή, έχοντας επικρατήσει και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

    Η ομάδα της Αμαλιάδας είναι πολύ πιθανόν να ακολουθήσει στη Β Εθνική, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσες ομάδες θα ανέβουν στην Α2 από τα μπαράζ και το αν θα υποβιβαστεί ή όχι από την Α2 η ομάδα του Ποσειδώνα Λουτρακίου.

    Η ομάδα της ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ χρησιμοποίησε τους Γιάννη και Γιώργο Δημάκη, Παύλο Γαβριελλάτο, Γιάννη Δημητρακόπουλο και Τάσο Σαφρίδη, ενώ η ομάδα του ΑΣ ΚΟΡΟΙΒΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ τους Χρήστο Ουλή, Χρήστο Καπατσώρη, Δημήτρη Γκουσέτη, Στέφανο Σαράντου και Κώστα Δημακόπουλο.

    ping pong lexain 2

    Επίσης τη Κυριακή 12-3-23 στο κλειστό γυμναστήριο Ξυλοκάστρου, ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα της Β Εθνικής κατηγορίας Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας , με τα παιχνίδια των τριών τελευταίων αγωνιστικών.

    Ήδη έχουν ξεχωρίσει οι 2 ομάδες που θα αγωνιστούν στα μπαράζ για την Α2 ( Ξυλόκαστρο & Κεφαλλονιά ), αλλά η μάχη για τη 3η θέση δεν έχει κριθεί και είναι πιθανόν να έχουμε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων Φοίνικα Πάτρας, Αρίων Αμαλιάδας και Παγώνα Πάτρας.

    Η ομάδα της Αμαλιάδας που βρίσκεται στη 4η θέση της βαθμολογίας, δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον καλύτερο αθλητή της Γιώργο Παϊτάρογλου και θα αγωνιστεί με τους Περική Άγα, Νίκο Ζήκο, Μάριο Ζαφειρόπουλο και Χάρη Δαμαλά.

    ping pong lexain 3

    Β Εθνική, 15η αγωνιστική

    ping pong lexain 4

    Α Τοπικό, τελική βαθμολογία

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η ΑΕ Λεχαινών, διοργανώνει το Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων
    Η ΑΕ Λεχαινών, διοργανώνει το Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων

    Η Αθλητική Ένωση Λεχαινών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνδιοργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με τίτλο Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων της ΑΕΛ. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται στο διάστημα 26/12/2022- 30/12/2022 και δίνουν ένα γιορτινό αθλητικό τόνο στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών και του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης , όπου τα 8 αθλητικά τμήματα που καλλιεργούνται στην ΑΕΛ διοργανώνουν πρωτότυπες γιορτινές εκδηλώσεις και , όπου είναι εφικτό καλούν το κοινό να συμμετέχει σε αυτές.

    Η κεντρική εκδήλωση διοργανώνεται τη Δευτέρα 26/12 και ώρα 18.30 στην αίθουσα ΑΣΤΡΟΝ στα Λεχαινά , όπου η καλεσμένη μας Αφροδίτη Μέντζου θα μας μιλήσει για τη σωστή διατροφή αθλητών και πρωταθλητών σε σχολική ηλικία. Θα ακολουθήσουν βραβεύσεις σχετιζόμενες, τόσο με την ιστορία όσο και το παρόν της ΑΕΛ.

    Την Τρίτη 27/12 θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης βόλλευ γυναικών, ανοικτός αγώνας σκάκι σιμουλτανέ, και ανοικτό τουρνουά ping pong ανδρών- γυναικών.

    Την Τετάρτη 28/12 θα διεξαχθεί αγώνας επίδειξης ύψους στην πλατεία Αγίου Δημητρίου, ΑγιοΒασιλιάτικο τρέξιμο στους φωτισμένους δρόμους των Λεχαινών, ομαδικά παιδικά παιχνίδια και αγώνας επίδειξης ping pong.

    Την Πέμπτη 29/12 θα διεξαχθεί τουρνουά mini και παιδικού μπάσκετ με τη συμμετοχή των ομάδων ΑΙΓΕΑ, ΥΠΕΡΙΩΝΑ και ΑΕΛ. Επίσης θα διεξαχθεί ανοικτό παιδικό πρωτάθλημα ping pong.

    Την Παρασκευή 30/12 ολοκληρώνετα με τους τελικούς tennis το ανοικτό τουρνουά, που έχει ξεκινήσει από τις 13/12.

    Έχουν προηγηθεί στις 18/12 παιδικό τουρνουά tennis και χριστουγεννιάτικος αγώνας αεροσφαίρισης και το Σάββατο 24/12 εσωτερικός αγώνας κατάταξης τοξοβολίας.

    Συνημμένα θα βρείτε την πρόσκληση και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

    Το ΔΣ της ΑΕΛ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού και Πολιτισμού κο Δημήτρη Νικολακόπουλο για την στήριξη, την ενθάρρυνση και τον ενθουσιασμό που μας εμπέδωσε, ώστε όλο αυτό το πολύ φιλόδοξο και πρωτοπόρο πρόγραμμα να υλοποιηθεί.

    Στο facebook στο προφίλ Αθλητική Ένωση Λεχαινών, θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινή ροή των εκδηλώσεων, τον τρόπο που μπορείτε να συμμετέχετε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

  • Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων στα Λεχαινά
    Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων στα Λεχαινά

    Συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρη Νικολακόπουλου με την ΑΕΛ Λεχαινών

    Με αφορμή το Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων από τις 26 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου του 2022 στα Λεχαινά , ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου χθες , το παρόν έδωσαν η Πρόεδρος του Σωματείου κ. Αντωνία Μουρτζίνη , ο ταμίας κ. Λιβαδάς Σπυρίδων Σαράντης , η προπονήτρια στίβου κ. Σωτηρακοπούλου Μαρία ,ο προπονητής μπάσκετ κ. Κουκουζέλης Σάκης και ο προπονητής τένις κ . Αγαλιανός Αλέξανδρος.

    Πιο συγκεκριμένα, σε μια αρκετά πρωτότυπη συνεργασία για τα έως τώρα αθλητικά δρώμενα του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής μας , βρέθηκε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και η ΑΕΛ Λεχαινών διοργανώνοντας το Χριστουγεννιάτικο Πανόραμα Αθλημάτων στα Λεχαινά. Κάποιες από τις δράσεις όπως για παράδειγμα το τένις έχει ήδη ξεκινήσει αλλά η κορύφωση όλων των εκδηλώσεων καθώς και των δράσεων των αθλημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 26 έως και τις 30 του Δεκέμβρη στην περιοχή των Λεχαινών. Εκτός από το τένις στο Πανόραμα περιλαμβάνονται αθλήματα ομαδικά και μη όπως στίβος , μπάσκετ , βόλεϊ , πινκ πονκ , σκάκι κ.α , ενώ υπάρχει η δυνατότητα σε κάποια αθλήματα να συμμετάσχει και το κοινό είτε είναι αθλητές είτε όχι.

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε ιδιαίτερη χαρά για την δράση αυτή , τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο αθλητικό event είναι μια μεγάλη αθλητική γιορτή για μικρούς και μεγάλους και μια πολύ ενδιαφέρουσα δράση για την συνεχή προσπάθεια αναβάθμισης του ερασιτεχνικού αθλητισμού , ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την οργάνωση και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες .

    Η πρόεδρος κ. Αντωνία Μουρτζίνη δήλωσε ιδιαίτερη ικανοποίηση από την μέχρι πραγματοποίηση της δράσης αυτής αλλά και από την ανταπόκριση που έχει από τον κόσμο , συμμετέχοντες και μη. Επιπλέον η πρόεδρος ευχαρίστησε για την καλή πρόθεση συνεργασίας τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Νικολακόπουλο και τόνισε την σημαντική συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πραγματοποίηση αυτού του αθλητικού event.

    Με την σειρά τους ο κ. Λιβαδάς αλλά και οι προπονητές ευχαρίστησαν την Περιφέρεια γα την συμβολή της και απήυθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρόν σε αυτή την διοργάνωση που αν και αφόρα τον αθλητισμό έχει γιορτινή διάθεση και απευθύνεται σε όλους.

    Το Πανόραμα θα ολοκληρωθεί με ομιλίες και βραβεύσεις σπουδαίων αθλητών της περιοχής μας.

  • Παπαφλέσσεια: Αξιόλογες συμμετοχές Δεσπολλάρη και Τσουκαλά
    Παπαφλέσσεια: Αξιόλογες συμμετοχές Δεσπολλάρη και Τσουκαλά

    Η Γεωργία Δεσπολλάρη και η Μαργαρίτα Τσουκαλά πρωταθλήτριες του Απόλλωνα Πύργου στην ημιαντοχή και στις ρίψεις-έπταθλο συμμετείχαν στους διεθνείς αγώνες στίβου Παπαφλέσσεια.

    Η Δεσπολλάρη συμμετείχε στα 800 μέτρα και πέτυχε 2’12’’59 μία από τις καλύτερες επιδόσεις της ηλικίας της. Η πρωταθλήτρια του Απόλλωνα, τα τελευταία χρόνια έχει φέρει στο σωματείο της τους περισσότερους βαθμούς, αναζητεί μία κούρσα όπου θα κατέβει τα 2’10’’00 στα 800 μέτρα. Δύσκολο επίτευγμα, όχι ακατόρθωτο αρκεί η Γεωργία να κρατήσει ένα πέρασμα 400 μέτρων στα 63’’00 και να καλύψει την υπόλοιπη απόσταση σε 66’’00.

    Γι αυτό ο προπονητής της , ομοσπονδιακός Μιχάλης Αναγνώστου της έκλεισε θέση για κούρσα στο Βέλγιο όπου πιστεύει ότι θα ευνοηθεί από τις συνθήκες και θα πετύχει το στόχο της, που θα την οδηγήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ηλικίας της (Κολομβία).

    Ο Απόλλωνας Πύργου γι αυτήν την προσπάθεια που κάνει η πρωτοετής φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ έσφιξε …το ζωνάρι της και με υπερπροσπάθεια θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησή της στο Βέλγιο.

    Είναι απ’ αυτές τις κινήσεις που ορισμένα σωματεία πραγματοποιούν χωρίς να περιμένουν αντιπαροχή, υπηρετώντας καθαρά τους αθλητές και αθλήτριές τους. Όπως έλεγαν οι παλιότεροι «γι αυτό ετάχθησαν»…

    Η Μαργαρίτα Τσουκαλά σταθερή αξία στον ακοντισμό πέταξε βολή στα 45 μέτρα δύο φορές, έχοντας στο πλευρό της τον άλλοτε προπονητή της Σάκη Καίσαρη. Η προπονήτριά της κ. Πάκου ήταν σε διεθνές μίτιγκ σύνθετων αγωνισμάτων και δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Η αθλήτρια επέλεξε τα Παπαφλέσσεια είναι καλά, πατάει γερά και περιμένει.

    Άλλωστε η ηλικία της το επιτρέπει.

    Οι πρωταθλήτριες ίσως βρεθούν στα Βιλαέτεια στις 11 Ιουνίου.

    ΘΕ.ΜΑ.Σ

  • Η αξιολόγηση των σωματείων στίβου για την τριετία - Ο Απόλλων Πύργου στην 33η θέση
    Η αξιολόγηση των σωματείων στίβου για την τριετία - Ο Απόλλων Πύργου στην 33η θέση

    Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΕΓΑΣ η αξιολόγηση - κατάταξη των σωματείων για την τριετία 2019-2021 αλλά και μεμονωμένα για το 2020 αφού πρώτα εγκρίθηκε εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας στην τελευταία τους συνεδρίαση.

    Ομόφωνα εγκρίθηκε και η πρόταση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, για το ύψος της επιχορήγησης που είναι μικρή 305.500 ευρώ, ωστόσο είναι μια βοήθεια. Το πλαίσιο στήριξης του προπονητικού των σωματείων για το 2020 βασίστηκε στις κατατάξεις- αξιολογήσεις των σωματείων.

    Τα σωματεία θα κάνουν έλεγχο στις βαθμολογίες τους και εάν εντοπίσουν οποιαδήποτε παράλειψη να ενημερώσουν τον ΣΕΓΑΣ για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας ελέγχου των βαθμολογιών, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα ανακοινώσει την οριστική κατάταξη των σωματείων και την αντίστοιχη αναλυτική χρηματοδότηση για κάθε σωματείο.

    Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχτηκε ο ΓΣ ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Κρήτης με 30.331,01 βαθμούς. Ακολουθούν ο ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με 28.661,06 και ο ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ με 24.861,36.
    Στην πρώτη δεκάδα ο ΑΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 24.652,47, το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 23.163,04, ο ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 22.561,75, ο Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 20.342,03, ο Ο.Φ.Η. 20.087,42, ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 17.942,71 και ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 17.750,52.

    Ακολουθούν:
    11ος ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 16.151,48
    12η ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 15.994,23
    13ος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ 15.506,83
    14ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ 15.361,04
    15ος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 12.213,11
    16ος Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 11.998,09
    17ος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 11.679,70
    18η ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ 11.603,07
    19ος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 11.151,91
    20ος ΠΑΟΚ 10.564,99
    21ος ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΣ 10.506,78
    22ος ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 10.297,74
    23ος ΑΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ 10.287,26
    24η ΣΚΑ ΔΡΑΜΑΣ 10.223,47
    25ος ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ 9.411,70
    26ος ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 9.128,50
    27ος ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ 9.025,85
    28η ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 9.024,28
    29ος ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 9.007,72
    30ός ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 8.920,72
    31η ΟΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 8.905,34
    32ος ΓΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8.223,47
    33ος ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 8.196,88

    Στην 76η θέση ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με 3.859,96. Στην 133η θέση η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ με 1.992,46. Η Γ.Σ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ επειδή άλλαξε καταστατικό, αρχικά αξιολογήθηκε με το παλιό καταστατικό της στην 175η θέση. Με τα νέα δεδομένα θα βρεθεί λόγω των βαθμών 1.181,62+274,00 στις θέσεις 150-158η. Η ΑΓΕ ΠΥΡΓΟΥ στην 270η θέση, η ΓΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ στην 326η θέση και βαθμολογήθηκε για το 2020 ο ΝΟ ΖΑΧΑΡΩΣ .

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλων Πύργου βοηθήθηκε σημαντικά από την παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή για δύο χρόνια. Επίσης η σοβαρή προσπάθεια στο νεοσυσταθέν σωματείο Αναγέννηση που στα δύο χρόνια παρουσιάζει αξιόλογη δράση και μπήκε δυναμικά στον στίβο της πόλης.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch