Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 16:32

Νικολακόπουλος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17 στις 7-9/04

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Από την Παρασκευή 7 Απριλίου και για όλο το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Απριλίου η πόλη μας αποκτά άλλον παλμό. Το «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17» είναι γεγονός και θα φιλοξενηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Καράτουλα.

Η φιλοξενία των αθλητών της ελληνορωμαϊκής Πάλης στην πόλη μας έχει ξεκινήσει και η επισκεψιμότητα και το αθλητικό πνεύμα όλο ένα και αυξάνονται. Πιο συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ξεκίνησαν να φτάνουν οι αθλητές της Ελληνορωμαϊκής Πάλης ,συνοδευόμενοι από τις αποστολές τους, που θα λάβουν μέρος «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17». Πάνω από 400 αθλητές και 50 ομάδες από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν στους αγώνες και ο τόπος μας θα αποτελέσει για δεύτερο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο «αθλητικό» τόνο και σφυγμό .

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού , Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημήτρης Νικολακόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά μας που μια τέτοια αθλητική δράση θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Καράτουλα.

Αποτελεί τιμή για τον τόπο μας να φιλοξενεί τέτοιες πρωτοβουλίες που διατηρούν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα και την αθλητική και πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας.

Το συγκεκριμένο «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης U17» αποτελεί αθλητική κληρονομία για τον τόπο μας , διότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Πάλης, ένα από τα αρχαιότερα Ολυμπιακά αγώνισματα, επιστρέφει στην γενέτειρα του , την Ολυμπιακή γη. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την κοινότητα Καράτουλα και τον πρόεδρο της , Θεόδωρο Κλειδέρη για την συνεργασία αλλά και την διάθεση που έδειξε για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος πράττοντας τα βέλτιστα, αλλά και όλους τους εμπλεκομένους φορείς που συνέβαλαν σε μια τόσο μεγάλη και ιστορική διοργάνωση.

Συγχαίρω τον ιδιαίτερα δραστήριο σύλλογο ΠΣ «ο ΤΙΤΑΝ» και όοα τα μέλη του , ο οποίος έχει επιδείξει σκληρή δουλειά στη διάρκεια των χρόνων και παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής έχει φέρει μεγάλες επιτυχίες.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει εμπράκτως μεγάλες διοργανώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Περιφέρεια μας αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το αθλητικό μας υπόβαθρο και προσελκύοντας αθλητικό τουρισμό .

Περιμένουμε όλους τους πολίτες της περιοχής να απολαύσουν αγώνες υψηλού επιπέδου και να χαρούν το θέαμα.

dimos pirgou panel protathlima palis 2

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Απριλίου 2023 18:33

Σχετικά Άρθρα

  • Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ισοπεδωτικός ο Κουρουγκλίεφ - Νίκησε σε λίγα δευτερόλεπτα και το βράδυ πάει για μετάλλιο
    Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ισοπεδωτικός ο Κουρουγκλίεφ - Νίκησε σε λίγα δευτερόλεπτα και το βράδυ πάει για μετάλλιο

    To βράδυ η Ελλάδα μπορεί να πανηγυρίσει ακόμα ένα μετάλλιο στο Παρίσι - Μετά τις 21:00 θα διεκδικήσει την διάκριση στα 86 κιλά ελευθέρας πάλης ανδρών - Δείτε βίντεο

    Σαρωτικός ήταν ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 86 κιλών της ελεύθερης πάλης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και το βράδυ θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα.
    Ο αθλητής από το Νταγκεστάν που εκπροσωπεί την Ελλάδα ήταν ανήμερο θηρίο απέναντι στον Αυστραλό Τζέιντεν Λόρενς και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 10-0 με τεχνική υπεροχή. Ολόκληρος ο αγώνας διήρκησε περίπου 1,5 λεπτό, αλλά από τη στιγμή που ο Κουρουργκλίεφ έπιασε με λαβή τον αντίπαλό του, χρειάστηκαν μόλις 37 δευτερόλεπτα για να τελειώσει η αναμέτρηση.
    Δείτε τον σύντομο αγώνα του Νταουρέν Κουρογκλίεφ:
    Ετσι, θα κρατήσει δυνάμεις και για τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου που θα γίνει είτε στις 21:05, είτε στις 21:15 το βράδυ.

    Μετά τον αγώνα, ο 32χρονος αθλητής της πάλης δήλωσε: «Το μυαλό μου είναι να πάρω το μετάλλιο για την Ελλάδα. Το ταπί είναι ταπί, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Δεν θα χαλαρώσουμε, μέχρι το βράδυ έχουμε χρόνο. Θα ξεκουραστώ και θα τα δώσουμε όλα στον τελευταίο αγώνα».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών ο Κουρουγκλίεφ, παραμένει η ελπίδα για μετάλλιο στο ρεπεσάζ (video)
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός ημιτελικών ο Κουρουγκλίεφ, παραμένει η ελπίδα για μετάλλιο στο ρεπεσάζ (video)

    Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ ηττήθηκε από τον Ιρανό, Χασάν Γιαζντανιχαρατί με 9-4, μένοντας εκτός ημιτελικών στα 86κ. ελευθέρας πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τι χρειάζεται για να μείνει στη διεκδίκηση μεταλλίου

    Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ δεν κατάφερε να κάνει το επόμενο βήμα στον δρόμο για την κατάκτηση μεταλλίου στα 86κ. ελευθέρας πάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

    Ο 32χρονος παλαιστής ηττήθηκε από τον Ιρανό, Χασάν Γιαζντανιχαρατί με 9-4 κι έμεινε εκτός των ημιτελικών.
    Πλέον, ο Κουρουγκλίεφ περιμένει να δει τι θα κάνει το απόγευμα ο Γιαζντανιχαρατί στον ημιτελικό με τον Ναζέμ Αμίνε από τον Σαν Μαρίνο (19:15). Αν νικήσει και περάσει στον τελικό, αυτόματα ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα έχει μέσω του ρεπεσάζ την ευκαιρία την Παρασκευή (9/8) να παίξει για το χάλκινο μετάλλιο.

    Στον αγώνα με τον Ιρανό, ο Κουρουγκλίεφ προηγήθηκε με 4-2 στον πρώτο γύρο, όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Ο Γιαζντανιχαρατί προηγήθηκε με 6-4 και στον 2ο γύρο έφθασε στο τελικό 9-4.

    Πηγή: gazzetta.gr - Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε πάλη και πόλο γυναικών το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα Πέμπτη
    Ολυμπιακοί Αγώνες: Σε πάλη και πόλο γυναικών το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα Πέμπτη

    Μετά την ολοκλήρωση της ελληνικής παρουσίας στους προκριματικούς των αγωνισμάτων του στίβου, το βάρος για την ελληνική αποστολή την Πέμπτη (08/08) κατά τη 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, πέφτει πλέον στην πάλη όπου ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ μπαίνει στις 12:30 στη μάχη των 86κ. ελευθέρας ανδρών.

    Εφόσον περάσει από τον πρώτο γύρο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του στα προημιτελικά στις 13:50 κι ακολούθως το βράδυ (19:35 ή 19:45) θα μπει στη μάχη των ημιτελικών.

    Στις 19:00 η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5 έως 8.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 13η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

    ΠΑΛΗ

    12:30 1ος γύρος 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ
    13:50 προημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)
    19:35 ή 19:45 ημιτελικά 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (εφόσον προκριθεί)

    ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    19:00 Υδατοσφαίριση Γυναικών, Αγώνας κατάταξης 5-8: Ελλάδα-Ουγγαρία

    Πηγή: Cnn.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ MARTIN DIVISEK
  • Δεκτή έγινε από τον Ν. Φαρμάκη η παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης
    Δεκτή έγινε από τον Ν. Φαρμάκη η παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

    Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

    Ο Περιφερειάρχης έκανε αποδεκτή την παραίτηση, που υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους και δήλωσε τα εξής: «Ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται αντιμέτωπος με ζητήματα που αφορούν το προσωπικό και οικογενειακό του περιβάλλον. Όλοι καταλαβαίνουμε πως όταν ένα πρόσωπο αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα ενώ κατέχει κάποια δημόσια θέση ευθύνης, τότε συγχέεται η προσωπική του ζωή με τον δημόσιο ρόλο του. Γι’ αυτό και ο Δημήτρης Νικολακόπουλος έλαβε την απόφαση να παρατηθεί από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης.

    Εννοείται πως δεν είμαι και δεν μπορώ να γίνω κριτής ή δικαστής οποιουδήποτε. Ωστόσο, ουδέποτε μπορώ να παραβλέψω ζητήματα ηθικής φύσεως με νομικές προεκτάσεις και βέβαια, κανείς μας δεν θα ήθελε να τραυματιστεί το έργο και η προσφορά της Περιφερειακής Αρχής από σκιές που αφορούν την προσωπική ζωή οποιουδήποτε προσώπου.

    Ευχαριστώ τον Δημήτρη Νικολακόπουλο για την μέχρι σήμερα προσφορά του».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δημήτρης Νικολακόπουλος: Δήλωση παραίτησης από τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης
    Δημήτρης Νικολακόπουλος: Δήλωση παραίτησης από τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης
    Για λόγους ευθιξίας, και μέχρι αποκατάστασης του ονόματός του από κακόβουλες φήμες, όπως ο ίδιος τονίζει, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος υπέβαλλε την παραίτησή του από το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης ΠΔΕ.
    Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη ΠΔΕ Νεκτάριο Φαρμάκη:

    Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

    Τις τελευταίες μέρες διαδίδονται ανυπόστατες φήμες που αναφέρονται στο πρόσωπο μου και προσβάλουν ιδιαίτερα την ηθική μου υπόσταση. Είναι προφανές ότι η διαδρομή, το ήθος και οι αρχές μου, δεν μου επιτρέπουν να αιωρούνται αυτές οι φήμες μέχρι να ΛΑΜΨΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

    Ωστόσο, καθώς δεν θα ήθελα, επουδενί, όσα αφορούν στο πρόσωπό μου να τραυματίσουν την Περιφερειακή Αρχή και το έργο της, όπως και την εμπιστοσύνη που έχετε δείξει στο πρόσωπό μου, παρακαλώ δεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, παραμένοντας Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας όπως με εξέλεξαν οι πολίτες της Ηλείας.

    Υ.Γ.: Επειδή από κάποιους κακόβουλους, η παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη μπορεί να εκληφθεί ως παραδοχή ή ενοχή, δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι ο ΜΟΝΟΣ λόγος είναι η διαφύλαξη της παράταξής μας και των αξιών που αυτή πρεσβεύει καθώς και η ηθική μου αποκατάσταση.

    Με εκτίμηση,

    Δημήτρης Γεωργίου Νικολακόπουλος

    Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης

    Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία
    Νικολακόπουλος: Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία

    ΔΣτην Ιταλία για το «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης

    Στην Ιταλία βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Νικολακόπουλος, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) στις πολύ επιτυχημένες δράσεις του «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» που προωθούν ειδικές μορφές τουρισμού.

    Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στο Τορίνο (9 Απριλίου) και στην Πάντοβα (11 Απριλίου).

    Το «Sympossio Greek Gourmet Touring 2024» περιλαμβάνει διαδραστικά cooking events, τα οποία πραγματοποιούνται σε όλη σχεδόν την Ευρώπη με στόχο την προώθηση και την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής γαστρονομίας ως βασικό συστατικό του ελληνικού τουρισμού. Εξειδικευμένοι Chef συστήνουν και μαγειρεύουν μαζί με επαγγελματίες του χώρου ελληνικές-μεσογειακές συνταγές βασισμένες σε ντόπια προϊόντα από Έλληνες προμηθευτές.

    Μιλώντας για την συμμετοχή της Π.Δ.Ε. στην συγκεκριμένη δράση ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως: «Με μεγάλη διάθεση εξωστρέφειας συμμετέχουμε σε μια ακόμα δράση που συνδέει τον Τουρισμό με την γαστρονομία. Άλλωστε ο τόπος μας εκτός από αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση και αναψυχή διαθέτει και μοναδικά τοπικά προϊόντα ΠΟΠ όπως και συνταγές που αντικατοπτρίζουν την μακραίωνη και πλούσια γαστρονομική του παράδοση. Είναι αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδείξουμε περαιτέρω συνδέοντας τον αγροδιατροφικό τομέα με το τουριστικό προϊόν.

    Με αυτό το τρόπο αναβαθμίζουμε την ταξιδιωτική εμπειρία και δημιουργούμε νέες προτάσεις για μια μορφή τουρισμού που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας μας στην Ιταλία επιβεβαιώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού τόσο για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Δυτικής Ελλάδας όσο και για την γαστρονομική μας παράδοση, ανοίγοντας ένα νέο παράθυρο για μελλοντικές συνεργασίες. Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφέρουν πολλαπλά και αμοιβαία οικονομικά οφέλη στον τόπο μας».

    nikolako symposio gr 2

    nikolako symposio gr 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Νικολακόπουλος: Συνάντηση με τους Ξενοδόχους του Πύργου
    Νικολακόπουλος: Συνάντηση με τους Ξενοδόχους του Πύργου

    Καλύτερη συνεργασία, καλύτερα αποτελέσματα για το Τουριστικό προϊόν της περιοχής

    Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Νικολακόπουλος.

    Μια συνάντηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας και επαφών για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι δυνατότητες για την καλύτερη συνεργασία του Συλλόγου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Μια συνεργασία που μπορεί να επεκταθεί και με την κοινή συμμετοχή σε δράσεις εξωστρέφειας (εκθέσεις Τουριστικού ενδιαφέροντος κ.α.), όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

    Ένα ακόμα θέμα συζήτησης ήταν και η «υιοθέτηση» από πλευράς Συλλόγου του brand “OLYMPIAN LAND”, είτε με τοποθέτηση μπάνερ σε εμφανή σημεία για τους πελάτες των ξενοδοχείων του Πύργου είτε και με τη χρήση του σε έντυπο υλικό καθώς και η ενιαία προβολή του σε διαφημιστικές ενέργειες. Τονίστηκε επίσης ότι άμεση επιδίωξη είναι η διοργάνωση Σεμιναρίων και Ημερίδων σχετικά με την επιμόρφωση και εξοικείωση του προσωπικού των ξενοδοχειακών μονάδων του Πύργου με τις νέες τεχνολογίες.

    Ο κ. Νικολακόπουλος πρόσθεσε επίσης ότι: «Στην ιδιαίτερα ωφέλιμη συνάντηση με τους ξενοδόχους του Πύργου συζητήσαμε παρεμβάσεις και δράσεις που μπορούν να δώσουν ώθηση στον Τουρισμό της περιοχής μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ενδυνάμωση των δυνατοτήτων λειτουργίας του αεροδρομίου Αράξου αλλά και η περαιτέρω αξιοποίηση του αεροδρομίου Επιταλίου. Κάναμε λόγο και για την διαμόρφωση των υποδομών, Δημοσίων και ιδιωτικών, που θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε η περιοχή να γίνει πιο φιλική για τους επισκέπτες -είτε από την Κρουαζιέρα είτε από εσωτερικό Τουρισμό- στο “άνοιγμα” της νέας τουριστικής σεζόν. Η αναβάθμιση της γενικότερης εικόνα της πόλης και της περιοχής που έχει να κάνει με τους Δημόσιους Χώρους (καθαριότητα, προσβασιμότητα, πληροφόρηση για τα σημεία ενδιαφέροντος), είναι αναγκαία και με την συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων μπορεί να επιτευχθεί. Παράλληλα συζητήσαμε και την προοπτική, μελλοντικά, το λιμάνι του Κατακόλου να αποτελέσει λιμάνι αφετηρίας (homeporting) για την κρουαζιέρα κάτι που σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος είναι ικανά να δημιουργήσουν νέες συνθήκες Τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή».

    Σημειώνεται ότι στην συνάντηση με τον κ. Νικολακόπουλο συμμετείχαν o πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου, κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Τσιώρης και η γραμματέας, κα. Κωνσταντίνα Βυθούλκα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • ΠΔΕ: Εναρκτήρια συνάντηση και Συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του έργου HERITADAPT του Προγράμματος Interreg Euro-Med
    ΠΔΕ: Εναρκτήρια συνάντηση και Συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής του έργου HERITADAPT του Προγράμματος Interreg Euro-Med

    Το νέο έργο HERIT ADAPT, του Προγράμματος Interreg Euro–MED, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό, πραγματοοίησε εναρκτήρια συνάντηση και την πρώτη συνεδρία της Διοικούσας Επιτροπής, στις 26 Μαρτίου 2024 διαδικτυακά, με συντονιστή τον Επικεφαλής Εταίρο, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

    Το HERIT ADAPT είναι ένα έργο τουΠρογράμματος Interreg Euro-Med,που στοχεύει στην συνεργασία των εταίρων του σχήματος με συγκεκριμένους συνδεδεμένους φορείς για την δημιουργία Εδαφικών Ομάδων Εργασίας με στόχο τον κοινό σχεδιασμό μοντέλων Αειφόρου Τουρισμού, που θα εφαρμοστούν σε πιλοτικές περιοχές. Τα δεδομένα των συγκεκριμένων μοντέλων καθώς και τα εργαλεία που θα δημιουργηθούν, θα δοκιμαστούν σε περιοχές, μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος που συμπεριλαμβάνονται στην UNESCO αλλά και λιγότερο γνωστά, σε παράκτιες και ορεινές περιοχές. Τα μοντέλα θα περιλαμβάνουν δεδομένα ανάλογα με τις εδαφικές ανάγκες και προοπτικές, τις κρατικές νομοθεσίες και την τεχνολογία καθώς και την γνώση που αποκτήθηκε από άλλα προγράμματα.

    Η εναρκτήρια συνάντηση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης Δημήτρη Νικολακόπουλο και από την Project Officer FauveauPascale, του Προγράμματος Interreg Euro-Med.

    Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Νικολακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε, «Ο τουρισμός αποτελεί μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και, ειδικότερα, ο πολιτιστικός τουρισμός αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος. Προκειμένου να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η ανθεκτικότητα του τουρισμού, απαιτείται αυξημένος βαθμός καινοτομίας και προσαρμογή στις σύγχρονες απαιτήσεις. Πρέπει να αναπτυχθούν ή να βελτιωθούν κατάλληλα σχέδια δράσης και στρατηγικές για την αντιμετώπιση αφενός των σημερινών προκλήσεων και αφετέρου, για την απελευθέρωση του αναξιοποίητου δυναμικού του πολιτιστικού και φυσικού κεφαλαίου με απώτερο στόχο την κλιματική ουδετερότητα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τόσο μέσω του έργου HERITADAPT όσο και μέσα από μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών και δράσεων, κινείται συντονισμένα προς αυτή την κατεύθυνση.»

    nikolako HERITADAPT 2

    Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του έργου από τον Δρ. Λαυρέντιο Βασιλειάδη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού &Απασχόλησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και τον Tommaso Comazzi, εκπρόσωπο της Επιχειρησιακής Αποστολής που αφορά τον Αειφόρο Τουρισμό. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλο το εταιρικό σχήμα του έργου.

    Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση των κανονισμών και των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν κατά την διάρκεια του έργου, ενώ συστάθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του Έργου που θα διαρκέσει 33 μήνες.

    Το Εταιρικό Σχήμα αποτελείται από 11 εταίρους από 8 ευρωπαϊκές χώρες:

    • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας(Ελλάδα),
    • ATHENA, Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας στις Τεχνολογίες Πληροφορίας, Επικοινωνίας και Γνώσης(Ελλάδα),
    • Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου(Ελλάδα),
    • Πανεπιστήμιο Sapienza Ρώμης (Ιταλία),
    • Δήμος Γένοβας(Ιταλία),
    • Αρχή Ανάπτυξης Ντουμπρόβνικ DURA (Κροατία),
    • Εταιρεία Ανάπτυξης και Προώθησης Τουρισμού Λεμεσού Λτδ(Κύπρος),
    • Παλιά Βασιλική Πρωτεύουσα Κετίντζε(Μαυροβούνιο),
    • Πανεπιστήμιο της Γρανάδας(Ισπανία),
    • Περιφερειακός Οργανισμός Τουρισμού Οξιτανία(Γαλλία),
    • ΥπουργείοΤουρισμούτηςΔημοκρατίαςτηςΒουλγαρίας.

    Οι συνδεδεμένοι εταίροι του έργου είναι, το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Ιορδανία, η Πόλη του Ντουμπρόβνικ, το Ινστιτούτο Αποκατάστασης του Ντουμπρόβνικ, The Alhabra and Generalife Trust (Ισπανία), η Διεύθυνση Προστασίας Πολιτιστικών Μνημείων στο Μαυροβούνιο, η Περιφέρεια της Οξιτανίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Sindicat Mixte Canigou Grand Site (Γαλλία), το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρος, Società Cooperativa Culture – CoopCulture (Ιταλία), Η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (Γαλλία), το Δημόσιο Ίδρυμα Ανδαλουσιανής Κληρονομιάς (Ισπανίας), ο Δήμος του Καστροσιέλο (Ιταλία), η Περιφέρεια της Λιγυρίας (Ιταλία), ο Οργανισμός Οικονομικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας της Οξιτανίας (Γαλλία), ο Δήμος Ιρμπίντ (Ιορδανία), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, η Ένωση Ξεναγών και Διερμηνέων, Πολιτιστική Κληρονομιά, Ιστορική, Καλλιτεχνική, Φυσική Γεωγραφική Επαρχία της Γρανάδας (Ισπανία), ο Τοπικός Οργανισμός Τουρισμού της Παλιάς Βασιλικής Πρωτεύουσας Κετίντζε (Μαυροβούνιο), ο Δήμος Μουχτάρα (Λίβανο), η Αναπτυξιακή Κοινοπραξία της Βέγκα-Σιέρα Ελβίρα (Ισπανία), ο Δήμος Σόφιας (Βουλγαρία), Συμβούλιο Ευρωπαίων Φοιτητών Τεχνολογίας (Βρυξέλλες).

    Τοέργο HERITADAPT συγχρηματοδοτείταικατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός αυτού ανέρχεται σε €2.998.740,00.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch