Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 19:47

Acropolis Jet Raid 2024: Υπερθέαμα ταχύτητας στο Αρκούδι

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Το Αρκούδι ήταν ο τερματισμός της πρώτης κούρσας του «Acropolis Jet Raid 2024», διοργάνωσης που εντάσσεται στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος jet ski. Οι αγώνες πρόκειται να διαρκέσουν έως το προσεχές Σάββατο οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι τελικοί της διοργάνωσης.

Διανύοντας σχεδόν τα 40 χιλιόμετρα του πρώτου αγώνα, τα jet ski έφτασαν στο Αρκούδι λίγο μετά τις δέκα. Μετά από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή, οι πιλότοι έβγαλαν τα θηριώδη σκάφη τους στην παραλία προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη δεύτερη κούρσα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανοικτά του κολπίσκου του Αρκουδίου. Επρόκειτο για έναν αγώνα δέκα γύρων συνολικής διανυθείσας απόστασης 10 χιλιομέτρων που «χάρισε» ένα μοναδικό υπερθέαμα έντασης και αδρεναλίνης στους δεκάδες λουόμενους της παραλίας. Οι πιλότοι που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στη συγκεκριμένη κούρσα τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα από τον Δήμο Πηνειού.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με τη διαδρομή Αρκούδι – Κουρούτα και με τον δέκα γύρων αγώνα Gran Prix of Amalia.

agones jet ski ark 3

Ο αγώνας στο Αρκούδι «χάρισε» στιγμές έντασης και αδρεναλίνης στους δεκάδες θεατές.

Το Αρκούδι ήταν ο τερματισμός της πρώτης κούρσας του «Acropolis Jet Raid 2024».

agones jet ski ark 2

Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων Πηνειού προχώρησαν σε βράβευση των νικητών της κούρσας.

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 18:13

Σχετικά Άρθρα

  • 200 άτομα από την Ηλεία συμμετέχουν, στη νέα ταινία του Ευθύμη Kosemund-Σανίδη που γυρίζεται στο Αρκούδι
    200 άτομα από την Ηλεία συμμετέχουν, στη νέα ταινία του Ευθύμη Kosemund-Σανίδη που γυρίζεται στο Αρκούδι

    Πρωταγωνιστούν οι Έλενα Τοπαλίδου, Αναστάσης Γεωργούλας και Φλομαρία Παπαδάκη

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η περιοχή του Αρκουδίου στον δήμο Πηνειού αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την κινηματογραφική παραγωγή της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Ευθύμη Kosemund-Σανίδη, με προσωρινό τίτλο «Μικρός Θάνατος».

    Από τις 15 Οκτωβρίου και για έναν μήνα, το επιτελείο της ταινίας εργάζεται εντατικά για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, το 85% των οποίων πραγματοποιούνται στο Αρκούδι, ενώ τα υπόλοιπα στην Αθήνα.

    Η ταινία, διάρκειας περίπου 90 λεπτών, είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης και συμφιλίωσης ανάμεσα σε έναν πατέρα και τον γιο του, με τους Έλενα Τοπαλίδου, Αναστάση Γεωργούλα και Φλομαρία Παπαδάκη, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο, εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανάγκη για σύνδεση, καθώς και στον ρόλο των ανθρώπινων κοινοτήτων.

    Όπως δήλωσε η υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής Διονυσία Δημητρακέλλου, μιλώντας στο ilialive.gr περίπου 200 άτομα από την περιοχή της Ηλείας συμμετέχουν στην ταινία, όχι μόνο σε βοηθητικούς, αλλά και σε δευτερεύοντες ρόλους. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν μέσα από κάστινγκ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αρκετοί από αυτούς ανήκουν σε θεατρικές ομάδες της περιοχής.

    Πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή που έχει ήδη λάβει στήριξη από σημαντικούς διεθνείς και εθνικούς φορείς. Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχουν αναγνωρισμένοι συνεργάτες, όπως η Γερμανική Wunderlust, η Βουλγαρική Red Carpet και η Κυπριακή Felony, με την Horsefly Films να ηγείται της παραγωγής.

    Ο Ευθύμης Kosemund-Σανίδης έχει ήδη κερδίσει διεθνή αναγνώριση με προηγούμενα έργα του, τα οποία έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε φεστιβάλ όπως αυτά της Βενετίας, του Λοκάρνο και του Κλερμόν-Φεράν.

    Η νέα του ταινία στο Αρκούδι υπόσχεται να συνεχίσει την παράδοση ποιοτικού κινηματογράφου που αφήνει το δικό της αποτύπωμα στη διεθνή σκηνή.

  • Αρκούδι Ηλείας: Ξεκινούν γυρίσματα για την ταινία “Μικρός θάνατος” - Πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου
    Αρκούδι Ηλείας: Ξεκινούν γυρίσματα για την ταινία “Μικρός θάνατος” - Πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου

    Το σκηνικό μιας νέας ταινίας, που σύμφωνα με πληροφορίες πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου, θα αποτελέσει η περιοχή του Αρκουδίου στο δήμο Πηνειού.

    Το αγαπημένο παραλιακό μέρος της Ηλείας, αυτός ο μικρός όρμος με την μακρά ιστορία στο νομό, θα είναι ο χώρος που θα γυριστεί η ταινία “Μικρός θάνατος”.

    Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα γυρίσματα ξεκινούν σήμερα ή αύριο και ήδη από τις προηγούμενες ημέρες το κινηματογραφικό συνεργείο βρίσκεται στην περιοχή για τις τελευταίες ετοιμασίες.

    Τα γυρίσματα στο Αρκούδι πιθανότατα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα και από την Ηλεία έχει επιλεγεί ένας σημαντικός αριθμός κομπάρσων για να συμμετάσχει στην ταινία.

    Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως συνολικά 26 Ηλείοι θα κάνουν το πέρασμά τους από το φακό.

  • Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος «Acropolis Jet Raid 2024» στην Κουρούτα, με παρουσίαση των jet ski και των πιλότων
    Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος «Acropolis Jet Raid 2024» στην Κουρούτα, με παρουσίαση των jet ski και των πιλότων

    Ξεκίνησε ο θεαματικός αγώνας

    Το «Acropolis Jet Raid 2024», ο αγώνας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα jet ski ξεκίνησε στην Κουρούτα το απόγευμα της Δευτέρας, με τη μοναδική Τελετή Έναρξης, παρουσία αρχών και φορέων, αλλά και των δεκάδων αποστολών που συμμετέχουν στη γιορτή του αθλητισμού από κάθε σημείο του πλανήτη.

    Η καρδιά του παγκόσμιου θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά στο Δήμο Ήλιδας και στην παραλία της Κουρούτας, η οποία μετατρέπεται για έξι ημέρες σε «Μέκκα» του jet ski για τις ανάγκες του πρωταθλήματος.

    Ο θεαματικός αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο JET SPORT και JET RAID ORGANIZATION, με συνδιοργανωτές την AHEPA HELLAS – Ηλείας – τμήμα 47 «Ανδρέας Παπαδάκος» και το Δήμος Ήλιδας, ενώ οι αγώνες γίνονται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Στο πλαίσιο της τελετής, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των 675 jet ski και των πιλότων τους στη σκηνή που έχει στηθεί για τις ανάγκες των αγώνων στην πλατεία, υπό τους ήχους μουσικής και με τον κόσμο να στέκεται αρωγός.

    Όλοι τους θαύμασαν από κοντά τα εντυπωσιακά αγωνιστικά jet ski και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη μεγάλη διοργάνωση της Κουρούτας.

    Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από όλους για τη μεγάλη διοργάνωση, τονίζοντας ότι «χρειάστηκε τους τελευταίους μήνες μια ομάδα ανθρώπων, να εργάζεται νυχθημερόν εθελοντικά και τους ευχαριστούμε γι' αυτό, όπως ευχαριστούμε από καρδιάς και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του πρωταθλήματος, τον φίλο και συνεργάτη Ανδρέα Παπαδάκο, ο οποίος προσέφερε πολλά για τη μεγάλη διοργάνωση, σε ότι κι αν του ζητήθηκε. Εμείς ως δήμος Ήλιδας, από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κουρούτας, αποφασίσαμε να το στηρίξουμε και να το υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο».

    Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το 2008 που για πρώτη φορά η χώρα μας πήρε το πράσινο φως για να διοργανώσει το «Acropolis Jet Raid», είναι μόλις η πρώτη φορά που έρχεται στο δυτικό άξονα και τις θάλασσες του Ιονίου πελάγους, ενώ η εικόνα των αγώνων θα ταξιδέψει μέσα από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα σε όλον τον κόσμο.

    Αμέσως μετά την τελετή έναρξη και την παρουσίαση των πιλότων που ταξίδεψαν στην περιοχή μας από 20 διαφορετικές χώρες, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και το χορευτικό τμήμα ενηλίκων του Δήμου Ήλιδας.

    Εκτός των άλλων, το παρών έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Νίκος Κοροβέσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, σύσσωμα τα μέλη της δημοτικής αρχής Ήλιδας και ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Γιώργος Στασινόπουλος.

    Το πρωί της Τρίτης ξεκίνησε και το αγωνιστικό σκέλος, με τους πιλότους να κατευθύνονται στο Αρκούδι για την πρώτη κούρσα της διοργάνωσης.

    kourouta Jet Raid24 2

    kourouta Jet Raid24 3

    kourouta Jet Raid24 4

    kourouta Jet Raid24 5

    kourouta Jet Raid24 6

    kourouta Jet Raid24 7

    kourouta Jet Raid24 8

    kourouta Jet Raid24 9

    kourouta Jet Raid24 10

    kourouta Jet Raid24 12

    (Δελτίο Τύπου)

  • Η καρδιά του Παγκόσμιου θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπάει για μία εβδομάδα στην Κουρούτα
    Η καρδιά του Παγκόσμιου θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπάει για μία εβδομάδα στην Κουρούτα

    Πόλος έλξης η διάσημη παραλία του Δήμου Ήλιδας

    Η ώρα για το μεγαλύτερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός που θα φιλοξενηθεί στην Κουρούτα, το «Acropolis Jet Raid 2024» έφτασε.

    Η καρδιά του παγκόσμιου θαλάσσιου μηχανοκίνητου αθλητισμού θα χτυπάει έως το Σάββατο 8 Ιουνίου στο Δήμο Ήλιδας, όπου η διάσημη παραλία του -η Κουρούτα- μετατρέπεται στη «Μέκκα» του παγκοσμίου πρωταθλήματος jet ski.

    Ήδη, η πλατεία της Κουρούτας έχει γίνει ένας τεράστιος χώρος συνεργείων και pits για τους συμμετέχοντες και τους κριτές των αγώνων, οι οποίοι έχουν ταξιδέψει στη χώρα μας από κάθε σημείο του πλανήτη, ενώ και η κεντρική εξέδρα για τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις έχει στηθεί και περιμένει το κοινό της περιοχής και ολόκληρης της χώρας.

    Η διοργάνωση η οποία προετοιμάζεται εδώ και έξι μήνες από την οργανωτική επιτροπή των αγώνων, είναι η πρώτη φορά που φιλοξενείται στην Δυτική Ελλάδα, προσελκύοντας πάνω της τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού για τους αγώνες βρίσκονται ήδη στην Κουρούτα Διεθνή Αθλητικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

    Acropolis Jet Raid kourouta 2

    Acropolis Jet Raid kourouta 3

    Acropolis Jet Raid kourouta 4

    Acropolis Jet Raid kourouta 5

    Acropolis Jet Raid kourouta 6

    Acropolis Jet Raid kourouta 7

    Acropolis Jet Raid kourouta 9

    Acropolis Jet Raid kourouta 8

    (Δελτίο Τύπου)

  • Εύβοια: Βρέθηκε υγιής ο 19χρονος οδηγός jet ski που βυθίστηκε
    Εύβοια: Βρέθηκε υγιής ο 19χρονος οδηγός jet ski που βυθίστηκε

    Σώος βρέθηκε ο 19χρονος χειριστής jet ski, που αγνοείτο μετά από βύθισή του, στη θαλάσσια περιοχή «Ψαροπούλι», βορειοανατολικά της Εύβοιας

    Στην περιοχή είχαν σπεύσει ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο ιδιωτικά σκάφη, δύο παραπλέοντα πλοία και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο του Π.Ν.

    Ο 19χρονος εντοπίστηκε από αλιευτικό σκάφος στην ακτή Ελληνικών Ευβοίας και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, ενώ μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, για ιατρικό έλεγχο.

    Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού, ενώ από την ημιβύθιση του jet ski, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

    Πηγή: cnn.gr

  • Αρκούδι Πηνειού: Άφησαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια
    Αρκούδι Πηνειού: Άφησαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια

    Το παρατηρητικό μάτι μιας περίοικου ήταν αυτό που εντόπισε ένα παιδί μόνο του σε αυτοκίνητο στο Αρκούδι του δήμου Πηνειού και ενημέρωσε άμεσα τις αρχές.

    Το παιδί το είχε αφήσει ζευγάρι Γερμανών τουριστών για να μεταβεί για ψώνια, όταν αυτό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής, που υπό το φόβο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ξεχασμένα από τους γονείς σε όχημα, ενημέρωσε ώστε να υπάρξει επέμβαση για το καλό του παιδιού.

    Όμως οι γονείς επέστρεψαν πολύ γρήγορα στο όχημα τους και έτσι ο συναγερμός έληξε, αίσια για όλους, μα κυρίως για το παιδάκι… Όταν έφτασε στην Αστυνομία το παιδί ήταν έξω από το αυτοκίνητο με τους γονείς του.

    Ωστόσο έγινε προσαγωγή τους για την διερεύνηση του περιστατικού.

    Νεότερη ενημέρωση

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς ζήτησαν από το παιδί τους ηλικίας 10 ετών να τους ακολουθήσει στο σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό ζήτησε να παραμείνει στο αυτοκίνητο και να τους περιμένει.

    Οπότε παρά την δικαιολογημένη ευαισθησία που έδειξε κάτοικος της περιοχής, δεν υπήρξε επί της ουσίας θέμα, για την ολίγων λεπτών παραμονή του παιδιού στο αυτοκίνητο.

    Image by senivpetro on Freepik

  • Δήμος Πηνειού: Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε Αρκούδι, Θίνες και Γλύφα - Ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με 3 βραβευμένες παράλιες
    Δήμος Πηνειού: Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε Αρκούδι, Θίνες και Γλύφα - Ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με 3 βραβευμένες παράλιες

    Μαρίνος: Με σεβασμό στους λουόμενους και το περιβάλλον

    Τρείς Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν στις παραλίες Αρκούδι, Θίνες Βαρθολομιού και Γλύφα του Δήμου Πηνειού, τον μοναδικό Δήμο στην Ηλεία με τρεις βραβευμένες παραλίες.

    Οι τελετές ανάρτησής τους έγιναν τις προηγούμενες μέρες με την συμμετοχή του Δημάρχου Κ. Ανδρέα Μαρίνου, του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ. Βασιλόπουλου, του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και λουομένων.

    Πρωταγωνιστές στις λιτές εκδηλώσεις ανάρτησης οι ναυαγοσώστες που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στους λουόμενους. Στην παραλία Θινών, οι ναυαγοσώστες έκαναν επίδειξη ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι λουόμενοι. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν τουλάχιστον δύο σωτήριες επεμβάσεις των ναυαγοσωστών προς λουόμενους που κινδύνευαν.

    Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεχούς διάκρισης των παραλιών του Δήμου Πηνειού από το 2019, γεγονός που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Συγκεκριμένα στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε :

    «Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Πηνειού βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των οργανωμένων ακτών της Ελλάδας, με 3 παραλίες μας , τις Θίνες Βαρθολομιού, το Αρκούδι και την Γλύφα, να κερδίζουν Γαλάζια Σημαία. Πιστοποιούμε έτσι ότι αποτελούμε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με σεβασμό στους λουόμενους και το περιβάλλον. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συλλογικής προσπάθειας της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Κολοκατίνη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Μαφρέδα , της αντιδημάρχου για θέματα Τουρισμού Χριστίνας Βρυώνη και της συνεργάτιδάς της Γεωργίας Δάμα και του αντιδημάρχου Διοικητικών Σίμου Μάλλιαρη. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με τρεις Γαλάζιες Σημαίες και στόχος είναι να αποκτήσουμε και τέταρτη».

    Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος που παρευρέθη στις τελετές ανάρτησης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλώντας τον κόσμο να επιδεικνύει σεβασμό στο Περιβάλλον.

    Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου, ενώ ο πρόεδρός του κ. Δημ. Βασιλόπουλος είχε αναλάβει τον συντονισμό και την παρουσίαση. «Οι Γαλάζιες Σημαίες στις τρεις παραλίες του Δήμου δείχνουν το επίπεδο πολιτισμού των λουομένων που τις επισκέπτονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

    Η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.

    dimos pineiou glazies sim 2

    dimos pineiou glazies sim 3

    dimos pineiou glazies sim 4

    dimos pineiou glazies sim 5

    dimos pineiou glazies sim 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Αρκούδι - Συναντήθηκε με ξενοδόχους και επιχειρηματίες της περιοχής
    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Αρκούδι - Συναντήθηκε με ξενοδόχους και επιχειρηματίες της περιοχής

    Εκτενής ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τόσο στην τρέχουσα τουριστική περίοδο, όσο και στο σύνολο των θεμάτων, προβλημάτων και ανησυχιών που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους ξενοδόχους της περιοχής Αρκουδίου, έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας, Αντώνης Μαυρόπουλος, όσο και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επισήμαναν την ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού σχεδίου αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας του.

    Ο κ. Αβραμόπουλος άκουσε με προσοχή τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του τουρισμού και της εστίασης για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθώς επίσης τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των τοπικών φορέων.

    Ο κ. Αβραμόπουλος που ως πρώην Υπουργός Τουρισμού είναι άριστος γνώστης του τομέα και των διαχρονικών προβλημάτων του καθώς και των προοπτικών που υπάρχουν επισήμανε : «Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό στην οικονομική ζωή της Ηλείας. Ωστόσο έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, πάντοτε, με σεβασμό στο περιβάλλον.

    Κυριότερη αδυναμία για την ανάπτυξη σημαντικών τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή είναι η υστέρηση στις υποδομές, με αιχμή το δίκτυο μεταφορών.

    Η Ηλεία χρειάζεται υποδομές και στρατηγική που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές.

    Με παράλληλη επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο κλάδος μπορεί να δημιουργήσει ένα αξιοσημείωτο αριθμό νέων θέσεων εργασίας».

    avramop dim arkoudi 2

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο