Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 22:47

Σάκκαρη: Έμεινε εκτός του Top 20 για πρώτη φορά από το 2021

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Νέα «βουτιά» πέντε θέσεων για την Σάκκαρη, έπεσε στην 22η θέση του κόσμου

Η Μαρία Σάκκαρη, η οποία τραυματίστηκε στο US Open και από τότε είναι εκτός αγώνων, έχασε άλλες πέντε θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και έπεσε στο Νο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, για το επαγγελματικό τένις γυναικών, τη νέα λίστα της οποίας ανακοίνωσε σήμερα η WTA.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Σάκκαρη βρίσκεται εκτός της κορυφαίας 20άδας για πρώτη φορά μετά 2021.

Μεγάλη άνοδο είχε η Καρολίνα Μούτσοβα η οποία ως φιναλίστ στο China Open του Πεκίνου, κέρδισε 18 θέσεις και έφτασε στο Νο.31, ενώ 2 θέσεις ανέβηκε και η πρωταθλήτρια στη διοργάνωση Κόκο Γκοφ που πλέον βρίσκεται στο Νο.4.

Ακόμα 4 θέσεις κέρδισε η Πάουλα Μπαντόσα που πλέον είναι στο Νο.15, μετά το σκαλί των 4 θέσεων που κέρδισε στη Κίνα.

Σταθερά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η Πολωνή Ίγκα Σβιάτεκ.

Η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής:

1. Ίγκα Σβιάτεκ (Πολωνία) 9.785 βαθμοί

2. Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) 8.716

3. Τζέσικα Πέγκουλα (ΗΠΑ) 5.645

4. Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) 5.593

5. Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν) 5.481

6. Τζασμίν Παολίνι (Ιταλία) 5.293

7. Κινγουέν Ζενγκ (Κίνα) 4.300

8. Εμα Ναβάρο (ΗΠΑ) 3.698

9. Ντανιέλε Κόλινς (ΗΠΑ) 3.177

10. Μπάρμπαρα Κρεϊτσκίκοβα (Τσεχία) 3.161

....

22. Μαρία Σάκκαρη (ΕΛΛΑΔΑ) 2.118

Πηγή: Protothema.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2024 19:52

Σχετικά Άρθρα

  • Τσιτσιπάς - Φαν ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors
    Τσιτσιπάς - Φαν ντε Ζάντσχουλπ 2-0: Έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο11) έδειξε την ποιότητά του στα σημεία του "έκαιγε" η μπάλα, υπέταξε τον Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ με 2-0 σετ (7-6, 7-5) και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors.

    Το ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο11) στο 500άρι τουρνουά της Βασιλεία συνεχίζεται. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετά τον Φρανσίσκο Σερούντολο κέρδισε και τον Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Swiss Indoors.

    Ο Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (7-6, 7-5) τον Ολλανδό βασιζόμενος στο σερβίς του, το οποίο έχασε μόλις μία φορά, ενώ κατάφερε να σβήσει το 80% (4/5) των break points που αντιμετώπισε.

    Το ματς

    Ο Τσιτσιπάς μπήκε με το αριστερό στο παιχνίδι, αφού αν και σέρβιρε πρώτος είδε τον Φαν ντε Ζάντσχουλπ να του σπάει το σερβίς, με τον 26χρονο Έλληνα όμως να παίρνει πίσω το πλεονέκτημα με break στο αμέσως επόμενο game για να κάνει το 1-1.

    Ο Στέφανος πέρασε μάλιστα μπροστά στο σκορ με 2-1, καταφέρνοντας μάλιστα να διατηρήσει το σερβίς του σβήνοντας το break point του Ολλανδού χάρις στους τρεις σερί πόντους μετά το 30-40.

    Το ίδιο σκηνικό συνέβη και στο 11ο game, μέχρι εκείνο το σημείο μάλιστα οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι στα game. Ο Τσιτσιπάς δεν λύγισε όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ με 6-5 και το love σέρβις game του Φαν ντε Ζάντσχουλπ έστειλε το πρώτο σετ στο tie break.

    Ο Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το καταπληκτικό του ξεκίνημα με 5-0 πόντους, με συνέπεια να πάρει το πολυπόθητο 13ο game κάνοντας το 7-6 και πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρώτου σετ.

    Στην πρώτη περίπου μία ώρα της αναμέτρησης ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε πέντε άσους, ένα διπλό λάθος στο σερβίς, έσωσε το 75% των break points (3/4), ενώ είχε 18 πόντους μετά το πρώτο σερβίς (18/27) και 10 μετά το δεύτερο (10/16).

    Το δεύτερο σετ άρχισε με τον Τσιτσιπά σε θέση κυνηγού, αφού ο Ολλανδός σέρβιρε πρώτος αυτή τη φορά κατακτώντας το game χωρίς να αφήσει βαθμό.

    Τα σημεία κλειδιά του σετ ήταν δύο, το τέταρτο game το οποίο πήρε σερβίροντας ο Τσιτσιπάς, αφού έσβησε το break point του συνομήλικού του, καθώς και το έβδομο, στο οποίο ο Έλληνας δεν στάθηκε το ίδιο τυχερός.

    Το εν λόγω game είχε εννιά εναλλαγές, ο Τσιτσιπάς έφτασε ένα βήμα πριν το break, το όποιο δεν ήρθε με τον Ολλανδό να διατηρεί το σερβίς του και να κάνει το 4-3.

    Με το σκορ στο 5-5 και το Μπότικ Φαν ντε Ζάντσχουλπ να σερβίρει, ο Τσιτσιπάς έκανε τη ζημιά στον αντίπαλό του και στη συνέχεια έληξε τη σεμνή τελετή με 7-5 και συνολικά 2-0 σετ.

    Πηγή: Sport24.gr

  • Τσιτσιπάς για ATP Finals: Δεν ξέρω εάν αξίζω μια θέση στους τελικούς (video)
    Τσιτσιπάς για ATP Finals: Δεν ξέρω εάν αξίζω μια θέση στους τελικούς (video)

    O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε το ATP Finals το 2019 και δεν έχει λείψει έκτοτέ από τους τελικούς

    O Στέφανος Τσιτσιπάς που κάποτε έφτασε και παρέμεινε για διάστημα στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης πλέον είναι στο Νο11 και δεν δείχνει με τις εμφανίσεις του ότι θα επιστρέψει σύντομα στην δεκάδα και φυσικά στην πεντάδα.

    Ο Έλληνας τενίστας δίνει τη μάχη του για να βρεθεί και φέτος στο ATP Finals (10-17/11, Τορίνο) αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει. Το 2019 προκρίθηκε για πρώτη φορά και το κατέκτησε στο Λονδίνο και έκτοτε είναι πιστός στο ραντεβού του με τους τελικούς.
    Αυτή τη χρονιά δεν είναι και η καλύτερη του και ο ίδιος δηλώνει ότι ίσως να μην αξίζει να είναι στο ATP Finals. «Θα το θέσω έτσι: σίγουρα ελπίζω να είναι μέρος του πλάνου για τη σεζόν, αλλά βλέπω τι έχουν κάνει άλλοι παίκτες μέχρι στιγμής και συγκρίνω με τη δική μου σεζόν, που είχε σκαμπανεβάσματα. Πήγα καλά στο Μονακό, όπου κέρδισα, αλλά μετά από αυτό δεν είχα πολύ καλά αποτελέσματα, για να είμαι ειλικρινής.

    Δεν ξέρω αν αξίζω μια θέση εκεί, θα πρέπει να αποδείξω κάποια πράγματα είτε εδώ (Βασιλεία), είτε στο Μπερσί. Να δείξω στον κόσμο ότι ίσως ακόμα αξίζω μια θέση στο ATP Finals. Όλα θα φανούν τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμα και αν δεν τα καταφέρω, είμαι ικανοποιημένος που έχω τον έλεγχο της ζωής μου και ξέρω σε τι θέλω να δουλέψω, πώς θέλω να προχωρήσω τους επόμενους μήνες. Διότι θέλω να αρχίσω να γίνομαι καλύτερος σε πολλά πράγματα στη ζωή μου».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τένις: Με Ισπανία και Καζακστάν η Ελλάδα στο United Cup
    Τένις: Με Ισπανία και Καζακστάν η Ελλάδα στο United Cup

    Γνωστοί έγιναν οι έξι όμιλοι του United Cup, το οποίο θα ανοίξει την αυλαία σε ATP και WTA την επόμενη σεζόν, με την ελληνική αποστολή να μαθαίνει τους αντιπάλους της.

    Σε όμιλο μαζί με Ισπανία και Καζακστάν κληρώθηκε η Ελλάδα στο United Cup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις αρχές της νέας σεζόν.

    Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τους Στέφανο Τσιτσιπά, Μαρία Σάκκαρη, Πέτρο Τσιτσιπά, Στέφανο Σακελαρίδη, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

    Από την Ισπανία δεν θα κατέβουν οι Αλκαράθ και Μπαντόσα ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Περθ. Κάτοχοι του τίτλου είναι οι Γερμανοί που θα παίξουν επίσης στο Περθ, στο Group E μαζί με τις Κίνα και Βραζιλία.

    Το πρόγραμμα των αγώνων θα ανακοινωθεί την Τρίτη (22/10) όταν θα κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια.

    unitedcup

    Πηγή: Gazzetta.gr

  • Λεχέτσκα - Τσιτσιπάς 2-0: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο από τα προημιτελικά της Αμβέρσας
    Λεχέτσκα - Τσιτσιπάς 2-0: Ήττα και πρόωρος αποκλεισμός για τον Στέφανο από τα προημιτελικά της Αμβέρσας

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε το European Open της Αμβέρσας, καθώς ηττήθηκε 2-0 σετ με τον Γίρι Λεχέτσκα, ο οποίος πήρε και το εισιτήριο για τον ημιτελικό του τουρνουά.

    Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) ηττήθηκε 2-0 σετ (6-4,6-4) από τον Γίρι Λεχέτσκα (Νο33) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του European Open της Αμβέρσας.

    Ο Έλληνας τενίστας ξεκίνησε δυναμικά με love game, με τον Τσέχο να πιέζει και στο τρίτο game να φτάνει κοντά στο break. Ωστόσο, ο Τσιτσιπάς έσβησε το break point, πήρε το πλεονέκτημα, κλείνοντας το game για το 2-1.



    Το ίδιο συνέβη και στο τέταρτο game, με τον Λεχέτσκα να συνεχίζει να πιέζει τον Νο12 στον κόσμο, έφτασε στο break, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε το 3-2.

    Το έβδομο Game ήταν ένα δυνατό ράλι, με τον Έλληνα τενίστα να σβήνει τρία break points. Στο τέταρτο όμως, δεν τα κατάφερε με τον Τσέχο να σπάει το σερβίς και να παίρνει το προβάδισμα με 4-3 και στη συνέχεια να κρατάει το σερβίς του, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο στο πρώτο σετ.

    Μάλιστα, δεν άφησε τον Τσιτσιπά να κλείσει εύκολα το service game του για να παραμείνει στο σετ, με τον Έλληνα όμως, να τα καταφέρνει, μειώνοντας σε 5-4.

    Το πρώτο σετ βέβαια, πήγε στα χέρια του Τσέχου, ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα με 6-4. Το δεύτερο σετ δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Τσιτσιπά, με τον Λεχέτσκα να κάνει break με το "καλημέρα".

    Ο Έλληνας τενίστας κράτησε όλα τα service του, όμως στο 10ο game δεν μπόρεσε να κάνει break, με τον Λεχέτσκα να κλείνει και το δεύτερο σετ με 6-4.

    Πηγή: Sport24.gr
  • Ντανίλ Μεντβέντεφ: Πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα παιχνίδι τένις στη Σαουδική Αραβία
    Ντανίλ Μεντβέντεφ: Πήρε 1,5 εκατ. δολάρια για ένα παιχνίδι τένις στη Σαουδική Αραβία

    Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έπαιξε 68 λεπτά απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ αλλά φεύγει από το Ριάντ με 1,5 εκατ. δολάρια

    Τίναξε την μπάνκα στον αέρα ο Ντανίλ Μεντβέντεφ απλά με τη συμμετοχή του στο Six Kings Slam της Σαουδικής Αραβίας που διεξάγεται στο Ριάντ.

    Ο Ρώσος τενίστας ηττήθηκε 6-0,6-3 από τον Γιανίκ Σίνερ στον αγώνα του τουρνουά επίδειξης και θα φύγει από το Ριάντ με 1,5 εκατ. δολάρια.

    Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έμεινε στο κορτ μόλις 68 λεπτά και για κάθε λεπτό θα πάρει 21.739 δολάρια ή 362 δολάρια για κάθε δευτερόλεπτο που συμμετείχε στο τουρνουά!

    Ο νικητής του τουρνουά θα πάρει έως και 6 εκατ. δολάρια. Το απόγευμα (19:30) της Πέμπτης στον 1ο ημιτελικό ο Σίνερ παίζει με τον Τζόκοβιτς και ακολουθεί στον 2ο η μάχη του Αλκαράθ με τον Ναδάλ.

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

  • Κύργιος: Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam και να κλείσω στόματα
    Κύργιος: Θέλω να κερδίσω ένα Grand Slam και να κλείσω στόματα

    Ο Νικ Κύργιος έχει παίξει σε τελικό στο Wimbledon αλλά ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς

    Ο Νικ Κύργιος είναι έτοιμος να επιστρέψει από το 2025 στην ενεργό δράση μετά από ένα μεγάλο break.
    Ο Αυστραλός τενίστας με καταγωγή από την Ελλάδα το 2022 κατέκτησε το διπλό στο Australian Open μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη και έφτασε στον τελικό του Wimbledon όπου ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.
    Μιλώντας στο podcast News Corp's Code Sports είπε μεταξύ άλλων:

    «Επιστρέφω γιατί κάτι με κρατάει γύρω από το παιχνίδι. Έχω κερδίσει σχεδόν κάθε αντίπαλο, έχω φτάσει σε τελικό Grand Slam, έχω κερδισει Grand Slam στο διπλό, έχω κερδίσει τίτλους, έχω βγάλει χρήματα. Αυτό που έχω βάλει στόχο τώρα είναι ένα Grand Slam. Αυτό θα κλείσει στόματα, στο τέλος της ημέρας. Και αυτό είναι το μεγάλο μου κίνητρο».

    Ο Νικ σχολίασε και τις πολλές αναφορές που γίνονται για εκείνον και σύμφωνα με τις οποίες είναι το «κακό παιδί» του αθλήματος: «Μάλλον επειδή ήμουν διαφορετικός, μου έβαλαν την ταμπέλα του κακού παιδιού. Διέφερα από αυτό που είναι ένας φυσιολογικός τενίστας Δε νομίζω πως ο κόσμος της Αυστραλίας με βλέπει πλέον έτσι. Στην αρχή της καριέρας μου, κάποιοι νόμιζαν ότι ήμουν κάτι σαν δολοφόνος».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦIA: ΑΠΕ-EPA/ NEIL HALL
  • 900.000 ευρώ για ένα εισιτήριο για τον «Τελευταίο Χορό» του Ναδάλ
    900.000 ευρώ για ένα εισιτήριο για τον «Τελευταίο Χορό» του Ναδάλ

    Ο «Τελευταίος Χορός» του Ισπανού θρύλου άλλαξε τα δεδομένα στις τιμές...

    «Χρυσός» αποχαιρετισμός στον Ράφα Ναδάλ. Ο μυθικός Ισπανός τενίστας ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τα κορτ και το τελευταίο «αντίο» θα το πει στους αγώνες του final 8 του Ντέιβις Καπ, στη Μάλαγα που θα διεξαχθεί 19 με 24 Νοεμβρίου.

    Πολύ πριν ανακοινώσει ο Ναδάλ την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, τα εισιτήρια του προημιτελικού της Ισπανίας με την Ολλανδία είχαν εξαντληθεί από τους φανατικούς θαυμαστές του που ήθελαν να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται στο πλευρό του Αλκάραθ.

    Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονταν μεταξύ 40 και 525 για τα προημιτελικά, 53 με 595 για τα ημιτελικά και 63 με 650 για τον τελικό. Ο «Τελευταίος Χορός» του Ναδάλ άλλαξε ωστόσο τα δεδομένα.

    Τα εισιτήρια για τον προημιτελικό Ισπανία-Ολλανδία της 19ης Νοεμβρίου πωλούνται πλέον στη δευτερογενή αγορά σε εξωφρενικές τιμές. Το φθηνότερο εισιτήριο κοστίζει 2.462 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 111.111 ευρώ.

    Η κατάσταση ξεφεύγει τελείως για τον τελικό της 24ης Νοεμβρίου στον οποίον οι Ισπανοί ελπίζουν πως θα αγωνιστεί το μεγάλο τους ίνδαλμα και θα σηκώσει το τελευταίο τρόπαιο της σπουδαίας καριέρας του.

    Το φθηνότερο εισιτήριο που προσφέρεται μέσω της ιστοσελίδας Viagogo.com κοστίζει 2.970 ευρώ ενώ το ακριβότερο φτάνει -κρατηθείτε- τα 897.000 ευρώ, χωρίς να είναι βέβαιο πως ο Ναδάλ θα αγωνιστεί.

    Πηγή: in.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ YOAN VALAT

  • Τσιτσιπάς σε Ναδάλ: Ήταν τιμή μου να μοιραστώ το γήπεδο μαζί σου
    Τσιτσιπάς σε Ναδάλ: Ήταν τιμή μου να μοιραστώ το γήπεδο μαζί σου

    O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε 9 φορές και κέρδισε 2 τον Ράφα Ναδάλ

    Μετά από μια σπουδαία καριέρα που διήρκεσε 20 και πλέον χρόνια ο Ράφα Ναδάλ ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος του 2024 μετά το Davis Cup.

    Ο Ισπανός τενίστας με τα 22 Grand Slam και τους 92 τίτλους έπαιξε 9 φορές με τον Στέφανο Τσιτσιπά με τον Έλληνα να τον κερδίσει 2. Ο Τσιτσιπάς αποχαιρέτησε τον Ναδάλ με μήνυμά του στα social media.
    Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά

    «Rafa. Οι μάχες μας ήταν γεμάτες πάθος, πολύχρωμες, θρυλικές. Σου έμοιαζαν. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου να μοιράζομαι το ίδιο γήπεδο μαζί σου, τόσο ως αντίπαλος αλλά και ως συμπαίκτης. Απόλαυσε το επόμενο κεφάλαιο φίλε. Πάμε Rafa, για πάντα.
    Υ.Γ Σταύρωσε οποιοδήποτε δάκτυλο».
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ SEBASTIEN NOGIER
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο