Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 08:22

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων: «Χρυσοί» Αργυρόπουλος, Τσουκαλά - «χάλκινος» ο Κελεσίδης

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Του Θέμη Μαντά

Τα Ηλειακά σωματεία στίβου Απόλλωνας Πύργου και Κόροιβος Αμαλιάδας για άλλη μία φορά πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και αποδεικνύουν ότι οι προπονητές των σωματείων αλλά και των υπόλοιπων που ασχολούνται με το στίβο κάνουν εξαιρετική δουλειά. Οι διακρίσεις υψηλές και επί τέλους εκτός του ΣΕΓΑΣ που μάχεται να προσφέρει ότι μπορεί και οι Δημοτικές αρχές των Πόλεων Πύργου, Αμαλιάδας, Ζαχάρως και Λεχαινών πρέπει να κάνουν το κάτι παραπάνω για να ενισχύσουν τα σωματεία που διακρίνονται και προσφέρουν στη νεολαία.

Οι νικητές

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα 7 μέτρων και 55 εκατοστών, ξεπερνώντας για τρίτη φορά το όριο για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στη Σουηδία. Ο πρωταθλητής που γυμνάζεται με το Νίκο Καστανά έχει πολλές πιθανότητες με μία επίδοση +15 εκατοστών να βρεθεί στα μετάλλια της μεγάλης Πανευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Απόλλων Πύργου με την επταθλήτριά του, την 18χρονη Μαργαρίτα Τσουκαλά κέρδισε ένα χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, που φέτος διαγωνιζόταν και στις Πανελλήνιες εξετάσεις, με βολή 48 μέτρα και 8 εκατοστά. Ο αθλήτρια που έχει ξεπεράσει το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς νεανίδων (52 μέτρα) θα επικεντρωθεί στις προπονήσεις ώστε να φορμαριστεί από τον προπονητή της Σάκη Καίσαρη την ώρα που πρέπει, στο ατομικό αγώνισμα.

Ο Απόλλων Πύργου με τον 18χρονο Ηλία Κελεσίδη κατέκτησε και ένα χάλκινο στο μήκος με επίδοση 7 μέτρα και 12 εκατοστά. Ο αθλητής όπως και η Τσουκαλά, είχαν φέτος δύσκολο έργο λόγω εξετάσεων για την εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εξαιρετικά πήγαν στους τελικούς και κατατάγηκαν :

4η στη σφαιροβολία η Μαργαρίτα Τσουκαλά (Απόλλων Πύργου) με 12 μ 52 εκ.

4ος στα φυσικά εμπόδια ο Αριστοτέλης Γεωργίου (Απόλλων Πύργου) με 9’55’’58.

7η στα 100 μέτρα η Ζωή Τραγουστή (Κόροιβος Αμαλιάδας) με 12’’44.

7ος στα 400 εμπόδια ο Κωνσταντίνος Τόσκα (Απόλλων Πύργου) με 59’’12.

7η στα 800 μέτρα η Γεωργία Δεσπολάρη (Απόλλων Πύργου) με 2’25’’42.

8ος στο μήκος ο Νώντας Γεωργακόπουλος (Απόλλων Πύργου-δεκαθλητής) με 6μ. 86 εκ

9ος στον ακοντισμό ο Γιώργος Λίμι (Ν.Ο. Ζαχάρως) με 49μ.71 εκ.

Αγωνίστηκαν ακόμη ο δεκαθλητής Αλέξανδρος Καστανάς (Κόροιβος Αμαλιάδας) και πέτυχε στον προκριματικό 43μ.74 εκ. στον ακοντισμό. Η φοιτήτρια των ΤΕΦΑΑ Νίκη Μπακατσέλου της ΓΕΑ Τρικάλων στα 100 και 200 μέτρα 12’’82 και 26’’ 20 η Ζωή Πρέντι ΝΟ Ζαχάρως στα 200 μέτρα 27’’52, η Ζωή Τραγουστή στο μήκος του Κόροιβου που πέτυχε 4μ.92εκ και η Δήμητρα Κυριαζή στο τριπλούν11μ.04 & 4 μ.99 εκ. η Δήμητρα Ανδριοπούλου (Αιγίου) στα 800 μέτρα 2’28’’66.

Οι προπονητές Σάκης Καίσαρης, Θανάσης Παπαγρηγορίου (Απόλλων Πύργου) και Νίκος Καστανάς, Μάνος Ασπραδάκης (Κόροιβος) και Άρης Καλογερόπουλος (ΝΟ Ζαχάρως) που συμμετείχαν στο δύσκολο πρωτάθλημα εφήβων και νεανίδων απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όποιοι εργάζονται φέρνουν αποτελέσματα..

Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι αρκετοί από τους αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν σε μεγαλύτερη κατηγορία και να αναμένουν μεγαλύτερες διακρίσεις στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων .

stivos ef2

Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Βασίλης Τσαούσης με τον Ηλία Κελεσίδη και το προπονητή Καίσαρη, σε αναμνηστική φωτογραφία μετά την απονομή στην Κατερίνη της Ημαθίας.

stivos ef4

Η ομάδα του Απόλλων Πύργου που συνεχίζει με πάρα πολύ μεγάλες επιτυχίες, διαφημίζοντας την περιοχή. Διακρίνονται από αριστερά ο φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλης Γεωργίου, ο Νώντας Γεωργακόπουλος, ο Γεωργία Δεσπολλάρη, ο προπονητής Σάκης Καίσαρης, ο χάλκινος Πανελληνιονίκης εφήβων Ηλίας Κελεσίδης, η χρυσή Πανελληνιονίκης Μαργαρίτα Τσουκαλά και ο εμποδιστής Κωνσταντίνος Τόσκα. Την ομάδα συνόδευσαν ο πρόεδρος Βασίλης Τσαούσης, η γραμματέας Χριστίνα Κομιτοπούλου , ο Ταμίας Χρήστος Τσουκαλάς και το μέλος του Δ.Σ. Εύη Κοτσοπούλου.

stivos ef3

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 13:14

Σχετικά Άρθρα

  • «Το όνειρο του σκιάχτρου» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου
    «Το όνειρο του σκιάχτρου» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

    Με την παρουσίαση ενός απολαυστικού θεατρικού έργου, την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ολοκληρώνει το φετινό της ταξίδι η παιδική – εφηβική θεατρική ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

    Μέλημα του Ωδείου είναι να δοθεί χώρος και χρόνος σε κάθε παιδί να δοκιμάσει ρόλους και παιχνίδια, να εκφράσει τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τη φαντασία του, έχοντας συνοδοιπόρους παιδιά διαφόρων ηλικιών, με σκοπό να γίνουν ομάδα, ανεβάζοντας μια θεατρική παράσταση το χρόνο.

    Για το κλείσιμο της φετινής χρονιάς τα παιδιά του θεατρικού Εργαστηρίου του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ/ Ελληνικό Ωδείο Πύργου ετοίμασαν «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ».

    Το έργο θα παρουσιαστεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στις 9:30μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Πύργου.

    Το πρωτότυπο έργο είναι του Ευγένιου Τριβυζά. Η προσαρμογή και η σκηνοθεσία έγινε από τον υπεύθυνο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ωδείου Πύργου και Εμψυχωτή Θεάτρου, Σταύρο Ρομποτή, έναν ευρηματικό καλλιτέχνη της πόλης μας.

    Λίγα λόγια για το έργο : Μπορεί ένα σκιάχτρο να πιάσει φιλίες με πουλιά; Μπορεί ένα δύστροπο αφεντικό να βάλει όρια στα όνειρά του; Μπορεί μια φυλακή να το κρατήσει πραγματικά φυλακισμένο;

    Με διασκεδαστικό και αυθόρμητο τρόπο προβάλλονται θεμελιώδεις έννοιες όπως η αγάπη, η δύναμη της θέλησης, η φιλία, η ομαδικότητα, η απολύτρωση και η ελευθερία, δείχνοντας μας ότι ακόμα και το πιο ταπεινό σκιάχτρο μπορεί να ακολουθήσει τα όνειρά του, πέρα από κάθε φόβο και κάθε φόβητρο.

    Παίζουν αλφαβητικά οι μικροί πρωταγωνιστές:

    Αθανασόπουλος Γιώργος, Αθανάτου Άντα, Αθανάτου Ζένια, Δέλγα Μαρισόφη, Κουζή Βαλέρια, Κουκουριτάκη Γωγώ, Μπενέτση Ηλιάνα, Ραδαίος Χαράλαμπος, Τσαμπουρλής Κωνσταντίνος, Χολή Ευφροσύνη-Νεκταρία.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Αξίζει να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να επιβραβεύσουμε με το χειροκρότημά μας τους μικρούς πρωταγωνιστές για την προσπάθειά τους, ώστε να συνεχίσουν με ακόμα περισσότερη όρεξη αυτόν τον όμορφο και συναρπαστικό δρόμο του θεάτρου.

    ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΕΚΦΡΑΣΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

    odeio skiaxtr par 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παπαφλέσσεια: Αξιόλογες συμμετοχές Δεσπολλάρη και Τσουκαλά
    Παπαφλέσσεια: Αξιόλογες συμμετοχές Δεσπολλάρη και Τσουκαλά

    Η Γεωργία Δεσπολλάρη και η Μαργαρίτα Τσουκαλά πρωταθλήτριες του Απόλλωνα Πύργου στην ημιαντοχή και στις ρίψεις-έπταθλο συμμετείχαν στους διεθνείς αγώνες στίβου Παπαφλέσσεια.

    Η Δεσπολλάρη συμμετείχε στα 800 μέτρα και πέτυχε 2’12’’59 μία από τις καλύτερες επιδόσεις της ηλικίας της. Η πρωταθλήτρια του Απόλλωνα, τα τελευταία χρόνια έχει φέρει στο σωματείο της τους περισσότερους βαθμούς, αναζητεί μία κούρσα όπου θα κατέβει τα 2’10’’00 στα 800 μέτρα. Δύσκολο επίτευγμα, όχι ακατόρθωτο αρκεί η Γεωργία να κρατήσει ένα πέρασμα 400 μέτρων στα 63’’00 και να καλύψει την υπόλοιπη απόσταση σε 66’’00.

    Γι αυτό ο προπονητής της , ομοσπονδιακός Μιχάλης Αναγνώστου της έκλεισε θέση για κούρσα στο Βέλγιο όπου πιστεύει ότι θα ευνοηθεί από τις συνθήκες και θα πετύχει το στόχο της, που θα την οδηγήσει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ηλικίας της (Κολομβία).

    Ο Απόλλωνας Πύργου γι αυτήν την προσπάθεια που κάνει η πρωτοετής φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ έσφιξε …το ζωνάρι της και με υπερπροσπάθεια θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησή της στο Βέλγιο.

    Είναι απ’ αυτές τις κινήσεις που ορισμένα σωματεία πραγματοποιούν χωρίς να περιμένουν αντιπαροχή, υπηρετώντας καθαρά τους αθλητές και αθλήτριές τους. Όπως έλεγαν οι παλιότεροι «γι αυτό ετάχθησαν»…

    Η Μαργαρίτα Τσουκαλά σταθερή αξία στον ακοντισμό πέταξε βολή στα 45 μέτρα δύο φορές, έχοντας στο πλευρό της τον άλλοτε προπονητή της Σάκη Καίσαρη. Η προπονήτριά της κ. Πάκου ήταν σε διεθνές μίτιγκ σύνθετων αγωνισμάτων και δεν μπορούσε να παραβρεθεί. Η αθλήτρια επέλεξε τα Παπαφλέσσεια είναι καλά, πατάει γερά και περιμένει.

    Άλλωστε η ηλικία της το επιτρέπει.

    Οι πρωταθλήτριες ίσως βρεθούν στα Βιλαέτεια στις 11 Ιουνίου.

    ΘΕ.ΜΑ.Σ

  • Η αξιολόγηση των σωματείων στίβου για την τριετία - Ο Απόλλων Πύργου στην 33η θέση
    Η αξιολόγηση των σωματείων στίβου για την τριετία - Ο Απόλλων Πύργου στην 33η θέση

    Δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΣΕΓΑΣ η αξιολόγηση - κατάταξη των σωματείων για την τριετία 2019-2021 αλλά και μεμονωμένα για το 2020 αφού πρώτα εγκρίθηκε εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας στην τελευταία τους συνεδρίαση.

    Ομόφωνα εγκρίθηκε και η πρόταση της προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα, για το ύψος της επιχορήγησης που είναι μικρή 305.500 ευρώ, ωστόσο είναι μια βοήθεια. Το πλαίσιο στήριξης του προπονητικού των σωματείων για το 2020 βασίστηκε στις κατατάξεις- αξιολογήσεις των σωματείων.

    Τα σωματεία θα κάνουν έλεγχο στις βαθμολογίες τους και εάν εντοπίσουν οποιαδήποτε παράλειψη να ενημερώσουν τον ΣΕΓΑΣ για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας ελέγχου των βαθμολογιών, ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα ανακοινώσει την οριστική κατάταξη των σωματείων και την αντίστοιχη αναλυτική χρηματοδότηση για κάθε σωματείο.

    Πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχτηκε ο ΓΣ ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ της Κρήτης με 30.331,01 βαθμούς. Ακολουθούν ο ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με 28.661,06 και ο ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ με 24.861,36.
    Στην πρώτη δεκάδα ο ΑΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 24.652,47, το ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 23.163,04, ο ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 22.561,75, ο Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ 20.342,03, ο Ο.Φ.Η. 20.087,42, ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 17.942,71 και ο ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 17.750,52.

    Ακολουθούν:
    11ος ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 16.151,48
    12η ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 15.994,23
    13ος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ 15.506,83
    14ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ 15.361,04
    15ος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 12.213,11
    16ος Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 11.998,09
    17ος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 11.679,70
    18η ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ 11.603,07
    19ος ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 11.151,91
    20ος ΠΑΟΚ 10.564,99
    21ος ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΣ 10.506,78
    22ος ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 10.297,74
    23ος ΑΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ 10.287,26
    24η ΣΚΑ ΔΡΑΜΑΣ 10.223,47
    25ος ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ 9.411,70
    26ος ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 9.128,50
    27ος ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ 9.025,85
    28η ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 9.024,28
    29ος ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 9.007,72
    30ός ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 8.920,72
    31η ΟΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ 8.905,34
    32ος ΓΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 8.223,47
    33ος ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 8.196,88

    Στην 76η θέση ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με 3.859,96. Στην 133η θέση η ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ με 1.992,46. Η Γ.Σ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ επειδή άλλαξε καταστατικό, αρχικά αξιολογήθηκε με το παλιό καταστατικό της στην 175η θέση. Με τα νέα δεδομένα θα βρεθεί λόγω των βαθμών 1.181,62+274,00 στις θέσεις 150-158η. Η ΑΓΕ ΠΥΡΓΟΥ στην 270η θέση, η ΓΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΥΡΓΟΥ στην 326η θέση και βαθμολογήθηκε για το 2020 ο ΝΟ ΖΑΧΑΡΩΣ .

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλων Πύργου βοηθήθηκε σημαντικά από την παρουσία του Εμμανουήλ Καραλή για δύο χρόνια. Επίσης η σοβαρή προσπάθεια στο νεοσυσταθέν σωματείο Αναγέννηση που στα δύο χρόνια παρουσιάζει αξιόλογη δράση και μπήκε δυναμικά στον στίβο της πόλης.

  • Στίβος: Ο Απόλλων Πύργου στην 26η θέση στην Ελλάδα
    Στίβος: Ο Απόλλων Πύργου στην 26η θέση στην Ελλάδα

    Ο Απόλλων Πύργου στην πολύχρονη παρουσία του στον αγωνιστικό κλασικό αθλητισμό πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία της ιστορίας του στην αξιολόγηση των Ελληνικών συλλόγων. Κατετάγη στην 26η θέση ανάμεσα σε 256 σωματεία που βαθμολογήθηκαν στην Ελλάδα για το 2021.

    Ο Απόλλων ουδέποτε υπήρξε τόσο υπολογίσιμη στιβική δύναμη στην Ελλάδα. Στο μακρινό 1978 ο Αλφειός Επιταλίου με πλήρη ομάδα σε όλα τα αγωνίσματα και με προγραμματισμό απ’ τον Σάκη Καίσαρη είχε φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Στίβου.

    Ο Εμμανουήλ Καραλής σαφέστατα έδωσε πολλούς βαθμούς στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού και ανοικτού στίβου των Ανδρών . Στις γυναίκες και στο Πανελλήνιο Συνθέτων, η 20χρονη πρωταθλήτρια Μαργαρίτα Τσουκαλά, στη Νάξο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και Χρυσό στο Πανελλήνιο έπταθλο U-23. Ο Γεωργακόπουλος χάλκινο στο Πανελλήνιο δέκαθλο U-23, η Ποϊραζίδη ασημένιο στο Πανελλήνιο επτάθλου U-18, στο μήκος στην κατηγορία Κ-20 και δύο ασημένια στο μήκος στις κατηγορίες 20 και 18 ετών.

    Στην κατηγορία 18 ετών η Γεωργία Δεσπολλάρη κατέκτησε στα 400 μέτρα χάλκινο μετάλλιο. Επίσης και άλλοι αθλητές του Απόλλω να που δεν ανέβηκαν στο βάθρο Πανελληνίων αγώνων πρόσφεραν βαθμούς στο σωματείο μέσω των διασυλλογικών.

    Ο Κόροιβος κατετάγη στην 78η θέση. Το σωματείο της Αμαλιάδας με τους Ασπραδάκη και Καστανά δημιουργεί εκ νέου αθλητές και αθλήτριες. Στα επόμενα χρόνια ευελπιστεί για διακρίσεις στις μεγάλες κατηγορίες για να κερδίσει βαθμολογικές θέσεις.

    Σπουδαιότατη εμφάνιση απ’ το σωματείο Αναγέννησης Πύργου που μετά από ένα χρόνο δράσης έφτασε στην 79η θέση και αναμένεται τα επόμενα χρόνια να κάνει μεγάλα βαθμολογικά άλματα αφού διαθέτει μεγάλη βάση νέων αθλητών και αθλητριών. Οι καθηγητές φυσικής αγωγής Παπαγρηγορίου, Ζαφειρόπουλος, Κόκκαλης και οι εν δυνάμει προπονητές στίβου Παπαναγόπουλος και Πατσούρη ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

    Μεγάλη προσπάθεια απ’ την ΑΕ Λεχαινών (149η θέση) και την Μαρία Σωτηρακοπούλου όπου έχοντας περιορισμένη εμβέλεια επιλογής ταλέντων κάνει σπουδαία δουλειά.

    Το έτερο σωματείο Πύργου ΑΓΕ Πύργου (213 θέση) με τους Κύριλλο και Γιάννη Παλαιολόγο και τη Χαρά Κουτσούνη συνεχίζει με τις ακαδημίες.

    Ο προσωρινός πίνακας διαμορφώθηκε απ’ την παρουσία των σωματείων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2021, από τη βαθμολογία που έλαβαν με βάση την παρουσία των αθλητών και αθλητριών σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, ενώ υπήρξε κατανομή των βαθμών μεταξύ των σωματείων, λόγω μετεγγραφών των αθλητών και αθλητριών τους την τελευταία τριετία.

    Η πρώτη 30άδα

    Ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος επέστρεψε στην 1η θέση της αξιόλογης απ’ το 2018, ενώ στη 2η θέση σκαρφάλωσε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο ΑΕ Μεσογείων Αμεινίας. Ο ΣΑΚΑ, στην 3η θέση, ενώ στην 4η ακολουθεί ο ΑΓΣ Ιωαννίνων.

    Μεγάλη άνοδος για τον Αλέξανδρο Μακεδονίας, που από την 28η θέση του 2019 έφτασε στην 5η του 2021. Στην 6η θέση έπεσε ο ΓΣ Κηφισιάς, στην 7η θέση ανέβηκε ο ΑΣ Κένταυρος στην 8η θέση ο ΓΣ Γλυφάδας, στην 9η ο ΓΣ Σέρρες 93 και 10ος ο ΟΦΗ.

    1 ΓΣ ΕΛΕΥΘ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ 10.293,890
    2 ΑΕ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΜΕΙΝΙΑΣ ΠΑΛΛΗΝΕΥΣ 8.775,565
    3 ΣΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 8.269,382
    4 ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 8.190,994
    5 ΑΣΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 7.321,527
    6 ΓΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ 6.453,597
    7 ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 6.162,144
    8 ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 5.915,022
    9 Γ.Σ. ΣΕΡΡΕΣ ' 93 5.866,412
    10 Ο.Φ.Η. 5.143,021
    11 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΣ 5.049,320
    12 ΑΙΟΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γ.Ε.Π.Θ. 4.721,680
    13 ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 4.444,422
    14 ΑΟ ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ 4.363,980
    15 ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 4.277,931
    16 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣ 3.922,538
    17 ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 3.913,007
    18 ΑΟ ΠΕΛΩΨ ΠΑΤΡΩΝ 3.749,346
    19 ΠΑΟΚ 3.460,595
    20 ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΓΣ 3.325,329
    21 Γ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ 3.309,064
    22 ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ 3.303,156
    23 ΓΑΣ ΙΛΙΣΣΟΣ 3.242,816
    24 ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009 3.217,604
    25 ΟΚΑ ΒΙΚΕΛΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 3.107,669
    26 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 3.050,304
    27 ΟΦΚΑ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2.997,486
    28 ΟΦΚΑ ΣΕΡΡΕΣ 2.963,575
    29 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ 2.922,557
    30 ΑΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ 2.641,885

    apoll1

    apoll2

    apoll3

  • Με επιτυχία ο Ηλειακός στίβος και στα Θώδεια - Επιδόσεις και απ’ τη νέα φουρνιά
    Με επιτυχία ο Ηλειακός στίβος και στα Θώδεια - Επιδόσεις και απ’ τη νέα φουρνιά

    Συμμετείχαν και οι τέσσερις πρωταθλητές Ελλάδας στα σύνθετα

    Σχολιάζει ο Θέμης Μαντάς

    ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

    Τα 37α «Θώδεια» που διεξήχθησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Λουτράκι, στη μνήμη του Βασίλη Σεβαστή, στέφθηκαν με επιτυχία. Οι διοργανωτές των αγώνων τίμησαν τη μνήμη του προέδρου και Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ που για περισσότερα από 50 χρόνια υπηρέτησε τον ελληνικό στίβο που αποδήμησε πρόωρα από τη ζωή τον Απρίλιο νικημένος από τον covid-19.

    Τους αγώνες διοργάνωσε Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων. Στη διάρκεια των αγώνων συμμετείχαν πολλοί αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών από πάρα πολλά σωματεία της Πελοποννήσου και της Αθήνας. Υπήρξαν αθλήματα για 16χρονους/ες, 18χρονους/ες 20χρονους/ες και για άντρες/γυναίκες.

    Συμμετείχαν από την Ηλεία ο Απόλλωνας Πύργου, η ΑΕ Λεχαινών και η Αναγέννηση Πύργου με νεαρούς αθλητές και αθλήτριες. Οι πρωταθλητές και πρωταθλήτριες των σωματείων του Πύργου στόχευαν να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις ή και να πιάσουν και όρια για διεθνείς αγώνες, ωστόσο ο δυνατός πλάγιος αέρας δεν ήταν σύμμαχος στις προσπάθειές τους.

    Στις μικρότερες ηλικίες οι επιδόσεις ήταν πιο εύκολη υπόθεση διότι η κατεύθυνση του ανέμου ευνοούσε ή ήταν χαμηλής έντασης στη φορά των αγωνισμάτων. Όσον αφορά την Νίκη Ποϊραζίδη που πήγε στο Λουτράκι για ένα άλμα πάνω από 6 μέτρα, αγωνίστηκε σε ένα κακό σκάμμα και με άπειρους κριτές, που αγνοούσαν ακόμη και πως να στρώσουν την άμμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι πολλοί νεαροί αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν σε κατηγορίες εκτός των ηλικιών τους διότι δεν υπήρχαν στο πρόγραμμα τα αγωνίσματα που επιθυμούσαν. Άξιο αναφοράς ότι οι δεκαθλητές Γεωργακόπουλος, Τσαμπάς, Παπαναγόπουλος, Παναγιωτακόπουλος και η Μαργαρίτα Τσουκαλά επέλεξαν τον ακοντισμό, τη σφαιροβολία και τα σπριντ.
    Η Δεσπολλάρη σημείωσε 2’16’’43 ωστόσο το γρήγορο πέρασμά της στα 600 μέτρα: 1’41’’00 δηλώνει ότι η 18χρονη πρωταθλήτρια αν βρεθεί σε γρήγορη κούρσα θα σημειώσει επίδοση κοντά στα 2’10’’00. Επίδοση διεθνούς κύρους για την ηλικία της και άνοιγμα ενός καινούργιου δρόμου για πολύ ψηλές επιτυχίες.
    Οι επιδόσεις των νεαρότερων ήταν ελπιδοφόρες. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι η νέα γενιά έχει δυνατότητες και σωματότυπους για να διακριθούν. Μα κι αν κάποια παιδιά δεν πετύχουν να κάνουν ήπιο πρωταθλητισμό θα έχουν πετύχει να ενεργοποιήσουν όλες τις πτυχές του χαρακτήρα τους.
    Αποτελέσματα

    Άντρες και αγόρια

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
    3ος ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 19 ετών Σφαιροβολία :11μ.19 στα 100 μ.:11’’98
    4ος ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 17 ετών Μήκος: 6μ.04 εκ. ν.α.ρ.
    13ος ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 14 ετών 80 μ.:10’’60
    15ος ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ 20 ετών 100 μέτρα: 11’’58
    17ος ΚΑΣΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ 16 ετών 400 μ: 53’’37 ν.α.ρ
    36ος ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 20 ετών 100μ.:12’’27

    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ
    2ος ΤΣΑΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 17 ετών Άλμα σε μήκος: 6μ.21εκ.
    4ος ΤΣΑΜΠΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 17 ετών Ακοντισμός: 48μ.72εκ.
    2ος ΠΕΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15 ετών 1200 μέτρα 3’26΄΄01
    5ος ΠΕΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 15 ετών Σφαιροβολία: 10μ.64 εκ.
    5ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16 ετών ακοντισμός: 48μ.04εκ.
    7ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16 ετών Άλμα σε μήκος: 5μ.70εκ.
    * Ο 16χρονος δεκαθλητής ΠΑΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ στα 100 μ.:12’’06

    ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
    2ος ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 17 ετών Ακοντισμός 53μ.67εκ.
    15ος ΛΙΑΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 16 ετών 200 μέτρα:25’’ 59
    11οςΜΑΝΤΖΩΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 13 ετών 1200 μέτρα:4’04’’23

    Γυναίκες-Κορίτσια

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ
    1η ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 18 ετών 800:2’16’’ 43
    2η ΠΟΪΡΑΖΙΔΗ ΝΙΚΟΛΙΑ 17 ετών Άλμα σε μήκος: 5μ.60 εκ.
    3η ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ 20 ετών Ακοντισμός: 45μ 24 εκ.
    2η ΖΑΓΚΛΗ ΣΟΦΙΑ 15 ετών 1200: 3’48’’47 ν.α.ρ.
    9η ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΗ 13 ετών 150μ.: 20’’57 ν.α.ρ
    23η ΒΕΛΙΑΪ ΜΕΓΚΗ 15 ετών 150 μ.: 21’’83 ν.α.ρ.
    9η ΜΠΕΡΤΣΑΤΟΥ ΜΑΡΙΣΙΑ 15 ετών Άλμα σε μήκος: 4μ. 47 εκ.
    26η ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΝΑ 17 ετών 100 μ. 13΄΄51 ν.α.ρ.
    13η ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ 14 ετών Ύψος: 1μ.40 εκ. ν.α.ρ.
    11η ΤΣΙΓΚΛΑ ΕΙΡΗΝΗ 16 ετών Άλμα σε μήκος: 3μ 94 εκ.
    ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 13 ετών 80μ.: 12’’67

    ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ
    3η ΓΙΑΤΡΑ, ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ 14 ετών τετραπλούν:12μ.40 εκ.
    3η ΓΕΩΡΓΙΛΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΣΟΦΙΑ 14 ετών 150 μ.:19’’71
    24η ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ 13 ετών 80 μ.: 11’’74
    25η ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΙΤΣΑ 13 ετών 80 μ.: 11’’75
    28η ΓΟΥΡΓΟΥΡΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ 16 ετών 100 μ.: 13’’63
    17η ΦΡΑΓΚΟΠΑΝΑΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑ 17 ετών 400 μ.: 64’’75
    7η ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ 14 ετών 1200μ.: 4’03’’86
    10η ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 14 ετών 1200μ.: 4:12.09
    Σκυταλοδρομία 4Χ80 44’’44 ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ -ΑΝΤΙΟΧΟΥ-ΓΙΑΤΡΑ-ΓΕΩΡΓΙΛΑ

    ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΥΡΓΟΥ
    2η ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ 17 ετών Ακοντισμός:35μ.40 εκ
    30ή ΠΕΠΠΑ ΠΕΛΑΓΙΑ 13 ετών 150μ.: 23’’11
    12η ΑΒΡΑΜΠΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΛΕΞΙΑ 14 ετών Άλμα σε ύψος: 1μ.40 εκ.
    15η ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ 14 ετών Άλμα σε ύψος: 1μ.40 εκ.

    1 Apollon AEL1Οι ομάδες του Απόλλωνα Πύργου και της ΑΕ Λεχαινών με τους προπονητές τους. Από αριστερά Μαρία Σωτηρακοπούλου και Σάκης Καίσαρης, οι αθλητές- αθλήτριες που συμμετείχαν στα Θώδεια και οι συνοδοί-μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ομάδων.

    2 Sidiropoulou Eudokia1Η άλτρια Ευδοκία Σιδηροπούλου μαθήτρια Β’ Γυμνασίου ανερχόμενη στο άλμα σε ύψος.

    3 Zagkli sofia771Η 15χρονη Σοφία Ζάγκλη, μαθήτρια Β’ Γυμνασίου πέτυχε σπουδαία επίδοση στα 1200 μέτρα.

    4 Despolari Loutraki1Η Γεωργία Δεσπολλάρη νίκησε στα 800 μέτρα και άφησε υποσχέσεις για πολύ σοβαρό ρεκόρ.

    5 Tsoukala Loutraki1Η πρωταθλήτρια σύνθετων αγωνισμάτων Μαργαρίτα Τσουκαλά δοκίμασε στον ακοντισμό, αλλά ο πλάγιος αέρας δεν ήταν σύμμαχος για μια μεγάλη βολή.

    6 Georgakopoulos Loutraki1Ο χάλκινος πρωταθλητής στα σύνθετα, Νώντας Γεωργακόπουλος, δοκίμασε στα 100 μέτρα και στην σφαιροβολία.

    7 Poirazidi Loutraki1Η ασημένια πρωταθλήτρια των σύνθετων Νίκη Ποϊραζίδη δεν πέτυχε το μεγάλο άλμα στο μήκος.

    TsampasΟ πρωταθλητής Δημήτρης Τσαμπάς δοκίμασε σε μήκος και ακοντισμό με καλές επιδόσεις.

  • Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά του στίβου - Ο Απόλλων Πύργου με υψηλές διακρίσεις
    Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική χρονιά του στίβου - Ο Απόλλων Πύργου με υψηλές διακρίσεις

    Η αγωνιστική χρονιά για όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά ήταν δύσκολη λόγω της πανδημίας. Oι αθλητές και αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού, με δυσκολίες, με κλειστούς τους αθλητικούς χώρους για μεγάλο χρονικό διάστημα, με υποχρεώσεις μελέτης και εξετάσεων για τη μαθητιώσα νεολαία της Γ’ Λυκείου, πέτυχαν τους στόχους τους.

    Συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στην προσπάθειά τους, οι οικογένειές τους, οι προπονητές και οι προπονήτριες που έχουν ν’ αμειφθούν από τον ΣΕΓΑΣ (τα ελάχιστα ευρώ, μηνιαίως) ένα χρόνο και λίγοι συμπολίτες που από το υστέρημά τους καταβάλουν ποσά για να διατηρήσουν τον κλασικό αθλητισμό που οι κυβερνήσεις αγνοούν χρόνια. Ο ΣΕΓΑΣ μοιράζει τα χρήματα με τη δική του φιλοσοφία κάνοντας αναλόγως και την πολιτική του. σ.σ. γι αυτό το θέμα θα αναφερθούμε σε άλλο κείμενο.

    Ο Πύργος, η Αμαλιάδα, τα Λεχαινά και η Ζαχάρω εμφανίστηκαν και πάλι στον αγωνιστικό χάρτη των Πανελληνίων αγώνων. Ο Απόλλων Πύργου με βαριές απώλειες, χωρίς Τσουκαλά, Κελεσίδη, Γεωργακόπουλο αλλά με τον διεθνή αστέρα του, Εμμανουήλ Καραλή και τους Δεσπολλάρη, Ποϊραζίδη, Θεοχαροπούλου, Τσαμπά, Ηλιοπούλου στις μεγάλες κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων- Κορασίδων πέτυχαν να ανεβάσουν τον Πυργιώτικο στίβο ακόμη πιο ψηλά, στη βαθμολογία του ΣΕΓΑΣ.

    Μαχητικός ο Κόροιβος με τον Αλέξανδρο Καστανά, που πρώτευσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις και στον ακοντισμό νέων, το Μεϊντή στα 800 μέτρα και την Τραγουστή. Η ΑΕ Λεχαινών, ο Ν.Ο. Ζαχάρως και η Αναγέννηση Πύργου στην κατηγορία παμπαίδων και παγκορασίδων.

    Στην περιοχή μας, οι καταπληκτικοί γυμναστές –προπονητές, με τις γνώσεις τους παρουσίασαν έργο, βοηθώντας, αθλητές και αθλήτριες. Πίσω από τις προσπάθειες των αθλητών αυτοί οι προπονητές. Άνθρωποι ερωτευμένοι με τον στίβο. Άνθρωποι υπηρέτες του αθλητισμού, χωρίς να αμείβονται, χωρίς ιδιαίτερα μέσα, με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, με απειλές του τύπου μην χαλάσετε το χορτάρι του ποδοσφαίρου και με κινδύνους τεράστιους.

    Αλλά εκεί, στα κουλουάρ, στα σκάμματα και στους βατήρες. Εκεί που καθένας βλέπει τις διακρίσεις και ξεχνά το «μάτωμα» αυτών των κολοσσών προπονητών, των υπεράνθρωπων, που δαπανούν την σύνταξή τους για να βάλουν βενζίνη προκειμένου να μεταφέρουν αθλητές με το αυτοκίνητό τους στη Λάρισα, στα Γιάννενα, στην Πάτρα.

    Και ναι, δεν υπάρχει ποτέ καμία Δημοτική αρχή, να σκεφτεί και να πράξει κάτι για ν’ ανακουφίσει αυτούς τους ανθρώπους που πάσχουν για να δώσουν το ευ αγωνίζεσθαι σε μία νεολαία που έχει ανάγκη ο σημερινός κόσμος.

    Και ναι, δεν υπάρχει καμία κυβέρνηση που ν’ αναρωτηθεί τι κάνει ο ερασιτέχνης αθλητής του μοναχικού αθλητισμού.

    Και ναι καμία περιφέρεια δεν ξέρει τι είναι ο στίβος.

    Ευτυχώς που υπάρχουν κάτι τρελοί που διοργανώνουν αγώνες, κάτι παιδιά που τρέχουν, πηδούν και πετούν ακόντια και σφαίρες και αυτές οι προσπάθειές τους είναι το αύριο.

    Είναι η ψυχή, το σθένος που χρειάζεται ο κάθε νέος για να κοντράρει το εύκολο, την απογοήτευση, τον αλκοολισμό, τις ουσίες, την εγκατάλειψη, το εύκολο κέρδος, την παρανομία, το …βρε δε βαριέσαι αδερφέ.

    Στυλοβάτες στα γήπεδα, ο Σάκης, ο Θανάσης, ο Παναγιώτης, ο Γιάννης, η Χαρά, ο έτερος Γιάννης, η Μαρία, ο Νίκος, ο Μάνος, ο Μάκης που δημιουργούν έργο.

    Και ναι, ο Σάκης Καίσαρης ο προπονητής των προπονητών, ο κορυφαίος των κορυφαίος ξέρει την συνταγή, την παλιά και τη νέα, ξέρει να δημιουργεί και ανθρώπους και πρωταθλητές. Πενήντα χρόνια υπηρέτης- για 25 χρόνια στον Αλφειό Επιταλίου και 25 στον Απόλλωνα Πύργου ένα σωματείο που το κρατάει στην πλάτη του στα καλύτερα της χώρας.

    Ο Απόλλων Πύργου, με πρόεδρο το Βασίλη Τσαούση τα δύο τελευταία χρόνια και ένα ικανό Συμβούλιο που απαρτίζεται κυρίως από γονείς αθλητών και εξαιρέσεις συμπολιτών που πιστεύουν στη δύναμη του κλασικού αθλητισμού, και φέτος τα κατάφερε σε όλες τις κατηγορίες. Από τη μικρότερη ως την μεγαλύτερη Ανδρών και Γυναικών που έφτασε στην 48η θέση στην Ελλάδα ανάμεσα στα 300 και πλέον σωματεία της χώρας. Από κοντά και ο Κόροιβος Αμαλιάδας που κατέκτησε την 52η θέση.

    Στο πρωτάθλημα Νέων, ο Απόλλων Πύργου ήταν 33ος (νέους) και 48ος (νέες) ο Κόροιβος Αμαλιάδας 52ος(νέους)

    Στο πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων ο Κόροιβος βρέθηκε στην 34η θέση στα αγόρια. Ο Απόλλων Πύργου 19ος στα κορίτσια και ο Κόροιβος 75ος .

    Στους Παίδες και Κορασίδες ο Απόλλων Πύργου έκανε εμφάνιση ηγετική και κατέκτησε στη βαθμολογία των κοριτσιών την 4η Πανελλήνια θέση, δημιουργώντας αίσθηση.

    Απέδειξε την σοβαρή δουλειά που γίνεται στις υποδομές. Στα κορίτσια (κορασίδες) ο Κόροιβος ήταν 77ος Στα αγόρια (παίδες) η ΑΕ Λεχαινών ήταν 63ο σωματείο και ο Απόλλων Πύργου 72ο .

    Η νέα χρονιά αναμένεται εξίσου δύσκολη λόγω των υγειονομικών μέτρων και ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί το πρόβλημα της πανδημίας. Τα σωματεία, αν δεν αλλάξει προς το καλύτερο η ενίσχυσή τους από οποιαδήποτε «πηγή» Δημοτική, Περιφερειακή ή της κεντρικής Κυβέρνησης, δύσκολα θα τα φέρουν σε πέρας.

    Θέμης Μαντάς

    stivos apollon1Ο Πρόεδρος του Απόλλωνα Πύργου Βασίλης Τσαούσης με μέλη του Δ.Σ. του σωματείου και τον αρχιπροπονητή Σάκη Καίσαρη.

  • Στο “χάρτη” του στίβου, ο Πύργος, με τον Απόλλωνα
    Στο “χάρτη” του στίβου, ο Πύργος, με τον Απόλλωνα

    Και η ΑΕ ΛΕχαινών - Στην κατηγορία Κ 18 παίδων - κορασίδων

    Για πρώτη φορά στα χρονικά της Ε.Α.Σ. Δυτικής Ελλάδας ξεχωριστή θέση κατέλαβε η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Πάτρας που στη γενική βαθμολογία με 92 βαθμούς στα αγόρια και 44 βαθμούς στα κορίτσια ήταν πρώτη θέση στη βαθμολογία συγκεντρώνοντας 136 βαθμούς και αναδείχτηκε Πανελληνιονίκης στην κατηγορία Κ18 .

    Σε υψηλότατο επίπεδο και ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ που κατέλαβε την 14η θέση με 42 βαθμούς ανάμεσα σε 92 σωματεία που βαθμολογήθηκαν. Στα αγόρια η ΑΕ Λεχαινών ήταν στην 60ή θέση στα 105 σωματεία που βαθμολογήθηκαν .

    To Δ.Σ της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου μοίρασε πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές- τριες που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο -στην Λάρισα 25-26 Ιουλίου 2020-σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αγωνιστική χρονιά, δεδομένης της απουσίας τους για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις προπονήσεις, λόγω της πανδημίας.

    Οι ατομικές διακρίσεις
    1οι/ες ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 800 μ
    ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΣΗΦ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 400 μ
    ΜΟΡΤΖΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 10.000 μ βάδην
    ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 4Χ400μ.
    ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ Α-ΑΡΓΥΡΗΣ Η-ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α-ΟΡΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Ι.

    2οι/ες ΠΟΪΡΑΖΙΔΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ ΜΗΚΟΣ
    ΜΠΑΧΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ -ΕΛΕΥΘ. ΑΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ 10.000 μ βάδην
    ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 3.000 μ
    ΑΡΓΥΡΗΣ ΗΛΙΑΣ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 800 μ

    3οι/ες ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 400 μ
    ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΩ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5.000 μ βάδην

    4οι/ες ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΕ ΛΕΧΑΙΝΩΝ Ακοντισμός ΚΑΡΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 400 μ
    ΑΔΑΜΗ ΑΝΝΑ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5000 μ βαδην
    ΚΟΤΣΟ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΕ ΕΣΠΕΡΟΣ 2004 3000 μ
    ΜΑΡΙΝΟΥ ΡΩΞΑΝΗ-ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ Ακοντισμός
    ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 1500 μ
    ΛΥΚΟΥΔΗ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ 100 μ

    5οι/ες ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΠΙΔΑ ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ Ακοντισμός

    6οι/ες ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΗ ΑΟ ΚΟΥΡΟΣ Άλμα σε ύψος
    ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ Επί κοντώ
    ΠΑΛΜΟΥ ΜΑΛΕΝΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ 5000 μ βάδην
    ΒΑΡΒΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ ΥΨΟΣ
    ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ-ΠΑΝ. ΑΓΣ ΑΡΙΩΝ 3000 μ
    ΣΚΕΠΕΤΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 3000 μ

    Θέμης Μαντάς

    TsaousisΟ επιχειρηματίας Βασίλης Τσαούσης, πρόεδρος του Απόλλωνα Πύργου, με κάθε τρόπο διευκολύνει τις προσπάθειες του σωματείου.

    kaisarissΟ Σάκης Καίσαρης, με την πολύχρονη εμπειρία του και την άριστη επιστημονική κατάρτισή του, αποτελεί εγγύηση για την προπόνηση των αθλητών και των αθλητριών. Διακρίνεται με τον πρωταθλητή του σωματείου Εμμανουήλ Καραλή και τις Πανελληνιονίκες Δεσπολλάρη, Ποϊραζίδη και Ηλιοπούλου.

    sotirakopoulouΗ Μαρία Σωτηρακοπούλου, η προπονήτρια του παγκόσμιου Περικλή Ιακωβάκη, δημιουργεί γερές βάσεις στην ΑΕΛ και η κοινωνία των Λεχαινών έχει έναν επιστήμονα που παράγει έργο με ανιδιοτέλεια

  • Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ-20: Δεσπολλάρη: Χάλκινο στα 400 μ. με νέο ρεκόρ
    Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ-20 (Εφήβων-Νεανίδων) Δεσπολλάρη: Χάλκινο στα 400 μ. με νέο ρεκόρ

    ΓΙΑΝΝΕΝΑ

    Η Γεωργία Δεσπολλάρη πλέον μπήκε για τα καλά στο παλμαρέ των καλύτερων αθλητριών της χώρας και στην ηλικία των νεανίδων, αφού τερμάτισε στην τρίτη θέση των τετρακοσίων μέτρων με νέα ατομική επίδοση 57’’93 (παλιό 58’’42).

    Η πρωταθλήτρια του Απόλλωνα Πύργου στον προκριματικό δεν έτρεξε σωστά και σημείωσε την έκτη καλύτερη επίδοση (59’’23) όπου αυτόματα την κατέταξε στην δεύτερη σειρά του τελικού με τους χειρότερους χρόνους. Παρόλα αυτά με μία καταπληκτική κούρσα στον τελικό, με θάρρος και με «όλα μέσα» από την αρχή έκοψε το νήμα πρώτη στη δεύτερη σειρά με νέο ατομικό ρεκόρ. Οι αντίπαλες αθλήτριες που αγωνίστηκαν στην πρώτη σειρά η 18χρονη Στέλα Κωνσταντινίδου και η 17χρονη Λάουρα Σενέγια που είναι και σπρίντερ πήραν τα δύο πρώτα μετάλλια.

    Η επιτυχία της Δεσπολλάρη θεωρείται εξαιρετική και σπανίζει από την υποδεέστερη δεύτερη τελική σειρά (έτσι επιβάλλουν τα νέα μέτρα) να κερδίζει αθλήτρια μετάλλιο. «Θα στενοχωριόμουν αν δεν ανέβαινα στο βάθρο. Εντάξει είναι μεγαλύτερη κατηγορία αλλά νιώθω καλά, νιώθω δυνατά, ευχαριστώ για ότι κάνει για μένα ο σύλλογός μου και ο κ. Καίσαρης.» είπε η χάλκινη Πανελληνιονίκης στην κατηγορία Νεανίδων.

    Τα 400 μέτρα
    1.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ 18 ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 55’’63
    2.ΖΕΝΕΓΙΑ ΛΑΟΥΡΑ 17 ΑΟ ΡΟΔΟΥ Ε.Μ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ 56’’74
    3.ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ 17 ΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΥΡΓΟΥ 57’’93
    4.ΚΑΡΕΛΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 16 ΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 58’’07
    5.ΠΕΤΣΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΒΕΝΕ 19 ΓΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 58’’15
    6.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΛΠΙΔΑ 16 ΓΑΣ Η ΥΓΕΙΑ ΡΟΔΟΥ 58’’28
    7.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΜΑΡΙΑ 18 ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 59’’48
    8.ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 16 ΠΑΣ ΡΗΣΣΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 62’’38

    Στα 1500 μέτρα, η 16χρονη Μαρία Ανθή Βυθούλκα που ήταν επιλαχούσα στα 1500 μέτρα, λόγω μη συμμετοχής άλλων αθλητριών, αγωνίστηκε στον τελικό και κατετάγη στην 10η θέση με επίδοση 5’05’’81. Νικήτρια η Βασιλεία Σπύρου του Πανιωνίου με 4’29’’02.

    Θέμης Μαντάς

    despolari22

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch